31/12-15: 2015/

Ja nu är tiden inne. Slutet är nära. 
 
Vi ska summera och tänka tillbaka. Vända blad och blicka framåt.
Vad har vi upplevt - vad vill vi uppleva?
 
Jag försöker tänka lite så, vad vill jag få mera av nästa år? Spara godbitarna,  glömma, eller mer stoppa undan tråkigheterna, och välja in mer av roligheterna. 
För visst är det så, vi vill ha mer av det goda. Självklart! 
 
Jag ger inga nyårslöften men tänker att jag vill ge mej själv mer upplevelser. 
 
Än så länge ikväll har vi avverkat lång soppa o hummer!  
 
 
 
Så himla gott! Och pälsen min invigd 😉
 
Jag vill nu önska alla mina fina läsare ett riktigt Gott Nytt År!!! ❄🌟🎉💛 Och jag hoppas ni följer med mej på nästa, in i 2016! 
 
Puss o kram på just dej!! 

31/12-15: Throwbackday sista

Sista torsdagen för året är här. 
 
Oj va många inlägg jag skulle vilja visa er just nu. Eller rättare sagt bilder.. :-) 
Men jag samlar ihop mej och lägger in endast ett. Måste ju tat lite lugnt..! 
 
 
Detta skrev jag första januari 2012 när vi hade varit i Thailand.
Vore ju inte helt fel med en resa dit igen.. 
 
 

1/1-2012: Gott Nytt År!

Hej och välkommen in till mej på det nya året 2012!
Tänk va, ett helt nytt år ligger framför oss. Vem vet vad det har att erbjuda.. Jag kan ju endast hoppas att det blir glada fina upplevelser som finns där framöver i alla månaderna.
 
Känner inte du som jag att när ett nytt år börjar så fylls man av känslan: nu kan jag fylla detta med vad jag vill :) Vad som än hänt och hur det än har varit tidigare, så börjar nåt nytt nu.
Så känner jag iaf. När man är mitt inne i året så rullar det som bara på. Men just nu, den här första tiden, så är det lite spännande känslor.
 
Hade ett trevligt nyår iaf med god mat och trevligt sällskap! Spelades både gittarr och wii-spel för fullt här. Och ja, vissa har rejält med träningsvärk idag kan jag säga, och det är inte jag ;)
 
Ska nu som jag lovat visa lite bilder från vår härliga resa till Thailand. (Vilken jag vill göra om, typ nu. )
Vi tar det från början!
 
Här börjar vi vår resa. Lång var dem minsann. Först tåg en massa timmar. Sen hann jag frysa lite på Arlanda oxå. Himla bra med raggsockar! Alltid med!
 
 
 
Sen väl på planet så fortsattde detta med mååånga timmar. Det tog 11 timmar att flyga dit och nästan 12 timmar hem. Men det gick över förväntar tyckte vi alla. Himla bra med lite extra benutrymme plus att man hade varsin tv-skärm att förströ tiden med. Perfekt att kunna välja själv vad man ville titta på, eller lyssna på. Och en film eller två, så vipps hade några timmar flugit iväg. Haha.. vitsigt va?!
 
 
 
Väl framme och installerad på vårt första fina hotell så måste man ju givetvis till havet. Helt underbart fint var det. Och varmt! Min smak på temperaturen minsann. Toppen!
 
Givetvis ville vi i vattnet och ha skoj direkt. Nu blev det som så att jag kände plötsligt nåt som stack till på låret. Brände rejält, jätteont. Gick upp på stranden för att se vad det var. Tillslut ser jag en gelétråd som ligger på mej... bläken! Jag förstår att jag blivit bränd av en manet. Tar bort den och blir då bränd på fingrarna oxå. Fy attan va ont det gjorde. Tänk er bränn-nässlor fast gånger 10 ungefär.
 
En tanke for genom mej att jag inte skulle kunna bada, men va fan, alla andra badade ju så det kunde ju inte vara så vanligt ändå. Jag traskade ner igen medans det svällde upp rejält på benet. Uscha.
 
 

Hade kunnat stannat på det hotellet. Fint, stora rum och nära till havet. Bra frukost med massa färsk frukt och sånt man vill ha. Men vi hade bara bokat det två nätter så det var bara att leta sej ett nytt hotell.
Vet att kommer jag tillbaka just hit så vill jag bada i dessa vågor igen iaf. Så himla kul att slänga sej och "surfa" med i vågorna.
 
 
 
Nåt som man bara måste ta sej tid till när man är i Thailand är massage! Det är toppen, verkligen och billigt. Man skäms ju lite när man betalar typ ingenting för en helkroppsmassage. Och de är jätteduktiga. Vi tog även endast fotmassage, och det innefattade även benen och sen nacke o rygg ändå. Inte illa det inte.
Här är det Ta och Em som både mår gott och blir lite plågade :)
 
 

Nu får ni nöja er så där så länge. Det kommer mera sen!
Hoppas ni alla har haft ett trevligt nyårsfirande med nära och kära, och att ni som jag känner en nyfikenhet och öppenhet för det nya året!
(herregud.. min lilla bebis fyller 18 år iår..)
 
 

30/12-15: paket

Japp, äntligen var det här!
 
Nu fick jag inte vänta så länge, men otålig som jag är så vill jag ha nåt genast jag beställt det.  😃
 
Jag har kikat länge efter en sån här. Ville att den skulle vara så där 'fluffig och snygg' på samma gång. Tänkte på en vit, men.. det är ju ingen praktiskt färg när det kommer till kritan. Och definitivt inte när man inte kan tvätta så lätt. 
 
Här är paketet! 
 
 
Beställt från Bon Prix via nätet. Lätt som en plätt.
Och här är då jag i fluffet 😉
 
 
Jättemysig kappa! Fuskpäls så klart!
Aningens stor men hellre det tvärtom 😉
 
Lill-lördag är det. Årets sista oxå. Vad gör du?
Jag pysslar just nu med att sätta in bilder i ramar här. 
På sötaste Lilly! 
 
Kanske måste öppna bubbel-flaskan Ti rekommenderade oxå.  Provsmaka tills imorrn liksom 😉
 
Trevlig kväll! 
 
 
 

30/12-15: stuga

 
 
Är du sugen på en liten stuga kanske?
 
Jag vet om en som är till salu. Kan hända att du behöver ta ett snack med banken, vad vet jag.. Men den ligger himla fint till och den är verkligen byggd jättefint. Stort och rymligt, och typ allt du kan tänkas behöva - finns!
 
Sen är det ju en riktig fining som säljer också, men jag vet inte om en date ingår direkt.
 
Här kommer en bild.
 

Jomen inte skulle jag säga nej inte. Tipp topp!
Här kommer lite info om allt, så du vet vad du blir intresserad av :-)
 

Superstjärnans fjällstuga i Telluride, Colorado, beskrivs av mäklarna som ett enfamiljshus. Och nog ska du få plats med hela familjen – om ni tränger ihop er (tänk på att ni är i fjällen) – på drygt 900 kvadratmeter designad yta. Skulle det bli tajt med bara fyra sovrum och sju badrum i huvudhuset, finns för säkerhets skull en liten 150-kvadrats gäststuga med tre sovrum och tre badrum.

Inomhus finns alla bekvämligheter du kan tänkas behöva under din fjällvistelse. Flera eldstäder, ångdusch, hiss mellan våningarna och egen hemhjälp garanterar att du inte överanstränger dig. Tröttnar du på skidor finns eget fitnesscenter inomhus. Det har gått envisa rykten om att en säkerhetstänkande pappa Cruise låtit bygga en jättelik skyddsbunker under huset, som skydd mot en möjlig invasion från rymden. Hur det är med det låter vi vara osagt – husannonsen antyder inte hur invasions-säkert stället är. Cruise lilla fjällkrypin ska till stora delar vara designat av stjärnan själv. Snickrat i cederträ och sten från trakten smälter det väl in i naturen på den rejält tilltagna tomten om ca 1,2 kvadratkilometer. Ingen risk för insyn.

Omgivningen är naturreservat med skyddad nationalskog och vitgnistrande bergstoppar på uppemot 4000 meter över havet. Regionen är känd för att ha några av de brantaste och mest varierande skidbackarna i Nordamerika. En praktisk detalj, icke att förglömma, är de goda parkeringsmöjligheterna. Förutom garage för dina bilar, finns även en väl tilltagen helikopterplatta. Har du ett eget jetplan finns en nyrenoverad privat flygplats alldeles i närheten. Känns det som en boplats för dig? Annonsen ligger ute på exklusiva Sothebys, och huset har varit till salu sedan förra vintern, men har ännu inte sålts. Prislapp? Överkomliga 59 miljoner dollar. Alltså omkring 533 miljoner svenska kronor. Bara att slå till!

 

Bara 533 miljoner kronor alltså. Jomen hallå banken -  va tror ni ?!

En bild inne.

 
Nog blir man sugen alltid. Och här är han, självaste säljaren!!
 
 
..inte så pjåkig direkt..!
 
Fick ett paket igår med posten! Tjoho! Ni får se senare. Blev nåt "hårigt" igen :-)

29/12-15: Tisdagstanken. raket

Tisdag är det, och inte vilken tisdag som helst, utan årets sista till och med.
 
Dags för en tanke från mej. Den blir lite bitsk idag då jag känner att jag måste få ur mej lite.
 
Tanke nr 1: Smällare o raketer.
Det pågår en massa skriverier ang för och emot detta. Och vissa människor måste vara dumma i huvudet helt enkelt. Jag menar nu när man tex som vi har en skotträdd hund (för övrigt den första jag haft som är det, och är uppväxt med hundar sen barnsben, tävlat med dem osv)
Självklart tycker jag då att vi kan slopa dessa hemska smällare för gott. Självklart. Det skulle vara samma sak om jag haft ett litet barn som vore livrädd så skulle jag önskat bort dessa oljud.
Så gör man ju, man går till sej själv.
 
Nu är det en vovve och hela han blir annorlunda och väldigt stressad av smällare o raketer. Då får man läsa kommentarer från, enligt mitt tycke, korkade människor som säger så här tex: 1: Lär hunden att det inte är farligt. 2: Smällare o raketer har alltid funnits, så de ska vara kvar. 3: Inte så farligt, det är ju bara nyår en gång per år...
 
Jag blir så trött... 1: För det första så lär man inte en hund att detta är ofarligt på ett kick. Det tar lång tid och om man inte är inne i träningssvängen så tar det oftast ännu längre tid.
2: Varför tänkta så - varför inte tänka miljövänligt/djur/människovänligt?
3: Jo, det är visst farligt. På många sätt o vis. Skador sker varje år i samband med fyrverkerier. Och skada är det all den stund människor o djur far illa av det. Djur rymmer ur hagar i panik tex.. huga. 
 
Fyrverkerier är vackert, ja jag instämmer i det. Men.. som det nu beslutats i vår kommun ska dessa endast få skjutas mellan klockan 23-01. Det är ett jättebra initiativ tycker jag. Men, tror du att alla kommer hålla det? 
Det tror inte jag tyvärr. För det finns alltid nån som anser just att: jag har alltid.. och då får jag... Suck. 
 
 
 
Lika inskränkta o trångsynda är de som tex anser att: jag har alltid sagt "negerboll" och då fortsätter jag med det. Eller säga glasögonorm, när man vet att någon blir ledsen för det. Varför fortsätter man då? Hur svår ska det vara att bara byta ut ett ord, när man vet att det gör någon illa? Väldigt lätt anser iaf jag. 
Konstigt att vissa har så svårt att sätta sej in i andra människors tycken. 
 
Hehe.. Malin på krigsstigen här. Näedå, men hett ämne, eller hur?! 
Många blir upprörda så in i hel.. när man pratar om vissa ord..
 
På julskyltningen i år så gick vi fram med vovven mot centrum. Han mötte både två och fyrbenta som han gladdes åt. Sen var vi på torget och vipps så började fyrverkerier smälla av bakom affären vi stod framför. Flera andra byggnder intill så ljudet blev högt. Stackars Alfons fick total panik. (och husse o matte hade totalt missat att detta skulle ske. Då hade vi givetvis inte varit där just då.)
 
Jag fick upp honom i famnen och vi drog oss så fort vi kunde bort från detta. Han ömsom klamrade sej fast hårt i mej för att sen vilja fly. Kan säga att han hade väldigt bestämda steg bort från detta länge efteråt. 
Vilket smartskaft har bestämt att det ska vara fyrverkerier på en julskyltning? Hur hänger det ihop?
På nyår kan jag förstå. Men julskyltning.. Nej tack. 
 
 
 
Ja ja, vi får väl hoppas och hålla tummarna iaf att de flesta håller sej till tiderna så vi andra med rädda djur kan koncentrera oss på att lindra stunden just då för våra vänner. Vet till och med de som måste ge tabletter till sina djur för att mer eller mindre droga ner dem, för att de ska kunna vara lugna. 
 
 
Japp, blev långt detta. Kanske har du gett upp, kikat på bilderna och orkade inte mer. 
Eller så har du läst och kanske håller med mej. Vad vet jag. 
Men japp, sista tisdagstanken för detta året iaf. Men fler ska det bli nästa år ;-) 
Och här släpper vi upp rislykta på nyår. Tyst och vackert! 
 
 
 

28/12-15: klapp

Tusan.. nu är det kallt.
 
-17 grader imorse. Pansar-is på bilrutorna. Skrot. Måste verkligen få kupévärmaren installerad. 
 
Trodde jag skulle ha en lugn dag på jobbet men ack så jag bedrog mej. Fullt upp hela tiden. Pust! Men dagen springer iväg snabbt då iaf. 
 
Måste visa er en av mina julklappar 😃 Nu är det inte 'coffe to go' som gäller utan tadaa...
 
 
Wine to go minsann 😃👍 
 
Vilken rolig grej va?! Aldrig sett tidigare. Perfekt när man sitter i spapoolen 😃 Tack så mycket Em! 
 
Sitter i soffan nu och känner mej jättetrött. Får ta å bli tidig kväll. Provar iaf 😉 
 

27/12-15: jul igen

Igår firade vi lite jul igen här hemma med kidsen o respektive. Men till allas glädje så skippade vi julmaten o körde på laxbitar i god sås med pressad potatis till.
Mumsigt! 
 
Det är ju som sagt galet halt här nu och denna middagen fick börja med biluppdragning ur diket 😉 här utanför. Allt gick bra ändå trots allt! 
 
Fick äntligen snusa på finaste Lilly oxå 💛 Titta vilken söting med volangkant på strumpbyxorna.
 
 
Och finaste julklänningen. 
 
 
Lycka! 💖 
 
 
Himla trevligt var det iaf att få träffa dem alla en stund. Och fick så fina förstoringar på Lilly!! Nu måste jag köpa ramar minsann.
 
 Fick även tre trisslotter och vet ni vad - vinst på alla tre! Vilken grej! Tack för den presenten! 
 
 
Ta blev kvar här inatt och igår körde vi Solsidan-maraton här och mumsade chips/grönsaker o dipp. Så gott! Åt så jag trodde det skulle komma ut genom öronen 😃 
 
Även mätt nu då vi mumsat i oss tacos till middag. 
Att det kan vara så gott.
 
 
Kram på er! 
 
 

26/12-15: lördag

Men gudars va dagvill man blir när man är ledig.
 
Glad i morse när jag vaknade att jag fått sova hela natten. Fanns en viss risk att jag skulle behöva iväg på jobb då många ringer om det blir strömavbrott. Det var ju en viss storm 'Staffan' som hälsade på. 
 
Tack o lov så klarade vi oss bättre än väntat. 
 
Nu är den lilla snön som kom helt borta igen. Bara is ute. Skrot. Kan säga att sparken är min livräddare när jag går ut med Alfons nu. 
 
 
Fort går det oxå. 
Tänker på när man var liten och satte ihop flera sparkar som ett tåg. Sen full fart ner för backen 😃
 
Ikväll hade vi kidsen här på middag men mer om.det imorrn. Sussa sött fina ni! 

25/12-15: juldan

..endast Malin är vaken...
 
Julafton i Ovansjö var lugn o trevlig på alla sätt. Så där lagom liksom! Och vi fick tom njuta av snön på backen. Bara en sån sak!
 
Julmat.
 
 
Det jag gillar mest på julbordet är sill, lax, röror och ägghalvor. Det räcker för mej de. 
 
Julklappsspel körde vi. Himla skoj! Och tänk va fort just ett visst paket blir favoriten 😃 
 
 
Vi kör så här: alla köper ett eller två paket var för nån mindre summa. Alla paket på bordet. Nån sätter klockan på lämplig tid.. kan vara 20min. 😉
Två tärningar, var o en slår och får du par så norpar du ett paket från högen. När alla är ute så norpar du vidare från den du vill. 😉 Kul kul! 
Sen ringer klockan och där sitter man med ett, två..eller kanske inget paket. Thats life!  
 
 
Ska visa vad vi fick senare.
 
Kom hem i bra tid och en himla tur hade vi att Ti kunde skjutsa oss. Tack för det! 
 
Väl hemma så kikade jag lite på Tomas Ledins show på tv. Vi var och såg den i Stockholm på en personalresa. Helt fantastiskt bra var det! Och jo, jag fick ju feeling igår kväll oxå 😂 
 
 
😃
 
 
Ledin är SÅ bra! 

Juldagen är likamed hockey här i byn. Undrar just hur många gånger jag stått där och småfrusit. Det är a-laget, hemvändare och veteraner som spelar. Himla kul att se dem. 
 
Ti är oxå med! 
 
 
 
Ikväll har vi firat jul hos mamma och pappa! Mysigt och så gott! Lax är bland det godaste tycker jag.
 
 
Efterrätten bestod av glass med smak av creme brulé. Gott! 
 
Nu ska jag mysa vidare här, och endast jag är vaken..
(håller tummar och tår hårt oxå för att en viss storm inte ska ställa till för mycket strömavbrott, för då måste jag iväg på jobb) 
 
 
Julekramen på er alla!! 

24/12-15: God Jul!

Dopparedan är här! 
 
Jag vill kika in för att skicka en bamsekram till alla mina fina läsare! Jag hoppas att julen blir en fin tid för er alla. Att den blir lugn, rolig, god och kärleksfull. 
 
 
Att ni får njuta av skinksmörgås och god knäck 😉 
Granen blev minsann klädd utan min hjälp i år. Nu är det ingen riktig gran, men duger perfekt ändå.
 
 
Jag ska i detta nu hoppa i julestassen och göra mej redo för julfirandet. 
 
 
God Jul på er alla! 
 
 
Julekramen! 💛❄🎄🌟

23/12-15: ligger kvar

Yes! Den ligger kvar! 😃
 
Var helt dagvill i morse när jag vaknade. Visste knappt var jag var ens. Och jo, det borde jag ju veta. 😉
 
Igår kväll slumrade jag till i soffan och vaknar av att min favvolåt spelas högt nånstans. Inte från min mobil, inte på tv. Gick in till sovrummet för att se om U fått feeling helt plötsligt, men nä. Då ser jag hur det lyser från datorn i träningsrummet och ljudet kommer därifrån. 
 
Hur i hela friden kan Spotify börja spela så där av sej själv, och just 'min' låt? Galet! Men jag njöt av musiken iaf 😉 
 
Som sagt helt yr i morse men efter lite risgrynsgröt och en kaffe med skinksmörgås till så kändes det mycket bättre igen. 
 
 
Varit ute på promenad med vovven och hann ta del av lite sol. Det är så vackert och jag vill bara stanna upp och vara i känslan. Vitt o fint! 
 
 
Suck.. tydligen vill inte min mobil ladda upp bilder hit nu. Skrot. Så vi får nöja oss så här så länge. 
 
Snart ska jag iväg och fixa till mej lite. Längtar! 
Men vi hörs sen då! 

22/12-15: snö!

Tror knappt mina ögon. 
 
Jobbade klart för dagen och kände mej nöjd. Hem och skriva ihop två matlistor. Handla hit hem och till föräldrarna. Hann in på systemet en sväng oxå. 
 
Promenad med vovven. Alltså som de kan lukta på typ allt. Tar tid. Trodde vi skulle in till Em en sväng med det bidde inget ikväll tyvärr. 
 
Plockat bort duken på köksbordet så nu är det vitt igen. Längtar tills vi köper det nya. 
 
Vet ni, det snöar ute nu. Ja, det är sant! Så himla mysigt och fint! 😃 Vovven blev oxå glad! (fast kanske mest för doften av en löptik här i närheten..)
 
 
 
Tjusigt! 
 
 
Blir glad i hela mej 😃
Tänk om det fick snöa hela natten nu och ligga kvar sen. Hoppas, hoppas, hoppas..
 
Vi får väl se när vi vaknar! 
Sussa sött! 
 
 

.

Kod för att importera min blogg till Nouw: 2718414907

22/12-15: havet

Lyssnar och myser till rösten...
 
Det är Kygos låt Nothing left jag njuter av! Högt! Me like! 
 
Fick toklängtan till havet oxå. Åh.. bara gå ner där i det varma härliga vattnet. Så mysigt! 
 
 
Men vad är väl ett hav.. och sand mellan tårna.. (och i hela bikinin efter bus i vågorna) 😉 
 
..alldeles underbart....! 
 
 
Men nu kör vi julen istället! 

21/12-15: musik

Ofta när jag hör nån bra låt så snöar jag in riktigt på den.
 
Vill höra den om o om igen :) Just nu känner jag lite extra för två låtar. Den ena är denna:
 
 
Så bra! Och den andra är Kygo med låten Nothing left.
Grymma! Och danssugen som bara den blir jag av dem båda 😃
 
Hittat en himla snygg byxdress oxå.. nånstans.. Hittar inte igen vart den fanns nu. Typiskt.
 
Glittrig o snygg! Eller hur?
 
Känner mej galet trött på ögonen nu. Får nog bli en tidig kväll känns det som.  Nattinattkram på er alla fina! 

21/12-15: knäck

Ja, här blåser det varma vindar och snön lyser med sin frånvaro. 
 
Biltermometern visade +7 grader igår kväll. Va? Det är ju december. Det blir tjatigt och ja vi i detta landet surrar om vädret titt som tätt. Men det ÄR ju verkligen upp å nervända världen med detta nu. 
 
Men, det är ju hur som helst inget vi kan påverka. Vi får stå ut helt enkelt. Himla kort vinter.. om det nu blir nån i januari och februari vill säga.
 
Jag njöt av den lediga helgen iaf. Men i fredags hade jag lite knepigt känsla då jag inte skulle upp och showa. Fick bli lugn kväll i soffan istället. Sen har det piffats och rensats minsann. 
 
Allt detta ska direkt på tippen tex. 
 
 
Hugaligen.. Som sagt, mår SÅ gott av att rensa och slänga iväg sånt som bara ligger o tar plats. 
Så, varför gör jag det inte oftare?
 
En hel hög med jackor blev det oxå som jag ska ner med till flyktingförläggningen tänkte jag. 
Nån som vet om det bara är att fara dit?
 
Sen var det dags för knäcken att bli klar. Vi for upp till mamma och pappa för att fixa med detta. De gör nämligen den absolut godaste knäcken. Gillar knappt någon annan sort. Många är alldeles mjuka o läskiga och vissa smakar smör eller envisas med att ha nötter i sej. 
 
Den viktigaste ingrediensen och den som gör 'det' liksom, är ingefära. Japp! Den kryddan är ett stort plus, jag lovar!! 
 
 
Nu vet jag att mer måste kokas, då de har en förmåga att försvinna väldigt fort här hemma 😃 och jo, jag är en bidragande orsak till det 😉 
 
Önskar nåt bra sätt att fylla formarna på bara. Nåt tips?! 
 
Glögg o pepparkaka hanns oxå med. Mumselimums! 
 
 
Måndag är det, och jag vill fixa naglarna. Typ nu. 

20/12-15: is

Jomen åh va härligt med vinter i norrland. 
 
Detta kom jag ut till igår på kvällen.
 
 
 
Känns ju finfint detta..eller...
 
 
Vackert i träden - full i is.
 
 
Men må så gott på er alla - och broddar på! 
Fjärde advent minsann! 
 
 
Ljus i vårt hus! 
Nu dags för knäck!

19/12-15: klänning

Det går framåt minsann! 
 
Nu har en hylla kommit på plats i köket. Kul att äntligen få sätta dit mystomtarna mina. 
 
 
Fläktkåpan är oxå på plats, sen denna bilden togs. Och glasskivan sitter oxå där den ska vara. Så skönt att bara kunna torka av lätt. 
 
Va tycks om fina ljuslyktan då? Jag älskar den! Ett fynd från Ica i Bräcke. Tipp topp! 
 
 
'Och där sitter du och bara sitter' 😉
 
 
Men nu till klänningarna. 
Här är de båda! Så jädra snygga tycker jag.
 
Denna som går över ena axeln bara.
 
Och denna långärmade. Åh.. så snyggt! 
 
 
 
Vad tycker du?! Hiss eller diss?
Dricker för övrigt ett väldigt gott vin nu, men det tipsar jag om i annat inlägg 😉 
 

19/12-15: puss

Så vackert när solen lyser så allt bara gnistrar ute.
 
Just kommit in från en prommis här. Alfons skulle gärna varit ute längre, trots en extra lång sväng. 
 
 
Om det ändå vore 3dm snö på backen..
 
 
Vackraste lilla vita tuss, vad jag tycker om dej!! 
 
 
Måste visa er två skitsnygga klänningar sen. Såna där som skriker -köp mej 😉 
 
Nästa inlägg blir det! Nu, lördgs-puss på er alla finisar!  
 
 
😎

18/12-15: igår

Igår var vi i Sveg med jobbet. 
 
Personalmöte stod på schemat tillsammans med en god jullunch. Kan säga att jag är väldigt glad att det var igår och inte idag vi var där.
 
 
Detta pga dagens galna halka på vägarna. Fy sjutton alltså. Bara tur att jag inte gjorde en rejäl praktvurpa idag här ute på gården. En skridskobana helt enkelt. 
Kan tro akuten haft fullt upp..
 
Jag körde Sveg i vinrött iaf. Braxor från Gina. Snygga o sköna! Och tröja, lång sådan, från världens största shoppinggalleria  - Mall of Dubai! Like it! 
 
 
Sen var det dags för ett danspass med mitt fina Sh'bam gäng. Skönt att dansa loss! 
 
 
Och japp, slut i luvan efteråt 😃 Skön känsla!
 
 
Och, skönt med dusch. 
 
 
Måste visa er paketet jag hämtade ut, det med lurv.
Det var denna pälsväst jag beställt. 
Billigt o bra från Just fab. 
 
 
Den fick bli dagens fredagspiff 😉 
 
Idag har vi äntligen haft besök av Glasmästeriet så nu har vi glasskiva bakom diskbänken och spisen. Perfekt! Sakta men säkert framåt liksom. Köpte lampor till vitrinskåpen men naturligtvis måste nån fattas så vi kunde inte ansluta dem än. Skrot.
 
Ja, för en vecka sedan stod man på scenen och showade för fullt till härlig publik. Ikväll sitter jag i pyjamasbyxor och mumsar ostkrokar. Eller..jag ska det snart. 😉 Först ut med vovven en sväng. 
 
Kram på er alla fina! 
 
 
😉

17/12-15: från förr

Tänker lägga in några bilder från förr. 
 
Ja, vissa är äldre än andra. Hm.. vilken ska jag börja med då..
 
Jo jag tar en drak-bild 😃
 
 
Den är ju inte alls gammal, bara sen i somras kanske.. minns inte riktigt. Gillar dessa stadsdrakar iaf som fler än små barn kan ha skoj med 😉
 
Nästa bild är från betydligt längre sen. En mysig kom o värm dej efter badet-bild på mej och Em! 
 
 
Sen två personer som har betytt mycket för mej och de såg till att mitt dansintresse fördjupades. 
Vet inte hur många gånger jag kollat på deras videor och övat in steg o danser jag gillade. Hur kul som helst.
 
 
Kungen o drottningen! Michael Jackson och Madonna! 
🌟🌟🌟
 
Glad att jag hann se Michael på två konserter. Lovar - det var magiskt!! Sett Madonna en gång, och önskar jag hade sett en konsert på 80-talet med henne.
Även varit på en konsert med Janet Jackson. Oxå magisk!  
 
Slutligen blir det en bild från år 2007. 
Såg detta på Facebook idag. Tydligen min första bild där. 
 
Jag och min fina saknade kissemiss Ginza. 
Han är mamma till de två vi har nu, Baggis o Humlan.
 
 
 
Rätt häftigt att tänka att före 2007 så fanns inte Facebook. Vad gjorde vi då med all tid.. 😉 
 
Imorrn är det fredag hörrni! 
Kram! 

17/12-15: Throwbackday

Jamen då tar vi dagens tredje inlägg från förr.
Det får bli ett till från maj månad år -14. 
 
Åre och dans!
 
 

24/5-14: Åre

Men guuud va jag älskar dans! :-)
Denna dagen har varit kanon från början till slut. Jag är hög av lycka!
 
Nu är vi hos grannen här, Moove-borna håller ihop. En liten jäger, lite vin o popcorn bjuds det oxå på ;)
 
 
 
Sicka pinglor va?! 
 
Bästa passet kördes av bästa Jorge!! Hans pass måste upplevas. Grymt! Och hans sätt att röra på sin kropp..! 
 
 
Nu ska jag vara social här, tjing!!

17/12-15: Throwbackday

Dags för nästa då, dagens andra återblick.
 
 
Detta är från maj 2014.
 
 

30/5-14: kuddar

Haft en alldeles perfekt dag med dotra idag. Och det kändes som om alla andra oxå var på samma ställe.  Nämligen i Sundsvall. 
 
Em skulle leta shorts och jag kuddar till soffan. Vi blev nöjda nåda två. Haft hela dagen på oss då vi såg till att komma iväg i bra tid i morse. Ändå kände vi att liiite till tid hade varit bra ;-)
 
Bra val av dag oxå, tyckte ju även fler, då det regnat hela dan. Köpte med sushi hem och har nu avnjutit god middag. Och ..kuddarna ligger på plats! 
 
 
 
 
Ser nån katastrof-film på tv och tänker...vi är alla så små på denna lilla planet. Och ändå ska vi hålla på att gruppera oss på alla de sätt. Galet. Människor är vi, thats it! 
 
 
 
 
Trevlig kväll på er alla! 
 

17/12-15: Throwbackday

Torsdag är återblickarnas dag. Och yes.. idag blir det flera! 
 
Bara att kika in här lite nu å då så fylls de på eftersom :-) 
 
 
Detta är sen självaste julafton 2013.
 
 

24/12-13: Julafton!

Ja då var den här då. Dagen d, självaste julafton! 

Morronprommat vovven. Busat lite ute på gården. Fyllt på fågelmat. Och ätit julegröt med kanel, socker och lite russin på. Mums de! Läst tidningen, kikat på granen o paketen...

Endast jag o djuren hemma nu. Fullt ös blir det senare idag. Tänker njuta lite till här nu av lugnet :) 
En kopp kaffe kanske skulle sitta fint.

 

God Jul önskar jag er alla fina läsare! 
Njut av dagen på bästa sätt, julekram! 

16/12-15: lillan

Har du smeknamn på dina närmaste? 
 
Ända sedan jag fick min dotter så har jag kallat henne för 'lillan'. Det var så starkt att jag till och med filurade på att döpa henne till det. Men, nix, så långt gick det inte 😉 
 
Har andra oxå.. grodan, gumman, liten, Emmy.... Men som sagt, Lillan har varit starkast. Tycker fortfarande mycket om det och japp, det används 😃
 
Nu hör jag ibland henne säga just 'lillan' till hennes egna lilla tjej. Så gulligt! 💛 
 
 
Världens sötaste lilla Lilly! 
 
Hon är en liten prinsessa! Och dessa små fingrar är jag helt tokig i. Tycker de är så söta. Och hon tycker extra mycket om dem nu när hon kan ha dem i munnen 😉 Sötingen! 
 
 
Älskar denna bilden 💖 'min bästa mamma' 💖
 
 
💖

15/12-15: tisdagstanken kläder

Detta med kläder.
 
Använder du det du har i din garderod? Alltså jag menar, använder du allt du har där? 
Om inte, varför då?
 
Jag är ingen som har överdrivet med kläder. Man går ju knappt ut på nåt tyvärr så det köps inte så mycket men visst följer det med ett och annat plagg hem lite nu och då. Kläder är kul! 
 
Men ändå, på nåt sätt finns det högar med kläder i garderoben som jag knappt rör. Varför? Ja, nåt är det ju. Jag rensar emellanåt och plockar bort det jag inte använder. Lägger sen undan andra kläder, som jag tror jag tänker använda lite senare, i en annan hög. Men, kommer jag ta på mej dem igen? Ärligt svar - nej. Det finns ju en anledning att jag "ratar" dem där och då. Varför inte bara plocka bort dem istället på en gång, när man ändå är igång. Hur gör du?
 
Och vad gör du då med de kläder du rensar undan? 
Det finns ju massor av välgörenhet att lämna till idag. Himla bra! Tänk om vi alltid kunde tänka så, att ett plagg det inte egentligen är något fel på, bara att jag inte gillar det, kan komma till väldigt bra användning för någon annan människa. Många har knappt nåt.. 
 
Man kan sälja iväg kläderna på tex Facebook. Många bra köp o sälj-sidor där. Eller varför inte bara ge bort till någon i ens närhet. Hur som helst så kan vi nog skriva under på att vi har alldeles för mycket kläder lite till mans. Eller hur?! 
 
Jag tänker försöka fortsätta rensa här, mår ju toppen när jag gjort det, och sen plocka bort kläder jag knappt använder så fort jag köpt något nytt. Annars behöver jag ju inte köpa nåt.. rent krasst. :-)  
Är ni på? ;-)
 
En annan synvinkel, inte alls lika enkel, är ju att det tillverkas kläder i mängder, av väldigt många barn.. Det borde faktiskt oxå göra att vi skulle dra ner på konsumerandet. Men.. det ökar bara. 
 
 
Hugaligen.. Ja ja.. men om vi börjar i denna änden nu iaf, vi rensar - ger till mer behövande och shoppar inte mer om vi inte plockar bort något vi har, då har vi kommit en bit på en bättre väg iaf. 
 
Tanken blev om kläder, japp! 

15/12-15: nytt under

Ibland kör det ihop sej och det finns bara en dag att spela på.
 
Igår var det så. Tur så kunde jag ta ut lite tid så vi kom iväg i hyfsat bra tid för att ränna runt och uträtta ärenden som hade med jul och kök att göra. Och japp, hann med lite både ock som tur var. 
 
Tog en fika på ett nyöppnat fik, Huckleberry, i Birsta gallerian. Mysigt! 
 
 
 
Har inte testat varken juice eller frozen yoghurt dock.
 
Hann även med lite nytt till mej själv.
Ibland är det dags att byta ut 😉 
 
 
 
En i varje färg. Och nu ska jag slänga lika många oxå. Det är ju en himla bra 'regel', att göra så. Köper man två tröjor tex så bör man slänga två..eller fyra 😃 
Tänk bara hur mycket kläder som bara ligger där..

14/12-15: sol

Igår hann jag få lite sol på nosen.
 
Kallt som sjutton så täckbyxor på. Så skönt! Skönt var det även att få njuta lite av solen. Känns som länge sen nu. 
 
Trots frusna fingrar så måste ju mobilen upp o fota lite.
Här ett fönster mot framtiden..
 
 
Solen som knappt orkar visa sej.
 
 
Älskar färgen rött!
 
 
Frost är vackert! 
 
 
Och här sitter jag i min supermysiga o mjuka onepiece från Haléns. Trivs! 
 
 
Shoppat loss på en viss vara idag. Visar imorrn, och även den där varan i paketet måste ni ju få se 😉
Nu - dusch! 

13/12-15: Alla tiders show

Sicken helg! 
 
Nu har vi kört två shower och oj vilket gensvar vi fått. Tack snälla fina publik för alla fina kommentarer vi fått! Så himla glad att få uppleva detta. :-) 
 
Nu känner jag med lite vemodig och lite "tom" faktiskt. Vet inte hur det kommer bli framöver. Blir det någon mer show.. hittar vi på något annat... ingen som vet, ingen som vet.. Men, jag hoppas iaf att vi får ihop något. Vill ju inte tappa bort det här gänget inte. Trots att vi blivit "smittade, och är tokiga allihopa" ;-)
 
Ger er lite bilder från helgen!
 
Bugg!
 
 
Fox! 
 
 
Beatles på scenen och japp, fansen blir tokiga!
 
 
Vakterna kommer och ja, jag kämpar för allt jag är värd för att komma loss :-)
 
 
Ja vissa fans får bli utburna av vakerna i garderoben :-)
 
 
Glittrigt värre.
 
 
Full fart.
 
 
 Å ännu mera fart! Man blir som lite småvarm efter detta numret..
 
 
Saknar er redan knasbollar ;-) 
 
 
Kramisar!

12/12-15: sista..

Dagen är här.. 
 
Lördag och show nummer två för helgen. Kul!
Full fart blir det och jag ska strax börja förberedelserna här för att komma igång. Fick sova ut i morse vilket var behövligt. Sen en prommis med vovven så man vaknade till. Det var -2 grader när vi gick ut och nu plusgrader igen och blåst. Himla konstigt decemberväder tycker jag. 
 
Precis just nu längtar jag efter en stund i soffan, vill se Så mycket bättre. Har totalt snöat in på Miriam Bryant. Hon är ju galet bra!! Spelat henne här hela dan nu :-) Skulle sitta fint med en liten skål chips och bara få slappa. Men .. nix pix. Full fart ska det bli och med detta härliga gäng kan det inte just bli annat heller ;-) 
 
 
 
Igår firade vi Evert som fyllt 70år. Han blev uppvaktad av oss på scenen och fick sjunga en trudelutt själv. Tror nog han blev lite rörd där. Grattis Evert! Du är en klippa som drivit igång detta och lyckats sätta Jämtkrogen på kartan :-)
 
Nämen nu tror jag att jag måste sätta lite fart här. Ut en sväng till och sen fixa håret. Hinner nog med en och annan låt med Miriam oxå. Trala..la.la...

11/12-15: fint

Blommor är vackra!
 
Och jag fick fina blommor förra helgen. Titta så tjusigt!  
 
 
Tack igen för den! 😃 
 
Fint på jobbet har vi oxå nu. Tur vi har 'en som kan' och 'har blick' för sånt där. Tänk vilken skillnad det kan bli av en duk och en viss dekoration på ett bord. Vipps så blir det mycket trevligare. 
 
 
Fick ett paket idag oxå. En lurvig sak 😉 Ni får se imorrn!
 
 
Och så har jag fixat ett paket själv oxå. Julklappsspel med showgänget minsann. 😃 
 
 
Nu kör vi show igen! 
Alla tiders show! 😃

10/12-15: throwbackday

Torsdag hörrni!
 
Här kommer ett inlägg från 2013. Jag hade krockat med isen.. Hugaligen. Det hände på självaste juldagen å allt. 
Blev ikulldragen när vovven plötsligt såg en annan vovve. Fort gick det, och vipps så låg jag där och visste knappt vad som var upp eller ner. 
 
Ja så här snygg var jag då. 
 
 

28/13-13: hemma

Blev en sväng till stan idag. Rea överallt. Men nä..orkade inte blanda mej med allt folk för att leta reda på nåt. 

Jag ville kika efter en jacka och jag hittade en :) En blå fick det bli. Nog aldrig haft en blå. En sån där vanlig en, ingen snygg-jacka direkt. Vita jackor är ju snyggt men..

Apropå färger.. Mitt öga är gulaktigt idag. Vad blir det imorrn tro?
 
 
Kids i poolen här nu. Skoj! På nyår är det min tur, om inte förr :) 

10/12-15: igen..

Japp, vi tar väl ett till när vi ändå är igång.
 
Ett stort Grattis säger vi idag till Tanya som fyller 22 år! 😃 Vi ses ju inte idag men ja.. firar gör vi ändå 😉 
 
Hoppas hon har en härlig dag bland sina vänner i vårat grannland 😃 Och att hon blir glad 😉
Man får ju pyssla ihop saker o ting ibland. Kul! 
 
Emelies farmor, Emelie och nu Tanya.. tre födelsedagsbarn på raken. 
 
Och inte nog med det.. grattis till mej med idag som har namnsdag! 

9/12-15: Grattis!

Idag är det ingen vanlig dag.
 
Nix pix, för idag är det min dotters födelsedag 😃🎂🌟
 
Tänk vad åren springer på va. Min fina dotter fyller 21 år! Och jag som bara är.. 😉 Den där natten, när allt startade. Den där dagen när jag höll i dej för allra första gången. Magiskt! 
 
Aldrig blev livet sej likt igen. Bara så fantastiskt mycket bättre! 💖
 
Självklart blir det tårta o paket senare idag.
 
 
Min lillan! 
 
 
 
Jag älskar dej!!! 💖

8/12-15: tisdagstanken om roller

Rosa eller blått.
Dockor eller bilar.
 
Förstår du vad min tisdagstanke lutar åt?
 
Jag tycker denna könsfråga har gått på tok för långt. Det debatteras hit och dit huruvida vi ska låta våra små flickor leka med dockor eller få ha rosa kläder på sej. Varför hänger vi upp oss på detta egentligen undrar jag?
En del säger till och med att vi inte ska tilltala dem för han eller hon ens när de är små. 
 
För min egna del är det självklart att man vill klä en liten tjej i gulliga rosa/tyll/kjolar, och lika självklart är det att klä en liten pojke i lite tuffare kläder, eller som ser lite mer gammeldags ut. Jag tycker det är fint helt enkelt.
Lika självklart är det att jag tycker det är ok att köpa en docka till en tjej och en bil till en kille. Varför inte? Jag är övertygad om att barnen blir glada.
 
 
 
Det jag tycker är galet är när det snackas om att: jag ska minsann aldrig bara klä i den eller den färgen, eller jag ska minsann köpa massor av bilar till min lilla tjej.... Återigen varför? Jag är övertygad om att om barnet själv vill leka med en bil, så hittar den något och visar just det, att den "leker med en bil" och då får man väl bejaka det och se till att bilar finns att leka med. Självklart ska det finnas både ock.
 
Men just att försöka skapa det motsatta, det fattar jag bara inte.
 
Min erfarenhet säger mej att nästan alla småflickor har en rosa period. Likväl som att nästan alla småkillar har en tuffare period när det leks krig och det ska fäktas o slåss och så. Tycker inte det är konstigt. Tycker inte det ska motarbetas på något sätt. Låt dem vara. De blir den de vill vara en vacker dag ändå, utan våra himla tycken o tankar om hur det SKA vara.
 
Bilder från Google. 
 
Det har till och med gjorts tester på apor ang detta. De har lagt ut dockor och bilar på ett golv och släppt in apor. Och japp, hanen gick fram till bilen och honan tog genast upp dockan. Och nej, de har ju liksom inte hört oss människor som surrat om detta.
 
Jag tror att det sitter i våra gener. Inget vi kan förändra. Men.. ja självklart stämmer inte allt detta in på precis varje människa som vandrar på vår jord. Självklart vill småpojkar måla sina naglar ibland som sin mamma och självklart vill småflickor tex vara ute i garaget o hjälpa pappa.
 
Sen föds det även barn som känner sej i fel kroppar, att de har fel kön, vilket måste vara jättejobbigt för dem. Men tids nog så kan de förmodligen göra något åt det. Och vi får be till gudarna att de har bra föräldrar som då stöttar dem i det.
 
Men ja, att på nåt knepigt sätt försöka ta bort just pojke och flicka och göra barnen till nåt "ingenting" tror jag bara är väldigt dumt. 
 
Så ja, jag kikar glatt på små rosa gullegull flickkläder till Lilly i fortsättningen oxå. Och ja, jag kommer absolut att leka med bilar med henne oxå :-) En lagom blandning och hon väljer vad hon tycker om. 

8/12-15: Klockor

Smycken kan vara så mycket.

 
Jag köper hellre något jag kan ha lite som "slit o släng" än att ha svindyra smycken som jag vet att jag kommer vara rädd att bära, pga risken att tappa dem eller så. Är glad att jag i stort sett alltid kan ha oäkta smycken utan problem.
 
Använder du klocka? Jag gör det i perioder, och ja, jag tycker nog det känns som ett smycke också. Man passar in det till sin outfit liksom.
 
Dessa tjusiga, plus många fler, finns på klockkungarna.se
Bara att klicka in och kika på dem!
Kollage: Favoriter från Klockkungarna
 
1. Daniel Wellington | 2. Michael Kors | 3. Gant | 4. Michael Kors | 5. Daniel Wellington | 6. Michael Kors | 7. Gant
 
Sponsrat inlägg


Hittar du nån snygging bland dessa?
Jag får nog säga nr 7 just nu. Eller nr 6.. alltid snygg. Eller..
Ja ni ser ju.. man vill kunna byta lite efter humör :-)
Hm.. nr 1 är ju väldigt snygg också..

7/12-15: måndag

Kan säga att denna måndagen varit seg. 
 
Tröttmössan på..om jag säger så. Ska försöka komma i säng i vettig tid ikväll.  Hört det förut..?
 
För ett tag sen var jag ut på middag med jobbet. Vi tog tåget till Sundsvall för att gå och käka på mysiga Udda Tapas. Roligt att göra något tillsammans utanför kontorets väggar. 
 
 
Lite färddryck fick följa med på resan. 
Tetra-vin 😉
 
 
Åh..va roligt! 
 
 
Skönt att komma in i värmen efter en liten promenad. Och sen var det dags att välja.. Allt vill man ju smaka 😃 men till slut så hade vi bestämt oss. 
Jag beställde fem olika små rätter.
 
 
 
Nu syns det ju lite dåligt här men jag kan lova er att ALLT var supergott! 👍 
 
 
Tummen upp som sagt!
Och ja, som vanligt så går en efterrätt oxå ner.
Knepigt va..
 
 
När vi ätit oss mätta så blev det en kort promenad vidare till stället Rå för en drink innan tåget skulle ta oss hemåt igen.
 
 
Oxå ett mysigt ställe och det var första gången jag var där. Dessa val.. nu var det drinkdags. 
 
 
Jag gillar mer smaker åt det sura än det söta hållet och då blev jag rekommenderad en drink med rabarber.
 
 
Japp, sur och god! 
 
 
Blev tipp topp igen! 
 
 
Kul toalock oxå..
 
 
När det var dags att dra oss mot stationen så fick vi lite feeling där 😃 Dans i tunneln minsann! 
 
 
Härliga kollegor man har!!
 
Och tur vi kunde ta tåget så här. Men.. denna
turen ska tydligen dras in. Kul.. not. 
Fattar inte.. på helgen borde väl tåget gå iaf tycker jag. 
 
Glada, nöjda och lite trötta tog tåget oss hem igen.
 
 
En himla trevlig kväll!  😃 
 

6/12-15: söndag

Gud så skönt att sova ut idag. 
 
Det känns i kroppen att man haft show två dagar på raken. Men verkligen SÅ kul! 
 
Tack fina publik för alla fina kommentarer! 💛 
Vad vore vi utan er..
 
Hade ett 'eget bord' med fans igår 😉 Jättekul att ni ville komma! Och vilket bord sen.. första parkett minsann!  
 
Fick frågan efteråt hur jag orkar, och svaret är att skulle nog kunna dansa natten lång, när man dansar med duktig dansare. Tipp topp! 
 
 
 
Idag har jag varit på presentjakt då en viss person fyller år snart. Skoj! Och snart blir det lite sushi med ett glas vitt till. Mums! 

5/12: show

Hej igen! Är på plats i Bräcke och show nummer två denna helgen. 
 
Gick bra igår och bästa publiken gav oss massor av energi. Underbart! Fick speciellt bra konstruktiv kritik oxå av värsta rocksångaren. Jens i Corroded minsann 😃 Hur kul som helst! Tack för det!! 
 
 
 
 
Nämen nu är det dags att sätta fart här.
Tjing på er! 
 
 
 

4/12-15: spel

Det snöar! 
 
Nu känns det riktigt fint och mysigt, men..
Jag ska ju till Bräcke ikväll igen och just körningen är ju ingen hit i snörök.. 
 
Tänkte visa er lite hur vi hade det i Lidköping hos goa vännerna, fam. Elverstig. När vi reste till Dubai så flög vi från Landvetters flygplats. Kändes himla bra då att få vila upp sej lite innan den långa bilresan hem till Norrland. 
 
Vi spelade spel tillsammans vilket var himla trevligt. Blir inte så ofta det händer men när man väl sitter där så är det skoj. Blev både vinst o förlust för min del, även om just det kvittade egentligen 😃 
 
 
Vi hann strosa på stan och käka på robotrestaurang, bara en sån sak 😃 och bara ha det lugnt o skönt. 
 
God middag bjöds det oxå på, som alltid hos dem! 
Sen blev det mycket snack om fotografering. Så kul! 
Robin är jätteduktig och man får ju passa på när kidsen verkligen vill vara med på bild. 
 
Fotobakgrund hängs upp i form av rullgardin. Smart! 
 
 
Fina Cornelia kollar in om pappa skött sej 😉
 
 
Blev mycket smink oxå på tjejerna. Bilder från riktiga kameran på det får ni se sen. Vissa bilder blev riktigt kusliga. Spöktema..
 
Vi hann även med ett uppträdande av trillingarna då de sjöng och spelade med Nazim Al Fakir på något jubileum. Glömt vad det var nu. Duktiga var de iaf och Nazim höll låda så vi skrattade gott 😃 
 
 
Pyssel blev det oxå. Ni har ju säkert sett en viss typ av armband kanske? Nu var det våran tur att fixa dessa. Herregud va engagerad vi blev 😉 Gör om - gör rätt, blev ett mantra 😂 
 
 
 
Kul! 
 
 
Tack igen till er Robin o Helena för dagarna!! Kramisar på er! 💛
 
Idag är det fredag hörrni! 
Full fart mot - show! 
 

3/12-15: throwback day

Men helt otroligt.. Det känns verkligen som jag skrev detta typ nyss.
Veckorna springer på..
 
Det är torsdag och ett inlägg från förr är på g.
Detta handlar om kissemissen Baggis och hans himla otur.. Detta skrev jag i augusti år 2010.
Håll tillgodo!
 
 

26/8: Baggis

Tycker inte det är så kul när en av våra kära katter måste ha tratt på huvudet. Går troll i det här känns det som. För ett tag sen kom han in och haltade på vänster framben, OCH höger bakben. Fatta hur svårt han hade att gå. Sen gick det över tack å lov.

Tog bara nån dag till så fick man se honom hängig igen. Hans svans gick ca 5cm rakt ut, sen bara hängde den rakt ner och släpade i golvet. Jag var helt säker på att det var av. Huga...stackarn kunde inte ens sitta. Han la sej ner på frambenen och lät rumpan vara kvar uppe. Såg ju lite lustigt ut men..

Jag ville till veterinären på en gång, men U tyckte vi skulle vänta. Jag ringde tillslut och beställde tid. På morronen efter så var det bättre. Till och med jag såg det och måste erkänna att vi behövde nog ingen veterinär.

Efter det har han varit halt en gång till på ett framben, bara så där ett litet tag. Över dagen typ.
Men så nu var det dags igen. Fattar inte vem han bråkar med. Blir så less. Hans framben svällde upp jättemycke upptill. Blev som en liten boll där. Läskigt. Bara att fara upp då. Så nu har vi en Baggis som var rejält yr i bollen igår av att ha varit sövd. Tyckte så synd om honom när han försökte gå runt här och bara yrade. Mycke bättre idag iaf. Men jag lider så med honom när han krockar och har sej för den där dumma tratten som han måste ha på sej.

Förstår inte riktigt varför veterinärer är så rädda för att djuren ska slicka sina sår. Det är ju precis så de gör i "det fria" för att hålla allt rent och så. Konstigt. Men hur som, han har ju ett dräneringsrör där nu, då jag förstår ju att han inte får slicka och dra ut det. Aaaajjj...

Såret ser ju inte så härligt ut heller. Ryser i hela mej när jag ska kolla på det. Det är U och Em som donar och tvättar det. Jag får hjärtklappning och bara lägger av så fort Baggis piper till det minsta. Lite känslig för sånt här då.

Här ligger han nu. Har fått tagit bort tratten ett tag. Han har toktvättat hela sej, förstår att han ville det. Stackars, katter som är så renliga. Har inte bitit i röret heller. Vi har noga haft honom under uppsikt här.

Ser lite konstigt ut. Och han har inte blivit av med sin tass, bara vikit in den.
Här är såret.

Bläken. Jag tycker det ser så ont ut.
Kanske ska ta hit en som kan prata med djur. Som kan förklara vad som hänt, och som kan tala om för Baggis att han ska skynda sej att springa hem när nån vill bråka med honom. Va lätt det vore om det skulle funka!

Idag har vi haft möte på jobbet, igen. Mycket nu. Det är ang vår organisation. Vi ska göra om lite. Eller röra om lite bland arbetsuppgifter och personal. Blir säkert bra när det är klart. Nu känns det bara lite vilset.
 
Imorrn ska jag dit tidigt igen.. jobbigt är det att kliva upp. Men sen så blir det nog så att Em och Ta stannar i stan redan på söndag kväll. Känns väldigt konstigt att se dem packa en massa nu. Flytta liksom. De är stora. Lite iaf.
U hostar och hackar fortfarande, och jag känner oxå av halsen nu. Bläk för det. Vill inte bli sjuk. Har inte tid :)
 
Har anmält mej till en kurs i ZumbaDanceworld i stan. Ska bli så kul. Det är på söndagar 16.10. Längtar så!  Har du testat det?

Har fixat mina naglar igen oxå. Och oj va skön känsla det är när man är klar. Att det spelar så stor roll hur ens naglar är. I alla fall på mej. Även om jag långa perioder kan strunta i att göra nåt, så är det så härligt när jag gjort dem. Blev tippar då nästan alla mina var borta..


Glad blir man! Och tur man inte har dem så där långa som tipparna är..

Nä men nu ska jag ge mej här. Har städat lite ikväll. En sväng med dammsugaren blev det. Nu känner jag mej helt slut. Trött och ja.. vill ju inte erkänna det men, ont i halsen. Skit.
Dans är det på Ånäsparken oxå, och jag vill dit. Nattinatt!  

2/12-15: Havet

Åh.. vad man kan längta tillbaka...
 
Alltså detta havet.. cirka 34-35 grader varmt. Lång vacker sandstrand som var perfekt att promma på. Lugnt och skönt och INTE trångt mellan solstolarna. I like it! 
 
Dubai! 
 
 
 
 
Jamen ni ser ju va härligt! :-) 
Längtar tillbaaakaaaa.... !
 
 
Här är det tjusiga hotellet, 5-stjärnigt. Tipp topp! 
Trodde bussen kört helt fel när vi svängde in till detta. 
 
 
 
Bakom mina solglasögon...
 
 
Nåt kallt vid poolen..
 
 
Jamen då kanske jag har gjort er alla lite sugna på en Dubai-resa kanske?! Ska ju uppdatera er mera framöver. 
Jag hoppas jag kommer tillbaka dit någon gång iaf. 
 
 
Kramisar på er alla fina! 

2/12-15: rött

Har något väldigt vackert hemma nu. 
 
Och i finaste färgen - rött! 
 
Här hände det grejer minsann varje dag.
 
 
Och just nu ser den vackra Amaryllisen ut så här.
 
 
Vacker, eller hur?! 
 
Det föll lite snö förut. Himla mysigt! Höjer stämningen direkt. Igår när jag for hem från träningen så ser jag en bil vid vägkanten. Sen ser jag ett släp där en stackars älg låg. Hugaligen.. den lär ju blivit påkörd, och jag hoppas ingen kommit till skada.
 
Men far så illa när jag ser sånt. Lilla djur (eller ja, de är ju stora..) men ni fattar.. De ska hålla sej i skogen tycker jag. 
 
Just nu längtar jag hem till gosiga onepiecen. Sen ska jag träna lite på en Sh'bam-dans. 
 
Lill-lördag är det! 

1/12-15: tisdagstanken

Tisdag är det och näe, jag har inte glömt. Bara haft lite svårt att besluta mej för vad jag ska ta upp. 
 
Men tanken idag handlar om att skjuta upp saker. 
Det är ju så himla lätt att göra allt det roliga först, och sen kämpa på med det tråkiga tills man spyr..
Varför är det så egentligen?
 
Det finns ju hur många exempel som helst. Kidsen när de var små, man bad om något.. det skulle göras "sen". Jag minns det ju själv oxå. Men ville aldrig "nu". Självklart har det oxå att göra med att man ville få bestämma själv. Men mycket var nog oxå att man bara tyckte det var tråkigt. 
 
Nu i vuxen ålder kan det kännas likadant. Man ska hänga upp den där hyllan tex. Men.. inte nu. Nä, först vill man äta, kika på tv, kanske ta en dusch.. Sen kommer hyllan på tanken igen, och då är klockan mycket och man är trött. Himla konstigt att man skjuter upp saker så där. 
 
Vet en som bestämde sej för att börja ta tag i det "tråkiga" först. Nu behöver det ju nödvändigtvis inte vara just tråkigt, men mindre skoj så, om man säger så. Tror jag ska testa att haka på det. Tänka ut vad det är man behöver göra, och sen sätta igång med det som man egentligen vill lämna till sist. För vipps, så är det gjort och all annan tid kan nyttjas till det som är roligare :-) 
 
Skjuter du upp saker? Träning, städning, den där listen som aldrig kommer på plats... 
 
Nu ligger jag i sängen och skriver. Trött är jag. Har bytt ut min kudde mot en som säkerligen kommer kännas mycket bättre. Och vet ni, jag ville knappt kliva ur min onepiece. Så himla gosig! Vet att många avskyr dem och tycker de är fulaste plagget. Men, nix pix, den är det skönaste plagget :-)
Och vet du nu inte vad jag pratar om så kika in på mitt tidigare inlägg ikväll vettja. 
 
Sussa sött hörrni! 

1/12-15: paket

December är här! 
 
Det är vinter. Fullt med snö och alla barn leker och far nerför snöhögar och har skoj.
Eller..hur var det nu?
 
Nä nu tycker jag det får snöa lite så det blir vitt och fint ute. Håller ni med?
 
Fick massage idag på jobbet och oj vad det behövdes. Har galet ont vid skulderbladen och upp mot nacken. Massören försökte få mej att klura ut vad som hänt. Efter mycket om och men så kom jag på det jag tror är orsaken. Ny kudde.
 
Gillar den inte ens då den är för tjock. Bort med den ikväll och håll en tumme hörrni för bättre känsla i min kropp.
 
Var på aerobic ikväll och jämarns.. denna kondition, styrka och smidighet, varför finns inget piller för sånt?  Allt möjligt tas ju fram så varför inte liksom 😉
 
Hämtade ut ett paket oxå. Både jag o Baggis var nyfikna på innehållet.
 
 
 Gjorde en beställning från Haléns häromdagen och japp, jag är nöjd! 
 
 
Hur mysig som helst. Me like!!
Kram på er! 

RSS 2.0