24/7: Hemma igen!

Ja som jag skrev så har vi kommit hem igen. Skönt det med. Borta bra men hemma bäst! Jag är en sån som inte längtar hem när jag väl är på resa. Jag menar, varför ödlsa tid med det när man ska uppleva och njuta. Hem kommer man ju tids nog ändå. Och vi blev så glada när vi kom in här för Em hade städat och gjort så fint. Gud va glad man blir då!!! Tack sötingen min!

Det har varit helt underbart på alla sätt att vara iväg denna veckan för oss båda, jätteskönt! Resan började ju med bilhaveri, vilket ni kanske läst lite om. ;)

Vi hade åkt i regn typ hela tiden och hade därför valt att fika under färden. Och när vi väl kom till Mellerud så tänkte vi in på affären då jag behövde köpa schampo och sånt. Ställde bilen på parkeringen där och gick in. Kom ut och satte oss i bilen, och där sa det PANG!

Fy attan vilken smäll alltså!



U gick ut och såg en bit av fjädern ligga utanför. Skrot. In i bilen och vred ratten lite, och då hördes ett pyyyyysss.. och luften gick ur däcket. Skrot igen. U blev skitless och vi kände väl båda där ett tag att jaha, det var den resan till Gotland det, med mera.. Klockan var två minuter över 18 en fredagskväll, så det fanns ju inte så många verkstäder öppet liksom.

Men skam den som ger sej! Jag tänkte att nån där måste ju känna nån som har tillgång till nån slags hjälp för oss. Ut ur bilen och haffade första bästa kvinnan jag såg, som just passerade vid vår bil. Hon var helt otroligt snäll och började genast plocka upp anteckningsblock för att ge oss numret till någon hon kände. :)

Det blev ett väldans ringade där för oss till höger och vänster, för mannen som vi skulle ha tag på var inte hemma. Nästa vi ringde hade inte möjlighet att hjälpa oss förrän på tisdag, fick inte fram några prylar innan. Jaha.. skulle vi fara till Gotland, så vi MÅSTE vara redo innan dess. Suck!

Pratade med Robin i Lidköping som sa att han kunde hämta upp oss och så kunde vi ta tåget till Göteborg dagen efter, vilket var väldigt snällt. Men så skulle ju bilen bli kvar där i Mellerud.. inte så kul.

Nu hade det slutat regna och två män hade anslutit sej till oss och bilskrället ;) Efter ännu mera ringande hit och dit så bestämdes att däcket skulle bort och reservdäcket på. När det var gjort så insåg vi att det inte funkade heller eftersom resterna av fjädern lätt skulle ställa till problem igen.

Ena mannen var då som en räddande ängel och for hem till sej, en mil bort enkel resa, för att hämta en vinkelslip så U skulle kunna slipa bort hela fjädern. Snacka om snällt gjort av honom!

När han kom tillbaka så hade vi puttat bilen till en närliggande pizzeria så vi kunde låna lite el. Och fram kom skyddsglasögon, knäskydd och alla doningar så U kunde fixa det som skulle fixas. Toppen! Så himla glad att han kan meka så mycket som han kan.  



Och här är de tre snälla underbara människorna som inte lämnade oss i sticket i Mellerud en fredagskväll!







Nu ska jag ta reda på deras adresser och så för att skicka en blomma till dem för all deras hjälp. Guld värt! Vi kunde efter allt rulla vidare med vår bil, på reservdäcket och utan fjäder fram. Men det gick alla tiders det. Och vi kom fram till Kungälv och Kode vid elva tiden på kvällen. Och där mottogs vi av Micke och Carina (Micke är U kusin) som bjöd på en underbart god fisksoppa med supergod aioli till. Blir till att fixa recepten!

Nu kommer resten av resan fortsätta imorgon! :)

Idag har vi firat Nathalies födelsedag. Hon fyllde ju 19 år under vår semester så då blev det endast grattning genom telefonen, men bättre det än inget så klart. En trevlig dag på alla sätt! Efter all firning så gjorde Ti köttfärssåsen idag här, och det blev så smaskigt så. Kul att vara så många vid bordet igen oxå. Det var ju vi två, Ti, Em, Na och hennes kille El, som vi plockade upp på hemvägen genom Stockholm.

Nu ska jag kolla om U har hittat nåt bra ställe att köpa virket på, som vi ska ha till vårt nya soldäck här ute. Ska bli så bra när det är klart. ;)
Nattinatt på er!


Kommentarer
Postat av: Coca

Hm...tänkte ju att ni kan bli klar till nästa sommar eller så med soldäcket, vem vet vem som kan dyka upp när man minst anar det;O)) Jätte fin blogg Malin...Kramizzz

2011-07-25 @ 00:58:25
Postat av: Pillan

Skönt att läsa att det finns snälla människor också ute i världen...! Verkligen guld värda i dessa tider.

Kram P

2011-07-25 @ 07:17:34
URL: http://hemmahospillan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0