21/8: Elitklasser

Men vilken kraxig skata som sitter här utanför och skriker. Tror han/hon vill retas med Baggis, som lagt sej på soffan. Måste kolla..
Ja nu flög han sin kos. För att jag skrämde bort han..



Är en gråmulen dag idag så jag har passat på att läst lite bloggar, trevligt. Hittade ett recept på en kaka med svarta vinbär i. Tack Pernilla för det!
Har nu testat och redan ätit upp en. Men inte själv då. Hade hjälp av U, Tim, Natha o Emmi. Vi alla gillade den skarpt. Så det var bara att gå ut och plocka lite till bär, och sno ihop en till. Är i ugnen nu. Enkel att göra var den oxå vilket jag tycker är bra. Blir mums i kväll de!

Det är väldigt många unga tjejer som bloggar. Det känns som att när blogg nämns så är det många som tittar lite så där konstigt och "menande" och tycker det är väldigt dumt, lite "farligt" och meningslöst och nåt som endast just unga tjejer pysslar med. Men så är det ju inte riktigt. Jag har hittat massor av bra och intressanta bloggar som är skrivna av betydligt äldre människor än ungdommar. Och riktigt kul är det att läsa dem. Att det sen är mest kvinns som skriver, är väl kanske inte så konstigt. Tror nog vi är mer benägna att ha behov av att "prata av" oss.

Sen tycker jag oxå att om man inte gillar bloggar så behöver man ju faktiskt inte ens bry sej om dem. Alls. Sugen på att börja blogga? Gör det!
Det är jättekul att få kommentarer, se att någon läser! Kul kul!
( och jag tycker oxå att det finns de som skriver och lägger upp bilder så saker och ting och sej själva som inte är så bra precis. Men men.. deras ensak. )

Vissa kommentarer när man pratar blogg är: har inte tid. Läste just en kvinna som hade bra svar. Hon menade att hon tog sej tid. Det var hennes ventli utåt, hennes egen-tid. Det var värdefullt för henne och hon mådde bra när hon gjorde det. Det är ju jättebra. Och visst är det så. Bloggen ska ju vara något man gillar. Inte ett jobbigt måste. Själv tycker jag det är avkopplande att skriva. Har alltid gillat det.

Nu har jag plockat ut kakan. Luktar så gott! 

Har ni hört talas om elitklasser
Det har kommit på tepeten nu att vissa av de ledande, vill att det ska finnas så kallade "elitklasser". Barn som har lätt för sej, är riktigt duktiga, ska kunna få gå i egna klasser. Vad tycker du om det?

Enl en sifo-undersökning så tycker tydligen 51% att det är bra. 

Jag undrar hur detta kommer sej, när det är "så kränkande och stressande" att ge eleverna betyg i "småskolan" att de nu inte får det förrän långt upp i klasserna. 
Hur kränkande ska det kännas för ett barn att ha sin bästa kompis i en "elitklass" där jag själv inte platsar? 
Jag bara undrar.. 

Om jag rätt och slätt tänker så känns det ändå som ett vettigt beslut att låta de som har lätt för sej få fortsätta studierna. Inte behöva vänta på de "sämre" i klassen. Barn är ju så himla olika. Lär sej så olika fort. Och inte bara barn för den delen. Lika bra att säga vi människor

Det finns ju de som går gå undan i mindre grupper för att de behöver extra hjälp. Det bryr sej ingen om längre utan tycker bara det är bra. Kanske vore det bra om även de som är "de där" duktigare eleverna får gå iväg och plugga i sin takt. Jo jag tror nog det vore bra. Alla kan säkert minnas de elever i klassen som alltid hade full pott på proven. Tror de hade kunnat gjort ännu bättre ifrån sej om de hade fler duktiga att jämföra sej med, blivit peppade av. Själv var jag en "medelmåtta" och var nöjd med det.  

Men väldigt dumt och fel om man tänker sej att det ska bli mer mobbing mot de som inte platsar.... 
Svårt. Ja vad tycker du? Skriv gärna och berätta hur du känner.  

Har spanat lite på resor oxå, så klart. Och nu börjar det bli sista-minuten-priser som jag gillar. Hittat till Turkiet, Spanien och Grekland två veckor, ospec för 2500-2900:- Inte dumt de inte! Men det beror ju på att skolorna dragit igång. Vill iväg! Får se om vi får till det med ledigheter nåt framöver. Jag har ju inte många semesterdagar kvar heller. Suck.

E och Ta börjar nu på måndag. Känns jobbigt i mamma-hjärtat att ingen kommer vara hemma nu framöver på veckorna. Huga.. hur ska jag klara det? Suck. Men jag är glad att de väljer en linje de vill gå. Inte stannar här bara för att jag vill... Tycker de ska prova på!

Ti och Na har just kommit hem från en strapats med sin skola. Ute och paddlat och vandrat i skogen. Typ ingen mat, tungt å bära.. Kan förstå dem när de berättade att humöret inte var det bästa på dem under tiden. Jobbigt när de gjorde det, men kul minne sen.


Nu ska vi iväg på middag till svärisarna. Blir trevligt de.
Mors da! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0