26/12: Kinect!!

Myser gott här nu. Och är lite trött i kroppen, härligt! Vi köpte en perfekt julklapp till oss själva här hemma, spelet Kinect. Och jag köpte till en dansskiva oxå. SÅ ROLIGT! Har stått och övat och dansat för fullt här hemma. Och idag firade vi med alla kidsen oxå. Blir ju lite uppdelat på jularna. De spelade oxå och hade roligt! Känns som att jag skulle kunna stå där och hålla på hela natten lång. Men ska ju jobba imorrn.. synd men sant.

Har ni inte testat spelet så gör det! Kom hit och prova om ni vill =) Det är verkligen hur kul som helst att den där prylen känner av precis hur man står och vad man gör. Och olika nivåer är det oxå och man får öva rörelserna först, känns som man är på ett riktigt danspass. Ja, ni förstår ju att jag njuuuuter! =) När vi far till stan nästa gång så ska jag kolla vilka mera skivor det finns. Vet ju att det finns en Zumba! Kul!

Om jag och U vore lediga så skulle vi ha gått ut på Mittis och träffat lite folk. Men ja, nu är jag själv här i huset. Nja.. katterna är ju oxå här så klart. U har farit o jobbat och E åker med honom till pappsen. Blir kul för dem att träffas. Är ju ett helt gäng till där att fira jul med. Skoj! Och de andra kidsen har farit till mamsen sin för att vara med sin mormor innan hon far hem. N ska ner till Stockholm med pojkvännen. Kul för henne att göra nåt på lovet. Jag ska väl försöka få sluta tidigare nån dag här så vi kan fara till stan och hitta på nåt med de som är hemma. Man vill ju passa på att hitta på nåt när de är lediga.

juldagen var vi på hockey som vanligt. Det är en speciell känsla att vara där tycker jag. Har ju varit det så många år. Men det känns ändå inte som en riktig match mellan Ånge och hemvändarna. Jag saknar så många av hemvändarna. Men det är väl så, alla blir vi äldre, så det kanske inte känns lika ok att ställa upp. Kul var det iaf och Ti spelade oxå och det gick bara bra!

Det har ju varit ett väldans oväder i Sveriges södra delar nu under en längre tid. Här har vi varit förskonade men idag har det kommit en del snö och det blåser. Känns faktiskt mysigt. Men självklart vill vi inte ha nån klass 2 varning eller dyligt. Men så där lagomt snöigt. Och perfekt med endast -6 grader kallt! Toppen!
Jag hoppas alla tar det lugnt där ute i trafiken och tänk på att det är bättre att det tar lite längre tid att komma fram, än att inte göra det alls. (usch låter hemskt, men en bra tanke ändå)

Nu lite Rihanna: Only girl in the world, underbar bra låt det med! Och ja, tror nog jag tar och sätter igång ett sista danspass innan jag måste i säng här. Och summerar julen med julafton hos mor och far. Mysigt och jätteglada blev de för sin massagedyna till stol som de fick. Har använts flitigt. Himla bra. Sen juldagshockey. Och nu annandagen som en liten julafton igen, med middag här med alla 10 i huset, härligt!

Avslutar med en bild från stugan. Där har jag suttit så många gånger och värmt mej eller bara hamnat i eldkoma. Love stugan!



God fortsättning önskar jag er alla! Julekramen!


23/12: Dan före dan..

Ja inte är det riktigt som jag hade tänkt mej, men vad gör väl det egentligen. Jag har legat hela dan och sovit i soffan. Och U har gjort det samma i sängen. Fy.. jag är verkligen tokförkyld nu och han har ont i magen. Uscha. Inge kul. Men det ska nog fixa sej ändå, och julafton kommer vilket som.

E fick just jaga Baggis här för att kunna släppa ut honom en sväng. Han är ju kissnödig men vill liksom inte ut i -30 graders kyla. Inte jag heller. Fy, nu är det FÖR kallt igen. E håller just på med att baka goda kakor i köket nu oxå, luktar så gott här. Trevligt! Vi ska ner och klä granen nu och mysa ner oss i soffan. Jag måste först ta lite till nässpray bara, så jag kan andas.

Jag vill nu önska er alla En Riktigt God Jul!
Tänk på att krama varandra, glöm inte det! En kram kan vara värd mer än tusen ord.

                            

19/12: Säsongsfinal.

Guldhits! Fy sjutton va skoj det är! Och vilken publik vi hade nu i lördags, igen. Fantastiskt!
Har sagt det förut och säger det igen: är glad att jag är med i detta härliga gäng! Vi har hur kul som helst och alla är så himla goa och glada. Och tokiga ;)

Här är lite av vad vi pysslade med bakom scenen, innan showen.
Tittut bakom alla kläderna!










Hahaha... jag skrattade så jag nästan kissade på mej. Tok å bus för fulla muggar, härligt!

I fredags slutade jag vid lunch så vi skulle kunna fara ner till stan för att handla de sista julklapparna. Det gick bra! Och vi har jättebra julklappar till våra föräldrar! Ska bli så skoj att se deras miner när de får den! Jag kan lova att de kommer bli glada. Ska bli kul!

Hade jag bara en "liten" lottovinst så skulle jag ner imorrn igen för att fylla på med klappar. Men det har jag ju inte så.. nä. Måste fixa julpapper och tejp.. tror inte vi har så det räcker. Och snören.. jomen det ska finnas. Mycke nu.

I lördags var vi ner igen men nu för att städa ur lägenheten och packa hem alla tjejernas prylar. Mycke jobb... Jullov nu, härligt! Önskar jag oxå hade det. Men jag kommer iaf inte jobba över utan snarare gå hem så tidigt jag bara kan på dagarna. Vill bara vara hemma och pyssla på. Städade lite i köket och nere förut. Hittade äntligen några lämpliga, billiga röda kuddar på Ikea oxå, att ha i soffan nere. Blev bra! 

Drömmen vore att få ha röda mattor, gardiner och dukar överallt i hela huset. Lampskärmar och dynor. Allt! Julen är härlig! Och röd! =)

Hittade kaffekoppar och toamattor oxå på Ikea, vilket var ett fynd. Kopparna kostade 3kr styck! Och mattorna 10kr syck.  Inte klokt! Vem gör dem, och hur många korvören går till dem.. Sånt vill man inte tänka på. Men jag blev glad iaf.

Nu blir det sängen här. Sen hoppas att dagen går fort på jobbet. Funderar på att göra ischoklad imorrn kväll. Låter väl smakens de?!



Nattinattkramen på er!
...tipp tapp tipp tapp tippetippetipptapp......................       =)

15/12: Minnen

Sitter insnurrad i en filt och värmer mej nu. Har tidigare suttit/legat/tittat/sovit till en film med U och Ti. =) Himla skönt att slumra vid tv tycker jag. Såg ju början och slutet av filmen iaf, alltid nåt ;)

Har åter igen jobbat som bara den och känner att det måste räcka nu för ett tag. Blir så trött när jag kommer hem. Vet att jag borde ta mej i kragen och sticka iväg och träna istället för att bara äta och hamna i soffan. Usch känner mej som en riktig slöfock. Huga, måste tas tag i.

Saker kan minsann förändras fort oxå. E och Ta kommer bo hemma efter jullovet igen. Skönt att ha dem här tycker jag. Men det blir ju tidiga mornar för dem.. Jag undrar ofta över hur jag skulle styra mitt dygn om jag inte hade klockan att gå efter. När jag skulle kliva upp, när jag skulle äta och gå å lägga mej igen. Och när på dygnet jag skulle känna mej på topp för att jobba. Vore spännande att testa det. Många med mej gör ju så att när man väl blir ledig så vill man gärna vända lite på dygnet. Man vill sitta uppe på kvällen och mysa, och kunna sova lite längre på dagen. Å.. känner för semester nu.

Såg att det fanns en resa till Mallorca nu på måndag, i två veckor, ospecat för 2999:- Men det är ju inte så varmt där nu tyvärr. Annars hade Malin bokat resa idag!

Har förut försökt få in en härig bild på kidsen när de var små, utan att lyckas. Bilden var i fel format. Men nu har jag lyckats fixa det. Och här är bilden:



De är ute på ängen vid stugan våran och det var så skoj att de står i ordning vad det gäller åldern här. Så gulligt tycker jag. E, Ta, N och Ti. Skulle bra gärna vilja ta en sån här bild igen på dem alla.

Och här är oxå en bild som är tagen i stugan på mej och barndomsvännen Pernilla. Oj va vi fiskade och busade när vi var små. Tycker jättemycket om den här bilden på oss. Kan känna va härligt och bekymmersfritt det var då. Och förmodligen har vi fiskyngel i hinken, eller musslor, eller nån blodigen.. :)
Älskade mina somrar i stugan.



Nu ska jag lägga mej. Har ingen bok att läsa nu då boken om Tsunamin är utläst. Och innan den läste jag ju ut Hypnotisören. Huga.. den var läskig den. Men ändå väldigt bra. Är sugen på nån självbiografi igen känner jag. Gillar ju såna jag. =)
Imorrn ska jag sluta lite tidigare oxå för att vi ska fara till stan och försöka fixa lite julklappar. Det börjar ju dra ihop sej minsann.
Nattinattkramen!

12/12: Två fylleri-fyllera, show.

Sitter här med trött kropp och mår gott. Haft en fantastisk show igår och massa glada snälla Ånge-bor där igen. Jättekul! Tack för att ni kommer!
Och så härligt med alla fina kommentarer jag/vi får! Man blir glad ända in i själen. En höjdarmening är: "Ni är mycket bättre än Wallmans!"  och "Ni är ju inga amatörer. Proffs är rätta ordet" och här en till " Varför söker inte han/hon till Idol? Skulle lätt vinna!"
Himla kul att höra sånt!



Idag har vi firat E och Ta här hemma oxå. Trevligt! Hoppas och tror de blev glada och nöjda :)
Och mumsat tårta har man gjort. Smaskens!

Vi firade E i torsdags oxå, när hon fyllde 16. Tänk va, 16år! Det var ett tag sen man var det. Och Ta 17 dagen efter. Lustigt det där!
E fick sin efterlängtade kamera. Äntligen en egen! Och jag får ha min! Inte för att jag har lidit av att hon haft den, men det är ju så mycket lättare att slippa dra den fram och tillbaka mellan oss när det är nåt. Bra oxå att dela på kostnaden med alla nära och kära. Blir ju lite lättare då. Blev en Canon till. Tror att man "känner" mest för just det märket man först testar, och därför ville hon fortsätta med det.



Glad blev hon för alla som kom oxå. Så himla kul att både farmor och farfar med respektive kunde komma. Härligt att kunna träffas så. Och idag blev vi många igen här. Tur man har rätt stort kök/köksbord så vi ryms. Men finns det hjärterum så finns det .... som det heter ;)

Nu har E och Ta farit tillbaka till stan igen. Tomt och trist. Kommer nog aldrig känna det vissa pratar om, att det blir härligt lugnt och skönt när de far. Usch, jag tycker de ska vara här. En vecka kvar till jullovet nu. Å om man ändå fick ett sånt lov nu. Va härligt det vore. Men nix, här ska det jobbas på. Men ska försöka komma loss tidigare nån dag i veckan för att fixa klart julklapparna. Det är himla kul ändå att fixa med sånt tycker jag. Visst, det kan vara svårt ibland att komma på vad man vill ge. Men egentligen behövs ju inte så mycket. Bara det är nåt liksom.

Nåt jag tycker är väldigt fint att ge är ett handskrivet brev. Det är så ovanligt nu att man gör sånt. Men oj va trevligt att få!

Såg en reklam på tv om nån som gett en lott till någon, som det blev en väldigt stor vinst på. Undrar just hur man skulle känna sej OM det hände... Vad tror du?

Nu tänder jag lite ljus här (glömmer lite bort att det är advent) och myser med ett glas vitt och lite ostkrokar. Sen blir det en trött Malin som ska sussa sött.





Har suttit väldigt länge och pysslat med alla bilder från showen. Vill beskära dem och pyssla lite för att få till det bästa av dem. Kul! Blir nog en fotobok snart igen!



Kramen och nattinatt!

8/12: Tsunamin

Tänk för många år sedan, 1994, den 8é december. Då hade jag inte någon aning om vad som skulle hända mej på natten som kommer nu, eller på dagen efter! Men lycklig är jag som fick vara med om det!
Det absolut bästa som hänt mej!

<3

Idag har jag jobbat på som vanligt på jobbet. Alltså haft fullt upp hela dagen lång. Kände redan i morse att nä, orkar egentligen inte.. men det är ju bara att bita ihop och sätta igång. Vi har haft så mycket nu en längre tid och det tar på krafterna minsann. Var bjuden på en home-party kväll och hur kul hade inte det varit att gå på. Träffa folk, surra lite strunt och kolla på fina saker som man kan drömma om. Men jag orkade bara inte. Hade ont i huvudet när jag kom hem, vilket gick över tack och lov. Sen kände jag bara att jag ville duscha och lägga mej typ. Inge kul. Ok att har fullt upp, men när jag inte har nån energi kvar hemma då är det bläken.

Hur som, har ätit, tittat på tv, städat på toaletten och duschat. Har donat lite med en dans som vi kanske lägger till tills på lördag. Får se hur det går. Det är inte en lång dans, utan bara en liten disco-snutt som skulle vara bra att få in. Men som sagt, vi får se. Vi hade fått beställt klänningar till oss iaf, himla skoj.
Så här ser de ut.


Detta är en bild tagen från : www.eksons.se

Visst är den snygg?! Hoppas bara vi kan ha dem..

Visst kollar ni oxå på Så mycket bättre på tv? Det är ett sånt härligt program tycker jag. Ett sånt där må-gott-i-hela-mej-program.  Där gör artister varandras låtar till sina egna. Och nu har jag snöat in på Septembers låt Mikrofonkåt. Det är Petters låt egentligen, men hon gör det bättre tycker jag. Så nu trycker jag på play här. Igen! =)

Ska strax lägga mej och fortsätta läsa boken om tsunamin i Thailand. Den är så hemsk och jag vet inte hur många kvällar jag har legat i sängen och tårarna bara har runnit. Men den är så bra, bara måste läsa.
Tänk vilken tragedi för så många människor. Så många som blir påverkade.

Resa dit på en underbar semester och sen kanske mista flera familjemedlemmar... huga. Ryser när jag tänker på det. Boken heter iaf: Annandagen. Den sista dagen... och är skriven av Marie Ernsth-Ohlsson.
Det är en mamma som skriver om sin familj. Hennes man och deras tre flickor. Bara två av flickorna reste med dem tillbaka till Sverige.

Hon beskriver så tydligt i boken hur de först inte alls kan förstå att något är på väg att bli väldigt farligt, när de ser att havet drar sej utåt. Och sen fortsätter beskrivningarna på hur hon kämpar i havet bland allt bråte som far omkring. Även maken ger sin berättelse om hur han fick kämpa långt ute i havet, då han drogs med ut igen av vågorna. Det går nästan inte att förstå det när man läser. Att nån enda kunde överleva detta.

En av hennes döttrar, Emelie, bloggar och här är en länk till hennes blogg. Där skriver hon just om att mamman har skrivit boken. Har ni inte redan läst den så tycker jag ni ska göra det! Hon är för övrigt en väldigt duktig fotograf.

http://emelieohlsson.blogg.se/2010/september/annandagen-den-sista-dagen.html



Sussa sött på er, nattinatt-kramen!





7/12: Bilder med show i.

Bloggen. Kan vara jätteskoj. Roligt. Nåt att längta till. Jobbigt. Tråkigt. För jäkligt. Utlämnande. Sant. Falskt. Ja väldigt många saker. Ett som är säkert är iaf att det man skriver i sin blogg, det blir läst. Och när det blir läst så kommer det tolkas på väldigt många olika sätt.

Folk i ens närhet kommer försöka lista ut vem/vilka bloggaren skrivit om. Och folk som inte känner en, skapar sej en egen bild av bloggaren. Thats it!

Man får kommentarer, som man sjäv väljer att lägga ut eller inte. Och man får räkna med att folk tycker saker och ting om det man skriver. Man får välja att ta åt sej eller inte.

Jag skulle kunna välja att skriva helt tokiga saker här, sånt ni inte skulle kunna tro på. Men nä, jag väljer att inte göra det. Det påverkar alldeles för många. Och ja, den här meningen kan säkert alla lägga till på sin blogg.

Vad jag försöker säga nu är: skriv inte saker i bloggen som ni inte menar eller kan stå för. Och kom ihåg, folk kommer "läsa in" det de vill i varje ord.

Nog om detta. 

Helgen har varit rolig för min del, för det mesta iaf. Har haft föreställning både fredag och lördag. Vilket kändes i kroppen i söndags. Man tar ju ut sej helt där på scenen. Jätteskoj är det! Vi fotade massor där bakom scenen och här kommer några bilder därifrån. Vi börjar med en bild på I och mej när vi står i vårat lilla sminkrum.



Inte så stort men det räcker och duger. Finns det hjärterum så finns det.. som det heter!

Här en bild på oss när vi kör igenom en av våra danser innan.



Här glada tjejer!



Här är vi tre på väg ut till låten New York. (min big no-no ;) )



Haha.. vi som städtanter i "mamma är lik sin mamma". Söta va!?



Och här kommer ett gäng kvinns som sjunger med Elvis i showen. Så himla duktiga, vill oxå kunna sjunga.



Och slutligen gänget Ga ga! Jag kan lova er att det är nästa omöjligt att se nåt med dessa för ögonen när vi dansar.



Vilket härligt gäng! Love you Guldhits! Åter igen, är så glad att jag får vara med om detta äventyr!

I lördags var det väldigt många från Ånge som var där. Extra pirrigt blir det då. Men oxå extra kul på nåt sätt. Men skärper till sej och vill så gärna ge alla en trevlig kväll. Hoppas ni alla fick det oxå! 

Nu har dotra kommit hem hit. Fick ringa och sjukanmäla henne idag för hon är så himla förkyld. Usch och blä för det. Hoppas hon är frisk tills på torsdag iaf, hennes födelsedag! <3

Tjing!



 

2/12: Vinterskor och pepparkakor

Oj oj oj.. nu är det december. Herregud va tiden går. Folk brukar tycka att november är en trist och tråkig månad. Det håller inte jag med om riktigt. Jag och U fyller ju år! Och det blev snö tidigt så det är fint ute. Men... alltid detta men. =) Varför måste det vara så kallt?? -24grader ute nu till exempel. Inge kul. Jag vet, trist att tjata om väder och vind. Och vadå, kylan kan vi inte göra nåt åt. Bara att gilla läget liksom. Ta på sej mera kläder bara så går det bra. Men... ändå. ;)

Jag var ju ute på julskyltningen och frös tårna av mej nästan. Och bestämde mej då för att nu baske mej skulle ett par riktiga skor inhandlas. Har "letat" i flera år nu. (har jag inte det, bara varit lat och snål) Men sagt och gjort, i måndags efter jobbet så stack jag iväg och inhandlade dessa snyggingar!



De ser gråa ut här på bilden, men de är vita och snygga och det bästa av allt: varma
Varför har det tagit sån tid för mej att köpa vettiga skor.. hm.. 

Ja nu har jag en dotter som är brunett oxå. Igen. Hehe.. Fin är hon ändå! Passar tydligen i vilken hårfärg som helst. Jag var oxå till frissan nu i veckan. Ser nästan ut likadant, men lagt i mera av den "mörka" rödbruna färgen för att få lite mera vinterkänsla.  (men är rätt säker på att det kommer sluta med ljusare slingor framöver igen)

Önskar jag vore tuffare och vågade prova en riktigt mörk hårfärg jag med. Men nä, gud va jobbigt om jag absolut inte vill ha det så. Vilken lång väg tillbaka. Samma känner jag när jag funderar på att klippa mej, vilket jag gör ofta. Men som sagt, fy va jobbigt att bara längta tillbaka till det långa håret. Men är väl för mesig kanske. 

Här en bild på frusna vi på julskyltningen.



Hehe.. måste ju visa en bild på några fina pepparkakor oxå som E, F och N gjorde!

 
Tjusiga va?! =) 

Idag eller snarare hela denna vackan har det varit galet mycket att göra på jobbet. Har jobbat över en del och känner mej ändå väldigt efter. Imorron har jag tursamt nog en dag att jobba på utan telefon. Skönt! De andra sticker på firmaresa, vilket jag gärna hade farit på. Men jag har föreställningar både imorrn och på lördag så jag blir hemma. Och jobbar hela helgen ;) Men på ett annat sätt då. Kommer nog flexa ut vid 15 tiden för att skynda hem och sticka iväg mot Bräcke. Ska bli kul!  Hoppas jag packat ner allt i mina påsar nu så jag inte står där imorrn kväll utan kläder.. ;)

Nattinattkramen!

RSS 2.0