29/6: Jag gjorde det!

Hej hopp på kvällskvisten!
Har fått massa energi, från nånstans. Haha.. men himla skönt är det iaf. Tvättat ikväll, och det är så skönt tycker jag att hänga tvätt. Ute alltså. Luktar så gott sen. Haft en trevlig kväll här med massa surr på verandan med U och kidsen. Trevligt de. Började morronen med att känna en otrolig värme när jag gick uppför trappen i morse. Skönt att ha sovrummet nere kan jag säga. Och det var verkligen jättevarmt redan så tidigt. Inte hade jag lust att fara o jobba inte. Stannade upp ett andetag och njöt innan jag klev in i bilen.



Gick bra att jobba ändå, det är ju svalare inne där tack o lov. Tungt bara på lunchen att fara tillbaka, men det går.

Efter middagen och surret här ute så fick jag ett ryck och bara måste ge mej ut en sväng i elljusspåret. :)

Em var ju iväg och tränade, och sen läste jag inlägg från duktiga brudar på fejjan, så jag bara måste iväg jag med. Toppen att bli inspirerad! Jag snörde på mej skorna och satte igång appen "run keeper" i mobilen. Gick bra att köra med den. Det var skoj att höra med jämna mellanrum hur länge man hållit på. Nu sprang jag inte utan gick nästan hela tiden. Småjoggade oxå ett tag, pga jä...la mygg!

Fy attan alltså. Vad gör de en kväll när inte jag är där? Jag bara undrar. För just nu ikväll så hade typ hela skogens mygg bestämt sej för att ta sej ett sug på stackars mej. Bläk för mygg. Blev tokig. Fick ta en björkkvist och fara runt som en dåre och slå mej själv för att få bort dem. Uscha mej.

Var ute i 35 minuter, lite lagomt så där och var helt slut när jag kom hem. Nu är inte detta elljusspår det finaste man kan vara i direkt. Kolla här.

Full fart framåt!


Och titta vad jag hittade mitt på min väg. Så himla gullig liten pippi. Undrar just var modern höll hus.. Fick smyga mej förbi för att inte störa och skrämma den.


Och när jag stod still en mikrosekund så kom dom. I mängder. Myggrackarna.


Ja här ska det vara ett spår då...
Observera att jag fortfarande håller i kvisten. Den släppte jag inte förrän jag var hemma igen.




Och sen svimmade jag ihop på bron när jag kom hem. Hehe..


Helt slut alltså. Herregud vilken kondis man har. Men jag är glad och känner mej duktig som tog mej i kragen och stack ut iaf. Alltid nåt!
Har hunnit med en liten kortis i solstolen oxå idag. Även fast jag bara satt där minuterbrände det i skinnet. Och det var ju även rätt sent. Solen är starkare än man tror. Men skönt var det. Sen blev det hemmagjord glass!



Nu ska jag slänga mej i duschen och sen i säng här. Så sussa sött alla ni och så håller vi tummarna att vädret håller i sej ett litet tag till iaf ;)
Nattinatt! (lär väl drömma om mygg inatt..)


29/6: bilder

Haha.. jag vaknade med känslan att jag fortfarande höll på med bilder. Igår tillbringade jag hela kvällen med ögonen i datan. Jag och Em satt ute på verandan och fixade med fotojobbet vi gjort. Herregud vilken tid det tar. Jobbet med att fota är ju (nästan) bara kul och så, men att sen sitta och redigera och klippa och framförallt att välja ut de bilder de ska få, det är ett hästjobb de minsann. Men det är snart färdigt så om allt går som det ska så räknar vi med att posta iväg ikväll eller senast i morgon. Härligt! Kan tro att "niorna" längtar.
Lägger ut nån bild sen, men som vanligt så måste ju kunden få sitt först. :)

Idag verkar det bli ännu varmare än igår. Vilken sommar vi har. Fantastiskt! Och jag måste jobba. Men kanske jag kan smita ut lite tidigare och ta till vara på dagen på bästa sätt. Ska försöka iaf.



Hörs sen!
Go morron på er!


28/6: värme!

Meeen.. det är ju varmt ju! Sommar på riktigt! Nu vill jag bara ligga ute på en filt och läsa en bok och ha det skönt. Men ja, har ju lite att dona med först...
Hoppas vädret håller i sej nu bara.

Och tänk på en viktig sak: hundar (djur) kan INTE vara inne i bilen länge alls i värmen. KOM IHÅG DETTA!!
Det hjälps icke att öppna rutan nån centimeter. Låt djuren vara hemma om ni ska ut och fara nån sväng.

Tjing på ett tag!

27/6:Midsommar och recept

Hallå där igen!
Sitter ute på verandan och skriver. Vilken dag, och vilken kväll. Så härligt väder nu! Toppen! Jag kände att jag hade en bra dag på jobbet, hann undan en del och har inte "allt" kvar. Skön känsla det. Måste se till nu att fixa undan allt eftersom, då jag bara jobbar nio dagar till innan semestern!! :) Nedräkningen har börjat!

Dotra mi fick sommarjobb idag oxå. Hurra för henne! Jag är så glad för hennes skull! Toppen ju, och alldeles här intill ska hon jobba. Det blir tre veckors jobb och jag tror det blir jättebra. Sen har hon fått sin efterlängtade dator av pappsen idag oxå. Mycke skoj nu! Och till råga på det så fick vi betalningen för vår fotografering på niornas avslutning. Så nu blir det att få iväg bilderna snabbt som ögat här. Pyssel pyssel... :)

Em var och tränade med en kompis förut oxå så nu sitter jag här och känner att jag oxå borde göra nåt. Man blir ju peppad. Undrar just om jag ska ta spåret en sväng. Var ju ett tag sen. Nåt annat som är ett måste nu är att U och jag ska hjälpas åt att klippa bort massa hemska tovor från Gizmos päls. Det har blivit såna där som sitter nära huden och är inte alls skönt för honom. Huga.. hemska päls. Glad att endast en av de tre har så.

Nu kommer bilder från midsommar.
Hehe...




Vi åt och åt och allt var så jättegott!
Om ni vill ha receptet på min jättesmaskiga makaronisallad så kommer det här:

4dl creme fraiche
5 msk majonäs
4 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
2 krm socker (gör inget alls om man tar mera)
2 msk senap
1 krm vitpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
5 dl snäckmakaroner
2 gröna äpplen
1 burk sparris
200 g tärnad ost
1 förpackning dill

Koka pastan. Hacka och blanda ihop allt tillsammans med pastan när den kokat klart och kylts av.
Låt det stå en stund så smakar allt så mycket godare sen. Gott att äta till grillat kött.  

De mindre i församlingen åt lite före oss, lugnast så. Och självklart skulle de oxå ha det riktigt festligt. Det bjöds på jordgubbs-bubbel till dem, alkoholfritt så klart. :)



De är så gulliga, roade sej på loftet och ute med massa bus hela kvällen. Inga problem där inte. Vissa av oss tyckte de mera om än andra när det gällde att försöka få igång bus med. Här är två som fick busa en hel del med dem ;)



Här ovan sitter de och mumsar på smakigt tilltugg, som ni ser här nedan.



Trevlig kväll var det! Jag körde så det blev väldigt lugnt för min del. Gjorde inget alls. Och senare på natten så agerade jag taxi oxå, till trevliga grabbs. :)  (jag skjutsade till och med "sot-erik") hihihi...
Resten av helgen har vi spenderat med att bjudasmiddagar hos mor far och svärisarna. Mycket gott! Men man äter ju så man blir toktrött. Tror ju att en del av tröttan berodde på sen natt. Herregud... förut kunde man ju vara upp länge på natten och ändå vara igång nästa dag. Nu, även fast jag är nykter så känns det helt segt.. Undras vad det kommer sej av?? Nån som vet... ;)

Visst ja, har ju fått förfrågan hur jag gjorde hemmagjorda glassen, så här kommer receptet på det då:

3 dl vispgrädde
3 ägg
2 dl florsocker
blåbär eller jordgubbssylt tex.

Vispa grädden hårt. Blanda sen i resten och rör om. Häll över i en bunke och frys in över natten.
Klart att avnjutas!



Mycket recept blev det nu, men det är väl bara bra hoppas jag. Hade lyxen att få äta en bit cheese cake på lunchen idag oxå. Em bakade igår kväll. Mums va gott det är! Och det blev en bit till nu på kvällskvisten då Matte kom och fikade och levererade datan till glad dotter. Gott gott! Det finns bara ett fel med att göra cheese cake, och det är att man måste ha rackarn i frysen över natten. Man vill ju äta en bit på en gång ;)

Hm.. hur ska jag göra nu då, ta en sväng i elljusspåret eller ta en sväng med dammsugaren här på övervåningen. Svårt val... ;)

Ha en fin kväll!


27/6: Ogräs

Måndag igen. Och midosmmarhelgen är över. Har haft en trevlig ledighet iaf. Skönt de! Och vi har faktiskt fått känna på solens strålar oxå. Ska man titta på och lyssna på de som kan nåt om vädret så verkar det som att värmen ska komma tillbaka till oss nu om några dar. Härligt!

Nåt midsommardopp har det inte blivit ännu. Har du badat? Jag behöver betydligt högre temperaturer innan jag hoppar i. :) Men visst längtar jag. Det är en speciell känsla att bada i våra Svenska insjöar. Sommar!

Nåt som oxå hör sommaren till är ju ogräs. Mycket ogräs är faktiskt väldigt vackert, som långa fina ax-strån, prästkragar och alla andra vackra blommor. Men just vanligt hederligt ogräs...sånt som finns i jordgubbslandet tex, det tycker jag inte om alls. Fy attan va jag slet igår. Men det var ändå en perfekt dag att göra det. För det var inte mycke mygg eller flugor, inte massa spindlar eller skalbaggar som sprang överallt. Det gick riktigt bra att rensa. Så nu är det gjort och jordgubbarna kan ta och bli färdiga tycker jag. Sen håller jag tummarna oxå att det inte ska bli såna där otäcka flugor som "sticker" gubbarna i år. Bläken, då vill man ju inte äta dem.

Blir lite bilder från helgen senare idag, så håll tillgodo med detta lilla inlägg än så länge.
Tjing!

23/6: Vinprovning

Hejsan hoppsan alla glada! Nu funkar internet som det ska ( vad det verkar just nu iaf, peppar peppar.. )
Skulle ju blogga igår kväll var det tänkt, men Malin valde att somna i soffan så jag hade ingen lust att göra det när jag vaknade med gamnacke och tokfrös vid fyra snåret i morse. :/

Jag har läst och läst idag på verandan igen. Härligt lyx de! Har just läst ut Bingo Rimérs bok. Underhållande är mitt sammanfattande av den. Läs den! Och härom sistens läste jag ut Ozzys bok oxå. Ja det blir ju lite mera läsning under sommaren. Och skönt är det. Undrar just vilken bok jag nu ska ta tag i... hm... tips någon?



Har fixat mina naglar nu oxå. Ja inte fixat som förut utan bara målat dem med en härligt röd färg. Somrigt! Far fram o tillbaka i mina tankar om jag vill fixa gelé på dem igen eller ej. Det är ju jättesnyggt och hållbart. Men när de växer ut så fort så ser det hemskt ut och det är både kostsamt och jobbigt att fixa dem hela tiden. Dessa svåra val.. haha...



Jamen nu ska jag visa bilderna från vår vinprovning. Jag kan verkligen rekommendera er att ta er en sväng till Torpshammars Herrgård. Den är så jättevacker. Och personalen är toppen! Sen kan man hyra där för en riktig spa-upplevelse, hur snyggt som helst där nere, och är man max tio personer så får man sitta nere i vackra vinkällaren om man ska ha vinprovning. Vi var ju fler, eftersom vi kom från jobbet så vi fick sitta uppe i matsalen istället. Och det gick minst lika bra det. (ska man klaga på nåt under kvällen så var det att vi fick sitta i två bord. Önskvärt hade varit att sitta i ett långbort istället, för att få en bättre sammanhållning)

Här en bild på herrgården från baksidan.



Vi hade valt att ha vinprovning med mat till. Med det började med dessa fyra glas som stod uppställda. Vi satt som på nålar där, duktigt utan att röra glasen. ( kvinnan som berättade och kunde massor om detta berättade att det var ofta nån som skulle utge sej för att vara en vinkännare genom att genast ta upp glaset och börja snurra runt vinet. Vi satt som sagt still. )  :)



Vi hade dessa fyra glas som sagt och vi skulle börja med att bara luta oss fram och lukta på det första glaset. Sen efter att ha snurrat lite på vinet, luktat igen, kollat färgen och sen till sist smakat så så var det dags att sätta betyg. Himlarns svårt ibland att känna och bestämma sej för vad man tyckte. Men vi fick veta att även om man tyckte "kattlåda" eller "disktrasa" så var det rätt ändå. Och det är väldans va olika det luktar före och efter man har snurrat runt vinet i glaset. Trodde nästan jag inte skulle känna den skillnaden, men jo det gjorde jag. Och sen när vi kommit fram till vad vi tyckte så blev det en brödbit och vatten för att raskt gå vidare till nästa glas.

Sen var det dags att börja om proceduren men då hade massa härligt gott tilltugg till. Det var allt möjligt gott där som dukades fram, det riktigt vattnades i munnen. Sen satte vi igång och tog för oss på tallrikarna och sen började vi att ta en smakbit av nåt, smutta lite vin och känna efter. Sen tog man en liten bit av nåt annat och testade med vinet. Och ja, det var verkligen olika smakupplevelser där. Vissa saker gick bara inte att ha tillsammans. Medans annat bara smallt i munnen. Mitt favorit vin blev nummer fyra, det röda till höger. Mums!





Mums mums.. vill tillbaka och sitta där och äta och dricka gott igen!
Efter maten var vi verkligen proppmätta. Då var det bara att lyfta på häcken och förflytta sej en bit och ta lite kaffe och en god kaka till. Mums igen! Sen blev det en liten prommis ner till Ljungan för att titta på fina båten som ligger där. Ja, allt som allt en väldigt trevlig kväll tillsammans med kollegorna!



Ja just de ja, får ju inte glömma att en kollega, Elisabeth, kom på en ny drink oxå. Den heter viquila. Det är alltså vin, citron och flingsalt. Perfekt de ;)



Flingsaltet synd inte så bra, men det ligger några små där bredvid citronen ;)
Hahaha.. härligt fnitter blev det på oss alla där!

Skulle kunna berätta om mitt stress-symtom jag känner i kroppen, men det hoppar jag över nu. Vill bara mysa och tänka på vinprovningskvällen istället.

Nattinatt på er alla där ute! Och imorrn är det midsommarafton oxå, härligt det!






21/6: små barn..

Små barn, små bekymmer.... Detta är så himla sant. Om de är fem år och gör något nödigt korkat och olämpligt så kan man bara ta dem under armen och gå. Men inte sen. När de ska vara på väg att bli vuxna. Så himla trist och jobbigt. Men men... Annars så har jag suttit och kämpat för att få komma åt internet och kunna blogga på riktigt. Känns inte som så när det är via mobilen. Iaf inte när det inte går att lägga in bilder och göra mellanrum mellan stycken här. Blä. Internet ville inte funka, idag heller. Vad är felet? Har hört fler nu som det krånglar för. Knepigt. Men jag är påt imorrn igen, så ge inte upp, titta in hos mej igen! Nattinatt!

20/6: suck

Nu har jag krånglat med min dator i 45 minuter. Och nu ger jag upp. Om jag inte går in varje dag på den så går ju virusskyddet igång direkt. Och det tar en himla tid. Och allt blir segt. Krånglade till och med när jag skulle föra över bilder från mobilen till datan. Orkar inte mera i kväll. Så ni som ville se lite bilder får vänta tills imorrn. Jag är jättetrött nu så nattinatt på er!

20/6: Hej!

Oj va snabbt det gick. Helgen alltså. Men igår hade jag en toppendag. En sån där dag när jag bara slappade, låg ute på verandan och läste och läste och läste.. jätteskönt! Och jag säger det jag sagt förut, hur i hela friden kan Ozzy stå upp?? Medicinskt under, verkligen.

Nu ska jag sätta igång här och göra mina måsten och senare idag kommer jag lägga in bilder från vinprovningen jag var på! Jättemysigt var det. Men som sagt, det tar vi senare idag.

Ha de gött! Och hörrni, solen skiner här hos oss. Härligt de! Var ett tag sen..

15/6: Många bilder blir det.

Hej hopp! Klarade denna dagen oxå, slapp vara själv idag tack o lov. Tänk om jag oxå blivit sjuk. Vem skulle hoppat in på våra platser då tro...?

Har just klivit upp ur badet här. Gud va skönt det var att efter att ha jobbat över ett tag, ätit god middag, surrat med föräldrarna, och nästan i två hela sekunder funderat på om det var midsommar NU på fredag ;)
Tack för att det är en vecka kvar!

Hällde upp ett hett bad med badsalt och skum. Mysigt de! Hällde upp lite jordnötter i en skål (i brist på chips tar man vad man haver) och till det ett glas vitt (mitt på blanka onsdagen) och Bingo-boken.
Ja mysfaktorn var hög där i badet, och självklart hade jag tänt ett fint dofta-gott-ljus oxå.



Badade jättelänge. Fick tappa ut vattnet som blivit så där läskigt kallt och sen fylla upp med mera hett vatten. Skönt de. Det ska vara så där hett så man nästan inte kommer i. Då är det perfekt tycker jag. Efter nån liten stund iaf, när man vant sej ;)

Ja nu är vi mitt i veckan och idag har vi sluppit undan regn mesta tiden iaf. Kom några droppar när jag for från jobbet. Men det är inte varmt. Men nu myser jag på verandan och är glad över att känna svalka mot kroppen. Tropisk värme i badrummet.

Imorrn ska vi iväg på lite trevligheter efter jobbet. Vi får väl se om det kommer nån bild sen efteråt.

Nu ska jag visa några bilder här. Först på E.E som befinner sej "over there" just nu. Saknar våra fikastunder!







Jättefina bilder tycker jag! Och kul hade vi!

Här kommer nu några på gravida kollegan L.L.







Efter mycke letande så hittade vi ju tillslut denna fina äng full av gula (illaluktande) blommor. Jättefint vart det! Och hon är ju så fin gravid. Tänk om jag hade varit så där slank i kroppen, och endast haft magen. Men näe då, kände mej och såg ut som en heffaklump. Haha.. men så är det, olika för alla. Tur det gick bort iaf.

Nu känner jag mej lite frusen här faktiskt. Har vattnat i växthuset och ja, det växer på bra där inne. U och jag satt och filosoferade om ett lite större växthus, ett som man kan ha bord och stolar i. Som ett uterum mera. Härligt vore det. Vi får väl se om vi slår till nån gång. ;)

Em är hos sin pappa nu och firar hans födelsedag. Trevligt för dem att ses! Och jag säger det igen då, Grattis Matte på din dag!

Har hittat en perfekt app till min iphone oxå, som jag kan göra om bilder i. Jättekul att pyssla på. Här några fina.

Em när vi var och fotade niornas avslutning.



Och våra studenter.




Nu tänker jag gå in igen. Det har kommit in en del envisa myggor här nu. Bläk på dem.
Jag slänger mej isäng och läser vidare i Bingos bok!


Sussa sött! Snart är det helg! :-)


15/6: Grattis!

Idag säger vi GRATTIS till min dotters pappa Mattias! Hipp hipp hurra på din födelsedag!

Hade en minst sagt galen dag igår på jobbet, då jag satt själv den mesta tiden på kundervice. Huga.. men som det mesta, så gick det oxå.
Kvällen myste jag på hemma i min ziperall och sen hoppade jag i andra kläder för att dra lite slingor på Na hår. Gick bra! Blir till att toppa lite nu bara så är allt bra igen. Kollade på tv, ja inte våran då, utan nu har vi lånat en. Kollade på So you think you can dance, och herregud va de är duktiga. Helt otroliga! Gymnaster hela hoögen. Kul att se. Men jag såg inte slutet utan valde att lägga mej o läsa lite. Känns som att det finns väldigt många böcker jag vill läsa nu. Typiskt sommar-känsla :) Har börjat på Bingo Rimérs bok. Skruvat med alla brudarna. Att det är så, att brudarna verkligen gör vad som helst för att "bli lite känd".

Jag som gillar att fota, kanske ska dra igång nåt med "pojkfotografen". Haha.. han har ju titeln "flickfotograf". :-)

Men vädret då? Ja inte är det sommar-känsla där inte. Näpp. Regn och 8 grader nu i morse... Jag är ändå glad att det inte är 30 grader fortfarande, för då orkar man ju inte göra nåt på dagarna. Men lite bättre än detta önskas.

Blev ett kortare inlägg nu. Så kika in senare så ska ni få se lite bilder från mina fotograferingar, vilket jag lovat er.

Tjing!


12/6: Zipperall!

Jamen visst ja! Jag måste ju berätta om en inköp jag gjort! Jag och en kollega, Linda, har skaffat oss en sån där overall. En sån där supermysig sak som jag nu bara älskar!

Em har ju en och efter allt tok som blev av/om/ikring det så blir skaran bara fler och fler som skaffar sej en. Och nu förstår jag absolut varför! De kom i fredags och vi har väntar och väntat på dessa. Vi skrattade gott när vi provade dem och ja.. liknar nog teletubbiesar. Hahaha..

De är hur som helst väldigt mysiga och sköna. Sen får de som vill bara låta bli att skaffa sej nån. Slipp bara. Och alla ni andra kommer ju, precis som vi, att fortsätta mysa runt i dem!

Vill ni kolla in sidan vi beställt ifrån så kommer länken här:

http://www.ziperall.se/






Nattinatt på er!




12/6: Åska

Va olika vädret kan vara. Ena dagen helt molnfritt och bara vackert. Sen nästa, regn och åska. Blixtrar o dunder.
I morse vaknade vi båda av ett skott. Ja det lät som ett skott och ett väldans ljussken. Satte oss upp i sängen alldeles tyst, tills vi båda sa: vad var det där?

Gick upp och ut i gillestugan och där var det alldeles rökigt och luktade bränt som bara den. Bläk! Vi gick upp och började kolla runt vad som fungerade och inte. Gick ner igen och snart så hittade vi bitar av plast lite här o var. Det visade sej att åskan slagit ner här hos oss. I kontakten. Inte kul alls. Fy attan va jag blev rädd. Tänk om det hade börjat brinna. Huga..

Så här såg/ser det ut där nere nu iaf.



Inge vidare inte. Tv är stendöd. (tur vi har försäkring) Ljudanläggningen oxå.  Har ju inte kunnat kolla X-boxen, Wii och allt som hör till allt sånt. Men hoppas på det bästa iaf. Vi hade satt en mc-batteri på laddning utanför huset oxå, det hade gått i bitar oxå. Fasen va otäckt. Jag som brukar tycka att åska och muller är lite mysigt så där. Men jag har ändrat mej nu. Tycker det är läskigt. Iaf när det låter så nära som det gjorde här i förmiddags.

Sen har det mullrat på bra hela dagen. Det var först mot kvällkvisten som det gav upp. Eller drog iväg åt nåt annat håll. Men det är fortfarande mörkt på himlen. Vill inte ha mer åska nu. Det räcker.

Varmt är det fortfarande iaf, och.. tycker att det mullrar lite nu med, men det kanske bara är nån lastbil som far här i närheten..

Annars så har jag hjälpt Na med håret en sväng och sen mest slappat, kollat internet och bloggat idag. En bara-vara-dag. Skönt det med.
Och nu tänker jag måla mina naglar och sen kanske kika på nån film i datan här ute på verandan. Mysigt!

Tjing på er!


11/6: Mc-tur.

I lördags vaknade vi av ett sms ang en mc-tripp. Å va skoj tyckte vi och försökte vakna till liv. Jag hade en önskan om att kunna övningsköra lite då, men min kära fina mc tyckte annat. Galen blev vi. Eller rättare sagt mest U som fick krångla och försöka springa igång den. I hettan. För om jag tyckte att studentdagen var varmast, så måste jag nog säga att denna lördag var värst. Eller bäst.. eller hur man nu ska/vill se på det hela.

Hur som så fick han duscha två gånger för att kunna kyla ner sej. Haha.. och jag bara stod kvar o tittade på när han slet med den. Rättvist.. nja... 

Det slutade med att vi struntade vi i den. Det fick bli att åka med U istället. Och det skulle ju gå bra. Mysigt. Även om jag verkligen får kämpa för att luta med i kurvorna. Tycker ju det är lättare att köra själv. Tryggare på nåt sätt. Men men, vi tog oss ner till Herkan och Lena och sen iväg mot staden. Vi for massa kringelikrok-vägar, och oj va vackert land vi har.  Sverige ÄR fantastiskt! Det är så vackert med alla blommor och kossor i hagarna. Och alla dofter man känner när man åker mc. Härligt de!

Sen på vissa ställen, när vi stannade till för att sträcka på benen, så höll vi på att storkna av värmeslag. Helt otroligt. Det kändes nästan för varmt för att åka till och med. Termometerna visade 30 grader mest hela tiden.
Vi for neröver stan för att U skulle lämna in sin mobil som har valt att lägga av. Dessa mini-datorer säger jag bara.. Skulle skickas in nu iaf så får vi se hur det löser sej. Håller tummarna!

Vi fikade gott där på In-gallerian för att sen bege oss vidare på hojarna. Kändes lite surt att gå där fullt påklädd när man såg alla soldyrkande folk som låg utmed kanalen och hade det gott. Men men, kommer fler såna dagar, hoppas jag ;)

Vi styrde nu kosan mot Alnö och Spikarna.



Det är så himla fint där ute. Om man ändå hade en stuga där vid vattnet. Vore nåt de! Den ena stugan är finare än den andra.. man bara suktar, tittar o njuter av utsikten. Vi stannade till och kikade på en timring oxå som Herkan och U har gjort. Jättefint ligger det. Ska bli skoj att se när den är helt klar, alltså klar i den meningen att den är inredd och så. 
här ser den ut nu.

 

Vi käkade middag på Hamnstugan! Det är ett ställe jag tycker ni ska besöka. Jättetrevlig personal och god service, och ja, jag beställde en räkmacka och fick in en räkmacka. Men en gigantisk sådan!
Titta!



Mums va gott det var! Lena o jag passade på att ta ett glas vitt till maten oxå. Härligt de!
Vi myste på gott där! Lena passade på att sola lite. Jag bara klarade inte av att sitta i solen. Stekhett är ordet.









Kändes precis som om vi var utomlands. Skön känsla.

Vi prommade runt lite där och hittade till och med Ovansjö-bor ;)
Och väldigt många fina platser att njuta av!







Supertrevlig dag som avslutades med glass i Stöde på hemvägen, kaffe hos Herkan & Lena. Och sen rejält ont i baken när jag kom hem hit igen. Haha.. känns som att jag har blåmärken. Inte världens bästa sadel att sitta på så många timmar totalt. Men det gick!

;-)



10/6: Sjung om studentens lyckliga dar...

Jamen då var det gjort då. Studenten för de två äldsta kidsen här i huset. GRATTIS till dem säger vi!

Det har verkligen varit hektiskt här hemma, med allt som ska fixas och donas inför sånt här. Det är ju en stor och speciell händelse och man vill att det ska bli så bra som det bara kan för dem. En dag att minnas för alltid.
Efter mycket stök åt alla håll och på alla plan så känns det som att allt blev lyckat ändå. Tack för det!
Den sista oron blev när U ringer mej på jobbet, jag jobbade ju en liten stund där på förmiddagen, och säger att lastbilen som skulle lövas och göras klar, är i Färila, på väg hem till Ånge. Jag höll på att smälla av. Det fick bara inte gå fel, vagnen måste hit innan de kom till Ånge. Och japp, det lyckades! Hann precis bli klar med den så de kunde hoppa på att njuta av färden bland alla andra studenter.

Här ett litet axplock av bilder från den stora dagen!

De fick komma ut en och en där från skolan och jag vet ju nu att det pirrades rejält i magen på dem där när det var dags för deras tur. Tror ja de.. Minns att jag tyckte det var pirrigt att gå ut även fast vi kom ut ett helt gäng samtidigt när jag gick ut.



Sen när de kommit ut så hurrades det, och ja, en o annan tår fick torkas bort så det skulle gå att fota ;) 
Sen tågade de på led bort till flaggstången för att hissa en egen flagga. Ti tog ton där och de andra stod uppställda och sen sjöng de för fulla muggar. Trodde Ti röst skulle försvinna efter det där, men det gick! 



Sen var det föräldrarnas och släktens tur att gratta dem. Min mamma och pappa, deras farmor och farfar, vi och Em, som hann hem!, var på plats. Det var jättemycke folk och tokvarmt.







Fina och glada, härligt de! 

Sen bar det iväg mot Ånge i full fart. Dags för flak-åkning. Och herregud va varmt det var. Är lur på att detta var den varmaste dagen hittills. Svetten rann om oss. Och jag behövde ju inte sitta i fin klänning eller kavaj.. ;) 

Här några som kom farande. Och några for omkring i en båt till och med ;)

  





Och här har vi "vårat" gäng! Går inte att ta miste på glädjen här inte. :)






Sen efter massa varv så var det att lasta av och hurra igen. Sen hem och fika smörgåstårta och vanlig student-tårta. Jorgubbsdrink och presenter. Trevligt var det! På alla plan! Känns bra de!



Lövat så klart, och gud så yr man kan bli av att blåsa upp ballonger ;)








Ömma fötter (rutiga svullna fötter), snurriga huvuden, svettiga kroppar, massa fnitter och tankar på kompisarna som man inte ser på ett tag. Ja, så är det... Många tankar och känslor blir det på en gång.
Senare på kvällen så bar det iväg på förfest för dem och kvällen avslutades senare på krogen. Och det lät som att det blev en fantastisk, minnesvärd kväll för de båda studenterna. Kul!

När de hade farit iväg härifrån igen så var det som att luften gick ur mej. Vi skulle skjutsa Em till Ånge till polare där, så jag slängde in svettiga mej i duschen för att få ny energi. När jag kom ut så kändes det bara som ett lugn i hela mej. Skönt! Vi for upp med lillan och sen hem o jag hoppade i min underbara Ziperall direkt.

Härlig fredag!



Och då var det gjort, för den här gången ;-)





7/6: Fixat!

Sitter i sängen och kliar på min eländiga bromsbett. Fick det i helgen bak vid knävecket. Tål inte bromsar. På flera sätt. De är ju fruktansvärt irriterande när de far runt huvudet på en. Och svårt att slå dem oxå. Men sen när de biter mej så gör det för det första svinont, och sen sväller jag upp rejält och blir kok het på stället. Ser inte kul ut. En gång på låret svällde det upp ca 10cm brett och gick i stort sett runt låret. Inte kul. Hoppas detta tänker hålla sej som det är nu. Det räcker. Idag har det varit ett humla busväder. Åska med blixtar över hela himlen och skyfall på det. Men det är rätt mysigt iaf. Om man slipper vara ute, och om man slipper bli drabbad av den. Många har fått tv och dator utslagna. Igår kväll kom Em hem igen. Och oj vilken pepparkaka! På en vecka, den färgen! Härligt! Är så glad att hon har den pigment hon har trots att hon är så blond. Det var jätteskönt att få prata med henne igen och höra om allt skoj. Sen hade inte hotellet motsvarat vad det hade lovat, så nu hoppas de på ersättning. Och med tanke på priset och vad hon berättat så tycker jag verkligen att kompensation ska utbetalas. Jag fick en fin present sv henne oxå. En jättesnygg röd väska! Blev så glad!! Idag har vi fixat med kläder till Na student. Gick jättebra och det är så kul att detta är fixat nu. Hon kommer vara jättefin på fredag, liksom Ti! Huga, man lär ju stå där med ögonen tårfyllda. Men så är det ju! Hon köpte även en helt underbart vacker lång jeansklänning. Den såg ut att vara sydd till henne. Hur fint som helst! Jag hoppas och tror att hon känner sej glad över denna dagen! Nu har jag provat att göra mellanrum här i styckena igen, får väl se om jag lyckats sen. Nattinatt på er!

6/6: Sveriges nationaldag.

Hipp hipp hurra för Sverige idag!

Japp, har ni varit ute och viftat med flaggor idag nu då? Firat på bästa sätt med fanor på bilen och tågat genom byar och så?
Jag har inte gjort det. Inte för att jag inte vill utan för att det bara inte blivit av. Men jag har tittat på alla vackra flaggor jag sett som vajat så fint i vinden. Och vilket härligt sommarväder vi har haft hela långa dagen. Helt fantastiskt! Jag tror till och med att jag har blivit lite röd om axlarna, idag med. För solen tar minsann. Skönt!



Nu sitter jag här och har min sista semesterdag. Känns ju sisådär. Men jag har verkligen haft en skön ledighet och det har varit härligt att bara vara utan att ha massa inplanerat. Började ju med att bara lata mej och sen blev det fotokurs, nattligt fotobus och rensat massa ogräs. Städat lite här hemma och ja mått gott.

Har även innefattat massa jobbigheter ang kidsen. Men det är bara att kämpa på. Gör allt vi kan för att få dem på rätt köl. Det ska gå! Skam den som ger sej.

Just nu sitter jag här och har kollat lite när Ti fixar med redovisning som ska lämnas in imorrn. Handlar om Australien och jag måste säga att nu blir jag ju lite ressugen. Men Australien.. så många otäcka djur där. Men visst, väldigt mycke att se i det landet, så nån gång kanske ;)

Idag har jag farit runt här på gården och planterat massa blommor och dragit ogräs igen. Och idag kändes det riktigt skönt. Inte lika känsloladdat som igår. Men en och annan myra tyckte inte om att jag var där och donade.. stackarna.. de for runt som tokar, vilket man kan förstå. Nån kommer ju och sabbar deras bo. Försökte vara liiite snäll med dem iaf. Man är ju djurvän! Mamma och pappa har oxå fått lite plant och en tomatplanta. Kul att kunna ge bort. Hoppas det blir mycke goda tomater!



Och kommer ni ihåg att jag planterat en vitlöksklyfta? Så här stor har den blivit nu iaf.


Nu väntar och väntar jag.. Em kommer snart att komma in genom dörren! Å va jag längtar nu! Ska bli så kul att se henne och krama om henne igen. Stumpan min! Skrivit med henne flera gånger nu under färden från Arlanda och hemåt. Längtar som sagt...!

Imorrn ska vi hjälpa Na att fixa iordning allt inför studenten oxå. Tänk att vi har två studenter i år. Herregud va tiden går. Ska bli skoj!

Hur i hela friden ska jag kunna somna nu då inatt. Är inte ett dugg trött nu och ska (hade tänkt det iaf) rensa lite i akvariet och sen ta mej en dusch, och sen kommer ju lillan så ja, det lär dröja innan jag får nån sömn. Men herregud.. sova hinner jag sen. Haha..
Mors da på er!

4/6: Storm

Ohoj va det blåser! Fick för en stund sedan springa runt här ute på gården för att försöka få fast vattenkannor, plastkrukor och annat som flög omkring. Som en riktig storm. Och sen bara avtog den. Blev alldeles lugnt en stund. Nästan kusligt. Men nu blåser det så där lite lagomt igen. Trodde det skulle komma regn oxå, med tanke på hur himlen såg ut. Men det slapp vi.

Igår hade U och jag en heldag tillsammans. Väldigt skönt! Började ju kvällen innan när jag fixat gotta som vi satt och mumsade på ute på verandan till rätt sent. Så skönt att sitta där ute. (tror bestämt jag sagt det förut) Och vi åt och surrade och hade det trevligt. Oftast så hamnar vi nere i soffan framför tv´n och jag blir rätt less på det. För man sitter ju bara där som en dönick och pratar knappt. Och pratar man så är det ju om programmet. Inget sånt där komma-nära-varann-prat. Och det är ju det man vill ha, eller hur?!



När vi igår hade masat oss upp så tog vi en tur till staden, igen, för att inhandla mera blomjord. Har ju växthuset fullt (nä, men många iaf) av blommor som verkligen behöver planteras ut nu. Så nu är det dags! Köpte billiga lerkrukor oxå. Tycker de är så fina. Och där minsann, som med så mycke annat, så fanns det en stor skillnad i pris beroende på vart vi tittade. Men hittade iaf för 20:- /kruka på k-rauta. Perfekt. Så nu är det jag som ska få jord under naglarna här. Ska bli skoj!

Vi var bjudna på middag i Ovansjö igår kväll oxå. Trevligt som vanligt. Och vi fick träffa Magnus som var hemma på visit med sin sambo (och magen!) Blir spännande att se vad det är för filur där inne.

Innan middagen så hann vi med en träff med Na oxå. Jag hoppas nu att vi kan få till en fin klänning och allt sånt tills studenten. Ti lös med sin frånvaro, vägrar svara i telefonen, verkar vara hans stil nu för tiden.. suck. Räkningar ska betalas.. vad gör man när kids vägrar höra av sej? Ska man låta honom få betalningsanmärkningar, eller ska vi betala hans räkningar????? Nån som har tips?

Hoppas att de en dag ska förstå och inse att vi vill dem väl och att man inte är så himla vuxen när man är 18-20 år. Även fast man lätt tror och tycker det i den åldern.

När vi kommit hem igår kväll så blev det till att hoppa i säng för U. Men jag var inte ett dugg trött. Men hade massa energi att bli av med. Så jag satte igång o städade köket. Herregud hur det såg ut här. Det märks att jag inte lyft ett enda städfinger under min ledighet. Men nu är det dags. Så köket plockades det ihop i under natten. Och idag blir det hallen. Blir kul att se om det är ett trappräcke där under alla kläder och handdukar som hänger på det. Och blir kul att se om vi har en hallbyrå under alla papper och skrot som ligger uppepå :)

Haha... Men ja, jag tar en sak i taget nu. Brukar allt som oftast känna att jag ska fara runt överallt samtidigt. Och det slutar ju alltid med att det bara blir halvdant gjort. Så en sak i taget nu Malin, så blir det nog bra tillslut.



Nä här kan inte jag sitta, då blir det inga blommor planterade minsann. Och det var ju det jag ville. :)



Hm.. nu blåser det himla mycke igen. Stackars de som är med på Träslaget idag och försöker slå brännbolls-bollar hit och dit. Lär ju va rätt svårt just åt det ena hållet då..
Vi hörs sen!

2/6: Fotoövningen.

Ja nu har jag vait ute och fotat här minsann. Å va skoj det är! Har fixat och donat med kameran tills jag blev nöjd med allt vad bländare och slutare och iso heter, och sen har jag varit runt här på gården och fotat, massor. Som jag lovade så kommer här några av de jag är jättenöjd med själv.

Jag blev lika glad som vanligt när en humla ville modella på mitt foto.




Vackraste ogräset kanske?!




Haha.. många humlor finns det.


Tyckte detta blev häftigt, med cykeln i bakgrunden.


Passade även på att ta ett vackert kort på min granne Rebecca. Tänk när man var så där slät o fin i hyn.


Det jag har gjort nu idag har varit att övat mej på att få till bilder med skärpa på något nära mej och sen ska det vara suddigt runt omkring objektet. Tycker jag lyckats! Va kul detta är. Ska fortsätta imorrn tror jag. Ska då ändra lite och testa nåt lite annorlunda.

Avslutar med en bild på mej själv när jag struttar tunt och luktar på sommaren! Härligt dag!


Nu tänker jag tina lite räkor och fixa iordning lite gotta här tills U kommer hem.
Trevlig kväll på er!

2/6: "Älvor" & Fotokurs.

Hejsan på er!
Var ett tag sen nu. Jag har ju bara semester ja så har inte "hunnit" med att blogga. Haha.. nä, så är det nog inte. Jo, semester är sant. Men att jag inte hunnit.. det är väl att ta i. Man hinner om man vill. Så är det minsann.

Och nu vill ja!
Sitter ute på verandan och har det gött. Det är riktigt varm och skönt nu. 19 grader till o med. Men ingen sol. Men det gör som inget. Huvudsaken är ju att det känns somrigt. U har farit och jobbat för en stund sedan och förhoppningsvis är han hemma tidigt ikväll så vi ska mysa med lite gott att äta. Han har ju jobbat tokmycke nu, inte speciellt kul eftersom jag är ledig. Men man får passa på att umgås när tillfälle ges.

Min kära dotra är nu i Turkiet, Side och har det bra. Har fått några sms och allt verkar vara toppen för dem. Härligt att höra! Saknar henne här hemma, men är så glaaad att hon fått komma iväg. Och jag vill inget hellre än att hon har en toppensemester med vännen Bella.
Lägger in en snyggbild på Emelie!



vad har jag pysslat med då under ledigheten. Jo ungefär så här lät det en kväll när jag messade med grannen Idha:

-Hitta på nåt? ( i )
-Ja! Men vad?? ( m )
-Dricka lite vin och fota kanske?
-Haha.. älvor vid forsen?!
-Ja! Vi ses om tio vid hästhagen.
-Men.. vadå? Nu?

Sen gick det nån minut. Sen kom:
-Vi tar på vita klänningar, kom nu!
-Klänningar? Nu?

Ja sen gick det undan här. På med klänning, vit så klart och sen tog jag med lite färdkost i flytande form och sen iväg mot hagen. Hahaha.. vilka tokiga vänner! Underbart! Sånt här är ju det som förgyller vardagen kan man lugnt säga. Bara hitta på nåt så där. Ut mitt i natten och fota lite. Ångrar lite nu att inte jag tog med min kamera för det var verkligen vackert där nere vid forsen. Men det får bli en annan gång de.

Men oj så galet det blev. Vi gick lite fel... om man säger så. Det var nog den längsta och blötaste vägen dit jag nånsin gått. Och genom skog och snårbuskar, och vatten... haha.. så första doppet med fötterna är nu gjort!
Här litet axplock med bilder från mobilen från vår foto/vilse-tur:
Här är Idha o Jenny!


Jag kontrollerar vätskenivån..


Det var vackert där, men denna bilden gör inte det hela rättvisa. Och ögonen sen..


Och ja, det är INTE lätt att ta på skor när fötterna och skorna är blöta. Haha..



Sen nåt jag är jätteglad över att jag nu gjort är att varit på en fotokurs med Emelie. Hon är verkligen jätteduktig på fotografering och man märker hela tiden att hon brinner för det hon gör. Linda o jag har länge kollat in och läst hennes blogg, länk här: http://emelieohlsson.blogg.se/
och gillat det vi sett och läst. Så då såg vi att en kurs skulle ske i Sundsvall och det kändes ju toppen då det inte är så långt bort. Bra pris var det oxå, vilket så klart spelar roll. Fotokurser brukar vara svindyra tycker jag.

Så vi anmälde oss där i ett huj och fick i sista stund reda på att vi kunde få plats och då fick vi slänga in oss i bilen och brassa iväg. Vi kom in i sista sekunden med det gick bra ändå. Jättebra kurs var det. Hon är som sagt så duktig. Och hon blandade tekniken med roliga berättelser från sitt fotande (både i vaket och sovande tillstånd). Väldigt skoj! Vi fick material oxå som jag nu läst och läst för att förstå allt. Lär väl fixa sej nån gång.. hoppas jag!

När vi sen skulle fara hem så hade vädergudarna blivit ilskna må jag säga. Herregud vilka blixtrar som vi såg, och det spöregnade verkligen. Häftigt! När vi väl satt i bilen iaf. Tycker inte att det är så mysigt annars. Tur vi hade parkerat nära Baltic där vi höll till.

Igår blev det en sväng ner till staden igen för en träff med Emelie och hennes elev Emelie. Många Emelie blev det. Linda och jag fick agera modeller till henne. Jättekul var det. Vi fotades sittandes/ståendes/gåendes och riktiga närbilder, porträtt. Det var så intressant att se och höra hur Emelie instruerade sin elev. Och höra henne välja platser beroende på hur ljuset låg. Det är ju viktigt det där.. Oj va mycket att lära känner jag, men otroligt kul! Fullärd blir man aldrig, tack o lov!

Tack för att vi fick vara modeller och hjälpa till!
Här ser vi den längre fotograf Emelie till höger, och eleven Emelie till vänster. Ska bli skoj att få se bilderna sedan. Längtar!



Nu ska jag ta o gå ut med min kamera till äppelträdet och försöka få till bilderna som jag vill ha dem. Blir kul att testa. Blommorna är ju så vackra. Känner att jag verkligen fått nytändning ang detta nu, och det är väl så det ska kännas efter en kurs!

Linda o jag hann med lite shopping oxå där i stan. (är ju behövligt-kan ju inte gå naken heller!) Kul var det att få en hel del till liten peng, kul med rea!! Men visst är det konstigt att det reas helt galet och sommaren har knappt börjat. Men ja, bra är det ju!

Men ha det bäst  på lediga dagen,nu så pyser jag ut från verandan och till äppelträdet här. Testing-tajm! Och får jag till nån bra så kommer bilder senare idag! Jag hoppas! Vill även visa nåt från senaste fotograferingarna.
Ting!

RSS 2.0