30/4-15: throwback

Torsdag. Den sista den här månaden. Den sista april. 
 
Det småregnar ute. Precis som det ska vara. Ja inte precis som jag vill, men 'precist' för årstiden och här där vi bor. 
 
Ett inlägg från förr blir det inte nu men väl en bild från förr! Jag tycker så mycket om denna bilden. Småisarna som stod ute och frös, bara för bildens skull :) 
Och jo, det var det värt, glad att jag har den kvar nu. 
 
 
Nathalie, Emelie, Tanya o Tim. <3
 
Igår var det festligheter efter jobbet men mer om det sen.
 
Vi hörs! 

29/4-15: bjuden

Hade sån himla tur igår.
 
Skulle hämta vovven hos Em efter jobbet. U jobbade, trots galen förkylning. Då frågar hon om jag vill stanna kvar och äta middag med dem. 
Jag behövde inte fundera länge på mitt svar :) 
 
Det blev korvstroganoff och ris med grönsallad till. Jättegott!  Och en mumsig bit cheesecake till efterrätt. Tack hörrni!! 
 
 
 
 
Lillmagen växer minsann! Man undrar o funderar så på vem h*n är. Längtar! Tänk att det nu är deras tur att vara med som det största - att bli föräldrar. Mysigt! 
 
Titta här vad vackert! 
 
 
 
Och kikar ni in här så får ni se fler fina bilder: eamh.devote.se 
(Måste lära mej hur man länkar riktigt) 
 
Härlig kvällspromenad tillsammans efteråt. Fin tid nu! 
 

28/4-15: tisdags-tanken

Hej på er! Det är tisdag ochska en tanke upp här. Nu var det meningen att denna tanke skulle upp tidigare, men pga orsaker och krånglig datom.. grrr... så blir det först nu. 
 
Jag är rätt less nu på datoren min. Min fina..mac...  Ja ja. 
 
Min tanke idag handlar om att man lätt som en plätt kan låta en helt främmande människa ta på en ibland. Man kan klä av sej, nästan näck och bara "fläka ut sej" inför nån som man kanske typ sagt hej till. Visst låter det konstigt?
 
Vi har ju en rätt magisk bekvämlighetszon runt oss, eller hur? Man känner lätt av när nån kommer lite för nära inpå en. Det blir väldigt obekvämt. Just då skulle jag då inte be personen om att ta på mej oxå. Hugaligen.. 
 
 
 
 
Det jag tänker på nu är när vi går och får massage. Det spelar ingen roll om det är här i landet, utomlands eller via jobbet eller pga skada.. man är SÅ utelämnad. Och man tar av sej kläderna, ja underkläderna är ju oftast på, men ni fattar. Och någon annan människa, som man oftast inte alls känner, tar på en. Och jo, det tycker vi är ok. 
 
 
 
Eller.. gör alla det egentligen? Nä, så är det nog inte. Jag vet de som väljer att endast gå till bara män, eller bara kvinnor som är massörer. De skulle absolut inte kunna tänka sej få massage av det kön som inte känns rätt för dem. Själv bryr jag mej inte alls om det. Det är mer känslan som massören ger mej som spelar in. 
 
 
 
 
Har jag haft någon otrevlig upplevelse då..  Hm.. inte vad jag kan komma på nu. Men trevligheter.. hihi.. Ja fast ta det lugnt nu, inte från någon massör, utan mer på det privata massage-sättet ;-)
 
Jag tycker massage är väldigt bra på många sätt. Många gånger kan man slappna av och bara få njuta av att någon bryr sej om en. En egen stund där någon annan människa vill en väl. 
 
Jag har själv utbildat mej till Friskvårdsmassör via Axelssons i Stockholm. Jättebra utbildning. Önskar jag kunde gå vidare, men så himla dyrt. Svårt att få igen pengarna här på en liten ort. 
Jag minns första dagen där på skolan, när vi alla var okända inför varandra, och vi skulle lägga oss på britsen och ta på varandras ryggar. Det kändes lite obekvämt först faktiskt, men gick över på nån minut. 
 
 
 
Efter några dagar där på skolan så fick man ett stort beroende av varandras händer. Man ville verkligen känna den närheten. Jag tänker ofta på gamla människor som kanske knappt får någon kroppslig kontakt alls. Känns hemskt att tänka så. Vi alla behöver ju det. Mänsklig beröring. 
 
Vet att massage i förskolor och skolor gör barnen gott. Mobbning minskar och barn blir lugnare. 
-Man slår inte den man masserar, eller den man fått massage av. 
 
Kommer att tänka på en äldre kvinna som jag masserade en hel del för massa år sedan. Hon somnade alltid efter ett tag och sa sedan -Detta är den bästa stunden. Jag är aldrig så avslappnad som när jag får massage av dej. Jag har så svårt att slappna av och sova på nätterna. 
De orden värmde mej verkligen. Detta var hennes stund! 
 
Man har olika behov. 
 
Idag fick jag massage på jobbet. Det behövdes verkligen. Har haft, och har fortfarande, men inte lika illa, som en låsning eller en krampkänning i min ena skinka. Ja, på rumpan. Och nederdelen av ryggen. Brukar inte alla ha problem där så detta känns inte ok alls.
 
 
Massören undrade om jag har redo att ta tag i detta.. han visste minsann att det skulle göra grönjävulskt ont. Och japp, det gjorde det. Fy attan.. Jag kunde knappt andas där. Men jo, det blev bättre. Men nu måste jag stretcha minst fem gånger om dagen själv för att försöka fixa till detta skrot. Påt bara! 
 
Ja, där låg jag men rumpan i vädret.. Nä, inte riktigt, jag fick faktiskt en handduk över mej. Man är väl smidig om man är massör :) 
 
Undra om någon orkade läsa allt detta? Men japp, en tisdags-tanke blev det iaf, till slut.
 
 
Bilderna från google.
 
Har ni inte gått och fått en massage ännu, så gör det. Ni behöver inte har nåt problem, utan säg bara att ni vill ha massage helt enkelt. Jag kan lova att ni inte blir besvikna, nästan lova iaf. :)
 

28/4-15: behov

Solen! Så skönt! 
 
Idag fick min fina vårkappa göra entré med mej. Tyckte det var dags för lite mera springfeeling nu. Det är ju maj snart för tusan ;-)
 
 
 
 
Nåt som inte är så fint är mina naglar.. trist.. Gått allt för många veckor nu sen sist och nä, det är ingen hit.
 
Lossnar, går av och hemsk utväxt som ni kan se. 
Verkligheten liksom. 
 
 
 
Men på måndag så! Tror ni jag längtar?
 
Tisdag är det - tisdagstanken kommer! 

27/4-15: vackert

Det regnar ute här nu. 
 
Ibland är det riktigt mysigt med regn. På sommaren, höra smattret mot verandans tak. Eller om man sitter i bilen.. när man kommit hem på gården och bara sitter kvar i bilen o.. finns. Skönt de! 
 
Just nu känns det lite surt med regnet då jag vill ut o dona på gården lite. Känns skönt när orken börjar återvända till min kropp. 
 
Vacker dag var det iaf i söndags när vi prommade vovvarna, och grattade svärfar. 
 
 
 
Och titta va fint. Allt är på g! 
 
 
 
Kompisarna Alfons och Balo har skoj tillsammans. 
 
 
 
Full fart! 
 
Vackert, eller hur?! 
 
 
 
Fina naturen.
 
 
Kram på er! Nu vill vovven ut.
 
 

26/4-15: Final

Finalen är gjord! 
 
Vi har nu gjort 80st föreställningar av vårat Guldhits.  80!! Det kunde vi aldrig tro när vi möttes första gången och började spåna på detta. Himla kul att det funkade! 
Och himla glad att jag fick möjlighet att vara med!
 
Blev lite som ett avstamp igår. Finaaal...! 
 
 
Dröjer tills man ser dessa kläder igen nu.
 
Härlig publik som vakterna fick hjälpa av scenen.. de vill ju gärna vara med och dansa med oss :-) 
 
Var himla seg innan jag satte fart o fixade mej. Men med musik på så gick det rätt bra ändå. 
 
 
 
Godkänt?!
 
Vi firade våran fina Lena oxå som fyller år idag. Grattis igen.. på 28 års dagen.. Visst var det så va?! ;)
 
 
 
Fin kväll och trots skitjobbig förkylning så kom U med upp för en kväll med oss, trevligt de! 
 
 
 
Nu blir det pizza här. Känns perfekt en dag som denna. 
Vi hörs! 
 
 

25/4-15: Guldhits

Dags för show igen! 
 
Nu har jag dansat mej varm, några sjunger än. Övning minsann. Dags att gå och kissa, kränga sej i dansstrumpbyxor och dansskorna. Sen preppa sej med halstabletter och nässpray.. sen så.. kan publiken komma. Närmare fullsatt än inte ikväll, tipp topp för våran vårfinal. 
 
 
 
Kör vi igen så blir allt nytt, så det känns lite speciellt ikväll. Sista liksom.. 
 
 
 
Kramisar på er alla fina! 
Let's dance! 

25/4-15: Augustas kök

Efter våran dag fullspäckad med kreativitet så var det dags att plocka fram ett snäpp till på kvällen.
 
 
 
Vi skulle nämligen vara med och laga vår middag. Ett himla bra och trevligt sätt att både lära sej nåt och att umgås. Vi delades upp i två lag, ena fixade förrätten och de andra varmrätten. Och sparris var den röda tråden :) Vit sparris till förrätten och grön till köttet. 
 
 
 
Jag hamnade i varmrättsgruppen och jag o Linda skulle stå för rostade nötter och parmesanost... hahaha.... Ja vi fick oss många  goa skratt där och kände väl att vi inte riktigt hann med, om man säger så. Men vi var en hejare på att riva ost minsann :-) 
 
 
 
Vi fick även duka till oss alla och blev visade på några annorlunda sätt att fixa med glas o bestick. Endast fantasin sätter gränser, som det så vackert heter.
Jag tycker personligen att det enkla kan vara det finaste oxå ibland.
 
 
 
 
Supergott blev allting iaf och magen stod på trekvart där efteråt. Inte skönt att äta för mycket. Fick dock inte i mej efterrätten då den var alldeles för söt i smaken för mitt tycke. 
 
 
Hade ännu en aktivitet där men mer om den sen.
 
Nu måste jag samla kraft här för att fixa mej inför kvällens bravader! 

24/4-15: uppträdande!

Efter att ha ätit väldigt gott, vi hade ju lagat maten, så fick vi oss en överraskning minsann.
 
Greger hade fixat så att ett utan Ånges alla band kom och körde fem av deras låtar för oss. Nämligen Kill kill pussycat. Vilken grej! Hur kul som helst.Blev bra drag där och japp, låtarna i den versionen gick hem hos oss alla. 
 
Tänk vilka musiker vi har i vår by. Takida, Stiftelsen, Corroded och Kill kill.. och fler finns det. Så jädra duktiga!! 
 
 
 
Himla kul för oss att få en alldeles egen privat spelning! 
 
Men om all mat sen, nu dags för Let's dance finalen!
Hur ska det gå?!?!

23/4-15: trötta

Vilken dag! 
 
Har lagat mat, målat glas o underhållits av Ånge-bandet :-) Uppdaterar er bättre imorron.. eller efter sömnen ;)
 
Olika slags dukningar finns det ju oxå..
 
 
Kul kväll! 
 
 
 
Nattinattkram! 

23/4-15: Throwback day

Japp, dags för ett inlägg från förr torsdagen till ära.
Detta skrevs år 2011. Åren går..
 

30/4: Duktig kisse..

Tagit en liten paus nu här. Har just putsat fönstren invändigt, U fixar ute. Skönt de! Och nyss försökte jag få rent på bron. Huga va jag avskyr dessa små svarta prickar, mögel, som ska bli på allt vitmålat. Bläk. 

Tänker ta en sväng med högtryckstvätten sen, men nu pausa som sagt, innan vi sätter igång grillen här. Ska bli gott med mat nu känner jag. Och kanske ett glas rött till. Vem vet?! Köra eller inte, det är frågan de. Vill som vanligt vara körbar när det är nåt på g, kidsen kan behöva skjuts när som helst.

Igår tog jag ledigt efter lunchen. Himla skönt de! Kom hem, lunchade och sen beslöt vi att ta en tur till Sundsvall mest för att bara göra nåt. Det blev en trevlig dag. Jag såg massor av snygga vårkläder men blev inget ändå. Köpte en lampa till min garderob nere, ett rött skal till min mobil, rosa tallriksunderlägg och några småsaker till bara.
 
Em hittade en jättesnygg Onepiece! De är så himla fina och mysiga. Skulle lätt oxå kunna mysa runt i en sån. Det blev en halv sån till henne från oss i påskäggs-present. Här i provhytten, med kommentaren-å.. kommer aldrig vilja ta av den. 


Sötnöt där!  

Här kommer bilden på mej i ett varmt kontorsrum på jobbet.
 

När jag kom hem från jobbet häromdagen så möttes jag av en katt som såg väldigt glad och nöjd ut. Och bredvid henne, för det var Humlan, så låg det en läskig, vidrig, stor huvudlös råtta. Fy attan va äckligt det var.
 
Men varför ska de envisas med att äta råttor och sånt bläk, när de får torrknusar och ost, räkor och annat gott inne. Hm.. kanske för att de är just katter. Jag fick ju så lov att vara en god matte där och säga Å.. va duktig du har varit.. medans jag skyndade mej upp för trappen och in, själv. För just då klarade jag inte av att hon skulle med mej in.


Tänk va larvig man är ändå. Gosar med katterna utan problem, och sen så fort jag ser att de äter möss eller som här, huvudlös råtta, så bara . Det blir stopp ett tag på gosandet.
 
När jag kom hem sen efter jobbet så fanns det bara några krumilurer som alldeles säkert tillhörde magen eller nåt kvar där på platsen. Bläääk...

Vi har ju firat en 20-åring här hemma nu oxå. Som sagt, hur i sjutton gick det till? Jag är ju 28. Eller.. hur var det nu igen.. :) Trevligt var det iaf. Tårta, kaffe och massa surr med föräldrarna.



Jag har ju rensat en del på gården och alltid är det samma sak när det gäller att få undan skräpet efteråt. Jag har efterlyst en tunna att elda upp allt i. Och vipps så kom svärfar hit med denna som han och U systers man hade fixat till oss. Jag blev så glad! Tack tack!
 
Och nu ska här eldas minsann. Så vi får bort allt som ligger i en stor hög här ute på gården. Ska bli skönt det minsann. Och mysigt att elda :)


Igår innan vi stack till stan så passade jag på att premiär-hoppa på vår studsmatta lite.
Herregud vad det ska kittlas i magen när man är ovan. OCH herregud.. va jobbigt det är. Snacka om konditionskrävande. Jag var helt slut efteråt, och då hoppade jag bara en liten stund ändå. Hm.. ja det kan ju bara bli bättre som jag jämt säger.



Hihi.. härligt!

Men varför är det inte strålande sol och varmt nu för då?? Jo för att det faktiskt fortfarande är april och just sista april. Och då ska vädret vara så här. Tyvärr. Ja ja, det kommer värme sen igen. Hoppas jag.. :)

Var till snälla Berit idag oxå som gav bort små skott som ska skolas om. Jättetack för det! Har inte fått ner dem ännu men det ska bli. Kul kul! Och Tack igen!

E sitter och fixar sej, ut på nåt skoj sen. Jag o U har inte bestämt vad som sker ännu. Antingen blir det utgång, eller så en tripp till en majbrasa och värma sej lite. Sen vill jag hem och spele lite Kinect, sportspelet :)

Hoppas ni alla har en trevlig Valborg! Och håll era fyrbenta vänner inomhus. Och håll fingrarna i styr så alla tio finns kvar i morgon oxå. 

Kram på er alla!

22/4-15: show

Tänk att det faktiskt är slutet på april nu. Vart tog den här månaden vägen..
 
 
 
Nu har jag en 'riktig man som e förkyld' här hemma så vi hostar i kapp. Usch o bläk. Har varken lust eller ork över till detta nu. Ska nämligen iväg på skoj imorrn. 
Blir till att kurera mej extra mycket nu. 
 
Just smaskat i oss massa apelsinklyftor.
 
Lite fler bilder från showen En dans på rosor kommer här. 
 
 
 
 
 
Så himla duktiga! 
 
 
 
Längtar tills jag får se detta igen :-)
 
 
 
Och på lördag är det dags för mej att ha show.
Då får förkylningen vara puts väck.
 
 
 

21/4-15: spåret

Ja kan man inte göra det ena så får man göra det andra.
 
Är ju verkligen inte läge för hård aerobics träning nu med bacillusker i kroppen. Men en härlig prommis runt elljusspåret blev så skönt. Första för iår för min del. 
 
 
 
 
Underbart  väder och jo flugor, fjärilar o humlor kikar fram. 
 
 
 
 
Himla less oxå över att jag inte hoppade på nagelutbildning när jag tänkte. Fullt överallt ju.. 
 
Nämen hörrni alla glada, ha en fin kväll! Ni andra  kan ju.. ta och bli gladare. Eller nåt. 

21/4-15: nu jäv..

Hej i finvädret!
Njuter du i solstolen, någon bra pod i lurarna eller ögonen i en bra bok? Kanske du slumrar till bakom dina solglasögon..!
 
Eller så sitter du inne och jobbar på för fullt och tänker på allt du skulle ha gjort om du nu bara vore ledig.
Kanske du är förkyld som jag? Trist är det minsann. Ingen hit alls.
 
Sov väldigt dåligt inatt. Denna hostan du vet. Bläk. Kör på med sprayen i halsen som ska vara bra.. Vi får väl se. Och nässpray. Och halstabletter.
 
Har du testat denna?
 
 
Trodde väl den skulle smaka typ tandkräm eller nåt mintaktigt, men det smakar bara sött. Lite knepigt. Men inte äckligt iaf.
 
Tisdag är det och jag har tänkt mej att lägga till vissa saker här i bloggen. En tisdags-tanke!
Ett ämne, eller bara en speciell tanke på något som fångat upp min uppmärksamhet lite mera än annars. Kanske från tidningen eller vid nåt samtal. Vad tror ni om det?!
 
Min första tanke blir: använder du inte toaborsten -  så skit hemma.
 
Jag menar, hur svårt ska det vara? Varför vill man ens kliva ut ut en toalett, och lämna den heeelt jädra vidrigt äcklig? Fattar inte. Hur tänker man då?
 
 
 
Kanske har man haft någon "snäll mamma/pappa" som tyckt det var bra att städa upp efter en. Kanske tycker man att det är SÅ himla vidrigt att dona med. Kanske har man inte ens sett att skiten faktiskt finns där. Kanske har man inte vett att förstå att andra kanske inte vill se detta. Kanske har man inte fått lära sej att jo, en toaborste ska användas.
 
 
 
Jag tycker iaf att man ska försöka lämna toan så fräsch som man önskar finna den.
Vissa vill ju inte alls göra "nr 2" utanför hemmet, men måste man gå så måste man väl. Herregud...stackars magen annars liksom. Men som sagt, toaborsten finns där av en anledning!
 
Japp, nu var Tisdags-tanken levererad!
Finns det fler.. japp, det gör det. :-)
 
 
 
Vad tycker du i ämnet? Lämna gärna en kommentar här nedan!
Eller klicka på hjärtat om du tyckte det var en skitbra idé ;-)

20/4-15: klänning

Öm i fötterna nu. 
 
Vi har gått o gått dotra o jag idag. Hon har fixat frillan o jag har strosat. Tycker utbudet av mammakläder är väldigt dåligt tyvärr. 
 
Ätit god mat och glass :)
 
 
 
Och blivit kär i en klänning på Lindex. Inte provat eller så men titta va fin! 
 
 
 
Sommarhatt, bruna skor o fransväska till :) 
 
Inte med mej hem idag dock.
 
Ska man köpa sushi tro..

19/4-15: skor

Ja här sitter jag och snörvlar o hostar. Kul.. :(
 
Haft en himla trevlig dag iaf. Tänkte ju dona på gården men min ork ville inte det. Det hinns nog med ändå. 
Vi var upp till Ovansjö för att bilar skulle få på sej "vårskorna" sina :) Gick bra efter lite strul med nåt däck som var tjurigt att få lös. Blåste typ storm men skönt var det i solen i lä. Alfons o Balo sprang runt och hade skoj med varandra. 
 
Blev biltvätt här ute oxå då Em o Je hängde på till oss. Så trevligt att få rå om dem lite. Vi bestämde oss för att grillning vore perfekt mat idag och det var det. Upp och handla och surrade med Na på affären, vi jämförde magarna våra alla tre :-) 
 
Hem kom vi och grillen sattes igång. Sallad fixades, ett nytt recept blev testat och mums va gott det var. Grillade både karre och kyckling. Varför välja liksom :) Ett litet misstag resulterade i byxor som fick läggas i blöt.. hahaha.. så kan det gå. 
 
Bild på maten och annat hittar ni här: www.eamh.devote.se! 
Av nån anledning så kan jag inte fixa en riktig länk här.. 
 
Bilarna fixade som sagt.. jag vill oxå ha nya vårskor. Har blivit lite smått kär i dessa två. Hur ska man kunna välja? 
 
Vilket par tycker du är snyggast, de första eller de andra paret? Gud så svårt..
 
 
 
 
 
Visst är de helt enkelt skitsnygga!?! 
 
Nu ska jag isäng här. Ska upp tidigt och ha en fin semesterdag, trots min jädra skrotförkylning.
Håll en tumme för mej att jag får en tid på ett visst ställe oxå. Behövs verkligen. 
 
Kramisar på er alla fina läsare! 

19/4-15: jaha..?

Blåser. Mycket. I dag.
 
Jag vaknar upp med en skrotförkylning som har intagit min kropp. Kul? Näe. 
 
Många är ju snörvliga nu men jag har ju trott att jag skulle klara mej, då jag hade skiten kring jul. Men vad är då detta? 
 
Så jädrans typiskt.. efter att ha tränat hårt så kommer halsontet. Varför? Nån som kan ge mej tips? Kanske behöver jag tillskott av något, eller.. ?
 
Köpt  hem nån ny halsspray som skulle vara bra. Testade igår kväll och nu i morse. Den får skynda på med hjälpen tycker jag. 
 
Köpte två blommor på affären  igår. Vill ut o pyssla på gården.. men orken finns inte nu. Och det blåser ju som bara den. Skrot.
 
Men jo, lite glädje måste ju till. Nån som ser nåt skojsigt här? 
 
 
 
Preciiiis det jag menade, har ju målat naglarna svarta :-) 
 

18/4-15: hemlis nr 2

Jo, den ena gottan vi fixade ihop är jättegod! 
 
Man river parmesanost på ett bakplåtspapper, ca 100gr.  Sen en liten påse pinjenötter över. Tryck till dem lite så fastnar de bättre. In i ugnen 200gr i 5min. Håll koll så det inte bräns. Sen får det kallna för att sen brytas i mindre bitar.
 
 
 
Smaskens till en fördrink till exempel. 
Mums tyckte vi. Och receptet fick jag från Pernillas kök. Tipp topp! 
 
Jo hemlis.. Em har ju oxå en fin blogg. Den lösenordsskyddade hon naturligtvis så inte nån skulle veta om 'att jag ska bli mormor' ;-) 
 
Men nu minsann kan ni kika in och scrolla bland fina inlägg från henne. 
 
Här hittar ni bloggen: 
www.eamh.devote.se 
 
Trevlig lördagskväll på er alla fina! 
 
 
 

18/4-15: den gröna

Har fixat ihop några röror som ska smakas av ikväll till lite kex. Hoppas det är gott! Isf bjussar jag på recepten sen.
 
Har gett mej ikast med mina muskler idag igen. Så jädra skönt. Jag och 'den gröna' liksom. 
Det behövdes köra lös lite då jag var öm sen i torsdags. 
 
 
 
Gjorde något nytt då nämligen.  Först hade jag mitt pass Sh'bam med härliga glada deltagare. Kände mej lite ringrostig då det var ett tag nu sen sist. Men det gick bra!
 
Sen, blev jag övertygad att stanna på passet direkt efter. Nämligen Body Combat. 
 
Jo jo... jag boxades och kickade för fullt och kämpade för att hänga på duktiga Therese.  Om man ändå vore vältränad som henne.. men det kan jag ju inte vara då jag inte tränar så mycket.  Thats it liksom. 
 
Skitkul var det iaf! Men det jag känner är att jag behöver mer muskler på min kropp för att inte 'bara slita', utan för att kunna ta del av träningen bättre. 
 
Mycke snack om träning det blev nu :) 
 
Senare ska jag tipsa er om.. ja en hemlis var det ju oxå :) Men först en sväng på affären.  Hunden har inge ben kvar att lördagstugga på. Funkar ju inte :) 
 
Vi hörs, kram! 

17/4-15: Tack!

Stooort Tack till er alla som grattat mej till mitt blivande 'mormorskap' :-) 
 
Det värmer mer än ni tror ska ni veta!! 
Folk blir mamma o mormor hela tiden ju, men nu är det jag och min dotter det handlar om. Klart JAG är lycklig! 
Och hon/de så klart :) 
 
De här två sötingarna liksom! 
 
 
 
Nu är det fredag! Tipp topp! 
 
 
 

16/4-15: Hemligheten!

Nu äntligen! 
 
Det känns verkligen som 'äntligen' för mej nu. Jag fick veta det underbara redan på Alla hjärtans dag och ja, det var ett bra tag sedan nu det. 
 
Min fina dotter har alltid varit pysslig av sej och titta här vilket fint sätt hon presenterade detta på.
 
 
 
Jag är SÅ lycklig nu! Känns helt... galet.
Jag ska bli mormor-Malin!
 
Och denna bilden talar ju verkligen om det, även om man absolut inte kan tro annat heller när man ser Em ;-) 
 
 
 
Kärlek! <3
 
Längtar tills september nu ja!
 

15/4-15: humlan

Fin dag!
 
Fått känna solens varma strålar mot min kind idag på prommisen efter jobbet. Så skönt! Första dagen på länge som det inte blåser. 
 
Humlan var oxå med på vår promenad. Hon ville dock inte leka eller leta vare sej pinne eller oss, men verkade trivas ändå :) 
 
 
 
Här spanar hon på Alfons.
 
 
 
Vet ni vad - imorrn ska jag berätta en hemlis för er. 
Spännande..! 
 
 
Nattinattkram på er alla fina och var rädd om er! 
 

15/4-15: smink

Testat ett nytt märke.
 
Köper du nya märken på dina produkter? Tänker på smink nu. Eller kör du på beprövade år efter år? 
Jag brukar hålla mej till 'mina vanliga' men hört gott om detta märket så det var dags att testa.
 
Det är ett puder av märket Lumene och hur det ser ut ser ni här. 
 
 
 
 
 
Nu sminkar inte jag mej så mycket.  Lite puder, rouge o mascara så får det räcka.  Eller vänta nu, läppomoj ska oxå på ;) 
 
Men himmel va det ringer på min mobil hela tiden. Något 'hemligt nummer'. Vill inte svara på det.
Men kanske borde.. hm.. nu blir jag lite nyfiken ändå.
 
Ok, nästa gång svarar jag! 

14/4-15: begär

Kollade på tv sent igår kväll. Det innebar tröttsam morron.
 
Fy, har aldrig varit och kommer aldrig bli morronpigg. Huga.. Sen kikade jag på program som gjorde mej rädd oxå. Bra va? Nä.. 
 
Vågar jag titta..
 
 
 
Tur jag hade filten.
 
Men hörrni,  här kommer tips på galet god choklad. Jag är helt såld faktiskt.  Begär minsann :) 
 
 
 
Kollar fruarna nu. Fick spela in då det var hockey.. som gick före. Gick bra de å. 
 
Får bli en vända med min rygg imorrn igen. Orkar inte med den. Skrot.
 
Kram på er! 

14/4-15: växer

Liten blir stor ;) 
 
Den lille sötingen är en stor söting nu. 
 
 
 
 
Vår lille fina jappe, Alfons! 
 
Här är två till finingar. 
 
Bilderna är lånade från Em blogg! 
 
Em & Je! 
 
Hörrni, jag har fått begär. Ja, det är sant. På vad undrar du? 
Det får du veta senare idag ;-) 

13/4-15: glas

Det är tur man kan bli glad för det lilla. 
 
Köpte nya vitvinsglas igår på Ikea. Sjukt less på de vi hade och använde dem typ aldrig. Inget fel på dem, bara jag som tröttnat. Får försöka sälja iväg dem. 
Men nu kommer dessa användas iaf.
 
 
 
Ser fram emot att få inviga dem ordentligt med ett gott iskallt vitt och några goda tilltugg till. Har några som jag vill testa pronto nämligen.  Fått himla bra tips från poden Wahlgren & Wistam :-) 
 
 
Ny vecka hörrni - nya möjligheter. 
Vad vill DU göra i veckan?! 
 

12/4-15: sömn..

Jag vet ju att klockan är allt för mycket nu. 
Jag vet att jag borde sovit för länge sen. 
Jag vet att jag ska upp tidigt. 
 
Ändå vill jag inte sova. Inte sovtrött än. Skrot.
 
Filat naglar med nyinköpt metallfil. De är allt för långa nu och jag längtar till en tid hos 2043. 
Vill testa det nya pudret jah köpt. Vill måla naglarna.  
Vill fota. Vill...
 
Ggaaahhh... 
 
En bild på middagen. 
 
 
 
Nattinattkram! 

12/4-15: beställt

Snacka om kontraster. 
 
-jag måste komma ihåg att ta in dynan sen. Det ska ju regna imorrn. Jag tar in den efter vi badat klart.
 
 
 
Vaknar idag... dripp dropp... dynan kvar ute.
 
 
 
Ja ja, det torkar.. 
Vi ville fara till Ikea för att beställa vårat nya kök under helgen. Och när de 'väderkunniga' talat så valde vi naturligtvis söndag. Vem vill missa en soldag liksom? 
 
Vovven var med oss och det gick jättebra.  Massa nya dofter som skulle kollas av. Sötingen. Och som det blåste.. fasen alltså. Storm! Och småregn. Men det gick. Vi bland måånga andra på Ikea en regnig söndag. Och väldigt många skulle som vi fixa nytt kök tydligen.  
 
 
 
Det är mycket som ska bestämmas, allt från luckor, blandare och bänkskiva till lister.  Men nu är det gjort! Ska bli så lyxigt att få ett riktigt bra kök. Vi kommer dock få vänta ett bra tag då fler än vi önskade just den bänkskivan. Men men.. den som väntar..! 
 
Korv till vovven på hemvägen. Kaffe o bulle till husse och matte :-) 
 
 
Köpt nya vinglas oxå. Så glad man kan bli för glas :) Kul! Och sushi fick det bli till middag. Möms! 
 
Kram på er i ruskvädret! 
 

11/4-15: löööv

Härlig dag! 
 
Va skönt det är när man får en ledig dag med sol. Hunnit det jag ville, vilket bland annat var sova ut, dona på gården, slappa i solen, lyssna på pod och läsa.
 
Krattat bort massa löv från gården. Öm i händerna trots handskar.  Det blir ju blåskänning direkt man tar i en räfsa.  
 
 
 
 
Hittade äntligen,  jag o teknik.. , var o hur jag kunde lyssna på Wahlgren & Wistams pod. Kan säga att jag skrattade som en tok där jag låg i solstolen. De är ju hur härliga som helst!  Ett tips från mej! 
 
 
 
Har fotat en hel del idag oxå. Har norpat dotras systemkamera då min egen har tappat skärpan om man säger så. Kul är det. Övat på skärpedjupet på olika sätt. Ska visa er sen hur det blev. 
 
Men skoj med mobilen oxå. 
 
 
Badat i spapoolen har vi oxå gjort. Nice! 
Fin dag! 
 

11/4-15: doft

Åh va härligt! Vaknar upp vid sju. Kan somna om.. sover länge. 
 
Frulle ute på vår lovely veranda.  Prommis med vovven. Möter flera glada på vår väg som oxå njuter. Solen! Värmen mot vår kind. Blommor! 
 
 
 
Doften! 
 
 
 
Luktar gott! 
 
 
 
Underbara dag! 
 
 
:-)
 
 
Ut o njut! 
 

10/4-15: Vem..

Vem ska åka ut ikväll?
 
Menar så klart kvällens Let's dance!  
De är så duktiga allihopa nu tycker jag. Men min danskänslas ranking ser ut så här: Marie, Alex, Jonas o Ingemar. 
 
Min magkänsla säger... ?! 
 
Marie har ju varit skitduktig hela tiden. Samma tycker jag om Alex. Tänk han som till och med brutit ryggen. Vilken kämparkille! Jonas har utvecklats och tagit för sej massor. Samma för Ingemar men han är inte riktigt lika 'dansig' i sina rörelser. 
 
 
 
 
 
Bilder från Google.
 
Älskar programmet iaf! Tänk att få dansa där..

10/4-15: För många?

Tjoho.. det är fredag hörrni! 
 
Dagen har segat sej fram. Smaskens lunchbjudning hos Em för Linda o mej idag. Tipp topp! Och efterrätten.. magiskt gott! Snickerskaka :) yummi!
 
 
 
Gillar du skor?  Dum fråga va? Jag kan kolla på skor länge.. men köper inte så ofta. Finns så mycket snyggt men.. höga klackar trippar man ju inte runt på så ofta. 
 
Dags för nya lite mera vanliga var det iaf. 
Beställde dessa från HM, endast 299:- 
Sköna, snygga och med gummiklack så det känns bra att gå i dem även en längre stund. 
 
 
 
Annars då.. blingar fredagen lite. 
 
 
 
Vi hörs!
 

9/4-15: Back in those days

Torsdag = återblick i tiden. 
 
En kavalkad med bilder bjuder jag på idag. 
Tänk vilken himla tur man har korten. Hur skulle man annars minnas? 
 
Här vår dåvarande dansgrupp. Ingela, Helena o jag!
 
 
 
En glad o svettig dansträning på Altira i stan. Jimmy o jag!
 
 
 
Bröllopsfotografering. Tomas o Anette! 
 
 
Partykväll i Sundsvall. Jag, Linda o Ulrika! 
 
 
En helg i Vemdalen. Jag, Lotta, Anders, Carina o Berit!
 
 
Återträff med skolan! Många år sen vi slutade nian nu..
 
 
Små knoddar en sommarkväll. Hon i klänning fyller 10år idag. Grattis!!
 
 
 
Hittar en liten goding jag vill ha, en kamera. Men..den kostar ju en del.. 
 
 
 
Snygg va?! Så liten o smidig. 
 

8/4-15: Första!

Hur gick det? Med testet menar jag. Blev det nåt bra jobbtips?!
 
Igår såg jag min första för iår. Glad! Känns alltid lite speciellt när de dyker upp som små solar. En fin påminnelse om att våren är på g. Sol, värme och härliga dagar, får vi ju hoppas. 
 
Tussilago
 
 
Tänker på när kidsen kom hem med dem och de sattes i små äggkoppar. :)
 
Blåste gjorde det igår men idag kallar jag det i det närmsta storm. Trist. 
 
 
 
 
Tyckte himlen påminde mej som havsbotten här. 
Drömde mej bort till värmen..
 
 
 
Kan bli så man får åka till New York i slutet av sommaren för att gå på bröllop.  Vilken jädra grej liksom!  Men, det beror lite på.. det ena och det andra :)
 
 
 
Köpt ett litet skåp. Ska målas vitt och sen ska glas förvaras där. Ska upp på väggen nere här hemma. Kommer bli bra de. 
 
 
Imorrn ska min rygg få behandling. Längtar!

8/4-15: Test

Men det var väl tusan va det ska blåsa här hos oss.
Tur man är inne just nu, så man inte flyger iväg med stormvindarna.
 
Fick ett tips på ett enkelt test man kan göra, via Katrin Zytomierskas instagram. Det gäller vilket arbete som passar dej bäst. Fanns tydligen andra tester också.. men nu var det jobbfrågan det gällde. Du hittar testet här: www.karriarterapi.se Monster gör detta.
 
Man ska svara på några frågor, tror det var 40st. Gick fort. Sen tas svaret fram. Det magiska. Det som verkligen ska passa just en själv. Eller.. Stämmer verkligen detta tro?
Man får svaret och "hur man ligger till" direkt. Sen skickas det även till din mail, så man kan grotta in sej i timmar och lusläsa svaren.. haha..!
 
Stod många bra saker faktiskt, men detta var vad som skulle passa mej:
 
Florist.

Möbelsnickare.

Journalist.
Bilder från Google.

Jahapp. Där ser man liksom.
Möbelsnickare.. nja.. jag som inte gillar siffror.. hur skulle nåt bli rakt o stadigt? Men tyger.. eller bara måla om. Javisst!
 
Florist.. jo blommor gillas, så klart. Men skulle jag bli nöjd med det jag skapar.. Övning ger färdighet heter det visst. Gillar växthuset!
 
Journalist.. himmel.. det yrket har verkligen satts på sin spets tycker jag. Tänk vilket glammigt jobb det kan vara. Och tänk vilket livsfarligt jobb det kan vara. Hm.. men foto och ifrågasättande.. och få skriva, jovisst!
 
Vad skulle du vilja arbeta med om du skulle "börja om" och fick välja precis vad du ville?
Himla svårt. Tänker att man får hoppa på nåt jobb och sen får man se vart det bär liksom. Man kan ju inte vänta på att "komma på det man vill bli när man blir stor", för då får man allt vänta.
 
In o gör testet nu vettja, och tala om hur det gick! :)

7/4-15: kraaamar!

Jamen visst är de bäst.. kramarna! 
 
Efter föreställningen En dans på rosor så kom ensemblen ut till nära o kära i publiken. Och såna som ville kramas och tala om hur showen påverkat dem ;-)
 
Klart man passade på liksom. Jag vet själv hur glad man blir av en publik som visar uppskattning. Tänk om alla bara gick.. och ingen sa nåt. Eller om publiken bara skulle applådera lite lätt så där, som om de inte gillade det de såg och upplevde. Hemskt. 
 
Nej här var det tjo o tjim minsann :-) 
Och kramas det fick jag med nästan alla! 
 
Calle Sterner!
 
 
Björn Törnblom!
 
 
Tobias Bader!
 
 
Jeanette Carlsson, Calle igen och Malin Johansson!
 
 
Maria Bild! Hon fick en gloria minsann.. 
 
 
Och så sist men inte minst, Tobias Karlsson! 
 
 
Och jaa.. jag var så glad! Vilket ingen kan ta miste på :)
Satt utanför efteråt i ett Halleluja-moment.
 
 
 Lycka! 
#endansparosor
 

6/4-15: sorry..

Men va tusan.. 
 
Jag skulle ju visa er mina härliga kram-bilder från En dans på rosor. #endansparosor Men.. nu är det sent så ni får hålla er tills imorrn. Ok? ;) 
 
Sett Criminal Minds nu och fy fasen va otäckt. Måste se nåt skoj nu innan nattinatt. 
 
Hittade ett hjärta idag oxå. Man ser om man vill! 
 
 
Lev här och nu. 
Nattinattkram på er alla fina! 

6/4-15: sök

Min rygg är inte som den borde.
 
Den fortsätter att bråka med mej. Skrot. Det som funkar är att stå och ligga. Sitta är värst. Sitta i bilen är vidrigt. 
 
Vi tog oss ändå iväg till Brukshundsklubben för att aktivera vovven ett tag. Behövs ju. 
Vi var själva där vilket var toppen.  Vi rastade först, så klart, och sen fick han kika runt lite.  
 
 
 
Det blev sen två sök, lek med bollen och hopp över hinder-träning. Gick jättebra! Han är så lättlärd vilket är skoj. Inga problem att hoppa - sitta - hoppa tillbaka till matte, när man får godis :-) 
 
 
De där stegarna.. får provas en annan dag.
 
 
 
Igår hade vi mina föräldrar på middag här. Himla trevlig kväll. Blev både skratt o allvar och en skön prommis tillsammans med vovven.  Och grillpremiär till på köpet. Mums! 
 
Mums var även denna fördrinken, med massa jordgubbsbitar och is i. 
 
 
Vackra tulpaner fick vi! 
 
Nu har jag just tagit en värktablett här. Måste få ryggen att slappna av på nåt sätt. Usch..
 
Och så fortsätter jag skriva på min berättelse.  Tänk att vara författare..! Skulle ni vara nyfikna på ett litet smakprov kanske?! 

5/4-15: jädra..

Jädra rygg..vad är det frågan om här? 
 
Jag brukar väl inte ha ont i ryggen heller. Ja lite trött innan mens men vadå.. detta..? What liksom? 
 
Sjukt less. Detta är inte bara träningsvärk. Känner mej ynklig nu.. bläk. 
 
 
 
Tyck liite synd om mej då.. nån.. snälla... 
 
 

5/4-15: öm

Rätt seg dag om ni frågar mej. 
 
Men skön prommis i varmt väder kändes gott. Suttit på my lovely veranda och läst lite. Maria Montazami och Pernillas praliner. Så nu är jag baksugen :) 
 
Hinner nog inte det idag men vi ska just sätta fart här.  Middagsgäster på g!
 
Förövrigt känner jag mej rätt öm i kroppen idag. Tog en välbehövlig svängom i styrkesalen igår. 
 
 
 
 
  :)
 
 
 
 

4/4-15: en dans..

En dans på rosor.
 
Såg ju den i Stockholm och tänker se den igen när de ska ut på turné.  Helt fantastiskt! 
 
Jag fotade med min mobil o Elisabeth med sin systemkamera. Gissa vem som fick bästa bilderna? ;)
 
Nu kan ju inte bilder berätta min känsla direkt, men..
Här kommer några! 
 
 
 
 
 
Älskar bilderna!  Älskade föreställningen!  Älskar dans! 
Japp! 
 
#endansparosor
 
 
Ni får några kram-bilder senare ;-) 

3/4-15: jackan

Fann den på Gina.
 
Älskar den! Min fina vårkappa.
 
 
 
 
Hur har ni det?  Ledighet? Japp - härligt! 
Idag har vi hunnit med en sväng ner på isen, Åkrokshugget.  En o annan gädda blev det för pimplarna. Och Alfons njöt där han sprang omkring bland alla. 
 
 
Påskpuss!
 
 
 
Sen en trevlig fika på Tinas café innan långprommis runt byn. Skön dag! 
 
Sen en sill o pärer middag som avslutas med ett dopp i spapoolen - jo, härlig dag! 
 
 
 
Påskris minsann.
 
 
 
Nu är det Let's dance! 
Och ja, vill fortfarande att Jenny ska ut nu. 
 
 
 
Kram på er! 

3/4-15: påsk

 Skärtorsdag! 
 
Go'morron på er alla! Hoppas ni startar dagen på ett bra sätt. Min startades så här.
 
 
 
Humlan ligger och sover på mej. Mysigt! 
 
Påskhelg är det.  Har du påskat ditt hem? Jag brukar inte göra så stor grej av denna helgen.  När barnen var små så fixade vi skattjakt så det blev lite roligare med påskäggen. Jättekul både att fixa och att sen se dem leta. Och lite ris brukar jag plocka in. Så fint när bladen slår ut. Nån liten påskhare eller tupp finns oxå på plats. 
 
Men jag går inte all in om man säger så. Önskar egentligen att jag gjorde det.  Fint blir det ju.
 
Men hörrni - Glad Påsk på er! 
 
 
 
:)
 

2/4-15: kappa

Skön dag!
 
Varit ledig idag. En klämdag för oss. Toppen de! Sovit ut, prommat vovven i skönt väder. Go frulle tillsammans med Ta som är hemma från Norge. Trevligt de!
 
Efter lite om och men beslutade vi att fara till stan över dan. Vi skulle kika på det kök vi lurar på att byta till. Ikea! Sen var vi ju även in på Birsta och jo, hittade en massa fint. Bland annat en snygg vårkappa. Ni får se den imorrn. 
 
 
 
Och jazzbrallan! Ni vet ju vilken det är :)  I got it! 
 
Ta köpte så snygga skor oxå. Vill oxå ha :) 
 
Nu har vi landat i soffan och jag känner mej rätt trött. Blir lite tv först.
Kolla va tjusigt med solnedgången på vår hemväg! 
 
 

1/4-15: fika

Så svenskt, ordet fika.
 
Och vi gillar det, eller hur?!
I söndags blev vi bjudna till Em o Je på go-fika minsann. Först var vi iväg till en rastgård där Alfons fick leka med en kompis en stund. Härligt att se dem springa runt.
 
Det var ett riktigt ruskväder så vi njöt när vi kom in igen och fick av oss blöta ytterkläderna. De pysslade på en stund och sen fick vi sätta oss vid dukat bord. 
 
Men mums vad mycket gott! Hon kan baka min dotter minsann! 
 
 
 
 
 
Jag gillade bäst den smaskiga cheesecaken. Mm..
 
 
 Hm.. nu blev jag ju fikasugen här.. 
 
 
 

1/4-15: hattfnatt

Nämen.. April är här! 
 
Då är det ju lite mer på riktigt liksom.  Våren närmar sej. Skönt de! 
 
När vi var hos fina Idha så hade vi ju liten hattprovning där på kvällskvisten.  Hon har så många snygga. Skulle kunna norpa med mej allihopa :) 
 
Smakprov! 
 
 
 
 
 
Visst är de snygga? 
 
 
 
 
Hittade du nån favorit? 
 
Tänker visa er en smarrig fika vi blev bjudna på i söndags lite senare oxå. 

RSS 2.0