11/9: 11 september 2001

Visst tänker man lite extra idag på World Trade Center. Varför måste det hända? Hur kunde det hända? Och till vilken nytta? Vad blev bättre efter den vansinneshandlingen? Vad?

Minns det som igår. Hörde på radion. Satte sen på tv när jag kom hem från jobbet. Berättade för U som först trodde det var ett litet plan som råkat flyga in i tornet. Det var nog många som trodde det till en början. Men sen såg vi på tv. Blev alldeles kall innombords. Visste inte riktigt vad man såg. Så väldigt overkligt.

Så många bilder på människor som hoppar ut från fönstren i panik. Våningar i dessa stora höghus som bara far ihop som korthus. Folk som flyr nere på gatorna, och paniken och oförståelsen lyser i deras ögon.
Jo, den här dagen minns man lite extra.

Dessa bilder är från google:
                                                  

Otäckt var och är det. Minns kommentarer här hemma från de då betydligt mindre kidsen: men å.. måste de visa och prata om de där himla tornen igen. Det har vi hört nu, varje dag.
Jag förstod dem, de var ju små och kunde inte direkt förstå vidden av det hela. Kunde inte förstå att några människor hade klivit på ett plan, bara med den tanken att se till att alla i planet, så många som möjligt i och runt tornen, och de själva, skulle dö. Själv behövde jag se det många gånger för att kunna ta in vad som hänt.

Hoppas nån gång kunna få fara dit till minnesplatsen och få stå där och bara vara lite.
Och åter igen, vad blev bättre av att alla dessa människor behövde sätta livet till ? Vad?Kommentarer
Postat av: Sannalitens.se

Svar: Okej okej :) Har du haft en bra helg nu då? :) Fått vila ut dig lite? :p Förresten, tittar du också på World Trade Center dokumentärerna idag? Kramar!

2011-09-11 @ 14:06:50
URL: http://Sannalitens.se
Postat av: beccis

vad gör du ikväll? :)

2011-09-11 @ 22:04:10
URL: http://rebeccaharkonen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0