31/12: Sista..

Årets sista dag är nu här. Och jag kom just ut från jobbet. Har fixat med en del jag inte hunnit med. Känns bra. Andra jobbar oxå för fullt för att folk ska få igång elen så fort det bara går.

Lider med er som är strömlösa ännu. Och tycker alla kollegor gör ett superbra jobb, på alla plan för att verkligen göra allt.

Nu ska jag hemåt och börja dona med nyårs maten. Ska bli trevligt! Och gott!

Gott slut och Gott Nytt År vill jag önska er alla fina läsare! Hoppas att ni vill följa med mej in 2012 oxå!
Kramen på er!


Spel!

U och jag körde lite Kinect härom kvällen. Så himla skoj, och helt slut blir man. :-)


29/12: ledig

Ha.. mottagning! Jippie!
Hemma funkar det ju inte än men är i Ånge nu. Har just hälsat på Lotta med familj som är hemma. Trevligt! Em har busat med barnen för fullt så hon blev helt slut.

Träffade Carina med familj igår en snabbis oxå. Kul att vi hann. Vi sitter hos mor o far nu och visst känns det konstigt när inte Cirro är med oss här. Bläk för det.

Mors på er!


27/12: Äntligen!

Fy sjutton va trött jag är nu. Svider i ögonen. Jobbat från sju i morse tills nu. Pust!

Vi hade ju Dagmar på besök, stormen ni vet, och det har ju ställt till det både här och där. Strömavbrott på massa stället. Tycker så synd om folk som sitter där ute i stugorna utan ström.

Men alla jobbar för fullt och gör sitt bästa för att lösa detta på bästa sätt.

I stort sett alla kunder har varit förstående. Men det finns de som verkligen anser att de ska prioriteras före alla andra, bara därför att. Konstigt..

Nubär det hemåt iaf för lite mys innan ögonen trillar igen. Nya tag i morgon!
Nattinatt på er!


26/12: Pust..

Det är nu nummer 181, och på min lapp står det 250..
Jag är inne på Telias butik i Birsta och det verkar som alla andra oxå vill vara här nu. Men men.. Ska fixa nytt simkort till Ta. Hon o Na fick telefoner i julklapp och ena vill inte funka. Håller tummarna nu att det löser sej snabbt.

Galet mycket folk här. Fy attan. Jag vill bara fara hem igen. Längtar tills ikväll då det blir träff med trevliga brudar! Synd man inte är ledig imorrn bara. Blir till att ta det lugnt.

Apropå det, vart är du Ti??

Ja nu har numren stannat på 187.. Trevligt detta..

Storm var det inatt oxå. Ingen blåst i vanlig ordning, utan full storm. Träd låg lite här o var vid vägen. Hoppas ingen kommit till skada bara. Strömavbrott har det varit, och det får man ju förstå efter detta. Huga! Mina kollegor på Härjeåns har fullt upp nu.

Nä men tror jag sätter mej här på golvet ett tag. Titta på folk är ju skoj.
Hungrig oxå. Synd ingen säljer korv med bröd här nu, skulle gjort sej en hacka :-)


24/12: Julafton!

Ja då var självaste dopparedan här hos oss. Julafton!
Massa julmusik strömmar fram här från radio, cd och tv. Många kanaler igång, så var jag än är i huset så har jag stämningen runt mej. Härligt de!

Mysmorron, men klappinslagning, tomtegröt och skinkmacka med senap på. Mumsigt de! Igår var vi ut och letade oss en riktig gran oxå. Em har ju sagt att hon knappt minns att vi haft det. Har varit vår fina plastgran som har fått pryda gillestugan. Men nu har vi en riktig alltså. Men nu, julgransfot som passa oxå. Tack för det pappa!

Paketen ligger under granen. Vi håller på att fixa i ordning oss för att fara upp till Ovansjö en sväng och fira lite med god julmat och mys med massa härliga människor. Sen är vi strax tillbaka här och ska njuta kvällen lång av paketöppning och mys i soffan med god glögg och lite knäck!

Mamma o pappa gör den godaste glöggen nånsin och hemligheten är: ingefära! Bara lite, men ack så gott!
Nu börjar Kalle Anka och hans vänner och det är ju oxå en liten tradition så jag skyndar till soffan nu.

Hoppas ni alla har en fin julafton med nära och kära, och att ni får mcket mys och bus.
Julekramen på er alla fina läsare!






22/12: Kvällen

Nu är det kvällen och jag har fått julledigt, skönt de!

Vill berätta vad som gjorde mej ledsen. Det var så att mamma och pappa fick ta bort sin älskade hund Cirro. Han har varit fullt frisk och verkligen en toppenhund på alla sätt o vis. Så hade pappa varit ute med honom i skogen på promenad. De kom in och efter ett tag så bara for hans bakben isär. Han kunde inte stödja på dem alls. Blev helt lam baktill. Kan bara tänka mej hur hemskt det måste ha varit för mamma o pappa att se honom så där.

Pappa o deras vän Ronny for tillsammans med honom till veterinären där det blev undersökningar på allt möjligt. De tog röntgen på honom och det visade sej att han hade pålagringar på ryggkotorna och det var det som nu hade tryckt sej in mot ryggmärgen och gjort honom lam.

Det är så himla hemskt tycker jag. Jag vet att det finns människor som inte alls bryr sej om djur det minsta. Inte alls har minsta förståelse eller empati för sånt här. Men ärligt talat så... skiter jag fullständigt i dem. Nåt måste fattas i deras hjärnor, så är det bara.

Skönare är det när man berättar för människor som förstår direkt vad man går igenom, vad man känner. Som själva har känslor. Tack för att ni finns!

Efter röntgen så pratades det om operation. Cirro var åtta år. Mamma o pappa är inte unga längre. Han skulle måsta ha rehabiliterats väldigt länge, inte kunnat kissa o bajsa som vanligt och det kändes inte som en väg ut ur detta. Så han fick somna in.

Nu rinner tårarna här igen. Fy faan va jag hatar sånt här. Det är absolut det värsta med att ha djur. Men det är ju så att vi inte skaffat dem för att de ska behöva lida, och jag är såå glad att Cirro fått vara frisk och kry hela sitt liv. Vackra fina vovve. Orättvisa liv.



Vila i frid finaste Cirro! Vi älskar dej!

22/12: Helg snart!

God morgon!

Jag ska berätta för er varför jag var/är ledsen. Men inte just nu. Ska jobba på idag och sen är det helg! Känns bra det.

Det händer så mycket, överallt. Och man tänker så mycket. Men det är väl så, bara det kommer ut nåt bra av det hela nån gång framöver, så är det väl bara bra.

Hm.. kryptiskt detta blev... Men vi höres senare. Och ja, bilder från Thailand kommer.
Tjing på er!


Snyft..

Mår inte bra. Hur nåt kan ändras så på en gång. Känner mej så ledsen.
Tänker sova nu. Lider med mamma och pappa.
Skriver i morgon, orkar inte nu.


20/12: Tatu!

Gjorde ju två tatueringar på Thailandresan. Ångrar att jag inte gjorde två till..

Visar nu ena. Kan säga att detta var det minst onda stället jag gaddat mej på. Gick hur bra som helst. Men kolla vad jag gör.. Håller för örat! Lät ju så in i hel.. Inge vidare ljud tyckte jag ;-)

Är född i skorpionens tecken, och det tecknet ser ut som ett M, vilket är passande på mitt namn oxå.
Tanke bakom allt ;-)

 


19/12: Redan?

Japp så är det, jag ligger redan i sängen. Med väldigt tunga ögonlock. Somnar när som helst.

Har pysslat med bilder hela kvällen. Blir trött i ögonen. Men skönt med tidig kväll då det blir tidig morgon imorrn.

Ska till Sveg oxå, personalmöte och jullunch. Blir säkert trevligt. Men lite tungt att åka dit. Trist väg.

Hörs imorrn, nattinatt på er!


18/12: 4'e advent!

Ja jag tyckte ju att det var den tredje advent idag ja, men där hade man fel minsann.

Baggis väckte mej i morse. Jag blev så irriterad på honom för han verkade vilja ut men när jag väl gick upp så bara vägrade han. Suck.. Tyckte det var typiskt att inte få sova ut riktigt.

La mej igen och Baggis kom igen och stångade mej vaken. Upp en gång till och morr.. Sen kollade jag klockan. Den var elva.

Ok, tack Baggis för att du väckte mej!

Snöade jättefint ute då oxå. Stora fina flingor, såna man vill se på julafton. Mysigt!

45'e gången var det igår på vår show. Gick bra och publiken var toppen! Fick så mycket beröm från flera håll. Kändes jättebra! Det är otroligt va skönt det är och va glad man blir inombords av att höra sånt. Jag tänker njuta av det länge!

Vi fick julklapp av Evert & Britt-Marie oxå. Gulligt av dem! Hur ska jag kunna hålla mej till julafton med att öppna tro..?!

Har haft en slappardag vilket uppskattades! Fikade tårta för födelsedagsbarnen Em & Ta oxå. Gott!

Nu har jag suttit en lång stund och donat med massa bilder från Thailand. Blev ju några! Bilduppdatering kommer inom kort!

Nu blir det lite chips och tv innan sängen. Önskar så jag hade helg imorrn. Känns ju så när man jobbat både fredag o lördagkväll.

Må så gott!


Natt!

Nu är det mitt i natten. Sitter i sängen och bloggar. Gick bra idag oxå, trots små missar.. Druttade på rumpan en gång, pga rökmaskinen som gjorde golvet svinhalt. Men det var bara att dansa sej upp på benen igen. :-)
Tur jag inte slog mej.

Nu har vi jullov från showen. Nästa är sista helgen i februari, och den är det redan bokningar på. Himla kul!
Skynda att boka du med vettja!!

Nu blir det nattinatti för min del. Ska bli så skönt att sova nu.
Sussa sött!


Bilder!


17/12: 45 föreställningen!

Herregud va tiden gått fort. Nu har vi show igen och det är 45 gången som går av stapeln. Skoj!

Minns känslan 2007 när vi startade och tänkte köra den hösten bara. Gensvaret blev stort och sen har det bara rullat på. :-) Jättekul är det!

Det gick bara bra igår, tack o lov! Kändes skönt att vara tillbaka hos härliga gänget!

Var upp till mamma o pappa en sväng förut så vi kunde tacka så mycket för hjälpen med katterna o fiskarna medans vi varit borta. Guld värt!!

Sen vila en stund och nu här i Bräcke igen. Har ätit och nu fixat håret. Susanne övar Nine to five och jag ska nog sätta igång med sminkning nu.

Här lite bilder från igår!
Ha de gott!


16/12: Guldhits!

Ingen rast ingen ro.
Vill egentligen ligga under filten hemma i soffan nu. Men jag sitter backstage och peppar inför showen.
Dags igen! :-)

Känns kul ändå att vara med de två sista innan jul. Men pirrigt. Fullt upp på jobbet och stora tröttan slog till vid 15-tiden. Sen ett strul som gjorde att jag blev kvar längre än tänkt. Skynda hem, leta kläder. Slänga sej in i bilen, hann möta U i dörren. Emmi for till pappsen.

På vägen hit.. var är mina dansskor? Var är min ena kjol? Panik i magen. Men kläderna fanns här. Hoppas allt funkar nu bara. Känner mej ringrostig som tusan.

Julbord är det oxå. Ska bli gott att smaka på det senare. Inte ätit nån middag.. Bra där Malin..

Men, nu kör vi! Snart..


15/12: Hemma!

Ja då var man hemma då igen. Sjukt lång resa. Men det gick bättre än jag trott ändå. Var skapligt trist när vårat tåg från Arlanda var försenat. Typiskt liksom. Bra med platser i tåget så vi kunde lägga ner oss och sova. Skönt.

Underbart att pappa mötte oss på stationen och kunde skjutsa hem oss. Tusen tack! Värt hur mycket som helst!

Mysigt att komma hem och mötas av katterna oxå. De blev glada att se oss, märktes på deras gosande! Sötnosar!

Glad att vi städat och julpynyat lite innan vi for. För det var så härlig känsla att gå runt, mysig fin känsla!

Sov ut länge idag vilket behövdes. Skönt att sova i sin egen säng. Jobbar imorrn igen, och har show på kvällen. Full fart!
Nu ska vi fixa lite julklappar. Ska bli skoj!

Senare blir det tvätta och fixa med alla bilder :-)


Hej!


14/12: Arlanda

Ja nu har vi landat i Sverige igen. Känns väl inte som nån höjdare att kastas in i vardagen igen. Hade gärna haft en vecka till i värmen.

Flygningen gick bra iaf och tur som sagt att man har filmer ombord att roa sej med. Såg bland annat Baksmällan 2 och den var jätteskoj!

Nu sitter vi väldigt sega här och våran tid är tjugo över nio på kvällen egentligen. Konstigt.

Ville INTE lämna Thailand!

Matdags!



Vilken dag!

Vi steg upp tidigt i morse för turen till Phi-Phi. Kan säga utan att överdriva att det INTE var värt det. En jävulsk båtresa där vi satt och hoppade i båten. Jag var sjukt rädd kan jag säga. Det slutade med att jag satt och peppade mej själv som bara den för att palla med. Hemskt!

Läser ju Robert Gustafssons bok 'Från vaggan till deadline' nu. Himla bra! Så jag började höra hans röst där i huvudet, vilket hjälpte mej. :-)

Vi mådde nog inte så bra nån av oss där när vi kom fram till första stoppet. Det var en jättefin vik med höga klippor runt om. Väldigt fint vatten och underbar sand. Men det var så mycke båtar där och det var avskärmat en liten del där man fick bada, vilket förstås innebar galet mycke folk på en å samma plats. Stopp nummer två det var där James Bond hoppat från klippan. Båten for in där en sväng och direkt ut igen. Värdelöst. Sen till nåt ställe där vi såg apor. Men vi gick inte iland där.

Sen blev det snorkling. Kändes skönt att få hoppa i ett tag. Såg massa små fina fiskar och några större i vackra färger. Mycket stora sjöborrar på botten.

Minns inte riktigt sen men kom sist till en jättefin liten ö med härlig strand. Där stannade vi längst och vi alla tyckte resan bara skulle gått hit. Så härligt! Många fina bilder blev det :-)

Snorklingen var så där, tyckte U och Ti för att korallen var praktiskt taget död överallt där. Förmodligen pga oss människor. Känns inge bra de.

Jag o tjejerna bara myste i havet och solade. Härligt! Så ska ni fara hit så rekommenderar vi er att hitta en tur till denna sista ön endast. Skriver sen vad den heter.

:-)


13/12: Lucia

Ja klockan är nu 03.29 pip och det är lucia idag. Inget vi känner av här direkt ;)

Har nyss kommit hem från gaddning! Kul! Min tredje tatuering är gjord! Galet många här som fylle-tatuerar sej. Ett väldigt bra ställe ligger mitt emot Grabbarna Grus. Glad ingen av oss gjort nåt sånt iaf. Vill ju inte ångra oss.. ;-)

Ska skynda att sova nu...ska ju upp om tre å en halv timme zzzzz..

Nattinatt!


Strand

Japp, just nu nyduschad efter en dag på stranden med tjejernas vänner här.
Körde på lite olja idag, gick bra. Skitjobbigt tycker jag, att stranden snart är ett minne blott..

Imorrn blir vi hämtade vid hotellet tidigt för en tur ut till Phi-Phi. Ska bli skoj! Hoppas på en härlig dag med strålande sol :-)


12/12: sol!

Sitter o väntar på lunch nu. Äter på det Italienska stället vi åt på igår. Supergott, bästa hittills!

Har legat vid poolen och stekt och sen blir det stranden. Skönt de. Måste ju ta tillvara på solen :-)

Längtar inte hem nu. Önskar så det var en vecka till.
Tjing!


11/12: Takpool!

Som en molnslöja som vägrar spricka konstant idag. Lite trist. Men men.. Vi blir inte brända iaf.

Kidsen har sovit länge och sen stack tjejerna ner till stranden. Ti har legat på rummet o kollat film o så. Jag o U tog trappan en våning upp på taket och har njutit av poolen och bra bok. Härligt! Skönt att slippa smörja in sej oxå. Funkar ändå.

Hade solskyddsfaktor 30 från början, av det bästa skyddet jag provat. Nämligen Garnier, ambre solaire. Har ni inte testat det så gör det. Finns inget bättre.

Men nu blir det inget alls en dag som denna. Skönt som sagt. Jag är ingen smörj-människa.

Igår åt vi gott här en bit bort. Men jag ska beställa 'well done' nästa gång, var lite väl blodigt i mitten för mitt tycke.

Sa även till denna kvällen att de skulle komma in med en drink eller nåt för att fira Ta. Gjorde ju det när Em fyllde. Då kom de ut med en glass med ljus i och sjöng. Men nu kom de ut med en drink till oss allihopa... Ja ja...detta med språket säger jag bara.

Tycker det är så konstigt att de inte är bättre på engelska. Turister hela tiden, borde ju bli som i andra länder på turistställena. Men icke.

Vi hade tänkt en tur ut till Phi-Phi Ilands idag, men var ute för sent igår så det var fullt. Får se om det blir imorrn.

Hoppas på en klarblå himmel iaf, måste ju bättra på solbrännan :-)

Träffade bloggerskan Paow igår på stranden oxå. Hon och några som jobbar här kom o surrade med tjejerna. Trevligt! Det som slog mej var att hon var så liten. Kompisen hade världens ågren över en tatuering i nacken. Jobbig känsla.. Men den var fin iaf.

Tjing för nu!


Några till.

Hipp hipp hurra för Ta idag!

Jaha, bilden ville inte nu. Provar senare.


Provar lite bilder!


Gud va glad jag är!

Hej igen! Gud va glad jag är att vi har bytt hotell. Tusen gånger bättre! Nu bor vi på Rcb Patong hotel. Pool på taket och vi bor på sjätte våningen. Mitt i smeten, men tipp topp. :-)

Blev stranden där vi njöt av havet igen. Sen på vägen hem så tog vi fotmassage. Alla utom Ti som låg kvar på rummet och mådde kyvens. Det var så himla skönt! Lite skoj att det är fotmassage och vi får på benen och nacken oxå.

Efter det valde vi massage på rygg o nacke, som blev på benen med :-)
Hon som masserade mej var den bästa jag haft hittills. Hon var verkligen duktig.

Sitter och väntar på en köttbit nu på fin resturang. Ska bli mums!

Längtar inte hem nu.. men hoppas allt är bra hemma med våra kissar som mor o far tar hand om :-)
Tjing på er!

(bilder kommer senare..funkar inte nu)


Go morron på er!

Klockan är tjugo över tio här. Vi har just ätit frukost. Den fantastiska...not. Ska bli skönt att packa ihop nu och byta hotell.

Thailändare är verkligen små. Tycker det borde finnas nån lite längre, men nix. Inte sett nån. Kvinnorna trippar runt i höga klackar och är ändå korta. Alla är väldigt gästvänliga och det märks att de vill göra allt för att vi turister ska trivas.

Det är mycket ryssar här. Det kraxas på ryska mest här o där. Fattar inte nåt. :-) Och visst ser de speciella ut?

Små vagnar som ni ser här nedan finns överallt. Det man inte behöver vara är hungrig iaf.

Och här är våra två födelsedagsbarn oxå!

Nu är det packningsdags för oss.
Tjing!


10/12: Grattis Tanya!

Här fylls det år minsann! Klockan är nu över tolv på natten så Ta har just börjat sin födelsedag. Hon fyller hela 18 år idag! Hipp hipp hurra! Gud..alla är så stora. Och alla tre kidsen är ute på Grabbarna Grus igen. Vi skrevs för ett tag sen och de hade skitkul. Toppen de!

Vi tog en tuktuk bort till Karon stranden idag. Men vi hamnade där det var mycket folk där med så det blev inte så stor skillnad. Men högre vågor iaf att leka i och inte lika långgrunt. Kidsen gav upp rätt snabbt, trötta.. men vi härdade ut. Sen skulle vi leta reda på Håkans Bar. Den rätta, där han själv håller hus. Men vi missade det.

Vi shoppade lite. Men man blir rätt trött och mättad av allt man ser. Vi åt bästa godaste hamburgaren iaf. Det var en farbror som stod vid vägen och stekte dem. Helt perfekta!

När vi kom tillbaka hit så gick vi in till kidsen för att gratta Em. Tänk att min dotter blivit 17år! Herregud va tiden går.
Sen ute på middagen så blev hon oxå firad med sång och ljus. Trevligt!

Klockan är 01.45 nu på natten. Vi ska väl lägga oss och kidsen dröjer nog några timmar till. Imorrn flyttar vi vidare till ett annat hotell, hurra! ;-) Hoppas det är lite finare än detta!

Hörde ni hade snö nu hemma. Mysigt! Man vill ha en vit jul.

Måste tillägga oxå att jag avskyr stora råttor och kackerlackor. Bläk!

Nattinatt!


9/12: Hipp hipp hurra för Emelie idag!

Grattis till min älskade dotter säger jag idag!

Hon började fira direkt efter tolvslaget här så det blir en låång dag :-)

Kidsen roar sej med roligt folk på stället Grabbarna Grus. Kändisbloggare har de blivit tjenis med oxå ;-)
Paow.se

Det är fortfarande galet varmt och fuktigt här och bra internet är det ont om. Får lägga in massa i efterskott sen istället.

Frulle här nu och sen tar vi nog en tuktuk till Karon stranden. Känns som U och jag är mer än nöjd på Patong..

Allt är bra iaf, och nu har vi haft ett varsitt dygn med semestermage U och jag. Bläk. Hoppas kidsen slipper. De är bara sega och tunga i huvudet av andra orsaker ;-)

Vi höres, ha det gott!

Jo förresten, känns väldigt konstigt här när man ser pyntade julgranar lite här o var. Inte direkt julkänsla i värmen ;)


Hej igen!

U och jag har nyss tagit ett kvällsdopp i sköna havet. Var helt slut efter vandring upp och ner för Banglar road. Tjejerna shoppade lite, jeansshorts för 25:- tex :-)

Vi såg även idag, och så här tidigt på kvällen, massa tjejer, som är killar som försöker sälja sej utmed gatan.

Har testat fiskar som äter på ens fötter nu oxå. Kan säga att jag skrek av skratt från början. Gud vad det kittlades. Fötterna blev lena o fina efteråt. Vi tog även en nack/rygg massage förut allihopa. Men de tog hela kroppen ändå, för 60:- Inte illa de inte. Jätteduktiga var de!

Nu ska nog kidsen ut och vi lär vara kvar o slappa här bara. Orkar inte ut i värmen igen. Man svettas non stop.

Här är vi i fisk-spat!


4/12: Regn

Sitter nu och har ätit frukost. Jag längtar tillbaka till förra hotellet. Ingen vidare frulle här. U har mått bläken hela dan igår men nu går det bra igen, skönt de!

Osäkra på vad vi hittar på idag. Molnigt som sagt och det har varit regn halva dan igår o i natt med. Blev en lugn middag på rummet för oss. Kidsen pallade inte med en utekväll igen heller. Får väl se ikväll.

Svårt med internet. De säger att det är fritt här i var men sen ska man betala o logga in ändå. Vill ju kunna blogga betydligt bättre.

Men nu startar vi dagen här, hoppas ni har det gott kära läsare!

Avslutar med en bild från Håkans bar! :-)
Tjing!


1/12: Thailand!

Hejsan på er!
Hur har ni det? Jag mår toppen kan jag säga! Sitter just nu och har ätit smaskig middag och ett glas rött. Tycker resan gick bra, trots huuuur många timmar som helst på tåg och flyg. Det var tur det fanns bra utbud av filmer.

Vi bor toppenfint men ska flytta vidare imorrn. Blir spännande.

Stranden är superfin. Vi är i Karon området. Underbart. Härliga vågor att busa i. :-)

Nu ska vi på massage och det lär bli att stoppa fötterna i en balja med småfisk som får mumsa på döda hudceller. Låter mysigt.. nä, men det blir skoj. Lär ju kittla en del. ;-)

Kram på er, vi höres!


RSS 2.0