5/5-15: Tisdags-tanken

Japp, här kommer veckans tisdags-tanke.
Förra veckan hade jag lite svårt att bestämma mej, men nu bara fanns den där direkt.
 
Jag tänker idag lite extra på.. justeringar. Att inte duga. Att måsta fixa till sej. Att passa in. Att...
Ja, ni förstår.
 
När man pratar runt med folk i allmänhet så är ju oftast uppfattningen att man ska vara sej själv. Skönhet kommer inifrån. Fin som man är. Trygg i sej själv. Ja ni vet ju snacket, eller hur?
 
Men - så är icke fallet. Nix pix. Vi blir itutade redan "från början" att vi ska just fixa till oss. Inte alls bara vara oss själva så som vi är skapta. Men nu kommer lite moral in här... jamen det är ju klart att en sned tand ska justeras med tandställning. Naturligtvis. Hjälp finns ju att få. Tankläkaren sa..
 
Jamen.. varför då egentligen? Personen har ju uppenbart en sned tand, och oftast gör den ingen skada. Förutom just utseendet då. Och vipps så var vi där. Klart det ska in med en tandställning. Måste ju få fina raka tänder. Hur skulle det annars se ut... Ja, hur?
 
 
Alltid två sidor av allt. De flesta tycker tandställning är helt ok. Det har funnits länge och jo, finare tänder blir det ju.
 

Och jo, snyggare blir det ju. Och vipps så talade vi om, redan från början att det inte alls var ok att "bara vara sej själv så som man är". Och vi är ok med det.
 
Annat då. Om vi tycker att vi inte alls har någon rumpa till exempel.
Jamen det är ju en helt annan sak ju. Eller? Man ser ut på ett visst sätt, man kanske mår väldigt dåligt över dina tänder, eller sin icke existerande rumpa. Trycket blir för stort från massmedia.. ni vet nu med allt snack om en viss Kims rumpa.
 
Jo, då finns dessa. Rumptrosan.
 
 
 
 Skillnad lovar de.
 

 

 
Undrar just hur det känns att sitta med dessa. Extra kudde liksom.
Detta finns också, rumphållare kallades det visst.
 
 
 
 

Alltså, inte ok där heller att vara bara som man är.
 
När vi ändå håller på så ska vi ju pusha up och trycka in också, lite här o där. Allt för att dölja hur vi egentligen ser ut och lura vår omgivning att vi ser snäppet bättre ut, lite mer så där som vi egentligen vill se ut.
 

Olika varianter finns här med, så klart.
 
 

Hm.. skulle de där två sitta kvar en kväll på dansgolvet tro.. ;-)
 
Tänk va vi håller på va. Vi tittar på varandra, tycker den eller den personen är så himla snygg. Så himla perfekt. Har allt liksom.. och så är det bara fejk alltihopa. Knasigt, eller hur?!
 
Tunt hår behöver vi ju inte heller ha. Och ja, titta runt på tv tex, finns någon som inte ser lite mera perfekt ut än oss vanliga? Nä.. Det är löshår, lösögonfransar, lösnaglar och soldusch för fulla muggar.
 
 

Jo, så här kan alla se ut i håret, utan problem. Så himla fint.
 

Vadå tunt, kort, flygigt o skadat hår liksom?
 
Och japp, inte behöver du heller ha korta ögonfransar om du nu är född med dessa. Nix pix, bara att sätta din lösögonfransar eller gå på salong och fixa nya som sätts på dina egna.
Skulle vi vara fina som vi var från början.. eller hur var det nu igen vi tyckte.. hm...
 
 
 
 

Jomen det mesta går ju att fixa till. Vi kan ju förändra oss egentligen hur mycket som helst. Och detta är ju inte nåt som innebär en operation heller. Den världen är ju också galet stor. Går ju att göra vad som helst idag. Både till det yttre o inre faktiskt.
 
Naglar -  biter du på naglarna och tex ska börja jobba med nåt där du måste "visa" dina händer ofta, så kanske det inte känns så kul. Jamen då finns lösningen där med :) Visst är det väl toppen!?!
 
 

Jag kan hålla på hur länge som helst ju.. men slutar med detta.
Blek känner man ju sej, jag iaf, nu så är innan solens strålar har fått gett oss nån finare nyans. Se där, finare var det alltså. Japp, lite brunare hy så känner iaf jag mej både finare och piggare.
Har inte provat soldusch dock..  
 
 
 
Alla dessa bilder är från Google.
 
Ja min tisdags-tanke blev lång här. Men jag antar nu att ni förstår hur jag menar.
Vi pratar så himla mycket idag om att vara oss själva, men jag tror nog vi människor i alla tider, har försökt med det ena och det andra att "göra oss lite bättre". Vi tar hål i öronen även på riktigt små barn idag. Varför då egentligen?  Var det barnets önskan tro? Nä, som sagt, det är ju VI som vill försköna både oss och vår omgivning.
 
Yes, vad tycker nu du om allt detta tro? Fråga gärna hemma vid middagsbordet vad ni alla tycker är ok att fixa till/ att lura andra att tro :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0