16/11: Slöseri och LÄSKIGT sår.

Gott det är med mandariner! Jag gillar när de är åt det sura hållet. Är det söta så tycker jag det smakar bläk. Och är de torra då slänger jag dem.

Apropå slänga.. hörde på radion om att vi slänger så mycket mat idag. Och ja, så är det nog. Vilket himla slöseri. Med det mesta faktiskt. Jag är en sån som kollar datumet på mjölkpaketet istället för att lukta/smaka på den. Som att mjölken i paketet faktiskt vet vilken dag det är, och just prick då, det datumet, så blir den dålig.

                                                         Bild från google.se.

Nja så är det nog inte. Men av nån anledning så tycker jag det är äckligt när mjölken "kan" vara dålig. Samma är det om jag hittar minsta lilla prick av mögel på bröd eller ost. Slängs i soporna direkt. Eller på somaren i komposten. Jag vet, det går att skära bort biten som är dålig. Men i min värld så känner jag smaken av mögel överallt, bara för att jag sett det. Tokigt men sant.

Skulle varit förr det.. oj oj..
Sen är det de med rester oxå. När man bodde hemma och hade ätit middag, då var det självklart att de rester som blev över, åts upp nästa dag. Till lunch kanske. Men idag säger vi gärna: nja, jag vet inte om jag är sugen på det nu. Och så lagar vi till nåt annat. Som det säkert oxå blir lite över av. Och inte tusan vill man SEN äta den där första resten.. (om man inte varit duktig och stoppat in det i frysen förstås) =)

Minns när jag såg ett program på tv om några i England som bestämt sej för att inte använda pengar. Ja var det kris så måste de väl. Men de fixade verkligen att leva utan att köpa saker. De såg till att hålla ögonen öppna när nån slängde nån säng eller nåt bord och sånt. Så fixade de till sin lägenhet. Perfekt. Det är ju massa saker som jag bara skulle slänga på tippen direkt, som säkert skulle vara ett toppenfynd för nån annan.

Sen gick de runt bland mataffärer oxå för att kunna plocka det som slängts. Det var massor av varor som var helt riktiga, men skulle slängas för det kom in nytt. Tex frukt, bröd och sånt. Och så luktade de på allt de tog. De sa att man känner direkt både på frukt, grönsaker, bröd och ägg om det var dåligt. Men här var det trixigare för dem. Det var nämligen så att affärens personal gick ut till containerna och sprutade tvätt/diskmedel på alla varor för att förstöra dem. HELT sjukt ju. Men de ansåg att de inte skulle få tillgång till detta. Och ja det var väl inte personalen själv utan nån byråkrat som bestämt det så klart.

Bild från google.se

Jag tycker det är helt galet. Jag menar, helt ok mat, som folk vill äta. Varför inte? Nu tänker säkert många: jamen hur skulle det se ut om alla gick och plockade mat därifrån. Affären skulle inte få in pengar...
Struntprat ju.

Hur många vet du som skulle gå dit och plocka? Eller skulle du göra det själv?
Nä, förmodligen inte. Det är nog ändå en liten klick människor som väljer att leva så där så jag är fullt övertygad om att det inte rör affärens ekonomi alls. De lägger på så mycket på allt ändå.

Nog om detta tråk =)

I söndags var det farsdag! Jag tycker om när man firar så här. Trevligt! Vi har hur länge som helst sagt att vi ska hjälpa mor och far med en ny dator. Deras var typ från stenåldern ungefär. Gick inte ens att få igång internet. Tog timmar innan allt var uppstartat. Så sagt och gjort nu blev det fixat. Perfekt! Och Tusen Tack till vår duktige datanisse S! Du är en klippa du!

Nu har vi varit där ikväll och donat lite med datan. Visat lite olika sidor och så, så att de kommer igång. Kul! Även om de ibland säger: nämen inte behöver väl vi detta.. så vet jag ju att de är glada nu för att den finns där. Roligare att hänga med liksom! =)

En kollega till mej har en dotter som råkat ut för nåt läskigt minsann. Har blivit biten/stucken av nåt kryp på knät. Det gjorde riktigt ont och bara på nån dag så var det väldigt svullet och sen har det varat... Undrar just vad det är för nån läskig pryl som stuckit henne. Vill ni titta in så här är länken, men jag varnar er..
http://hockeyemelie.blogg.se/

Hoppas verkligen hon fått tag på rätt/bra medicin och doktor nu, så allt blir bra igen!

Nattinatt bloggen!



Kommentarer
Postat av: felicia

Det är verkligen en otäck siffra, när man tänker på det. Min pojkvän är också en datumfacsist. Jag försöker få honom att kolla grejerna innan han slänger dem. Lite segt går det, men aningen bättre har det blivit!

2010-11-21 @ 19:58:37
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0