30/9: Tro inte alltid på det du först hör.

Galen hosta. Sovit väldigt dåligt inatt pga den. Usch. Men känner mej ändå lite bättre idag. Hurra för det! Har varit förkyld prick en vecka nu och ja det räcker ju tycker jag. Bara behövt nässpray en gång oxå. Framsteg :)

Igår hade jag ytterligare en dag fylld av möten och funderingar på jobbet. Kan säga att jag lärt mej en hel del under dessa dagar. Bland annat att man ska inte tro det första man hör alla gånger. Och även om jag i min enfald är så naiv så jag tror att man "gör som man ska" när/om man har en "hög position" så behöver det inte alls vara så. Men jag hoppas och fortsätter tror att allt blir bra till slut. Man måste ju tänka så.

Det var sista dagen för en kollega idag oxå. INTE kul. Vi lunchade tillsammans några stycken och sen åt vi smörgåstårta nu på eftermiddagen (behöver jag säga att jag känner mej proppmätt nu? Och jag hoppar gladeligen över middagen idag) Känns tungt att hon lämnar oss. Onödigt. Dumt och väldigt korkat av företaget. Men å andra sidan så är ju ekonomin det tyngsta, och personal kostar ( ja men utan personal finns inget företag heller.. ) Jag håller tummarna för att hon kommer få jobb snabbt nu, eller att hon kan komma tillbaka till oss framöver. Stor kraaam till dej K!

Har hela tiden hållit detta lite på avstånd oxå. Typiskt mej de. Jag klarar liksom inte av att "känna" för då blir jag ledsen och tårar kommer. Vi fnissade åt det på jobbet, inte bara jag som känner så ju. Så det blev då där: ja men vi ses snart då, ungefär. Istället för att tänka: nu slutar du. Usch..

Igår efter jobbet så försökte jag träna lite dans här. Gick igenom det jag ska lära I idag. Huga.. jag blev helt svettig och hostade som en galning. Men har ju ingen tid att spilla nu.. så det är bara att bita ihop. Hon kommer över snart så vi ska sätta igång. Känner mej lite pirrig inför premiären av Guldhits nu. Så nära. Men det ska gå :)

Nu några fotojobbsbilder igen. Hoppas ni inte tröttnar!

Tycker det är fint med vattendropparna.


Här träd igen, i vinterskrud :)


Och gamla lador. Vackert.






Nu ska jag öva lite här innan I kommer.
Trevlig torsdagskväll!

Ladugårdsvägg!

Men varför? Hur svårt kan det vara liksom? Å va jobbigt. Blir så less. Har ju provat med både det ena och det andra sättet nu. Morr... Slutar nog med att jag får ringa min käre fotovän F i stan för att få hjälp.

Frågade lillan så klart, men där gick jag oxå bet tyvärr. Ja ja, får ta nya tag imorrn igen.

Mycke som det ska tas nya tag med nu känns det som. Mycket som händer på jobbet. Dagen har varit full av möten och grubblerier. Huvet blir fullt. Och vi fortsätter imorrn... huga. Men det brukar ju alltid lösa sej på nåt sätt tillslut ändå. Man får tänka så.

Nu har vi inget köksbord hemma längre. Det är på slipning. Vårat stora härliga köksbord ska bli slipat och målat/betsat i en grå nyans. Ungefär som en gammal ladugårdsvägg har jag tänkt mej. Spännande ska det bli att se resultatet. Kanske blir helt fel, men ja då får vi väl göra om det igen då. Värre än så är det ju inte.

Tänker visa tre bilder till jag har fotat oxå:







Härliga sommarbilder!

Ja och nu ska jag åter igen gå och snyta mej och sen lägga mej å sova. Känns nödvändigt nu de. Och jag undrar så när snuvan tänker lämna min kropp. Och min stackars näsa.. ond nu den.

Nattinatt på er!

27/9: Liten röd fläck

Fy attan va man kan var snorig. Usch. Har suttit med en toarulle bredvid mej idag och ja, papperskorgen blev nästan full. Gud vilken information va =)

Nä men egentligen vet jag inte om det var en så lyckad idé att vara på jobbet idag. Kände mej långt ifrån pigg. Men nu är det gjort. Och nåt mer som är gjort är en liten röd fläck i mitt öga. Undrar just om den kommit dit för att jag har snytit mej för hårt?? 



Lite läskigt tycker jag, och tycker att den lilla röda ska försvinna fort

Har funderat massor idag på foto. Varför är man sååå feg? Blir galen på mej själv. Suck.

Hopp i badet, Idol och kanske lite jordnötter till det! 
Tjing! 

26/9: Stadsbesök

Hejsan!

Idag vaknade jag i bra tid. ;) Och fint höst väder oxå, perfekt. Vi bestämde oss för en tur ner till tjejerna för att fylla på deras frys. Kan ju behövas.. Och glada blev de! Mumsade tacos när vi for, hade gärna suttit och ätit med dem, men vi brassade hemöver för att bjudas på middag i Ovansjö. Mums var det!

Älskar dessa höst dagar när solen lyser så vackert på alla lövens färger. Underbart. Hämtade min kamera oxå från Em. Vi har ju "delad vårdnad" om den nu. Och förmodligen så kommer jag fota i veckan, spännande!

Här en mobilbild från bilen, inge bra men känslan finns där, visst?!



Många mer såna dagar vill vi ha!

Jag fyndade ett par skor idag oxå, hurra! Alltid lika skoj. Tänk att vi kvinns ska gilla skor så himla mycket. Undrar varför.. Snygga eller hur? Och så där lagom hög klack.



Strax innan detta inköp, (blev även en ny toalettstol...äntligen... men det är ju inge kul att skriva om ) så käkade vi gott. Och självklart en kopp te till. Jag som dricker kaffe i tid och otid nu för tiden. Men nu med denna himla hals, så känns te mycke bättre. Köpte ett par nya träningsbyxor oxå, ska bli skönt att inviga dem. Sen hittade jag ett par aerobicskor oxå, men köpte jag dem: Nej. Varför då? : Vet ej. Men jag vet att jag ångrar mej nu. Morr..



Och när vi kom tillbaka till tjejerna och skulle bära upp alla kassar så hittade jag den här söta svampen. Visst är den gullig?!



Nu blev det en del bilder här, och jag har kollat igenom massa mappar i datan.. suck.. Måste få en riktig genomgång av allt nån dag. Men hittade de här på våra söta små kattungar. Vi hade jättemånga ett tag. Länge sen nu. Men här sussade de många gånger, efter tokbus i soffan. :)





Visst är de underbara? Jag skulle gärna ha kattungar här igen, men jag vill INTE rensa kattlådan. Fy och bläk för det. Och när man har så många som här, då blir det mycke rensande.. pyton. Annars är det ju bara skoj. Se dem när de utforskar rum efter rum och trappan, och verandan.. jättekul! Skulle jag veta att Humlan bara fick max två kattungar så skulle jag gärna låta det ske. Men det vet man ju inte..

Avslutar dagens blogginlägg med två till bilder från fotojobb jag gjort.





Vackert par tycker jag!

Nu är det dags för nässpraj, halstabletter och sista koppen te. Sen sova gott (förhoppningsvis)
Ni får gärna hålla tummarna att jag slipper hosta! Vill inte ha en till sån natt.
Kram och nattinatt!  host host..

25/9: Lite foton

Hm... vaknade 17.18 idag. Då tyckte min kropp att det var morron. :)
Igår tappade jag rösten. Helt. Länge sen det blev så för mej. Knepigt. Att det verkligen inte går att få ur sej nåt. Tänker på de i Idol, stackare när de blir förkylda under denna tävling. Usch.

U ringde mej och förstod snabbt att jag inte kunde vara så rolig direkt. Mer jaha, jag kommer hem... ok, ses... Väldigt kort blev det. Och jag lät väl: ........ så ungefär. =) När han sen kom hem så fortsatte det likadant. Jättekul kväll.. Men sömn ska ju vara bästa medicinen har jag hört, så undermedvetet så var det väl det som kroppen provade, när jag nu kunde sova så länge.

Har just ätit lite frukost, och ska väl .. tja.. va ska jag göra. Fortsättta ta det lugnt liksom. Blir en helt annan helg än jag hade planerat. Skrot oxå. Ville ju först och främst träna med Idha idag. Sen hade jag tänkt fara ner till stan och dansa av mej lite. Bachata, merengue och salsa.. men inte då. Skulle verkligen inte orka med det. Snyft..

Jag får ta en kväll i soffan istället. Kanske nåt bra på tv, vem vet. Det hade suttit fint med en härlig promenad oxå idag. Var ju strålande fint väder när jag vaknade. Hoppas på lika imorrn. Då tänker jag kliva upp tidigare. ( hoppas jag iaf )

Har tänkt lägga ut en del av mina fotojobb här oxå. Börjar lite smått.
Här en fin bild på en student. Marie! Väldigt vacker bild tycker jag.
Nåt som var skoj var att hon var med på alla möjliga tokiga ideér som jag hade. Jättelätt att fota henne. Blev bra hela tiden. Kul! Och jag älskar ju att fota när man har vatten, träd och trä intill. Kommer synas på mina bilder.

Så här kommer smakprov nr 1:



Visst är det vackert! Eller vad tycker ni? Kom gärna med synpunkter.

Nr 2:



Och 3:

 

Ska säga oxå att jag frågar alltid de jag fotar om jag får använda bilderna sen.

Blir riktigt fotosugen igen känner jag. Det är ju så kul!
Såg väldigt fina bilder på en kollega oxå nyss.. ska bli kul att höra mer om det!!

Nu tar jag min förkylda jag och en kopp varmt te (undrar hur många jag druckit idag) Ska mysa ner mej under filten och bara bara.
Kram och hej!

24/9: Lamborghini

Men skrot va jag har ont i halsen. Tvärtjock och känns som om halsen vore ett enda sår. Bläken. Kan inte fatta varför måste bli så här varje gång jag börjar träna igen. Nån som vet varför??

Jäkligt irriterande. Suttit på jobbet idag och pulat i mej halstabletter. Hjälper ju så där, men de lenar ett tag iaf. Men när jag ätit ett gäng så mår man ju pyton av tabletterna. Huga.. känner mej ynklig nu. Vill ha massa mera tips på hur jag snabbt får en normal halskänsla igen. Tack på förhand! (och Tack för alla tips på facebook)

Vaknade i morse med ett ryck. Svettig och mådde dåligt. Hade vidrig mardröm. En sån där jobbig när man sett saker man absolut inte vill se. Tittade på U som sussade gott bredvid mej. Skönt!

Tänkte jag skulle lägga in bilder på den super läckra bil som U och H var ner till Stockholm och körde. Lamborghini! U ringde mej när de var ute och körde och gasade på.. Kan säga att det hördes, väl. Och fort gick det. Vet inte om jag hade gillat att vara med. Hade förmodligen suttit och skrikit: sluuta, inge fortare.. lägg aaaaav! :)





Rätt läcker va?! Kan tro att de kände sej rätt coola när de gled runt i den. :)
Men jag tyckte denna var snyggare! Absolut, den är ju röd! Och ja, jag hade gärna kört den oxå!



Får väl bli nån gång i framtiden när jag vunnit på lotto som jag aldrig spelar på ;)

Hm.. ensam i huset. Känns trist nu. Liksom inte på humör att vara själv. Vill inte ha massa folk heller här, usch smitta ner fler med ont-i-halsen-virus. Nä vill ha det så där lagom. Sitta under en filt vid U. Det vore gött nu de. Och han kan ju bara inte bli förkyld igen. Som har haft världens längsta förkylning känns det som. Äntligen på bättringsvägen!

Ska titta på Idol sen. Annars vet jag inte om det är nåt skoj. Måste kolla tidningen. Och ta en halstablett till.. Kanske läsa några bloggar till oxå. Alltid trevligt!
Kram och host.. (men inte på er!)

23/9: Föreläsning

Knall röd i ansiktet. Och då menar jag som en tomat. Illröd.  Fniss fniss.. Men så har jag kämpat oxå. Skitkul dans-aerobic pass igen. Tänk om man fick gå på sånt fler dagar i veckan. Dans är ju bara SÅ kul! Man glömmer ju bort att man faktiskt tränar (nästan iaf) när man håller på. Just för att det är så kul bara.

I måndags var Matte och jag ner på föräldrarmöte i stan. Kan inte minnas att det ens var några såna möten när jag gick på gymnasiet. Fanns det?
Vi fick lyssna på jättebra föreläsning om datoranvändning. En kille som jobbade med just databeroende människor och sånt. Han var jättebra. Han och en till hade föreläst för kidsen på dagen oxå. Och E tyckte om det iaf.

En jättebra sak han berättade var om en kille som hade pratat med honom om sin mamma. Hon var ju bara så bra tyckte han. Hon hade skjutsat honom till varje fotbollsträning, stått och hejat på honom på matcherna, tagit hem lagets tröjor för tvätt och massa sånt. Föreläsaren sa att ja, det är ju för att hon är din mamma, hon älskar ju dej och vill ditt bästa. Gör allt för dej. Vill vara delaktig i ditt liv.
Killen fortsatte: jamen varför har hon inte suttit en enda liten stund med mej när jag nu spelar dataspel, som jag är väldigt duktig på? Och mamma hatar ju fotboll.

Nåt att fundera på kanske..
Det känns ju självklart att hänga på när det gäller ex.fotboll. Tycker nog de flesta. Sport är ju bra de. Men om kidsen har annat intresse, exempelvis data, hur många föräldrar finns där då? Hur många stöttar sina barn i det?

Det kan ju oxå vara så att just föräldrarna har köpt det spelet barnen spelar, men sen när barnet sitter där och spelar, så tjatar vi bara om att de sitter för länge och borde göra nåt annat.
Visst känner vi igen oss?

Jag kan säga att det inte är många minuter jag har suttit eller stått bredvid när Ti har spelat nåt dataspel. Jag har kollat litegrann och känt att jag inte fattat ett enda dugg. Man jag har inte satt mej in i det heller.. dumt. Och å andra sidan så har inte Ti klagat när jag har stått där och ställt nån fråga, utan har svarat mej om vad han pysslar mej. Känns lite dumt när jag tänker på sånt här. Att man gör sån skillnad på aktiviteter. Hockeyn har vi ju varit med på, och fotboll..

Killen tog även upp detta med att många spel idag tar väldigt lång tid att spela. Och kidsen kan ju spela med folk över hela världen och vara inne i mycke komplicerade grejer. Då kan man ju oxå förstå att de inte vill bryta det de håller på mej just NU för att middagen är klar.

Där gäller det att kidsen pratar med oss oxå, så blir det ju mycket lättare att förstå. För nog har jag trott att det bara är att gå därifrån ett tag och sen bara hoppa in i spelet efter maten.. men alla spel är ju inte så.

Efter mötet så for vi upp till E och fikade. Mums va gott det var. Skorpor med marmelad och kaffe. Kul för Matte att få se lägenheten oxå. Så himla fint där. T var och jobbade!



Vi har haft möte på jobbet oxå, ang vår omorganisation. Man undrar ju hur det kommer att bli. Det rörs om i grytan ordentligt minsann. Men som vanligt så tror jag att när en tid gått så kommer vi alla vara varma i kläderna i våra nya roller, så allt blir bra. Det tar bara emot lite i början..

Igår hände nåt som gör att jag känner mej lite äldre. Ni vet den där vita/blåa vagnen som står bakom Konsum.. Ja just det, mammografi. Herregud.. är jag gammal att jag måste gå på sånt nu regelbundet? Ja. Så är det.
Och vilken himla tur vi har som får göra det. Så många som upptäcker knölar som tas bort långt innan nåt allvarligt hinner utvecklas. Väldigt bra. Men visst är man lite orolig nu när man väntar på svarskuvertet. Huga.

Hihi.. här kommer en lite knasig bild på Baggis. Han ser ju ut som ett monster.



Nu tv soffan och Idol, mysigt skönt att slappa där nu. Trött i hela mej.
Tjing!



22/9: Övernattat i stan.

Min stora fina tjej har äntligen varit hemma nu oxå! Härligt! Det ÄR jobbigt, tråkigt och väldigt alldeles fööör tyst och lugnt här hemma utan kidsen. Ta kom oxå hem, men hann knappt träffa henne då jag skulle iväg till festen, och sen dagen efter for hon med tåget när jag skulle iväg och fota. Snabba ryck. Längtar tills vi kan sitta allihopa och bara surra och mysa igen. 
E kom hem senare med tåget, efter fotningen. :) Hon hade varit och hälsat på kompisar och pappsen i Brunflo. Vi käkade middag tillsammans, vilket är trevligt. Stackarn, var väl kanske inte helt nöjd med att det blev tacopaj.. de har ju levt på det ett tag.. fniss.
Men det var fler än jag som var riktigt nöjd med att E var hemma! Humlan tog plats direkt!



Hon och jag for sen mot Sundsvall. Hon skulle ju "hem" (huga va konstigt att skriva så) och jag skulle på salsa-träning! Hurra va kul! Vi handlade lite smått och gott till lägenheten. Sen brådis till min träning. Det var så himla kul att vara där igen. Möttes bara av glada härliga människor. Underbart! Och skitkul var det. Älskar salsa! Vi fick lära oss en härlig kombination. Här är våra glada underbara lärare Lina & Hector som kör igenom programmet efteråt, så jag kunde filma. Alltid bara att ha här hemma och kunna träna lite.
Visst är de duktiga?!

Hm.. ja nu skulle det ju komme ett litet klipp här med dem när de dansar som ni förstår.. Men nä, det vill sej inte. Skrot oxå. Får ta ett snack med dotra, hon kan säkert hjälpa mej. Så ja, det kommer en annan gång. :=)

Efter träningen blev jag toktrött. For till lillan för att bära in prylar som blev kvar i bilen. Satte mej i soffan coh ja, blev kvar. Vi bestämde att jag skulle sova över där. Mysigt! Ta var hos sin "kompis" A. :)
Vi surrade och sa godnatt. För att sen börja surra igen och på nytt säga godnatt. Hihi.. det märktes att vi inte pratat "nära" på ett tag. Skönt att göra det var det iaf.

Tidigt på morgonen smög jag mej upp för att ta mej ut i kalla Sundsvall och fara hemåt. Väldig dimma var det och usch va jag frös där i bilen ett tag.



In hemma en snabbis för att byta kläder och sen iväg på jobbet. Lite trött då. Har bytt mail-system på jobbet så vi hade en genomgång av det. Å.. vad det känns krångligt när man ska börja med nåt nytt. Men ja, man vänjer sej fort :) Himla tur de!

Nu ska jag inte skriva mera nu. Sängen kallar på mej!
Kram och sov så gott!

22/9: Foto, brand, rösta!

Skönt var det att få sova ut i söndags. Jag som älskar att få vakna UTAN väckarklocka. Kroppen mår ju bäst när den får somna och vakna när den vill. Jag kände mej pigg ändå vilket var skönt. Inte så där seg och ont-i-huvudet-bakis. Väldigt trevligt att slippa. U hade farit på älgjakt så det var alldeles tyst och lugnt i hela huset. Pulade på här ett tag och sen blev det bestämt att jag skulle fota en tjej för ett porträtt hon behövde. Glad att hon frågade mej! Kul!

Vill fota mera. Är ju så himla kul. Har ett fotouppdrag framför mej nu oxå. En som gift sej och fått barn som vill ha lite familjebilder. Ska bli spännande.
Hur som så for jag till Ånge för att fixa bilden på Ulrika. Blev några stycken, både inne och ute. Utebilderna gillade jag bäst. Så härliga färger nu.

När jag precis ska fara därifrån så får jag ett sms av min kollega Linda: brinner det på vårat jobb??
Jag blev alldeles kall när jag läste. Ringde henne och fick höra just det. Brand. Jag slängde mej in i bilen och for mot jobbet. Där stod brandbilar och ett av våra kontors fönster stod på vid gavel. Jag såg varken rök eller eld, vilket kändes skönt. Men de höll på att bryta och bända loss en del av fasaden på gaveln på byggnaden. Allt var under kontroll. Bra! Pust...



Tur det finns brandlarm och snabb brandkår. Huga.. många tankar fick man.

Sen när jag skulle fara därifrån så var jag mera fotosugen. Hade hört så mycke om Kapellbacken här i Ånge. De håller på att riva hyreshus där och många tycker det ser ut som en krigszon. Bestämde mej för att fara ner och ta några bilder.

Min känsla när jag gick runt där och fotade var inge vidare. Tänk va många som bodde här när jag var liten. Massa vuxna och barn.. överallt. Och nu bara tomt. Färdigt att rivas. Tycker det är så synd att Ånges befolkning minskar, så fort. Och ja, det ser hemskt ut. Kan tänka mej att det känns mycke värre för alla de som bott där när de ser detta.  





Efter fotandet så full fart hemåt. Fixa ur bilderna ur kameran. Och sen iväg och rösta. Vi har två katter som beter sej som hundar så fort vi ska ut och gå. Småfisarna, de ville med på promenad minsann.
Men rösta fick de inte.


Jag hoppas verkligen att du gick iväg och röstade du med! Blir så trött när jag hör kommentarer som: äsch, jag orkar inte bry mej, Spelar ingen roll, Inte intresserad.. och så vidare.
Jag är inte heller insatt så himla mycket. Men nog för att veta hur jag känner inom mej. Vad jag tycker är en bra grund. DEN vill jag visa genom min röst. Sen tycker jag att en anleding som är att vi faktiskt FÅR gå och rösta, utan att bli fängslade eller till och med mördade, är en anledning stor nog, för att just göra det.

Nu gick det som så att ett visst parti, som jag verkligen vill ta avstånd från, fick väldigt många röster. Har svårt att förstå det. Ni alla vet precis vad jag menar.

Har vi inte nog med avsky och hat i detta land? Varför måste vi bråka och spy galla över människor från andra länder? Svårt att förstå som sagt. Mångfald berikar tycker jag. Och förresten, vad är helt svenskt idag?? Vår pizza? Våra köttbullar? Våra spagetti? Våra bilar? Kläderna på våra kroppar, ja men de kommer ju från Sver.. nähä. Och dessa kommentarer som: jamen de kommer ju hit och tar våra jobb. 
Öh.. vilka jobb tar "de"? Tänk efter nu. Jag kan inte påstå att det syns och märks nånstans, nån gång att just "Houssein" fick jobbet istället för "Peter". Eller kan du ge nåt exempel på det? 

Usch.. blir upprörd. Visst, vi måste få tycka tänka och säga våra åsikter. Väldigt viktigt. Men när vissa bara inte föröker förstå, så blir jag så less. Såg ett klipp på youtube, som gått varmt på facebook oxå. En person från "det" partiet som påstod att han ville bevara svensk kultur. Och fornminnen. Reporten undrade vad han tänkte på då. Svaret blev: julafton och midsommar. 

Hur i he... e tänker han då? Är julafton ett av Sveriges fornminnen nu? Suck.

Ja jag veet.. klippet kan vara just ihop klippt, och ja, det finns andra personer med mera djupa och faktiskt realistiska åsikter ang detta. Men ändå.. suck igen.  







22/9: Guldhits

Back again!
Har suttit och tittat på "Välkommen åter" på tv. En ny komedi som jag tyckte var bra. Fast jag längtar ju tills Solsidan börjar igen. Den är så galet rolig. =) Innan såg vi "Berg flyttar in". Hette det så? Hm.. ja ja, det var bra det med. Hon flyttade in hos Gunde Svan iaf. Herregud vilken människa säger jag bara. Tävling är liksom a och o för honom. Duscha på ca 1 minut och 30 sekunder typ. Hur går det till? Mysigt program var det iaf.   
Nu ska jag försöka få ihop de senaste dagarna här.

Var ju på fest i lördags hos Thony i Bräcke. Guldhits-träff! Jättekul att träffa alla igen! Och kul för Idha som jag nu ska dansa med, att träffa alla i "galna gänget". Vi hade "knytis" och oj va mycke gott det blev. Åt som bara den och ändå så fanns det mat för 10 pers till där, när vi ätit klart. Vi sjöng, dansade och spelade allt från lp-skivor till gitarr. Skitkul!

Jag önskar verkligen att jag oxå kunde sjunga. Visst i bilen, själv, och i duschen typ.. där funkar det ju riktigt bra =) Men sjunga för andra, nja..

Här några bilder från vår härliga kväll.
Blir nästan lite hungrig igen känner jag :) Här hugger Thony & Marléne in.



Väldigt snyggt gjort tycker jag!


Jag & Lena!


Fredrik och Marléne sjunger för full hals.


Sötingar. Thony & Rickard visar sina bästa sidor :)


Jag & Idha säger hej då, till en massa sång och dans!


En riktigt kul kväll! Hoppas vi kan göra om det framöver här.
Kram på härliga gänget!


21/9: Dagarna rusar.

Oj oj.. va tiden springer iväg. Och nu menar jag inte just tiden som sådan, utan dagarna.. Fort går det. Jag tycker jag varit på språng ett bra tag nu. Men imorrn har jag en ledig kväll och ska blogga av mej lite. Lägga in lite bilder från festen i lördags bland annat =)

Har hunnit rösta, träffat härliga människor, dansat, tränat, lyssnat på föredrag och umgåtts med min älskade dotter!! Åkt en hel del bil och sovit alldeles för lite. Och nu sitter jag här trött. Skulle ha lagt mej för ett tag sen, men skulle ju b a r a starta datan en liten stund.

nattinatt då kära ni, och så ses vi imorrn igen!


17/9: Dans-aerobic!

Fredag här igen! Härligt tycker jag. Lunch nu. Längtar tills klockan slår 20.00 för då ska jag kolla på Idol. Tycker det är väldigt många som är superduktiga i år. Skulle inte vilja sitta där i juryn och välja. Fy va jobbigt.

Sitter nu och har lite ömmande muskler. (jo de finns faktiskt där under) :) och det är skönt! Var på skitkul träningspass igår kväll på Träningshuset. Det var dans-aerobic och det passade mej perfekt. Kände sån glädje i hela mej från början till slut av passet. Härligt! Ni vet när man är totalt slut, svettas som en tok, och ändå känns det som man kan springa elljusspåret två varm hur lätt som helst. Det är lycka det och endorfiner som far runt som tokar i hela kroppen. =)



Blev dock inget elljusspår efteråt, men väl ut och springa i strumplästen efter en jä..a katt som far runt här hemma och bråkar med våran Baggis. Pratade i telefonen när jag hörde världens katt-bråks-ljud utanför. Slängde luren och sprang ut. Mycke riktigt, där var han igen.. den där vita/svarta/gråa säkert okastrerade hankatten och gav sej på Baggis. B sprang in det fortaste han kunde och jag satte efter den andre.

Vet nån vem som äger den katten så hör av er! Jag kan ta med den själv till veterinären så den blir kastrerad.

Sen in igen och satte mej ner en stund för att svettas klart. Härligt med en dusch och fika i tv-soffan sen. Baggis följde mej vart jag än gick, så även in till duschen. Satt snällt och väntade för att sen hoppa i badkaret och dricka lite vatten och förundras över shampo flaskan.. skulle han vilja prova kanske =)
Nä, tror det mest var hans egen skugga han kollade på. Men söt var han!



Häromdagen blev jag riktigt less oxå. Hur f.. ska jag/vi kunna veta att vi måste ljuga? Ska vi vara tankeläsare eller ska vi bara "gå på känn av tidigare gånger.." Ja ja.. så är det. Men väldigt trist att få skit, när det inte var jag/vi som har gjort nåt fel.
Att man bara inte låter bli att bry sej. Borde lärt mej det tycker jag.. Ville ju bara hälsa.

För att få bort den olustkänslan här ovan så gick jag ut och rensade bort lite av sommarens blommor. (som knappt kan kallas blommor längre, bara torkade pinnar kvar) Himla skönt att få undan sånt. Rensade både här och där i rabatten. Passade på att ta reda på massa frön oxå. Kul att kunna plantera till våren av sina egna frön.

 

Fick rensa lite igen i växthuset oxå. Där längst in hittade jag en jättestor tomat, som det låg en mindre uppepå, som möglat. Fy farao va det luktade. Bläken säger jag bara. Usch.

Ätit goood lunch nu, soppa.. :(
Hoppas på bättre middag! Och fredags-mys!

Tjing!

14/9: Men varför..

..är alla så trötta?

Varit trött som en tok hela dan. (hur man nu är det) Bestämt mej för att lägga mej i bra tid i kväll. Vilket innebär en sänggång innan klockan slagit 22.00 pip. Undrar just om jag fixar det..

Tick tock tick tock..

Satt på jobbet idag och var så himla trött. Och mina kära kollegor gäspade i kapp med mej. Förstår inte. Varför är så många människor trötta nu? Är det hösten, mulet och grått väder, eller har vi fått i oss sömnmedel hela bunten? Tycker iaf att jag hör överallt att man är trött. Det är ju trist ju. Jag vill vara pigg, ha massa energi. Ta tag i saker här hemma (som jag skulle göra direkt om jag hade lite extra pengar..) Men nu bara sitter man och segar hela dan, sen fortsätter jag när jag kommer hem. Huga.. måste göra nåt åt det.

En teori jag har är att jag får för lite friskluft. Jag är aldrig ute. Tar bilen från A till B, sen när jag kommit hem så är jag liksom bara inne. Duuumt. Kanske ska skaffa en hund ändå, så jag måste komma ut. :)
(eller så kan min trötthet bero en del på att jag lägger mej vid 23.30 tiden oftast och klockan ringer fööör tidigt)

Igår var jag på träninghuset på Zumba! Var ett tag sen nu, men jag måste ju komma igång igen (försöka iaf) Få bukt med slapp-kroppen. Huga.. Skulle behöva en personlig tränare. Tänk vilken lyx det vore. En person som gör allt för att man ska lyckas. Oavsett om jag skulle gråta och skrika, så skulle den personen bara skrika högre och få mej att kämpa på och "fixa" mej ändå. Härlig tanke de!

En nära väninna har skaffat sej en egen "pt" (personlig tränare) Jag beundrar henne för det. Verkligen. Jag tycker det är så bra när man investerar i sej själv. Det kan vara massage eller andra behandlingar för sej själv. Härligt. Jag är alldeles för dålig på att göra sånt. Tyvärr. Och jag tänker nog som många andra, att det kostar för mycket och så. Men egentligen, vad är viktigare för mej, än mej själv. ( ska vara barn då! )
Man kan ju lägga pengar på många andra, betydligt mindre viktiga saker. Undrar varför det är så, att man har svårt för att just "slösa" på sej själv?

Idag på lunchen så testade vi ett nytt ställe i lilla byn här. Det var på Café Källarn! Jättebra! Kul att de har öppnat och massor fanns det att välja på. Jag håller alla mina tummar för att det kommer hålla i sej och vara många som kommer dit. Vi behöver ett sånt ställe! Jag åt kyckling-klubbor med ris. Jättegott!



Nämen.. nu är klockan 21.53.. Jag måste rusa. Har ju dejt med sängen nu, får INTE bli sen!
Kram och natti!



12/9: Skördat

Helgen har rusat förbi. Fort. Men skönt har det varit. Tänk vilken tur vi har här i landet, som har två lediga dagar i veckan. Dagar vi kan fylla med precis vad vi vill. Härligt tycker jag. (ja lite annorlunda är det för de som jobbar skift, men de har ju andra dagar ledigt)

Kan inte säga att jag gjort så himla mycket faktiskt. Men det har varit skönt. Bara varit. Hunnit dona lite i växthuset iaf. Var ju länge sen jag tittade inte där, pga resan och så. Och ja, det kändes som jag behövde hugga mej in där. Haha.. Växt galet mycket. Kul!



Men nu har jag rensat lite och plockat lite gosaker!





Härligt att kunna plocka in så mycke egenodlat. Mums! Längtar tills paprikan blir färdig. Som sagt, gått så segt i år. Mera sommar och sol vill vi ha :)

Tog en tur till stan idag. Tänkte att tjejerna kanske ville ha något handlat till sej. Men tja.. det var tydligen "nödvändigare" att kolla facebook så vi for en sväng mot Birsta istället. Trodde ju i min enfald att de skulle bli lite glada att vi kom.. Men men.. Annan gång kanske. Hann käka med dem iaf. Man eller jag, har en sån längtan ju, men den fick inte vad den ville ha idag tyvärr. Tog med mej lite bröd, gurkor och parfymen jag köpt. Hoppas den blir bra iaf.

Pantade en massa flaskor och burkar innan vi for oxå. Tänkte att det kunde bli bra med lite extra klirr i kassan för E då det är knapert. Tog en stund att stå där.. men ja, pengar ger det ju. Alltid bra! Önskar jag hade ett extra knäck nu. Funderar om man ska sätta igång med massagen på riktigt igen, och mera fotografering. Vore ju toppen de!

Turen i Birsta bestod sen av Biltema.. hurra va kul ;) Ja det blev ju lampor till min bil så jag klagar inte. Sen en sväng in på djuraffären och köpte lite fiskar. Kul! Så nu är det full aktivitet där i akvariet igen. Var inte tomt innan, men lite glest :)

Nu tänker jag lägga mej och läsa lite till i boken Hypnotisören skriven av Lars Kepler. Har hört att den ska vara spännande och bra och jag blev fast redan på de första sidorna så det bådar gott.

Nattinatt på er!


10/9: Fredag

Happ. Då var det fredag då. Denna härliga dag när man är så där glad i hela kroppen hela dagen, just för att det är fredagsmys på kvällen! Visst är det så?! När man kommer hem efter jobbet, gärna oxå kunnat sluta lite tidigare. ;) Huset är lugnt. Nystädat överallt. Doftar god mat. Allt framdukat och klart. Vinet uppkorkat. Man slänger av sej kläderna, tar en dusch och hoppar sen snabbt i något bekvämt. Mys-dressen!

Eller så blir det inte så. 
Jag kom hem, lite tidigare vilket var himla skönt. Älskar verkligen våran flextid på jobbet. Så bra! Men typ där tog detta härliga ovanför slut. 

Tokmycket grus och skrot i hallen. Massa tvätt på räcket. Kläder överallt. Byrån i hallen syns knappt. Och inte köksbordet heller. Fullt med tidningar och reklam utspritt. Rätt trist. Diskbänken är full av det som inte fick plats tidigare. Verandan har papp på golvet kvar, sen jag målade.. en evighet sen nu. Fullt med gamla tidningar där på bordet. Stolar och filtar överallt

Ja detta bara för att visa en helt vanlig fredag liksom.

Hehe... jag kan ana att fler känner igen sej. =) Men nu blev det som så att jag fick ett litet ryck här. Så nu är köket fint igen, hallens byrå och trappräcke syns igen. Tvättmaskinen och diskmaskinen är igång. Ja jag ser ljuset i tunneln ;) Tar och dammsuger och torkar golven imorrn. Man ska ju inte överdriva ju.

Är själv hemma då U jobbar. Kändes nog lite konstigt för honom att börja igen. Har ju varit ledig så länge. Hoppas han blir lite tidig hem, annars är det nog stor risk att jag har somnar i soffan sen. (lär jag göra ändå, men kan säkerligen hålla mej vaken lite längre om han är hemma) Ska bara dona lite till här nu och sen ta mej ett glas vin och mysa. För det är ju fredag!

Och visst vill jag fresta er med några bilder till oxå!
Här är jag i odlingen. Långa "spröt" precis som gurkorna i växthuset.


Massa god mat! Härligt att äta flera små rätter, sitta och mysa länge.


Här är jag och vår pratar-bara-italienska vän.


Undrar just hur många koppar det blev under resan.. många! Och guud vilka goda bakverk de hade. Jag brukar inte vara så förtjust i det utomlands. Tycker det är för sött eller bara massa gelé på allt. Men detta, smaskigt värre!


Här massa oliver, som oxå smakade underbart där. Synd man inte hittar samma goda smak här hemma på dem.



Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Väldigt vackert tempel. Och tittar ni noga så ser ni att det är folk där uppe på toppen. Vi gick inte upp. Ångrar det nu faktiskt. Måste ha varit härlig utsikt.



Här en av alla smala gränder. Jag tycker detta är så vackert. Skulle ha kunnat fota hur mycket som helst. Tänk att göra en resa som bara går ut på att fota massa vinklar och vrår. Nån gång kanske!



Och givetvis skulle jag hitta "kusar" att fota oxå. Här en läcker gräshoppa. Grön och fin. Var väl ca en decimeter lång. Tjusig va?!


Nu ska jag sätta fart här med det sista av mitt lilla ryck. Sen blir det tv-soffan.
bäst och ha en trevlig fredagskväll!

8/9: Lite bilder

Vilken seg dag. Kände mej tröttare i morse då jag sovit hela natten, än jag gjorde igår morse när jag knappt hann vända på mej förrän jag måste upp. Konsigt kan de va.

En härlig septemberdag har vi haft iaf. Äpplena bara rasar från vårat träd så jag tror det får bli lite bakning här. Får se till att få receptet på mammas godaste äppelkaka. (men tror inte jag fixar att göra dem lika bra som henne)

Har packat upp allt från resan och flyttat det mesta till tvättrummet. Resväskorna står i hallen, tomma och övergivna.. men jag skulle allt bra gärna fylla dem igen och sticka iväg, med E & Ta. :)

Måste ju visa er lite bilder från resan nu. Och börjar ju givetvis med druvor!



Så här såg vår fina folder ut. Med överraskningen Toscana.



Visst berättade jag om mys vid poolen :)



Tack Uffepuffen min för denna underbara resa!!



Här är vi alla (utom fotografen U) på vår första middag på slottet.
Och inte en dag över ..28...



Här är ett par bilder från vår slottsvandring.





Här är vi i en gammal medeltidsstad. Väldigt mysigt.



Och här är vi brudar! Men K fattas..



Nu ska jag kolla på Idol här, så lite mera bilder kommer imorron.

( hörde på radion en debatt ang att väldigt många kollade på Idol istället för att lyssna på valvakor.. )





7/9: Toscana!

Back in Sweden!

Snacka om överraskning
Jag har ju längtar och önskat mej till varmare breddgrader hur länge som helst. Och trodde det var kört nästan.. Ville ju fara med tjejerna och ha det gott. Men så blev det så här!

Jag satt och kollade på facebook och läste vad spåkulan sa. Det stod nåt med att: du har druckit för mycket kaffe, du behöver koppla av. U blev intresserad av vad det stod och sen sa han: Det var en himla dålig spåkula det där. Jag fattade inte nåt så klart. Sen fortsatte han: ja, för om det stämde så skulle det stå att du skulle åka bil mot Arlanda imorrn kväll..

Min kommentar blev spontant: Mäh.. det är väl inget att skämta om heller.. 
Jag VILLE ju så gärna fara iväg. 

Men det var inget skämt. Inom loppet av några minuter så hade jag fått klart för mej att vi två skulle fara på semester med Carina och Henke till Barcelona. Men fatta hur glad jag blev!!!

Sen blev det lite ångest för att jag inte skulle ha E med mej. Men U hade redan pratat med henne och Ta så det var lugnt. Och jobbet, hur skulle jag få ledigt nu.. med det var redan fixat. Sen länge tillbaka.
Där ser man! =)

Jag ville direkt ringa C för att planera vad vi skulle packa och så. Men icke, där var det stopp. Det skulle vara en överraskning och hon fick inte veta nåt. Nähäpp.
"Plågade" mina kära kollegor hela långa dagen med mitt glada: hörru bara så du vet så.. jag ska åka till Barcelooonaaaaa!  Hihi..

Sen hem och packa och dona. Slängde ner hur mycket som helst, kändes som jag inte hade nån koll alls på vad jag behövde. Bara så snurrigt alltihopa. Och kul
Vi satte oss i bilen kring nio på kvällen och for mot stan. Ville in till tjejerna så klart, och passade på att lämna dem tre taco-pajer oxå. Alltid bra att ha fixad mat i frysen. Uppskattades! 
Vi surrade på där ett bra tag och sen skulle vi bege oss vidare mot Arlanda

Resan gick bra och vi sov en stund i bilen. Sen in och möta upp C & H där innanför dörrarna på Arlanda. Vi väntade bara ett tag och sen där, jag ser dem. Men.. jag ser Lotta och Mattias oxå. Och vänta här nu..där kommer Lollo och Gunnar oxå. Men va fan...? ;) 

Där stod vi alla brudarna och bara gapade av förvåning. Karlarna hade alltså fixat ihop detta, för länge sen, för att överraska oss med en 40-års resa. Snacka om häftig grej! Vi blev så glada

Mycke fnitter och tjatter om hur och när vi alla trodde, anade eller just inte fattade nåt, blev det från oss. Grabbsen var nog bra nöjda att de hade hållit allt så bra.
Sen kom snabbt nästa överraskning. H delade ut fina små blad till oss och på dem stod det minsann inte Barcelona, utan Toscana! Jag bara gapade igen. Men vadå, sa jag.. ;)

Japp så det bar iväg mot Toscana alltså. Och vi skulle bo på ett slott, hyra bilar, resa runt, vinprovningar och shopping. Och förstås sol och bad & massa god mat. Vi var så himla glada och spralliga allihopa! 

Tänk vilken överraskning från dem alla. Fantastiskt!  Tusen tack till H, U, M, G, C. Kraam på er! 

Vi fyndade lite i taxfreen så klart, och sen klev vi ombord. Första stoppet blev i Riga, och vi blev lite lurade där med att vi skulle stanna där ett tag men så var det ju inte. 
Sen vidare mot Rom!
När vi kommit in på flyplatsen, efter en väldigt luftgropig väg ner mot marken, så irrade vi runt lite så där lagom. Och vipps så ser jag ett bekant ansikte. Då står Kajsa och Christian där, och K håller i ett papper hon skrivit: "40-taggare from Sweden" på! Hahaha.. vilken surprise det blev oxå. Himla kul! Nu var vi 10 samlade! 
 
Jättefint väder när vi kom och det skulle hålla i sej. Mellan 26-30 grader. Så härligt att resa på hösten för solen är ju fortfarande jättevarm, men man slipper smöjra sej och bränner sej inte ändå. Inte jag iaf. Men är ju olika förstås. 

In i de tre hyrda bilarna och iväg mot Toscana

Stannade för en lite paus efter vägen och vi in och köpte vin direkt och korkade upp vid bilarna. Såg säkert lite desperat ut, men vi hade semester och var på g där. Mysigt! Och jag bara älskade värmen mot mej när jag klev ut ur bilen. Underbart!

Sen vidare och oj vilken kringelikrok väg det var upp till slottet. Men otroligt vackert landskap och alla dessa vindruvsodlingar överallt.  
Området vi bodde i hette Montespertoli och vårat slott hette La Castello di Montegufoni. När vi kom fram så kom en man mot oss och skulle förklara var vi skulle ta vägen. Och han pratade på hela tiden på italienska, utan att bry sej om att vi inte begrep ett dugg ;) Men till slut så blev K en hejare på att förstå och göra sej förstådd så det gick finfint.  

Efter att ha kommit in på våra rum så väntade en underbar middag på slottet och gott vin till så klart! Vi bara myste och alla hade nog väldigt svårt att förstå att killarna hade fixat allt detta i smyg, för våran skull! Gud så snällt och fint gjort av dem!

Sen följdes dagarna av sol och bad vid poolen, och god champagne! Inte dumt de inte! Sen antingen en liten tripp till vinprovning, eller någon annan ort. Eller bara fritt så varje par kunde dona på som vi ville ;)
Vissa smakade på ostar, och vissa kollade in rummen lite extra :)

Vi besökte Florens och Siena oxå. Väldigt kul att komma iväg så där och uppleva mer än "bara"  (dumt att använda ordet -bara- egentligen, men ni förstår) stället vi bodde på. Så fantastiskt att se alla gigantiska byggnader överallt. Önskade jag visste mer om dem, men man får väl Googla :)

Nu ska jag sussa här, ska bli så skönt! En hel natt hemma i sin egen säng, inte dumt.
Men visst saknar jag redan Italiens sköna land! Nattinatt!   (bilder kommer imorrn)


Hade det rätt gott där på slottet!

RSS 2.0