29/12-15: Tisdagstanken. raket

Tisdag är det, och inte vilken tisdag som helst, utan årets sista till och med.
 
Dags för en tanke från mej. Den blir lite bitsk idag då jag känner att jag måste få ur mej lite.
 
Tanke nr 1: Smällare o raketer.
Det pågår en massa skriverier ang för och emot detta. Och vissa människor måste vara dumma i huvudet helt enkelt. Jag menar nu när man tex som vi har en skotträdd hund (för övrigt den första jag haft som är det, och är uppväxt med hundar sen barnsben, tävlat med dem osv)
Självklart tycker jag då att vi kan slopa dessa hemska smällare för gott. Självklart. Det skulle vara samma sak om jag haft ett litet barn som vore livrädd så skulle jag önskat bort dessa oljud.
Så gör man ju, man går till sej själv.
 
Nu är det en vovve och hela han blir annorlunda och väldigt stressad av smällare o raketer. Då får man läsa kommentarer från, enligt mitt tycke, korkade människor som säger så här tex: 1: Lär hunden att det inte är farligt. 2: Smällare o raketer har alltid funnits, så de ska vara kvar. 3: Inte så farligt, det är ju bara nyår en gång per år...
 
Jag blir så trött... 1: För det första så lär man inte en hund att detta är ofarligt på ett kick. Det tar lång tid och om man inte är inne i träningssvängen så tar det oftast ännu längre tid.
2: Varför tänkta så - varför inte tänka miljövänligt/djur/människovänligt?
3: Jo, det är visst farligt. På många sätt o vis. Skador sker varje år i samband med fyrverkerier. Och skada är det all den stund människor o djur far illa av det. Djur rymmer ur hagar i panik tex.. huga. 
 
Fyrverkerier är vackert, ja jag instämmer i det. Men.. som det nu beslutats i vår kommun ska dessa endast få skjutas mellan klockan 23-01. Det är ett jättebra initiativ tycker jag. Men, tror du att alla kommer hålla det? 
Det tror inte jag tyvärr. För det finns alltid nån som anser just att: jag har alltid.. och då får jag... Suck. 
 
 
 
Lika inskränkta o trångsynda är de som tex anser att: jag har alltid sagt "negerboll" och då fortsätter jag med det. Eller säga glasögonorm, när man vet att någon blir ledsen för det. Varför fortsätter man då? Hur svår ska det vara att bara byta ut ett ord, när man vet att det gör någon illa? Väldigt lätt anser iaf jag. 
Konstigt att vissa har så svårt att sätta sej in i andra människors tycken. 
 
Hehe.. Malin på krigsstigen här. Näedå, men hett ämne, eller hur?! 
Många blir upprörda så in i hel.. när man pratar om vissa ord..
 
På julskyltningen i år så gick vi fram med vovven mot centrum. Han mötte både två och fyrbenta som han gladdes åt. Sen var vi på torget och vipps så började fyrverkerier smälla av bakom affären vi stod framför. Flera andra byggnder intill så ljudet blev högt. Stackars Alfons fick total panik. (och husse o matte hade totalt missat att detta skulle ske. Då hade vi givetvis inte varit där just då.)
 
Jag fick upp honom i famnen och vi drog oss så fort vi kunde bort från detta. Han ömsom klamrade sej fast hårt i mej för att sen vilja fly. Kan säga att han hade väldigt bestämda steg bort från detta länge efteråt. 
Vilket smartskaft har bestämt att det ska vara fyrverkerier på en julskyltning? Hur hänger det ihop?
På nyår kan jag förstå. Men julskyltning.. Nej tack. 
 
 
 
Ja ja, vi får väl hoppas och hålla tummarna iaf att de flesta håller sej till tiderna så vi andra med rädda djur kan koncentrera oss på att lindra stunden just då för våra vänner. Vet till och med de som måste ge tabletter till sina djur för att mer eller mindre droga ner dem, för att de ska kunna vara lugna. 
 
 
Japp, blev långt detta. Kanske har du gett upp, kikat på bilderna och orkade inte mer. 
Eller så har du läst och kanske håller med mej. Vad vet jag. 
Men japp, sista tisdagstanken för detta året iaf. Men fler ska det bli nästa år ;-) 
Och här släpper vi upp rislykta på nyår. Tyst och vackert! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0