4/8-14: resa

Alldeles mörkt ute nu. Ligger i en säng som en liten söt tjej lånat ut. Hör en klocka som tickar. Fönstret är öppet, väldigt skönt. Svagt ljud av nåt flygplan långt bort. Undrar vart det ska..
 
Blivit många mil i bilen idag. Vill ju ut nån sväng på semestern och nu e vi de :) Hälsar på min barndomsvän Robin med familj i Lidköping.  Alltid lika trevligt! 
 
Innan vi for hemifrån hjälpte vi mina föräldrar ut med en del tunga möbler. Mycke nu inför deras kommande flytt. Många tankar åt alla håll.. men..det blir bra.
 
Sen lämna vovven. Fy..det är inte ofta han behöver sova utan oss. Och varje gång är lika trist, säkert mest för mej. Vet ju att han ändå har det bra och så. Men ändå. 
 
Tog det lugnt på resan neröver och började med ett fikastopp i Järvsö.  Var in på Lill-babs café.  Kikade på utställningen. Hon har gjort mycket i sina dar minsann. Skoj att se scenkläder oxå.
 
 
 
 
Jättekul att se! Och så mysigt överallt.
 
 
 
Det var galet varmt när vi satt ute o fikade. 
 
 
Tur man har ac i bilen säger jag bara.
Under färden lyssnar vi på ljudboken En man som heter Ove. Har du läst/lyssnat på den? Den är väldigt rolig och samtidigt väldigt sorglig rätt som det är. Rekommenderas! 
 
Rätt som det var så visade termometern 34 grader. 34! Galet.  Vi stannade till en stund bara för att känna.. 
Blev väldigt kort..ville in i bilen igen o svalka sej. Puh..
 
 
Stekhett verkligen på asfalten. Tänk om ac skulle gå sluta funka i bilen.. hemska tanke.
 
När vi åker en bit till så blir hela himlen förändrad.  Det verkar vara ett väldigt oväder på g. Men det var det inte. Det börjar lukta brandrök och det vi ser är sviterna av den stora branden som härjar, rätt långt därifrån.  
 
 
 
När vi kommer fram till Borlänge och kliver ur bilen så sticker det i ögonen på oss. Hör några stå å prata om evakuering.  Otäckt. 
 
Vi är inne i köpcentrat ett tag. När vi kommer ut till bilen igen är den rätt skitig. Kolla in rutan..massa sot.
 
 
Färden fortsätter och vi lyssnar vidare på 'tjurgubben Ove'. 
 
Väl framme fikar vi gott och får sedan se ett uppträdande av stora tjejen Cornelia o hennes kompis. Dans o sång, jätteduktiga var de! Hoppas de fortsätter hålla på med sånt!  
 
 
 
Inte illa på en helt vanlig måndagskväll.  Semester-måndag! 
Klockan är strax tre på natten nu. Nog bara jag vaken.. Ska oxå sova..ögonen svider lite och det är inte pga rök den här gången. Trött..lång dag.
 
 
 
Hoppas alla kidsen här vill sova ut läänge...
Nattinattkram på er alla fina! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0