28/2-15: fåtölj

Skön dag! 
 
Varit uppe sen ottan då vovven ville ut tidigt.  Men kunde sen sussa en stund till. Sen varit ute och prommat en hel del. Och alltså har ni hört fåglarna? De har ju gått helt bananas ju.. måste ha fått vårkänslor. Kvittrar som tusan. 
 
Tittat lite på skidor på tv. Duktiga är de! Hyllade en viss..vid spåret :-)
 
 
 
Vann ju ett bud på en snygg fåtölj. Och nu är den hämtad. Så glad för den! 
 
 
 
 
Men nu måste pensel och målarfärg fram minsann. Trappen måste bli vit undertill oxå. 
 
Hm.. tittat på Melodifestivalen. Måns har utstrålning han. 
 
Tjing! 

27/2-15: bud blev mitt

Igår var det dags för Sh'bam igen! 
 
Härligt, svettigt och en massa glada människor!  Perfekt de! 
 
Filmade oxå igen och yes, inget hjärnsläpp denna gången. Tack för det! 
 
Före
 
 
 
Efter ;-)
 
 
 
La ett bud igår oxå på en väldigt snygg ligg-fåtölj. Och.. jag fick den! Så himla glad för det. Hoppas den är lika fin i verkligheten nu oxå. 
 
Här är bilden som var utlagd på den. 
Snygg va?! 
 
 
 
Ska hämtas hem i helgen. (vill ju hämta typ nu ja) 
 
Det är fredag! Och ikväll har vi badgäster som vi ska göra en fin kväll för. Mysigt! 
 
Vi hörs! 
 

26/2-15: Ett till

Japp så får det bli, ett till inlägg från förr.
 
Detta skrev jag den 10 maj 2011.
 
 

10/5: Guldhits!

Sitter nästan i mörker här nu vid köksbordet och skriver. Har just tänt ett litet ljus här bredvid mej. Mysigt!
 
Blev lasagne till middag! Önskan och förslag från dotra. Himla bra att få tips på måltider, för ibland får man verkligen torka när det gäller middagsideér. Nu blev det lasagne iaf och jag fick hjälp med både handlingen och matlagningen. Både kul och trevligt att hjälpas åt tycker jag. Gjorde rejält mycket oxå när vi ändå höll på för det går ju alltid att stoppa i frysen så man har färdigt till en annan gång. 

Har varit en härligt solig dag idag igen, men lite blåsigt, om man ska klaga på nåt då.. Och inte alls lika varm kväll. Men har ändå suttit ute på verandan och surrat med U och Ta, och med filt runt benen så var det riktigt skönt

Men i helgen nu då så har jag och resten av gänget i Guldhits showat för sista gången, den här omgången iaf. ;)  Det gick bra och kändes riktigt roligt. Jag slapp vara själv oxå för min danspartner var på "hälen" igen. hihi.. Hennes fot hade läkt alltså. Kändes bra! Vi var som vanligt pirriga inför vissa nummer, men det gick finfint ändå! 

Man har ju galet nervositetsmagepirr innan man ska in på scenen. Jag står där och minns totalt ingenting av vilka steg jag ska göra. Tok-kissnödig. Och hjärtat slår extra fort. Men sen på nåt sätt så går man ändå in där och då känns det jättekul! Har har himla dålig kondition nu oxå och flåsar som bara den efter just buggnumren, men fick höra att det inte märktes. Sånt gillas

Tänkte visa lite bilder nu då, så varsågoda!
 
Här är Lena, Susanne, jag, Idha och Åsa bakom scenen.
 
Här har vi Thony, Janne och Richard.
Många foton blir det! Kul de! Här är Fredrik på g med kameran.
Härlig bild på Marléne och Lena.
Janne och jag.
Janne som Elvis.
Jag, Richard och Idha.
Måste lägga in en bild på den supergoda efterrätten oxå, smaskens var det!
Skulle gärna lägga in en videosnutt oxå som U filmade på oss där och då. Men jag vet inte hur jag gör så det får bli en annan gång då. Han var med upp tillsammans med fyra vänner. Jätteglad är jag att ni var med där med mej. För precis så känns det, att ni var med mej. Bra stöd! Tack så mycket för att ni ville! Anette, Elisabeth, Berit och Cilla! Och min U så klart! ;)

Jätteglad blev jag när jag fick låna en videokamera så vi kunde föreviga lite danser. Alltid kul att spara. Haha.. kan säga att när jag tittade första gången så satt jag med händerna nära mina ögon så jag kunde hålla för lite nu och då. Hihihi.. tokigt men sant. Men nu är jag bara jätteglad att jag har det inspelat.

Längtar tills jag har samlat ihop massa bilder från olika håll nu så jag kan börja knåpa ihop min andra fotobok om Guldhits.

Nu är det dags att blåsa ut mitt ljus här och lägga sej o sova. Tänk va tiden alltid går fort på kvällarna. Jag önskar jag hade flera timmar kvar av kvällen. Vill egentligen ringa mamma och pappa och surra lite om allt, men nu är det sent och jag skulle vilja ut och ropa efter Baggis som inte varit hemma sen nån dag. Har stått på bron och skrikit efter honom.
Och skulle vilja ut och dona med mitt fotoprojekt vid tunnan. Ja det är mycket, men det blir sängen.
 
 Nattinatt på er kära bloggläsare!

26/2-15: Throwback day

Dags igen. Torsdag är det!
 
Detta skrevs år 2010. Närmare bestämt den 16 maj.
 
 
   

16/5: En sommardag 15 maj 2010.

Hallojsan igen!
Igår hade jag en alldeles underbar dag.

Strålande väder, 22 grader varmt. Helt otroligt för att vara 15 maj. Myste gott. Pysslade på gården, klippte äppelträdet. Och ja efter några rivmärken och skräckblandad förtjusning över att klättra på en liten stege, med en såg i högsta hugg, så blev det rätt bra tror jag. Men om jag fått som jag ville så hade jag tagit bort ännu mera grenar. Men U tyckte att jag skulle ta det lite lugnt med stackars trädet. Och det var nog bäst det.

Här är det innan jag gick lös på det iaf.                


Vi fick besök av Lotta med familj oxå, trevligt. De hade varit och kollat på hus här inte lågnt bort. Jättefint hus och bra läge. De bor ju i Stockholm nu men det känns som om de är på väg uppöver i landet. Och det gillas!

Senare på dagen blev det grillning här, så gott så. Och alltid extra mumsigt när solen skiner så klart. Emmi skulle grilla i Ånge med pojkvän och kompis så hon ville inte ha. Passade på att fixa sej medans vi åt. Sen till Ånge och handla och skjutsa henne till stugan de var i. Mysigt att de hittar på nåt tycker jag.


U och jag tog på oss massa kläder och begav oss mot Lottas stuga på mc. Himla kul det är! Och det var så skönt när det fläktade varmt mot mej. Härligt! Jag hade ploppat i lurarna oxå så Rihanna sjöng för mej hela vägen till Bensjö. Guud va jag önskar att kortet vore fixat nu.. (seg-Malin-sätt fart!)


Vi blev där rätt länge och det var mitt i natten när vi skulle fara hemåt igen. Men då minsann var det inte lika varmt och skönt inte. Mina fingrar fick jag bända loss när vi kom hem. Brr.. Skönt att krypa ner i sängen tillsammans och bli varm igen.


Vaknade tidigt i morse. U skulle iväg och plocka ner en timmring och solen sken så jag tog på bikini och skyndade ut för att sola lite. Satt liten stund sen började magen knorra. In och hämtade ett päron, ut i solen igen för att upptäcka massa vita saker som skymde solen.. morr... Och nu är det alldeles grått så solandet får vänta. Men skönt är det iaf. Undrar om det kommer bli regn..


Tänk va vi i detta land är fixerade av vädret. Det ständiga: ja va härligt väder vi haft nu, ja men det skulle bli regn hörde ja, jaha, ja till helgen, jamen det är ju typiskt. Ja, men det
blir nog en bra sommar, ja efter den här vintern så........... :)  Jag är likadan. Verkligen. Man ÄR ju beroende av vädret på alla sätt. Blir ju gladare och goare om det är fint. Även fast jag gillar mulna dagar, regniga dagar, bara det är varmt. Tända massa ljus och sitta och lyssna på regnet, det är mysigt de. 

 
Kollade runt bland alla mina bilder förut, och oj va bilder.. Jag önskar så jag kunde avsätta en hel månad och bara pyssla och fixa med dem. Göra fotoböcker och sånt, så det bli nån ordning. Men det är väl som med allt annat, jag måste bara sätta igång, bara börja liksom. Hittade den här som jag gillar:


                                                                

Med en söt liten fluga i. Fin tycker jag. Brukar du fota blommor och sånt? Jag kan ligga på alla fyra i växthuset och fota den ena konstiga kusen efter den andra. Haha.. om nån såg mej då, skulle de direkt tro jag var en tok. Men kul är det och fina bilder kan det bli. ;) Det är ju det som är så bra med digital kamera, man kan ju brassa iväg flera hundra bilder utan att bry sej. Och sen välja ut det som bli bra. ( och det är ju här kruxet kommer, inte helt lätt att välja ut.. )


Kameran jag har nu är en Canon Eos 400D. Den är jättebra tycker jag. Känner inte att jag måste ha nåt nytt nu, men visst finns det kameror som jag tittar lite extra på. Men jag tycker man kan köpa en liten kamera och ha samma ( nästan ) möjligheter som med en större. Här är några bilder till jag tagit: 




                                   

Jordgubbar med glass! Det är väl bland det godaste som finns. Mumsigt! Och det ska vara gubbar man har gått och plockat i eget land så klart. Då får man de godaste!


Små fågelbon är gulligt! Just detta fotade jag nu i går i Bensjö, men första gången jag såg det här boet var i fjol, och då med små fågelungar i. Så min förhoppning nu är att jag ska kunna fota igen, när dessa små ägg har kläckts och söta små ungar ligger där.


Och självklart har jag i vanlig ordning varit och doftat på björken när det precis slår ut. Så härlig doft! Jag tycker så synd om de som är allergiska mot pollen och så. Himla jobbigt. Men vackert är det, när knoppar brista! Det hände så mycket igår. Björkarna har nu slagit ut och det är ljusgrönt överallt i träden. Love it!


Nämen om man skulle ta och ge sej iväg ut och fota lite kanske. Har länge velat ta kameran med mej och fota Ånge. Försöka få till bilder som beskriver hur jag känner Ånge. Några ideér finns, men.. ja vi får se vad det kan bli. Kul! Ska fixa till mej lite bara först och sen ut en sväng, japp så blir det.

Kram till dej som läser!


25/2-15: grey

Kikat på Grey's Anatomy. 
 
Gillade den serien jättemycket för länge sen. Inte så jag följde det slaviskt men såg det gärna. 
Sen ledsnade jag lite. Kändes som det bara blev för mycket tok i varje avsnitt. Och jag grät jämt. 
 
Ja nu såg jag ett avsnitt igen på tv och jo, det innehöll massor. Olyckor, nån dör, en blind kunde se igen, ett barn föds väldigt sjukt, gudstro eller inte, gammal kärlek.. Ja, mycket var det ja.
 
Och jo, tårar trillade nu oxå. Det slår aldrig fel. 
Och jo, jag tyckte det var bra! 
 
 
 
Nattinattkram på er alla fina läsare! 
 

25/2-15: hallon

Löningsdag! Bra de. 
 
Lunchade hos dotra idag. Man har tur minsann! Himla trevligt att sitta o surra en stund.  Önskade just där och då att lunchen vore två timmar lång :) 
 
Här hemma har jag kört mitt Sh'bam i köket. Hoppas verkligen det går bättre imorrn nu..
 
Igår var jag på aerobics och det var som vanligt tipp topp-pass! Skitbra med styrkan i passet tycker jag. Helt slut efteråt var jag. Det är häftigt med känslan av att inte greja övningen fullt ut, men med pepp så går det. Skönt! 
 
Nu blir det lite glass med hallon här. För det är jag värd! :)
 
 
 
Men du - tips på nåt nyttigare, som liknar glass? 
Hur gör man?
 

24/2-15: Let´s dance

Nu på fredag är det dags igen. Ska du titta?
 
Jag menar så klart att Let´s dance drar igång igen, till min stora lycka. Älskar det programmet! Så kul att följa den utveckling de gör, vilket är helt otroligt. Tänk va många timmar som läggs i träningslokaler under denna tiden. Oj oj... men SÅ skoj!
 
Här syns alla som ska vara med i år. Det är ju lite speciellt att vår gamle slamomkung ska vara med :) Lär ju finnas en hel del människor som röstar på honom kan jag tro. Jag har ingen favorit så där redan nu, men säkerligen finns någon redan efter fredagens program som jag vurmar lite extra för. Brukar rätt snabbt få nån favorit.
 
 
 
Dessa var verkligen favoriter direkt från början sist. Så himla duktig han var Benjamin! Och de två tillsammans -  perfekt!
 
 
 
Kul ska det bli!
Men ja idag är det tisdag, så det blir att "masa sej iväg" till aerobicspasset. Jo.. det känns faktiskt så just nu. Lite trögt så där. Bläk. Men, vet ju att jag blir full av härliga endorfiner efter passet så det blir tipp topp.
 
Efteråt kommer jag fortsätta nöta Sh´bam-passet som ska filmas om, och sen kanske.. ja kanske ska jag ta ner julgardinerna. Jo.. du läste rätt. De hänger kvar ännu. Galet - jag vet. Ser ju inte klokt ut..

23/2-15: snart..

Ja snart är det slut på den här månaden oxå. 
 
Som vi sa idag på jobbet, februari är en kort månad, man har ändå känts lång. Längtar till lönen nu.
 
Igår var vi en sväng till Brukshundsklubben.  Länge sen vi var där. Ville hitta på nåt med vovven. Behövde få lite extra tid. Vi gjorde några små sökövningar och några inkallningar. Glad vovve! Sov skönt efteråt.
 
 
 
Tänk va mycket man varit där ändå. Och mina föräldrar.  Många timmars jobb både utanför och innanför väggarna på klubbhuset. Fina minnen! 
 
Hoppas du har en fin måndag! Veckan är igång :)
 

22/2-15: rätt eller fel

Såg du Melodifestivalen igår? 
 
Det gjorde vi. Vad tyckte du då? Det är skoj att efteråt höra alla kommentarer om det var rätt eller fel låt som gick vidare. 
 
Många säger - det ska vara mera schlager. 
..vad är det då, egentligen? 
 
Låter lika jämt.  Nytänk tack.
..jamen när det är nytt/annorlunda,  då är det fel.
 
För poppigt.
..ballader finns.
 
För segt.
..popdängor finns.
 
Ja, vi kan helt enkelt bara inse att smaken är som baken. Även i denna frågan. 
 
 
 
 
Hade du nån favorit då? Gillade Andreas Weise direkt. Grym sångare! Blev glad av låten. 
Sen tjejen Isa, att hon bara är 16 år.. Jätteduktig! Kändes som Sveriges Ariana Grande tycker jag.  Oxå glad låt. Grym röst! 
 
Ja sen var det ju Jon-Henrik då. Fast vi var lite besvikna att han inte sjöng. Hade fått för mej att det skulle vara en 'vanlig' sång den här gången. Men väldigt mäktig låt och raka spåret till Globen. Han har utstrålning den där pöjken. 
 
 

21/2-15: skoter

Tiderna förändras.. även på skoterfronten.
 
Strålande sol och vindstilla. Finns liksom inget att klaga på då inte. Idag var det dags för Partebodas årliga veteranrace för skotrar. Jättemycket folk hade samlats, och det är ju klart man vill ut en sån här dag. 
 
 
 
Vi prommade dit från Hallsta med vänner o vovve. Lite väl mycket kläder på sej för den prommisen.. men skönt när man väl är på plats och inte rör sej så mycket. 
 
 
 
 
 
 
Massor av folk o hundar. Alfons hade fullt upp med att 'nosa in' alla olika fyrbenta där. Kul! Godisregn för barnen och en isbjörn.. såg vi oxå vandra omkring där. 
 
 
Utveckling! 
 
 
 
Hade varit skoj att vara med och kört nån gammal skoter! Hittade ju en söting :-) 
 
 
 
 
Himla trevlig dag! Och jag undrar just hur många hamburgare det gick åt?! 
 
Fint anordnat! 
 

20/2-15: fredagskväll

Ett glas vin eller två.. lite chips i en skål.. tända ljus och nåt bra på tv.
 
Njaäe.. så har inte min kväll sett ut. Mera gått runt o plockat lite och sen fastnat i köket och skrivit ner och övat Sh'bam tills ungefär nu. 
 
 
Ni fattar hur dansen går nu va?! 
 
Tröttmössa på nu. Men.. en stund i soffan oxå kanske det får bli. 
Hoppas du har en fin kväll! 

20/2-15: Thailand

Fredagskväll! 
 
Det känns skönt de efter en veckas jobb, med många tankar på det ena och det andra. 
 
I onsdags var jag o kollegan Linda till stan. Jag följde med henne då hon skulle prova ut en klänning, inför en tävlingsvinst :) 
 
 
Snacka om prinsess-känsla! 
 
Efteråt var vi utsvultna :) och slank in på ett Thai ställe intill 2043 hair-salongen. När man gick in genom dörren så kändes det verkligen som att bli insläppt i Thailand. Både på lukt och synintryck. 
 
 
 
 
Vi beställde wokad kyckling med blandade grönsaker och oj så gott det var. 5 av 5 möjliga poäng gav vi! 
 
 
 
Sen efter att ha satt i oss allt till minsta riskorn.. nästan, så slog vi till på efterrätt oxå. Vi var ju på gång liksom :-) 
 
 
 
Ja.. hm.. så här såg den ju egentligen ut.. 
 
 
 
Mysigt ställe minsann. Kommer absolut gå dit snart igen. Mumsigt! 
 
 
 
Och hur tusan får de till grönsakerna så där krispiga?
Kan du nåt knep?! 

19/2-15: Bläk

Oj oj oj.. säger jag bara. 
 
Ikväll gjorde jag mitt sämsta Sh´bam-pass nånsin. Och jag skulle filma det. Fy attan. Känns inte så bra. Men, det är ju bara att filma igen. 
 
Fattar inte. Har varit så nervös hela dagen. Varför då liksom. Det går ju att göra om. Men.. 
 
Bläk är känslan iaf. Fick sånt där riktigt hjärnsläpp när i stort sett alla steg bara var borta ett tag. Hemskt. Usch.. vill bara skaka av mej känslan. 
 
Hämtade vovven hos mina föräldrar och blev bjuden på plättar. Lycka! Hur gott som helst och det var säkert år sedan jag åt det sist. Hem och slog igång cd med koreografin och körde här i köket. Kände mej arg o frustrerad. In i duschen och försöka skölja bort känslan.
 
Nu sitter jag och har krånglat med att skicka in videon oxå. Vill inte.. men måste. Åh.. Bläk! Skrot! 
 
Nattinatt på er alla fina! Får väl se hur länge jag får sitta här.. verkar ta en evighet att få iväg den :(
 

19/2-15: Throwback..

Torsdag igen. Dags för ett inlägg från förr.
Detta skrevs den 17 februari 2011.
 
 
 
 

17/2: Favoritbild

Haha nu sitter jag här med två mobil-nördar som pysslar på för fullt. Jag känner mej utanför. Suck.. vill ju oxå. Måste fixa det =) Men det var ju det där med att välja.. ;)

Försökte dona med internet igår men icke. Och nu har jag testat hur många gånger som helt. Bytte till Telia och försökte med det men nä. Efter många försök, i med Telenor igen och vola! Det funkar! Undrar just hur länge. Är himla less på detta nu.

Ska lägga upp dag 8:a på fotoprojektet, vilket är: En favoritbild.


Älskar denna bilden på min dotter!

Har ju massor av favoriter, så jag måste lägga upp en till oxå:


Har lagt upp den förut med det spelar ingen roll. Denna är så himla fin. Alla fyra kidsen i ålders-ordning å allt. =)  Sommarbruna blonda småfisar! Länge sen nu detta..
 
Dag 9és bild ska vara: Dagens. Hm.. Tror det får bli en ........................................................................................................... ........................................................................
ja just det ja, där försvann internet ......... igen.........  

18/2-15: nails

Det var dags igen.
 
Så himla härligt att få fixa naglarna.  Sist blev det ju svarta tippar vilket jag var nöjd med. Nu blev det vitt igen med en liten twist.. 
 
 
Supernöjd! Snabbt, noggrant och tunna med perfekt form på både nagel och det vita. 
 
Innan var jag o Linda inne i en butik med väldigt vackra klänningar. Hon har ju tur i tävlingar den dära Linda ;-) 
Och även såna här finingar fanns där. Hur tusan skulle det vara att välja en brudklänning?  Finns ju så många.  Men.. jag har nog sett den jag skulle välja, om nu någon skulle fria nån gång :) 
 
 
 
Hungrig nu, snart mat för oss! 

17/2-15: gråa nyanser

Vilken dag. Tänk att det ena stunden kan kännas 'si' och i nästa verkligen 'så'. 
 
Blev iaf trevlig middag på 'Thaien' med 8 andra som sen tog oss vidare till bion där fler slöt upp. Det var äntligen dags för Filmen.
 
Den omtalade,  på fler än ett sätt.. ni gissar rätt va?! 
 
 
 
Som alltid när man läst boken o i detta fallet böckerna, så tycker man att det fattas bitar och att de går lite fort fram. Men hur skulle det annars vara.. en film på åtta timmar. Nä, ingen hit.
 
Vad jag tyckte? Jo jag tyckte den var bra! Och SÅ hemska sexscener var det väl ändå inte. Eller? 
Fast de där sista sex stycken rappen kunde man varit utan. Huga..
 
Den slutade på ett sätt som naturligtvis gör att man längtar tills nästa film :) 
 
Men.. Ett stort minus för mej iaf var att det var totalt helt fel Mr Grey. Synd men sant. Smaken är som baken.
 
Tänk vilken grej.. inte haft nån alls och sen träffa en som han. Galet. 
 
Behöver jag säga att det var mest kvinns i salongen ;-)
 
 

16/2-15: spabad

Ja vilken tur man har va, som kan hoppa i spapoolen när vi vill. Härligt! 
 
Det var just vad vi gjorde igår efter kovgrillning bland annat. Och vovven var med oss. Ja inte i poolen då men väldigt nära.. godsakerna :-) 
 
 
 
Kolla här då.. haha..
 
 
 
Skön dag! 
 
 
:-) 

15/2-15: korv

Grillat var det här!
 
Vad gott det är att äta ute. Vi grillade korv ute på gården idag.  Mysigt i finvädret.
 
 
 
 
Hann bli lite bus i snön oxå, så klart! 
 
 
 
 
Det behövs ju inte faras iväg långt bort, det går ju lika bra hemma. Huvudsaken är ju att man gör nåt, eller hur?! 
 
 
 
Och efter att ha grillat ute, scannat maaaassoooor av bilder inne, så blev det bad i spapoolen.  Så himla skönt! Söndagslyx kallade vi badet idag! 
 
 
 
Sussa sött hörrni! (jag längtar tills på tisdag..)

15/2-15: grill

Vilket väder! Perfekt vinterdag. Solen skiner och det var helt lugnt. Nu känns lite vindar bara.
 
 
 
Vaknade tidigt. Skönt att ligga o dra sej. Har ju äntligen hittat igen min lilla scanner! Hurra för det, och tack alla, för tips! Den låg bakom böcker i en hylla och nä, inte jag som lagt den där. Hade känt med handen där bakom men tydligen inte så noga.
 
Glad nu iaf och har redan börjat scannat in gamla bilder. Titta här vilken söt! 
 
 
 
Länge sen nu det där. Mysigt! 
 
Vi har prommat i vackra vädret och jag har fotat lite. Nu gjort upp en eld i korgen här ute och det blir korvgrillning om en stund. Härliga söndag, när man bara gör precis som man vill. 
 
 
 
 
 
Må bäst! 

14/2-15: <3

Alla 💛-ans dan!
 
Vilken underbar dag! Ibland är det lite bättre än annars liksom :-) 
 
U jobbade på morronen. En snabb insats i stan så jag hängde på. Vi var sen ut o kikade på 'vårat" kök på Ikea och pyste runt bara. Skönt att inte ha några måsten. Vovven fick vara hos Em o Je medans. 
 
Kikade på fåtöljer oxå. Har lite idéer.  Kul är det! Och massagerum och fotorum/gästrum.. det blir nog klart tillslut. 
 
 
 
När vi kom hem så blev det att säga hej till mina föräldrar på  hjärtansdagen. Mamma passade jättebra i fina halsbandet hon fick från Em o mej! 
 
Fin dag! <3 
 
Köpte med sushi hem så nu har vi myst här ;-) 
 
 
 
 
Stooor kram på er! Tack snälla ni för att ni kikar in här! Tack till just dej o dej,  dej och dej och...! 
 
 
 
 
Trevlig kväll på er! 

13/2-15: Fredagen den..

Fredagen den 13`e är här.
 
Är du skrockfull? Har det alltid hänt dej nåt tok just denna dagen? Nja, jag kan då iaf inte säga att det är nåt speciellt just idag. Vad kommer detta "fredagen den 13é" ifrån egentligen? Nån som vet?
 
Jag hann inte med ett inlägg från förr igår så jag kör ett idag istället. 
Här kommer det. Skrevs den 25 februari 2013.
 
 

25/2-13: Hår

Hello!
Sitter och surrar med la familja här. Börjar bli lite trött på ögat. 

Gjort något nytt idag, nämligen satt i extentions i håret. Känns jättebra än så länge :) Men gruvar mej lite inför att lägga huvudet mot kudden. Man blir lite öm i hårbotten från början. Men det får gå. Andra klarar ju av det ;)

Jag är jättenöjd med den färgen på håret jag beställt. Det är samma som jag haft på clipsen. Och det har varit så kul för folk ser inte att jag har de i. 
Inte idag på jobbet heller :) 

Och på showen har de bara trott jag varit och fixat till mej i håret, inte haft nåt extra i. Det känns bra. 

Det tog lite tid att sätta i men det gick bra. Vi pratade på om allt från kackerlackor till mat så tiden gick undan. Tack fina Tua! 

Passade på att ränna in i affärer en snabbis oxå och hittade lite smått. Några tishor och ett par treggings. Kul! 

Hämtade vovven hos mor o far oxå när jag kom hem. Han blev så glad sötnosen våran. En prommis hanns med här hemma oxå till månens sken. Ni har väl sett vad vacker den är nu?!
Love it!

 

Nu hopp i bingen!

 


12/2-15: fack

Trött så ögonen svider nu.
 
Lång dag har det varit.  Upp tidigt och iväg till Sveg med kollegor för en facklig utbildning.  Ang arbetsrätt och MBL med mera. Varvat bra information med bra grupparbeten. Bra dag helt enkelt. 
 
 
Tänk om allt kunde följas nu oxå så det fackliga arbetet kunde skötas lättsamt. 
 
Väl hemma var det snabbt att svira om till träningskläder för ett pass med härliga deltagare i Sh'bam! Full fart! Så kul med dans!! 
 
Sen äntligen middag. Hungrig som en varg efteråt. Kyckling o sallad. Mums! 
 
 
 
Och nu blir det sova. Imorrn är det fredag hörrni. 
Full fart mot helgen :-) 
 
Nattinattkram på er alla fina! 

11/2-15: dotter

Känner bara så här nu..
 
 
 
💛

10/2-15: pass

Tisdag och då är det vanligtvis aerobics.  
 
Men idag körde jag Sh'bam istället. Kul! Och innan blev det en vända i styrkerummet för mej o en kollega. Äntligen! Å herregud va jobbigt det var. Nog med detta nu att inte gå dit. 
 
Det tar ca en halvtimme att köra tre varv där och då är hela kroppen klar. Vad kan jag skylla på då..? Inget! 
Skapligt trött i kroppen nu vill jag lova. 
 
Mitt pass strulade lite men leenden och svettiga människor gjorde susen :-) 
 
Och mums med mat nu efteråt. Bästa!! 
 
 
 
Så himla glad oxå då Ti fått jobb nu i en vecka, som kan leda till mera. Tipp topp!! Tummar hålls! 
 
Rosor är vackra minsann. 
 
 
 
Trött här nu.. kikar på Big Bang.. sen blir det sängen. 
Nattinatt på er! 
 

9/2-15: tulpan

Hm.. tulpaner är ju fina blommor. Vårkänska liksom.
Men titta här va underligt. Vi har då aldrig varit med om detta tidigare. 
 
 
 
En tulpan tänker ni.
Men titta igen, på bladet...
 
 
 
Det är ju hälften blomma o hälften blad.
 
 
 
Mycket udda. Kunde nog inte riktigt bestämma sej för vad den ville bli. 

8/2-15: god mat

Gissade ni rätt tro? Ang vårt val av restaurang igår kväll alltså..
 
Det blev Dolcetto igen! Så himla gott och besviken vill man ju inte bli. Och det blev vi inte heller. Verkligen hur gott som helst. 
 
 
 
Vi orkade med tre-rätters... och magen petade åt alla håll efteråt :-) Undrar oxå om bordsgrannarna fick någon matro, då vi fnittrade på där som bara den. 
Ja, himla trevlig dag tyckte jag!  
 
 
 
 
..och älgarna har ju egna horn faktiskt.  
 
 
 
:-) 

8/2-15: långt hår

Blev en dag i staden.
 
Linda hade haft turen att vinna hårisättning av löshår och nu var det dags. Elisabeth o jag hakade avundsjukt på ;)
 
Började med en lunch på mysiga Zmak. Och haha.. vi var 5 minuter för tidiga. För vadå undrar ni. Jo för vinservering :-) 
 
Blev mycket fnitter där och det var bara början på denna skrattiga dag. Härligt med fina vänner!
 
 
 
..är det här techno? ...
 
 
 
Sen blev det en dag på salongen Runt hörnet. Mycket snittar, godis o bubbel bjöds det på. Och vilka glas var alkoholfria nu då..? Utlottning på styling skedde flera gånger men nä, tyvärr. 
 
 
 
 
Kul att se Lindas förvandling. Både hår o smink. Och va snabbt det gick att sätta i löshåret. Nyaste metoden som ska vara skonsam mot håret och inte slita.  Hair talk. 
 
 
Det blev så jädrans snyggt!
 
 
 
Så snyggt med två färger i oxå då det blir så mycket mer liv i håret.  Och ja, vi ville oxå känna oss så där glammiga.. men där fick vi sitta, vanliga och utan glam. :-) 
 
Gissa vart vi gick och käkade middag nånstans?! 
 
Vi hörs! Prommis på g här! 
 

7/2-15: på g

Sitter i en bil. I baksätet.  
 
Det var länge sen jag åkte utan att köra själv nu känns det som.  Men jag har det bra här bak i bilen :)
 
Vi tre girls är på väg till staden för massa mys. Och fix!  
Blåser gör det oxå, rejält.  Vill inte ha nån storm..
 
 
 
Vi hörs senare! 

6/2-15: hjälp!

Vart är den?
 
Har en liten smidig scanner som är perfekt när jag vill få gamla kort in i datorn. Men.. vart i hela friden har jag lyckats stoppa undan den någonstans? 
 
Nu ber jag er, mina kära läsare om hjälp. Kanske finns någon spåkunnig som 'ser' den nånstans?!
Jag håller tummarna! 
 
 
Snälla hjääälp! 
Vill ju fixa fotobok. 
 
Och, det är fredag hörrni :-) 
Och 2,5 grader varmt ute. Knasigt..

5/2-15: Throwback..

Dags igen. Inlägg från förr.
 
Detta skrevs den 26 augusti 2010.
 
 
   

26/8: Baggis

Tycker inte det är så kul när en av våra kära katter måste ha tratt på huvudet. Går troll i det här känns det som. För ett tag sen kom han in och haltade på vänster framben, OCH höger bakben. Fatta hur svårt han hade att gå. Sen gick det över tack å lov.

Tog bara nån dag till så fick man se honom hängig igen. Hans svans gick ca 5cm rakt ut, sen bara hängde den rakt ner och släpade i golvet. Jag var helt säker på att det var av. Huga...stackarn kunde inte ens sitta. Han la sej ner på frambenen och lät rumpan vara kvar uppe. Såg ju lite lustigt ut men..

Jag ville till veterinären på en gång, men U tyckte vi skulle vänta. Jag ringde tillslut och beställde tid. På morronen efter så var det bättre. Till och med jag såg det och måste erkänna att vi behövde nog ingen veterinär.

Efter det har han varit halt en gång till på ett framben, bara så där ett litet tag. Över dagen typ.
Men så nu var det dags igen. Fattar inte vem han bråkar med. Blir så less. Hans framben svällde upp jättemycke upptill. Blev som en liten boll där. Läskigt. Bara att fara upp då. Så nu har vi en Baggis som var rejält yr i bollen igår av att ha varit sövd. Tyckte så synd om honom när han försökte gå runt här och bara yrade. Mycke bättre idag iaf. Men jag lider så med honom när han krockar och har sej för den där dumma tratten som han måste ha på sej.

Förstår inte riktigt varför veterinärer är så rädda för att djuren ska slicka sina sår. Det är ju precis så de gör i "det fria" för att hålla allt rent och så. Konstigt. Men hur som, han har ju ett dräneringsrör där nu, då jag förstår ju att han inte får slicka och dra ut det. Aaaajjj...

Såret ser ju inte så härligt ut heller. Ryser i hela mej när jag ska kolla på det. Det är U och Em som donar och tvättar det. Jag får hjärtklappning och bara lägger av så fort Baggis piper till det minsta. Lite känslig för sånt här då.

Här ligger han nu. Har fått tagit bort tratten ett tag. Han har toktvättat hela sej, förstår att han ville det. Stackars, katter som är så renliga. Har inte bitit i röret heller. Vi har noga haft honom under uppsikt här.


Ser lite konstigt ut. Och han har inte blivit av med sin tass, bara vikit in den.

Här är såret.
Bläken. Jag tycker det ser så ont ut. Kanske ska ta hit en som kan prata med djur. Som kan förklara vad som hänt, och som kan tala om för Baggis att han ska skynda sej att springa hem när nån vill bråka med honom. Va lätt det vore om det skulle funka!

Idag har vi haft möte på jobbet, igen. Mycket nu. Det är ang vår organisation. Vi ska göra om lite. Eller röra om lite bland arbetsuppgifter och personal. Blir säkert bra när det är klart. Nu känns det bara lite vilset.
Imorrn ska jag dit tidigt igen.. jobbigt är det att kliva upp. Men sen så blir det nog så att Em och Ta stannar i stan redan på söndag kväll. Känns väldigt konstigt att se dem packa en massa nu. Flytta liksom. De är stora. Lite iaf.

U hostar och hackar fortfarande, och jag känner oxå av halsen nu. Bläk för det. Vill inte bli sjuk. Har inte tid :)
Har anmält mej till en kurs i ZumbaDanceworld i stan. Ska bli så kul. Det är på söndagar 16.10. Längtar så!  Har du testat det?

Har fixat mina naglar igen oxå. Och oj va skön känsla det är när man är klar. Att det spelar så stor roll hur ens naglar är. I alla fall på mej. Även om jag långa perioder kan strunta i att göra nåt, så är det så härligt när jag gjort dem. Blev tippar då nästan alla mina var borta..



Glad blir man! Och tur man inte har dem så där långa som tipparna är..

Nä men nu ska jag ge mej här. Har städat lite ikväll. En sväng med dammsugaren blev det. Nu känner jag mej helt slut. Trött och ja.. vill ju inte erkänna det men, ont i halsen. Skit.

Dans är det på Ånäsparken oxå, och jag vill dit. Nattinatt!
 

4/2-15: skönt

Skönt att komma hem efter jobbet.
 
Vilken tur man känner så. Hade mat kvar sen igår. Så gott! Och en litet glas rött. Lill-lördag som det är. Satt och surrade länge vid köksbordet. Utan tv. Väldigt skönt. 
 
Det är lätt att bara hamna där i soffan. Men värdefullt att låta tv vara av och bara prata med varandra oxå. 
Blev sen prommis med vovven och massa bus i snön. Härlig dag! 
 
Nu Arga snickaren, som jag anser inte är arg utan bara väldigt vettig.  De är hos Börje Salming och fixar. Tipp topp! Alla behöver vi en spark där bak och hjälp ibland.  
 
Älskar vår finaste Alfons!  
 
 
 
Ni ser ju va mysigt :-) 

3/2-15: kålrot

Ikväll kom jag äntligen iväg.
 
Det har ju bara inte funkat på flera tisdagar men ikväll så. Aerobics! Så himla bra pass tycker jag. Fick upp pulsen typ direkt.. ingen mjukstart här inte. Sen kändes det som att den låg kvar väldigt högt hela passet. Denna kondis. 
 
Sen kör Pernilla himla bra styrka oxå i passet. Stort plus för det! Alla behöver vi det och en kombination är ju bäst. Tipp topp! 
 
Sen att jag blir helt slut efteråt är en skön känsla.  Kom hem till smaskig middag. Kycklingbitar i ugnsform med lök, kålrot, fetaost och oliver. Så gott! Och en krispig sallad till. 
 
Vad viktigt det är med bra och god mat. Och vad man förknippar viss mat med viss tidpunkt. 
 
Gillade tex denna julmaten, men känner inget sug efter just det nu. 
 
 
Trevlig tisdagskväll på er alla fina! 
 
 

2/2-15: ..zzz..

Måndag.. 
 
Hur kändes det för dej i morse? Uppe med tuppen, pigg som en.. ? Eller......
 
 
 
Jag var väl som jag brukar. Galet segt att ta sej ur varma sköna sängen. Väl uppe är det ju nemas problemas. Men innan kroppen tagit sej till lodrätt läge. Vojne..
 
 
 
Men skam den som ger sej. Kanske kommer jag sova fler timmar i natt och lättare komma ur sängen imorrn.
 
 
 
Vad tror ni? 
 
Ps: ja, det snöar ute. Det är vinter så ja, rätt så normalt.
 
Ser juligt ut just nu faktiskt. 

1/2-15: snö

Februari! 
 
Slog till och badade spapoolen både sista januari och 1 februari.  När man ändå är igång menar jag.
 
Ikväll blev det med fina grannar Karin o Rebecka. Så himla skönt. Snöade lite men det gick bra ändå. Vi 'stod ju ut' ca 2,5 timmar :-) Till slut ville Alfons att jag skulle kliva upp. Ville promma, äta och knapra ben innan sovning. Dessa rutiner. 
 
Skön helg har det varit iaf. Och vi har fått upp fina spegeln på väggen här nere oxå. Äntligen!  
 
Snöar lite nu.
 
 
 
Fått nya gatlysen här. Som dagsljus. Toppen! 
Nattinattkram! 

RSS 2.0