31/7: Nu...

...är vår härliga semester slut. Suck. Känns trist det. Men jag är jätteglad för dessa veckor på alla sätt. Skönt har det varit. Och härligt väder. Idag har jag suttit ute hela dagen och det både syns och känns nu. Blivit lite röd.. Men härligt som sagt med värme. Skulle plantera ut en växt här förut idag och bara av att gräva en liten grop, bära lite jord och sen plantera så var jag alldeles svettig. U tog bort massa grästovor och DET var svettigt. Men ett steg närmare vårat soldäck! Längtar! Längtar efter Em nu oxå. Borde vara hemma snart. Varit på Yran och haft skoj i helgen. Ta är hemma från Turkiet nu oxå. Kul att träffa henne igen. Var ju nio veckor sen. Har haft tre kids hemma på middag idag, grillat igen. Och som vanligt äter man lite väl mycket. Måste nig bli lite soppor framöver, för att kunna göra 'uppdraget'. ;) Nattinatt på er! Slutklämmen på semestern kommer snart. Gotland!

27/7: Lidköping

Hejsan i sommarkvällen!
Visst är det härligt att vara ledig när vädret är så skönt?! Det tycker vi! Har påtat på hela dan här på gården. U har grävt massor så nu är det "bara" lite jord som ska tas bort innan gruset ska på. Svetten lackade när han höll på vill jag lova. Jättevarmt. Jag har tagit en vända med massa ogräs och klippt massa höggräs och tistlar för att komma fram till vår tunna. Den är full nu så det ska bli eldning där nån kväll nu. Kanske jag kan fota min lilla idé då? :) 

Igår när vi hade en "mellandag" så var vi även hundvakt till mamma och pappas fina vovve Cirro. Vi for upp till honom vid tolvtiden och tog med honom ut i skogen. Vi skulle kolla runt hur det såg ut ang skador av kusar och se om nåt måste avverkas. Cirro var jätteglad som fick springa runt där i skogen med oss. Tror nog han blev rejält slut där när vi kom tillbaka till bilen igen. Men skönt som sagt för honom att få springa lös med oss. Mysigt att ha med honom. Han drog och slet i nedfallna träd och skuttade glatt omkring oss båda. Som tur var så ville han inte springa iväg ifrån oss utan höll sej nära oss hela tiden. Han är så fin den jycken! 




När vi hade varit i skogen så for vi upp mot Gällö, Rissna, för att köpa lecablock från någon man där. Han sålde typ allt. Eller som han sa, det fanns tre saker han inte sålde, sin pistol, sin häst och sin käring, i nämnd ordning. Hehe.. en riktig filur. Vi hade turen att få ett riktigt bra pris oxå, och många. Perfekt!
Sen idag så ringde U ang grus, och vipps så hade vi ett lass här på gården. Snabba ryck. :)

Ända sen vi kom hem från semestertrippen oxå så har vi haft turen att ha kidsen här på middag. Himla trevligt att få umgås lite med dem. Länge sen nu. Har käkat, surrat och spelat spel. Mysigt tycker vi! Ikväll blev det frågesport här och ja, inte kan man så speciellt mycket heller. Men kul är det iaf :)


Lite bilder ifrån Lidköping kommer nu. Vi for ju till en barndomskamrat till mej, Robin. Jag är så glad att vi håller kontakten med varandra och att vi har hälsat på varandra nu några somrar i rad. Känns bra de! 
Han och sambon Helena har ju trillingar vilket är lite speciellt minst sagt. :) Och det är så härligt att se dem tillsammans med sin storasyster. Jättehärliga barn! Det tog nån liten minut där när vi kom fram, för dem att riktigt våga busa runt med oss, men sen var det full fart. Så mysigt! 

Och vackert väder hade vi oxå. Vi har verkigen haft tur. Det har regnat och varit mulet när vi rest och sen har det blivit fint när vi kommit på plats. Toppen! Vi var runt lite i Lidköping och kikade, käkade gott och bara myste. Och vi ser fram emot nästa gång vi kommer dit, då vi tänker försöka kunna gå ut med bara Robin och Helena, för en vuxenafton ute. Vi får väl se när det kan bli av.

Sen passade vi så klart på att mysa på deras jätteveranda. Den är verkligen jätte! Så himla fint bygge han har gjort alltså. Och så perfekt. Jag kan så se alla tillfället då det är toppen med detta extrarum när man har fyra barn i huset. Vi hade ju oxå det, och de vill ju gärna busa rejält ;) Bra att ha gott om plats när de får massa spring i benen. ;)

Här är hela högen! Och jag har ju just lärt mej vem som är vem som sagt. Hoppas bara jag fixar det nästa gång vi ses. :) 

Här är U med Sonja, storasster Cornelia och Klara, och sen Elsa längst fram mot kameran. Undrar om jag har rätt nu ?! :)
    




Vattenkrig passade de på att ha, så klart, i fina vädret. Det hör ju sommaren till det. Och jag tror nog detta är Sonja som är i farten.




Här springer Cornelia i full fart, men annars var det nog mest småtjejerna som fick springa ifrån henne och vattnet ;)


Här hade Robin turen att få sej lite massage, på ett gulligt sätt.


Och Helena njuter i solen!


Och det gjorde vi med minsann!


Här är Klara, Elsa och Cornelia i skapartagen. Vi fick oxå en jättefin teckning av dem plus en liten söt pärlbricka. Gulligt av dem!

Längtar till vi ses allihopa igen! Alltid lika trevligt!

Nu är kidsen tillbaka i Ånge, lillan sussar och U har lagt sej. Bara jag och katterna uppe alltså. Men jag sitter här och kämpar nu mot tröttheten så jag väljer nog sängen jag med. Skönt de!
Nattinatt på er!

25/7: Mellandag

Känns som en mellandag idag på nåt sätt. Inget planerat alls. Men lur om vi sticker iväg och fixar lecablock. Vi får väl se :) Och ja det lönar sej minsann att kolla runt på priserna ang virke och skruv o sånt.

Men nu fortsätter resan våran!
Vi kom ju fram där på kvällen till varmt mottagande. En skön avslutning på en lång resdag. Vi sov skönt i en husvagn där på gården och när vi vaknade morronen efter så var det varmt och mest blå himmel. Underbart. 

Här är utsikten från husvagnen. Tänk att ha den bastun och tunnan hemma på gården :)


Så mycket lättare att ha party om alla kan strosa runt ute. Och det kunde vi! Det vackra vädret bara fortsatte och det var som beställt just till denna släktträffs-dag. Eftersom alla inte var på plats ännu och vi hade så vackert väder så ville vi hitta på något. Det blev en tur till Marstrand. Så vackert där! En liten tur med en liten färja och vipps är man på en liten söt ö. Där gick vi runt och myste och tog en lunch. Färska räkor är så himla gott! 






"Stugan" där längst ute ägde P-G Gyllenhammar förut. Eller kanske inte han utan företaget..


Här ute fanns ett gigantiskt träd oxå. Jag bara älskar stora träd, så vackert. Detta var en Silverpoppel som var väldigt gammal. Vi var sju stycken som höll varandra i häderna för att nå runt det.



Här är vi och trivs!!




När vi kommit tillbaka till Kode igen så började folk strosa in och snart var alla på plats. Vi fick oxå tillfälle att gulla lite på en liten tjej som endast var nio dagar gammal. Så himla söt!

Det blev välkomstdrink och lite mingel, sen underbart god middag under bar himmel i trevligt sällskap. Avslutades med smaskig efterrätt i form av kladdkaka och jordgubbar! Inte dumt de inte.

Värdparet Micke & Carina!









Senare blev det kubb-spel på fullaste allvar. Haha.. näedå, inte riktigt. Men en del är mer vinstsugna än andra ;) Jag var med i det vinnande laget! Hurra för oss! Men jag vet väl inte om mina insatser avgjorde det hela ;) Kul hade vi iaf. Blev lite kyligt där på kvällskvisten oxå så av med sommarklänningen och på med jeans och tröja, och filtar.

Bilen fick oxå sitt där under dagen. U och Micke kollade upp allt och fick tag på fjäder, däck och verkstad så allt löste sej! Himla bra! Och vi slapp bli ruinerade oxå, tack o lov. Annars brukar ju allt sånt här med bilar kosta skjortan så fort det är nåt.

Fortsättning följer!
Nattinatt!

24/7: Hemma igen!

Ja som jag skrev så har vi kommit hem igen. Skönt det med. Borta bra men hemma bäst! Jag är en sån som inte längtar hem när jag väl är på resa. Jag menar, varför ödlsa tid med det när man ska uppleva och njuta. Hem kommer man ju tids nog ändå. Och vi blev så glada när vi kom in här för Em hade städat och gjort så fint. Gud va glad man blir då!!! Tack sötingen min!

Det har varit helt underbart på alla sätt att vara iväg denna veckan för oss båda, jätteskönt! Resan började ju med bilhaveri, vilket ni kanske läst lite om. ;)

Vi hade åkt i regn typ hela tiden och hade därför valt att fika under färden. Och när vi väl kom till Mellerud så tänkte vi in på affären då jag behövde köpa schampo och sånt. Ställde bilen på parkeringen där och gick in. Kom ut och satte oss i bilen, och där sa det PANG!

Fy attan vilken smäll alltså!



U gick ut och såg en bit av fjädern ligga utanför. Skrot. In i bilen och vred ratten lite, och då hördes ett pyyyyysss.. och luften gick ur däcket. Skrot igen. U blev skitless och vi kände väl båda där ett tag att jaha, det var den resan till Gotland det, med mera.. Klockan var två minuter över 18 en fredagskväll, så det fanns ju inte så många verkstäder öppet liksom.

Men skam den som ger sej! Jag tänkte att nån där måste ju känna nån som har tillgång till nån slags hjälp för oss. Ut ur bilen och haffade första bästa kvinnan jag såg, som just passerade vid vår bil. Hon var helt otroligt snäll och började genast plocka upp anteckningsblock för att ge oss numret till någon hon kände. :)

Det blev ett väldans ringade där för oss till höger och vänster, för mannen som vi skulle ha tag på var inte hemma. Nästa vi ringde hade inte möjlighet att hjälpa oss förrän på tisdag, fick inte fram några prylar innan. Jaha.. skulle vi fara till Gotland, så vi MÅSTE vara redo innan dess. Suck!

Pratade med Robin i Lidköping som sa att han kunde hämta upp oss och så kunde vi ta tåget till Göteborg dagen efter, vilket var väldigt snällt. Men så skulle ju bilen bli kvar där i Mellerud.. inte så kul.

Nu hade det slutat regna och två män hade anslutit sej till oss och bilskrället ;) Efter ännu mera ringande hit och dit så bestämdes att däcket skulle bort och reservdäcket på. När det var gjort så insåg vi att det inte funkade heller eftersom resterna av fjädern lätt skulle ställa till problem igen.

Ena mannen var då som en räddande ängel och for hem till sej, en mil bort enkel resa, för att hämta en vinkelslip så U skulle kunna slipa bort hela fjädern. Snacka om snällt gjort av honom!

När han kom tillbaka så hade vi puttat bilen till en närliggande pizzeria så vi kunde låna lite el. Och fram kom skyddsglasögon, knäskydd och alla doningar så U kunde fixa det som skulle fixas. Toppen! Så himla glad att han kan meka så mycket som han kan.  



Och här är de tre snälla underbara människorna som inte lämnade oss i sticket i Mellerud en fredagskväll!







Nu ska jag ta reda på deras adresser och så för att skicka en blomma till dem för all deras hjälp. Guld värt! Vi kunde efter allt rulla vidare med vår bil, på reservdäcket och utan fjäder fram. Men det gick alla tiders det. Och vi kom fram till Kungälv och Kode vid elva tiden på kvällen. Och där mottogs vi av Micke och Carina (Micke är U kusin) som bjöd på en underbart god fisksoppa med supergod aioli till. Blir till att fixa recepten!

Nu kommer resten av resan fortsätta imorgon! :)

Idag har vi firat Nathalies födelsedag. Hon fyllde ju 19 år under vår semester så då blev det endast grattning genom telefonen, men bättre det än inget så klart. En trevlig dag på alla sätt! Efter all firning så gjorde Ti köttfärssåsen idag här, och det blev så smaskigt så. Kul att vara så många vid bordet igen oxå. Det var ju vi två, Ti, Em, Na och hennes kille El, som vi plockade upp på hemvägen genom Stockholm.

Nu ska jag kolla om U har hittat nåt bra ställe att köpa virket på, som vi ska ha till vårt nya soldäck här ute. Ska bli så bra när det är klart. ;)
Nattinatt på er!


24/7: Norge

Hej!

Nu är vi hemma igen och jag hade tänkt lägga in ett blogginlägg igår. Men jag hade inte någon lust att skriva om allt skoj när dagen uppfylldes av allt elände i vårt kära grannland Norge.

Hur kunde det hända?
Varför behövde det hända?
Hur kan någon...?

Frågorna är många. Jag är bara så glad att de fick tag i honom. Den blåögde, blonda norsken, som gjort allt detta mot sitt eget folk.  

Först bomben, och sen ut på ön. ( i alla fall så verkar allt tyda på att det är samma kille som gjort dessa vansinnesdåd, och jag hoppas verkligen att det är det, så det inte finns någon mer där ute. )

När man såg bilderna på höghuset i tidningen så trodde man verkligen inte att det var från Norge.

Hur hade det sett ut idag om han hade varit tex muslim, utländsk?
Jag tror iaf att det hade blivit upplopp. Folk skulle ha sett till att just "hets mot folkgrupp" hade fått starkare innebörd. Tack gode gud att det inte blev så. 

Jag följde det igår på nyheterna på tv. Och idag har jag läst på nätet och lite i tidningar och lyssnat på radion. Jag blir så ledsen. Igår rann tårarna nedför kinderna när vi såg på nyheterna. Alla dessa människor som på det ena eller det andra sättet har blivit påverkade av detta. Så nära, och vi på avstånd. Helt enkelt ofattbart, och ändå sant. Stackars alla föräldrar som har skickat sina ungdomar till ett läger, som handlar om bra saker, trygghet. Stackars alla poliser och räddningspersonal som gick in på ön efteråt, och måste se och uppleva allt.

Det är verkligen svårt att tänka sej detta. Jag tycker att det känns som en skräckfilm. Tänk alla dessa ungdomar som varit fast där på ön, lurad att tro att detta var en polis som var där för att säkerhetsställa allt. All panik för dem, att inte komma undan, att se alla vänner som inte klarar sej, att försöka komma undan..... 

Fy.. nu kommer allt upp igen, allt man läst om hur vissa fått gömma sej, kastat sej i vattnet.. 

Många tankar går till dem, i vårt kära grannland Norge.
Det hade lika bra kunna hänt här hos oss

Vad är det för fel när människor inte ska kunna tåla att tycka olika om saker och ting? Varför finns det en endaste någon, som kan tro att någon människa, någon ras, skulle vara bättre än någon annan?

Jag är evigt tacksam att jag fått växa upp i en familj där det alltid har hetat att alla människor är lika mycket värda. Oavsett hudfärg eller religion. Tack mamma och pappa för det! 



Jag undrar vilket straff som skulle kunna vara rätt en sån här gång för gärningsmannen..



 

20/7: Mycket nu!

Hejsan! Sitter i en soffa med en liten söt femåring i knät. Har det så skönt här men glömmer nästan bloggen. Det vill jag ju inte :) Vi hade det jättetrevligt hos Robin & Helena i Lidköping. Och alla fyra barnen. Och jag har faktiskt lyckats lära med trillingarnas namn. Eller ja inte just namnen, utan vem som är vem. Hoppas bara jag klarar det nästa gång vi ses oxå nu ;) 
 
Jag tycker de gör ett superjobb med barnen. De är så härliga och enkla med dem och ändå så strukturerat. Barnen är jätteduktiga på att hjälpa till och dona. Sötnötar där! Vi var ute i vackra vädret och åt gott och kikade lite i affärer. Hittade massa fint som skulle passa på vår veranda hemma. Sugen på att fixa allt i ett tema där ute. Vi får väl se :)

Det sämsta med vår lilla semester är just att den är kort. Vi hade verkligen velat stanna längre hos Robin & Helena men hade ju färjans tid att passa. Så efter en solig dag ute på deras fina gård som avslutades med grillning, så var det bara att packa ihop och göra sej klar för nattlig färd mot Nynäshamn. Vi for iväg vid strax innan ett på natten och körde sen direkt fram. Sov lite i bilen och sen ombord. Himla bra med sommar-Sverige när det är så ljust. Betydligt lättare att kunna vara vaken hela natten då. Skönt och praktiskt oxå att ha bilen med sej över. Så nu är vi här på Gotland och myser i varmt väder. Igår när vi kom så mötte min barndomskompis Carola oss och så guidade hon oss till dem. De bor hur bra som helst. Fem minuters gång in till Visby centrum. Nära till pool och affärer. Allt man behöver liksom. Känns som man är utomlands. :)

Det är Stockholms-veckan här nu. Innebär att galet många Stockholmare är först i Båstad. Sen far de hit till Gotland och festar gärnet. Vi var ner till strandpromenaden och såg värsta partyt där, mitt på dan. Folk låg o solade och badade, eller så var de inne på ert ställe vid havet och festade till härlig partymusik. Det ryckte bra i Carolas och min danssugna kropp :) Vi var även och kollade där de har parti-snack. Almedalen. Fin park. När folket, eller ungdomarna har partat klart här, så far många vidare till Sant Tropé och festar vidare. Jag fattar inte detta med att måsta festa bort massa pengar bara för att. Många som bara köper champagne för flera tusen och bara sprutar bort det. Varför liksom? De kan ge mej pengarna istället! Konstigt sätt att måsta visa sej bra på. 'Titta hur mycket pengar min pappa har...'. Idiotiskt i mina ögon iaf. Självklart tycker de att det är häftigt att vara här och festa och strula runt, men just slänga bort pengarna så där, sjukt. .
 
Vi var runt innanför murarna och myste på oxå. Så himla gulliga hus och sånt. Väldigt vackert! Vi har suttit och tagit ett glas vin, njutit av utsikten och mått gott. Nere vid hamnen har vi gått och kollat på alla snygga båtar. Herregud vilka båtar säger jag bara. Så jäkla snygga. Och där var det party minsann oxå. Den en efter den andra båten spelade värsta dansmusiken och dansade på däck. Undrar just om nån hamnar i vattnet under kvällen.. ;)

Idag sov vi ut länge här, vilket var så skönt eftersom vi inte sovit nästan nåt, bara lite på färjan över. Sen har vi varit i Lumelundagrottorna och gått en tur där, himla intressant. Sen ut till ett fiskeläget vid havet där vi köpte rökt fisk och massa goda såser, satte oss på de vackra stenarna och åt och myste. Tänk va enkelt att få denna lyx, så nära. Varmt oxå, underbart tycker jag som brukar frysa jämnt.

Ikväll ska vackra döttrarna här sova över hos grannen och vi ska på trav. Det blir första gången för mej. Spännande. Håll tummarna för oss! Bahri, vi och hans kompis ska ta oss ut till travet. Carola har redan gett sej iväg med sitt jobb så vi kommer ses där. Måste göra mej i ordning här nu. Må så gott hörrni! Det gör vi!

16/7: bilhaveri

Nu har jag just lagt mej för att sova här i husvagnen i Kode. Vi är så glada att äntligen vara på plats. :)

Resan började ju bra och så. Regn hela vägen men det var ju strunt samma egentligen. Hellre det än strålande sol när man sitter instängd. När vi kom till Mellerud så kom jag på att vi skulle köpa schampo så vi stannade till på Ica där. När vi sen satte oss i bilen och startade så bara small det. Som ett pistolskott. U gick ut och såg att fjädern smullit av. Låg en bit på backen. Jaha.. Sen vred han på ratten och då pös det till och resten av fjädern stack hål på däcket. Skrot var ordet. .
 
Jaha bara att börja jaga nån verkstad eller nån som kunde hjälpa oss då. Men klockan var några minuter över 18, och fredag kväll. Inte många som jobbar länge då inte. Till slut blev vi så less. Började tro vi måste lämna bilen där, ta in på hotell och sen missa färjan vidare mot Gotland. Men näe så fick det bara inte bli. Jag ut ur bilen där på parkeringen för att fråga nån om råd. Haffar första bästa kvinnan jag ser oh frågar henne. Och vilken tur vi hade! Hon ger oss numret till en man, som ger oss numret till en annan, som i sin tur guidar oss vidare till en tredje, som visar sej vara den andre mannen. Haha.. Hur som så förstår vi att ska vi få tag på en fjäder så måste vi vänta tills på tisdag. Har inte tid med det ju. .
 
Så efter mycket om och men och två män till som slutit upp med oss med hjälp, så beslutas att reserv-däcket ska på och fjädern ska bort. En av de tre snälla for hem till sej och hämtade en vinkelslip så att U kunde meka där på plats. Så himla snällt av dem att hjälpa oss så. Man är ju verkligen utelämnad när man kommer till ett helt nytt ställe. Så allt kunde sluta bra ändå! Toppen! Vi tackade så gott vi kunde och begav oss vidare på vår färd. Fick köra försiktigt men det gick!

När vi kom fram hit till Kungälv, Kode, så bjöds vi på en underbar fiskesoppa med aeoli och ett gott vitt vin till, mums! Suttit och surrat med Micke och Carina och ett till par hemifrån och haft trevligt. Känns väldigt skönt att lägga sej i sängen nu. Och jag kan lova att det funnits tankar på att tänk om detta med bilen hänt medans vi farit fram i 110 tex. Huga, då hade vi flugit av vägen... Sussa sött, det ska vi!

15/7:Tick tack..

Klockan är nu över tolv så det blev ju den 15é innan jag skrev igen.
Har haft en alldeles underbar dag ute i solen. Vilket väder säger jag bara. Tur man inte var i Stockholm för där regnade det så jag på tv. Har suttit ute och myst och läst här på gården. Ätit jordgubbar och glass! Egna jordgubbar. Vilken lyx det är. Och så gott! Sen hade jag turen att få ett glas vin oxå av min käre sambo medans jag väntade på att köttet skulle grillas till middagen. Mums va smaskens det var. Och friterade pommes till. Perfekt de!





Har rensat akvariet lite och fixat med packning och tvättning oxå nu dag/kväll. För imorron bitti så beger vi oss söderut. Ska bli kul att komma iväg på en semestertripp nu. Lite lagomt så där. Det blir Göteborg, Lidköping och Gotland innan vi styr kosan hemåt igen. Känns skönt att få komma bort och tänka på annat ett tag.

Hoppas kunna låna nån dator oxå nån stund så jag kan lägga upp nån bild lite nu och då. Annars blir det att hålla tillgodo med mobilen. Inte det sämsta ändå. ;) Och mitt batteri har blivit mycket bättre nu oxå, vet inte varför men det har väl gått till sej. Väldigt positivt iaf. Förut hade jag inget val än att ladda mobilen varje natt, men det behövs inte längre.



Nu ikväll såg vi ett program på tv om en kvinna som var "samlare". Och ja, hon samlade inte på gamla kaffekoppar eller nåt sånt, utan på allt. Verkligen allt blev kvar hos henne. Herregud hur det såg ut. Jag satt och höll för ögonen där ett tag, för de hittade till och med några döda katter under allt skit på golven. Tänk bara vilken stank... Och toaletten.. ja den klarade inte ens karlarna av som var där för att städa. De fick ta in extra personal för att göra jobbet. Fy attan... Och här klagar jag på mej själv att jag har svårt för att slänga saker.. Man ligger i lä, tack o lov!

Sen blev det lite packning igen och sen hörde jag det välkända introt till serien Fame! Å.. va jag har sett den många gånger. Och jag minns när jag var liten och satt o kollade på den. Grät och ville bara hoppa in i rutan och vara med där. Ville oxå gå en sån skola!! Dansa, dansa och dansa! (och kanske träffa Leroy) ;) 

Sitter nyduschad här nu insvept i en handduk. Slåss med mygg. Bläk. De har visst passat på att ta sej in nu på kvällskvisten när vi haft dörrarna på vid gavel här. Usch. Tror jag måste smörja in mej med nåt oxå här för jag har ju blivit alldeles röd av solen ser jag.

Nu blir det kidsen som håller ställningarna här och jag tvivlar inte på att det går bra. Det är ju vi som funderar hela tiden om det finns mat och så. Men som sagt, de fixar det. :) 

Nu ska jag slänga mej isäng här för det blir tidig morron. Det har jag ju sluppit nu ett bra tag känns det som. Skönt!  Kan ju inte säga att jag saknar att vakna till väckarklockan direkt..

(suck, jag som skulle lägga in bilder och skriva klart... fick lov att stänga ner allt och ge upp. Alltså, Telenor ger jag inte mycket för just nu. Nu har vi klivit upp här och Em har gått iväg på jobbet och vi ska strax iväg oxå. Och jag bloggar klart mitt inlägg här med Telias bredbands-plupp istället.)

Linda och jag var ju på en fotokurs som slutade med att vi var modeller till en annan fotograf. Jättekul var det. Nu har bilderna kommit och här är ett smakprov.



Solen håller som bäst på att ta sej igenom molnen och jag hoppas att vi får fortsätta ha det bra nu på semestern och på väder-fronten.



Må så gott!

13/7: Ledig

Hejsan på er readers! Hur har ni det? Jag har det rätt skönt här på semestern. Idag har vi fixat en ny kompost (eller inte jag då, men händig sambo). Varit och fixat med fonder till kidsen på banken. Skit att jag inte gjort det tidigare, men bättre sent än aldrig. Sen har vi suttit och kollat upp ang båt/flygresa till Gotland. Vi har aldrig varit där men en barndomskompis bor där så va sjutton, man ska ju passa på. ;) Har funderat och velat i flera år, och varför ska man skjuta upp saker och önskningar hela tiden för? Dumt. Vi ska även till Göteborg och Lidköping. Kul! Längtar! Känns konstigt att inte kidsen ska med, men de jobbar ju. Ja inte Na då, men vi får väl hoppas det löser sej även på den fronten där med. Vi funderar på att hitta på nåt med dem oxå när vi kommer hem, om de vill. Vi har hunnit mysa med vänner på verandan oxå, alltid härligt. Och vädret har varit bra. Underbar kväll nu. Men sent igår och i morse var det endast 8grader. Inte vad jag tycker är passande i juli månad direkt. Men bättre nu som sagt. Sitter och kollar på film nu och imorrn lägger jag upp lite bilder här. Må så gott, det gör jag!

9/7: Det är skönt..

Det är väldigt skönt att nu ha påbörjat semestern! Började på bästa sätt på fredag efter jobbet, och sen har det fortsatt varit bra :)

Men Gatufesten var det ja. Många bra artister tycker jag iaf. Men det var flera som hade lite väl lugna låtar kan jag tycka. Det skulle ju inleda festivalen och då behövs ju partymusik. Men när han som jag for dit för att se och lyssna på klev på scenen då blev allt på topp!

Här är de vi såg:
Ulric Munter: väldigt talangfull ung kille. Kommer säkert gå långt.
Loreen: Kände inte igen henne när hon kom in. Men direkt hon började sjunga så kände jag igen henne. Superbra röst.
Christian Waltz, Broken Door, Victorius, Danny och Jason Derulo. Såg även han som sjunger Om sanningen ska fram, vill du ligga med mej då. Men gud va konstigt det kändes när han kom på scenen, för han såg inte alls ut som jag trodde.
Har säkert missat nån nu, men ja, kvällen var bra!

Här är lite bilder från i torsdags då.
Här är det Christian Walz på g.


Och här är HAN, Jason Derulo! Så himla bra show! Gillar hans musik och dansarna var fantastiska. Jag kan säga att det ryckte bra i danskroppen min där jag stod :)



Den här tjejen var så jäkla bra!



Efter han hade kört sina tipptopp nummer så skulle Danny entra scenen. Själv. Jag var lite brydd varför de lät honom köra sist. Jag menar där hade värsta showen körts och så skulle han in ensam. Men jag kan säga att han gjorde det galant! Han dansar och har sån utstrålning. Väldigt bra! Och hans låt In the club är ju skitbra!



Efter allt uppträdande så gick vi neröver ån och kollade lite vid tivolit. Jag hade sagt att jag skulle hämta Em i Ånge vid elva ungefär. Jaha.. jag tittade på klockan när jag tagit denna bilden, och då var den 22.30 så ja, det blev lite senare.



Kolla här va mysigt! Folk satt överallt och bara hade det gott i det fina varma vädret. Jag var så glad att jag kunde gå runt i en tunn t-shirt utan att frysa det minsata på hela kvällen. Sommar!


Mina kära vänner! Jättekul att kunna träffas, och skrota runt tillsammans!


Härlig kväll med andra ord!

Nu sitter vi på verandan med goda vänner så jag ska sluta skriva och umgås istället. Skriver mera imorgon om nattligt vin, och hjortron med broms och grävmaskin ;)

Må så gott!



8/7: Nu...

...räknar jag ner timmarna här tills semestern börjar!!!!!!

6/7: Gatufest!

Å va härlig kväll det blev! Är så glad att jag for ner och träffade mina vänner! Nu ska jag sussa gott här och drömma om dans och bra musik! Bilder kommer imorrn!

5/7: Men nu..

Hejsan! Vilket härligt väder vi har! Alldeles ljummet ute. Det är 18 grader varmt och klockan är strax över elva på kvällen. Mysigt! Tänker skynda i säng här nu efter att ha suttit under filten nere med U och tittat på en tokig film med Adam Sandler. Handlade om jorden, och helvetet ;)

Här lite bilder från i lördags.
Börjar med Mindbuzz! Så jäkla bra!!





Och här en bild från dansen, och alla som inte dansade utan satt och myste och surrade istället.


Här har vi Ånges nya: Kill Kill..
Vi såg fyra låtar och jag tyckte varannan var skitbra, och de andra två alldeles för snabba o galna. :)




Träffade fina "lill-Malin" oxå! Många minnen kom fram :)


Härlig kväll tyckte jag!


Rackarns mygg som försöker bita mej på fötterna nu.. morr..
Nattinatt på er! Och imorrn börjar Gatufesten :) Ska ni dit?!

4/7: Regn

Men va nu då? Regn? Men ja, det behövs väl det med antar jag. Men jag som har tvätt ute... inte kul de inte.

Igår kändes det väl si så där att både vakna, jobba och komma hem sen igen. Trött var ordet, efter en natt med alldeles för lite sömn. Blääk.. Men inatt har det gått bättre, tack o lov! Tillbringade kvällen med att bränna skiva på skiva på skiva igår.. Blev en hel del, och det finns en hel del kvar. Men de blir klara idag! Toppen de!

Skulle ju visa bilder från i lördags, men som sagt brännadet tog över och sen var jag helt enkelt för trött för att dona med internet. Får bli i dag istället. Så vi ses sen igen då! ;)


3/7: Hemvändarkväll.

Ja nu har hemvändarkvällen varit. Tänk om alla dessa fortfarande skulle bo här i byn. Va bra det vore. :) Kul var det att komma ut och träffa alla. Och jag som till och med fick för mej att det bara var ett år sen sist det var. Men det är ju två. :) Tänk vilken fantastisk musik-by vi har. Där stod vi mitt i vimlet, Takida killarna bredvid. Mattias iförd väldigt söt rosa mysdress! ;) Mindbuzz på scenen, och så snackade vi med Corroded-Jens. Sen öste Kill Kill P.. och vi fick lyssna till fantastiska rösten av Marcus. (eller heter han Magnus..) Hur som så är det otroligt att all denna härliga musik kommer från Ånge! Häftig tycker jag! Lägger upp några bilder imorrn. Nattinatt på er!

2/7: Hm..

En dag som kunnat börjat bättre, känns nu rätt ok ändå. Många tankar och funderingar blir det. Kanske skulle göra som vissa andra, skaffa en blogg till, där jag kan skriva precis vad jag vill. Ja jag säger då de ja........ Gud va allt skulle bli så mycke bättre. Eller.. Nä men ikväll är det hemvändardag här i byn. Blir ut en sväng iaf, ska bli riktigt skoj! Lyssna på mycke bra musik tillsammans med glada människor. Härligt! Och håller vi tummarna riktigt hårt och litar på Yr så slipper vi regn oxå. Hörs da!

1/7: Firandet!

Nu sitter jag här på verandan och myser igen. Och jag är toktrött. Väntar på att U ska komma hem, ska försöka vara vaken tills dess iaf.

Ikväll har vi varit nere i stugan för att fira mamma som fyllde år. Grattis igen till fina mamsen!
Direkt efter jobbet så stack jag på affären för att inhandla mera jordgubbar bland annat. Men jag måste nog ha varit mer förvirrad än vanligt där, för när jag skulle packa mina varor så hade jag glömt tagit nån påse. Men det löste sej ;) Sen kom jag ut, spöregn, skynda till bilen, som stod längst bort från affären. Väl där kommer jag på att jag glömt köpa just jordgubbarna. Jaha, körde bilen närmare, ut i regnet, kommer fram till en kille som sitter utanför där och han talar om att de är slut. Suck. In i bilen, nu genomblöt, iväg till nästa affär. Då blir det att stå och vänta på en kvinna som noga skulle plocka ut en och en gubbe och syna dem noooga, innan hon beslöt sej för att låta dem plockas i lilla lådan. Jag kände hur det kröp i mej av stress. Gaaah...

Men sen fick jag äntligen handla och brassa hemöver för att fixa i ordning tårtan. Blev både fint och gott!









Tårta, presenter, blommor och cheese-cake, smaskens!
Trevligt var det och god mat blev vi bjudna på! Det var jag, Em och Ti som for ner. Och vi åt och åt.. :)
Deras vackra vovve Sirro är så himla rolig. Ända sen han var liten valp så har han dragits till vatten. Inte så att han slänger sej i och simmar för fullt. Utan han har sprungit ner och satt sej på bryggan och tittat ut över vattnet tex.

Nu ikväll så öppnade vi dörren och han ut i ett jihu för att hälsa på oss. Detta gick väldigt snabbt, och pappa hann precis säga: kolla så han inte ger sej iväg till sjön. Och då.. ja han var ju redan nere :)
Och då ska ni inte tro att det bara är att ropa på honom. Näedå, man måste ta kopplet och knalla ner, och helst ut en bit i vattnet för att få tag i honom och locka med honom upp igen. Hahaha.. toksnöret där. Söt är han!

Nu har Em farit till Ånge en sväng..hon skulle visst bada... Toksnöre nr:2. Det är ju inte soligt o varmt nu heller ;) Men jag hoppas och tror hon har det skojigt iaf. :) Får väl sen om jag ska hämta senare eller om hon skulle åka med Ti.

Näe, nu orkar jag inte vara vaken längre. Blir sängen nästa för min del.
Nattinatti på er!




1/7: Grattis!

Hipp hipp hurra för min mamma idag!
Å va jag vill att dagen ska gå snabbt här nu så vi kan fara ner till stugan och fira henne riktigt!
Hej så länge!

RSS 2.0