Mööms!

Ja mums var ordet. Jättegott! Och lätt som sagt.
Köttfärs som man blandar med löksoppapulver på påse (sån där Knorr) och crème fraîche. Sen gör du detta till små limpor ungefär och in i ugnen, smord form, 175grader. Mumsigt! Kokt potatis, rivna morötter och lingon till. Tipp topp!

Tack Elisabeth för det!

Ja jag måste ju berätta vad jag/vi tyckte om gårdagens film oxå. -Se den!
Den var så himla bra, på alla sätt. Vi både skrattade och grät här.

Gillar kommentaren som gavs av mannen som trots STORT motstånd drog igång Glada hudik-teatern, när han fick frågan: Hur har de här människorna förändrats under resans gång?
Han svarade då: Inte alls. Det är ni, folket, som har fått en förändrad bild av dessa människor.
Så sant!

Nu gör jag nattinatt. Tidigt imorrn.
Sussa sött!


30/1: Bil-lös

Ja nu är jag utan bil. Inte allt för länge hoppas jag. Blev ju påkörd där ett tag innan jul och efter mycket: jomen din bil ska lösas in, varpå jag blev less och sen hann börja kolla efter ny bil, till att de sa att de kollat fel årsmodell och bilen skulle lagas istället, så är nu nu dags.
Lillbilen min..hoppas de är snäll med den! Blir som lite fäst vid mina bilar ja.

Så nu har jag privatchaffis, inte så dumt :-) Bara att ringa liksom. Nä, men lite trixit kommer det nog bli att bara ha en bil ett tag. Men man vänjer sej.

Lunchade ute idag oxå med kära sambon. Inte nån höjdare var maten men trevligt iaf. ;)

Nu har vi just puttat in köttfärslimpor i ugnen. Har fått ett recept av en kollega så det blir första gången vi testar. Spännande! Luktar gott här. Blir det mums så delar jag med mej av receptet. Superenkelt är det oxå=gillas!

Och apropå kollegor så verkar influensan ha invaderat på jobbet. Bläk. Har känt mej lite snuvig i helgen. Och det får räcka så. Vill inte nåt mera av den varan. Punkt!

Dags att koka potatis!
Trevlig måndag på er!
(ja just ja. Det går inte att lämna kommentarer på min blogg nu av nån anledning. Trist men sant. Skrivit med blogg.se och de säger att jag ska återställa koderna.. Men är rädd att nåt blir som jag inte vill då.. Men jag saknar ju era kommentarer..)

Mm..luktar så gott!!


Gott!

Nu blir det söndagsmys här i soffan! Vi börjar med pizza och filmen Hur många lingon finns det i världen?

Har du sett den?

 


29/1: Skrot

Jaha.. Fortsätter på temat: inte ha koll på program och tider. Tänkte kolla på reprisen av Gladiatorerna nu idag, eftersom det blev annat igår. Och så sitter jag här med tidningen och väljer att inte kolla när reprisen går, för jag VET ju att den går senare.

Sen fikar vi lite när U nu kommit hem och inser då att det är skrot-handboll som har övertaget om tiderna idag. Så reprisen gick tidigare och det var endast fyra-fem minuter kvar när vi ser detta. Morr!

Om jag ändå hade tittat på tiderna direkt då när jag öppnade tidningen. Men näedå.
Jädra handboll.

Undra va jag ska göra nu då?


Skönt!

Har donat (städat) lite. Önskar jag hade en städerska faktiskt.
Har mumsat tacos här och suttit o surrat. Trevligt! Nu hipp som happ ska Em åka till pappsen. Nåt viktigt som ska sys... ;-)

Vi andra tre kommer mysa ner oss i soffan o glo på tv några timmar. Är det nåt bra tro?

Kom på förut att jag inte har ett enda program som jag vet när det startar och vilken dag det går. Så intresserad är jag. Orkar inte följa nåt program. Men kollar gärna, det är inte så att jag inte vill. Men det får bli det som är när jag sätter mej här i soffan.

Gör du nåt speciellt ikväll?


28/1: Hockey


Fredagar är sega. Om man inte hittar på nåt. Satt under filten och värmde mej efter att ha frusit mest hela dagen. Men sen på med täckbyxor och mössan för att U och jag skulle iväg på hockey. Ti spelade. Nu gick det ju inte precis som vi hade hoppats på men hade de bara haft en period till så... :)
Träffade Erika där oxå, trevligt! Hoppas nu att det vi pratade om kan bli av. Vore så skoj!
Nu ska jag pyssla på lite här (låter bättre än att säga städa, eller hur)
Tjing på er!

 


27/1: Fredagsmys!

Dagen är här! Helgen har börjat! Åtminstone för mej för jag har redan slutat jobbet.

Helgens första inlägg blir fina bilder på dotra mi!

Vi hörs!

 


26/1: Dance central!

Go kväll på er!
Ska bli tidig kväll för mej. Skönt. Har jobbat på som sjutton idag på jobbet. Känns så bra när man får extra mycket gjort. Hoppas jag känner så imorgon med så jag kan sluta i bra tid.
Vill ju hem till fredagsmys!

Direkt efter jobbet idag fick det bli ett träningspass här. Körde lite dans till Kinect-spelet Dance central. Så himla kul! Sagt det förut och gör det igen: gillar du att dansa så köp detta! Perfekt!

Sen har jag kollat på 50-tals klänningar. Ska hitta en att ha i showen jag är med i. Och japp, tror bestämt jag hittat en fin nu. En röd! Många har ju lagt en röst på den ;)
Visst är den snygg?!

Nu lite fika, sen hopp i säng med mej!
Sussa sött så ses vi imorrn!


Visst..

Visst förstod ni vad jag menade?
Äntligen löning! Tjoho va bra!

Januari är ju ingen höjdarmånad när det gäller ekonomin, det kan nog de flesta instämma i. Men ändå så lägger man ju upp detta helt själv. Vi vet att det kommer en jul med klappar som ska köpas och mat som ska inhandlas. Sen kommer nyår och massa inköp blir det igen. Och ja, lika blir det ju detta året. Så det är väl bara att böra lägga upp ekonomin redan nu. Va säger ni? Lägga undan bara liiite varje månad, så kommer det kännas bättre den här tiden nästa år. Eller hur?!
Spartips alltså!

Men nu när lönen är här ska jag bara...och köpa...och beställa och.. tandläkaren.. Ja, vipps så är denna lönen väck.

Näedå, riktigt så illa är det ju inte. Finns många där ute som verkligen har det tufft. Huga.

..men tåget, kom nu då..


25/1: Äntligen!

;-)

Nån som förstår vad jag syftar på?

24/1: Did it!

 

Klarade av träningen utan att svimma! Tjoho! Gick betydligt bättre idag. Tack för det! Himla kul pass!

Har kollat på Wipe out nu och höll en tumme hårt för dans-Tobias, men inte hjälpte det inte. Men det blev svensk seger iaf, alltid nåt! Galet vilka smällar de tar där i programmet. Men skoj att se.

Blir nattinatt här strax men lovade ju lite mera Thailand bilder. Så här kommer de!

Kungen fyllde år medan vi var där så det planterades blommor och var lite spektakel här o var. Men inte alls så mycket just där vi var. Vi tyckte hans namn var så lustigt. Vi kallade honom för Bumbiboll Abdulla Hej! Vilket namn va?! Men han hette: Bhumibol Adulyadej. Skojigt tyckte vi. Ni ser honom nedan.

Läsa var nåt jag gjorde en hel del under resan och här ser ni tre av de jag plöjde igenom. Alla var bra, på väldigt olika sätt. Och visst är det roligt när man läser en bok, och direkt och hela tiden hör huvudpersonens, författarens röst i sitt huvud. Dialekt och allt. Härligt att försvinna in i en bok.


Som ni ser så hade jag ju raggsockarna med mej, och de användes oxå. På kvällarna i hotellrummet så var det perfekt. Speciellt när vi var in till kidsens rum, för där var det mycket kallare än hos oss.

På våra promenader på kvällarna så såg vi vääldigt många långa rader av moppar. Galet mycket. Varenda en måste ju haft en. En och annan kokosnöt hittades oxå. Tur man inte fick nån sån i skallen. Och fiskmarknader fanns det gott om. Jag tyckte det var lite bläk att gå där. Luktar ju inte mumma diekt och jag gillar INTE att se krabbor och sånt ligga där och plågas, med ihoptejpade klor. Uscha..

Sen undrar jag vad de gjorde med allt de inte fick sälja varje kväll. Släpptes de ut igen, eller blev de bete till nästa dag eller vad..?

Men hittade en snygg bil som jag tänkte ta med hem. Fin va? Men nu var det ju som så att den var liiite för dyr. Synd. Tyckte ju att jag passade perfekt vid den.

Eller hur?! :)

 

Nä nu blir det nattinatt som sagt, trött som bara den. Och imorron är en annan dag. Det jag bara måste ta tag i då är att beställa klänning till showen. Och strumpor till alla oss kvinns där. Sen kanske även fundera på nya kläder till Madonna-numret. Vore väl nåt de Marléne? :)

Sussa sött nu mina kära bloggreaders!

Sweet dreams!

 


24/1: Mat!

Hungrig som en varg nu. Middag strax sen iväg å hämta upp Em för träning. Aerobic för min del, skoj! (hoppas jag slipper få svimkänslor idag bara)

Några fler Thailand-bilder kommer senare.
Nu, på språng!


23/1: knäck

Gillar du knäck?
Det gör jag. Men inte vilken knäck som helst precis. Många är alldeles för lösa, hårda, har nötter i sej eller smakar typ smör. Bläken!

Men den knäcken jag nu mumsar på, den har liiite ingefära i sej och den är SÅ god. Mums!
Tack för den! ;-)

Trevlig måndagskväll!


En till..

Ja eftersom det krånglar att få in två bilder i samma inlägg så kommer nr 2 om inläggen här.


22/1: insändare

Bara måste lägga in dessa. De var i tidningen idag och så himla bra.

För visst är det så, man vill bara måla om, bygga bron eller hänga tapet, direkt, utan massa förarbeten. Visst?!

Och detta med barn och sömn.. Aldrig avslutat kapitel. :)

Hm..tror det blir övningskörning här strax! Ostkrokar drar! ;-)


22/1: Mera Thailand

Bjuder på lite mera bilder från härliga Thailand.
Här är vi på Phi-Phi och njuter av sol och bad!

Vackert var det. Och väldigt skönt att komma ur båten och i vattnet för lite snorkling. Ligga i solstolen och äta glass är ju inte fel det heller :-)

 


22/1: Sköna söndag

Härliga söndagen är här. Dagen man kan ägna åt precis vad man vill. Mysmorron, gofrulle och prommis har det blivit än så länge. Har rensat akvariet oxå. Bläk, men hoppas fiskarna mår gott nu iaf.

Hade det trevligt hos mor & far igår. Och nästan alla var samlade. Konstigt att vissa bara kan skita i saker man bestämt. Inte så snällt direkt. Men det verkar de inte fatta.

Mycket gott åt och drack vi iaf. Trevlig kväll! Sen skulle Em till kompisar och Ta packa inför dagar i Vemdalen. U och jag kollade film och slappade i soffan.

 


21/1: Grattis!

Hipp hipp hurra för mor & far idag! De firar nämligen guldbröllop dagen till ära.

Inte många som gör det nu förtiden.
Hinns ju inte med när folk gifter sej och skiljer sej inom ett par år kanske.

Häftigt tycker jag. Tänk att kunna säga att man varit gifta i 50år. Undrar när jag ska få gifta mej då..

Nu ska vi på med ytterkläder här och brassa iväg o handla lite inför middagen sen.

... och jag är fortfarande brydd över att jag kunde somna när Brad Pitt och George Clooney var på tv igår... Borde ju inte gå. ;-)

 


20/1: Helg

Ja nu är helgen här igen. Härligt va?!
Har just ätit lax i folieknyten och potatis här till middag. Så gott! Och så har jag pysslat fast en skyddsplast på min mobil. Hade det tidigare oxå men slarvade så den hamnade till slut i ett skal jag använde.

Men nu har jag varit noggrannare och ska vänta med hårt skal på. Tips på den plasten jag tycker är bäst är Copter. Tipp topp!

Imorrn blir det middag hos jubilarer! :-)
Vi höres fina bloggläsare!

 


19/1: Ladyboy

Suck.. Har suttit och försökt få in en annons nu en evighet, och det vill inte funka. Morr!

Min dator är segare än segast så nu var det dags att föra över år 2011 till min hårddisk. Då kanske datan blir lite piggare igen. Finns ju några bilder..
Kommer ta en stund.

I Thailand så kryllade det av killar som gjort om sej till tjejer. Man undrar ju varför det är så mycket just där.
Vet en kväll när jag vrålkollade på deras adamsäpplen för att försöka klura ut om de var tjej eller kille. Inte helt lätt.

En del syns det ju väldigt tydligt på så klart men vissa är bara tjej i mina ögon.
Tror aldrig jag sett så mycket opererade bröst heller som där nere. Många fula hårda bollar liksom.

Här nedan ser ni ett smakprov på det jag skriver om. Lite svårt att se kanske men tjejer står och dansar (rör sej) vid stängerna och ser döda ut i ansiktet.

Smalaste benen, och snygga kläder på tjejen? Eller nä, eller var hon tjej..


19/1: Bilar

Står och väntar på tåget nu. Och jag har parkat bilen på sidan, utan att stå i vägen för andra.

Varför är det svårt för så många? För det är det. Härom dagen svängde jag in mot stationen och sen var det stopp. Folk som väntar på tåget hade bara stannat, bakom varann. Helt omöjligt att komma fram. Fattar inte. Som en stor klump med bilar bara. Är det rädd att de de ska hämta upp inte ska hitta igen dem? Eller att se ska behöva gå några extra steg till bilden? Eller vad?

Nån som har svaret?

Blev en rejäl tutning då iaf och då började bilarna röra sej lite.

Nu kommer tåget!
Tjing och hörs sen!


18/1: Nya!

Var ju i stan förut. Det var utvecklingssamtal för dotra på hennes skola. Så jag flexade tidigare och hennes papps hämtade upp mej så vi for mot staden.

Och som vanligt på dessa hemska stunder fick vi igen veta att det är skit med allt...

Näe, verkligen inte! Tänk om det skulle vara så. Huga, hemska tanke.
Allt var bara bra! Lite mer jädrar anamma och beslutsamhet bara som behövs. Och så tag tag i matten.
Sorry gumman, att du fått min tröga hjärna när det handlar om det ämnet.

Gick å lunchade kebab tillsammans, spenderade tid hos optikern. Trevlig dag! Så himla skönt att vi kan umgås, alla tre!

Sen när jag kom hem inser jag att jag inte kollat posten. Och där låg de! Mina nya glasögon! Toppen! Snabbt gick det!
Så nu: bye bye till mina svarta, som knappt är svarta längre och welcome till mina nya guldiga!

Va tycks?


18/1: Stan

Sitter nu utanför ett klassrum och lyssnar på ett inslag om religion. Det är två personer som står väldigt långt från varandra i frågan.

Intressant. Jag skulle vilja läsa religion nu i vuxen ålder. Känns mer nära nu på nåt sätt. När jag gick i skolan tyckte jag det var sådär, mest krångligt och lite tråkigt.

Vad tycker du? Skönt att ha en tro, eller bara trams? Många säger ju att de inte tror på Gud, men på 'någonting'.

Oj..nu slutar de, måste på med jackan och iväg till Matte i bilen!
Hörs!


17/1: I did it!

Kom hem lite tidigare från jobbet idag. Började ju tidigt, då är det skönt att kunna 'smita' lite.

U hade redan plockat massa av julprylarna. Ja, haft kvar dem tills idag. Avskyr att ta bort ljusstakarna. Usch. Bara grått o tråkigt då ju. Himla tur vi tycker lika så inte en skulle kräkas på allt dan efter jul typ ;)

Har varit på aerobic ikväll, lika kul varje gång! Toppen! Men passet är skoj med massa steg och armar, men jag saknar en sak. Mycket. Nämligen kondition! Fy attan.. Den har ju funnits där. Måste hitta den igen. Måste!

Em var oxå med. Hon stod på löpbandet och slet. Att hon orkar. Bra gjort av oss!!

Fått en present idag oxå. Tänk va glad man blir. Och va lite det behövs för att man bara ska bli glad. Kollegan Linda kom förbi på jobbet och gav mej en sån där gullig vante till mobilen. Hur söt som helst! Och bra skydd om jag tappar den :-) Tack tack!

Slappat till Big Bang.. nu på tv. Ska nog fika lite känner jag. Och vänta hem U som är på hockey. Ti spelar.
Må så gott!


17/1: jaha..

Är ju inte skoj att slita sej ur sängen tidigt på morgonen. Det är ju då den är som skönast.

Tror Humlan sovit på min mage hela natten, och det känns. Jag rör mej knappt när katterna är där. Som när småbarn var i sängen. Man ligger som en krok själv :-)

Seg nu men hoppas att jag ska vara fylld av endorfiner efter härligt pass ikväll. ;-)

Såg ni förresten programmet igår? Om mammorna. Eller barnmisshandlarna. För det kan man kalla dem tycker jag. Hemska bruttor som påstår att kidsen vill detta, är intresserade och bla bla bla... Men herregud.. sätt upp en studio och plåta dessa morsor tills de blir nöjda.

Och låt barnen vara små bra mycket längre.
Gud.. raka benen på en sjuåring. Suck!

Go'morron!


15/1: Söndag

Go kväll!
Mår gott i soffan nu. Haft en trevlig dag med bakning och ätit väldigt god middag som Em & Ta fixade. Skulle vilja äta det imorrn igen!
Recept kommer, om ni vill?

Igår blev det dans! Så trevligt innan oxå hos Erika! Mumsig smörgåstårta och massa roligt surr med massa folk. Vill ha mer sånt! Och vi hann avhandla allt mellan vissa personers sätt till stora garage, vandring i fjäll och y-front-kallingar =)

Vilka härliga människor!

Väl nere på Erikslund var det kaos på parkeringen. Bilar stod verkligen instängda överallt. Men vi hittade ett lämpligt ställe till slut.

Var ju lite frusen där men det gick över med detsamma när vi kom in. Jättemycket folk och det blev en riktigt bra kväll! Så härligt när man får dansa med nån som det bara känns så rätt med. Dansade med en som hade gått buggkurs i Ånge oxå. Det hade varit en bra kurs och.. tada.. kursledaren var jag, och Fredrik ( som då hade hästsvans, vilket han mindes ) Skoj!

Som sagt, bakat idag. Muffins med toblerone i. Väldigt goda! Tack för receptet Pernilla!
Och sen maten! Bilder här!

 


14/1: Dans!

Vilket vackert väder! Härliga vinter!

Har just läst nåt vidrigt. En mamma som hetsar sin sjuåriga dotter med plastikkirurgi. Bra eller...?

Det är ju helt galet. Stackars lilla flicka som måste växa upp och känna, redan nu, att hon inte duger. Att inte ens hennes egen mamma tycker att hon duger. Galet!

Mamman hade gett henne ett presentkort på bröstförstoring i 6års present. Och nu på 7års dagen fick hon ett nytt presentkort, på fettsugning.

Hon ansåg att det var en investering. Minst lika bra som att spara pengar till annat åt sin dotter.

Och mamman ville själv se ut som Barbie..

Tycker dottern ska få växa upp med andra ideal jag.

Eller ska jag känna mej dum som inte gett såna presenter till kidsen här kanske. Oj oj.. jag får väl fixa det till nästa jul, eller nåt.... ;-)

Ikväll står det dans på schemat! Ska bli så skoj! Hoppas jag. Var ju så länge sen. Minns jag hur man gör? Får jag dansa med nån tro? Och vad ska jag ta på mej? Dessa funderingar :-)

Idag bjussar jag på bilder på vår Gizmo!

Ha de gött!

 


13/1: Fredag

Fredagen den trettonde! Scary....
Har nåt tok hänt er då? Inte mej, inte nåt speciellt iaf.

Fått rejäl utskällning av två kunder. Inte kul. Men de måste ju bara må dåligt över bra många andra saker i sitt liv, för att kunna gå på så där. Jobbigt.

Och det handlade ju om strömavbrott igen. Blåste som sjutton ett tag idag. Men nu är det bättre igen.

Slutade lite tidigare idag vilket är så himla skönt just på fredagar. Lite ärenden att dona med och sen köpte Em o jag pizza.

Ligger i soffan o myser gott nu och är mätt i magen.

Tycker ni ska få en Baggis idag, liten och stor!
Ha en trevlig fredagskväll så hörs vi imorrn igen!

 


Pretty in pink!

Det var ju temakvällar nere i Thailand, på Grabbarna Grus, där kidsen hängde mest hela tiden. Skoj!
En kväll var det rosa som gällde, så det var att leta upp nåt lämpligt snyggt som de kunde köpa. Och en vanlig topp räckte ju inte för brudarna inte :-)

De hittade jättefina saker och de var tjusiga när de gick iväg mot partyt. Iklädda rosa blanka siden-morgonrockar ;)

Hade kul kväll/natt/morron iaf. De umgicks ju med bloggerskor där nere oxå. Nämligen Paow och Steffi.

Om nån av som läser min blogg även läser deras, så vet ni att de bråkar en del de där två just nu. Jag tycker det är synd för deras skull, och hoppas de blir sams igen. Gulliga tjejer båda två enligt mej!


12/1: gullig!

Va kul att komma hem och inget av det man bett om blivit gjort..not.

Härliga vintriga dagar är det fortfarande. Och jag fann en väldigt frusen liten söt Humlan, med frost både här o där, sittandes på bron och ville in. Hon var inte så pigg på att bli fotad. Tyckte matte skulle skynda på att öppna dörren istället :-)

Visst är hon söt?!


11/1: Värme

Saknar värmen nu. Åh va härligt det var i Thailand. Vill tillbax!

Men.. älskar dessa kalla klara dagar nu när det är strålande sol ute oxå, mycket. Det är synd man inte hinner ta tillvara på solen mer är en snabbis på lunchen.

 


10/1: men va nu då?

Skrev inlägg nyss. Vart är det?


10/1: datum

Att det ska krångla så att skriva datum. Idag har jag skrivit september flera gånger. Så här: 10/9..voffor då då?

Sitter trött i soffan nu under filten. Tror Humlan vill gå ut. Sitter uppe i fönstret och tittar ut. Japp, det ville hon. Ute nu.

Annars får man nästan tvinga katterna ut när det är mer än tio grader kallt ute. Och nu är det fjorton. Brr..

Ta o jag fixade middagen åt oss och Em idag. Jättegod köttfärssås och spagetti blev det. Länge sen nu och jag åt alldeles för mycket. Klockan blev oxå alldeles för mycket för att hinna till aerobicen. Skrot.

Vi pratade massa recept idag på jobbet så har jag tur kanske jag får nåt bra sopp-recept att testa i helgen.

Gääsp.. Blir sängen snart. Tänkte lägga mej tidigt igår. Men Ems trevliga vän A var här och hälsade på så vi satt o surrade länge allihopa. Trevligt de! Och jag säger då bara det, skalbaggar är värst ;-)

Meen.. Vet ni vilken reklam jag bara avskyr nu? Jo den som Siba kör med. Bläken. Vad är grejen liksom? Ska det vara roligt eller bara väldigt dåligt? Nån som vet kanske?!

Nu blir det nattinatt för Malin.
Sussa sött!


9/1: Fy f..

Jag är tokig nu. Kollar på femman. Folk som tycker det är ok att ha tigrar, apor, känguru och så, som husdjur.

Gaah...

Vidrigt är ordet. Hur i hela friden kan någon människa tycka detta är rätt?
En karl tyckte, på fullt allvar att djuren inte alls ville vara fria ute i sin natur. Nä de ville sitta i en liten bur och vanka av och av. För de var ju inte dumma, ville ju inte vandra så långt som de gjorde i det fria, egentligen.
Han hade björnar och tigrar.

Jag klarar verkligen inte sånt här. Skicka polisen på dem för tusan. Djurplågeri är ordet!


7/1: Gjort stan.

Idag har vi varit i stan, Sundsvall alltså. Det var en tur till optikern som var prio. Ta och Mi hängde på och shoppade en del. Skojsigt för dem! Jag handlade inte nåt. Trist men sant. Visste knappt va jag skulle kolla efter så det får bli en annan gång. Men rea fanns det gott om. Em köpte äntligen en egen tv. :-) Men det sved när det skulle betala, men lycklig tjej nu!

Ögonen var som de skulle oxå för henne och linser är fixade och glasögon på g. Skönt! Det är ju lite dumt att endast ha linser. Jag har ju oxå beställt glasögon. Längtar tills jag får hem dem, och hoppas nu de blir så bra som jag tror.

Thailand nu då, maten var toppengod! Vi hittade ju en Italiensk restaurang som var bra men det slutade med hej-svejs-aldrig-mer. Berättar senare.
Här några bilder iaf som jag lovat!

Här sitter vi på Håkans bar! Ett trevligt ställe, dock missade vi Håkan.. Men Em fotade honom på Grabbarna Grus, alltid nåt ;) Bild på glada oss plus grekisk sallad. Det var lite skoj för beställde man just det två kvällar irad så fick man inte likadan rätt. Men ja gott!

Tjejerna fyllde ju år och när vi firade Em så var vi just på Håkans. De kom ut med god glass och vi sjöng tillsammans, mysigt! Grattis dotra på 17-års dagen!



Här bilder jag tog på vägen till stranden, när vi fortfarande bodde på det sämre stället. Men utsikten var det inte nåt fel på. Syns det att jag har det gott?!



Här min ständiga frulle, massor av frukt och grönsaker, mums! Serverar en öl till min sambo plus kaffet som vi fixade på rummet. Kan säga att kaffet inte var nån höjdare nånstans. Och inte heller på Starbucks, som sägs ska vara såå bra.


Nu ska vi skynda ner till tv och kika på Gladiatorerna. Undrar om man får nån favorit bland muskelbergen. Blir skoj att se om man gillar programmet nu oxå, var ett tag man såg det.

Minns när vi var ner till Sundsvall och kollade på en inspelning. Det var jätteskoj att se allt på det viset. Och hm.. min finurliga dotter som var ju en hel del mindre då, hon tog och ropade till Plexus, högt och klart: Plexus, min mamma tycker om dej hon!
Kan säga att jag kände mej rätt dum där ett par meter ifrån honom och han gav mej ett av sina härliga leenden och bara skrattade gott. Och det gör jag oxå nu, men då var det lite pinsamt tyckte jag.. :)

Mors på er!


6/1: Helg!

Härligt med helgdagar! Har haft lite små strömavbrott i dag så jag myste med ljus och läste bok. Skönt. Hade tänkt att gå ut en sväng men så blev det inte.

Vi var på g mot stan på förmiddagen oxå. Tänkte fara ner till optikern hos Ögat, men som tur var kom jag på att ja, det är ju helg. ;-) Och tur vi inte satt i bilen när vi insåg det, utan var hemma.

Har ikväll ätit god sallad som Em fixat, och mamma o pappa gjorde oss sällskap här en stund ikväll. Trevligt! Jag frisserade pappa oxå. Var lite väl långhårig.

Själv blev jag nöjd efter besöket hos frissan. Men tror jag vill vara ännu mörkare just på huvudet.. Ja ja..blir väl aldrig riktigt så där som på nån bild man sett. Men nöjd!

Kollar på Mission impossible nu, och det är ju helt ok att titta på Tom!!

Hoppas ni har en mysig helgdag med. Och imorrn ska fler Thailand-bilder komma!
Må så gott!


5/1: frissan!

Jamen go morron på er! Ledigt idag vilket känns himla skönt! Och jag hade sån tur att jag fick tid hos frissan här på orten. Ja hos en av dem, finns ju några. :-) Men ja tur minsann att 'Bosan' kunde.

Sitter här och känner mej blek o nyvaken. Fick bli lite stress hemma, bilen var ett ispaket. Men nu på plats och funderar vad jag vill göra. Bort med utväxten men ändå behålla lite mörkare på huvudet.. och ljusa slingor i det.. Vi får väl se. :-)

Mors da!


4/1: Ovant

Ja det är ovant att skriva januari tycker jag. Men vi är ju faktiskt där :-)

Tittade på tv till sent igår kväll, fast jag inte skulle.. Och strömmen försvann inatt hemma hos oss och var inte tillbaka imorse heller.

Jag ska inte klaga, men tyckte det var bökigt direkt där. Ljus tändes och sen gick jag runt med mobilen o lyste. Bläk
Så nu hoppas jag verkligen att det inte ska bli en strömlös helg för oss. Usch va jobbigt..

Skaffat en ny rolig fotoapp oxå. Så nu kan jag lägga in text i bilderna direkt. Tänk va mycket man kan göra nu. Annat än på den analoga tiden det, när man fick vänta för att se sina bilder och sen inte kunna göra nåt med dem nästan.

Ett prov på appen!


2/1: Snön faller..

Snön faller ute, för fullt... Jag hoppas att det inte innebär att ledningar kommer tyngas ner och orsaka mera strömavbrott. Håll en tumme med mej!

Tjoho.. nu har jag lärt mej nåt nytt här på kvällskvisten! Vi skulle lägga in bilder från datan till iphonen. Med hjälp av Itunes. Jag har i stort sett aldrig använt programmet och inte alls lärt mej nåt där. Det är Em som donat med musiken och bilderna har jag sagt att jag ska fixa senare.

Nu var det senare! Och efter några samtal till vänner i Sthlm så hittade jag en kunnig: Mattias! Tusen Tack Matte för den braiga hjälpen! Och du var himla bra på att förklara oxå! Tipp topp! Så nu funkar det, och det blir en ny mapp i telefonen oxå, vilket jag tyckte var bra.

Nu får man se till att använda det snart igen så man inte glömmer bort det.

Lite trött här nu men lägger in några bilder igen från resan.

Nåt vi gjorde var att tatuera oss. Och jag är överlycklig att ingen av kidsen sprang iväg och gjorde nåt galet, bara för att.. nån sen natt. För oj va många det var som gjorde det och ångrade sej bittert dagen efter. Hemskt. Egentligen tycker jag det är helt sjukt att de tatuerar någon som är onykter. Borde inte vara så.

Här är det Ta och Em som blir gaddad. Kan säga att killen skrattade när Em skulle göra sin första tatuering, just där på armen. Inte så skönt ställe, men det gick bra. Och jag gjorde oxå ungefär på samma ställe som Ta, och det var det minst onda stället jag gjort det på.



Ja här är det min tur. På första bilden är det dags för en mening på skuldran, tur Em höll mej i handen.
Sen är det "baka öra", vilket jag visat tidigare.



Killen var jätteduktig som sagt, och jag tror inte alls att nån behöver fylla på sin senare.
Här är det Ti som får sin lilla smiley-gubbe gjord. Det var en semestergrej som alla kidsen gjorde.
Inte heller så himla skönt..



Här har alla fått sina tummar gaddade  :-)



Tänte sitta o kolla på tv i kväll men det får bli imorrn istället. Blev en datakväll istället, men bra det, då jag lärde mej nåt!
Tjing på er!

1/1-2012: Gott Nytt År!

Hej och välkommen in till mej på det nya året 2012!
Tänk va, ett helt nytt år ligger framför oss. Vem vet vad det har att erbjuda.. Jag kan ju endast hoppas att det blir glada fina upplevelser som finns där framöver i alla månaderna.
Känner inte du som jag att när ett nytt år börjar så fylls man av känslan: nu kan jag fylla detta med vad jag vill :) Vad som än hänt och hur det än har varit tidigare, så börjar nåt nytt nu.
Så känner jag iaf. När man är mitt inne i året så rullar det som bara på. Men just nu, den här första tiden, så är det lite spännande känslor.
Hade ett trevligt nyår iaf med god mat och trevligt sällskap! Spelades både gittarr och wii-spel för fullt här. Och ja, vissa har rejält med träningsvärk idag kan jag säga, och det är inte jag ;)
Ska nu som jag lovat visa lite bilder från vår härliga resa till Thailand. (Vilken jag vill göra om, typ nu. )
Vi tar det från början!
Här börjar vi vår resa. Lång var dem minsann. Först tåg en massa timmar. Sen hann jag frysa lite på Arlanda oxå. Himla bra med raggsockar! Alltid med!
Sen väl på planet så fortsattde detta med mååånga timmar. Det tog 11 timmar att flyga dit och nästan 12 timmar hem. Men det gick över förväntar tyckte vi alla. Himla bra med lite extra benutrymme plus att man hade varsin tv-skärm att förströ tiden med. Perfekt att kunna välja själv vad man ville titta på, eller lyssna på. Och en film eller två, så vipps hade några timmar flugit iväg. Haha.. vitsigt va?!
Väl framme och installerad på vårt första fina hotell så måste man ju givetvis till havet. Helt underbart fint var det. Och varmt! Min smak på temperaturen minsann. Toppen!
Givetvis ville vi i vattnet och ha skoj direkt. Nu blev det som så att jag kände plötsligt nåt som stack till på låret. Brände rejält, jätteont. Gick upp på stranden för att se vad det var. Tillslut ser jag en gelétråd som ligger på mej... bläken! Jag förstår att jag blivit bränd av en manet. Tar bort den och blir då bränd på fingrarna oxå. Fy attan va ont det gjorde. Tänk er bränn-nässlor fast gånger 10 ungefär.
En tanke for genom mej att jag inte skulle kunna bada, men va fan, alla andra badade ju så det kunde ju inte vara så vanligt ändå. Jag traskade ner igen medans det svällde upp rejält på benet. Uscha.
Hade kunnat stannat på det hotellet. Fint, stora rum och nära till havet. Bra frukost med massa färsk frukt och sånt man vill ha. Men vi hade bara bokat det två nätter så det var bara att leta sej ett nytt hotell.
Vet att kommer jag tillbaka just hit så vill jag bada i dessa vågor igen iaf. Så himla kul att slänga sej och "surfa" med i vågorna.
Nåt som man bara måste ta sej tid till när man är i Thailand är massage! Det är toppen, verkligen och billigt. Man skäms ju lite när man betalar typ ingenting för en helkroppsmassage. Och de är jätteduktiga. Vi tog även endast fotmassage, och det innefattade även benen och sen nacke o rygg ändå. Inte illa det inte.
Här är det Ta och Em som både mår gott och blir lite plågade :)
Nu får ni nöja er så där så länge. Det kommer mera sen!
Hoppas ni alla har haft ett trevligt nyårsfirande med nära och kära, och att ni som jag känner en nyfikenhet och öppenhet för det nya året!
(herregud.. min lilla bebis fyller 18 år iår..)

RSS 2.0