8/11-14: besviken

Köpte vin igår. Så där på chansning. 
 
Brukar du köpa okända viner? Eller kör du på säkra kort?
Oftast kikar jag på flaskan och känner in vad jag tycker. Såg faktiskt ett intressant program på tv om just att "känna in". 
 
Det var kanske 6 personer som fick göra testerna. De jag såg var strumpbyxor, jeans och just vin. 
Tjejer satt runt ett bord med varsinna par nylonstrumbyxor som de fingrade på. De kände och drog, bedömningarna var många. Ena för ljusa, nästa för tunna, skulle inte hålla en timme ens. 
 
Sen var det vinerna. Både män o kvinnor gjorde testet. De fick vin upphällt från en flaska med tjusig etikett och ett glas från en som såg väldigt simpel ut. Ja ni kan ju gissa hur det gick. Alla dissade verkligen det simplare vinet. Nån ville spotta ut det till och med. Och det finare ansågs riktigt gott. De kunde sitta där och snurra glaset och lukta länge, smaka och beskriva i detalj vad de kände och tyckte. 
 
Sen kom svaren. De hade alltså blivit rejält lurade då det var exakt samma sorts strumpor de fingrat på och likadant var det med vinet. Exakt samma, upphällt från ett lådvin, med påklistrade etiketter på en flaska. 
 
Det var väldigt skoj att se deras reaktioner när de fick veta detta. 
 
Tänk vad lätt vi blir påverkade och vad lätt det faktiskt är att lura oss. 
 
Jag har nu köpt två lådviner som sagt, ett rött och ett vitt. Det röda är Per Morbergs vin. Smakade det nyss och njaäe... Det var väldig ljust, tunt och smaken ja, det känns oxå bara tunt tyvärr. Lite besviken, då mina förväntningar var höga, just bara för att det var ett vin från honom. 
Kanske smakar bättre till maten senare. 
 
Ska bjudas på födelsedagsmiddag här idag :)
Och vet ni vad, jag har köpt mej en snygg spegel idag. Bra med köp o sälj på Facebook. 
Bilder sedan! 
 
Trevlig lördag på er! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0