30/8: Grillning

I lördags hade vi bestämt att vi skulle grilla med alla kidsen. Nu skulle Em till sin papps o Ti bara lät bli att komma... väldigt bra.... Men vi andra hade trevligt iaf. Det var grillning och kräftor som stod på matsedeln. Tur var väl det att vi grillade, för kräftor var det inte många som skulle blivit mätta på ;)

Trevligt var det iaf. Härligt väder och kul att få hjälp i köket! Vi invigde vår nya grill, Tack så mycket! Och japp, vi känner att vi kommer ha nytta av denna. Grillade både kyckling och fläskkött, lök o majs. Mumsigt de!


Självklart skulle vi ha bubbel till invigningen oxå!


Sen var det dags för testning av kräftor. Hihi.. va kul det är att se minerna när de ska skala och äta för första gången. Här är Ta och Na och ja, minerna säger en hel del va?! Men det var samma sak nu, svaren var ok smak men lite knepig konsistens. Och det är väl bara att hålla med. Även fast jag älskar dessa kräldjur. :)





Tack för en trevlig kväll hörrni! :)

Mysigt väder var det hela natten och vid tolv var det fortfarande 19 grader varmt så vi gick ut och invigde den lilla ölöppnaren som sitter på grillen ;) Måste ju testa!



Hoppas på fler såna mysiga nätter på nya uteplatsen våran ;)
Tjing!

30/8: Maria Montazami

Gäsp.. tidigt morrontimma minsann.
Men såg ni Hollywood-fruarna igår? Haha.. tycker Maria är en hit, helt klart. Men två av de andra verkar minst sagt leva ett annorlunda liv. Men ja det blir ju underhållande tv iaf. Men uttalande som: ja detta är sånt som en mor o dotter gör tillsammans... och så ligger hon där och får massage, med sin hund ?   ?   ?

Tycker kanske att man tar en promenad tillsammans med sin hund, och går på en trevlig massage tillsammans med sin dotter. Men men.. Hunden såg ut att ha det gott iaf, om man bortser från att de skulle sätta fast en tofs på svansen på henne..

Maria är klart favoriten iaf. Hon är ju bara så.. naturlig, vanlig och härlig. Hon gör sina missar och säger meningar lite bakåfram, men hon är som hon är. Verkar vara en sån mysig familj.

                                                          

                                                

Läste för övrigt i nån blaska att de funderar på en terassvåning i Stockholm. Vore ju skoj att springa på dem nån gång. In real life liksom ;)

29/8: Knuten

Måndag igen o allt rullar igång. Tidiga morna, jobb och vardag. Helt ok för min del. Meeen.. givetvis kunde helgen fått vara längre. Som vanligt ;)

I fredags hade jag en date med Elisabeth. Jättetrevlig kväll blev det. Vi hade tänkt oss en fika på Wiba men de behagade inte ha öppet åt oss så det fick bli Knuten istället. Gjorde inget för jag var sugen på mera riktig mat faktiskt. Varmt o skönt var det, nästan så man ville hem o svira om till klänning. Vi kunde iaf sitta ute o äta och ta oss ett glas rött i finvädret. Mysigt. Men när det var dags för efterrätten så gick vi in till lite mera tillförlitlig värme. Hon har ju varit ute o rest nu i Usa, Seattle, närmare bestämt. Skoj att höra om hennes bravader. Och haha.. hon hade besökt den där knepiga "Gumwall" som finns där. Jag har skrivit om det för ungefär ett år sen. Massa tuggummin som folk sätter upp där på väggarna. :) 

Hur som så blev vi kvar där ända tills U slutade jobbet vid 12 o kom o hämtade mej. Kände mej en aning trött på ögat då, eftersom jag varit uppe sen klockan fem på morronen. Men som sagt, härlig kväll! 



  

Mums va gott och härligt med en skrattmys fredagskväll!
Mera om helgen senare!
Tjing!

26/8: Nu är det..

...FREDAG !

Måste bara skriva det, om någon missat detta. ;9
Är toktrött nu, men efter denna koppen kaffe o mitt äpple här så ska det snart kännas bättre. Hoppas jag iaf.
Varmt o skönt ute. Såg några på prommis och kände att just det skulle varit väldigt skönt nu. Men.. hade jag varit ledig så skulle jag inte kliva upp för en promenad den här tiden. Det vet jag. 
Hörs senare så tjing på er å ha en fin dag!

                                                                  

25/8: Löning!

Löning! Underbart tycker jag! Det har varit alldeles för mycket månad kvar i slutet av pengarna nu. Huga.. Har gått väldigt mycket eftersom vi har grejat en massa. Men fint blir det! Skulle haft sej ett extrajobb.. Och tänk om man kunde få strunta i alla räkningar några gånger per år. Vilken dröm, eller hur?!

Har känt mej lite knepig idag. Lite så där..jaha.. hm.. så pass.. där ser man.. saker är inte alltid som man trott......
Smått jobbigt. Stor varm kram efter jobbet piggade upp mej en del iaf, himla skönt!

Hoppas på fika/mat/drink/surr/fnitter-kväll imorrn! Du är väl på Elisabeth?! Ska skicka ett sms till dej så snart jag gjort klart detta inlägg :)

Var till vår kära stuga igår en snabbis. Em skulle fota lite där. Å va jag tycker det är synd att vi är där så lite. Nu har vi ju haft en anledning att inte vara där eftersom vi donat o grejsat så mycket här, tiden går liksom. Men ändå. Annars. Vi har inte ens fiskat nåt. Vi som brukar sitta i båten massa timmar på en sommar, och dra upp gäddor så det står härliga till. Till våra katters stora glädje. Men nix, inte nåt sånt inte. Bläk. Det är så fint där och jag får alltid ett sånt lugn i mej. Det är väl för alla minnen sen man var liten.



Höstkänsla!



Gjorde ju ananaspaj härom kvällen. Mums va gott det är, och det var nästan godare kvällen efter. Då har den ju stått till sej så att säga :) Vet att receptet efterfrågades så här kommer det:

150 gr smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Blanda detta och tryck ut i en pajform.


2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas

Blanda allt detta och häll i pajformen
.


In i ugnen och gräddas i 200 grader ca 25 minuter.


Serveras med vaniljglass.
Mumsigt!


Haha.. nu blir jag sugen på paj igen. Men nix, nu får det vara bra. Inte gosaker varje kväll inte. Måste ju försöka tänka mej för. Även om det är väldigt trist. Har ju känt att kläderna har krymt i garderoben i sommar. Knepigt det där.. Men får väl ta tag i nån träning snart så ska det säkert kännas lite bättre igen.

Måste visa min nya piercing. Ja nya o nya.. haft den ett bra tag nu och gillar den skarpt. Och kunde även byta den alldeles själv utan att svimma ;)



Lite trött nu ja. Och upp tidigt imorrn blir det oxå så nattinatt på er.



Antar jag ser ut så här om ett litet tag ;) Söt-Humlan kommer alltid o lägger sej en stund på mej. ;)

24/8: Tidigt är det..

Ja igår när jag suttit i soffan med la familia o ätit god ananaspaj, druckit kaffe o tittat på Fångarna på fortet, så sa jag lite slött: nä jag tror jag går o lägger mej nu ja. Varpå Em svarade: jomen det ska jag med nu, vi ska ju upp tidigt imorrn.

...........Hade helt glömt det. Att det var dags nu för tidiga mornar igen. Kände att jag nästan sprang till sängen och tvingade mej att somna snabbt som attan. Och ja, jag är trött nu. Gäsp gäsp.. Men jag kämpar på!

Hörs sen, och då kommer receptet på pajen. Vet ju några som undrar ;)

23/8: Snabbinlägg

Sitter o lyssnar på när Em hostar. Inge kul. Tycker hon ska vara helt bra i förkylningen nu. Första dagen skolan oxå, andra året. Hade gått bra! Och verkar vara bra schema oxå.

Snart dags för ananaspaj här! Jihoo va gott! Har ju längtat ett tag nu.. typ så där lite över en månad. :)
Fick en trevlig överraskning idag oxå på mailen. Bus Carola har dragit ihop nåt skoj i Stockholm. Längtar!

Nu måste jag se på tv en stund, Fångarna på fortet. Igår kväll var det Maria Montazami. Mycke tv nu. Rätt skönt ändå.
Hörs da!

22/8: Helgen.

Tjena igen!
Jo helgen har varit toppen. Skönt de! Det var så härligt att komma hem i fredags och känna att så mycket var gjort här ute. Så ja invigning blev det på kvällskvisten, och skumpa, eller ja Prosecco i glasen. Så gott! Och festligt!





Å det känns så skönt att vi har denna uteplats nu. Äntligen! Känns som att hur klarade vi oss utan? Haha.. så det kan bli. Vi fick sällskap där en stund oxå av Idha som tog denna bilden oxå på oss lyckliga två ;)

Jag är lite ledsen faktiskt oxå för hon har flyttat till Stockholm nu. Jätteglad för hennes skull, så klart! Jobb och lägenhet har fixat sej för henne så det är tipptopp! Men känns bläk att jag mister min danspartner. Vi får väl se hur de ska bli nu i höst med showen......
Sen gläds jag åt att ha ännu en vän att besöka i stora staden. Bra de när längtan efter stadspuls blir för stor.
Kram på dej fina Idha!


I lördags var det kräftor som stod på schemat. Mums va jag älskar kräftor! U tycker oxå att det är jättegott, men inte riktigt lika mycket som jag. Men vi hade iaf bjudit in Lotta med familj som kom till oss på kvällen. Vi åt o drack och hade det trevligt. Lottas bror Oscar kom oxå hit, vilket vi uppskattade allihopa. Busen där... småtjejerna Emmy o Vilma skrek både av att komma nära kräftorna och när Oscar busade o killade dem ;) Och oss ;) Haha...






Det var första gången för både Oscar o Em att äta kräftor. Så efter lite lektion o massa skratt så gick det bra. Det var väl lite delade meningar och tycken där. Oscar mumsade i sej men Em tyckte mest konsistensen var läskig. Kul att de provade med oss iaf!


Mysig kväll! Och ute spöregnade det mest hela tiden så vilken tur vi har en inglasad veranda! My lovely veranda you know ;)

Igår var U iväg o donade med bilen hela dagen lång så Em o jag fick sysselsätta oss bäst vi ville. Jag myste i lugnet med min lilla frulle, mums med nybakat tunnbröd. Och en rejäl kopp kaffe. Vill ju inte få huvudvärk.



Jag läste bok mest hela dan, blev tokrädd när pappa kom runt hörnet på huset här där jag satt. Lättskrämda jag! Fint väder var det, även om det mest var så där jättevarmt just när solen tittade fram. Men jag passade allt på att sola, måste ju inviga soldäcket, på riktigt. Och ja, det gick alldelses utmärkt att sitta där o njuta. Av o på med kläderna hela tiden mellan molnen.







Vi hade ju beställt decklight till vårat markplan o de kom snabbt som blixten. Det var bara att skruva lös ett par plankor och justera lite så gick det snabbt att borra hål och sätta i dem. Lyser verkligen jättefint nu på kvällarna. Här ser ni lite, men det är ju ingen bra bild direkt.



Och äntligen kunde jag flytta ner mina blommor hit oxå. Perfekt med dessa små rullande skydd till krukorna. Lätt att flytta runt dem o skyddar ju däcket.

På kvällen hade Em o jag ett litet "Vänner-maraton". Den serien är ju så härlig. Och det är mysigt att sitta tillsammans o titta. Och till det hade vi lite chips o dricka oxå. (om man ändå kunde tycka illa om chips..)
Men en liiiten skål gör väl inget :)


Nu börjar skolorna oxå. Hoppas att alla föräldrar passat på nu att njuta med barnen och haft det skönt i det fina vädret vi haft, och tagit tillvara på sista dagarna av sommarlovet. Tiden går så fort. Alla kidsen här har blivit så stora. Bara två stycken kvar nu i gymnasiet.

Hahaha.. måste bjuda på min alldeles egna gulliga teletubbe-gubbe:



Gulligt va?! Och ja, han erkände faktiskt att ja.. den var ju rätt skön denna. :)

Nu ska jag fixa en ananaspaj här och sen skynda ner en våning för att titta på Hollywood-fruarna. Vill ju inte missa Maria Montazami. Hon är ju underbar!

Mors da på er alla!


22/8: Måndagmorron.

Måndag morron = trött Malin.
Samma visa varje vecka. Svårt att komma isäng på söndagkväll och svåårt att komma upp ur dvalan på måndagmorron. Jobbigt. Önskar jag kunde styra mina arbetstider lite mera själv. Men det går. Bara jag tagit mej ur sängen så..

Haft en härlig helg. Invigt stora markplanet, kräftskiva med härliga vänner och solat lite på uteplatsen till och med. Inte dumt de inte. Nu har U fått prylar till bilen så nu donar han för fullt med BMW. Men sen är det full fart med resten av däcket igen här. Måste ju bli klart. Vill börja med grillplatsen oxå.. :)

Ska jobba på nu under dagen och sen hem o lägga in bilder så ni får se hur vi haft det.
Ha en fin dag!

18/8: Bygget.

Hejsan!
Bygget vårat går framåt minsann. Å va skoj det är! Känner redan hur jag kommer gå runt här i helgen och myspysa. Blir jättefint. Här kommer lite bilder.

För ett par dagar sen såg det ut så här. Många reglar blir det.. Och vi höll på att klura på hörnen.



Så kom jag hem på lunchen idag och så han U hunnit så här mycket! Toppen!



Vi bjöd pappsen på middag idag, mamma är hos sin kusin på minisemester. Och ja, han kunde komma med nåt litet tips här och där. Perkekt de!



Här har jag varit framme med skruvdragaren. Kul! Men tillslut ville inte batteriet mera, och vi blev tokiga på småsvena o myggen. Usch.


Här sitter Baggis och inspekterar bygget. Visst blev "hörnet" fint då? Trallet är inte riktigt fastskruvat här, vilket syns. Ska borras lite innan på vissa ställen.


Ja, jag vill ju inte jobba imorrn inte. Vill ju vara hemma och fortsätta hjälpa till här. Det är verkligen så kul att fixa till här hemma. En del vill ju inte lägga ner nån tid eller nån krona på sitt hem, men det vill vi. Nån gång i mellanåt iaf. ;)

I morse hade jag stoppat i hörlurarna i öronen för att lyssna på sommarprataren Nanne Grönvall. Men när jag kom upp till Ånge så stoppade polisen mej med fler för körkort och alkoholtest. Kände hur irriterad jag blev för jag ville ju lyssna ja. ;) Men bra gick det iaf, så klart. Undrar just hur många de tar som visar positivt när de får blåsa... Tycker poliser kunde stå så där lite oftare. Istället för att bötfälla nån som kör 5km för fort tex. 

Har nu en liten dotter som har börjat övningsköra oxå. Herregud va tiden går. Men det känns jättebra och går bra. Kul är det, men en väldigt knepig känsla att sätta sej på "fel sida" när hon sitter vid ratten. Antar att det kommer bli en hel del "sitta på fel sida" för min del framöver :) 

Nu tänker jag fika nåt, och sen lägga mej. Fredag imorrn! Va fort det gått. Helg och vårat stora däck kommer bli klart. Tipp topp!  

17/8: Gillar inte..

Go morron!

Då var mittiveckan-onsdagen här då. Fast egentligen är ju torsdagen mitt i veckan. Men jag tänker ju mitt i jobbveckan nu. Igår tog jag med gurka hit till jobbet till mångas glädje. Det har verkligen exploderat där i växthuset nu på sista tiden. Växer så det knakar. Småtomaterna plockar jag som godis, så himla gott. Har börjat äta gurka på hårdbröd, med lite salt på. Jättegott! Inte så bra med saltet kanske, men mums! Tror jag ska plocka lite svartvinbär idag och kanske göra en kaka att mumsa på till kaffet på kvällskvisten. Vi får väl se! Det är så härligt att ha frukt o grönt hemma på gården som man bara kan gå o plocka när man vill.

Vi donade på med markplanet tills rätt sent i går kväll. Mycket som ska funderas på innan det blir klart. Vi har nu kommit på att vi ska ändra lite på två hörn vi ska göra. Lägger till lite vinklar så ser det nog bättre ut. Sen har vi beställt decklight oxå. Fint ska de bli! Kanske kanske kanske.. är det klart med alla reglar nu så det går att börja lägga virket. Jag håller tummarna, hårt!

Det finns dock ett litet krux som vi inte vet hur vi ska lösa riktigt. Vi har två små fönster, våra sovrumsfönster, som hamnar lite tokigt och nu måste vi hitta en lösning för att inte bygga in dem. Vill ju kunna öppna dem enkelt (och våra små fyrfota vänner vill ju kunna komma in den vägen). Ja ja, lite mera fundering bara.

Hörrni, visst är det vidrigt med folk som bara ska ta över. Ni vet de där som bara måste prata mest, störst och vara viktigast, när man träffas. De som verkligen aldrig lyssnar på nån annan utan bara pladdrar på om sitt. (eller om andras, skvaller. Bara DE får prata.)
Jag tycker de är så jobbiga! Jag menar om jag ställer en fråga typ: hur har du det nu då?, så känner jag att det finns en liiiten förhoppning att personen i fråga kanske ställer nån liknande sen, när de har pratat klart om sitt. Men vissa bara pratar på och man känner sen att.. jaha.. vad fick jag berätta? Frågade hon/han nåt om mitt liv? Antar att många känner igen sej.

Hörde nåt på radion ang sånt här. Det gällde ett bröllop, och en viss person var där. Nämligen Anna Book. Jag kan inte med henne, och vi ska inte prata om vad min kära tycker om henne. Men hon är en sån här person tycker jag. Alltid, i vilket program det än är hon är med i, så bara måste hon "ta över" på nåt sätt. Börja prata om hur synd det är om henne, hennes himla operationer som ska stötar och blötas jämt. Och i samma veva måste hon tala om hur snäll och omtänksam hon är mot allt och alla. Bläken! Och på det ska hon gråta en skvätt. Men varför liksom ??

Det jag hörde på radion var att en person hade sitt bröllop och Anna var där. Mitt under cermonin så gick hon fram och ställde sej vid prästen och skulle filma. Men sin kamera alltså. Inte så att hon hade nåt uppdrag eller så. Detta medförde nu att hon syns i bröllopsparets egna uppställda filmkamera. Vill man det? . Naturligtvis blev paret väldigt upprörda av detta. Sen när det var dags för alla vackra tal till paret, ja då skulle hon upp och prata. Och inte bara en gång, utan tre... Och vad pratar hon om, jo sina operationer...

Men varför säger jag igen? Kan hon inte bara sluta. (förlåt Anna Book, men så här tycker jag.)

Allt detta har nu gjort att bröllopsparet inte är vän med henne längre. Kan förstå det ja!

Å hörde just en av mina nu favvo-låtar, nämligen Maroon 5 nya låt Moves lika Jagger. Visst är det härlig! Danssugen blir jag!

Tjing på er!

15/8: Festivalen del 2!

Nu sitter jag i mörkret ute på my lovely veranda ;) Tycker det är lite mysigt! Idha har just varit här så vi har bytt lite bilder med varandra sen i lördags. Vi är så glada för allt positivt vi fått höra från höger o vänster ang festivalen. Och nåt som var jäkligt kul, en kille, sångare i ett berömt band tyckte vi var skithäftiga. Tänk att få göra nåt riktigt, alltså nån häftig dans till nån sån rocklåt...! Till hans band, nån gång.. ! :) 

Här lite mera bilder då!

Vi är på väg ner till Ljungaverk.



Här sitter vi och väntar innan alla prylar ska på scenen.





Haha.. och det här med att gå på toaletten, i denna utstyrsel.. ingen lek säger jag bara.


Passade på att ta mej en festivalklubba.


Och en massa klädombyten och hårspraysmoln senare:


Redo för show!


Me in action!


Bollis och Lusen som förevigade kvällen. (Micke & Leif)


Jag framför gömda Örjan och bakom brodern Jonny.


Här är vi alla, plus Corroded-Jens som hoppade in på sång en sväng, kul!!


En härlig gruppkram och bild avslutade det hela. Tack Unit!!!!!
Jonny, Håkan, jag, Leif, Micke, Örjan o Idha.


När vi hade skjutit konfetti-raketer och tackat pubilken så var det dags att byta om, springa ut till nära o kära, för att sen inta öltältet en sväng. Inhandla cider o öl och sen ut och kolla på TAKIDA




De är så jäkla bra! Gillar verkligen alla deras låtar. Synd om stackars Robban som var hur hes som helst, men ändå fixade han det galant tycker jag. Ett jädra röj på dem, och vilken ljusshow!


Här är vi mitt i vimlet. (krånglandes med en överförfriskad äldre herre..knuffades lite..)


Lite bilder från vimlet.









Dead by April.


En himla rolig helg blev det! Kraam på dej Idha!


Oj va mycke bilder! Håll tillgodo! 

Här hemma på markplans-fronten går det framåt oxå. Så kul! Längtar sååå tills den går att inviga. Då ska skumpan fram! 

Ska snart fara o hämta hem min kära så jag stänger ner bloggen för ikväll nu. Och det är verkligen svart ute nu. Med en härlig luft, 16 grader och alldeles ljumt i luften. Mysigt!

TACK TAKIDA för Ljungarocken! 
 




 

14/8: Festivalen!

Vilken kväll! Va härligt det var! Ljungarocken! Längtar redan tills nästa år. För självklart hoppas vi på en fortsättning på detta evenemang. Tusen Tack säger jag till Takida som ordnat detta! Himla bra!

Och våran lilla hemlis blev jättebra oxå! Unit hade ju snackat med mej om att göra nåt showliknande av deras framträdande. Det var ju ett tag sen de spelade nu...åren går. Men efter mycket om och men så beslöts det att de ville vi skulle rocka lös med dem och hjälpa till med gitarrbyten och så. Vi var jättepirriga innan men väl på scenen så var det bara skoj tyckte vi! Grabbarna är så härliga. Skitkul kväll blev det!

Här är vi på väg! Tur Em har vänner med körkort! Passande såna här kvällar. :)


Idha & jag!



Dead by April var igång när det riggades på scenen bredvid för Unit o oss. Kul att se dem. Även om jag endast gillar några låtar.




Det är ju inte varje dag man går på konsert med sånt här runt halsen ;) Himla skoj!



Och nu vill sej det inte med att ladda upp fler bilder av nån anledning, så jag säger hej och på återseende imorron!
Konstaterar att jag haft en väldigt trevlig helg!






13/8: Ljungafestival!

Jamen då var det dags då för Ljungafestivalen! Härligt! Och snacka om tur med vädret. Kunde inte vara bättre.
Jag har haft världens huvudvärk hela dagen och tagit två tabletter. Ja det är mycket det för mig, jag som inte brukar ta nåt. Men så kom min kära hem och sa: jamen det är ju kaffe som saknas för din del. Haha.. ja var det ju. Så jag svepte två stora muggar så nu känns det redan bättre.

Har varit ner till festivalområdet en sväng oxå. Mycke folk som köade för att kunna byta sin biljett mot band. Och rätt som det var så kom Takida farandes där och gjorde entré. Fräsigt!



Ja nu har Idha o jag sminkat oss så vi känner oss redo, tror vi ;)



Hoppas vi ses på området då!
Dead by april
Unit
Takida
!!!



Nu kör vi! Ska bli skoj!
Tjing på er!

12/8: Elaka människor.

Hej hopp!
Då var det fredag igen, härligt va?! Idag ska jag jobba fram till lunchen sen tar jag och de yngsta tjejerna o far till stan en sväng. Det blir avkopplande tid hos frissan för Em o mej. Sen blir det shopping för Em och Ta. Det ska bli jeans och lite hösttröjor vet jag. Ska bli trevligt! U blir hemma och fortsätter krångla med vårat markplan och trappen. Hehe.. gud va vi donade om och om igen igår. Men skam den som ger sej ;)

Igår på jobbet så hade det råkat gå ut påminnelser till vissa kunder, även fast det var betalt. Då kan man ju tycka att man som kund ska kolla upp först hemma att man har betalt, sen kan man ringa bolaget och undra varför man fått detta.

Men det finns människor i vårt vackra avlånga land som bara måste bli helt tokiga, och börjar skälla som en hund, bara för att. Jag förstår inte dessa personer. Inte alls. Jag menar, varför? Vad blir bättre av det? Mår de bättre om de får skrika massa hemskheter i luren. Har de lyckats den dagen då, eller vad?

Fel kan begås och vi och andra gör vårt bästa för att allt ska gå bra. Men sen är det faktiskt så att fel kan begås. Av både människor och datorer. Och det är väl ändå inte så farligt, inget händer ju, egentligen.

ni alla som brukar ringa upp företag/bolag och bara skrika o vara förbannade, tänk om. Det sitter en person där i andra änden av luren som finns till för att hjälpa dej. Inte för att vara en "spottkopp".

Nu har jag hittat nåt toppenbra i mobilen oxå. Man lär så länge man lever heter det ju. Och förresten, det är inte jag som har hittat detta utan en snäll kollega som visade mej. Jag vill ju ha nåt att lyssna på i lurarna när jag ska promma. Och då visade hon vart jag kan ladda ner program från Sommar i P1 till min Iphone. Det är ju jättemånga spännande personer som har haft egna program där. Ska blir så kul att lyssna på det. Vill sätta igång på en gång, men blir till att jobba först. ;)

Vill säga Grattis till Klara idag oxå som har namnsdag!

Ha en bra dag hörrni! Solen skiner och det är ju fredag! Gör nåt skoj, ta ett glas vin o må gott, njut!

10/8: Fryser

Suttit inne nu ett tag och krånglat. Vill verkligen att någon vänlig själ ska hjälpa mej med Itunes. Fattar inte nåt. Har försökt få till både det ena och det andra men nix pix. Vill sej inte. Suck.
Skulle uppdatera något nu så då gick jag ut hit på verandan för det är bättre mottagning här. Och här är det kallt nu. Huga...känns ju som höst. Vill vi ju inte ha än heller.

Lite bilder från i helgen då. Myspysigt var det minsann!
Kom en rejäl regnskur där i lördags så det var bra att U var förberedd med parasollen över grillen. De små ville givetvis vara med och kolla så allt gick rätt till.

Mums va gott det var! Olika sorters kött + kyckling och friterat till. Tror bestämt att Helena och Robin kommer införskaffa sej en fritös framöver... :)


Sötingar va?! Man har som glömt att våra kids varit så här små. Och hur gulliga som helst när de hoppat ner i sina ziperaller. ;)


Blev ju bjuden på mumsig middag häromdagen oxå av Em. Blir så glad när hon, eller nån, kommer med middagsförslag. Känns så mycket lättare då. Och speciellt om de vill vara med och laga maten oxå. Både bra för dem och oss. Men nu blev jag bjuden alltså.

Det var lax. Lax är lyx som jag brukar säga! Till laxfileérna var det fetaost, soltorkade tomater, citronsaft, citronpeppar och salt. Detta mosades ihop till en röra och las sedan uppepå fisken. Sen in i ugnen. Och till det gjordes en grönsallad med tomater och gurka från växthuset. Mums va gott det var! Tycker hon kan göra den rätten snart igen!



Nåt som har gått bra nu under sommaren är att låta naglarna växa. Vet inte sist de var så här långa. Men nu direkt när jag börjat jobba igen, (och en del har gått sönder när vi donat här hemma på gården oxå) så ska de gå av minsann. Men det är väl dags att klippa ner dem och börja om. Tycker bara det är så trist och konstigt, för när jag väl filar dem, viket jag i stort sett aldrig gör, så börjar de flisa sej. Trist.





Hm.. minns du, som bor/bott i Ånge då, ett par gråa träningsbyxor från Träningshuset? Jag har kvar dem än :) Och jag älskar dem. De är inte så fina längre, men väldigt sköna.



Nu ska jag över till Idha här en sväng för att dona lite med vår hemlis. Hihi...
Tjing på er!

9/8:

Tänk att få börja morronen med att få massage. Härligt va?! Och vet ni vad, det fick jag idag! Toppenstart på dagen med andra ord. Så skulle man ha det jämnt. Det var på jobbet och jag hade en tid direkt kl.8.00. Brukar annars välja en tid längre fram på dagen, så sent det bara går. Men nu var endast denna morrontid ledig.

Igår så var det bara jag och Em hemma till middagen. Hon kom med jättebra mattips och lagade iordning en underbart god laxrätt. Det var laxfiléer och uppepå dem la man en blandning av fetaost, soltorkade tomater, cirtonsaft, citronpeppar och salt, som hon rört ihop. Mums säger jag bara! Och vad enkelt! Sen ut i växthuset och hämtade in gurka och tomater så vi fick en god sallad till detta. Lax är lyx som jag brukar säga! Bild kommer imorrn. Ikväll har jag och Idha varit och snackat med ett gäng, om en viss sak. Hemligt än så länge! :) Ska bli skoj! Nu tänker jag lägga mej. Em är i Ånge med kompisar som hämtat henne. Ta o U kollar tv. Vill oxå men ska ju ta mej upp imorrn oxå ;) Så nattinatt på er!

7/8: Trevlig helg!

Sitter i soffan och myser i Ziperallen, tillsammans med U och Em. Haft en jättetrevligt helg och besök av Robin och Helena med familj. Så glad att de ville komma! Grillade gott, surrade och spelade spel. Och idag fick vi en dag tillsammans igen men då i Birsta. De skulle dit och vi behövde byta vår fjärrkontroll då vi fick fel när vi köpte vår nya stora tv. Typiskt. Sen blev det Ikea oxå. Behövde nya skålar till käket så nu är det fixat. 19kr styck. Gillar Ikea! Nu tänker vi titta på andra säsongen av härliga Solsidan. Trevlig avslutning på en bra helg! Vi har fortsatt donat med vårat blivande markplan här ute oxå. Kul! Hoppas ni oxå har och har haft en bra helg. Tjing!

4/8: Skator

Vilken vecka säger jag bara. Och då syftar jag på mornarna och min trötthet. Annars har veckan varit helt ok.
Men.. i morse, och även igår faktiskt, så vaknar jag av att det knackar på fönstret. Ett ihärdigt pickande ljud och sen konstigt krafsande. Jag lyfter på rullgardinen och ser... en skata. :)

Okej! Den ville väcka mej altså. För klockan har just varit fem minuter innan min mobil ringer. Visst är det lite knepigt? Men häftigt oxå. Hur kan den veta att jag ska upp just då? Skatan har ju kunnat väcka mej betydligt tidigare eller knackat på sen, när jag redan varit uppe. Ja knepigt är det.

Men inte har jag varit så smart så jag har hållit mej upprätt inte. Näedå, jag har lagt ner min trötta kropp igen i sängen som är så varm o go på morronen, för att snooza lite. Bara liiiten stund till. Och vad händer då, jo jag somnar ju som en stock och får stressa sen. Bläääken för det. Och i morse tog jag ju priset för efter skatans pickande på fönstret, så att U oxå vaknade och tittade frågande på mej över vad det var för ljud, och efter mitt lilla snooz så stod klockan på 07.30 när jag väl klev ur sängen. Huga.. blir till att ta igen en massa tid nästa vecka. Är ingen morronmänniska helt enkelt.



Gillar skator, tycker de är vackra och roliga, och de har inte varit hos oss nu under ett par år. Men nu är tillbaka minsann. Så kul att se dem när de har nån unge med sej som är jättestor och ändå springer efter sin mamma och skriker för att få mat. Så stor som de är så borde de väl kunna fixa käket själva ;)
Men just skriket, eller deras kraxande kan oxå störa mej så jag blir galen. Har funnits många mornar när jag spritt språngande naken rusat ut på verandan med ett gaaahh...så att de flugit sin kos av rädsla. Hahaha...

Ha en trevlig dag! Och hörrni, det är fredag!

3/8: Tryck.

Idag på jobbet vid ungefär tjugo i nio så fick jag världens trötthetsanfall. Gud va jobbigt det är. Kändes som att jag verkligen höll på att somna. Blev att resa på sej och hämta en kopp choklad. De var länge sen jag drack det och mums va gott. Fast när man närmar sej slutet så känns det lite väl sött för min smak.

Har varit jättevarmt idag igen, men efter lunch så kom det in massa mörka moln och lite regn oxå. Har känt av trycket då jag haft lite huvudvärk. Åska i luften.

Igår solade jag en sväng efter jobbet, så skönt. Vill ta tillvara på de stunder som bjuds. U pysslade på lite med verandadäcksbygget. Och jag bar lite lecablock jag med. Vill ju hjälpa till med det man kan. Kvällen innan så drog och slet jag med massa gammalt virke och duk som låg där. Usch.. Men det gick! Sen tände vi upp i vår tunna och eldade upp massa skrot. Perfekt de. Och en viss myskänsla får man ju vid eldning. Och nu har vi ju äntligen ett nytt däck till vår skottkärra så oj va det gick bra att skjutsa undan allt. ;) 



Blir till att fortsätta eldningen nån kväll snart igen. Men nu är det mesta borta iaf. Har massa gräs och rabarberblast som ska bort oxå. Ska få torka lite innan eldningen bara.

Ja här håller vi på alltså. Ser inte mycke ut för världen ännu, men snart så! Längtar som sagt! 





Lite kul hur vi kvinns är, har ju redan i huvudet hunnit fram till möblering, blommor, spotar och sånt. Hihi.. Lär hinna ändra mej hundra gånger innan vi är där. Är så glad över att U oxå kommer med ideér och tycker till. Jag tycker alltid det är roligast om man är två som tycker till om saker man gör hemma.  

Näe.. jag har fortfarande småont i huvudet. Trots tappra försök att få bort det ;) Men snart sovdags så då hoppas jag det försvinner iaf. Igår fick i hem nya modem oxå. Har skippat Telenor nu och gått över till Telia. Jag hoppas och än så länge, så funkar det betydligt bättre! Håll tummarna! Är en aning less på strul med modem. 

Undrar just vad vi ska äta till middag imorrn. Hm.. blir nog pasta och baconsås. Ja det låter gott det. Och så är det toppen nu att kunna gå ut till växthuset varje dag och hämta in gurka och tomater. Så gott! Lyxigt tycker vi! Snart kan vi ta paprika oxå. Mums! 







Hoppas ni alla har det bra där ute! Sussa sött!
 

2/8: Gotland

Jaha nu var det augusti då. Säger som tidigare, herregud va fort det går. När det är juni, juli så känns det som mitt i sommaren. Men augusti känns lite mera mot hösten så där. Åh.. vill inte ha sån känsla ännu inte. Och efter dagar som dessa så känns det inte helt fel heller. Underbart varmt och massa sol! Toppen!
Ja det var ju ett litet fel då, att man börjat jobba igen. Men det går det med. :)

Efter vår vistelse i Lidköping så bilade vi hela natten lång till Nynäshamn för att ta färjan över till Gotland. Bilresan gick bra, tur det är ljust på svenska sommarnätter. Underlättar en hel del. När vi kom fram så fick vi vänta en stund innan färjan la till och då passade jag på att slumra lite. Inte helt lätt i bilen så där. 

 

Sen var det bara att köra ombord och hitta våra platser. Väl där så kurade vi ihop oss igen för att kunna få slumra ett tag. Nu kändes det att vi var rejält trötta. Men jag tyckte det var för kallt där, dumma jag som inte tog med mej nån mysfilt att krypa in i.


Hej hej Gotland!
Resan gick bra iaf, vackert väder och man kände inte alls av nån sjögång vilket jag uppskattade!



Lite mosiga tog vi oss ner till bilen och rullade ut. Vackert väder som sagt, verkligen utomlandskänsla tyckte vi båda. Härligt! Och kul var det att se att där stod min barndomskompis, nr2 på denna resan, Carola och väntade på oss. Jättekul att få träffas igen. Vi for hem till henne och träffade resten av familjen. Sambon Bahri och de söta tjejerna Melissa och Madde. Skönt att vara framme!

De bor så himla bra. En fin lägenhet, fem minuter från centrum i Visby. Perfekt! Nära till en bra badplats med pool, vilket vi besökte. Alla utom jag badade.. Trivdes bra på gräset med solen som stekte.
Sen blev det en prommis in till centrum och ögonshoppa lite. U köpte några shorts och jag var lur på en jeansklänning där men det blev inget. Vi gick runt lite här och var och bara hade det skönt. Satte oss och njöt av utsikten och passade på att njuta en öl och ett glas vin oxå. Semester!





Här en bild från Almedalen. Så vackert där.


Vi hann med både det ena och det andra under vår korta, härliga semester där. Bland annat så myste vi på en jättefin strand, Lickershamn, bland hur många vackra stenar som helst. Jag njöööt! Har kunnat plocka med mej hur mycket som helst därifrån. Det var ett litet fiskeläger så givetvis blev det rökt fisk och räkor, och massa goda röror till. Mums säger jag bara! Lyx i tillvaron tyckte vi!



Älskar denna bilden!




Vi hann med ett besök i Lumelundagrottorna oxå. Det var spännande. Först fick vi höra och se en kort berättelse om de tre pojkar som hittat grottans öppning när de var små. De hade först bara kommit in en bit men eftersom nyfikenheten och leklusten pockade så var de givetvis tvungna att försöka komma längre och längre in. Den här lilla turen var lätt och behaglig, även fast det var rätt kallt där inne. Men man kan oxå hänga med på en längre tur, då man ska krypa fram i väldigt trånga gångar. Jag tyckte detta räckte bra ja.

Här är ingången som pojkarna tog när det begav sej. Nu var ingången en bit bortanför detta.




Tyckte dessa stalagtiter såg ut som nåt ur en Alien-film. Lite läskigt.


Raukar såg vi oxå, så klart. Vi är ju på Gotland! ;) Vackert!


Vi var ju på trav oxå. Haha.. Carola skulle dit med sitt jobb så vi och Bahri plus ett par vänner till tog oss oxå dit. Kul! Det var min första gång på trav och U har väl varit nån enstaka gång för massa år sen. Spelade gjorde vi så klart och det var riktigt roligt. Och vann gjorde vi oxå! Hurra för oss! Men ingen storvinst men vi fick igen pengarna vi lagt ut iaf, alltid nåt!

Mitt när vi står där så kommer det fram två reportrar och knackar mej på ryggen. De undrade om de fick ta nån bild och ställa några frågor till mej, för jag hade ju sån "fin klänning och en hatt" dagen till ära. Javisst fick de det! Bara skoj!

De frågade lite om var jag kom ifrån och så, så givetvis satte jag Ånge i tidningen där! ;) Sen dagen efter så ringer Carolas bror Andreas, vilket det oxå var väldigt skoj att träffa igen tyckte vi båda, tidigt, han jobbar med att packa tidningar, och säger att jag är på första sidan på Gotlands Tidning! Vilken grej va! Skoj!

En rätt stor bild på första sidan och sen en liten plus reportaget inne i tidningen. Jättekul ju! 
 



Rolig kväll minsann! Och det är inte bli sista gången vi går på trav nu. :)


Mera Gotlands-bilder kommer här!



Här är vi alla på väg för att äta en supergod pizza. Måste nog vara topp fem för min del, jättegott!





Härlig bild på Melissa och Madde som så gärna ville hoppa i vattnet och bada. Men det fick räcka med bus i vattenbrynet den här gången. Sötingarna!

Muren är nåt alldeles speciellt tycker jag.








Härligt har det varit att semestra minsann! Och vi har redan planerat en tripp tillbaka nästa år igen. Fast då försöka pricka in Medeltidsveckan, istället för Stockholmsveckan. ;)



Nu ska jag hoppa i sängen här så jag orkar med morrondagens jobb. Och imorgon ska jag förmodligen visa er lite av byggprojektet här ute. Kommer bli så bra!
Nattinatt på er!

RSS 2.0