9/10-15: spök

Caféet i Sveg var verkligen något utöver det vanliga. 
 
Stället heter Café Cineast och ligger mitt i Sveg kan man säga. Som ett museum samtidigt med små rum inredda med filmteman. 
 
Detta möts man av när man kommer in.
 
 
Allt bakverk såg supersmarrigt ut. Men fika det gör vi nästa gång. Var proppmätta nu. 
 
 
Vi tog spiraltrappan en våning upp och där minsann.. 
Himla skoj och pirrigt att gå in i rummen. 
Och var man olydig så hamnade man i finkan 😉
 
 
Jojo.. apparaterna är lite mindre idag när de kommer till filminspelning, bio o sånt.
 
 
Fanns ett riktigt vidrigt rum med en riktig skräckfilmskänsla. Spindelnät i taket och kedjor o läskig rullstol. Huga.. där ville man inte vara länge inte. 
 
 
 
Sen var vi in i ett litet rum som var som att kliva in på en saloon, i slutet på 1800-talet. Hann bara gå rakt in och då slog den till. Känslan av 'spök'. Fick stort tryck i bröstet och tungt att andas. Ett stort obehag och raka vägen ut gick jag. Gillar inte när jag 'känner av' så där. Men samtidigt undrar jag ju, och blir nyfiken. 
 
Vi gick en sväng till och sen tillbaka till det rummet. Går in och direkt samma olustkänsla och tungt att andas. Usch.. Blev ingen bild tagen av mej där men denna är från Google.  
 
 
In o kika mer om ni vill! 
 
Jag undrar så om nån fler känner nåt just där, eller vet nåt om rummet..? 

Kommentarer
Postat av: Ek

blir inte så förvånad över att du kände så.. syns på bilden, du har några s k orber där..jag får känslan av att det kan nog vara lite knök där mer eller mindre.. vore intressant att åka dit.. Ha de gott, kram

Svar: Orber..? Ser du nåt i bilden tro?
Malin Edlund

2015-10-09 @ 22:48:48
Postat av: Lennart

Sveg. Där har jag varit många gånger. Farmor och farfar bodde strax utanför Strömsund så vi var ofta i Jämtland. En gång gick vår bil sönder, jag var nog 6 eller 7 då. En bärgningsbil hämtade bilen och oss. Vi bodde på ett litet hotell i Sveg. Mamma pissade i handfatet på hotellrummet och när mina föräldrar trodde att jag hade somnat knullade de för fullt. Jag såg allt, hur täcket guppade, mamma suckade och njöt... Jösses, de är många år sen nu. Måste vara 40 år sen, jag är ju 48 nu. Sista gången jag var till Jämtland var vintern 1991. Känner att jag mäste åka dit igen, känner dragningen till Norrland.

Svar: Hihi...!
Malin Edlund

2015-10-10 @ 10:55:10
URL: http://lennartsnotebook.blogg.se
Postat av: Lennart

Är inbjuden till att hälsa på i Norrland, Vindeln... Måste göra det snart, kanske till vintern eller under sommaren nästa år. Senaste gången jag var till Strömsund var vintern 1991, alldeles för länge sen. I så fall så tar jag en bil ur min bilpool och kör dit. Jag litar inte på tåget och tycker om att köra bil långt.

Svar: Ja då är det dags!
Malin Edlund

2015-10-11 @ 17:51:48
URL: http://lennartsnotebook.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0