30/4: Orättvisa liv.

Sjukdommar. Varför? Orättvist liv. Skrika. Gråta. Försöka förstå. Finns nån mening? Varför? Sjukdommar.
Cancer.

Det finns många människor som ska drabbas av detta öde, cancer. Många människor klarar av denna sjukdom och blir friska igen. Det ska vi verkligen inte glömma bort. Men allt för ofta så blir det inte så. Nästa alla känner någon, eller har någon i sin närhet som måste drabbas av detta. Se hur en människa i stort sett försvinner framför ens ögon. Se plågor, våndor, lidande. 

När slutet är ett faktum kan man kanske ändå se det som att personen i fråga äntligen får ro. Slippa plågas, slippa lida mera. En liten tröst i allt. 

Men sen då. Orka gå vidare som anhörig, kompis, mamma/pappa, son/dotter. Det är inte lätt. Jag vet. Men ja, på nåt konstigt vis så går det ändå. Men jag känner då iaf att jag önskar att jag kunde hoppa fram massor av veckor i livet, tills när allt det ondaste har gått över på nåt sätt. För just precis då, känns det verkligen inte som att man vill eller klarar av att leva. Det gör bara för ont. På alla sätt. 

Nu igår fick vi veta att denna sorg drabbat en familj. Vi satt i bilen på väg hem från stan och mina tårar bara kom. Satt där med min servett från mjukglassen. Fick svälja hårt för att försöka hålla allt tillbaka, inom mej. Varför då, undrar jag just nu? Det är ju ändå bäst att gråta om man känner att man behöver det. Som att man ska skratta när man känner att man vill det. Men ändå höll jag det inom mej. Försökte iaf.

Så många tankar. Så mycket ilska som finns inom en just då. Orättvisa liv! VARFÖR i hela helskotta ska det finnas sjukdommar som denna?  Gått så fort. Fattar inte.

Mina tankar finns hos dej nu O. Och jag känner att ord inte finns för vad jag känner. Men stor varm kram till dej från mej iaf. Och jag hoppas av hela mitt hjärta att du kommer kunna öppna dej och prata om detta med dina nära när du än vill. Känns alltid bättre efteråt. 

Kram till er alla där ute, i denna underbara, vackra, konstiga, obegripliga och orättvisa värld.
 

30/4: Duktig kisse..

Tagit en liten paus nu här. Har just putsat fönstren invändigt, U fixar ute. Skönt de! Och nyss försökte jag få rent på bron. Huga va jag avskyr dessa små svarta prickar, mögel, som ska bli på allt vitmålat. Bläk. 

Tänker ta en sväng med högtryckstvätten sen, men nu pausa som sagt, innan vi sätter igång grillen här. Ska bli gott med mat nu känner jag. Och kanske ett glas rött till. Vem vet?! Köra eller inte, det är frågan de. Vill som vanligt vara körbar när det är nåt på g, kidsen kan behöva skjuts när som helst.

Igår tog jag ledigt efter lunchen. Himla skönt de! Kom hem, lunchade och sen beslöt vi att ta en tur till Sundsvall mest för att bara göra nåt. Det blev en trevlig dag. Jag såg massor av snygga vårkläder men blev inget ändå. Köpte en lampa till min garderob nere, ett rött skal till min mobil, rosa tallriksunderlägg och några småsaker till bara. Em hittade en jättesnygg Onepiece! De är så himla fina och mysiga. Skulle lätt oxå kunna mysa runt i en sån. Det blev en halv sån till henne från oss i påskäggs-present. Här i provhytten, med kommentaren-å..kommer aldrig vilja ta av den. 



Sötnöt där!  

Här kommer bilden på mej i ett varmt kontorsrum på jobbet.


När jag kom hem från jobbet häromdagen så möttes jag av en katt som såg väldigt glad och nöjd ut. Och bredvid henne, för det var Humlan, så låg det en läskig, vidrig, stor huvudlös råtta. Fy attan va äckligt det var. Men varför ska de envisas med att äta råttor och sånt bläk, när de får torrknusar och ost, räkor och annat gott inne. Hm.. kanske för att de är just katter. Jag fick ju så lov att vara en god matte där och säga Å.. va duktig du har varit.. medans jag skyndade mej upp för trappen och in, själv. För just då klarade jag inte av att hon skulle med mej in.



Tänk va larvig man är ändå. Gosar med katterna utan problem, och sen så fort jag ser att de äter möss eller som här, huvudlös råtta, så bara . Det blir stopp ett tag på gosandet. När jag kom hem sen efter jobbet så fanns det bara några krumilurer som alldeles säkert tillhörde magen eller nåt kvar där på platsen. Bläääk...

Vi har ju firat en 20-åring här hemma nu oxå. Som sagt, hur i sjutton gick det till? Jag är ju 28. Eller.. hur var det nu igen.. :)
Trevligt var det iaf. Tårta, kaffe och massa surr med föräldrarna.






Jag har ju rensat en del på gården och alltid är det samma sak när det gäller att få undan skräpet efteråt. Jag har efterlyst en tunna att elda upp allt i. Och vipps så kom svärfar hit med denna som han och U systers man hade fixat till oss. Jag blev så glad! Tack tack! Och nu ska här eldas minsann. Så vi får bort allt som ligger i en stor hög här ute på gården. Ska bli skönt det minsann. Och mysigt att elda :)



Igår innan vi stack till stan så passade jag på att premiär-hoppa på vår studsmatta lite. Herregud vad det ska kittlas i magen när man är ovan. OCH herregud.. va jobbigt det är. Snacka om konditionskrävande. Jag var helt slut efteråt, och då hoppade jag bara en liten stund ändå. Hm.. ja det kan ju bara bli bättre som jag jämt säger.







Hihi.. härligt!

Men varför är det inte strålande sol och varmt nu för då?? Jo för att det faktiskt fortfarande är april och just sista april. Och då ska vädret vara så här. Tyvärr. Ja ja, det kommer värme sen igen. Hoppas jag.. :)

Var till snälla Berit idag oxå som gav bort små skott som ska skolas om. Jättetack för det! Har inte fått ner dem ännu men det ska bli. Kul kul! Och Tack igen!

E sitter och fixar sej, ut på nåt skoj sen. Jag o U har inte bestämt vad som sker ännu. Antingen blir det utgång, eller så en tripp till en majbrasa och värma sej lite. Sen vill jag hem och spele lite Kinect, sportspelet :)

Hoppas ni alla har en trevlig Valborg! Och håll era fyrbenta vänner inomhus. Och håll fingrarna i styr så alla tio finns kvar i morgon oxå. 

Kram på er alla!

28/4:

Men tänk att sängen ska vara så förbaskat skönt just på morronen. Varför kan den inte kännas likadan på kvällen för? Gillar bäst när U har lagt sej lite före mej och har värmt upp min sida. Det känns bra de! :) Tycker inte om kall säng.

Igår fick jag några trötthetsattacker på jobbet. Va jobbigt det är. Men det har nog med att vår ventilation stod helt stilla. Blev väldigt kvavt där på eftermiddagen.

Och i morse när jag kom till jobbet så var det iskallt istället. Städerskan (förmodligen) hade öppnat ventilationsluckan så brrr...... ;)

Blev en trevlig kväll igår oxå då jag datade Elisabeth på Wiba. Och gud vilken god smörgåstårtebit jag åt där. Mums! Hon åt blåbärsbakelse, vilket oxå är min favorit bland gosakerna. Men jag hade ju kommit direkt från jobbet och kände att jag behövde äta nåt mera matigt.

Efter mycke surr om i stort sett allt så bara valde Wiba att köra ut oss. Va fräckt va? De skulle stänga. Bara så där. Mitt när vi satt där och hade det som bäst. Taskigt tyckte vi och masade oss ut i solen. ;)
Längtar tills de har längre öppettider! Vi fortsatte surra utanför och skrattade så jag blev nästan hes igen. Haha.. Mycke skoj kan man ha åt långt blont hår, ryskor och skinnkappor...

Fick söta sms från dotra oxå, som förövrigt har rymt hemifrån tror jag ;) Tillbringar ju all tid hos pojkvännen nu. Men i de söta smsén lovade hon att komma hem idag igen! Fick träffa henne oxå, för hon behövde ju lite rena kläder.. haha..! Sötnötar där!

Hm.. Hur blir det här nu då? Skrev på datan förut men från mobilen nu. Tänkte lägga in bilder oxå men det får bli imorrn de. Kollat på ett program om ett par siamesiska tvilingar nyss. De var sammanväxta i huvudet. Huga... Jobbigt att se på. Roligare var det att fira T idag som fyllde hela 20 år. Grattis! Blev först middag ute och sen fika hemma på verandan med föräldrarna. Trevlig kväll. Måste sova nu. Men härligt med fredag imorrn. Nattinatt!

26/4: Kuckeliku

Jobbat idag igen då. Gick alla tiders det. Även om man givetvis hade haft längre ledighet. Påsklov, det vore fint de. Skönt för kidsen att vara lediga.

Idag efter jobbet var jag upp till föräldrarna och var lite datasupport till dem. Det är ju inte lätt att komma ihåg vad man ska göra om man är inne och donar en gång i halvåret liksom. Så nu, har ni läxa!! :) In en gång om dan och pillra på lite så ska ni se att det ordnar sej med kom-ihåget :)

Har ätit god middag ute här på verandan med T och U. Satt och surrade tills jag kände tröttan kom över mej. Fick göra ett ryck och måla lite här. Kul! Sista varvet på min pall och sen blev det en omgång på några hyllor oxå. Har ju slöat ordentligt när det gäller målningen nu. Men som jag tycker så ska det göras när lusten faller på. Har ingen panik med det. Bara kul.



Funderade oxå på att ta en prommis med Cirro, mamma & pappas vovve. Han skulle nog bli glad om jag ville ta med honom en sväng. Men nu i kväll orkar jag inte. Ska slänga mej i duschen och sen bara slappa i soffan en stund. Tänker sen försöka lägga mej i bra tid. Hade jättesvårt att somna igår. Typiskt det när man varit ledig ett tag.

Nu är ju påsken över oxå, och vi avslutade med en smaskig laxmiddag hos föräldrarna igår. Och vi satt ute länge och bara trivdes i det underbara vädret. När vi kände att det blev lite småkallt och gick in så visade termometern 17 grader. Helt otroligt ju. I april! Det blev jag, U, Ta och T som hängde på dit på middag. E var hos pojkvän och N är med pojkvän i huvudstaden. Trevlig kväll!




Måste visa nån bild på den vackra himmlen, när vi for hem från stan i förrgår. Härligt somrigt!





Vackert tycker jag!

Ja som sagt, påsken är över för den här gången, så kuckeliku på er!



Nattinatt!


25/4: Saknad

Wow... tror minsann jag har klarat sova hela natten, utan att behöva vakna och hosta som en tok. Hurra för det!
Igår avslutades dagen med en tripp till stan för att hämta hem T som varit ute och gjort stan natten innan. Han hade kollat att det skulle gå tåg hem. Meen.. nu gjorde det ju inte det, nu heller. Två gånger på en vecka som kidsen inte kommit hem för att tåget inte gått.

Hur sjutton kan det vara så här? De får väl skriva ut som det är tycker man. Ena gången hade det till och med stått på tavlan på stationen att tåget skulle gå, men icke. Tycker det är dåligt. Helger och allt, man kollar ju extra då. Men det räcker tydligen inte. Knepigt.

Vackert väder var det iaf och helt ok att göra en liten tripp. Dagen hade spenderats i solen den största tiden. Guud va härligt det är alltså! Kändes som högsommar ju. Och så är det bara april. Vad jag har förstått så har solen varit med oss i stort sett hela vårt avlånga land. Skönt! Idag är det oxå varm och skönt, men lite disigt. Jag tänker ta en dusch och sen äta lite av den goda salladen från igår. Mums! Senare idag blir det middag hemma hos mor o far.

Häromdagen så fick jag ett sånt där tryck i hela mej av längtan tillbaka i tiden. Till när min farmor och farfar levde. Vi brukade alltid fara upp till dem över påsken. Såna minnen blir så jobbiga. Men ändå fina. Man vill ju minnas även om det gör ont av saknaden. Jag hoppas att de ändå nånstans, vet och känner att jag tänker på dem.



Nä nu är det dags att ta tillvara på dagen.
Ha det så gott!


24/4: Lägesrapport

Lägesrapport: Hostar mej igenom nätterna, snyter mej igenom dagarna och solen skiner! Ledigt!
Rätt ok ändå med andra ord! Det är skönt med påsk. Men får vara ledig några dagar extra och det känns ju lyxigt. Sen att vädret är på topp gör ju det hela mycket trevligare.

Vi har haft besök av familjen Johansson-Berglund vilket var trevligt. Passade på att ta en tur ner till vattnet vid kyrkan här i Ånge då oxå. Så himla fint där. E fotade barnen och det var bara så mysigt. Sen har vi varit på påsk/födelsedagsmiddag i Ovansjö oxå. U pappa fyllde år. Trevligt att träffa dem. Och U systerdotter var oxå hemma med sambo. Kul!





Igår satt jag ute en stund i solen och trivdes och till och med jag kände det i ansiktet efteråt. Det är annars så att jag oftast sitter där länge och sen märks det inte. Det är ju jättebra att inte bränna sej så klart, men liiite vill man ändå känna. Har idag oxå njutit av solen, båda E, U och jag. Härligt! En sån där slappardag, inga måsten. (fast jag känner att en tur till stan vore bra. Inhandla en markis till ett av våra köksfönster. ) 



Ska om ett tag iväg till affären för att inhandla lite salladsingredienser. Ska bli mums det. Och lagomt som middag i värmen. 
Tänk va skönt det är och va fort det gått. Snön är väck och våren är här, på riktigt. Vi har satt upp studsmattan oxå, men jag har inte testat ännu. Och i tidningen läste jag om "Växthuset" som nu var fyllt av blommor. Sugen blir man på att fixa lite här o var är ute. Längtar tills det ser ut så här igen:



Nu ut i solen en liten stund till, sen handla och fortsätta resten av dagen. Hörrni, glöm inte att lukta på de nu alldeles nya bladen som börjar titta fram. Härligt de!



Hoppas ni oxå njuter av dagen!

21/4: Glad Påsk!

Klarade dagen, några hostattacker men det gick. Känner mej lite hängig men har just duschat och känner nu lukten av grillen som just är tänd. Mums va gott det ska bli! Genast piggare! Termometern visar just nu 17grader varmt oxå. Underbart!

Har suttit en stund och läst lite bloggar. Hittade en lite jobbig. Att man ska dras till att läsa om tråkigheter.. konstigt. Den handlade om en tjej som skrev om sin syster. Kärleken till henne. Hon hade kämpat för att hennes lillasyster skulle få komma bort från deras biologiska, alkoholiserade mamma. Massor av detta jobbiga hade hänt för massa år sedan.

Tänk att det är så, att vi bara kan sätta barn till världen, utan att sen ha minsta tanke på att ta hand om dem. Sen vet man de som kämpar för allt vad de är värd och ändå inte kan bli gravida. Jobbig orättvis tanke/verklighet.

Ni kan läsa inlägget här om ni vill:
http://beckahbitch.blogg.se/

Vad har ni för er i påsk då? Jag hoppas att ni får vara lediga iaf och ha det gott tillsammans med varandra. Påskägg, både de man kokar och äter och de man fyller med gosaker, vill vi ju ha! Eller hur?

Bild från Google.

Hos oss blir det middagar här och där, ska bli trevligt! Nån tur nånstans kanske oxå hittas på, man vet aldrig.
Om du fick välja vad som helst, vad skulle du vilja ha i påskägget då? Godis, parfym, skor, pengar, en biljett nånstans.. ? Finns mycke kul! :)

Om värmen håller i sej nu så kanske studsmattan kommer på plats i helgen. Vore skoj det. Hittade dessa bilder nyss här. Hahaha...



Bara kvasten som fattas, sen iväg ;)


Men nu är det dukningsdags här och maten står snart färdig på bordet. Mums, luktar så gott av grillat.


Kram på er alla påskkärringar och gubbar där ute!

20/4: Trillingar!

Idag gick jag hem från jobbet vid lunch. Orkade inge mera. Usch o fy för förkylning. Ändå är det ju just bara en förkylning. Så många som har det riktigt svårt.

Men jag gick hem, lunchade med U och sen av med kläderna och kröp ner under täcket. Tänkte läsa men det blev två sidor kanske sen slocknade jag. Vaknade två gånger av galna hostanfall. Sen vaknade jag när U kom från träning och E från skolan. Var behövligt med extra sömn, speciellt när man sovit dåligt på nätterna. Imorrn ska jag jobba till klockan tre. Kommer kännas bläk, men det går.

Fick se bild på trillingar idag oxå. En "kollega" har just fått de tre liven. En kille och två tjejer. Gud så söta de är! Och tänk er, trillingar! Häftigt va?! Jag har tidigare berättat om min barndomsvän som är trillingpappa. Så nu känner jag två familjer som upplever detta under. För det måste man ju kalla det.

"Kollegans" man bloggar nu om allt detta så titta gärna in här hos Ingela och Per:

 http://trillingpappa.blogg.se/

Jag log när jag läste headern som Per skrivit, då han berättar om sin "ångest" över allt som skulle komma. Räcker bilen/huset till. Hur blir det med jobbet, sjukhusvistelse... ja allt som man kan tänkas oroa sej för innan. Det blir ju en rätt så stor omställelse när det helt plötsligt kommer tre nya in i familjen. Och just sånt oroade sej min barndomsvän R oxå för innan. Men allt ordnar sej på det ena eller andra sättet. :) Längtar tills vi i sommar kan hälsa på hos Elsa, Klara och Sonja och storasyster Cornelia igen.

Skulle gärna skriva mera nu, om varghatet, som jag blir tokig på tex. Men jag tror jag tänker sova snart igen. För ja, det är nog den bästa medicinen ändå. 



nattinatt på er!  


19/4: Kattungar

Var lite kyligt idag minsann. Jag som trodde att våren var här på riktigt.. näerå. Klart man vet att det är så här upp och ner med vädret. Men det kändes lite väl kallt i morse. Tänkte inte gå på jobbet först. Så himla förkyld. Usch och bläk för det. Men jag kämpade mej igenom dagen ändå. Och klarade mej rätt bra tycker jag. Bara ett enda hostanfall med kund i örat.

Fy attan va man känner sej dum då alltså. Men vi hade pratat klart och skulle just säga hej då, när mitt hostanfall bara kom över mej med full kraft. Jag kunde verkligen inte säga nåt, bara kved där i luren. Kvinnan blev alldeles till sej och tyckte synd om mej och hoppades jag skulle krya på mej över påsken och att jag skulle ha det så gott det bara gick ändå och.... jag bara önskade hon kunde säga hej då till mej.. När hon gjorde det så fick jag stänga av luren och hosta som en tok. Trodde jag skulle spy. Usch säger jag bara. 

Fick massage idag oxå. Sååå skönt det är! Massören undrade om jag verkligen ville, då jag är förkyld. Det kan ju förvärras om man har otur. Men va sjutton, inte vill man missa det inte. Och vadå, blir det värre så strunt samma för då går det förhoppningsvis över fortare oxå. 

Tur är att det finns nässprej och halstabletter iaf.


Kan tala om oxå att majsen igår var jättegoda. Jag grillade på två stycken och fick äta upp en då kan man säga. Råkade bränna ena sidan lite väl på dem båda. Men gott var det! Andra sidan alltså :)



Var till Ovansjö igår en sväng och vi fick hälsa på två små söta kattungar. Alltså de är ju bara så söta så man (nästan) vill ta mej dem hem direkt. Deras mamma är syster till våran Humlan så det känns lite extra att se dem.
Blev inte så bra bild detta med mobilen men.. åh.. gulligull!



Nu har vi suttit ute och myst på verandan här efter middagen och fikat med lillans pappa. Och nyss har det bakats smaskiga muffins här. Dock blev det för få så nu en snabbis till affären för att köpa mera socker. Tur man har en liten bagerska i familjen!

Visst ja, mina nya sommardäck sitter på bilen nu oxå, härligt!

Tjing på er!


17/4: Söndag

Inte har min förkylning gått över inte. Nähäpp. Trist. Har ingen ork känns det som. På förmiddan så kändes det som att jag hade feber oxå. Illa. Men liiite bättre nu, kanske.

Jag hade tänkt först hälsa på mor & far en sväng, sen sitta på Wiba med vännina och fika och surra av oss lite. Men näe, jag vill inte smitta ner nån och jag orkar inte bara. Trist. Host och snörvel.

Vad har dagen bjudit på då, jo jag har legat på verandan och läst. Himla skönt. Sen har jag gett mej på svartvinbärsbuskarna igen. Herregud va mycke man kan ta bort, utan att det ser ut som man gjort nåt. Behövligt med andra ord.



Så nu är det högar överallt på gården.. haha.. undrar just hur de ska försvinna... ;)

U jobbar och Em är hos pojkvän ännu så det är väldigt lugnt och tyst i huset. Jag har slängt på två majskolvar på grillen här. Ska bli mums de. I fredags testade vi ett nytt recept här. Det var pasta, spenat, lax och en sås av smaksatt creme fraiche. Kantarell och konjak. Mums va gott det var! Tack för det receptet Elisabeth!



Nåt som jag gillar och vi hade premiär på idag var att hänga ut tvätten. Japp, det gillar jag. Så härligt att det torkar så fort, och kläderna doftar så härligt när man viker och plockar in dem igen. Snabbt och lätt. Sen var det de där med att få in kläderna i sina garderober oxå... Brukar bli att de ligger i högar i tvättrummet... Ska bättra mej!



Har hunnit en sväng till med målarfärg på pallen oxå. Längtar tills det är klart. Så svårt bara att slippa få rinn och ränder. Dålig pensel och dålig kunskap är nog felen.

Nu ska jag sätta tänderna i majsen här, med smör och salt på. Gott! Sen har man kvällsysslan klar.. peta tänderna :)

Må så gott!


16/4: Förkyld

Sitter inne nu och kurar. Har tagit på mej en mysig kofta och genast kändes det lite bättre. Blev ju tvärförkyld igår efter jobbet. Konstigt att det kan slå till så där fort. Man brukar ju känna sej lite krasslig innan men inte den här gången. Jag hoppas det går över lika snabbt som det kom. Håll en tumme!



Efter frulle på verandan så sopade jag undan lite löv här ute på lilla uteplatsen. Sen ut med lite papp och dit med min pall. För nu ska den bli vit. Mitt helgprojekt! Jätteskönt att sitta där ute i värmen och pyssla lite. Men efter en stund så kände jag några regndroppar.. inte bra. Tillslut var det bara att flytta in på verandan och göra klart där. Så nu står pallen på torkning. Trist att vänta tills jag kan måla igen...





Ska försöka mej på att skriva nåt på den sen oxå. Vi får väl se. Och så ska den bli högblank. Tjusigt!

Nu ska vi ta nåt att fika här. Kaffe och en macka kanske, filura över nåt korsord. Bara vara i det sköna vädret.
Och sen sätta igång med middagen. Det blir ett nytt recept. Lax, pasta och sås av spenat och smaksatt creme fraiche. Spännande!  

Må så gott, och du, du har väl klickat in dej och gett mej en röst va? Inte? Det tycker jag du ska göra, hjälp mej nu! In på modellsajten.se och klicka på mitt namn! Tack tack på förhand!

Tjing!

15/4: Rösta på mej - Modellsajten.se

Men vilken morron! Å va skoj! Jag har blivit en av kandidaterna till Modell för en dag. Va skoj det vore! Både att få vara med och fotograferas, men även att få se hur de jobbar med allt.
Snälla, hjälp mej nu! In och rösta på modellsajten.se

Här har ni länken, bara att gilla!
http://www.facebook.com/pages/Modellsajtense/147742381956411#!/photo.php?fbid=155590797838236&set=pu.147742381956411&type=1&theater

Kram och gomorron!

14/4: Frisyr & fynd

Go`kväll i stugan!

Sitter här och mår gott nu. Så där härligt trött i hela mej och jag ska snart lägga mej i nybäddad säng. Mysigt!
Lillan har målat färdigt i sitt rum, jättefint blev det. Så kul att hon vill pyssla. =) Jag hade tänkt plantera lite ikväll, men efter jag gjort pannkakor (mums!) så blev vi kvar ute på verandan en lång stund och bara njöt av värmen. Vilken härlig dag det varit, hoppas på lika fint väder imorrn.

Pannkakor är gott de! Med sylt och glass till.


Var ju till frissan igår oxå. Skönt att fixa bort hemska utväxten. Efter mycket om och men, så blev det ljusare slingor och lite uppklippt. Inte allt för stor förändring alltså. Men det känns ändå väldigt tunt och kort :)

   

På kvällen bar det sen iväg till stan igen för dans! Jessica och jag for, efter mycket bestyr med kläder... tänk att det alltid ska vara så svårt detta... ner till dansklubben Altira. Där var det "lilla lördan" som det är varje onsdag. Perfekt, vem som helst kan komma dit och dansa gratis. Bra va?!

Redo för dans i ny frissa!


Träffade även Emelie G där och hennes danspartner Daniel. Gud va duktiga de är att dansa! Perfekt ju! Det var så kul att stå o titta på dem. Jag hoppas jag kan fara på nån tävling framöver och titta på dem live och jag önskar dem all lycka nu framåt i klasserna.  

Sen vidare ner till Aveny och dans till Zlips. Jättetrevlig kväll och kul att träffa så många som blev glad att jag var ute igen! Var ju ett tag sen.. Men vi hade jätteskoj iaf och var rejält trötta i våra kroppar när vi tvingade oss ut i bilen för hemfärd vid tolv tiden på natten. Ville ju så klart stanna längre, men det blir ju så jobbigt att kliva upp till jobbet sen då. Men en toppenkväll blev det! Synd bara att man inte hinner dansa med alla man vill. 

Idag när jag slutade jobbet så kom Em dit, direkt från tåget. Vi tog en sväng i på Erikshjälpen och gjorde lite fynd. Jag hittade två saker jag vill måla vita ;) En fin pall och en liten sak att hänga på vägger och ha småsaker i. Och Em hittade en ljusstake som kommer passa perfekt i "nya" rummet.
Kul när sakerna kostade 24:-, 55:- och 58:- Inte helt fel. Ska bli så kul att sätta igång o måla pallen. Får bli ett helgprojekt.



Nu sovadags. Å va skönt det ska bli. Hoppa ner i nybäddat!
Nattinatti på er!




13/4: Frissan

Gomorron!

Idag blir det kortdag på jobbet. Iväg till stan för ett härligt besök hos min frissa Petra. (och som vanligt funderar jag på ändring av håret, som kommer sluta med att jag inte gör nåt) ...feeegis.... Lugg eller inte, klippa av eller inte?????

Hade tänkt vara kvar i stan sen ända tills på kvällen. Men det blir hemfärd därimellan. Inge kul att springa runt på stan i affärer och lockas av allt, när man inte har pengar att handla för. Bläk. Så jag slösar på bensinen istället ;) För ikväll bär det iväg på dans! Ska bli hur kul som helst! Var en evighet sen jag var iväg nu.

Vet en Malin som kommer vara toktrött i kroppen imorrn. Men det är det värt ;)
Tjing på er!

11/4: Burka

Hörde på radion att de nu förbjudit heltäckande slöja, tex burka, i Frankrike. Förbudet gäller på offentliga platser såsom torg och tunnelbanor. Vad tycker du om det?

Jag känner att som vanligt finns det aldrig bara ett rätt svar. För minus är ju att det verkligen går att förbjuda sånt idag. Jag menar, tar man i så skulle det ju gå att förbjuda folk att gå med keps, ha röda jackor, eller att bära svart halsduk. Eller hur? Att det går liksom. När allt ska vara så fritt.

Sen ett plus är ju att det är ju betydligt trevligare att kunna se de man möter på gator och torg. Och det största av allt: alla kvinnor som faktiskt är tvingade av sina män att bära detta, nu kan slippa det. (om de nu får gå ut nu då överhuvud taget..)

Ja det finns de som bär heltäckande slöjor av egen fri vilja. Men det går ändå inte att få mej att tro att det inte bottnar i någon "sjuk" tanke, från någon man, att kvinnan inte ska synas för andra män. Hon ska endast få visa upp sej för sin man. Och därför tror jag att dessa kvinnor tycker de behagar sin man om de, av fri vilja, bär detta, för dem. Huga...

Har läst en del böcker ang detta, då jag tycker om sanna berättelser. Och allt som oftast så har det inte alls varit tal om att skyla sej från en början i förhållandet. Men sen en vacker dag så kommer mannen hem med just en sån, heltäckande slöja och påverkar då sin kvinna, på mer än ett sätt, att bära denna. Att inte titta på andra män. Inte tilltala någon. Att inte gå bredvid eller framför, utan bakom mannen när de vistas ute.

Så ja vad tycker man då? Hört om kvinnor som inte får vissa jobb för att de bär burka. Ja i vissa fall kan man ju förstå det oxå. Lite jobbigt på dagis tex, om barnen inte ser fröken, eller om man kommer till sjukvården, visst vill man väl se den man pratar/behandlas av då?

Men skulle det kunna jobba någon bärandes av burka här på mitt jobb? Ja det skulle ju gå, utan problem. Men visst skulle jag ha svårt att förstå att hon skulle vilja göra det. Av egen fri vilja.

Tänk om vi, som inte lever så, skulle testa detta. Bara för en vecka till exempel. Bära heltäckande från morron till kväll, när vi vistas utanför vårt hem. Inte ett hårstrå skulle få sticka fram. Undrar just hur det skulle kännas. Väldigt anonymt för det första. Och sen ensamt. Ingen skulle ju heja på en, och inte skulle man kunna påkalla uppmärksamhet själv heller för det får man ju inte. Inte ens gå ut utan mannen.
Ja jag säger då det..

Bilden från google.

Minns en gång i Turkiet nu. Jag var med vänner på ett disco där. Vi hade varit ute och ätit på en jättevacker restaurang och sen bar det iväg till ett jättestort uteställe. Hur kul som helst. Vi var fyra stycken och killarna var från Turkiet. När vi skulle ut på dansgolvet så var det packat med folk, vilket det brukar vara. Och massa killar som flockades direkt runt min väninna och mej. Efter ett tag så lessnade vi och gick därifrån. Väl tillbaka till de två vi kom dit med så började vi prata om att just vara ute och ha skoj så där.

Då kom meningen från ena killen: Om du var min kvinna så skulle jag aldrig tillåta att du gick upp på dansgolvet och dansade här ute.

Va? Jag bara stirrade på honom först. Sen sa jag att vadå så kunde han ju inte säga. Men då ändrades hela han. Han blev allvarlig och sa att det kunde han visst det. Det var bara att förbjuda henne. Jag sa att tänk om hon älskar dans mest av allt och att hon verkligen vill få göra det. Då skrattade han först och sa sen att då fick hon göra det hemma, för honom.

Jag blev ställd där. Hade sett honom ragga på svenskar för fullt tidigare, men sen satt han här och sa att han aldrig nånsin skulle kunna leva men en svensk tjej. Utan han skulle gifta sej med en Turkisk tjej, så man visste vad man fick... Jag säger bara: Tack, då är det nån svensk som slipper honom iaf.

Det blev ett väldigt snabbt slut på den trevliga kvällen för oss alla. Jag kunde verkligen inte förstå hur han kunde vara så elak och säga sånna saker. Men ja, han var ju uppväxt med detta och i hans ögon var det hur normalt som helst. Vad var en kvinnas åsikter värda liksom?

Nu ska jag säga att jag även känner Tukiska män som inte alls är på detta sättet, och som nu är tillsammans och även gifta med svenska/norska tjejer som inte alls har det på detta sättet. Som vanligt kan man inte dra alla över en kam. Tack o lov!

Slutligen vill jag bara säga att jag tycker alla kvinnor ska få bära de kläder de vill och INTE täcka sej så där. Vi är två kön på denna planeten: kvinnor och män. Vi är skapta som vi är och det finns ingen av oss som ska behöva gömma sej för någon annat. Min åsikt iaf.

Längtar till sommarkjolar och klänningar!

Tjing på er!

10/4: Träfärgad-högblank

Ja då var ännu en helg till ända. Men inte riktigt ännu. Några timmar kvar =) Har endast slappat och det är ju skönt de. Nu längtar jag tills här i veckan, ska bli riktigt kul!

Tänkte måla insidan av garderoben oxå, men det blev inget. Måste få målarlusten att komma tillbaka. Ibland vill man som inte göra nåt. Bara skita i allt. Tänk va enkelt allt skulle va då..

Men här kommer före och efter iaf:
Före=träfärgad och tråkig.


Efter=högblank vit & fin!


Det är så himla skönt att fixa till här. Behövs verkligen. Såg i tidningen att de sökte nya familjer till programmet Bygglov. De sökte i Sundsvalls-trakten. Undrar just om man räknas dit... ;)

Och tänk att bli antagen och så skulle de komma hit och fixa o dona, och så skulle man inte bli nöjd. Fy va hemskt. Alltid när jag sett på tv så har de blivit glada och verkat nöjda iaf. Hoppas de verkligen är det oxå.

Idag har vi fortsatt haft crazy-katten här ute. Vaknade i morse av "oljudet" och våra kissar ville ut. Sen satt den honan här på vår bro mest hela dagen och åmade sej. Att hon inte fattar att hon är hos fel killar... Skumt. Em och jag höll på att skratta i hjäl oss förut när vi kollade på dem här ute. Hur hon höll på allså. Inte klokt.

Himla söt är hon oxå, och gosig mot oss. En del av en vill ha in henne och ge henne p-piller och så. Men det är ju inte så smart de inte å ta in nån annans katt. Undrar så vems det är.

Har suttit och läst massa bloggar idag oxå. Kuligt de! Maria Montazami är ju bara så härlig hon. Jag kollade in hennes väskor som hon säljer. Tycker de är jättefina. Kollade på den lilla modellen, kostade 4000:- och den stora gick på 5000:- Kanske liiite väl tyckte Malin. Men fina är de iaf. Med tofs å allt ;)

Läste hennes fina döttrars bloggar oxå. Snacka om vackra barn  de har. Kolla här på två av dem:





Den här nedersta bilden tycker jag är så himla vacker.
Vill ni kolla in på deras bloggar så är länkarna här:

http://blogg.amelia.se/maria-montazami/

http://blogg.veckorevyn.com/saramontazami/

http://carolinesmode.com/hanna/

Blir så avis på deras fina väder nu. Här har det regnat av till hela dagen. Men varmt iaf. 8 grader, känns bra så länge det inte är minus.

Har donat lite i Ems rum idag. Vi får väl se hur det blir tillslut. Spännande! Kul när lite gör mycket.
Nu ska jag släcka i akvariet och masa mej mot sängen. Läsa lite och sen invänta klockan som ringer imorrn bitti. Men det blir normal morron iaf. Känns som en bra start på veckan.



Nattinatt på er alla!

9/4: Funkar inte-kastrerad

Det är storm ute. Herregud va det låter i huset och massa grenar, löv och en å annan påse flyger förbi i full fart.
På verandan var det 22 grader i morse iaf så det blev frulle där ute. Härligt de! Inne fast ute! =)

Rätt som det var så hörde jag ett obehagligt ljud, en mås trodde U, men näpp. Jag gissade mera på elak/skadad katt. Gick ut på gården och fick syn på en honkatt och förstod genast vem som lät. Huga va hemskt ljud alltså. Hon åmade och skrek här ute. Våran Baggis fick upp ögonen för henne och de började gå mot varandra. Jag blev lite rädd där att det skulle bli bråk. Men hon hade helt andra tankar i huvudet hon minsann.
 
Nu är det ju så att våra kissar är kastrerade så här blev det nit för den honan. Jag undrar så vem som äger henne. Jättefin är hon. Men som sagt, här fick hon inte vad hon ville ha. Hahaha...

-Hej! Vad är du för en filur som låter så konstigt?


-Hörredu, passa dej! Kom inte för nära mej inte!


-Men om jag åmar mej så här så kanske du börjar tycka om mej. Snälla?!


-Och om jag backar så här mot dej, blir det bra?



Hehe.. pang sa det bara så bet han sej fast i hennes nacke. Jihoo... tänkte hon. Men det blev som inget mera hur hon än rättade till baken för honom. Haha.. det såg verkligen inte klokt ut.


Efter en stund släppte Baggis taget.
-Det här var ju inge skoj. Tror jag kollar efter nåt löv som far förbi istället.
Skrot, sa honan och åmade sej ett tag till framför en helt ointresserad kisse.


Tjing från mej!


8/4: Väderomslag & fiskpinnar

Men vilket april-väder vi har haft idag då. I morse blev det tidig morron här och när jag kom till jobbet så var det så vackert på himlen och jag trodde det skulle bli en toppenfin dag.

Några timmar senare tittade jag ut och såg detta utanför mitt fönster:



What the.. full vinter igen alltså. Jaha.. och om det tycker vi.. not.

Men ja som tur var så försvann detta snabbt igen och backen blev bar. Nästan iaf. Inte mycket kvar nu.
Och när jag skulle gå hem för dagen såg det ut så här:



Härligt! Men fortfarande kallt. Ja ja.. inget att göra nåt åt.
Men man kan drömma lite extra om utlandet! =)

Här i veckan gjorde jag sån där god paj igen med fetaost och skinka/bacon. Mums tyckte vi! Blir nog en sån snart igen. Vissa maträtter kan man äta väldigt ofta utan att bli less.



Haha.. nu tänker jag på när Ta och Em var i lägenheten och hade fått med sej tacopaj från oss. De åt detta till frukost, lunch och middag, nästan, i flera dar och sen kom de hem hit och vi hade gjort en sån paj här på fredagen. Jag tänkte ju inte på det. Ingen av dem vill ha. De var spyless på den pajen och åt den inte på hur länge som helst. Tokigt! Men jag förstår dem.

Em och jag var o handlade förut och jag hade noll koll på vad vi skulle ha till middag. Men så sa hon: fiskpinnar och pulvermos, snälla!
Jag har inte ätit det sen jag vet inte när. Minns faktiskt inte. Men sagt och gjort vi inhandlade detta och fixade iordning lite snabbt. Och mums va gott det var! En ovanlig fredags-middag måste jag säga. Men gott var det!



Sen bar det iväg till pappsen för henne. Trevlig för dem att ses!
U har just kommit hem nu och det blir strax en kopp kaffe här. Sen ska jag ta mej ett glas vin tänkte jag. Men det har jag ju tänkt ända sen förra fredagen, och det har inte hänt än, så man vet ju aldrig. Kanske hinner somna i soffan innan eller nåt. Hehe...!

Ha de så gött där ute, trevlig fredagskväll!

8/4: Stränga föräldrar

Många tankar nu.. När är man en sträng förälder? Vad tycker du är strängt?
 
Jag tror faktiskt idag att de vi vuxna kallar "stränga föräldrar", är de som har lagomt mycket krav på sina kids. Jag menar, hur många vet man inte som tjatar och tjatar om saker, och sen tillslut fixar dem själva. Och ja vad lärde sej kidsen då? Jo att det spelar ju ingen roll om de skiter i det, päronen fixar ändå.

Finns ju hur många exempel som helst på detta. Just nu tänker jag på städa toan, (och då menar jag ju så klart handfat, toan, spegel etc.) Starta tvättmaskinen, diskmaskinen, och plocka ur den när det är klart. Torka av bordet. Slänga tuggummin, och inte lägga dem på bordet (där de fastnar) Allmänt plocka ihop bara.

Ja som sagt det finns massor. Men idag känns det som att det ska behövas först ett: nu ska du... Och sen när "stackars" har gjort vad de ska så ska man stå där med ett: men ååå.. va duktigt
Ja, kanske de första gångerna när de är små, så klart. Men sen.. 
Glad blir man när man får hjälp! Men man vill ju att det ska kunna kännas liiite självklart för dem oxå att göra nåt.  

Vem säger åå.. va duktigt till mej när jag skurat toan och fixat undan prylar och skit så man faktiskt har tallrikar att sätta fram på ett bord som man ser efter att prylarna är bortplockade? Ingen. Det blir knappt: tack för maten längre. 

Vems är felet då?  

Föräldrarna, så klart! Inget annat att skylla på. Kidsens uppgift är ju att vara slö, slapp och bara strunta i allt. Hahaha.. Ligga i soffan och undra vad/när middagen står på bordet. Varför inte just de byxorna är tvättade NU. Klaga att det är dammigt på nåt, utan att ens skänka en liiiten tanke på: dammsugaren.

Ja det är ju så det oftast är. Faktiskt.
Jag har länge, ska gudarna veta, velat få till nån slags ordning ang allt sånt här. Men det har som inte lyckats. Men kämpar ändå för att det ska ske. Min tanke och tycke är att kidsen faktiskt mår bättre om de får hjälpa till, känna ansvar/delaktighet. Man har då annat att göra än att bara ligga i soffan och slöa. Och man har nog inte lika lätt att stöka till om man vet att man själv ska plocka upp sen.

Jag är helt övertygad om att kids tycker att fy fan va jobbigt och varför ska jag... etc. Men om de nån endaste gång kunde få lite vuxnare tänk och fundera på allt som görs i ett hem, utan deras hjälp, så kanske de förstår att det vore tusen gånger lättare, för alla, om man hjälptes åt med sysslor.

Japp nu tycker många att det är "strängt" och säkert kommer många yngre inte alls förstå detta, förrän de själva sitter där med en familj nån gång i framtiden. Då minsann kommer poletten trilla ner.

Tänker bara på när kille möter tjej. Flyttar ihop för fösta gången. Vill ni tjejer då ta reda på all skit själva? Vill ni göra rent i (och utanför, de har ju svårt att styra ibland bevisligen) toan efter er kille. Torka rent intorkad spott/tandkräm i handfatet? Alltid tvätta, stryka, handla, laga mat själva? 
, skulle inte tro det.
Därför är det bättre om NI killar/tjejer får lära er sånt hemma. Och självklart är det lika om det är killen som måste fixa allt om tjejer inte har koll på nåt.

Samspel och hjälpsamhet, a och o liksom.

Och de flesta föräldrar kan nog skriva under på att det är underbart att komma hem, och disken är urplockad, bordet dukat och det känns allmänt undanstädat och fint hemma. Istället för att måsta börja med att röja överallt för att ens komma in.

Gud va jag har "kräkts" ut mej nu. Men ja, står för mina ord.
Så ett råd nu då. Ni som är lite yngre, gör nåt för era föräldrar imorgon. Nåt som ni inte vanligtvis gör. Kanske kliva upp i bra tid, fixa fram frukost till familjen. Eller släng in en tvätt. Bara nåt som jag VET kommer göra era föräldrar glada och stolta över er. Småsaker som gör att alla bidrar med nåt.

Och ni äldre, föräldrar allså. Säger ni nån gång i morron tex: men ställ in tallriken efter dej. Så LÅT DEN STÅ sen, och påpeka senare att den inte plockat undan sej själv.

Å va lyckliga vi ska bli sen tillsammans! Hahahaha.... !!

Måste väl tillägga oxå nu att detta inte endast är sånt som händer här i familjen. Utan detta är ju sånt som vi föräldrar snackar om dagligen, nästan iaf. Och jag som alla andra blir jätteglad när nåt utöver det vanliga är gjort här hemma! Helst utan att man bett om det.. :)

Nämen nu orkar jag inge mera, tror jag.
Undrar om nån orkade läsa allt detta? Skriv gärna en kommentar isf, kul med andras tankar!
Kramen!

7/4: Från sängen

Ja jag skulle ju bloggat tidigare men så blev det inte. Har just gjort flätor i dotras hår som hon ska sova med. Känns som väldigt länge sen jag flätade hår nu. Annat var det när kidsen var små. Min garderob är vit nu. Högblank och jättefin! Blev toppen det där. Bara insidan som är kvar. Nåt att pyssla med i helgen kanske. Usch va jag känner av mina skuldror nu. Sitter inte på bästa sätt på jobbet heller. Blir för många timmar. Ska ta å stå en stund imorrn. Japp så ska det bli. Nu ska jag läsa lite innan jag somnar här. Och vid min sida ligger trött Humlan. Hon borde upp så lillan kan fixa bort sin vagel, om det nu är en sån. Kattsvans är bra då det :) Nattinatt på er!

3/4: 36é föreställningen

Då var det gjort! Den 36é föreställningen av Guldhits! Så himla kul det var, och är! Ett helt galet underbart gäng! Love them all! Här är lite bilder från innan och några backstage bilder från i lördags.

Massa sminkning blir det ju. Och fixa hår. Huga.. detta kladd och detta glitter som vägrar att lossna från ansiktet sen. Man hittar små glitterkorn flera dar efteråt =)


Hur ska kvällen gå egentligen...



Sen full fart mot Bräcke!


Nästan det första vi gör är att äta tillsammans. En skön start på allt liksom.
Och mums med fisk. Man blir så där lagomt mätt.


Sen dansas och sjungs det för fulla muggar medans personalen flyttar runt och dukar bord. Mycke som ska hinnas bli klart innan publiken kommer.
Det brukar bli en och annan kaffetår oxå där imellan allt, och massa tok från vissa håll i gänget =) Hehe...!

Denna kvällen så kändes det väldigt lugnt där på "slutet" av vår uppladdninsstund innan, tills jag undrade vad klockan var och fick till svar: halv sju. VA? Halv sju! Jamen då blev det brådis. Hade inte bytt om eller nåt där. Alla fick bråttomt att bli klara. Sen in bakom scenen och kika ut på publiken som började komma in.

Bakom scenen är det trångt och varmt. Alla försöker hålla sej på sin lilla plätt och inte störa mer än nödvändigt. Tycker det funkar bra ändå, för det är trångt. Och från början är det en massa små förvirringar när alla försöker kolla igenom så att allt finns på sin plats, kläder, skor, smink, peruker, mikrofoner...

Sen är vi redo!











Och jag gjorde det! Fixade det trots mina våndor innan och under showen. Dansade utan min danspartner. Snyft.. Huga hur det kändes. Vill ju vara två där, men som man säger: the show must go on!
Lånade Idhas fina klänning oxå till Beatles-numret.


Underbart är det att känna stöttning från publiken, få höra fina saker och se att de klappar och sjunger med. Härlig kväll! Är så glad att denna show blivit en sån succé som det blivit. Och att vi är ett sånt härligt gäng!

När man väl kommer hem sen där på nattkröken är man rätt slut. Eller helt uppe i varv av allt. Och att få av sej sina dansstrumpbyxor då, det är skönt de! Småfossingarna mår så gott så där inne i sockarna =)

 



Ja nu vet ni lite mera om min lördagskväll/natt.

Imorrn jobbar jag till lunch och sen brassar vi ner till lillans skola för att göra klart med allt ang hennes byte av klass. Hoppas allt går smidigt. Så glad för hennes skull. Hon längtar!

Skulle vilja skriva så mycket mera just nu, men nja.. orkar inte, för det blir så mycket då. Men ha en fortsatt trevlig söndagskväll hörrni! Wherever you are!

1/4: Lurdagen!

Jamen då var det april då! Den 1á! Lur-dagen. Har du hunnit bli lurad ännu?
Inte jag, vad jag vet... kanske det är bäst att tillägga. ;)



Idag blir det personalmöte halva dagen och sen jobba på allt vad som går resten av dagen, så jag kan komma hem i bra tid. Ska förmodligen fota en vacker gravidmage idag! Ska bli intressant!

Och det är Em sista dag på John Bauer skolan oxå. Jag är så glad för hennes skull att det nu verkar bli verklighet för henne, att få gå den linje som hon hog alltid velat. Massa fotografering! Så roligt för henne! Mamsen och pappsen har nog gett henne lite foto-gener skulle jag tro ;)

Nu dags att scanna lite avtal. Hörs sen!
Och du, det är freeedag! Härligt va?!

RSS 2.0