2/6: "Älvor" & Fotokurs.

Hejsan på er!
Var ett tag sen nu. Jag har ju bara semester ja så har inte "hunnit" med att blogga. Haha.. nä, så är det nog inte. Jo, semester är sant. Men att jag inte hunnit.. det är väl att ta i. Man hinner om man vill. Så är det minsann.

Och nu vill ja!
Sitter ute på verandan och har det gött. Det är riktigt varm och skönt nu. 19 grader till o med. Men ingen sol. Men det gör som inget. Huvudsaken är ju att det känns somrigt. U har farit och jobbat för en stund sedan och förhoppningsvis är han hemma tidigt ikväll så vi ska mysa med lite gott att äta. Han har ju jobbat tokmycke nu, inte speciellt kul eftersom jag är ledig. Men man får passa på att umgås när tillfälle ges.

Min kära dotra är nu i Turkiet, Side och har det bra. Har fått några sms och allt verkar vara toppen för dem. Härligt att höra! Saknar henne här hemma, men är så glaaad att hon fått komma iväg. Och jag vill inget hellre än att hon har en toppensemester med vännen Bella.
Lägger in en snyggbild på Emelie!



vad har jag pysslat med då under ledigheten. Jo ungefär så här lät det en kväll när jag messade med grannen Idha:

-Hitta på nåt? ( i )
-Ja! Men vad?? ( m )
-Dricka lite vin och fota kanske?
-Haha.. älvor vid forsen?!
-Ja! Vi ses om tio vid hästhagen.
-Men.. vadå? Nu?

Sen gick det nån minut. Sen kom:
-Vi tar på vita klänningar, kom nu!
-Klänningar? Nu?

Ja sen gick det undan här. På med klänning, vit så klart och sen tog jag med lite färdkost i flytande form och sen iväg mot hagen. Hahaha.. vilka tokiga vänner! Underbart! Sånt här är ju det som förgyller vardagen kan man lugnt säga. Bara hitta på nåt så där. Ut mitt i natten och fota lite. Ångrar lite nu att inte jag tog med min kamera för det var verkligen vackert där nere vid forsen. Men det får bli en annan gång de.

Men oj så galet det blev. Vi gick lite fel... om man säger så. Det var nog den längsta och blötaste vägen dit jag nånsin gått. Och genom skog och snårbuskar, och vatten... haha.. så första doppet med fötterna är nu gjort!
Här litet axplock med bilder från mobilen från vår foto/vilse-tur:
Här är Idha o Jenny!


Jag kontrollerar vätskenivån..


Det var vackert där, men denna bilden gör inte det hela rättvisa. Och ögonen sen..


Och ja, det är INTE lätt att ta på skor när fötterna och skorna är blöta. Haha..



Sen nåt jag är jätteglad över att jag nu gjort är att varit på en fotokurs med Emelie. Hon är verkligen jätteduktig på fotografering och man märker hela tiden att hon brinner för det hon gör. Linda o jag har länge kollat in och läst hennes blogg, länk här: http://emelieohlsson.blogg.se/
och gillat det vi sett och läst. Så då såg vi att en kurs skulle ske i Sundsvall och det kändes ju toppen då det inte är så långt bort. Bra pris var det oxå, vilket så klart spelar roll. Fotokurser brukar vara svindyra tycker jag.

Så vi anmälde oss där i ett huj och fick i sista stund reda på att vi kunde få plats och då fick vi slänga in oss i bilen och brassa iväg. Vi kom in i sista sekunden med det gick bra ändå. Jättebra kurs var det. Hon är som sagt så duktig. Och hon blandade tekniken med roliga berättelser från sitt fotande (både i vaket och sovande tillstånd). Väldigt skoj! Vi fick material oxå som jag nu läst och läst för att förstå allt. Lär väl fixa sej nån gång.. hoppas jag!

När vi sen skulle fara hem så hade vädergudarna blivit ilskna må jag säga. Herregud vilka blixtrar som vi såg, och det spöregnade verkligen. Häftigt! När vi väl satt i bilen iaf. Tycker inte att det är så mysigt annars. Tur vi hade parkerat nära Baltic där vi höll till.

Igår blev det en sväng ner till staden igen för en träff med Emelie och hennes elev Emelie. Många Emelie blev det. Linda och jag fick agera modeller till henne. Jättekul var det. Vi fotades sittandes/ståendes/gåendes och riktiga närbilder, porträtt. Det var så intressant att se och höra hur Emelie instruerade sin elev. Och höra henne välja platser beroende på hur ljuset låg. Det är ju viktigt det där.. Oj va mycket att lära känner jag, men otroligt kul! Fullärd blir man aldrig, tack o lov!

Tack för att vi fick vara modeller och hjälpa till!
Här ser vi den längre fotograf Emelie till höger, och eleven Emelie till vänster. Ska bli skoj att få se bilderna sedan. Längtar!



Nu ska jag ta o gå ut med min kamera till äppelträdet och försöka få till bilderna som jag vill ha dem. Blir kul att testa. Blommorna är ju så vackra. Känner att jag verkligen fått nytändning ang detta nu, och det är väl så det ska kännas efter en kurs!

Linda o jag hann med lite shopping oxå där i stan. (är ju behövligt-kan ju inte gå naken heller!) Kul var det att få en hel del till liten peng, kul med rea!! Men visst är det konstigt att det reas helt galet och sommaren har knappt börjat. Men ja, bra är det ju!

Men ha det bäst  på lediga dagen,nu så pyser jag ut från verandan och till äppelträdet här. Testing-tajm! Och får jag till nån bra så kommer bilder senare idag! Jag hoppas! Vill även visa nåt från senaste fotograferingarna.
Ting!

Kommentarer
Postat av: Mia Persson

Hej hej vad rolig dina inlägg är! kommer verkligen att läsa dina poster igen. =P Ha en kul dag =P

2011-06-29 @ 14:58:41
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0