16/5: En sommardag 15 maj 2010.

Hallojsan igen!

Igår hade jag en alldeles underbar dag. Strålande väder, 22 grader varmt. Helt otroligt för att vara 15 maj. Myste gott. Pysslade på gården, klippte äppelträdet. Och ja efter några rivmärken och skräckblandad förtjusning över att klättra på en liten stege, med en såg i högsta hugg, så blev det rätt bra tror jag. Men om jag fått som jag ville så hade jag tagit bort ännu mera grenar. Men U tyckte att jag skulle ta det lite lugnt med stackars trädet.
Och det var nog bäst det. Här är det innan jag gick lös på det iaf.                

Vi fick besök av Lotta med familj oxå, trevligt. De hade varit och kollat på hus här inte lågnt bort. Jättefint hus och bra läge. De bor ju i Stockholm nu men det känns som om de är på väg uppöver i landet. Och det gillas!
Senare på dagen blev det grillning här, så gott så. Och alltid extra mumsigt när solen skiner så klart. Emmi skulle grilla i Ånge med pojkvän och kompis så hon ville inte ha. Passade på att fixa sej medans vi åt. Sen till Ånge och handla och skjutsa henne till stugan de var i. Mysigt att de hittar på nåt tycker jag.

U och jag tog på oss massa kläder och begav oss mot Lottas stuga på mc. Himla kul det är! Och det var så skönt när det fläktade varmt mot mej. Härligt! Jag hade ploppat i lurarna oxå så Rihanna sjöng för mej hela vägen till Bensjö. Guud va jag önskar att kortet vore fixat nu.. (seg-Malin-sätt fart!)

Vi blev där rätt länge och det var mitt i natten när vi skulle fara hemåt igen. Men då minsann var det inte lika varmt och skönt inte. Mina fingrar fick jag bända loss när vi kom hem. Brr.. Skönt att krypa ner i sängen tillsammans och bli varm igen.

Vaknade tidigt i morse. U skulle iväg och plocka ner en timmring och solen sken så jag tog på bikini och skyndade ut för att sola lite. Satt liten stund sen började magen knorra. In och hämtade ett päron, ut i solen igen för att upptäcka massa vita saker som skymde solen.. morr...
Och nu är det alldeles grått så solandet får vänta. Men skönt är det iaf. Undrar om det kommer bli regn..

Tänk va vi i detta land är fixerade av vädret. Det ständiga: ja va härligt väder vi haft nu, ja men det skulle bli regn hörde ja, jaha, ja till helgen, jamen det är ju typiskt. Ja, men det
blir nog en bra sommar, ja efter den här vintern så........... :) 
Jag är likadan. Verkligen. Man ÄR ju beroende av vädret på alla sätt. Blir ju gladare och goare om det är fint. Även fast jag gillar mulna dagar, regniga dagar, bara det är varmt. Tända massa ljus och sitta och lyssna på regnet, det är mysigt de.  

Kollade runt bland alla mina bilder förut, och oj va bilder.. Jag önskar så jag kunde avsätta en hel månad och bara pyssla och fixa med dem. Göra fotoböcker och sånt, så det bli nån ordning. Men det är väl som med allt annat, jag måste bara sätta igång, bara börja liksom. Hittade den här som jag gillar:

 
                                                              
Med en söt liten fluga i. Fin tycker jag. Brukar du fota blommor och sånt? Jag kan ligga på alla fyra i växthuset och fota den ena konstiga kusen efter den andra. Haha.. om nån såg mej då, skulle de direkt tro jag var en tok. Men kul är det och fina bilder kan det bli. ;)
Det är ju det som är så bra med digital kamera, man kan ju brassa iväg flera hundra bilder utan att bry sej. Och sen välja ut det som bli bra. ( och det är ju här kruxet kommer, inte helt lätt att välja ut.. )

Kameran jag har nu är en Canon Eos 400D. Den är jättebra tycker jag. Känner inte att jag måste ha nåt nytt nu, men visst finns det kameror som jag tittar lite extra på. Men jag tycker man kan köpa en liten kamera och ha samma ( nästan ) möjligheter som med en större.
Här är några bilder till jag tagit: 






                                   

Jordgubbar med glass! Det är väl bland det godasta som finns. Mumsigt! Och det ska vara gubbar man har gått och plockat i eget land så klart. Då får man de godaste!

Små fågelbon är gulligt! Just detta fotade jag nu i går i Bensjö, men första gången jag såg det här boet var i fjol, och då med små fågelungar i. Så min förhoppning nu är att jag ska kunna fota igen, när dessa små ägg har kläckts och söta små ungar ligger där.

Och självklart har jag i vanlig ordning varit och doftat på björken när det precis slår ut. Så härlig doft! Jag tycker så synd om de som är allergiska mot pollen och så. Himla jobbigt. Men vackert är det, när knoppar brista!
Det hände så mycket igår. Björkarna har nu slagit ut och det är ljusgrönt överallt i träden. Love it!

Nämen om man skulle ta och ge sej iväg ut och fota lite kanske. Har länge velat ta kameran med mej och fota Ånge. Försöka få till bilder som beskriver hur jag känner Ånge. Några ideér finns, men.. ja vi får se vad det kan bli. Kul!
Ska fixa till mej lite bara först och sen ut en sväng, japp så blir det.
Kram till dej som läser!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0