26/1-16: Tisdagstanken

Idag handlar det om fördomar. 
 
Jag såg ett program härom kvällen. Det var från USA och det handlade om föräldrar som inte var så nöjda med sina barn, söner, som råkade tycka om killar. Suck.. 
 
Allt känns så avigt. Känns som om programmet vara gjort för 1000 år sedan typ. Men nix, det var nutid minsann. Det fanns olika teoirier om varför deras söner gillade killar, och det var även äldre män som mådde dåligt över deras känslor. 
 
Men jag satt bara och tyckte att deras dåliga känsla skulle kunna försvinna, om de bara fick vara med likasinnade. Vad är problemet liksom? Det handlar om kärlek. Vad skadar det andra? Jag fattar inte.
 
Det fanns läger som de for på, men någon "sektledare" som ansåg sej kunna bota denna homosexualitet. Det var så hemskt. De skulle kramas och spela fotboll och vara grabbiga, utan "andra" känslor. En del var där med sina fäder, andra med någon vän. Kvinnor fick inte var i närheten alls. Inte heller hon som gjorde programmet. 
 
Hon sa sedan en himla träffande mening: man får inte dricka öl här förrän man är 21 år, men att dras med ut i skogen och få höra att allt man känner är fel, hela ens personlighet är fel, så får man göra mot en kille på 17 år. Galet. 
 
De intervjuade några föräldrar som verkligen älskade sina söner, och de önskade dem allt gott. Men.. En pappa pratade om hur han abolut inte skulle klara av att sonen blev bög. Det fanns vara ett att göra, och det var att ge sonen all hjälp som fanns - omvända honom. 
 
Sen visade de två män, homosexuella män som ändå hade gift sej och skaffat barn med en kvinna bara för att "allt med deras andra känslor, var ju fel". Hm.. kvinnorna tyckte allt var ok, deras män hade ju kyrkan att hämta styrkan ifrån... suck igen. 
 
Man undra ju varför och hur föräldrar kan vara så elaka, för det är de ju, när de talar om för barnen att tycker du om någon av ditt egen kön, så är det bara att dra. 
De borde lägga den energin på att tycka illa om sånt som är illa, krig och elände finns det gott om tex. 
Detta handlar ju bara om kärlek. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0