20/7: Mycket nu!

Hejsan! Sitter i en soffa med en liten söt femåring i knät. Har det så skönt här men glömmer nästan bloggen. Det vill jag ju inte :) Vi hade det jättetrevligt hos Robin & Helena i Lidköping. Och alla fyra barnen. Och jag har faktiskt lyckats lära med trillingarnas namn. Eller ja inte just namnen, utan vem som är vem. Hoppas bara jag klarar det nästa gång vi ses oxå nu ;) 
 
Jag tycker de gör ett superjobb med barnen. De är så härliga och enkla med dem och ändå så strukturerat. Barnen är jätteduktiga på att hjälpa till och dona. Sötnötar där! Vi var ute i vackra vädret och åt gott och kikade lite i affärer. Hittade massa fint som skulle passa på vår veranda hemma. Sugen på att fixa allt i ett tema där ute. Vi får väl se :)

Det sämsta med vår lilla semester är just att den är kort. Vi hade verkligen velat stanna längre hos Robin & Helena men hade ju färjans tid att passa. Så efter en solig dag ute på deras fina gård som avslutades med grillning, så var det bara att packa ihop och göra sej klar för nattlig färd mot Nynäshamn. Vi for iväg vid strax innan ett på natten och körde sen direkt fram. Sov lite i bilen och sen ombord. Himla bra med sommar-Sverige när det är så ljust. Betydligt lättare att kunna vara vaken hela natten då. Skönt och praktiskt oxå att ha bilen med sej över. Så nu är vi här på Gotland och myser i varmt väder. Igår när vi kom så mötte min barndomskompis Carola oss och så guidade hon oss till dem. De bor hur bra som helst. Fem minuters gång in till Visby centrum. Nära till pool och affärer. Allt man behöver liksom. Känns som man är utomlands. :)

Det är Stockholms-veckan här nu. Innebär att galet många Stockholmare är först i Båstad. Sen far de hit till Gotland och festar gärnet. Vi var ner till strandpromenaden och såg värsta partyt där, mitt på dan. Folk låg o solade och badade, eller så var de inne på ert ställe vid havet och festade till härlig partymusik. Det ryckte bra i Carolas och min danssugna kropp :) Vi var även och kollade där de har parti-snack. Almedalen. Fin park. När folket, eller ungdomarna har partat klart här, så far många vidare till Sant Tropé och festar vidare. Jag fattar inte detta med att måsta festa bort massa pengar bara för att. Många som bara köper champagne för flera tusen och bara sprutar bort det. Varför liksom? De kan ge mej pengarna istället! Konstigt sätt att måsta visa sej bra på. 'Titta hur mycket pengar min pappa har...'. Idiotiskt i mina ögon iaf. Självklart tycker de att det är häftigt att vara här och festa och strula runt, men just slänga bort pengarna så där, sjukt. .
 
Vi var runt innanför murarna och myste på oxå. Så himla gulliga hus och sånt. Väldigt vackert! Vi har suttit och tagit ett glas vin, njutit av utsikten och mått gott. Nere vid hamnen har vi gått och kollat på alla snygga båtar. Herregud vilka båtar säger jag bara. Så jäkla snygga. Och där var det party minsann oxå. Den en efter den andra båten spelade värsta dansmusiken och dansade på däck. Undrar just om nån hamnar i vattnet under kvällen.. ;)

Idag sov vi ut länge här, vilket var så skönt eftersom vi inte sovit nästan nåt, bara lite på färjan över. Sen har vi varit i Lumelundagrottorna och gått en tur där, himla intressant. Sen ut till ett fiskeläget vid havet där vi köpte rökt fisk och massa goda såser, satte oss på de vackra stenarna och åt och myste. Tänk va enkelt att få denna lyx, så nära. Varmt oxå, underbart tycker jag som brukar frysa jämnt.

Ikväll ska vackra döttrarna här sova över hos grannen och vi ska på trav. Det blir första gången för mej. Spännande. Håll tummarna för oss! Bahri, vi och hans kompis ska ta oss ut till travet. Carola har redan gett sej iväg med sitt jobb så vi kommer ses där. Måste göra mej i ordning här nu. Må så gott hörrni! Det gör vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0