23/5: Hello everyhopa!

Hello everyhopa!

Just den frasen sa min pappa en gång till ett tältande par i elljusspåret. Jag hade varit ute med våra hundar i skogen och det regnade massor. Och där, mitt på spåret, var ett tält uppslaget och dyngsurt. Jag sprang hem och berättade för mamma och pappa om tältet. Senare när pappa skulle ut med hundarna igen så hängde jag med. Spännande ju! Och väl där utanför tältet så: "Hello everyhopa" ropade han glatt, och jag skämdes så klart.. Ut ur tältet kröp två ungdomar som var dyngsura och svarade med brytning "Hello"! Det visade sej att de var ute och tågluffade och kom från Berlin. Givetvis följde de med hem och fikade och fick torka sina kläder, väldigt glada blev de två. Kul var det oxå för de ville gärna prata lite tyska med mej. Jag läste det i tre år så jag var och är ju ingen hejjare på de direkt. Men jag förstod och kunde prata lite iaf. Kul!
Skulle inte vara lika lätt idag direkt. Undrar just varför de hamnade just där, i elljusspåret.. och vad de har för sej idag. Vore kul att träffa dem igen. 

Idag har jag bara slappat. Skönt men ändå har jag velat göra nåt. Har varit så himla sugen på att baka nåt. Skrev efter ideér på facebook och fick jättemånga svar vilket var kul. Nu hade vi inte mycket hemma så.. Men imorrn ska jag inhandla en del så bakning ska det blir här i huset!  U har känt sej lite bättre idag iaf, tack o lov. Men är fortfarande inte bra. Tanya har varit kvar hela helgen vilket är kul. Vi sov länge allihopa idag och sen har vi bara surrat, ätit thai-mat, kollat tv och jag har rensat bland mina skor. :)
Man säger ju alltid, och det gör jag nu med, att man inte har några skor, och sen när man plockar fram dem så... jo visst finns det en hel del. Men massor är ju bara såå fula. Jag fattar inte. Varför har man köpt dem, och hur har jag kunnat haft dem? Sen finns det vissa par som man bara älskar men de är inte riktigt moderna längre. Och visst är det konstigt att man inte bara slänger de som man inte gillar. Nä det är precis som med kläder, jag lägger undan dem ett tag, så kanske jag vaknar en morron och kommer på att jag bara måste ha just de.. väldigt troligt, har hänt typ aldrig. Varför lär jag mej inte då tro? Nån sån där dum måste-spara-kan-vara-bra-att-ha-känsla, som är svår att göra sej av med.

Emelie hade haft det jättebra i Härnösand med släkten. Det hade varit fint där ute på havet när de strödde askan. Jag får tårar i ögonen när hon berättar om allt. Så himla känslig för sånt där. Lite jobbigt tycker jag. Hon hade iaf fått välja några minnen därifrån och hon hade fått en fin halskedja och tre hängen till det, jättefint. Märker att det betyder mycket för henne, vilket är fint. Emmi kom hem sent igår kväll redan, vi satt nere och kollade tv men hon gick å la sej på en gång, jättetrött. Matte surrade en stund och tyckte oxå att helgen varit fin för dem.

Nu ikväll kom Fredde ner oxå, trevligt. Var ett bra tag sen nu. De drog igång Guitarr hero och spelade för fullt ett tag. Jag är värdelös på det, men jag tycker det är kul. Jag försökte få dem att spela Wii med mej, men näe det gick inte hem hos ungdomarna. Inte den här gången. Nu har de stängt in sej och ska kolla på nån skräckis, jag och U ska väl hoppa isäng oxå nu. Jobb imorrn.. Att det alltid känns så tungt just på söndags kvällarna. Men väl där så går det ju bra, himla tur de.   

Apropå skor, så här fina såg mina svarta ut efter en kväll på dansbanan i Jättendal: Rätt så smutsiga.

                                                                        

Nu blir de sängen här, nattinatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0