19/3-14: liten/stor

Sov tungt i natt. Sov allt för länge.. Drömde om värme, stränder, sjalar.. kan det vara så att jag är påverkad av att några i min omgivning rest och ska resa utomlands kanske :)
 
Läser ni många bloggar? Det är lite i perioder för min del. Men vissa kikar jag in på oftare än andra. Läst Pernilla Wahlgrens blogg länge. Gillar den då man får följa med i både glädje o sorg, fest o vardag. Livet, helt enkelt. Gillar när det är lite mer vanligt, än då det är mest reklam för saker eller allt är rosenrött var dag.
 
 
 
Läser även hennes vackra dotters blogg, Bianca. Hon har oxå en personlig blogg, just vunnit pris som toppbloggare på Finest blogg awards oxå!! Men.. baksidan med detta då...
 
Pernilla får massa skit i sina kommentarer om allt möjligt, och nu när Bianca skrivit om att hon mår dåligt i mellanåt så får genast Pernilla ta massa elakheter för det. Tänk att så många människor tycker att det är ok att spy galla över någon bara för att man sitter bakom tangentbordet. Visst är det konstigt? Jag menar, det gör ju inte mindre ont direkt att läsa.
 
Nu tänker jag direkt på nätmobbing, mobbing i skolor över sms o annat..men det var inte det jag skulle skriva om just nu. Jag känner med Bianca som jag naturligtvis inte har en aning om varför hon mår dåligt, men..man kan ju förstå en del ändå. Kids som är mitt i mellan på nåt sätt. Ibland liten, ibland stor. Det är inte alltid lätt. Sen är hon mitt i kändisskapet oxå och den karusellen kan inte vara lättsamt att växa upp i.  
 
De vill ju självklart bli stor. Bli betraktade som vuxna. Klara sej själv. Men..
Detta medför ju en hel del. Mycket ska klaras av på egen hand. Vara sej de vill eller inte. Precis som Pernilla skriver i sin blogg.. Det är inte alltid kul att höra att saker ska ske, de ska.. de lovar.. de kan.. Men ofta blir det just inget. Man vill bara få dem att förstå - detta är att vara vuxen! Vill de vara just det, så börja ta ansvar då. Nu. Inte sen. Att ta tag i saker, söka jobb, ringa personer, fixa sin situation utan att någon annan ska behöver knuffa dem, det är just att bevisa att man är vuxen.
 
Förstår Pernilla väl när hon skriver att hon ibland känner sej som en enda tjat-morsa som endast gnäller om att plocka upp, ring dit, gör det och si o så. Men.. det är ju så..skulle man inte bry sej, så skulle man ju aldrig ens tjata. Tror absolut att man aldrig förstår sånt här förrän man själv får barn. Så var det för mej iaf. Tyckte det var mycket tjat ibland om än det ena än det andra, men nu idag, när jag själv är vuxen så förstår jag ju, och är tacksam för deras omtanke!
 
Här kan ni läsa deras bloggar: www.modernmom.se/pernilla och www.finest.se/Biancaingrosso
 
 

Tänk att vara kändis..  Tänk att vara en skådespelare i USA till exempel.. att varje gång man går utanför dörren finns nån fotograf i buskarna som smyger på en och försöker få en bild där man inte är tipp topp, utan bara vanlig människa. Jag skulle inte vilja ha det så. Usch å fy. Vissa anser ju att de få bara ta detta, de är ju kändis, har själv valt osv. Men..jag tycker nog inte de har valt hela den här biten själva.
 
De väljer ju när de spelar in sina filmer, eller går på röda mattan på premiärer och sånt. Men hemma.. eller när de bara går o handlar.. då borde de väl få vara ifred. Eller.. Vad tycker du?
 
Sen sticker jag ju inte under stolen med att iblad är det smaskigt att få, typ hos frissan, sitta och bläddra i skvallerblaskor och kika på alla bilder.. Man är väl människa :-)
 
Blev långt det här. Kramisar på er!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0