30/8: Liten blir stor, så är det bara liksom.

Meeen... åh.. vilken grej! Jag är såå glaaad!

Men det finns en liten sak som gör att allt detta känns jobbigt just nu. En eller kanske två saker egentligen. Nä, tre. Ja tre är det. Hm..

Kanske ska lista dem:
1: jag måste hålla tyst.
2: får inte skriva eller ringa.
3: har inte ätit soppor...

Hm.. känner precis att det finns en sak till: allajglkjadglkjaslgj.. kan inte skriva det på annat sätt.
Ja så kan det va. Meen.. det ska nog bli bra ändå! fniss fniss fniss...

 

Annars då?
Jo det gör lite ont i mamma-hjärtat mitt nu. Igår var vi till stan med Em och Ta för att de skulle flytta in i egen lägenhet i Sundsvall. Jag är jätteglad för deras skull och tycker verkligen att detta ska bli lärorikt och spännande för dem. Men..

Samtidigt så gör det ont. Jag och lillan har en väldigt nära kontakt och att inte få säga god morgon och krama god natt, det är för mej väldigt jobbigt. Vissa tycker säkert att jag bara är löjlig. Men jag vet att många med mej känner och har känt likadant. Men nu är det så här: liten blir stor. Thats it liksom.

Men att gå in i rummet, som är tomt.. komma hem och hon inte är hemma.. ja, suck.

De har fått tag i en jättefin lägenhet iaf. Och möblerat och klart är det oxå. Vi fick fara iväg och inhandla diverse prylar igår iaf. Och ja, pengarna går. (hoppas bara vi kan dela på detta nu, vi föräldrar) Vissa saker måste de ju bara ha. Det var en mysig stämning igår kväll när vi lämnade dem iaf. :)

De hade då fått nycklar, kollat tvättstugan (insett att man måste boka tid oxå) plockat in kläderna i jättefina stora garderoben! Vi köpte såna "måste" saker som tvättmedel, toa-prylar.. sånt som annars bara finns. Tror nog de kände att det var mer än de väntat ändå. Men ja det är ju så det är, men lär sej eftersom. Spegel, bord och en del basvaror till maten blev det oxå.

Är så glad att de bor tillsammans. Lite lättare med det mesta då. (längtar inte tills de bli osams första gången..) Hoppas de tar upp saker med varann snabbt, och är tolerant. ;)

Håller en tumme att E kan hitta en extrajobb oxå. Vore ju toppen med mera pengar. Lägger ut lite krokar här och där. (även om skolan måste komma i första hand givetvis)

Mysigt va?! En del av vardagsrummet.



E sover där inne, i en med skärmvägg avdelad hörna. T har sovrummet. De får väl bytas av sen, för rättvisans skull. Jättefint är det verkligen!

I morse skjutsade jag ner Na till Torpshammar. När jag släppt av henne så fortsatte jag färden till stan och min frissa Petra. Nu var det dags att få bort min hemska utväxt igen. Och ja, nöjd och glad blev jag! Frida kan hon! :) Kan varmt rekomendera Perssons!

Sen blev det en lunch på "donken" med Em och Ta! Himla kul och BRA att jag kunde träffa dem där och då! ;)
Det hade gått bra på morronen för dem iaf, med bussen. Och har pratat med E förut här och de hade ätit och hade det gott. (haha.. känner mej som min egen mamma nu: har du ätit då? den ständiga frågan )

mycket jag skulle vilja skriva av mej om. Saker jag hör på radion, valet, rasism och massa mera.. men näpp. Bara en sak som snurrar i huvudet. =)

Nu ska jag gå och tvätta lite. Himla skönt ändå med hus. Kunna fixa sånt precis när man vill på dygnet.



Bye bye! Fångarna på fortet nu...!

26/8: Baggis

Tycker inte det är så kul när en av våra kära katter måste ha tratt på huvudet.
Går troll i det här känns det som. För ett tag sen kom han in och haltade på vänster framben, OCH höger bakben. Fatta hur svårt han hade att gå. Sen gick det över tack å lov.

Tog bara nån dag till så fick man se honom hängig igen. Hans svans gick ca 5cm rakt ut, sen bara hängde den rakt ner och släpade i golvet. Jag var helt säker på att det var av. Huga...stackarn kunde inte ens sitta. Han la sej ner på frambenen och lät rumpan vara kvar uppe. Såg ju lite lustigt ut men..

Jag ville till veterinären på en gång, men U tyckte vi skulle vänta. Jag ringde tillslut och beställde tid. På morronen efter så var det bättre. Till och med jag såg det och måste erkänna att vi behövde nog ingen veterinär.

Efter det har han varit halt en gång till på ett framben, bara så där ett litet tag. Över dagen typ.

Men så nu var det dags igen. Fattar inte vem han bråkar med. Blir så less.
Hans framben svällde upp jättemycke upptill. Blev som en liten boll där. Läskigt. Bara att fara upp då. Så nu har vi en Baggis som var rejält yr i bollen igår av att ha varit sövd. Tyckte så synd om honom när han försökte gå runt här och bara yrade. Mycke bättre idag iaf. Men jag lider så med honom när han krockar och har sej för den där dumma tratten som han måste ha på sej.

Förstår inte riktigt varför veterinärer är så rädda för att djuren ska slicka sina sår. Det är ju precis så de gör i "det fria" för att hålla allt rent och så. Konstigt. Men hur som, han har ju ett dräneringsrör där nu, då jag förstår ju att han inte får slicka och dra ut det. Aaaajjj...

Såret ser ju inte så härligt ut heller. Ryser i hela mej när jag ska kolla på det. Det är U och Em som donar och tvättar det. Jag får hjärtklappning och bara lägger av så fort Baggis piper till det minsta. Lite känslig för sånt här då.

Här ligger han nu. Har fått tagit bort tratten ett tag. Han har toktvättat hela sej, förstår att han ville det. Stackars, katter som är så renliga. Har inte bitit i röret heller. Vi har noga haft honom under uppsikt här.



Ser lite konstigt ut. Och han har inte blivit av med sin tass, bara vikit in den.

Här är såret.



Bläken. Jag tycker det ser så ont ut.
Kanske ska ta hit en som kan prata med djur. Som kan förklara vad som hänt, och som kan tala om för Baggis att han ska skynda sej att springa hem när nån vill bråka med honom. Va lätt det vore om det skulle funka!

Idag har vi haft möte på jobbet, igen. Mycket nu. Det är ang vår organisation. Vi ska göra om lite. Eller röra om lite bland arbetsuppgifter och personal. Blir säkert bra när det är klart. Nu känns det bara lite vilset.
Imorrn ska jag dit tidigt igen.. jobbigt är det att kliva upp. Men sen så blir det nog så att Em och Ta stannar i stan redan på söndag kväll. Känns väldigt konstigt att se dem packa en massa nu. Flytta liksom. De är stora. Lite iaf.

U hostar och hackar fortfarande, och jag känner oxå av halsen nu. Bläk för det. Vill inte bli sjuk. Har inte tid :)
Har anmält mej till en kurs i ZumbaDanceworld i stan. Ska bli så kul. Det är på söndagar 16.10. Längtar så! 
Har du testat det?

Har fixat mina naglar igen oxå. Och oj va skön känsla det är när man är klar. Att det spelar så stor roll hur ens naglar är. I alla fall på mej. Även om jag långa perioder kan strunta i att göra nåt, så är det så härligt när jag gjort dem. Blev tippar då nästan alla mina var borta..





Glad blir man! Och tur man inte har dem så där långa som tipparna är..



Nä men nu ska jag ge mej här. Har städat lite ikväll. En sväng med dammsugaren blev det. Nu känner jag mej helt slut. Trött och ja.. vill ju inte erkänna det men, ont i halsen. Skit.

Dans är det på Ånäsparken oxå, och jag vill dit.
Nattinatt!
 

24/8: Första dagen

Inte klokt va trött man är så här tidigt på morronen. Men ja det får ju gå. E och jag bara tittade på varann när jag väckte henne och våra blickar sa allt. Alltså: vi-vill-gå-och-lägga-oss-nu-igen-på-en-gång-och-låt-oss-sova-länge.
Men så fick vi inte de.

Första skoldagen hade gått bra iaf, tack för det! :)
Min dag gick förvånansvärd bra faktiskt. Inte igår man var på jobbet strax efter sex på morronen. Trodde jag skulle bli jättetrött där fram på dagen, men det gick bra.

Men nu... Åh.. jättetrött.
Slutade 16.00 igår för att gå en våning ner och fixa naglarna, skönt! Vädigt korta, och jag gjorde fransk så det känns lite ovanligt än. Skjutsade hem henne efteråt. Blev klar vid halv sju. Inte ätit middag än.. magen kurrar. Hem och kolla vad som skulle handlas och skyndade mej på toa. Höll på att kissa på mej. :)

Blev hämtmat från Thai. Mums va gott! (köpte dock fel kyckling till E, men det gick bra ändå sa hon) Tack gumman oxå för att du tvättat och plockat ihop i köket, gillas mycket!
Satt sen i soffan mumsandes och kollade på "Fångarna på Fortet" som började igen. Jag gillade det programmet när det gick förut, och ja, det gick hem nu med. Så där lagom underhållning. Vi satt och undrade om vi skulle klara uppgifterna de gör, och kom fram till att jag skulle banga de flesta. Huga.. men kul att se andra som kämpar! (vet en som inte skulle palla med spindlarna oxå) :)
Gillar du programmet?

Sitter här nu och det liksom kryper lite i ryggen på mej av trötthet.
Tur jag ska få massage idag, ska bli såå skönt!
Kram å hej!


22/8: Liten blir stor

Skön dag. Fint väder hela dagen och sen nu regn. Mysigt. Gjorde en god paj med fetaost, skinka och bacon till middag, vilket uppskattades av alla. Mums!
U har farit till Sthlm för att köra häftig bil imorrn.. bilder kommer. Jag har nyss skjutsat upp Tim till tåget. Skola imorrn igen.

Och E börjar oxå skolan imorrn. Gynmasiet. Hur gick det här till? Min lilla bäbis ska börja gymnasiet. Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort. Jag hoppas och tror att allt kommer gå bra för henne, men självklart känns det lite tungt i mamma-hjärtat mitt. Jag vill ju finnas där för henne hela tiden.. och nu ska hon gå i stan.. huga va jobbigt.

Jag vill ju att hon ska prova på och så, men om jag fick bestämma så skulle hon vara hemma hos mej istället..
Nä, det menar jag ju inte. Självklart vill jag se henne utvecklas, prova sej fram, testa utbildningar, jobb och se henne glädjas över nya bekantskaper. Härligt!

Men nu vill jag bara kramas med henne. Hårt!



Och nu ska jag gå in till henne och göra det.
Kram och nattinatt!

21/8: Elitklasser

Men vilken kraxig skata som sitter här utanför och skriker. Tror han/hon vill retas med Baggis, som lagt sej på soffan. Måste kolla..
Ja nu flög han sin kos. För att jag skrämde bort han..



Är en gråmulen dag idag så jag har passat på att läst lite bloggar, trevligt. Hittade ett recept på en kaka med svarta vinbär i. Tack Pernilla för det!
Har nu testat och redan ätit upp en. Men inte själv då. Hade hjälp av U, Tim, Natha o Emmi. Vi alla gillade den skarpt. Så det var bara att gå ut och plocka lite till bär, och sno ihop en till. Är i ugnen nu. Enkel att göra var den oxå vilket jag tycker är bra. Blir mums i kväll de!

Det är väldigt många unga tjejer som bloggar. Det känns som att när blogg nämns så är det många som tittar lite så där konstigt och "menande" och tycker det är väldigt dumt, lite "farligt" och meningslöst och nåt som endast just unga tjejer pysslar med. Men så är det ju inte riktigt. Jag har hittat massor av bra och intressanta bloggar som är skrivna av betydligt äldre människor än ungdommar. Och riktigt kul är det att läsa dem. Att det sen är mest kvinns som skriver, är väl kanske inte så konstigt. Tror nog vi är mer benägna att ha behov av att "prata av" oss.

Sen tycker jag oxå att om man inte gillar bloggar så behöver man ju faktiskt inte ens bry sej om dem. Alls. Sugen på att börja blogga? Gör det!
Det är jättekul att få kommentarer, se att någon läser! Kul kul!
( och jag tycker oxå att det finns de som skriver och lägger upp bilder så saker och ting och sej själva som inte är så bra precis. Men men.. deras ensak. )

Vissa kommentarer när man pratar blogg är: har inte tid. Läste just en kvinna som hade bra svar. Hon menade att hon tog sej tid. Det var hennes ventli utåt, hennes egen-tid. Det var värdefullt för henne och hon mådde bra när hon gjorde det. Det är ju jättebra. Och visst är det så. Bloggen ska ju vara något man gillar. Inte ett jobbigt måste. Själv tycker jag det är avkopplande att skriva. Har alltid gillat det.

Nu har jag plockat ut kakan. Luktar så gott! 

Har ni hört talas om elitklasser
Det har kommit på tepeten nu att vissa av de ledande, vill att det ska finnas så kallade "elitklasser". Barn som har lätt för sej, är riktigt duktiga, ska kunna få gå i egna klasser. Vad tycker du om det?

Enl en sifo-undersökning så tycker tydligen 51% att det är bra. 

Jag undrar hur detta kommer sej, när det är "så kränkande och stressande" att ge eleverna betyg i "småskolan" att de nu inte får det förrän långt upp i klasserna. 
Hur kränkande ska det kännas för ett barn att ha sin bästa kompis i en "elitklass" där jag själv inte platsar? 
Jag bara undrar.. 

Om jag rätt och slätt tänker så känns det ändå som ett vettigt beslut att låta de som har lätt för sej få fortsätta studierna. Inte behöva vänta på de "sämre" i klassen. Barn är ju så himla olika. Lär sej så olika fort. Och inte bara barn för den delen. Lika bra att säga vi människor

Det finns ju de som går gå undan i mindre grupper för att de behöver extra hjälp. Det bryr sej ingen om längre utan tycker bara det är bra. Kanske vore det bra om även de som är "de där" duktigare eleverna får gå iväg och plugga i sin takt. Jo jag tror nog det vore bra. Alla kan säkert minnas de elever i klassen som alltid hade full pott på proven. Tror de hade kunnat gjort ännu bättre ifrån sej om de hade fler duktiga att jämföra sej med, blivit peppade av. Själv var jag en "medelmåtta" och var nöjd med det.  

Men väldigt dumt och fel om man tänker sej att det ska bli mer mobbing mot de som inte platsar.... 
Svårt. Ja vad tycker du? Skriv gärna och berätta hur du känner.  

Har spanat lite på resor oxå, så klart. Och nu börjar det bli sista-minuten-priser som jag gillar. Hittat till Turkiet, Spanien och Grekland två veckor, ospec för 2500-2900:- Inte dumt de inte! Men det beror ju på att skolorna dragit igång. Vill iväg! Får se om vi får till det med ledigheter nåt framöver. Jag har ju inte många semesterdagar kvar heller. Suck.

E och Ta börjar nu på måndag. Känns jobbigt i mamma-hjärtat att ingen kommer vara hemma nu framöver på veckorna. Huga.. hur ska jag klara det? Suck. Men jag är glad att de väljer en linje de vill gå. Inte stannar här bara för att jag vill... Tycker de ska prova på!

Ti och Na har just kommit hem från en strapats med sin skola. Ute och paddlat och vandrat i skogen. Typ ingen mat, tungt å bära.. Kan förstå dem när de berättade att humöret inte var det bästa på dem under tiden. Jobbigt när de gjorde det, men kul minne sen.


Nu ska vi iväg på middag till svärisarna. Blir trevligt de.
Mors da! 

20/8: Första veckan gjord.

Då var första veckans jobb avklarat då efter semestern. Fort har det gått, och i onsdags var jag så trött att jag höll på att somna innan morronfikat. Huga..

Har varit lite avis på Emmi och U som har kunnat sova ut på morronen, när jag har måsta släpat mej ur sängen. Är ju inte min grej att kliva upp tidigt.

Tänker lägga upp några fler bilder sen vår tripp till Åbo. Finns massor, men ska inte tråka ut er för mycket, och vissa passar sej inte att visas upp heller ;)

Men här är en till när vi sitter och (svettas ihjäl) mår gott innan vi kliver ombord.



Och här är Adam & Manne. Undrar fortfarande vem som vann.. :)



Manne & Emmi efter timmar av dans, tidigt på morronen..



E fotade vacker soluppgång. U och jag sov då.





Måste in med en fin bild på Gamla stan oxå. Visst är det härligt att gå omkring där?!



Härlig resa var det och jag längtar tills vi kommer iväg nånstans igen.

Igår hade vi besök här från Lidköping. Himla skoj! Det var min barndomskompis Robin och hans barn som hälsade på en sväng. Alltid lika kul! Kommer aldrig glömma när han skrev till mej så här: ja nu kommer vi vara lika många hemma, som när ni har alla barnen hemma.
Jag fattade ingenting. Det var ju han, Helena och deras dotter Cornelia..  Funderade och funderade.. Sen skrev han: vi ska få trillingar!

Gud va häftigt va?! Jag tycker det är så kul att känna dem. Tvillingar är "spännande", och jag känner ju några par. Men trillingar.. de här tjejerna är de första jag känner. Kul kul!

Här är de tre.
Först Klara.



Sen Elsa.



Och Sonja.



Och storasyster Cornelia.



härliga barn! Och det var full fart här. Studsmattan, gungor, vattna blommor. Och gurkorna i växthuset. Haha.. E gick in där med dem och vi satt på verandan. Hörde plötsligt skrik där inne.. tjejerna kom utspringande: åh.. det här är de största gurkorna jag någonsin sett!!  hihi...!





Sötisar!
Jätteglad att de kom som sagt. Synd bara att de inte kan bo kvar här hos oss då de är allergiska mot bland annat katter. Skrot för allergier.

Äpplen i massor har det kommit oxå. Men de är långt ifrån mogna ännu. Men det strundade barnen i. De smaskade och åt.. förstår inte. Jag smakade med lillan och fy.. inte gott.





Hoppas få se alla fyra småfisar, plus mamman och pappan snart igen! :)

Nu ska jag gå en våning ner till kära sambo, sluta bita på naglarna, och bara njuta av fredagen.
Tänkte ta ett glas rött förut, men vinet luktade inte bra..stått alldeles för länge, bläk. Så det fick bli ett glas vitt istället, och ja, det gick bra de med! =)

Puss å hej!




15/8: Tripp till huvudstaden & Åbo.

Är det inte otroligt så säg? Det är mitten av augusti, sommaren går mot sitt slut.
Hemska tanke. Gått så fort.

Skolorna börjar (för en del) imorrn. Andra har en vecka kvar att njuta på. Eller försöka ställa om sin dygnsrytm kanske. Och jag måste oxå göra det. Till viss del. Jag börjar jobba i morgon jag med. Huga.. Känns lite vemodigt att semestern är över. Men ändå lite skönt att få vardag igen.

Visst är det konstigt hur det kan kännas. Att man kan längta till skola/jobb. Och sen när man sitter där så bara längtar man till ledighet igen. Men det är väl så det är bara.
Har hunnit med att ha både roligt och tråkigt på min semester. Rest, vilat, upplevt och läst. Skönt. Men självklart vill jag ha mera ledighet. =) 

Har hänt en hel del oxå. Blir nog så att E och Ta kommer dela lägenhet istan. Det har gått väldigt fort detta och de är givetvis glada att slippa pendla. Hoppas allt blir bra nu bara. Det kostar ju en del.. 
Kan inte fatta att alla är på gymnasiet nu. Och Ti skulle ju ha slutat nu till och med. 

Ta fortsätter att få jobba massor vilket är superbra på alla sätt och vis. Håller tummarna att det håller i sej framöver. Här sitter vi innan konserten med Takida och har det gott. Känns kul att ge beställningen till Ta och se henne jobba. Och fy attan för att bära brickor med fyllda glas. Rätt tungt

 





Och mums va gott det är med mat! De har bra mat där och nu har vi provat några gånger och kan varmt rekommendera deras fläsk-karré. Super! Här på bilden äter jag jättegod lax. Och stället heter Lokal. Dit och ät vettja!

Ja sen efter den här gången där så blev det att vi strålade samman med trevliga vännerna Fredrik och Shayma för att sen gå på Takidas härliga konsert.





I början på veckan fick jag ett riktigt tråkanfall här. Ville nästan tillbaka till jobbet.. Då förstår ni va? Jag var så less. Hände ingenting tyckte jag. Bara sitta och göra ingenting.. suck. Men sen så tog det fart igen och vi bestämde oss för Stockholm ett tag och en kryssning. E fixade en kompis (som kan åka karusell som inte mamma fixar) och sen bar det iväg. Himla trevligt har vi haft. Resan innefattade en tur ut på kustvägen i Njurunda, så fint där.



En natts sömn i bilen. Och ja det gick oxå bra.



Vi hade det härligt i vackra staden. Prommade i gamla stan bland annat och solen stekte verkligen. Sånna gånger önskar jag att tiden kunde stanna upp lite. Att vi kunnat få vara kvar där i värmen många mer dagar. Men är nöjd ändå, så klart. Vi bodde på ett hotell/vandrarhem i Ulriksdal. Gick alldeles utmärkt. Vi fyra hade en egen liten stuga
Och jag är såå glad att E hade snälla Adam med så de kunde roa sej själva när de var på Grönan. =) Och såå glad att du inte fick i dej en massa vasabi gumman ;)

Ja vi tog ju en kryssning oxå. En sväng över till Åbo. Himla trevligt ville jag att det skulle bli. Åsså blev det de ;)
Här sitter vi och toksvettas just innan vi fick gå ombord.



Var betydligt trevligare att sitta där allafall, än att stå i kö som många gjorde, huuur länge som helst. Fattar inte varför. Bara varmt och jobbigt, och man kommer ju ombord i allafall liksom.

Vi hade valt en B-hytt men när vi gick ombord så stod det att vi skulle till en A-hytt, så så fick det bli. =) 
Taxfree är ju poppis men det var inte så billigt som vi trodde att det skulle vara men nån parfym slank med hem iaf. =) Jag köpte Diesel, en knallrosa flaska. Finns ju hur många som helst som luktar gott. Och inte. Fy fasen var jobbigt det är att möta någon som måste ha badat i parfym. Läskigt. 

Nåt som var lite konstigt/lustigt oxå var att om man är 18 år så får man handla sprit på vägen till Åbo. Men provar du på hemvägen ja se då är det stopp. Är det inte lite roligt med dessa lagar va?! Hel knäppt tyckte vi. 



En sväng på dansgolvet blev det oxå. Men efter nån sekund där så var vi omringade av grabbs som var lite föör närgångna så vi avlägsnade oss snabbt. Fattar inte att de ska vara så där. Gillas icke. Sen dansade Adam och Emmi och hade skoj. Sen kom han tillbaka, utan E... Och ja sen var hon uppe på golvet med en jättetrevlig kille, typ resten av kvällen. Skoj. De lurade oss bra där senare på natten, att det skulle bli efterfest i våran hytt. Tack för att det inte blev så ;) 

Träffade mumintrollen oxå!



Det var hur varmt och skönt som helst dagen efter när vi var ute på däck och gick omkring. Kändes som om vi var utomlands. Underbart. Och när vi kom i land och kom ut så slog värmen mot oss precis som den gör när man kliver av planet utomlands. Åsså var vi inte utomlands.. ;) Men det var 29grader varmt iaf. Härligt!

När vi sen kom tillbaka till bilen och packat in oss och tunga väskor så var det väldigt motvilligt som vi alla satte oss i bilen. Tokvarmt. Säger bara det. Tokvarmt
Men hemåt bar det iaf. Även om jag ville stanna. Dumma jobb som måste börja i morrn.. 
Fint väder fick vi på färden iaf. Rätt ok bild på vackra solen med mobilen (trots en massa läskiga flug-prickar på rutan)

  

Nu tänker jag inte skriva mera just nu. Måste ju isäng här. Och ja faktiskt så känner jag mej lite trött nu. Klockan närmar sej tolv så ja, dags för kojen.
Kram och nattinatt!

6/8: Mera sol, dans, och nu konsert!

Nu blir det ett snabbt inlägg här. Ska slänga mej in i duschen för att bli redo för kvällens bravader istan. Takida spelar och det ska bli såå kul att se dem igen. Länge sen nu.

Emelie och jag gjorde stan igår. Och på vägen ner passade vi på att skaffa fribiljetter till konserten ikväll. Himla bra de, tyckte vi och en massa flera. Först delades det ut biljetter i Ånge, vilket vi missade, och sen i Fränsta där vi passade på.





Vi fick 12 biljetter och strykande åtgång har det varit minsann. Kul!

Sen blev det ett stopp i Stöde för lite mjukglass. Mums! Och gullig man i kiosken kom med fina komplimanger oxå, de vet hur en mor & dotter ska tas minsann! =)





Trodde ett tag att vi inte skulle hinna ner innan allt stänger, men det är ju det som är det fina med semester, man tar det som det kommer. Och visst hann vi. Hade en underbar dag tillsammans. Inhandlade sängbords-lampor (måste ju ha nya till fina sängborden) ett glasbord till mamma och pappa att ha i stugan, rullgardiner så jag slipper ha.. nä tänker inte ens tala om vad vi har upphängt för fönstren nu. :) Men nu blir det ordning på torpet till slut. En massa annat smått och gott hanns oxå med. Kul att inte bara springa i klädaffärer för en gångs skull.

Var lite sugen på dans där på kvällen oxå, men trötta fötter fick avgöra så vi for hemåt. Jag fick nöja mej med dans i Hällesjö kvällen innan, vilket var jättetrevligt. Förstår inte varför jag inte varit dit på dans förut, rätt nära, och jättefint ställe. Men det lär ju inte vara sista gången iaf.

Har hunnit shabby chicá färdigt mina sängbord oxå. Det är så roligt! (kanske det är nu jag ska sälja dem för en tusing.. ) Galet. Men jag är nöjd med dem iaf! Syns lite dåligt på bilden, men kan säga till alla som vill prova, att det blir finare ju mer man slipar faktiskt. Även om jag är liiite försiktig än.



Och solen fortsätter att visa sej och temeraturen är varm! Härligt de! Nu är min sista semestervecka på ingång och jag känner verkligen att jag vill fara nånstans nu.. Är jätteskönt att vara hemma och göra vad som faller en in. Men lite miljöombyte skadar ju inte tycker jag iaf.



Just fikat en bit av den underbart goda cheesecake jag bakade, mums! Så nu..bums in i duschen och bli klar!



Takida - here we come!


2/8: Funderingar

Mors da!

Det blev blå himmel idag! Hurra för det. Härliga dag.
Och jaa.. lite moln oxå var det ju förstås.. Detta från bilen:



Njuter vidare av semester. Har hunnit med en tur i skogen idag. Inventerat skogen: tall, gran, björk... myror, blöthål... skogsmulleskägg..



Var till Ovansjö och tog turen ut till skogs. Sen liten stund med hundarna vid vattnet. Härligt.





Ser rätt dramatiskt ut eller hur?

Väl där hos svärisarna så började vi prata om att jag målat sängborden.. och vipps så hade vi med oss två till hem, plus en pedestal och en fin byrå. (som Emmi inte alls ville ha.. borde ju ha förståt det med den färgen..)
Nu är de "nya" oxå grundade och de ska komma väl till pass här hos oss.
Är ju himla kul när det som är skräp för någon, kan bli "värsta grejen" för nån annan. Toppen! Så nu blir det att fortsätta målandet imorrn igen. =)



Fick med oss massa Tara-tidningar och M-magasin oxå, kanon! Har hunnit bläddra lite redan och bara myser. Visst är det skönt med skvallerblaskor ändå? Fast dessa kanske inte går under just den benämningen.. men ja kul är det att försvinna in i dem iaf.



Läste en väldigt hemsk story om en mamma som skrivit en bok om sin tid med sin sjuka dotter. Hon hade anorexia under många år, och var väldigt sjuk. Boken heter: "Ta livet av mej mamma". Skriven av: Marianne Käcko. Fick tårar i ögonen när jag läste om mammans kamp, och dotterns hemska inombords demoner. Man har så svårt att fatta att man kan svälta sej så. Att man inte inser att man bara måste äta, annars dör man. Usch..

Minns när jag gick Barnskötarlinjen och hade just anorexi/bullemi som specialarbete. Det var så jobbigt att läsa deras berättelser om alla tvångstankar de hade. Och just kampen att varje tugga, varje liten matbit var som ett stort berg att bestiga. 
Pratades och jämfördes oxå med alkoholism. Det kan hållas hemligt och "klaras av" betydligt längre, genom att bara behöva utsättas på fredags kvällen kanske, eller redan på jobbet.. Arbetskompisarna pratar glatt om vinet eller ölen de ska ta när de kommer hem. Men en med anorexia kämpar ju flera gånger om dagen. Frukost, lunch och middag... 

Jag säger inte att alkoholism är något lätthanterligt nu, utan menar bara på jämförelsen.

Undrar varför många mår så dåligt idag. All denna kroppsfixering.
Många tankar finns kring det. Men samtidigt så har vi alltid, sen tidernas begynnelse hållit på att "göra oss till" på olika sätt. Smyckat och sminkat oss. Halsar ska vara långa, fötter ska vara obefintliga, toppiga bröst, platta bröst, gigantiska höfter, smala midjor. You name it. Allt finns ju. 

Tror absolut att det är svårare och jobbigare nu i och med att det finns så många medier som ger oss information om vad som är "rätt" hela tiden. Jag brukar tänka på musikvideor. När jag var i tonåren och musikvideos kom så var man ju givetvis överlycklig. Så många gånger som jag har stått och dansat och härmat, lärt sej massa dans! Så kul! Men hade killarna och tjejerna kläder på sej. Och de dansade.. 
Jag tycker fortfarande om att kolla på musikvideo med bra artister, men nu är det nästan jämt halvnakna krälandes på varandra eller golvet eller nåt sånt. Inte riktigt likadant. Och man tänker ju då på alla tjejer, och killar för den delen, som kollar idag, och försöker härma.... 

Är glad att jag är vuxen och kan välja vilka dansmoves jag vill härma idag ;) 
Alla passar sej inte på ett dansgolv tycker jag.. ! 

Låter jag som en tråkmoster nu kanske? Tycker ni så så får ni göra det. Tycker som jag tycker. 
Kolla på detta oxå: 





Självklart sitter man och jämför sej med brudarna i tidningarna och på tv. De är ju alltid så himla snygga och perfekta hela tiden. Och visst undrar man hur de klarar att hålla sej så hela tiden..
MEN då är det perfekt att sånt här kommer fram så vanliga tjejer, tonåringar, kvinnor får se att de inte är så perfekta som på bilderna.  

Så ta nu en extra titt på bilderna här ovan alla kvinns, och njut av ett glas vin och en chokladbit!

Sen när vi vinner på den där trisslotten, då skaffar vi en snygg personlig tränare, en kock, fixar kroppen på alla de vis.. stoppar in och tar ut så vi ser så där perfekta ut. Underbart va?!



Eller.....
Nä göra det man vill, för sin egen skull, det gillas. Men så här.. lite överdrivet kanske.

Nog om sånt.
Fick med oss sill, nypärer och rökt fisk från svärisarna oxå. Stort Tack för det! Blev en supermiddag tyckte vi. Mums för rökt fisk!



Nog surrat för idag. Skål och hej, leverpastej! (som Emelies pappa skulle sagt)
:-)




2/8: fest, fest, måla.

Redan hunnit bli den 2 augusti. Klockan är 00.05. Jag har precis målat mina sängbord vita. Grundat dem. Jag tycker de ser fina ut redan. Kul!



Blir att måla lite imorrn igen, och sen slipa så där lite lagom. Tänk va lite vitfärg kan göra.

Helgen har flutit på bra tycker jag. I fredags var jag på inflyttningsfest hos Kicki. Väldigt trevligt hade vi. Surrade, dansade, fotade och åt väldigt gott. Och jag säger det igen, himla bra att spotify finns. Så lätt att blanda musik så att alla kan bli nöjda. Perfekt. Här är några av oss i gänget:



Glatt gäng! Jag är jätteglad för våra pratstunder där. Tycker om er alla! Vänner behöver man!
Och blev väldigt glad när jag fick höra att ni läser min blogg, kuligt de!


Party on the balcony.

Kvällen/natten slutade med att jag och Emmi blev skjutsade hem av hennes kompis, Tack så mycket för det. Hade inte varit så roligt att gå hela vägen i kolsvarta mörkret.   (fniss fniss...)

Sen igår kväll så var det knytis i Ovansjö hos Ellerts. Sara från Stockholm var oxå här, bodde hos Lotta och Mattias som oxå var där i stugan. Himla trevligt igen. Vi grillade, eller rättare sagt, killarna grillade och vi pysslade med sallad och dukade fram allt. Såå gott med grillat kött och fisk. Jag hade gjort min makaronisallad som blev uppskattad igen. Mums va god den är! Och sen ananaspaj till efterrätt. Mysigt!



Grabbsen och Sara tog sej en fisketur oxå, men ingen fångst. Carina, Lotta och jag tog oss en drink istället. Alla barnen lekte på där hela kvällen. Så roligt att se dem. När vi precis klev ut ur bilen så kom de älsta, Melvin och Emmy springande med små grodor i händerna. Den ena jag såg var nästan av..stackarn. Men de hade skoj iaf. Sen gjorde de soppa och massa annan mat där ute. Det är fantastiskt va lite jord, vatten, en hink och en spade kan göra. Tur vi slapp äta det iaf.. =)



På nattkröken när vi kom hem så gick jag ut till växthuset för att stänga för natten. Det växer för fullt där inne nu. Men tomater och paprika är så sena.. Längtar tills de sätter fart oxå.
Känns som jag är i djungeln.



Idag har det varit grått och regnigt mest hela dagen. Det sprack upp nu ikväll så himlen blev alldeles vackert blå. Tänk om jag kunde få vakna i morron bitti (läs:om några timmar) och det kunde se ut så då med. Skulle bli så glad. Längtar efter att få ligga på en strand och sola. Det hör ju till på semestern tycker jag. Men som det såg ut i tidningen så skulle det inte bli nån sol på några dar iaf. Suck..

Jag städade lite här hemma under dagen. Så skönt nu när vi köpt en ny dammsugare. Slippa den där värstingen vi har, som ska fyllas med vatten och krånglas med hur lång slang som helst, när man ska använda den. Jag vet, den ÄR väldigt bra. Och visst kommer jag använda den med. Men när man bara vill snabbt få undan lite "råttor", ja då är den nya lilla betydligt bättre.

Får ta nerdervåningen imorrn tror jag. Och försöka bli klar med mitt eviga rensa-ur-garderoben-projekt. Inte klokt va kläder man har egentligen, som man aldrig kommer använda igen. Men där längst in, bakom massa annat, ligger de kvar i högar. Dumt. Måste bli bättre på att slänga. Mår toppen när det är gjort.

Sen nu ikväll har vi firat av Nathalie som fyllt 18 för ett bra tag sen nu. Det har ju aldrig passat riktigt och när hon fyllde så var hon i Turkiet. Men nu är det gjort iaf. Trevligt var det. Mamma, pappa och Nathas farmor och farfar var här. Emmi och Natha gjorde tårta som vanligt och mums va gott det var. Och tyckte nog den var extra fin nu oxå. Vi hade även melon och glass, och det gick åt de med. Tim hade just kommit hem från Storsjöyran i Östersund så han var oxå med. Bara Tanya som fattades, hon var kvar i stan, skulle nog jobba imorrn igen. Till kaffet blev det likör 43 oxå, smaskens de. 



Klockan är strax 01.00 nu. Och jag ska inte kliva upp och jobba imorrn. Jippi för de! :) Tänker vakna när jag själv vill. Underbart skönt och helt i min smak. 
Längtar redan tills jag ska måla igen!
Nattinattkramar till er!  

RSS 2.0