16/7: bilhaveri

Nu har jag just lagt mej för att sova här i husvagnen i Kode. Vi är så glada att äntligen vara på plats. :)

Resan började ju bra och så. Regn hela vägen men det var ju strunt samma egentligen. Hellre det än strålande sol när man sitter instängd. När vi kom till Mellerud så kom jag på att vi skulle köpa schampo så vi stannade till på Ica där. När vi sen satte oss i bilen och startade så bara small det. Som ett pistolskott. U gick ut och såg att fjädern smullit av. Låg en bit på backen. Jaha.. Sen vred han på ratten och då pös det till och resten av fjädern stack hål på däcket. Skrot var ordet. .
 
Jaha bara att börja jaga nån verkstad eller nån som kunde hjälpa oss då. Men klockan var några minuter över 18, och fredag kväll. Inte många som jobbar länge då inte. Till slut blev vi så less. Började tro vi måste lämna bilen där, ta in på hotell och sen missa färjan vidare mot Gotland. Men näe så fick det bara inte bli. Jag ut ur bilen där på parkeringen för att fråga nån om råd. Haffar första bästa kvinnan jag ser oh frågar henne. Och vilken tur vi hade! Hon ger oss numret till en man, som ger oss numret till en annan, som i sin tur guidar oss vidare till en tredje, som visar sej vara den andre mannen. Haha.. Hur som så förstår vi att ska vi få tag på en fjäder så måste vi vänta tills på tisdag. Har inte tid med det ju. .
 
Så efter mycket om och men och två män till som slutit upp med oss med hjälp, så beslutas att reserv-däcket ska på och fjädern ska bort. En av de tre snälla for hem till sej och hämtade en vinkelslip så att U kunde meka där på plats. Så himla snällt av dem att hjälpa oss så. Man är ju verkligen utelämnad när man kommer till ett helt nytt ställe. Så allt kunde sluta bra ändå! Toppen! Vi tackade så gott vi kunde och begav oss vidare på vår färd. Fick köra försiktigt men det gick!

När vi kom fram hit till Kungälv, Kode, så bjöds vi på en underbar fiskesoppa med aeoli och ett gott vitt vin till, mums! Suttit och surrat med Micke och Carina och ett till par hemifrån och haft trevligt. Känns väldigt skönt att lägga sej i sängen nu. Och jag kan lova att det funnits tankar på att tänk om detta med bilen hänt medans vi farit fram i 110 tex. Huga, då hade vi flugit av vägen... Sussa sött, det ska vi!

Kommentarer
Postat av: SOFIA

Gokväll vännen! Hoppas att du har haft en fin helg?



NY TÄVLING Vinn en valfri Ziperall!

http://bysofia.se/2011/july/underbar-tavling-ziparell.html#comment



Kram och trevlig kväll!

2011-07-17 @ 23:40:06
URL: http://sofiahanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0