30/8-15: häcken

Blev en dag i fina stugan för oss.
 
Solen har varit med oss även  idag. Skönt! Vi hade en massa klippning att göra av både gräs och häck på agendan och japp, efter att ha trilskas med åkgräsklippare så fick det bli den vanliga som fick göra jobbet. 
 
U kämpade ett bra tag med den men den bara startade och la sen av direkt. Skrot. Jag och Alfons kom med glada tillrop under tiden. Eller.. haha.. näedå, vi var snälla och höll oss på avstånd :-) 
 
 
 
Var naturligtvis ner till vattnet oxå, nån ville ju doppa sej lite.
 
 
Mamma och pappa kom oxå ner vilket var trevligt och mamma körde minsann! Förstår ju att det är gruvsamt då pappa kört så många år, men det är dags.
 
Mamma och jag plockade jättegoda hallon som vi åt till vaniljglass efter maten. Så mumsigt! Vilken lycka att bara kunna plocka. Känner alltid så när man plockar blåbär, hjortron eller nåt. Gratis liksom! 
 
Ett rejält arbetspass blev det med häcken. Den hade vuxit ur sej själv så att säga. Men nu är den fin igen.
 
 
Vi avslutade helgen med en tripp till stan oxå för att hämta upp Ta efter en sånghelg i huvudstaden :) 
Och hörrni, har ni sett månen?! Så vacker!
 
 

29/8-15: dagen

Hemma i soffan. Njutit av en god skinka o mozzarella- tallrik här till ett glas rött. 
Önskar så att jag kunde bjudit Em o Je på det men det tar vi sen. 
 
 
Så himla gott! 
 
Bilderna då från tidigare. Jo här kommer de! 
Inte ett öga torrt kan jag lova.
 
 
Lilla söta Lilly! 
 
 
Lilla fina tjejen... lilla kroppen...
Älskar dej mitt fina lilla barnbarn! 
 
 
Vill alltid hålla en vakande hand över dej <3 
 
 

29/8-15: besök

På hemväg nu.
 
Idag blev det en tur upp till lilla familjen som fortfarande är kvar i Östersund.  Lillan fick lite gulsot så nu fick det bli solning.  Sicken tjej va, vill sola direkt ;-) 
 
Vi sprang runt på stan och fixade lite prylar till dem. Inte så kul att vara 'instängd' där sen i måndags.. Fick bli lite tidningar och kortlek oxå. Nåt måste de ju göra. 
 
När vi kom upp dit så stod vi först på varsin sida glasväggen. Tårarna bara rann när vi såg varandra Em o jag. Gud vilken känsla.. där står min dotter och är mamma! Med finaste Je som pappa. Underbart! 
 
Sen kom en sköterska vid hissen som ser oss och säger - de får komma ut till er, bara ni som inte får gå in.
Alltså, puss till henne!!! 
 
Dörren öppnades och vi fick kramas!! Gissa om tårarna rann igen ;)  Så härligt att få ses riktigt igen. 
 
Tydligen vill inte bilder laddas upp nu.. skrot. Men ni får se senare! 
Är så lycklig över att ha fått träffat de tre!!! 
 
 
 

27/8-15: Throwback

Ja även om jag bara vill skriva om lilla miraklet, som nu heter Lilly!! Så måste jag göra annat också :)
 
Då kommer ett inlägg från mitt första år som bloggerska, 15/8-10.
Håll tillgodo!
 
 
      

15/8: Tripp till huvudstaden & Åbo.

Är det inte otroligt så säg? Det är mitten av augusti, sommaren går mot sitt slut. Hemska tanke. Gått så fort.
Skolorna börjar (för en del) imorrn. Andra har en vecka kvar att njuta på. Eller försöka ställa om sin dygnsrytm kanske. Och jag måste oxå göra det. Till viss del. Jag börjar jobba i morgon jag med. Huga.. Känns lite vemodigt att semestern är över. Men ändå lite skönt att få vardag igen.
Visst är det konstigt hur det kan kännas. Att man kan längta till skola/jobb. Och sen när man sitter där så bara längtar man till ledighet igen. Men det är väl så det är bara. Har hunnit med att ha både roligt och tråkigt på min semester. Rest, vilat, upplevt och läst. Skönt. Men självklart vill jag ha mera ledighet. =) 
Har hänt en hel del oxå. Blir nog så att E och Ta kommer dela lägenhet istan. Det har gått väldigt fort detta och de är givetvis glada att slippa pendla. Hoppas allt blir bra nu bara. Det kostar ju en del..  Kan inte fatta att alla är på gymnasiet nu. Och Ti skulle ju ha slutat nu till och med. 
Ta fortsätter att få jobba massor vilket är superbra på alla sätt och vis. Håller tummarna att det håller i sej framöver. Här sitter vi innan konserten med Takida och har det gott. Känns kul att ge beställningen till Ta och se henne jobba. Och fy attan för att bära brickor med fyllda glas. Rätt tungt
 


Och mums va gott det är med mat! De har bra mat där och nu har vi provat några gånger och kan varmt rekommendera deras fläsk-karré. Super! Här på bilden äter jag jättegod lax. Och stället heter Lokal. Dit och ät vettja!
Ja sen efter den här gången där så blev det att vi strålade samman med trevliga vännerna Fredrik och Shayma för att sen gå på Takidas härliga konsert.


I början på veckan fick jag ett riktigt tråkanfall här. Ville nästan tillbaka till jobbet.. Då förstår ni va? Jag var så less. Hände ingenting tyckte jag. Bara sitta och göra ingenting.. suck. Men sen så tog det fart igen och vi bestämde oss för Stockholm ett tag och en kryssning. E fixade en kompis (som kan åka karusell som inte mamma fixar) och sen bar det iväg. Himla trevligt har vi haft. Resan innefattade en tur ut på kustvägen i Njurunda, så fint där.

En natts sömn i bilen. Och ja det gick oxå bra.

Vi hade det härligt i vackra staden. Prommade i gamla stan bland annat och solen stekte verkligen. Sånna gånger önskar jag att tiden kunde stanna upp lite. Att vi kunnat få vara kvar där i värmen många mer dagar. Men är nöjd ändå, så klart. Vi bodde på ett hotell/vandrarhem i Ulriksdal. Gick alldeles utmärkt. Vi fyra hade en egen liten stuga. Och jag är såå glad att E hade snälla Adam med så de kunde roa sej själva när de var på Grönan. =) Och såå glad att du inte fick i dej en massa vasabi gumman ;)
Ja vi tog ju en kryssning oxå. En sväng över till Åbo. Himla trevligt ville jag att det skulle bli. Åsså blev det de ;) Här sitter vi och toksvettas just innan vi fick gå ombord.

Var betydligt trevligare att sitta där allafall, än att stå i kö som många gjorde, huuur länge som helst. Fattar inte varför. Bara varmt och jobbigt, och man kommer ju ombord i allafall liksom.
Vi hade valt en B-hytt men när vi gick ombord så stod det att vi skulle till en A-hytt, så så fick det bli. =)  Taxfree är ju poppis men det var inte så billigt som vi trodde att det skulle vara men nån parfym slank med hem iaf. =) Jag köpte Diesel, en knallrosa flaska. Finns ju hur många som helst som luktar gott. Och inte. Fy fasen var jobbigt det är att möta någon som måste ha badat i parfym. Läskigt. 
Nåt som var lite konstigt/lustigt oxå var att om man är 18 år så får man handla sprit på vägen till Åbo. Men provar du på hemvägen ja se då är det stopp. Är det inte lite roligt med dessa lagar va?! Hel knäppt tyckte vi. 

En sväng på dansgolvet blev det oxå. Men efter nån sekund där så var vi omringade av grabbs som var lite föör närgångna så vi avlägsnade oss snabbt. Fattar inte att de ska vara så där. Gillas icke. Sen dansade Adam och Emmi och hade skoj. Sen kom han tillbaka, utan E... Och ja sen var hon uppe på golvet med en jättetrevlig kille, typ resten av kvällen. Skoj. De lurade oss bra där senare på natten, att det skulle bli efterfest i våran hytt. Tack för att det inte blev så ;) 
Träffade mumintrollen oxå!

Det var hur varmt och skönt som helst dagen efter när vi var ute på däck och gick omkring. Kändes som om vi var utomlands. Underbart. Och när vi kom i land och kom ut så slog värmen mot oss precis som den gör när man kliver av planet utomlands. Åsså var vi inte utomlands.. ;) Men det var 29grader varmt iaf. Härligt!
När vi sen kom tillbaka till bilen och packat in oss och tunga väskor så var det väldigt motvilligt som vi alla satte oss i bilen. Tokvarmt. Säger bara det. Tokvarmt.  Men hemåt bar det iaf. Även om jag ville stanna. Dumma jobb som måste börja i morrn..  Fint väder fick vi på färden iaf. Rätt ok bild på vackra solen med mobilen (trots en massa läskiga flug-prickar på rutan)
  
Nu tänker jag inte skriva mera just nu. Måste ju isäng här. Och ja faktiskt så känner jag mej lite trött nu. Klockan närmar sej tolv så ja, dags för kojen. Kram och nattinatt!

26/8-15: 1 dag

En dag gammal! 
 
Hihi.. jo det är fortfarande helt underbart och fantastiskt att jag är mormor nu :-) Och jag vill Tacka er alla SÅ mycket för alla gratulationer!! Stor kram till var och en av er!!!
 
Man, eller jag, känner mej helt uppfylld av allt detta nu. Så stort. Mitt barn har fått barn. :-) 
 
Lilla prinsessan, som inte riktigt har fått sitt namn ännu, har jag inte personligen träffat än, vilket jag 'lider' av ;) Men jag har flera bilder som jag tittar på typ hela tiden. Detta lilla mirakel. En helt ny människa. 
 
 
 
 
Ja... så fantastiskt vacker! En liten tjej som ska växa upp och bli en egen individ. Som ska veta att hon är älskad för den hon är, och för den hon vill vara. 
 
 
Mitt lilla barnbarn! 
Inget annat spelar liksom någon roll just nu. 
 
Åh.. jag vill träffa henne nu, och hennes fina föräldrar. 
Denna väntan.. skrot för den ;-) 

25/8-15: Mormor!

Tänk att denna dagen skulle ge mej en underbar liten prinsessa. Mitt barnbarn! 
 
Jag kan då säga så här, min förlossning var inget alls mot denna väntan och oron jag har känt under dagen. Tänker inte skriva om allt, det får hon ju själv göra :) Men allt tog sån tid och jag visste inget alls på en evighet. Rädd att något hänt Em, rädd att något hänt bebis... Ja inga roliga tankar som spökade. 
 
När jag äntligen fick höra att 'våran' prinsessa kommit till världen så bara sjönk jag ihop på toagolvet och grät stora lättnads och glädjetårar. 
 
 
Helt slut hela jag. Men lyckan är stor!!! 
 
Nu har jag och lilla finaste familjen hämtat sej lite och bild kommer imorron på underverket.
 
 
Kan tala om för er att bli mormor - de e grejer de! 
Kram från en otroligt lycklig mormor-Malin! 

24/8-15: !

Åh... denna väntan...
 
Blev att massera rygg och klocka värkar för mej efter jobbet idag :-) Det är så spännande så jag blir knasig snart. 
 
Svårt att se sitt barn ha ont, i alla de former. Och detta.. Ja det ökar ju liksom med smärtan. Tur kroppen vänjer sej under timmarna som går. 
 
Em skulle gå till sovrummet. Blev där ett tag så jag gick dit. Då står hon framåtböjd över en kudde. Aha.. tänkte jag. Nåt är på g! 
 
Sen började vi ta tid. Hon hade fyra minuter mellan värkarna och de varade i två minuter, hela tiden. 
Dags att ringa förlossningen :-) 
 
 
Herregud.. mitt lilla barn och min fina svärson ska få bebis! Hoppas det går fort. Men inte för fort. Men inte utdraget. Men.. lagom :-) 
 
Fasen va jobbigt detta är hörrni! 
Vill veta allt nu!! 
 
Kommer jag sova inatt...
 

23/8-15: sol sol sol

Ja solen skiner från klarblå himmel varje dag. Otroligt men sant. Och skönt! 
 
Vilken härlig helg vi haft! Stadsbus med god middag, solstolshäng, middagsbjudning här hemma och en massa slappartid. Har till och med legat och läst bok. 
Fått rå om Em o Je oxå. Undrar just hur länge de är två ja... håller tummar och tår att de blir tre väldigt snart!! 
 
Brukar du göra något med körsbär? Kom gärna med tips till mej då. Jag har nämligen en del och vill ta hand om dem. Plockar varje dag och äter direkt. Så gott! 
 
 
Ikväll kom lusten över mej. De ni! Och det var inte vilken lust som helst inte, utan den som man bara måste se till att bejaka för det kan dröja väldigt längre innan den kommer tillbaka. 
 
Nån som gissat rätt tro? 
Det var rensa-bort-massa-kläder-du-aldrig-använder-lusten. Haft den nån gång? 
 
Jag lovar, känns så skönt nu när jag har en stor hög med sånt som ska bort. Kan inte förstå heller, att kläder tenderar att bli mindre, bara för att de ligger i garderoben o skräpar.. 
 
 
Nattinattkram! 
Nu ska jag drömma om att bli mormor! 

22/8-15: drakar

Det blev en finfin fredag! 
 
Ofta är man ju trött efter en arbetsvecka och vill kanske bara slappa i soffan. Men så kan man ju rycka upp sej och hitta på nåt oxå. Betydligt roligare.
 
Ett sent beslut i torsdags gjorde att vi, Elisabeth och jag tog tåget ner till Sundsvall en sväng. Himla
 
trevligt!  Tåget tog oss ner 16.30 pip, och skulle hem strax över kl 22. Så ja, det var bara att 'sätta fart med det roliga' liksom ;-) 
 
Jag skyndade hem från jobbet och upptäcker att den outfit ja tänkt ha på mej, har U slängt in i tvätten. Jaha... vad skulle jag nu ta på mej.. Ni vet känslan när man verkligen inte har några kläder.  Och ingen tid. Ja, ungefär så. Men det löste ju sej. Jag slapp åka i underkläderna. 
 
På g! 
 
 
Jag hade med mej lite färddryck i form av 'promille-festis'... Som inte kom med något sugrör.... :-) 
 
Men.. det gick så bra så ändå ;)
 
 
Vi surrade på för fullt, tågresan gick snabbt. Solen strålade och det var riktig utomlandskänsla ute. Skönt! 
 
Beslöt oss för en middag på Udda tapas och det minsann, ångras icke. Gud så gott allting var. Vi tog in fyra rätter var och sen delade vi. Perfekt! 
 
 
Jag lovar, varenda tugga bara smälte i munnen.
 
 
Slut tog det, allt för fort. Men kändes lagom. 
Men självklart fick kaffe o efterrätt plats.
Och japp, foodheaven igen! 
 
 
Nöjda o belåtna gick vi en trappa upp för en drink. 
En suring och en krydding, och japp, stark minsann. Chili. De gick ner! 
 
 
 
Vi hann med InVito och ett glas bubbel på vägen mot tåget sen oxå. Och träffade på snygga drakarna :) 
 
 
 
 
Så trevliga så :)
 
Kan väl säga att nä, ingen större lust fanns att måsta fara hemåt redan då. Men vad göra när tåget inte går senare :( 
 
 
 
En väldans fin fredag iaf tycker vi! Skitkul att bara dra iväg och göra nåt så där. Tipp topp! 

21/8-15: Men...?

Va tusan.. Jag glömde helt bort igår.
Inlägg från förr menar jag.
 
Men vi tar väl ett nu då :)
Sen blir det kanske en uppdatering senare, då jag ska iväg på en liten happening som börjar med tåg ikväll.
 
 
Här ett inlägg jag skrev 8/9-12.
Håll tillgodo!
 
 

8/9-12: Knepigt..

Fattar inte varför mina bilder blir så små nu helt plötsligt. Jag har inte gjort någon ändring. Hm..
Måste prova lägga in en bild härifrån då...
 
Jamen detta gick ju toppen de. Varför inte från mobilen då..?
 
Det är från Thailand. Så mysigt! God mat, härliga vågor och mysiga kvällar. Längtar tillbaka sååå mycket.. 
:)

20/8-15: sol o nålsöga

Gårdagskvällen var magisk!
 
Vi bestämde oss för att fara nånstans så vovven fick doppa tassarna. Ja, matten o hussen vill inte riktigt än..
Först ett stopp vid en parkering där en husbil med ett trevligt par huserade för natten. 
 
Frihet med husbil. Bara fara och ha huset med. Lättsamt.
 
Sen vidare till Erikslundsbadet, som jag kallar det för. Älskar att vara där. Några vänner på plats så jag lejde fotograf direkt ;) Kul att vara med båda två ibland och det var ju Så vackert just där och då.
 
 
 
 
Önskar jag hade haft kameran med.. blir ju snyggare.
Men men.. 
 
 
Underbart, eller hur?!
 
 
Häftigt ändå, med mobilkamera.
 
På hemvägen passade vi på att föreviga en liten tunnel, nålsögat, så kallas detta här. Det är så smalt där och det är nu dags att plocka bort den och det ska byggas en ny. Järnvägen går uppepå. Man har ju både åkt här igenom under sin barndom och sen kört själv många gånger som vuxen, och jo, visst har den väl krympt..
 
Nästan ;)
 
 
Lite lättare här.
 
 
Japp, bara dagar tills detta är ett minne blott.
Lilla nålsögat. 
 
 
En fin kväll. Sommar! 

19/8-15: augusti

Ja det skulle bli augusti innan sommaren kom i år.
Men nu är den här! 
 
Det är verkligen helt fantastiskt. Sol från klarblå himmel, varje dag. Är det sant.. eller drömmer vi kanske?
 
Njuter gör vi iaf. Det gäller att passa på medan man kan. Ikväll tex har vi njutit av underbar kvällssol vid vattnet. Bilder imorrn! 
 
Och häromdagen hittade vi massor av hallon som jag älskar. Ja inte när de är små och full med mask direkt. Men stora fina utan mask, de e grejer de.
 
 
Sen att få äta dem direkt med glass till.. åh va gott! 
 
Kände en viss längtan tills jag kan gå och plocka hallon med mitt barnbarn :) 
 
Finns så mycket jag vill! Men allra helst vill jag att bebis ska komma ut ur sin mamma nu..
 

18/8-15: tisdagstanken

Ni vet, när man bara känner sej fel.
 
Allt är fel. Hår, hud, naglar. För otränad. För tjock, för smal... Alla andra ser bättre ut.
Såna dagar har nog alla av oss. Och nä, de är ju inge vidare direkt.
 
Vi går omkring och tittar på andra och tycker att de har så mycket snyggare kläder, piffigare frisyrer o verkar så himla lyckliga. Men egentligen så tror jag nog att alla känner likadant, ibland. Det kan ibland bli lite för mycket av det goda. Lite för mycket av exponering av happiness och glädje. Att vissa alltid är pigga o glada och har ett liv fyllt av semester, vackert väder, perfekt familj o glada barn. Resor, rosé och pengar att ösa ur kappsäck.
Håller ni med?
 

 
Nä, det är ju sant som sagt, att alla har pissiga dagar när vi bara vill stanna i sängen och dra täcket över huvudet.
När celluliterna och feta håret, finnen på hakan och den bleka kroppen bara inte vill vara med.
 
Kikar du på andra, hur de är klädda och ser ut? (undrar just om det finns någon som svarar nej på den)
Önskar du att du såg ut på något annat sätt? Önskar du att du kunde "bli som någon annan"?
Man kanske gör det ibland. Det är väldigt synd faktiskt. Man har ju bara sej själv liksom.
 
 
Men jag brukar tänka så här ja, att om jag ser någon med galet snyggt hår till exempel, då skulle jag ändå inte vilja byta ut mej själv, för jag tycker inte så mycket om personens ansikte tex.
Eller jag tycker någon har skitsnygga ben. Men nä, vill inte byta ut mej för personen har inte fötter jag gillar.
Ja så där håller det på :)
 
 
Tanken blir alltså - ingen är perfekt!
Vi får var och en försöka göra det bästa vi tycker, av oss själva, för att tycka om oss själva.
 
Vi ser ju olika ut helt enkelt. Thats it!
 
Bilder från google.
 Kram på re, hur du än nu ser ut!

17/8-15: album

Men nu är det klart!
 
Albumet som är fullspäckat med vackra bilder på tjusigt bröllopspar :-) 
 
Det har tagit alldeles för länge för mej att bli klar med det. Ber om ursäkt för det till 'er'. Men jag hoppas verkligen att ni känner - den som väntar på något gott...!
 
 
Så glad att jag fick vara med om detta! 
Nu sovdags så nattinattkram på er alla fina! 

17/8-15: kräftkväll

Det är så kul att det är igång igen. Kräftfisket!
 
I fredags var det dags för oss. En förväntan, eldar tända, mygg o småsven och mörkret som sänker sej över vattnet. Mysigt!  
 
Vi käkade smaskig sallad först och sen kände vi oss redo att vittja en sväng. U och Ti hade varit ute tidigare och lagt ut burarna.  Vi gjorde upp lite eld för att höja mysfaktorn och sen var det dags. 
 
 
 
Många kräftor finns det :) Himla skoj! Hoppas bara att alla som fiskar sätter tillbaka de som är för små. Vill ju gärna att de fortsätter finnas kvar. 
 
 
Några i båten och några på land.
 
 
Så glad att Em orkade följa med. Hon har det inte lätt nu med hur mycket vatten som helst i kroppen. Om det ändå bara var magen att bära på.. men inte långt kvar! 
 
Det var första gången för Je att fiska så extra spännande så klart. 
 
 
Undrar om han eller kräftan var mest rädd här ;)
 
 
Vovven var oxå nyfiken. Hade nog helst velat bita lite i dem, men det tyckte vi inte var så lämpligt..
 
Hona eller hane..
 
 
Far o dotter vid elden! 
 
 
 
Till slut gick vi in i grillstugan istället och gjorde upp en brasa där. Korvgrillning på g för oss alla.
Gott o trevligt!
 
 
 
Glad över kvällen, som blev natt! 
Nu längtar jag efter det bästa - att äta dem! 

16/8-15: stugan

Hej hopp! Det är sommar! 
 
Ja, baskemej, verkar det inte som att sommaren har hittat till Sverige nu oxå.  Underbart!  
Så här såg det ut i tidningen idag. 
 
 
Inte regn nånstans. Så har det inte sett ut på hela sommaren ju. Hoppas vi får a det så här nu, länge!
 
Jag gick och la mej vid halv fem i morse. De ni! Hade bjudit ner Elisabeth på middag o mys och ja, trevligt var det minsann. Tiden sprang iväg. Men mer om oss senare ;-) 
 
Nu är vi i vår stuga och mår gott. Klippt gräs, prommat vovven och njutit av fina vädret. Jag sitter oxå och donar med ett album. Kul kul! 
 
 
 
 
Så skönt att vara här. 
 
 
Så sugen på att bada.. men...

14/8-15: kräftfiske

Vi mår gott. Men lite mycket mygg o småsven dock.
 
Kräftfiske är det! 
Sitter vid sjön nu med elden igång och tre är i båten och kikar burarna. 
 
 
 
Och japp, kräftor finns det! 
Vi hörs sen :) 

13/8-15: Throwback again..

Jomen visst, vi tar ett till va.
Inlägg från förr alltså.
 
Detta fyller mej med glädje. Tycker så mycket om dessa härliga, tokiga, galna människorna :)
En kväll i Östersund liksom, stråket.
 
 

30/7-14: stråket

Ja igår styrde jag kosan mot Jämtland och Östersund.  Tog tåget till Bräcke och sen åkte jag med Marléne därifrån. 
 
Och efter mycke om och men så var vi på g och hämtade upp Lena i Gällö :)
 
Varmt så in i bengen oxå, som förra året då vi var där. Glad att jag hade valt en klänning och totalt struntade i tanken - jamen det kan ju bli kallt senare.. 
Värmen bestod.
 
Så himla mysigt med lite picknick i de gröna.  Vi köpte på oss lite jordgubbar,  lufttorkad skinka, brieost bland annat och jag hade med mej inbakade oliver, vin och ostkrokar. Mums mums! 
 
 
Vi surrade o myste på där i värmen. Faktiskt riktigt skönt då vi hade lite skugga från ett träd. 
Det är så fint där nere i badhusparken.  Närheten till vattnet gör ju stan så mycke trevligare. Många båtat o vattenskotrar var ute o puttrade på. En större båt, som för övrigt såg ut att sjunka mest hela tiden, spelade bra musik,  så det fick vi oxå :)
 
 
 
 
Efter ett tag kom Susanne oxå till oss, en efter en blev vi flera.. :) Det tar ju liten extra stund för henne då hon har ont i kroppen och är väldigt rund om magen ;) Och jo, det fanns kvar lite av plocket till henne med.
 
 
 
Varmt, svettigt och massa skratt. Och givetvis haffade jag nån från picknicken bredvid som fick fota oss. 
 
 
Sen tog det bara en stund till så dök näste Guldhitsare upp, nämligen Thony. Och japp, det fanns kvar lite gotta till honom med :) 
 
Vid det här laget började det bli dags att bege oss in mot själva stråket.  Vi skulle hitta någonstans att äta. (Ja oj va hungriga vi var då.. )   :-)
 
 
Men mat ville vi ändå ha. Hamnade på kajplats 1, samma ställe som vi satt ett tag på förra året. Blev lax för min del och det hade räckt med halva den biten egentligen.  Käket var väl så där. Det gick. 
 
Härligt att sitta ute där. Vi blev kvar. Inte så stor lust att börja springa omkring bland allt folk. Vi var ju där för att umgås.  (Och småklaga på volymen..) 
 
 
 
När vi hade ätit och köpt oss nån cider så kom ytterligare en i gänget till oss, nämligen Janne. Himla kul att han tog sej tid då han jobbat sent.
 
 
 
Och just innan han kom så droppade Susanne av. Det är himla svårt att få till en träff med alla oss i Guldhits.  Alltid är det nån som har förhinder. Synd de..men påt igen nästa år :) Boka in nu, hörrni!! 
 
Roligt hade vi och det blir det alltid med detta härliga gäng!  
 
 
 
Galenpannor är vi allihopa,  allihopa allihopa...
 
Kändes väl så där att ha i bakhuvudet hela tiden att jag skulle upp o jobba dagen efter. Men men... bättre att göra nåt när tillfälle ges, än att bara strunta i roliga saker pga jobbet. Vill man så orkar man! 
 
Jättetrevlig kväll iaf! Tack alla ni fina toksnören!! 
 
När vi for hemåt började det åska och spöregna för fullt. Alltså dessa blixtar över himlen... huga.. och ovanlig syn med regn minsann. 
 
Skönt var det att krypa ner under täcket och få sova några timmar.
 
Stråket levererade i år igen! Tipp topp! 
 

13/8-15. Throwback day.

Torsdag är det.
Inlägg från förr blir det.
 
Och.. solen skiner!
 
 
Detta skrevs förra året, 31/7:
 
 

31/7-14: peruk

Kikar på tv för en gång skull. Inte suttit här många stunder i sommar. Vilket inte gör något. På vintern tar man igen det med råge känns det som.
 
Kikar på maniska samlare på femman. Detta är ju helt otroligt. Fy fasen vilket hemskt beroende. Folk som går på sina saker för att ta sej fram. Hemskt.
Där ligger man i lä, tack o lov! 
 
Jag längtar nu ska ni veta. Semester imorrn när jag kliver ut från arbetet. Ska bli skönt de! Blev ju väldigt sent iår men det har ändå gått över förväntan. Var lite lustigt igår när till och med 'post-tjejen' frågade om inte jag skulle få nån semester iår :-) 
Men den är alltså på g! 
 
Happy me! 
 
 
 
Tjing på er! ;)
 

12/8-15: pyssel o blomma

Ja hur känns det nu då när man är back att work efter semestern. 
 
Jo tack, det knallar väl på. Hade varken skrivbord eller dator fixat i måndags. Surt sa räven. Blev till att byta kontorsrum och jo, de går det med. Men ni vet, ni som har eget rum/kontor/plats.. att det är tusan inte bara inte, att byta. Var är allt liksom? Känns inte som 'hemma'  :)
 
Fick ett besök av en tvåbent och en fyrbent idag och titta vad jag fick av dem.
 
 
 
 
Lycka! Så fina!
 
 
 
Min kväll den innehåller en väldans massa bilder på ett vackert brudpar. Kul att pyssla! 
 
 
 
 
Säger Grattis dagen till ära till 'min' Elisabeth oxå! 
Hipp hipp hurra!! Tror jag ska försöka fixa en date på lördag minsann..! 
 
 

11/8-15: tanke

Min tisdagstanke denna veckan handlar kort o gott om hat och avsky.
 
Jag är för trött för att fördjupa mej. Måste sluta skriva när jag ska sova. Men det jag tänker på är att vi människor har så lätt för att verkligen spy galla över nån eller nåt, bara för att det är annorlunda. Eller för att vi tycker nåt är fel.
 
Och vi människor har så lätt för att glömma bort vad vi gör, just där och då, när vi spyr ut vad som helst. 
Anar du vart jag vill komma?
 
Vi ska verka så jävla duktiga.. Inte vara elaka, behandla varandra med respekt. Ingen mobbning. Inte döma någon du inte vet något om. Jadå.. Du tycker att du är så himla bra på det. Att vara perfekt och vettig. Eller hur?
 
Du skulle aldrig spy galla på din granne. På din arbetskamrat. På din morbror. På ditt barns kompis föräldrar. På din... medmänniska. 
Nä, så beter man sej ju inte.
 
Eller.. skulle du det? 
Svaret blir tyvärr ja. 
 
Det ser vi ju varje dag i tex Facebooks inlägg och trådar, där folk, vuxet folk, verkligen spy ur sej, vidriga saker. 
Det blir hat direkt.
 
(Minns själv det hat som snabbt dök upp när jag skrev nån rad ang vargar. Galet.)
 
Vill med min tanke säga att vi människor är väldigt lika varandra ändå. Oavsett var vi är födda. Och du ställer oxå till med hat och avsky, som så många andra. Och du,  du kanske är född här till och med. 
 
Nä.. jag slutar där.
 
Men snälla, ska vi försöka att bara skriva positiva saker imorrn. Krama någon.  Hoppa över det hemska som står i dagstidningen. 
 
Undra om vi skulle må bättre då?
För en stund iaf...
 

11/8-15: Musikvideo

Nu måste jag låta alla er lyssna på detta.
Vi har ju varit i Stockholm i helgen och Ta har då varit på sångkurs för Susanne Bertlin. Hon som hjälper Idolerna bland annat. Och hon den fantastiska sångerskan som sjöng i Blender tidigare.
 
 
De har tränat, skrivit låtar och sjungit sånt de själva gillar. Och ja, spelat in en musikvideo!
Vilken grej va?! Även varit på en sångvecka i vackra Grekland med Susanne som kursledare.
 
Ni kan lyssna om ni klickar här !
 
Jag tycker det är så himla modigt att fixa detta. Stå där mitt ute på Götgatan i vår vackra huvudstad och agera. Strongt gjort de minsann :) Man förstår att det varit pirrigt. Och kul!
Himla snyggt filmat också av Susannes make.
 
Glad att hon får göra detta och att hon nu, äntligen, börjar våga sjunga ut, för verkligen jätteduktig är hon!
Tänker på alla hinder man kan sätta upp för sej själv. Ni vet för att man har rädslor o egna hjärnspöken på alla sätt. Det finns ju massor av saker man bara inte gör, för att man känner sej osäker och otrygg. Eller inte tillräckligt bra. Men jag hoppas o önskar att vi alla kunde tänka lite mer, vad gör det om hundra år, kul var det iaf :)
 
Tänker på en gång just i Stockholm när jag blir uppbjuden inne på ett fik, där det spelades himla härlig salsamusik. Jag blir skiträdd o känner mej så dum, dansa där liksom. Det går ju inte. Vad ska folk tro..
(förmodligen hade de tänkt: åh va jag också vill upp o dansa som de gör.)
Kan säga att jag än i dag ångrar att jag inte bara ställde mej upp där och då och njöt av stunden.
Vad gör det om hundra år liksom :)
Men.. dansat på bardiskar.. det har gått bra det!
Nästa gång jag blir uppbjuden inne på ett fik, då tar jag chansen och dansar loss minsann.
Så, kom och bjud upp mej vettja!
 
Vi fick iaf en himla härlig resa hem också, då vi fick höra henna sjunga massor. Jättekul!!
Om man ändå kunde sjunga säger jag... och då menar jag inte bara som jag gör nu, ensam i bilen ;)
För där och då är jag ju värsta artisten! :-)
 
 
 
 

10/8-15: bränt

Vad fick jag med mej hem från Stockholm då?
Jo, ett avstamp från en humla. Skrot.
 
Satt ute och njöt av solen. Fikade lite. En humla flyger runt mej. Blir närgången och jag ska vifta bort den vilket resulterar i att jag klämmer den stackaren med armen. 
Och ja, då brände/stack den mej.. Som tack liksom. 
 
Ont gör det. Svullet blir det. Och hett. 
Lite känslig för sånt här jag. Bromsbett likaså.  :-(
 
 
Undrar hur det ser ut imorrn..
Här ovan ser ni mej idag på ett möte. Tog det som fanns tillhands för att få lite svalka på svullnaden.
En vas ;) 
 
Nattinatt! 

9/8-15: natt

Hugaligen.. 
 
Nu ligger man här. Känner att.. nu är det över för denna gången. Ett helt år kvar till nästa års sommarsemester. Känns lite tungt de. Men har ju ändå en hel del att se fram emot :)
 
Måste sova nu. Vill inte. Eller det är väl som U sa, det är inga problem att lägga sej, det är kliva upp tidigt du inte vill. Sant de! 
 
 
Nattinattkram!  

9/8-15: i staden

Perfekt med en långweekend så här. 
 
Fredagen strosade vi bara runt lite här och var. Inget inplanerat vilket var skönt. Älskar att gå runt och titta på fina byggnader och det finns ju några här, om man lyfter blicken lite. 
 
 
Och dessa fina smala gränder. 
 
 
Undrar just hur många turister det är här under en dag.
Fin bild på far och dotter! 
 
 
På kvällskvisten tog vi oss till Fridays för något kallt att svalka oss med.
 
 
 
 
Satt där och kikade på folk och surrade. En sångkompis till Ta kikade förbi så vi slog följe med henne till ett ställe intill, där hundar var välkomna, och käkade där. Hon hade nämligen sin söta vovve med, som oxå hette Alfons :) 
 
 
 
 
Efteråt blev det en prommis igen för att åter hamna på Fridays :-) Ta träffade på ytterligare känt folk. Världen är bra liten ändå. 
 
Mysigt kväll! 
 
 
Jag vet att två av oss tre hade där och då gärna gått vidare ut i sommarnatten :) Spelades bra musik ju! 
 

8/8-15- natten

Klockan är ju mitt i natta nu så jag somnar snart här..
 
Men haft en härlig och varm dag igen här. Helt fantastiskt skönt väder! 
 
Ta har varit med gänget och sjungit hela dagen och vi har roat oss själva medan.  Började med Mosebacke.
 
 
 
Och ja, nu orkar jag inte skriva nåt mera.. zzz...
Nattinattkram! 

7/8-15: huvudstaden

Nu är vi i vår vackra huvudstad Stockholm. 
Jag, U och Ta.
 
Blev en bilresa ner igår och vi var inte framme förrän närmare midnatt. Resan kändes kort ändå, då vi surrade om allt mellan himmel och jord. Trevligt! 
 
Var inte på affären i Bollnäs en sväng och då träffade vi på en 'gammal' klasskamrat till mej, Hans Kull och hans fru. Himla skoj att ses!  Vi bodde grannar när vi växte upp, och hade nu inte setts på en väldigt massa år. 
 
När vi kom fram hit så slogs vi av att det är väldigt mycket mörkare här på kvällen än hemma. Stor skillnad i vårat långa land. 
 
När vi vaknade idag så möttes vi av en strålande sol från en klarblå himmel. Så underbart! Blev frukost ute och vi bara njöt av värmen. Tänker sommaren starta nu..?!
 
 
 
Sen har vi flanera runt hela dagen. Blev en lunch i Gamla stan och några foton i de smala gränderna. Måste fota riktigt här någon gång. Så mysigt! 
 
 
Smalt minsann.
 
 
Nu blir det sova här. Fler bilder imorrn. 
 
 
 
Nattinattkram på er alla fina! 

6/8-15: throwback day

Japp, torsdag. 
Här ett inlägg från september (kan vara för att jag längtar så tills september detta året..)   :-)
 
Detta skrev jag, med pickadollen i min hand, september förra året. 
 

28/9-14: guurkaaa

..hands up, baby..hands up..
 
 
..give me your heart, give me, give me...
 
 
Jajamensan.. vissa gurkor lever ett helt eget liv där inne i växthuset. 
Fått en galet stor nu iår oxå, men den får ni se en annan gång.

6/8-15: Kärlek

Pust.. vi har en varm dag minsann. Kan det bli åska ikväll kanske?
 
Lovade nån bild från bröllopet i lördags och här kommer de. 
Visst lyser det kärlek här?! Och bus ;-) 
 
 
 
Har så många fina bilder på dem, och många busiga bilder på hela familjen. Men, de måste ju få se dem först, så klart :) 
 
Här en bild på snygga Idha!
 
 
Japp, myspys o kärlek från första till sista stund i lördags. Tipp topp!
 
 
Nä nu måste jag ta och stänga väskan här och bli resklar. Alltid så mycke om och men när man ska iväg på nåt. 
Hur ska jag klara att packa väskan sen till New York tro, och till Dubai... Sicka bekymmer man har :-) 

5/8-15: grått

Inte har det blivit klänning idag iaf.
 
Har regnat i stort sett hela dagen av o till. Men har ljusnar lite iaf. Vi har donat lite här inne. Slängt en massa igen.. prylar som inte vi vill ha tillbaka i köket. Känns bra. 
 
Igår på prommisen fick Alfons en date med två tikar och vi fick en trevlig pratstund med extrahusse och matten. 
 
 
Det var inte så lätt att få en bild på alla tre.. Full fart :)
 
 
Hittade söta grodor oxå.
 
 
En riktigt varm och skön sommarkväll.
 
Käkade sushi idag och gudars va gott det var. Hade längtat. Nåt annat jag längtar efter är musslor. Det får bli i helgen :) 
 
 
 
 
 
Sen har jag oroat mej massor, då Em och Je for in på BB i morse.  Hon hade mått konstig så det slutade i en koll. 
Som tur var så slutade allt väl! 
Herregud.. hålla på och skrämmas så där. Inte lätt det inte för en blivande mormor :)
 
In och läs om allt på www.eamh.devote.se
 
Jag sitter i detta nu och donar med bilder sen i lördags. Kul! Och de tu, bröllopsparet, är ivägskickade på hotell med trerätters och spa. Jag hoppas verkligen att de njuter av det och varandra! 
 
Imorron ska ni få se några bilder! 
 
Det är vår sista semestervecka oxå, och vi tänker avsluta med en liten tripp. Häng med vettja!  
 
Skål! 
 
 

4/8-15: tisdagstanken

Har har vänt och vritid på dagens tanke. Svårt ibland att välja bland allt man filurar på. 
Det får bli lite kort om flera saker helt enkelt. 
 
Hört utanför bolaget: 
-Ja, nu får det fan vara nog.
-Ja verkligen. Vi blir ju utan allt här.
-Dom där utlänningarna tar över hela norrland snart. De tar ju alla jobb. Våra ungdommar får gå utan.
Ska det vara så?
-För jävligt. 
-Ja. Men nu ska jag fara så, hej på dej.
-Hej, och sverige åt svenskarna. 
 
 
Blev både arg, ledsen och upprörd över de orden jag hörde. 
Vilka jädra korkade folk det finns alltså. 
Och jag tänker på ett citat som farit runt på Facebook ang "tar våra jobb".. 
Minns den inte helt nu men något i stil med: om en invandrare tar ditt jobb, när de inte kan språket, inte har pengar eller utbildning, ja då är det nog Du som är problemet. 
Gillar den! 
 
 
En tanke till är vården. Hett ämne det. Våra sjukhus överlevnad. Hur ska det gå? 
Ja, skrota landstingen tycker jag. Det funkar ju bevisligen inte alls nu. De har kört detta i botten nu år ut och år in, så nåt nytt borde göras. 
 
Och semestern.. tänk att man är så beroende av vädret här. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi bor i Sverige. Men japp, glad blir man när solen kikar fram! 
 
Och det slutliga jag funderat på nu är att det faktiskt är du själv, jag själv (åtminstone här i vårat land) som bestämmer hur vårat liv ska vara. Eller hur? Befinna dej vart du vill i världen, själv eller med de du väljer. Göra det du väljer. Äta exakt det du vill.. 
Jag menar inte att det är lätt, för det är det ju verkligen inte. Man ska/måste/bör/gör.. ta ansvar och har samvete gentemot människor i sin närhet. Partner, arbetskollegor, grannar, släkten.. you name it. 
 
 
 
Men ändå, tänk att bara, kanske för en månad, prova att leva och göra precis exakt bara det du själv vill och känner för. Hm.. Häftig tanke va?! 
Undrar just hur den månaden skulle se ut..!
 
Bilder från google.
 
Trevlig kväll!
 

4/8-15: sol

Solen visar sej, skönt de! 
 
Blev en sen natt, eller tidig morgon kan man ju oxå kalla det för. Mysigt hade vi där hos de nygifta tu.
 
Idag tar vi tillvara på värmen men har ändå pysslat på en del här hemma. En massa kartonger och skräp har slängts på tippen vilket alltid känns skönt. 
 
Ska upp till fota och pyssla lite till. De ska nämligen byta boende minsann :-) 
 
Bjuder er på sommarbilder.
 
 
 
 
 
Kram på er! 

3/8-15: mys

Mys här hos grannarna i lillstugan. 
 
Mår så gott! 
 
 
Kram på er! 

2/8-15: tiden..

..springer iväg, när jag donar med bilder.
 
Har en hel kartong här med kort som ska klistras in i ett album här i dagarna. Blir skoj de! 
 
Och ja, vi var på ett helt underbart vackert, mysigt och roligt bröllop igår. Det är alltså inte vi som gift oss utan våra kära grannar som slagit till :) 
 
Allt var perfekt! Och tänk att till och med vädret hade de ordnat med, dagen till ära. Ganska bra gjort de måste jag säga. Det har ju regnat typ varje dag, så även idag. Men igår.. strålande! 
 
 
Det är mitt i natten nu så jag berättar mera om några timmar. Bjuder er på två bilder från min dator nu. Det blev några kort tagna. En så där strax över 900st ungefär...! 
 
 
 
Så vackra, så lyckliga!
Så glad att vi fick vara en del av deras stora dag! 
<3

1/8-15: bröllop

Ta dam tadaaa...! 
Nu är de gifta minsann <3
 
Vi är just nu på bröllop hos grannen. Så himla vackert o romantiskt och ja, tårar har trillat. 
 
Nu myser vi vidare här! 
 
 

RSS 2.0