29/6: Varmt & ont..

Va varmt och skönt det är! Så härligt med sommar! Och nu äntligen verkar kidsen från avslutningen ha fått sin cd från mej. Börjat se lite bilder på facebook nämligen =) Jag fattar inte att det skulle ta sån lång tid. Jättelänge sen jag lämnade in dem på Kommunen. Konstigt oxå att jag måste lämna dem där. Förra året så postade jag dem direkt på posten.

Det är ett skit att bränna ryggen i alla fall, om nån nu funderade. Skulle ha massage idag på jobbet och satt och gruvade mej för om det ens skulle gå. Men det fick bli en nack massage endast. Annat var det inte tal om. Han höll på att svimma när han såg min rygg. -Men du, det där gör ont va.. Var hans kommentar.
Jo det känns en del..

E är i stan och hälsar på en kompis, kul att det hittas på lite så här på sommarlovet. U pysslar med bilen och jag har just ätit god sallad. Satt på verandan men det är ju tokvarmt där nu, då det varit stängt sen lunch. Tror jag ska ut och sätta mej i fina vädet och läsa lite. Eller varför inte slumra en stund.. lite trött på ögat känner jag. Har känt av halsen idag oxå. Inge bra de inte. Hoppas det går bort innan helgens bravader.

Imorse vaknade jag med ett himla liv utanför fönstret. En skata hade bestämt sej för att jag inte skulle få sova längre. Fy attsingen va tokig man kan bli på dem när de tjattrar så där. Jag knackade på fönstret och så blev det lugnt en liten stund. Sen var skat-eländet igång igen. Morr.. Bara att kliva upp med andra ord.

Nä nu pyser jag ut en stund igen. Måste vattna i växthuset oxå så inte allt torkar ihop där inne.
Mors da!

28/6: Grattis!

GRATTIS till min väninna Carina på hennes födelsedag!! Hipp hipp hurra! På lördag blir det att fira henne i Sthlm!
Hon ( och även jag, men det dröjer lääänge än..) fyller ju 40år i år. Inte klokt va tiden springer iväg med oss. Jag har ju aldrig nojats över åldern, men nu känns det inte så bra. 40år.. det är ju mycke de.. huga. Men jag kör stenhårt på att jag fyller 28 istället. Låter mycket bättre i mina öron! =)

Jag är verkligen värdelös på att komma ihåg födelsedagar. Fattar inte varför det är så. Det är ju roligt att komma ihåg, så det borde ju bara sitta där. Men minns henne idag iaf. Himla tur de! Firade henne lite i helgen oxå, gav presentkort. Och hon fyndade sej några saker för det direkt, vilket var kul!
(haha.. jag minns för några år sen när jag verkligen skulle vara duktig och gratta just henne på rätt dag. Minns ej om jag skrev eller ringde, men ja det blev ju såå fel ändå. Jag var nämnligen hen hel månad fel. Suck.. haha...)

Att tiden rusar fram i full fart det talar ju kidsen om. För ja de är ju inte så liten längre. Titta här va söta de små liven var. Så länge sen nu. Älskar den här bilden!



Hela högen på studsmattan. Många långa stunder tillbringade de på den. Fantasifulla lekar där de sprang in och tog på sej så mycke kläder de bara kunde. Mössor, halsdukar, vantar och tjocksockar med mera. Sen ut och hoppa. Ingen aning hur leken gick till, men himla kul hade de iaf. =)

Uffe tog en en liten hoppstund idag. Och ja det behövs kondition.. Jag hoppade inte. Men det blir nog nån dag. Det är ju jättekul! Minns och är glad, att vi när vi skulle köpa den, bestämde vi direkt att vi skulle ha en matta som vuxna kunde hoppa på oxå. Och inte bara en sån som skulle vara för små barn. Och det lönade sej verkligen. Har inte behövt gjort nåt åt mattan, bara hoppat och haft kul!  

Vi satte upp nätet över jordgubbslandet idag oxå. Skönt. Nu hoppas jag bara vi har täppt igen överallt så vi slipper få småfåglar som fastnar där. Inge roligt att hitta dem där.. Så mera sol nu så jag får gå ut och plocka!

Nattinatt! ( och det lär bli ännu en natt när jag har lite svårt att sova pga bränd rygg.. )

28/6: The Seattle Gumwall.

Mäh.. Har du hört talas om "gumwall" ? Det hade inte jag gjort. Och kommer inte ihåg nu varför jag .. jo just det, de pratade om detta på radion för ett tag sedan. Blev bara tvungen att kolla upp det. Lät ju liiite konstigt då. Men ja, det var ju sant.

Det är alltså ett ställe i Seattle, deras konstigaste turistattraktion måste det ju vara. Sägs att det  började när folk stod i till teaterbiljetter, och tyckte väl det tog så lång tid att de hann lessna på sitt tuggummi, för de började kleta upp det på väggarna där. Nu vallfärdar folk från hela världen för att sätta just sitt tuggade gummi på väggen. Lite läskigt då. Och säkert en himla massa baciller som flänger runt där i vinden :) Här kommer lite bilder på eländet. Eller vad man nu ska kalla det för..






Nä fy f.. Skulle väl aldrig sätta min tunga i närheten av det där. Äckelpäckligt ju. (som en viss radioprofil skulle ha sagt )    =)

Bilderna är från nätet.

Men jag måse ju oxå medge att skulle jag nån gång komma till just detta stället så nog sjutton skulle även jag se till att stoppa munnen full av tuggummi (nya otuggade så klart) och sen kleta upp det på väggen. På ett väl valt ställe :)

Undrar just hur många kluttar det finns där...

27/6: En dag i solen och jordgubbslandet

Vilken underbar dag! Sol har vi haft. Och jag har passat på att rensa massa ogräs i jordgubbslandet. Behövdes. Så nu ser man ju plantorna igen.
Här en bild före:



Och efter:



Tjoho man ser lite mellanrum och plantorna! Och massa blommor så det kommer bli en hel del jordgubbs vilket gillas! Mums för att gå ut till landet på morronen och plocka in gubbar att äta till frukost. Sommar! Love it! Vill att gurk, tomat och paprika plantorna sätter fart nu oxå så vi kan börja skörda.

Midsommarafton firades ju i Bensjö med vänner och det blev lyckat. Vi kom upp rätt tidigt ändå på dan och började med sill & pärer. Sen lite jordgubbar på de! Mums! (då var ju måstena avklarade!)



Sen blev det en del pysslande med småttingarna. Det var sex stycken minisar där ett tag. :)
Lite längre fram på dagen kom Emmi och två killar upp på moppar. De hann precis sätta sej så kom värsta regnskuren. Himla tur de slapp åka i det vädret. Och vädret var verkligen ett klassiskt midsommarväder, regn-sol-regn och sen blev det åska oxå. När solen väl var framme så blev det jättevarmt. Och jag kunde till och med ha klänning på mej ett bra tag där. Hurra!





Blev så glad att de kom upp ett tag. Skönt att de vill vara med oss en stund. De busade lite med barnen och Lottas dotter Emmy har ju Emelie som sin "storasyster" så det blev en del kramande och sitta i knät och mysa lite. :) Så gulligt. Hoppas att de alltid kan vara nära varann.

Grillning blev de ju förstås. Grabbarna stod och fixade och donade med köttet hur länge som helst =) Vi undrade där ett tag om de verkligen grillade eller om de bara stod och surrade hihi.. Men mums va gott det blev när allt var klart och vi äntligen fick hugga in. Var rejält hungrig då. Och efter en del dricka så kändes det väldigt bra med nåt i magen.  (dricka och snus.... ja nu har jag snusat för andra gången i mitt liv! Och den här gången var det helt ok hahahahaha.....!) 



Vi satt och åt rätt länge där vilket var jättemysigt. Sen blev det lite kyligare så Emelie, Oskar och Patrik moppade sej hemöver och vi brudar gick in i stugan och myste vidare. Grabbarna tog sen en fisketur oxå, vilket vi hoppade över. Mycke skönare att sitta inne i värmen tyckte vi. Det blev inte så sent förren vi blev trötta där, och alla kände nog en liten oro att småttingarna skulle vakna typ sju på morronen och vara pigga. =)
Sov så soffan gjorde U och jag och det gick bara bra de. Och vi fick sova ända tills vid nio tiden. Perfekt! Tyckte alla =)

När vi kom hem igen så for U upp till Ovansjö för att fixa med våran snygga bil. Jag surrade med E som hade varit på Säter på dansen på natten. Sen gick jag o la mej en stund. Skulle bara sova en timme, men ja det blev två. Så skönt! Fick stressa på lite där sen för att både E och jag skulle bli klara för en middag i Ovansjö. Vi hann och trevligt var det där hos Uffes föräldrar.
Och titta, visst ser detta mums ut?!



Kaffetåren med glass, jordgubbar, melon och ananas! Smaskens de!

Sitter ute på verandan nu och bloggar. Riktigt skönt här. Känns verkligen som sommar. Klockan är 22.15 och jag har inte behövt filten än. ;) Sitter kvar en liten stund till, sen blir det in och fika å hoppa i säng, då det är jobb imorrn igen. (önskar jag vore ledig nu, länge..)

Igår var det Viskan för kidsen. Jag skjutsade ner E och tre kompisar till henne. Så kul för dem. Jag minns ju själv alla dessa kvällar på den parken och oj va skoj jag haft där. Många roliga minnen..! Jag släppte av dem vid 22 tiden och då var det inte så mycket folk ännu. Men alla lampor var tända runt stängslet kring parken och jag blev alldeles glad inombords att de oxå får uppleva detta. När jag var i deras ålder så var ju parken öppen betydligt oftare. Nu är det bara Midsommardan tror jag iaf. Och samma Dj som när jag var där, var det oxå: Riffo!

När jag hämtade dem strax innan två på natten så var det betydligt fler där. Jag fick kypa fram där för att inte köra på någon på vägen. Folk överallt. De tre och Tim stod iaf precis där vid infarten så det gick smidigt att hämta dem. Tack för det! (hade ju inte velat springa och leta nån direkt..) De hade haft en jättekul kväll iaf och Tim satt fram i bilen med mej och tjejerna i baksätet. Tjejerna tjattrade hela vägen till Ånge om hur den och den killen sett ut och vad de sagt och så. Riktigt skoj att höra dem! Och ömma fötter hade de oxå av allt dansande. Känner igen de jag!! =)

Det var fullmåne oxå. Hur fint som helst! Jag önskade jag hade haft min kamera med mej, men hade bara mobilen så det gick inte att få till nån fin bild. Och jag bara älskar ljuset vi har här uppe i Norrland. Mitt i natten så är det ändå ljust och fint. Visst är det en härlig bild?



Och här är "taxi-mamman" som E kallade mej!



Har inget emot att skjutsa och hämta. Gör hellre det så jag vet att de kommer på plats och hem igen. Det gjorde mamma och pappa för mej med och jag är så glad över det. Vet ju vissa som skyndade sej att dricka nåt, bara för att slippa just skjutsa oss ungdomar nånstans... Ingen hit tycker jag.

Nu är det dags att gå in och fika. U har just gjort kaffe här och jag köpte fikabröd förut så det ska bli gott. Så nöjd över dagen! Känns finimangs att ha fixat i landet, planterat lite och dragit ogräs i rabatterna oxå. Men det känns på min rygg att jag stod upp-och-ner-vänd i landet.. bränt mej lite då..



Aj aj.. gruvar mej för att lägga mej nu faktiskt..

Nathalie och Tanya kom hem idag oxå från Turkiet. Varit där en hel månad! Häftigt! Bruna och fina. Lät som de ville tillbaka på en gång. Jag vill oxå, men som sagt, myser efter en sån här dag hemma i Sverige oxå.

Hoppas du oxå haft en toppendag, och att vi får många flera!
Nattinatt!

24/6: Dan före midsommarafton!

Nu lite brunare ;) inne igen! Trevligt var det förut i Ånge. Vi for in på affären Jiges och betalade en jeans klänning jag hade lånat hem igår och E hittade en jättesöt rosa klänning oxå. Mysigt med klänning!!
Jag som fryser typ jämt, har överlevt hela långa dagen utan att just frysa. Wonderbaaar.


Köpte lite fikabröd och for upp till fam. Ellert som myste på där i sin fina stuga. Härligt. Fick dock bara, (vilket inte är bara, han är ju till och med min kära gudson!!!!!!), träffa den större av kidsen, då den mindre just passade på att sussa en stund. Himla dålig tajming tyckte vi.. :)
Snygg-U kom oxå dit på sin snygg-mc så vi kunde fika tillsammans.
Sen blev det affären och handla allt som skulle fixas tills imorrn. Vi kommer tillbringa midsommar med kära vänner i Bensjö. Som förra året. Himla trevligt! Fixat lite till det nu. Vi skulle ordna coleslaw, makaronisallad och snacks. Finns ju många recept men så här har vi gjort:

Coleslaw:

Vitkål
Morötter
Majonäs
Vitlök
Senap
Salt, vitpeppar, socker.

Strimla vitkål & morötter. Pressa vitlök och blanda sen i resten. Smaka av med kryddorna.
Mums!



Makaronisallad:

4 dl creme fraiche
5 msk majonäs
4 msk olja
4 msk vitvins vinäger
2 krm socker
2 msk senap
1 krm vitpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
400-500gr kokt pasta (snäckmakaroner)
2 äpplen
1 glasburk sparris (vit)
200 gr tärnad ost
1 förpackning dill

Koka pastan. Kyl sen av. Och medans så hacka äpple, sparris och ost. Blanda sen i alltihopa.
Mums igen!



Ser ju lite kladdigt ut men oj så gott tycker vi. Sen har vi lagt köttet i marinad oxå så klart, för grillat blir det till. De andra fixar med potatissallad, grönsallad, sill och jordgubbar med mera. Känner mej riktigt sugen på att sätta igång med midsommar nu :) 

Klockan är nu 22.35 och det är fortfarande 18,4 grader varmt ute och 23,8 på älskade verandan. Sommar!
De finns de som påstår att det kommer regna hela dagen imorrn, med de väljer jag att inte tro ett dugg på. För nu är himlen så där vackert somrig och alla tecken jag kan se säger att det blir en toppendag till imorrn. (håll tummarna med mej nu snälla)

Igår efter jobbet så tog vi en mc-tur till Ovansjö för att jag skulle få se på våran nya bil. Tänk va, här köper sambon bil och jag vet knappt hur det ser ut.. :) Men ja, det var skitsnygg och jag kommer med all säkerhet tycka att det blir kul att köra den oxå. Våran stora bil, en Pontiac buss, den har vi inte just så stor användning av längre så den ska säljas. Sen fortsatte vi färden i fina vädret till mor och far uppe på berget. De blev glada att se oss, var ett tag sen nu. Blir ju så ibland. Dumt. Fikade och surrade på där ett bra tag, trevligt var det. E och hennes kompis Paula kom oxå upp på mopparna och fikade med oss. Gladast blev nog vovven Cirro! Busgrabben där!

Nu hör jag ett sånt där fnittrigt underbart skratt ifrån Emmis rum. Hon och Paula håller på att skratta ihjäl sej åt nåt som det låter =) Så härligt att höra! Man minns ju när man själv var i den åldern och bara kunde börja fnittra åt nåt, och sen var det nästan omöjligt att sluta. Åh nu kommer jag ihåg att jag fick gå ut från klassrummet en gång, pga skratt, på en svenska lektion i sjuan var det nog.. Haha..

Läste en sån bra grej idag. Det var en intervju med Isabella Scorupco ang hennes tid med sina barn och livet "over there". En fråga hon fick var: Har du något knep för att fortsätta ha bra kommunikation med Julia nu när hon är på väg in i tonåren?
Svaret blev:  Att ge 20-30 minuter varje dag då jag inte gör nånting annat än att vara med henne oavsett hur stressad jag är. Jag går in på hennes rum, sätter mej på en stol och frågar om det är okej att jag bläddrar lite i hennes tidningar. Man måste stänga av sin telefon, sin dator. Bara vara där. Även om hon inte vill prata just då, så kommer hon ihåg det, och kan aldrig säga att jag inte hade tid för henne. Barn behöver känna det. 

Precis så känner och tycker jag. Jag har kämpat för att få till just detta, och känner att jag lyckats, hittills. Detta är ju något man måste jobba med hela tiden. Men guuud  värt det sen är. För några år sedan läste jag en artikel ang vår tid med barnen. Nu minns jag inte hur det var riktigt, men det var bara några ynka minuter om dagen som vi pratade med barnen. Jag blir rädd och ledsen av att läsa sånt. Men samtidigt inte brydd. Tittar man sej omkring och minns småbarnstidens alla "måsten" så ja, det är ett enda kämpa, men ett viktigt kämpa. För om man bara pratar med barnen så här: -Vakna nu, du måste kliva upp, vi har bråttomt. -Vad åt ni på skolan idag då? -Gick det bra på skolan? -Kom och ät, maten står på bordet! -Dags att sova nu. -God natt, ses imorrn, så kan det inte bli fler minuter heller. Väldigt dumt. 

Jag har alltid tyckt att just kvälls stunden är den bästa att få till det där lilla snacket. Barnet är lugnt, lite sömnig och minns dagen på ett annat sätt. Frågar man : var det bra på skolan idag då? när de kommer innanför dörren, ja då blir ju svaret: Jadå, de var bra. Men man har egentligen inte fått veta nånting. Frågar man istället samma sak när det är läggdags så är chansen stor att man får till svar: jo det var bra.. men vet du.. han sa, eller hon gjorde och fröken tyckte...  Man får veta, och barnet får berätta. Kvalitetstid tycker jag.  

Men hahaha.. nu har jag fått reda på vad det var Emmi & Paula skrattade så gott åt förut. Kolla in detta:

 http://sendables.jibjab.com/view/Ic8w7MJv1dPgrOMx  Inte klokt va de kan hitta på idag! =)

Hoppas nu alla har det jättebra imorrn och att ni äter två saker som är ett måste på midsommar. Det är sill & pärer och svenska jordgubbar! Visst är väl det ett måste?!
Kram! 

24/6: Sol!

Nämen... vad skådar mitt öga... SOLEN från en klarblå!!?!!
Underbart! Och genast blev det mycket att göra här.. Visst är det väl konstigt. När det är trist och tråkigt väder så borde man ju hinna undan med alla måsten som städning och sånt, men nähäpp. Det sparade jag visst, tills nu. Och nu vill man inget hellre än att allt sånt vore fixat och klart. Suck. Men jag tänker spara ett tag till. Ut i solen nu, med klänning på! Hurra! E och jag far till Ånge och inhandlar lite och sen en sväng till Ovansjö för att hälsa på familjen Ellert en stund!

Hörs sen igen då! Kan ju inte sparar på detta med bloggandet oxå.. nixpix, det måste skötas!
Ut och ta vara på solen nu, bums!

21/6: Elljusspåret

Hej hopp gummisnopp! =)

Har heeelt snöat in på två låtar nu. Den ena är Rihanna med låten Te Amo. Helt underbar. Sen den andra är Lady Antebellum med låter Need you now. Har du inte lyssnat på dem än så gör det direkt! Vill bara dansa och får så mycke minnen som är så goa ;)

Imorse var jag toktrött igen. Skulle lägga mej i bra tid igår hade jag tänkt, som så många gånger förr..
Men när lillan kom hem så ville hon kolla på tv och göra det med mej, så jag kunde ju inte motstå det. Vi kurade ihop oss där och vipps så sov mamma Malin. :) Trodde väl inget annat heller. E tyckte jag skulle hämta täcket och kudden och verkligen sova där. Men nix, jag skulle ju självklart bara titta en stund och sen gå å lägga mej. Men ja så blev det inte. Ska nog lyssna på henne nästa gång.

U hade farit söderöver för att kolla på en bil som han ville köpa. Tim strålade samman med honom i Karlstad så fick de båda sällis hemåt. Han hade talat om för mej att de skulle vara hemma vid ett-två tiden på natten. Jag vaknade där i soffan vid halv fem på morronen och upptäcker att de inte är hemma.. Gick upp och kollade, nä ingen där heller. Ni vet den där osäkerhets känslan som blir, innan man riktigt vet om man ens ska bli orolig, den kände jag tydligt då. Gick till sängen där jag hade min mobil på laddning, och jag hade då fått sms av först Tim som undrade om jag var vaken. Sen U som berättade att de fått punka och skulle sova tills på morronen innan de fortsatte färden hemåt. Åh.. så skönt det var att läsa det kan jag lova! (ja inte ang punkan då.. men att det inte hänt nåt annat.)

Många som gått på semester nu på jobbet. Blir så himla tomt och trist då. Men det är ju bara att jobba på och hoppas att solen, som faktiskt har visat sej rejält idag, vill fortsätta värma oss. Härligt! Kände när jag var på affären efter jobbet att jag nog måste ta och klä mej lite somrigare. Många gick där i sandaler och kjolar och så. Och jag kom i strumpor och jeans och fleecetröja på mej :) Men så är jag en frysis oxå. 

Ja, jag hittade ju ett par snygga röda jeans oxå här på nätet. Gillar färg, somrigt snyggt. Visst är de läckra?! 

 

Vi grillade idag och mums va gott det är. Jag slog till med ett glas rött oxå. Då kändes det genast lite extra lyxigt. Sen skulle U iväg och jobba och Tim till Ånge. E var med kompis i Ånge och "moppade" på. Härlig tid för dem! Jag satt på verandan och valde mellan att slita i jordgubbslandet, vilket verkligen behövs, och att ta hand om mej själv och ta elljusspåret en vända. Och ja, det behövs oxå... suck. Det blev det senare och gud va skönt det var. Så härligt varmt och solen som skiner, sommar-känsla på riktigt ju. Ska jag klaga på nåt så var det myggen som absolut skulle sätta sej och äta på mej så fort jag skulle fota nåt eller minskade på takten. Usch. Men jag bara måste ju fota rätt som det är, och ja här är lite av det:



Tycker det är så vackert på den här platsen.
 
Och titta på detta, visst kan du oxå nästan känna doften när du ser bilderna?!






Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mej. Hoppas att U kommer ihåg att ringa och hjälpa mej att vakna imorrn nu bara. För jag SKA på jobbet i bra tid. 

Nattinattkramen! 

20/6: Snygga paret-bröllop!

Jag var på bröllop igår kväll oxå! På Tallbacken. Så himla rolig fest. Jättemycke folk och spänningen var stor när vi väntade på paret Stina & Pelle. Det skulle vara en sommarfest för att de fyllt år och gift sen tidigare, och liksom gjort allt detta lite i smyg. Så nu slog de på stort minsann.

De hade gjort så fint där inne med långa bord och balonger i rött och svart. Sen runt om på väggarna fanns massa bilder på dem och alla gäster i olika sammanhang. Jättekul att se allt. Och vilket jobb de lagt ner på detta. Det ska vara Stina till sånt här. Hon är en klippa på att hitta på saker och ting. Få ihop alla dessa människor i lilla Ånge och ha en sån här fest, superkul! Vi umgås ju inte ofta alls utan det blir på nån fest här och där. Och jag har lika kul varje gång och är jätteglad över att vara hennes party-friend!

Alla vi fick hålla oss inne vid de dukade långborden, och vi väntade med kameror och mobiltelefoner i högsta hugg. Och där.. slogs dörrarna upp till ljudet av Madonnas "Like a prayer". De stod med ryggen mot oss alla och var klädda i rött och svart från topp till tå. Så himla häftigt snygga var de!

Gjorde entré fram till scenen och sen tågade prästen in till alla gästernas jubel! Så himla roligt! Det var ju så klart ingen riktig präst, utan en gemensam bekant som fått den stora äran att förgylla deras kväll med att viga dem (på låtsas) igen. Hur bra gjort som helst. Vi skrattade gott och hade skoj! Sen blev det mat, kaffe och paketöppning. Lite mera att dricka och disco. Och vilken vacker tårta det var! Flera våningar, rosa/rött och svart så klart. Dekorerad med en gitarr och klackskor :) bland annat. Jag skulle gärna lägga upp bilder här nu direkt, då kameran är full =) men jag tror nog att de ska få bilderna först. Men sen kanske det blir.

Snygga paret hade himla tur med vädret oxå. Det regnade ju rejält innan men precis vid 17 tiden så blev det uppehåll. Man fick till och med se en skymt av solen där bakom alla gråa moln. Var väldigt lämpligt då vi stod utanför och minglade en stund innan entrén till festen. Givetvis med ett glas bål i handen och små snittar att tugga på. Men kallt som tusan var det. Tror jag frös konstant hela kvällen. Blev ju lite bättre när jag svängde mina lurviga på dansgolvet, men sen isade jag till direkt igen. Försökte bli lite varmare av lakrits shots som bruden delade ut till oss kvinns, och champagne som jag drack ur snappsglas =) och lite Baccardi breezer, men det hjälpte inte nåt. Men kul va det iaf!

Jag höll ut tills klockan var två, och då kom U och hämtade mej. Han hade farit hem lite tidigare då han var toktrött efter flera nätters jobb. Hann med en varmkorv där oxå innan man sa hejdå, och fick med mej fyra till som gärna gjorde kväll just då. Vi skjutsade hem dem och sen när jag kände att jag började tina upp igen så kom tröttheten över mej. Så skönt att krypa ner i sängen och sova då. Och jag hoppas att "snygga paret" fick en så underbar fest som de båda önskat sej!


20/6: Bröllop: Victoria & Daniel

Nu sitter jag snyftar här.. hihi.. Har just läst och sen lyssnat på Daniels vackra tal till Victoria. Och jag tycker verkligen att du ska kolla på detta om du inte redan gjort det. För att med sån säkerhet hålla ett sånt känslosamt tal, både på engelska och svenska, och få det att låta som om han berättar något för de närmaste bara ( inte som att hela Sverige och mer därtill kan lyssna ) det är fantastiskt. Blir man inte rörd av detta, då är man.. väldigt konstig tycker jag.
Här är ett utdrag av talet som jag föll speciellt för:

-We were going to be apart for a whole month. The night before she left she got home late after an official engagement, and she had many preparations to make before the long month of duties ahead. Instead of getting some valuable sleep she stayed up the whole night writing.

In the morning after she had gone I found a box. And in that box I found 30 beautiful letters addressed to me. One for every day she would be away. This romantic gesture is typical of you Victoria. It says everything about the loving person you are.


Åh.. detta är kärlek de! Tänk va romantiskt va?! Jag blir alldeles lycklig i hela mej av sånt här.
Och som sagt, har du inte hört detta så här är länken, bara att klicka, och ta fram nån servett oxå på en gång:


http://svtplay.se/v/2048659/det_kungliga_brollopet/prins_daniels_tal




Jag önskar dem all lycka i livet, och tänk att få vara fotograf och lyckas fånga dessa bilder ;)



vackra de är!






18/6: Bilder, cd, bilder, cd...

Tid tar det.. Lång tid. Att pyssla med bilder alltså. Har först suttit och tagit bort massa bilder som av olika anledningar inte passar sej att skicka ut. Och sen redigerat lite på vissa av dem som jag ville ha kvar. Sen kollade jag och nä... Fick inte plats på en cd. Morr. For och kollade om det fanns större cd-skivor, med mera utrymme alltså. Men nä. Morr igen. Fick sätta mej igen och gå igenom allt. Försöka plocka bort ännu mera bilder. Inge kul ju. Vill kunna ha kvar allihopa. Men nu är jag igång med brännandet iaf. Äntligen! Och ja, det tar tiiiiid.

U och jag käkade kebab idag, mums de. Har regnat hela dagen lång, men inte precis nu va jag kan se. Men det märktes att det var fler folk som inte var hemma å grillade direkt. Proppat med folk på Shish. Kul att det går bra för dem.

När vi ätit så började vi disskutera om kidsen, alltså ungdomar ska kunna skriva sin adress på brev eller ej. Vad tycker du? Jag är helt övertygad om min känsla att sånt ska de lära sej i skolan. Men U tyckte att det kunde man ju förstå att de inte gör, då de inte skriver brev så idag. Meen... va sjutton, man bör väl lära sej ändå. Om du kommer ut på ett företag och blir tillsagd att skicka ett brev, och skriva adressen utanpå. Bör de då inte klara det?? Jag tycker det. Det ska inte behöva bli ett brev där adressen skrivs längst upp till vänster på kuvertet till exempel, eller att orten står efter namnet.. Jag blir galen på sånt där. Kanske är petig och tänker "fel i tiden" men nä.. gillar det inte.

Undrar just när det ska bli varmt och verkligen kännas som sommar? Längtar så. Vill kunna vara ute och mysa på kvällarna. Och helst utan mygg oxå då. Va man kräver va?! Men tänk.. vilket under det vore. Ja ja, fåglarna ska ju ha sin mat. Men var är alla fåglar när man står där i en svärm av mygg? De skulle kunna äta rejält just då, men de är aldrig på plats. =) Nä fram för hungrigare fåglar.
Vi har fågelungar under taket på vår bro. Himla gulligt att se dessa föräldrar som far in och ut där som tettingar och matar dessa skrikande ungar. Undrar just hur många de är. Man kan inte se dem tyvärr. Hade gärna smygtittat lite på dem. Ungarna verkar tro att vi oxå kan mata dem.. eller nåt.. för så fort vi öppnar dörren eller går på bron så skriker de hej vilt där inne. Kuligt!
Undrar just hur det går med äggen i Bensjö, om de är kläckta. Måste kolla det på midsommar, för då ska vi dit! :)

Imorrn är det stor fest i Stockholm. Prinsessan Victoria ska gifta sej med sin Daniel. Undrar just vad de känner precis just nu? Längtan, nervositet, trötthet, glädje..? Kanske de rent av skulle vilja fara till Vegas och gifta sej i Elvis kostym? Nä det tror jag ändå inte. Det skrivs ju massor nu hela tiden i tidningar och på tv. Jag hoppas bara att de verkligen hinner känna att de får bröllopet som de vill, och inte bara massa måsten, för att de är just de. Såg lite på tv förut, men jag orkar liksom inte hålla nyfikenheten uppe. Kommer säkert kolla imorrn om jag nu är inne då, för själva bröllopet vore jättekul att "vara med på". Men allt detta innan, alla spekulationer.. kommer hon har det halsbandet, kommer hon ha sån eller sån klänning??? Jo jag förstår visst att detta är stort och jag sitter där själv med rörda ögon när jag ser dem (älskar att se hur de tittar på varandra nu, sen deras förlovning blev offentlig) men tycker nog det blir lite för mycket ändå.

Och imorrn är det en stor fest till. I Ånge. Med ett par som har gift sej tidigare. Stina & Pelle. Ska bli jättekul! Jag ska fota där oxå, vilket känns roligt. Bilder på alla som kommer dit, och sen mingelbilder kommer det bli. Om jag känner Stina rätt så kommer det vara en massa lekar av olika de slag ( nä, av ett slag - nämligen tok med sexanspelningar ) och då kommer jag fota lite till. ;) Kan ju alltid skylla på det, om det blir nåt tok jag inte pallar med =) Hoppas bara det inte blir regn.. Vi skulle klä oss i ljusa kläder oxå.. undrar just varför?

Hihi.. jag hade tänkt mej att bara skriva lite ikväll, men här sitter jag och ja det blev rätt mycket ändå. Brukar bli så när jag skriver. Lite om allt och ingeting =) Men hörrni, visst vill vi ha det så här i sommar va?!



Bara få ligga i hängmattan och ha de gött! Nice!

Och när jag ändå håller på och längtar efter sommar så är ju denna bilden given, eller hur?!



Mums säger jag bara! Började rensa ogräs i jordgubbslandet i förrgår, men gav upp. Började för sent så mygg och ork blev för stora motståndare. Får ge mej på den en annan dag. Det lär ju finnas kvar.

Nu har jag lyckats bränna 24 stycken skivor. Och där blev en till klar. Så. Plutt. Ut med dej skiva, klart. Skriva lite på den: Niorna 10/6-2010. Färdigt. Borde ju egentligen skicka med ett visitkort jag har där det står "Friskvårdsmassör/ Hobbyfotograf" så kanske nån kommer ihåg mej tills en annan gång! Hm.. varför är man så dålig på att marknadsföra sej själv tro??

Nämen nu måste jag sluta skriva för idag. Klockan går och jag ska sluta med skivorna oxå för idag. Lägga mej och sova lite och ja... hahaha, apropå det. Igår hade jag varit.. haha.. nu börjar jag skriva igen =) Men igår hade jag varit hos min nuvarande nagelfixarkvinna Yvonne och fixat till naglarna ( som av nån konstig anledning inte satt som de skulle förra gången, vilket aldrig hänt där tidigare ) Men nu är de tjusiga igen, blev både fransk manikyr och lite bling bling på dem. Jag skjutsade hem henne efteråt till hennes gulliga hus, då hennes bil inte vill fungera längre. Jag kom hem vid halv åtta tiden nån gång tror jag. Vrålhungrig, då jag inte ätit sen lunch. Underbara U hade köpt kyckling och potatissallad som vi mumsade i oss. Sen ville han kolla på fotboll, vilket jag tyckte så där om. Jag myste ner där vid honom under filten och somnade. Sov tre timmar rakt av, väcktes av : du måste vakna nu, för att gå å lägga dej ;) Och han trodde inte jag skulle kunna sova mera. Jag klev upp alldeles yr där, och japp somnade direkt jag la huvudet på kudden. Inga problem. Sen vaknade jag kvart i åtta i morse... What the f... Jag ska vara på jobbet halv åtta egenligen. Lite panik då. Jag fattar inte hur man kan sova så länge. Men tydligen behövdes det iaf.

Men nattinattkramen på er då! Måste ju sussa nu. Stor fest & bröllop imorrn ju. =)


16/6: Blommor!

Igår när jag kom hem från jobbet så hade U gjort så god middag. Vilken himla tur jag har som har honom! Puss! Det var kassler och "nypärer" och sallad med massa melon, mandarinklyftor, gurka, tomat och purjo i. Mumsigt! Sen for vi upp till Hemsjön för att köpa lite blommor. Hade inte satt ut nåt än. Emmi var med en stund sen återvände hon till bilen, vilket var betydligt varmare än blåsvädret ute.
Hittade massa smått och gott där ..  ;) ..  bland blommorna! Och vipps hade man plockat ihop en massa. Så roligt med blommor. Jag blir så glad av alla färger och skulle lätt kunna köpa på mej hur mycke som helst.

Väl hemma igen så klippte U gräset medan jag planterade lite. KUL! Kom igång där och började rensa ogräs oxå. Finns ju en del.. Blev avbruten då U tyckte vi skulle gå in, för jag hade ju lite att göra med avslutningsbilderna.. Visst hade han rätt, men jag ville ju SÅ mycket ute då. Men in och dona vidare med korten. Är nog färdig nu tror jag. Men blev så många så jag måste köpa nya cd-skivor så korten får plats. Blir att göra det på hemvägen idag. Eleverna väntar ju på detta.
Kom ihåg det nu Malin!



En liten humla kom och ville vara med mej när jag pulade med blommorna. De är ju så söta. 





Älskade dotter!

Nu ikväll har U tvättat våra hojar, de var ju rätt skitiga efter vår tur. Men nu bara blänker de igen. Jag har rensat ogräs lite överallt på gården. Har du nåt bra tips på ogräsmedel så berätta gärna för mej. Blir ju galen på allt. Hörde idag att ättika skulle vara bra. Ska inhandla det imorrn tror jag och gå runt och spraya lite här och var. Framför allt i gruset på framsidan. Nu är jag alldeles öm i händerna av allt dragande och slitande. Gräset kämpade emot allt vad det kunde minsann. 

Massa myror hittade jag oxå. Inte så kul. Vill ju inte förstöra deras bon, men vill inte heller att de ska bo på massa ställen där jag ska pyssla på. Inte helt lätt kombination det där. Har en liten mjölkkanna som jag haft blommor i förra sommaren. Den har blivit kvar ute och nu när jag skulle flytta på den så var den full av sand, myror och ägg. Den kannan ligger kvar där nu.. 

E har åkt med pappa Mattias till Brunflo idag. Och U är nu på jobbet. Känns väldigt tomt och tyst här. Tanya & Nathalie är fortfarande i Turkiet med sin mamma. ( lyckliga dom som får vara i värmen ) Tim kom hem idag men stannade i Sthlm hos kompisen, blir kvar några dagar. Jag är rätt trött så jag tror jag kryper ner i sängen och får mej lite skönhetssömn.
Nattinattkram på er!   

16/6: Första mc-turen!

Tillbaka i lilla byn och en mc rikare!
I fredags styrde U färden på sin mc mot Göteborg, Kungälv. Allt gick bra förutom lite (läs:skyfall) regn då.. Jag klev på tåget vid 22 tiden för att lägga mej i liggvagnen och sova gott på färden. Känns lite trist att resa själv men det fick ju gå. Hade tagit med min bok ( som det aldrig blir tid att läsa känns det som ) och en pineapple cider att smutta på. För att fira liksom! Kan säga att det inte blev så mycke läsa av då jag fick sitta som en skruv där. Men cidern var god =)



Efter ett tag så tändes lampan i bädden bredvid mej... där ingen låg. Sen släcktes den. Och tändes igen.. Vad är detta för tåg egentligen.. Hm.. men tillslut så bestämde jag mej för att lampan var glapp och inget spöke var där.

Sov väl inte den bästa prinsessa sömnen precis men kände mej ändå utvilad när det var dags att kliva av tåget. Plockade med mitt ryggskydd och hjälmen och lilla väskan. Lite roligt faktiskt att resa ända till Göteborg och inte ha nån packning just. Aldrig gjort det tidigare. Klev av och ringde U. Han talade om vart jag skulle gå för att ta nästa tåg mot Kode. Jag gick dit och nä.. inget tåg skulle gå den tiden mot just Kode. Hm.. sprang där som en yr höna och till slut så hittade jag rätt.

Väl inne i tåget så skulle man ju fixa biljett... Alltså detta krångliga system bara MÅSTE ju ändras. Alla som klev på blev ståendes där innanför dörrarna och funderade. Tågvärden gjorde ett superjobb även fast hon lät som en bandspelare :) när hon gång på gång upprepade hur man skulle göra. Ingen förstod ju. Jag gick och satte mej. När jag skulle av om bara nån minut så kom hon fram till mej och hjälpte mej med att fixa biljetten via sms. Hur fan ska man veta vilken zon man åker i och varför betala längre sträcka än den man åker, och hur lätt är det för folk att först krångla med stämplingar och tryckningar när man stiger på tåget, för att sen måste knappa in och dona igen när man kliver av? Väldigt snurrigt system tycker jag, och resten av folket på tåget, vilket i övrigt var Göteborgare. ( man kan ju lätt tro att det bara är utbölingar som jag som inte fattar ) 

Kom fram till Kode, blev hämtad av U och hans kusins fru Carina. Himla trevligt att se dem igen! Det blåste storm men solen tittade fram iaf. Väl hemma hos dem så fick jag äntligen se min fina Yamaha Virago 750! Min! Kändes i magen när jag såg den! :) Fick såna där hur-i-hela-friden-ska-jag-kunna-fixa-att-köra-den-hela-vägen-hem-känslor. Kusin Micke och U hade tvättat av den och putsat lite på den och jag tyckte bara den var så fin. Satte mej på den och ja, liten lätt och smidig är omdömet! Härligt! Tjusig va?!



Vi åt och myste på dagen, gick runt och kollade kring deras fina hus och vill fixa till bastu och tunna i stugan ännu mera nu, när jag såg deras. Så himla mysigt med sånt. Väldigt mysigt område de bodde i oxå.
Efter mycke om och men.. bland annat hårblås på Uffes jobb mobil.. så bylsade vi på oss kläderna för en färd till Lidköping. Pirrigt när jag skulle köra första biten, innan man har vant sej med växlar och sånt. Som när man sätter sej i en ny bil ungefär. Men det gick och kändes bra. Stannade till och tankade och bara njöt av känslan att åka hoj!



Men sen... vi såg hur molnen hopade sej och rätt som det var så var regnet ifatt oss. Fy fasiken va trist. Men va gör man, det var bara att köra på. Väl framme i Lidköping stannade vi för att få vägbeskrivning till Robin och Helena. Vi trodde vi förstod och körde än hit än dit, men nä. Kom inte rätt. Till slut stannade vi vid en pizzeria, där vi skulle svängt av, och skulle just ringa Robin igen. Då ser vi en "dåre" på en fyrhjuling komma i hög fart mot oss, och haha.. det var Robin! Han hade förstått att vi hade missuppfattat varandra. Vi stod vid en helt annan pizzeria än han trodde. =) Så kan det blir.



Underbart att få komma hem till dem igen, och även denna gången så fick vi börja med att klä av oss alla blöta kläder och hänga upp dem överallt på tork. ( en gång för länge sen när vi var ute hela familjen och tältsemestrade, vilket slutade med kaos spöregn och att alla var less, då passade vi på att hälsa på Robin och Helena. Hela deras trädgård var full med upphängda tält och dynor från oss. Men trots allt blev det en bra semester! )

Insåg oxå igen, att en sån där skotork borde man ju ha hemma. Hur bra som helst! Fattar inte att vi inte haft det när kidsen var små. Hur gjorde vi då med alla blöta skor..

Roligt var det att träffa dem igen. Och storasyster hade blivit hela 5 år, söta lilla flickan. Och en av trillingarna fick vi träffa iaf, de handra två hade de lånat ut till mormor och morfar. Lite synd tyckte vi, men å andra sidan så ser de ju likadana ut =) Full fart var det på de små och så roligt när de vill visa runt överallt och alla sina saker och så. Gulliga lilla Klara skulle visa storasyster Cornelisas fina säng med små skåp på: där kan man han kläder, och där har hon kläder och där kan man gömma sej och där finns oxå kläder och saker. Hihi...

Vi satt uppe rätt länge och bara surrade och myste. Barnen lekte och satt hos oss om vartannat. Härligt.
På söndag morgon sken solen när vi tittade ut och jag blev så glad att vi äntligen skulle slippa regnet. Men ack va jag bedrog mej. Vi for iväg där efter lunch och när vi kom till Vansbro så började det igen. Suck. Alltså det är ingen hit att åka hoj i regn, sa det tidigare va? Bläken!

Jag & Helena.





Vi stannade och åt gott innan Mora. Redan då var vi frusna. Ringde hem till Emmi och bad henne sätta igång bastun så det skulle vara varm när vi kom hem. Sen körde vi mot... .... .... vidare i regnet. Stannade på en mack och frågade om det fanns regnställ att köpa, men icke. U hade sitt på sej men jag hade bara regnhandskar över handskarna. Ja ja, det fick gå. Men när jag kände att vattnet började sippra in i nacken då jämarns var jag inte så glad längre. Hu va jag frös och kände man eländig. Och i skorna kändes det som om jag hade nån deciliter i varje. Usch.


Kan säga att när vi såg skylten med Östavall och Ånge så jublade jag högt för mej själv i min hjälm! ( och ändå så var det ca 7 mil kvar hem.

Väl hemma så slet vi av oss alla äckligt blöta kalla kläder och på med varma. Sen upp och hämta min bil i Ånge och sen.....in i bastun!! Ååhh.. va skönt säger jag bara! Guld värt att ha den. Höll på att somna där när jag kände att jag äntligen tinade upp.

Emmi hade kompis hemma och de gjorde sej i ordning där på sena kvällen för att fara upp till Ånge och våldgästa kompisar =)
Sommarlov, vilken härlig tid!

11/6: Avslutning och mc!

Vilken underbar dag det var igår. Man vaknade på morronen och solen lyste från klarblå himmel. Så härligt. Och nästan det första E sa när jag väckte henne var: "3år, nu slutar vi nian, va fort det gått". 
De har det. Minns när hon började på Minerva... länge sen. :) Men samma glädje som hon hade när hon började, har hon nu när hon slutar. Hon ser fram mot nya äventyr och att träffa nya människor. Härligt!
( kan tro att det kommer kännas lite efter Skule resan, när de säger hej då till varann.. )

Jag skyndade mej hem från jobbet precis 16.00. "Locktången är isatt" fick jag på sms från E :) Kom in i hallen och bara stannade med ett Åhhhh.... Hon var så fin där hon stod i vita klänningen och snygga skorna, halsband och örhängen inköpta dagen till ära. Klart att mamma-hjärtat slog ett extra slag och ögonen tårades. Mitt fina barn!

Sen kom hennes kompis och min känsla upprepades. De är så vackra! Tänk om jag hade fått haft en avslutningsbal när jag slutade nian. Vi hade en slags halmhatt på oss med band hängandes, där alla skrev sina namn och små hälsningar till varandra. Och visst hade väl vi oxå klätt upp oss, men inte alls på samma sätt som nu. Vill oxå få ha balklänning.......NUUU!
Lockade hennes blonda hår och ja, kände åter igen en liten ( stor ) mamma-känsla som svämmade över i mej.

De åkte tillsammans fyra stycken i en snygg bil, så klart! En cab! Och det är så roligt för dessa fyra har gått tillsammans ända sen dagis. Elias, Emma, Emelie, Jesper. Och ja, det är extra roligt att se killarna när de är så här uppklädda tycker jag. Tjusigt värre, eller hur?!




Jag fick tokstressa på där hemma för att fixa mej själv oxå. Slängde på mej min älskade lååånga svarta klänning. Passade perfekt en varm och härligt dag som denna. Upp med håret oxå då det skulle gå snabbt. Och sen iväg på fotojobb. Föräldrar ställer ju upp och fixar och donar med dukning, servering och städning. Och jag fotar. Har gjort det nu några år. Himla kul! Och extra roligt ikväll så klart =)

Fotar först alla klasser var för sej. Sen en bild på bara tjejera och sen bara killarna. Sen blir det mingelbilder när de skålar och lyssnar på rektorns obligatoriska tal innan det blir in och sätta sej till bords. Där äts förrätt, varmrätt och efterrätt med lite pauser och musik där imellan. Kvällen till ära spelade Mind Buzz som jag tycker är så bra! Och det verkade som att kidsen tyckte detsamma. Sångaren "Pära" ger ju järnet hela tiden och jag hoppas och önskar att alla ungdommar vågar släppa lös lika mycket som han kan en vacker dag =)




Jag fotade på där massor och helt plötsligt slog det mej, med ett knorr i magen och en svimningskänsla, jag hade inte ätit nåt sen lunch. E de bra de? Not!
In till kökspersonalen. Ingen mat kvar. Efterrätt kändes inte rätt.. Men där stod en liten tallrik sallad, förrätten, som jag kunde ta. Himla gott! Sen var man igång igen.

Det jag gillar bäst att fota där är nog kompisbilderna ute. Det är så kul när killar och tjejer vill vara på bild tillsammans, för att de tycker om varandra. Inte att de är tillsammans som par, utan för att de gillar varann. Många mysiga såna bilder blev det. Sen när speciellt killarna busar lite tillsammans. Många lyfte varann igår och ja, jag fångade några bilder på det med. Även fast jag fotar massor, så känns det ändå som att jag kommer till korta där. Vissa elever kanske inte vågar komma fram, och då är jag så rädd att de ska känna sej utanför. Men å andra sidan så kan ju inte jag springa på dem och "tvinga" dem att bli fotade heller. Ja ja, det reder sej nog. De får en cd sen iaf och där läggs ju bilderna ut så de har på varandra iaf.

Det blev ju disco där oxå, för 9A har ju Peter som lärare och han är ju även dj. Häftigt för dem! Underbart oxå att i stort sett alla var upp och dansade för fullt. Alla var så svettiga och glada. Jag fotade massor där inne oxå så det ska bli kul sen och se. Var ju lite svårt att se riktigt i kamerna, då det var en hel del rök där. Men det blir nog bra. Visst syns det att de har skoj?!




När vi kom hem igen så stannade Matte en stund så vi kunde fira lillan riktigt. Hon fick en jättefint armband med berlocker av oss och de närmaste. Och Mattes Lena hade gjort ett jättefint kort till fina asken. Berlockerna symboliserade oss på olika sätt. Jättefint! Och jag hade köpt en liten bok som hette "till min dotter". En bok man fyller i små saker och händelser som kan var kul och fint att ha kvar. Hon läste och skrattade lite och var nöjd och glad över allt och hela kvällen. Härligt!
Hade även väldigt ont i benen och fötterna efter brännboll på skolan och att ha dansat massor. Hihi.. som hon uttryckte sej: "jag går som en 80-årig gammal gubbe ju"
Och nu har de farit iväg till Skule på klassresa och där skulle de klättra... Kommer vara rejält trött efter den här helgen kan jag tro. Men nu är det ju sommarlov, så det gör ju inget. =)

Nu har U farit iväg på sin snygga mc mot Göteborg. Har pratat med honom nån gång nu under färden. Ja inte precis i färden, men vid fikastopp :) och allt flyter på bra. Jag sätter mej på tåget ikväll istället. Blir skönt att sova på tåg, ett bra tag sen nu. Sen framme i Götet ska jag hitta mej vidare mot ... Och sen blir det att prova MIN egen Yamaha Virago 750! Lycklig? Jaa! Men kan ändå knappt fatta det.. Kommer jag klara köra den.. är den inte för stor och tung.... huga. Ja jag har ju en bra bit att övningsköra på sen iaf. Ska bli kul!

Vi är lite osäkra på hur färden kommer gå hemåt. Men nåt litet stopp för att hälsa lite blir det med all säkerhet. Funkar inte att köra direkt hem.
Nu måste jag fixa till allt så alla prylar kommer med här. U tog det mesta i packväskorna men en del ska jag packa ner.

Måste ju skriva oxå att jag är så glad att våra glada studenter fick gå ut på trappan idag, utan regn! Toppen. Hoppas nu hela kvällen blir minst lika härlig som kvällen blev för niorna igår =)



Vackra äro di!

Nu tar jag å drar iväg om ett par timmar så..

Tjing!


9/6: Guldhits bilder.

Hemma på lunch och kokar ägg. Det regnar fortfarande och är alldeles grått. Ingen sol och värme idag heller. Suck. Skulle bara vilja pyssla på med bilderna jag tog i söndags. Har gett dem till Catarina på jobbet, så de är ju färdiga. Men vill ändå fortsätta dona med dem.

Har en tanke om att fota den som vill. Sen göra en fotobok till dem. De ska så klart få alla bilder på en cd oxå så de kan göra vad de vill med bilderna. Men en bok vore ju kul. Fint minne liksom. Undrar om det skulle uppskattas?

Här lite bilder från Guldhits och fotoboken jag gjorde:


Här är jag, Åsa och Jessica. Glada tjejer!


Här dansar vi till "Jailhouse rock" med Janne som Elvis. Bara älskar dessa kläder :)



Här är starten på Lady Gagas låt "Poker Face". Marléne, jag & Jessica.



"Lady Marmalade". Gillar dessa korsetter, snygga tycker jag.



Kul att göra dans och använda stolarna.



Här är det Madonnas "Like a virgin" vi dansar till. Marléne sjunger.



Hihi.. här går det undan! Macke kör dubbelbugg med oss. Häftigt var det när Macke var med. Han är nämligen en av Sveriges bästa i bänkpress. Häftigt att kombinera dans med sånt.



Härlig bild!



Nu kör vi "Man I feel like a woman".



"New York" (kan vi inte ha kjolen på oss idag, snälla...) Vet att en person vet exakt vad jag menar nu.



Jamen visst är vi söta då. Kärringar som får städa å gno. Siwans "Mamma e lik sin mamma". Så rolig att göra.

Nu ska jag rusa tillbaka till jobbet och göra nån nytta.
Bye bye!

8/6: Händelserik helg.

Regn regn.. hoppas verkligen att sommaren inte tänker fortsätta så här. Kallt är det oxå. Usch. Vill kunna gå utan strumpor och tjocktröja. Vill ha klänningar och sandaler istället :) Köpte en skitfin lååång svart klänning på H&M när lillan och jag var ner sist. Skulle fixa avslutnings skor till henne och ja det hittade vi, plus lite till då förstås. Underbart att handla när det är billigt! Min melodi de!

Och jag hade hoppas i jeans och en ljusrosa top som jag gillar. Tyckte jag såg lagomt somrig ut. Vi far in och ska tanka och jag köper en kaffe... Vad händer om inte spill.. E skrattade gott och jag morrade. Försökte torka bort det som gick med en servett men nä. Inte bra. Blev till att bära jackan för magen och sen in på H&M och hitta en ny. Och det gick ju utan problem.
 



Men ja, kul hade vi iaf!



Idag fortsatte mötet på jobbet fram till lunch. Jag blev så himla trött där ett tag så jag fick lov att gå på toaletten bara för att kunna hålla ögonen öppna. Va hemskt det är när det blir så. Men sen gick det bra som tur var. Satt på jobbet och lovade mej själv, igen, att jag skulle lägga mej tidigt ikväll. Och ja, här sitter jag nu och bloggar, 22.43 pip. Alltså har jag misslyckats igen. Suck.

I fredags var jag upp till Bräcke på en Guldhits träff. Jättetrevligt var det. Mycke god mat och dryck, och härligt att surra med gänget igen. Alla kunde inte komma men vi som var där försökte komma på vad vi ville ta bort och lägga till i showen. Ska bli spännande att se hur det blir till hösten med allt. Jag lämnade fotoböckerna oxå till dem vilket de uppskattade. Jag tycker så mycket om den, har kollat i den massor. Så roligt att titta på allas olika miner på bilderna. Är glad att jag knåpade ihop den.
Här är maten, jag som gillar att fota matbilder:
  

Smaskens!

På lördagen var det Träslaget här i Ånge. Massa folk som spelar brännboll och har kul. Men vi var ju till stan på dan och sen på kvällen var vi nere hos en kollega till U och grillade.
 
Har blivit så några år nu, himla trevligt. Och man äter så man tror man ska spricka, mums för grillat! 
Men i år blev ju kvällen väldigt annorlunda. Olyckan.. Skänker många varma tankar till hennes nära och kära.

Vi hämtade hem Tim på natten och han hade fått uppleva och se mycke mera än jag nånsin hade velat att han skulle göra. Två kompisar till honom följde oxå med hem, väldigt trevliga killar. Och stort fint stöd till Tim.
Nu har T och två kompisar till honom just landat i Turkiet. Härligt för dem och jag hoppas de får en bra semester trots allt. 

Jag vill oxå fara iväg utomlands. Åh.. va jag vill det. Få ligga på en strand och mysa!
Minns när vi fotade när nere...




Så himla härligt. Älskar den stranden i Alanya. Kleopatra!  

I söndags eftermiddag så hade jag lite fotojobb. Det var en student och hennes mamma och sambo som gift sej som ville bli plåtade. Jättekul! Det var väldigt kallt men det gick. Trots att fingrarna blev stela på mej och de stackarna som hade klänningar på sej bara frös så de var knottriga. Men ska man ha fina bilder så.. :) Och det blev det! Skulle gärna lägga ut nåt här nu, men måste fråga dem först så klart.

Blev bilder vid vatten, björkar och ute på en alldeles gul fin äng. Doftade gott gjorde de gula blommorna oxå. =) De fick hoppa på stenar, sitta med tårna i vattnet, (kanske inte så snällt med tanke på temperaturen..) och ligga på en filt på ängen. Många fina bilder!

Har fått låna mc kläder oxå tills på lördag av snälla Linda! Tusen Tack! Då ska jag ju köra mc från Göteborg och hem. hihi... :)

Nä men NU måste jag isäng. Blir en dusch imorrn bitti så jag vaknar till liv. Har ju tänkt mej att jag ska på jobbet lite tidigare imorrn. Vi får väl se om jag lyckas eller ej =)
Sussa sött!

7/6: Mc, jag? Japp!

Det är på riktigt nu, jag SKA skaffa en mc! Tjoho va kul! =)
Eller ja, Uffes kusin har just nu MIN Virago hemma på sin gård utanför Göteborg. Hihi.. Inte klokt ju. Fatta.. en mc, jag!!!! Nu måste jag ju verkligen ta tag i detta med teorin.. 
                                   
Visst är den snygg? Det är inte just den här som är MIN. Men det kommer bild på MIN senare. :)



Hipp hipp hurra va jag är glad!


Dagen har rullat på rätt bra. Jag och en kollega på jobbet for upp till Sveg idag på skyddskommitté möte. Och först var vi till Kvarnforsens Kraftverk på studiebesök vilket var intressant. Sen tillbringade vi resten av dagens möte ang hur många som ska vara med i kommittén. Jag tycker nog inte att jag behöver vara med egentligen men ja vi får se hur det blir. Mötet ska fortsätta imorrn fram till lunch, men då sitter vi kvar på kontoret i Ånge. Himla skönt att slippa fara.

Haha.. när vi for hem så åkte vi nog på ångorna den sista biten. Vi satt och tittade på hur räknaren visade hur långt vi hade kvar att köra. 32km... 20km... 12km... 4km.. då blev jag säker på att vi skulle få soppatorsk. Men just när vi svängde in på parkeringen så visade den 1km.. När vi stannade stod den på 0. =) Vi klarade oss!

Idag hade de en minnesstund på skolan i Torpshammar för tjejen som omkom. Det hade varit fint och lugnt. Föräldrarna hade valt en låt och det hade eleverna oxå gjort. Spelades där många gånger under dagen. Ikväll var Tim hit och pratade och fixade med prylar, för imorrn far han och två killar till Turkiet. Härligt för dem. Innan så var de på perrongen med U och lämnade blommor och ljus och ett litet brev. Fint.

Nu ska jag ta och koja här. Lite trött på ögat då. Blir ju alltid sent för Malin minsann.
Nattnatt! Kommer drömma om min fina Virago 750 inatt!


6/6: Ibland..

Ibland bara förändras livet. Vare sej vi vill eller inte. Vi hade inget att säga till om den här gången. Vi var inte på plats och kunde förhindrat det.
En ung flicka miste sitt liv på järnvägen i Ånge på fredags kvällen. Hon skulle gena över perongen, och valde att klättra över en vagn. Nu finns hon inte bland oss längre.
Ibland bara förändras livet.
Jag tänker på hennes nära och kära.. 

 
                             


3/6: Kunde varit en kväll på Norra..

Va trött man kan vara. Huga.. jag som skulle kunnat vara i stan nu, på Norra Berget och grillat, dansat och umgåtts med trevliga människor. Å så sitter jag här hemma och bara.. har det skönt, faktiskt! :)
Jag var på sista gången av Bachata kursen igår och det är ju hur kul som helst! Vi fick göra massa roliga, krångliga och vackra turer och på slutet fick vi alla hjälpas åt att hitta på en egen tur. Jätteskoj! Det kändes lite vemodigt att fara hem. Även fast det verkligen är skitjobbigt att ränna till stan som jag gör, så bara älskar jag ju det när jag väl är på plats. Och då tycker jag att resorna är värt det. Men jag önskar så att jag bodde närmare stan.. Finns så mycke roliga pass jag skulle vilja gå på.

Underbart väder hade vi igår oxå. Idag har det blåst och blåser fortfarande som bara den, och de sa att det kanske skulle bli regn. Om det nu ska det, så se till att börja regna nu genast, så vi får en härligt solig helg med start i morrn vid lunch ungefär =)

Dotra hade varit ute och sprungit i elljusspåret förut, vilket gjorde att jag fick lite dåligt samvete här. Tänker nog ta en varv jag med, fast inte idag.. Vi for en sväng till Växthuset för att inhandla lite plant men de hade just stängt så det får vi ta en annan dag. Det blev en tur till Borgsjö istället och en fika på .. men vad heter nu stället..
Ja det var mysigt iaf. Kaffe och bulle för U och mej, och en dajmstrut blev det för Emmi.

Jo vi var in på Medborgarhuset oxå en sväng och gjorde några 10-kronors fynd. Bland annat en sån där pryl man kan pilla sej på huvudet med. Ni vet vad jag menar va? En sån där metallsak med spret på. :) Det är ju så skönt. Provade på katten Baggis oxå men han uppskattade det inte alls på samma sätt som jag gör. Himla konstigt.   

När vi var iväg på Vårruset så blev vi och många andra fotade, helt gratis :) och här är vi: 
                                                        


    Catarina Björk, jag, Katarina Frank, Elisabet Granås, Katarina Lövgren,
                                                 Emelie (dotra), Linda Lundh, Åsa Granås.
Sicket gäng va?! Mycke glada och nöjda över att vara i mål. =) Och en himla massa "katarinor" i gänget, skulle ha haft namnet " katarina med resten" eller nåt.

Satt och kollade på Blenders sida förut och hittade en bild från spelningen i Jättendal på Torgny och mej. Här kommer den:


 
 Hihi.. va kul vi hade!

Nä nu ska jag ta och gå ner till "puffen min" och dotra och sitta i soffan en liten stund, för att sen krypa ner i sängen och sussa gott. (Tänker drömma att jag är på Norra Berget och dansar för fullt)
Och ... imorrn när jag vaknar så är det freeeedaaaag!!
Tjing! ;)


RSS 2.0