31/7-14: peruk

Kikar på tv för en gång skull. Inte suttit här många stunder i sommar. Vilket inte gör något. På vintern tar man igen det med råge känns det som.
 
Kikar på maniska samlare på femman. Detta är ju helt otroligt. Fy fasen vilket hemskt beroende. Folk som går på sina saker för att ta sej fram. Hemskt.
Där ligger man i lä, tack o lov! 
 
Jag längtar nu ska ni veta. Semester imorrn när jag kliver ut från arbetet. Ska bli skönt de! Blev ju väldigt sent iår men det har ändå gått över förväntan. Var lite lustigt igår när till och med 'post-tjejen' frågade om inte jag skulle få nån semester iår :-) 
Men den är alltså på g! 
 
Happy me! 
 
 
 
Tjing på er! ;)
 

30/7-14: stråket

Ja igår styrde jag kosan mot Jämtland och Östersund.  Tog tåget till Bräcke och sen åkte jag med Marléne därifrån. 
 
Och efter mycke om och men så var vi på g och hämtade upp Lena i Gällö :)
 
Varmt så in i bengen oxå, som förra året då vi var där. Glad att jag hade valt en klänning och totalt struntade i tanken - jamen det kan ju bli kallt senare.. 
Värmen bestod.
 
Så himla mysigt med lite picknick i de gröna.  Vi köpte på oss lite jordgubbar,  lufttorkad skinka, brieost bland annat och jag hade med mej inbakade oliver, vin och ostkrokar. Mums mums! 
 
 
Vi surrade o myste på där i värmen. Faktiskt riktigt skönt då vi hade lite skugga från ett träd. 
Det är så fint där nere i badhusparken.  Närheten till vattnet gör ju stan så mycke trevligare. Många båtat o vattenskotrar var ute o puttrade på. En större båt, som för övrigt såg ut att sjunka mest hela tiden, spelade bra musik,  så det fick vi oxå :)
 
 
 
 
Efter ett tag kom Susanne oxå till oss, en efter en blev vi flera.. :) Det tar ju liten extra stund för henne då hon har ont i kroppen och är väldigt rund om magen ;) Och jo, det fanns kvar lite av plocket till henne med.
 
 
 
Varmt, svettigt och massa skratt. Och givetvis haffade jag nån från picknicken bredvid som fick fota oss. 
 
 
Sen tog det bara en stund till så dök näste Guldhitsare upp, nämligen Thony. Och japp, det fanns kvar lite gotta till honom med :) 
 
Vid det här laget började det bli dags att bege oss in mot själva stråket.  Vi skulle hitta någonstans att äta. (Ja oj va hungriga vi var då.. )   :-)
 
 
Men mat ville vi ändå ha. Hamnade på kajplats 1, samma ställe som vi satt ett tag på förra året. Blev lax för min del och det hade räckt med halva den biten egentligen.  Käket var väl så där. Det gick. 
 
Härligt att sitta ute där. Vi blev kvar. Inte så stor lust att börja springa omkring bland allt folk. Vi var ju där för att umgås.  (Och småklaga på volymen..) 
 
 
 
När vi hade ätit och köpt oss nån cider så kom ytterligare en i gänget till oss, nämligen Janne. Himla kul att han tog sej tid då han jobbat sent.
 
 
 
Och just innan han kom så droppade Susanne av. Det är himla svårt att få till en träff med alla oss i Guldhits.  Alltid är det nån som har förhinder. Synd de..men påt igen nästa år :) Boka in nu, hörrni!! 
 
Roligt hade vi och det blir det alltid med detta härliga gäng!  
 
 
 
Galenpannor är vi allihopa,  allihopa allihopa...
 
Kändes väl så där att ha i bakhuvudet hela tiden att jag skulle upp o jobba dagen efter. Men men... bättre att göra nåt när tillfälle ges, än att bara strunta i roliga saker pga jobbet. Vill man så orkar man! 
 
Jättetrevlig kväll iaf! Tack alla ni fina toksnören!! 
 
När vi for hemåt började det åska och spöregna för fullt. Alltså dessa blixtar över himlen... huga.. och ovanlig syn med regn minsann. 
 
Skönt var det att krypa ner under täcket och få sova några timmar.
 
Stråket levererade i år igen! Tipp topp! 
 

29/7-14: just nu

Står här o pustar i värmen..
 
Precis på väg mot stråket i Östersund.  Ska bli himla trevligt att träffa Guldhits-gänget igen :)
 
 
Och ja, som det verkar blir det en fin kväll för oss detta året oxå. Skulle haft kylklampar med till vinet..
 
 
Vi hörs kanske lite senare hörrni :-) 
Kram! 
 

28/7-14: snö

Våran lilla vovve gillar ju att snöbada på vintern. Nu på sommaren får han som bäst rulla sej i långgräset vilket han oxå uppskattar. 
 
Häromdagen när vi var på väg mot badet så tog husse en omväg så både vovve o matte blev fundersam. Men tillslut förstod jag :) 
 
Alfons skulle få sej litet snöbad.
 
 
Han gick direkt upp i snöhögen och gosade ner sej. Hur gulligt som helst. 
 
 
Visst syns det att han njuter?
 
 
Hurra för att ishallen skrapar sin is! 
 
Kanske man borde lägga sej själv där o rulla sej lite....
 
;-)
 
 

27/7-14: sommar

Värmen fortsätter och jag njuter med den.
Visst är det lite väl ibland, men då tar man en timme i källaren så känns det genast bättre igen.
 
 
Har blivit mycke bad i helgen vilket känns himla skönt. Och denna dagen var inget undantag.  Legat på handduk o slappat. Ätit melon och läst bok. Haft semester..fast den inte börjat.  
 
 
Vi pratade om den känslan,  och vi har känt lite så ända sen vi for utomlands.  Ja till Trondheim ni vet :) Känns bra. Bra att ha kunnat ta tillvara på fina dagar. 
 
 
Fotat små kryp idag oxå. En humla imorse på promenaden..
 
 
 
..och en liten fluga som kom o hälsade på en stund.
 
 
 
Rätt bra med mobilkamera måste jag säga. Vill ju fota mer med min canon men ids ju aldrig släpa med mej den. Dumt men sant.
 
Fotat badpojke oxå! 
 
 
 
Frågade om Baggis ville doppa tassarna, men svaret blev ett rungande nej :) 
 
Denna bilden är från i fredags.  Så himla vacker tycker jag. 
 
 
Vovven fick svalka sej på ett speciellt sätt igår oxå. Ni får se imorrn :)
 
Ligger på sofflocket på my lovely veranda och mår gott nu. Härlig svalkande luft. Så här ska kvällarna kännas. 
Underbart! 
 
Hoppas du oxå haft en fin helg. Måndagen står för dörren och det ska nog gå bra de med. Stråket är igång i Östersund inför Storsjöyran. Blir upp en sväng här nån kväll. Ska bli skoj! 
 
Kram på er! 
 
 

26/7-14: fredagskväll

Njuter. Kan inte säga annat. 
Jo, jag tycker säker som många andra att det känns lite väl varmt..30 grader i flera dar känner på en svensk minsann. 
 
Igår smet jag hem en timme tidigare från jobbet och la mej i solstolen och njöt. Sen var vi bjudna på middag hos fina vänner i Bensjö. Hur mysigt som helst! Och japp, jag tog ett kvällsdopp med småtjejerna. Jättevarmt i vattnet även där. 
 
 
Vill oxå bo eller ha stuga så nära vattnet. Mysigt hade vi där iaf. Och hade inte den minsta 'fryskänning' vilket är ovanligt en sommarkväll i vårt land. 
 
 
Alfons var oxå i vattnet och njöt av att svalka sej lite. Perfekt med långgrunt. Och barnen visade konster i form av dyk och snurrande i vattnet. Underbart!  
 
 
Vi blev tvungna att bryta upp i hyfsad tid då U skulle upp o jobba mitt i natten.  Och jag fick sovmorgon minsan i morse. Love it! 
 
Denna dagen har oxå varit galet varm och jag har njutit i vattnet och av solens strålar mot min kropp. Tar gärna en sån dag till! :)
 
Frågade på facebook om tips på drinkar. Fick många bra svar och har testat denna här nyss.
Betyg - fem av fem möjliga :)
 
 
Mumsigt med piggelin i drinken! 
 
 

25/7-14: hallon

Vad gör du nu då?
Jag tycker det är lite varmt..
 
Och är väldigt sugen på glass o hallon. Visst är det supergott?
 
Tjusigt va..och sen som det ser ut när jag äter det :-)
 
 
Ikväll ska vi iväg till goda vänner, bjuden på middag. Tipp topp! Ett dopp i sjön blir det säkert oxå ;)
 
 
Har ju inte semester riktigt ännu. Men då får man, som nån smart sa, 'leka semester'. Bra va?! För då njuter man så mycket mera av sina dagar. 
Det funkar på mej! 
 

24/7-14: känslan

Ligger i sängen nu. Svalt o skönt. Alldeles tyst. Eller nästan iaf. Hör ljudet av diskmaskinen på övervåningen.  Men inget som stör. Nån bil som far förbi..låter långt bort. Ytterdörren står öppen. Tar in sommarnatten. 
 
Ni vet den där känslan, när man jobbat en hel dag, är trött i huvudet, och äntligen gör kväll. Känslan när man sen öppnar bildörren, och hetta slår imot en. Vill nästan inte kliva in.
 
 
Känslan av en het ratt mot händerna. Det där lugnet man försöker behålla, trots all värmen. Man vill ut!
 
Känslan av att sen få lägga sej i solstolen och faktiskt ta del av solens strålar, även idag. En liten stund hinner jag med. Varmt mot huden. Känslan av trötthet som tar över en. Skönt. Man vill slumra lite.
 
Men då tog känslan av att - gå in nu och byt om, tag i mej. Känslan av att krångla sej i träningskläder när huden redan är väldigt varm. Samla ihop skor, vattenflaska med resorb i, och min cd-skiva med musiken till passet.
 
Dags för Sh'bam! 
 
 
 
Känslan av att de här deltagarna har faktiskt kommit hit idag, för att de vill. Trots det vackra vädret. Trots galen värme. De vill dansa med mej. Fin känsla.
 
Vi kör! Det går bra. Känslan av min egen svettiga kropp är påtaglig.  Svettas på armarna till och med. Glädje.
 
Ni vet känslan av att träningspasset är över. Ni gjorde det. Lycka. Man vill varva ner, andas lugnare. Man vill duscha. 
 
 
 
Men bättre är ju känslan när man redan vet innan passet, att efteråt kommer jag att slänga mej i Ljungan.
 
Ni vet känslan när man krånglar av sej träningskläderna, totalt genomsvettiga, står helt naken och känner en svag vind mot kroppen. Sommar i Sverige. Man har bara några steg kvar innan man får kyla ner sin kropp.
 
 
Och ni vet känslan när man sen ändå hinner gruva sej en liiten stund när man tagit två steg ner på stegen i vattnet. 
 
Och ni vet oxå känslan sen av att vattnet omfamnar en, kyler och gör gott över hela kroppen. Dyker lite så min känsla av kokande knallröda huvud och ansikte får ro.
Speciellt härligt att bada naken. Ja, den känslan är mysig.
 
 
 
Underbar känsla! 
 
Sen känslan när man simmat klart, fast man bara vill stanna kvar i vattnet. Det är ju så skönt. Men man kliver upp. Känns lite kyligt nu. Sveper in sej i handduk. 
 
Ni vet känslan när man tar på sej en överdel, sen klänning..inga trosor. Och känslan av att man sen måste uträtta några ärenden.
Den känslan är busig den! 
 
 
Underbara sommar! 
Nattinatt på er alla fina! 

24/7-14: Festival

Torsdagen är här vilket innebär att jag har mitt Sh´bam-pass. Överlever man det i denna hettan tro..
 
Det är oxå dags för ett inlägg från förr. Detta skrevs redan år 2011. Oj oj va åren går.. :)
Håll tillgodo!
 

15/8: Festivalen del 2!

Nu sitter jag i mörkret ute på my lovely veranda ;) Tycker det är lite mysigt! Idha har just varit här så vi har bytt lite bilder med varandra sen i lördags. Vi är så glada för allt positivt vi fått höra från höger o vänster ang festivalen. Och nåt som var jäkligt kul, en kille, sångare i ett berömt band tyckte vi var skithäftiga. Tänk att få göra nåt riktigt, alltså nån häftig dans till nån sån rocklåt...! Till hans band, nån gång.. ! :)
Här lite mera bilder då!

Vi är på väg ner till Ljungaverk.
 

Här sitter vi och väntar innan alla prylar ska på scenen.

 
Haha.. och det här med att gå på toaletten, i denna utstyrsel.. ingen lek säger jag bara.
 
Passade på att ta mej en festivalklubba.
 
Och en massa klädombyten och hårspraysmoln senare:
 
Redo för show!
 
 
Me in action!
 
 
Bollis och Lusen som förevigade kvällen. (Micke & Leif)
 
Jag framför gömda Örjan och bakom brodern Jonny.
 
Här är vi alla, plus Corroded-Jens som hoppade in på sång en sväng, kul!!
 
En härlig gruppkram och bild avslutade det hela. Tack Unit!!!!! Jonny, Håkan, jag, Leif, Micke, Örjan o Idha.
 
När vi hade skjutit konfetti-raketer och tackat pubilken så var det dags att byta om, springa ut till nära o kära, för att sen inta öltältet en sväng. Inhandla cider o öl och sen ut och kolla på TAKIDA!
 
De är så jäkla bra! Gillar verkligen alla deras låtar. Synd om stackars Robban som var hur hes som helst, men ändå fixade han det galant tycker jag. Ett jädra röj på dem, och vilken ljusshow!
 
Här är vi mitt i vimlet. (krånglandes med en överförfriskad äldre herre..knuffades lite..)
 
Lite bilder från vimlet.
 




 
Dead by April.
 

En himla rolig helg blev det! Kraam på dej Idha!
 

Oj va mycke bilder! Håll tillgodo!
Här hemma på markplans-fronten går det framåt oxå. Så kul! Längtar sååå tills den går att inviga. Då ska skumpan fram!

Ska snart fara o hämta hem min kära så jag stänger ner bloggen för ikväll nu. Och det är verkligen svart ute nu. Med en härlig luft, 16 grader och alldeles ljumt i luften. Mysigt!
TACK TAKIDA för Ljungarocken!
 
 

23/7-14: ork

Vad orkar man med en varm dag som denna..?
 
Jobbat..så himla varmt så jag trodde jag skulle smälta där ett tag. Bara att hinka i sej vatten. Vill ju inte ha huvudvärk. Moln har dragit ihop sej här nu och det såg ut som om åskan skulle till, men än inget.  Skönt tycker jag.  Men..några droppar regn kunde få komma faktiskt. 
 
Så här ser det ut i tidningen idag över vårt avlånga varma land.
 
 
Det är bara idag och en gång tidigare som jag sett brun färg på kartan. Hett...!
 
Inne kör jag ac nu så det blir svalt o skönt om ett tag. Tänk va..köra kyla inne, i Sverige :)
Vovven har till och med valt att gå ner till gillestugan även fast jag är kvar uppe. Då är det varmt minsann. 
 
Fixar lite mat nu åt mej själv. Trist. Och man orkar nästan inte äta heller såna här dagar. Ätit kräm till lunch flera dar.. lite less nu. Men svalkande gott.
 
 
Piffat mina kassa naglar lite. Ser ju bättre ut med lite fräsig färg.
 
 
Igår efter min stund i hängmattan så hade jag turen att bli värmd av söta Alfons.
 
 
Sicken go kille va?! 
 
 
Mådde så gott! Både han o jag, tills det blev för varmt för oss båda :)
 
Nä nu är det matdags! 

22/7-14: bad

Är det en av sommarens varmaste dagar så måste man ju bada. 
 
Kokade nästan när jag satte mej i bilen efter jobbet..huga..
 
 
Var bara att öppna upp överallt så värmen fick ta vägen nånstans. Hem o hoppa i bikinin och iväg mot Ovansjö där vi badade.  Blev bjudna på middag oxå, inte dumt!
 
Det är verkligen varmt i vattnet nu, och lika varmt känns det långt nere oxå. Titta här vad termometern visar.
 
 
Härligt!! Och det bästa är ju att när jag kom upp igen så kändes det bara ljummet mot kroppen. Inte så där kyligt som det oftast gör. I love it! 
 
 
 
 
Underbart! 
 
 
 
 
Ja och nu ligger jag här i hängmattan och skriver lite. Och vipps så hade jag en Humlan hos mej :)
 
 
Så nu myser vi båda. Men..några myggor vill oxå vara här med oss.. det vill inte vi.
 
Trevlig kväll på er alla fina! 
 
 

22/7-14: hett

Snacka om sommar! Puh...
Det är faktiskt helt otroligt varmt ute nu. Det till och med varnas för denna värme.
Är väl bäst att hålla sej i skuggan och på svala platser, åtminstone om man är gammal eller sjuk. Och inte göra onödiga svängar ut med bilar..och släpa med sej djur eller små barn i bilen. Huga...
Ska ju jobba jag, så där inne hoppas jag att jag står ut :)
 
Dotra mi tar fantastiska bilder tycker jag. Titta här bara.
Detta är från Borgsjön, från en strand där jag har badat så många gånger i min barndom. Legat där och käkat piggelin och mått gott. Letat musslor som jag även sparade i en plastpåse, under min säng i stugan...
Kan tala om att det inte var någon bra idé. Det luktade viiidriiigt på morronen. Fy fasen..
Och jag som bara skulle leta pärlor i dem... :)    (snacka om djurplågeri.. jag som är djurvän å allt..)
 

Sen denna tagen ifrån vår båt där i Borgsjön. Oxå så många fina minnen... Många stunder har tillbringats där ensam och med andra. Är så glad att båten får komma ut och simma lite även nu, när jag inte tar mej tiden att sticka ut o njuta.
Älskar solen och just ena åran som syns.
 
Åran var ett bra hjälpmedel för mej när jag var ute o fiskade gäddor. När jag skulle få ut draget ut munnen på dem så stoppade jag in åran på bredden och liksom vred upp den så att gapet blev stor och ofarligt för mej att peta i. Smart va?!  ;-)
 

Vill du kika på mera bilder från henne så kika in på hennes blogg vettja: www.eamh.devote.se
 
Här två bilder jag har tagit på henne för några år sedan. Gillar dem så mycket!!
 
 

Kul med fotointresset!
 
 
 

21/7-14: självklart

Yes! Ännu en dag i solen. Ja inte hela dan då, har ju jobbat. Men hunnit med en sväng i solstolen ändå. 
 
Man väljer vad man vill hinna med!
 
 
Ätit grillat idag med, blev lite över sen igår. Mumsigt! 
Imorse stack sambo med vovve ut i skogen och plockade hjortron. Ja det är dags. Väldigt mycket mylta. Så efter maten blev det glass med nykokt hjortronsylt. Såå gott! 
 
 
Men ändå inte lika god som när mina föräldrar gör den. Fattar inte att det inte kan bli lika..
 
Ut o prommat, hämtat hem Baggis igen. Han flyttar ju ut på sommaren han. Är hemma två-tre dar sen ute ett par. Vi prommar o möter upp honom. Då hänger han gladeligen med hem igen. 
 
 
Nu sitter jag på my lovely veranda o har det gott.  Men lite jobbigt är det.. U målar det vita på huset, jag startade ju med bron. Och att bara titta på känns ju si så där. Men han säger bara - sätt dej o må gott. Du ska ju måla möbler sen, då sitter jag ;-) 
 
Ja så nu sitter jag här..läser bok, bloggar och mår gott i den ljumma sommarkvällen.
 
 
Hoppas du med har det bra! 
 

21/7-14: Corroded

I fredags var vi till vackra Hussborgs herrgård för en kväll i italiensk anda och för att lyssna på duktiga Jens från Corroded.
 
Regnet stod ju som spön i backen och åskan gick typ hela dan men när vi väl kom på plats så blev det bra igen. Tack o lov. Vi satt ändå inne när vi åt, och som vi åt. Mums mums! 
 
Tog ju så klart en bild på maten men det ser inte alls så gott ut som det var.
 
 
 
Carina med familj var med oss och många andra barn fanns så kidsen hade fullt upp där. Himla skoj när de med kan roa  sej. 
 
Söta Nellie fick sin första autograf oxå. Stolt tjej!!
 
 
Och ja..det var problems när bläcket höll på att försvinna.. :-) Detta minns man ju :-) 'ska aaaldrig tvätta bort den .. '
 
Himla trevlig kväll blev det iaf! 
 
 
Träffade fina Agneta med dotter (dottern är kollega med min dotter) Himla skoj att surra om forna tider. . Herregud, vi var ju nyss 20 år.. :-)
 
 
Och den där rösten..kan man lyssna på länge! 
 
 
Dagen efter skulle hela gänget Corroded spela i Lidköping så då fick våra kära vänner Robin o Helena njuta av dem. 
 
En himla bra början på helgen tyckte jag! 
 

20/7-14: sol/regn

Legat ute o mått riktigt gott i solen. Dags för prommis med vovven och vipps börjar det regna.
 
Vad kom detta ifrån..? Jo, uppifrån, de vet jag med ;) men duktiga smhi och yr hade ju sagt att det skulle vara sol hela dan. Hade de fel.., nämen. Ja ja, bara skönt faktiskt. 
 
Läst bok, löst korsord och lyssnat på musik. Skönt! 
Nu dona på lite här, ska ju fira Na som fyllt 22.
 
Igår blev det en liten tripp till stan för oss. Jag köpte mej en mc-hjälm. Äntligen! Vi fikade inne i stan och det var riktig utomlandskänsla där vi satt. En gatumusikant spelade saxofon och vi njöt. Härliga sommar.
 
 
På kvällen blev vi bjudna på middag hos Carina som är i stugan sin nu. Mysigt där! Och kvällshimlen, den sparar vi i minnet.
 
 
Blev lite sugen på ett dopp..men 'höll mej' ;)
 
 
Nä nu blir det fikadags här så vi får höras lite senare.
Tjing på er! 
 

18/7-14: Ola-Conny

Här i veckan hade Alfons en ny söt kompis som hälsade på. Vet väl inte om de blev så goda vänner direkt.. och Humlan var inte nöjd.  
 
Att hon ska vakta honom så. Lustigt..men jag vill hålla bort henne,  vill intw nåt ska hända direkt.
 
Gulliga var vvovvarna iaf den stund de träffades.
 
En liten dans där :-)
 
Ta var hemma från Norge en sväng så det var trevligt att vi hann träffas. 
 
Igår hade jag mitt Sh'bam-pass igen. Tappra deltagare.  Hade faktiskt tre generationer där. En farmor, en mamma och en liten söt flicka :) Inte illa det inte! 
 
Som vanligt innan passet undrar man om nån kommer i dessa semestertider. Men pass blev det och svetten lackade..pust..
 
 
Helt slut efteråt. Och glad! 
 
Fick sen höra att Em o Je hade det trevligt på sin semestertripp och har hunnit med både hemska karuseller och en träff med självaste Ola-Conny på Ullared :-) 
 
 
Himla skäggig rackare tycker jag :-) 
 
Nu har det regnat o åskat hela dan här. Men just nu är det uppehåll och solen kikar fram. Låt det få vara så nu. Vi ska iväg på middag o underhållning av Corroded-Jens.  Tipp topp! 
 
Trevlig kväll på er alla fina! 
 
 
 
 

18/7-14: nääe..

Det mullrar på bra nu. Och regnar. Har varit så här flera timmar. Åska som bara brukar komma för att försvinna kort efter. Hm.. jag gillar inte det här. 
 
 
Vi som ska iväg på trevligheter ikväll..då vill vi slippa regn. Och åska.
 
Vi hörs! 
 

17/7-14: Prosecco

Igår var det ju lill-lördag och den spenderade jag på bästa sätt hos Elisabeth. 
 
Blev bjuden på jättegod Prosecco och massa gott till. Ostar o oliver...mums va gott det var! Sen surrade vi om livets alla ämnen tror jag :-) Hur mysigt som helst! 
 
 
Och mums med hallon till! 
 
 
Brie med tryffel, väldigt gott vill jag lova.
 
 
Skratt o tok..och alldeles för lite 'sprit och juice' :-)
 
 
 
Vad gör det att klockan blir mitt i natta, när man har skoj o trivs. Som sagt..man ska ta tillvara på tillfällen som ges! 
 
 
Nu ska den här donnan sticka på semester ett tag. Kommer sakna henne.
 
Tipp topp-onsdag blev det iaf :-) 
 

17/7-14: Throwback day

Time again for this!
Och nä, tänker inte börja skriva på engelska.. dock fått frågan faktiskt :)
 
Men trevlans kväll blev det igår, massa gott i glas o på tallrik, men det tar vi senare.
 
Här kommer ett inlägg från förra sommaren. En sån där superduper kväll på alla sätt. Vädert, vännerna, platsen och stämningen. Tipp topp! Hoppas på repris!! ;)
 

24/7-13: Kvällen

Vilken dag! Sommar igen på högsta nivå. Toppen!
Kastade mej ut i solstolen så fort jag kom hem. Ljuvligt. Och vipps så somnade jag en stund. Liiite trött då efter att ha kommit i säng vid två i natt och sen jobbat från tidig morron.
Tur man inte kör såna nätter oftare..huga va jobbigt.
 
Men OJ så skoj vi hade det! En helt perfekt kväll blev det. Härliga goa gäng!
 
Här är vi på filten när vi just kommit på plats i Badhusparken.
Jag stoppade nån snubbe som fick fota oss :)
 
 
Bredvid var ett gäng grabbar som spelade lite fotboll..väldigt nära vattnet så ja...ni ser ju själva...!
 
 
Undarbara dag! Vi kunde inte haft bättre väder! Jag höll nästan på att "förgås" i värmen i mina jeans. Tänkte ju ta klänning men, nja, det kunde ju bli kallt senare. Det blev det inte.
 
Bajamajor är ju najs. Eller inte.
 
 
Mums för god mat i gott sällskap! Och här inne hade de skitsnygg toalett oxå, bara en sån sak. Tack för att vi fick veta det :)
 
 
 
 
Glatt ska det va ;)
 
 
 
Trevlig kväll på alla sätt o vis!
 
Nu har jag återställt min dumma iphone. Och så laddade jag ner senaste uppdateringen när jag ändå höll på.
Tror ni ljudet är tillbaka och beter sej normalt igen? Nej.
Grr..

16/7-14: men stackars liten..

Funderar lite på det här med våra vanor o känslor ang tex små barn som slår sej. Jag tycker iaf att jag ser och hör i stort sett överallt i min närhet att flickor o pojkar behandlas väldigt olika.
 
Det jag främst menar nu är om till exempel en liten flicka springer o ramlar o slår sej så är vi snabbt där och tröstar o tar upp i famnen och "duttar på". Men om det är en liten pojke som ramlar så blir det lite mer: hur gick det.. jo men det gick braaaa.. kliv upp du bara.
Håller du med?
 
Varför är det så här tro? Sitter det i våra gener kanske, att pojkar ska tåla mycket mera, mer hårdare tag än flickor? Eller är det vi själva som anser att det ska vara så? Vad tror du?
 
Det är så olika detta med könsroller när det gäller leksaker o kläder oxå. Vissa föräldrar tycker ju att deras barn bara ska ha rola gulliga saker när de är små o flickor. Medan vissa andra tycker precis tvärtom, att pga att de är flickor så ska det minsann vara bilar o blått som gäller.
 
Jag undrar om inte barnen hittar sina favoriter ändå, hur mycket vi än försöker påverka dem. Alla har väl sett barn som går in i ett lekrum och bilen hamnar i pojkens händer inom kort o dockan i flickans. Klyschigt, men sant tycker jag. Och inte tycker jag det är nåt fel med det heller. Bara låt det vara anser jag..
 
Även stor skillnad hur vi tycker o agerar ang lite äldre barn, när de hittar på bus. Just om pojkar knuffas och drar ur hårsnoddar eller lyfter upp en kjol på en liten flicka, så tycker de flesta av oss att jamen det är ju bara småpojkars sätt, inget konstigt med det. Men.. är det ok egentligen? Borde vi inte istället lära små pojkar OCH små flickor att det är inte ok att göra massa "bus" om den andra flickan eller pojken inte vill?
 
Jag skriver "vi" här ang allt detta, då även jag hamnar i dessa fack. Har ju själv inget bra svar på varför allt detta sker. Men mycket är nog nedärvt sen väldigt länge i oss alla, pojkar o flickor.
 
Vi är ju av två kön ( och ja jag vet, vissa tycker det finns massa mellanting oxå, men nu skriver jag så här) så olika är vi, så det så. Men gör vi oss illa så tycker jag vi behöver tröst iaf.
 
:-)
 
 
 
 

15/7-14: sommar

Visst njuter man? Sommar när den är som bäst.
 
 
Mumsat lite smultron. Hur gott är inte de då.. Det smakar verkligen sommar :-)
Prommat i skogen. Såg en liten söt ekorre och i samma stund prasslade det till bakom mej och kottar föll. Där i trädet bredvid satt nämligen mamma-ekorre och ville försvara sin söta unge.
 
 
Tog en bild snabbt och knallade vidare. Ungen hoppade då genast över till mamman, säkert glad att jag inte höll mej kvar. 
 
Vovven vill svalka sej lite. 
 
 
Jag var dock lite rädd att han skulle trilla i där och fara iväg med strömmen..
 
Är ni rädda för spindlar? Jag brukar inte vara det. Däremot skalbaggar...fy attsingen...
Men...det är ju skillnad mot vanliga 'smala' spindlar och såna med stor tjock kropp. De är inte lika ok tycker jag.
Förra sommaren hade vi en bjässe på ett fönster. Hade aldrig sett nån sån här tidigare. Och nu i helgen såg jag en likadan, tror jag iaf, som satt på trossen runt däcket. 
Känner du igen denna?
 
 
Där är gränsen nådd..läskig!!
 
I lilla låddan gror det för fullt och jag har redan norpat några rädisor. Smakar mums!
 
 
Nu är det molnigt väder och det har kommit lite regn. Känns ändå ok. Bara det vänder till helgen ;-)
 
Här ligger fina Baggis o myser.
 
 
Kärlek på er! 
 
 
 

14/7-14: aaajj....

Aj som f..n...skrek jag ute på gården när jag hängde tvätt.
 
Nu skrek jag inte pga tvätten så klart, utan för att jag råkade trampa på en gullig liten humla som satt på en vitklöver just där o då. Fasen va det brändes kan jag lova.
 
Jo jag vet.. humlor bränns inte, utan sticks. Men det känns verkligen som om man brinner upp precis just där det sker så att säga. Tänkte att jag klev på en tistel men smärtan ökade o där nere var den söta humlan mellan mina tår. Fy fasen. ..
 
Doppade foten i en liten balja där och sen satt jag med isbit lååång stund. Kändes riktigt bra sen. Hela dan. 
Sen vaknar jag i morse till en svullen och kokhet tå. Vad hände liksom..
Jomen jag slog ju till o blev myggbiten oxå, uppepå samma tå. Vad är oddsen för de..
 
 
Tycker lite synd om tån nu. Ser ni lilla pricken?
Ska försöka 'operera' bort den...om jag pallar
;-)
 

13/7-14: nattbad

Vipps så satt vi i en bil på väg mot Forsön! Himla tur kids är så stora nu så körkort finns. Tack tack Philip! :) 
 
Bada..ingen bikini..men jo det fixades på vägen de :-) Är väl inga problem. Vissa följde med i bilen, och vissa hamnade nog på annat nattligt äventyr... ;)
 
Kul resa minsann vilket syns här.
 
 
Väl på plats så känner jag bara - så här skulle man bo. Så himla fint där och jo, nattbad skulle jag ta mest varje kväll. Så mysigt! 
 
Vi bytte om o hoppade i poolen direkt. Även där fick talesättet 'finns det hjärterum...' tala. Alla ville inte bada direkt..men efter lite övertalning och en o annan stark hjälpande hand..så löste det sej :-) 
 
Vet inte hur många dopp i sjön det blev men såå skönt. Och jämarns vilken 'ostadig' sten de hade där ute i vattnet. :-)
 
 
Himla trevlig kväll!
 
 
Skönt att ta tillvara på fina sommarnätter tycker jag. Och Stort Tack min fina dotter för att du kunde komma och hänta oss där fram på småtimmarna... Även om du fick vänta lite på seg mamma..
 
Detta hade hon skrivit på fejjan när hon inte fick tag på mej. 
 
 
Haha..så himla gulligt! Som sagt..undrar just hur många gånger jag känt som hon gjorde just då 😉
 
Men när vi väl visste att hon stod utanför så skyndade vi att byta om o få ihop våra pinaler. Glömde ju lilla kossan oxå i all hast där. Men vet ju var den är :-) 
 
Tack Ulrika för att vi fick mysa hos er! <3
 

12/7-14: quiz

Bara älskar såna här dagar!  Vara ledig, inga måsten och bara kunna sola o må gott! Tipp topp! 
 
Tipp topp-känslan fanns igår kväll med minsann. Jag o Elisabeth styrde kosan mot en kväll på Tinas café och musikquiz.  Jättetrevligt! 
 
När vi kom på plats så var det redan proppat med folk ute på verandan men nåt litet bord till trollades fram där o finns det hjärterum så finns de ju stjärterum :)
 
Vi fick tur nog plats vid fina Carina o Nickes bord och körde tävlingen tillsammans med dem. Och vet ni vad, det gick ju strålande.  Vi vann tredje priset! Sicken grej! 
 
 
 
Himla gulligt pris tyckte vi! ;)
 
 
Så mysigt att byn äntligen fått ett café där det händer lite skoj. Synd bara att det måste stängas så himla tidigt... Hur kan städer få tillstånd då till sena kvällar..och inte vi? Mysko..
 
Dagen och kvällen var magisk med värmen. Vem vill utomlands nu? Inte jag iaf. Men fråga mej gärna om skrotvädret kommer tillbaka.. :) 
Glad att så många passade på att ta del av kvällen just där! 
 
 
Hoppas sitta där snart igen.
 
 
Törstiga blev vi oxå, kämpig tävling. Kan inte förstå att vinet slank ner så lätt :)
 
 
Och här är det ingen 'stadsmätning' när det gäller 1 glas vin inte. Här får man 1 helt glas vin. Tipp topp! 
 
Supertrevlig kväll som inte slutade där utan fortsatte långt in på småtimmarna. Men det tar vi sen ;-)
 
 
Fin kväll!
Men nu måste det bli mat här. De kurrar i magen..
Vi hörs! 
 
 

11/7-14: helg!

Äntligen fredag! Härligt! 
 
Skyndade ut idag med..måste jaga minuterna i solen :) 
 
 
 
 
 
Dricka vatten..dricka juice.. mycke vätska behövs. 
 
Och nu med lite fräschare känsla sticker jag iväg på lite musikquiz :)
 
Trevlig fredagskväll på er alla! 

10/7-14: sol o svett

Sommaren fortsätter att visa sej från sin allra bästa sida. Så skönt! 
 
Skyndade hem från jobbet och slängde av mej klänningen och hoppade i bikinin istället.  Ut i solen en si så där 40 minuter. Njuuuta minsann! 
 
 
Sen nästan lite tvångskänsla för att gå in och byta om till träningskläder. Hade ju Sh'bam-passet ikväll. 
Stort plus i kanten och tack till kvällens deltagare!! 
 
Och himmel vad vi svettades.. Hade på fläkten där inne men det kändes inte. Blir att ta sej en resorb innan jag lägger mej känner jag. 
 
Himla bra tips de, till alla som tränar i värmen o svettas mycket.  Lite svårt att bara fylla på med vatten. Man svettas ju ut så mycke mera än det. 
 
 
Köpte med mej sushi till middag. Det är så gott! Och nu finns det här i byn oxå. Tipp topp! Detta finns på Bistro, så ni vet! Såg de hade grekisk sallad oxå. Måste testa det nästa gång. 
 
 
Ville ta ett glas Maria-vin till, men det både luktade o smakade underligt så det fick va.
Borde väl gå tillbaka med flaskan.. jobbigt med sånt tycker jag. Men jag vet ju att detta vinet är väldigt gott i vanliga fall.
 
Må sommaren fortsätta så här över helgen iaf..! 
Tjing på er alla fina! 

9/7-14: bad!

Ja sommarn är ju här så...premiärdoppet är gjort!  
 
Satt på jobbet idag och bara längtade ut i vackra vädret. Man vill ju ta tillvara på detta medans det är så här. Man vet ju aldrig med svensk sommar menar jag.
 
Full fart mot Ovansjö där svärföräldrar,  sambo o vovvar fanns på plats. Hade ju sagt till flera att jag skulle i så det var bara ett å göra. 
 
Kollade temperaturen och trodde inte mina ögon, 24 grader i vattnet!  Då far man banne mej inte klaga. 
Så klart körde jag fegvarianten..som gör att det känns värre. Nämligen gå i på stegen.  Huga.. Men tillslut så hoppade jag i.
 
Så skönt!! Blev sen några vändor till och Alfons premiär-simmade :-)  Mysig dag! 
 
 
 
Plums i plurret!
 
 
Vovven kommer nog oxå i från bryggan innan sommaren är över.
 
 
 
Snacka om att njuta!! 
 

8/7-14: skadad

Hade äntligen tid hos frissan idag. Som jag längtat!  Det ska ju alltid bli alldeles för länge mellan gångerna. 
Varmare idag än igår och där inne kändes det som en bastu. Och under skynket var det hett kan jag säga utan att ljuga.
 
Tänkte nästan ta av mej kläderna där o sitta naken ett tag. Huga...
 
 
Men det var bara att härda ut. Lite fika o skvallerblaska gjorde susen.
 
 
Sen handla mat, fråga på bolaget efter ett visst vin jag blev tipsad om o drack i Norge...fanns ej... :(  Sen hämta vovven. Hem o ut med honom. Svettas... In å äta, ..vovven ska ha mat...vovven vill ut igen...svettas...lägger mej ute i solen..bromsjävel terroriserar mej. Ggaaahhh...
 
När vi var ut andra gången så såg vi en fågel som inte mådde så bra. Höll på att skrämma slag på oss när den flaxade till där i gräset. Så jobbigt att se sånt där. Vad ska man göra...
 
 
Så vacker!
 
När vi gick tillbaka igen så var den vid vägen. Och där kom jag med en hund o en katt :/
Men det gick bra. De gick inte fram till fågeln.
 
 
Tittade på avstånd bara. 
 
Vackert väder som sagt. Blev åska o regnskur tidigare idag. Jag är badsugen! Kanske ska ta mej ett dopp senare :-) 
 
 
 
Skönt med sommar! 
 
 
Trevlig kväll på er! 
 

8/7-14: hus

Hus byggs lite hur som i Trondheim.  Man ser tegelhus bredvid trähus och nåt supermodernt intill det. En salig blandning. Trivsamt. 
 
 
Käkade på restaurangen där både Ta o Mikaela jobbar. Jättemysigt ställe. En stor sjöbod.
 
Detta är framsidan på Aisuma. Rekommenderas verkligen! Godaste maten vi ätit på länge kan jag lova!
 
 
Och här syns baksidan. Den bruna byggnaden är det.
 
 
En vägg inne var full av tunnor.. Skulle haft en sån hemma :)
 
 
Maten var ju tipp topp och så även servicen. 
Berodde det på våra bordsgäster mån tro.. ;)
 
 
 
 
Så glad att vi for dit!!
 
 
 

7/7-14: gränsen

Vad härligt det är med sommarvärme! 
Tydligen är det värsta ovädret söderöver.  Hoppas det inte kommer hit. 
 
När vi for över gränsen, både in och ut ur Norge så pratade vi om att det är ju rätt konstigt de där.  En gräns liksom. Lite otydlig då om du frågar mej. 
 
Men visst ser ni gränsen?
 
 
Precis just där! 
 
 
Vipps så blev mittensträcket gult istället för vitt.
 
Och jo, blev ju lite glad när vi kom in i landet igen :)
 
 
 
En himla massa bromsar kom flygandes där så jag flydde min kos in i bilen rätt snabbt. 
 
Här är skylten om älgpussen som gjorde att vi stegade upp till monumentet.
 
 
Syns det vad som står där tro..
 
 
 
Väldigt fin utsikt var det.
 
 
Många tankar... människor som inte vill längre. Människor som kämpar varje minut. Människor som gör andra illa. Människor som är ensamma. Människor som inte fick vara kvar...
 
 
Rest in peace vackra Mia <3
 

6/7-14: Sverige

Då var vi på svensk mark igen. Och..här småfryser jag nu.. det har jag sluppit hela helgen lång. Tänk att det var 24 och 26 grader varmt på nätterna där i Trondheim.  Underbart! 
 
Mer om resan imorrn men vi stannade till i Duved på hemvägen. Såg en skylt - kiss a moose. Pussa en älg alltså :) Nu var det guidad tur där och den missade vi så vi skippade pussen och tog ett träningspass här istället. 
 
 
Shit va långt det var..
 
 
Vi var upp till en utkiksplats som använts under kriget. Intressant att läsa om. Väldigt tacksam att detta inte är nutid..
 
 
 
Jag tyckte jag hitta en finfin solplats där iaf ;-) 
 
 
 
 
 Härligt! Hade kunnat ligga kvar där länge. 
Blåste gjorde det oxå där uppe.
 
 
Trevlig resa hemåt, så skönt att bara stanna till nånstans så där. Njuta här o nu...ta tillvara stunden...
 
 
Sverige är vackert!  
 
Nu måste jag isäng här.  Vill inte... Men kika in igen så fortsätter resan i bilder o text! 
 
Nattinattkram på er alla fina! 

5/7-14: Trondheim

Dag två här och vi mår gott! 
 
Alltså sommaren har ju kommit nu. Otroligt varmt. Känns precis som om vi är utomlands.  Och det är vi ju oxå ;-)
 
Vandrat omkring idag i vackra staden. Kikat på den stora kyrkan Nidarosdomen. Ätit jordgubbar i en park vid vattnet. Hann med lunch med Ta och har så klart shoppat en hel del fint i butiken hon jobbar i, Kremmerhuset. Så mysigt! 
 
 
Här trivs jag! 
 
 
Känner att ett par dar till här hade inte varit fel.
 
 
Jaha..då gick inte fler bilder in nu. Men nu har vi käkat gott ute på Una och har sen kilat upp till Ta lilla lägenhet o ja, vi mår tipp topp!  
 

5/7-14: Norge

Ligger nu i sängen på ett hotellrum i Norge. Närmare bestämt i Trondheim. Klockan är mitt i natten, strax över tre,  och vi har haft en härlig kväll.
 
Ta jobbar ju här nu så vi har sen länge tänkt fara över o hälsa på. Man vill ju se hur hon har det och hur hon bor. Denna helgen passade bra så ja, utomlands blev det alltså - Norge!  
 
Trondheim är så fint!  Hon bor perfekt här, mitt i smeten i en liten jättegullig etta. Nära till allt.  Och det bästa för henne är att bästa kompisen  Mikaela oxå jobbar här och bor nära. Tipp topp! 
 
Vi käkade ikväll tre rätters på restaurangen de jobbar på.  Supergott verkligen!  Fanns inte nåt att klaga på.  Och japp, vi åt musslor till förrätt.  Så gott!! 
 
Verkar inte gå ladda upp bilder nu så det får bli när vi vaknar igen.
 
Sussa sött hörrni!  
Så nöjd över en himla trevlig kväll!  
 

4/7-14: försöker

Fy vilka dagar.. Ena stunden går det, i nästa kommer tårarna. 
 
Jag ledde mitt Sh'bam-pass igår. Ville bara byta bort det under dagen. Ingen vidare pepp-känsla i mej. Men det fick gå. Tog mej igenom iaf. 
 
Stunden innan låg jag bara på hallgolvet och tänkte på alla de jag vet som inte finns kvar här pga den där jädra sjukdomen cancer.  
 
Måste tänka att nu finns jag, du, vi kvar här. Och att det är viktigt att vi tar tillvara på detta. Skjut inte upp till morrondagen, det du kan göra idag. Mota bort känslan av att - orkar inte.. när du får frågan om att göra något.
Lev här o nu! 
 
Jag vet..det blir klyschigt och det kommer alltid upp såna tankar när nåt händer. Men ändå..! 
 
Var på bilbingo i onsdagskväll med Lotta. Jättetrevligt!  Vi hade inte varit på bingo på väldigt många år. Tokfnittriga tog vi fram till luckan o frågade vad man skulle köpa :) De två fnittrade gott åt oss oxå och trodde nog vi druckit där.. men vi höll oss till Trocadero.
 
 
Och vädergudarna var med oss!
 
 
 
Det blev en himla mysig kväll, glad att vi for! Hann surra lite där mellan alla utrop och biltut från de som vann. Hos oss var det väldigt spridda skurar med duttandet tyvärr. Två bilar bort vanns det 10000:- minsann. Tänk om det varit vi :-) 
 
 
 
Väldigt fint där i Bräcke vid hembygdsgården.  Vill dit och fota nån dag. Och givetvis ska det bli mer bingo :) 
 
Stannade bilen på hemvägen. Men tårar som trillade njöt jag av denna vackra utsikt.
 
 
Sommar i Sverige! 
 
Nu bär det iväg utomlands här! 
Häng med! 
 

3/7-14: ledsen

Jag vet inte vad jag ska skriva... så ledsen bara.
 
Igår fick jag veta nåt jag inte ville veta. Fina Mia har somnat in och förlorat kampen mot sin cancer. 
Detta är så sjukt jädra orättvist.  Det finns människor som inte vill annat än avsluta detta liv bland oss alla här på jorden. Men det finns oxå de som verkligen vill få vara kvar här... Varför får de inte det då? 
 
Man ska inte dö ung. Man ska inte dö mitt i livet. Man ska få dö en fridfull död när man levt ett helt och fullt liv med massa av år och visdom i sin kropp.. 
 
Jag tänker på små saker... när jag möter dej inne på affären, du har mjukisbyxor på dej och går lite framåtlutad.  Hade piercat naveln och hade lite ont.. Jag tänker på när vi sitter på en gräsmatta, jag får se den vackra fjäril du tatuerat på din fot. Så vacker. När du spelar basket.. Att du alltid var glad, uppåt o positiv när jag träffade dej. 
 
Fy..va det gör ont. 
Fuck cancer!  
 
Många tankar går till de dina nu. 
Vi är många som saknar dej fina Mia!
 
 
 
Du slipper i alla fall lida mer..
Nån gång ska vi ses igen <3 

2/7-14: firad

Vet ni vad, det var sommar igår!! Ett tag :)
 
Hem efter jobbet o slängde av mej sockar o skor. Ut i endast linne o njöt av värme o solens strålar. Så skönt! Kikade lite på min sådd och ja, det händer grejer där i lådan :) 
 
 
 
Små söta blad kikar försiktig fram. 
Alltid speciellt att sätta frön o se dem gro.
 
Sen hoppade vi in i bilen mot födelsedagsfirande av mamma. Så trevligt att vi kunde sitta ute o njuta. Vackert väder dagen till ära! 
 
Fina! <3
 
Vacker ros med söt kruka, som så klart ska följa med till nya lägenheten framöver.
 
 
 
Köpte dessa på Ånge Blommor och oj va mycke smått o gott man blir sugen på där. Blir en sväng in snart igen! Köpte en lite påse med väldigt goda skorpor oxå. Men västerbottenost o lingon i. Rekommenderas!  
 
Ja och rätt som vi satt där så återvände sommar 2014 med buller och bång. Jämarns vilket åskväder som drog in. Det spöregnade och åskan bara måste ha slagit ner nånstans nära med tanke på den värsta knallen där. Huga. Inge vidare med åska inte.. 
Vi förflyttade oss in istället. Skönare! Tyckte Alfons oxå.
 
 
Nu idag ser jag blå himmel igen och jag håller tummen hårt att det får fortsätta. 
 
Lurar på skoj ikväll...och längtar till helgen! :-)
 

1/7-14: Grattis!

Idag säger vi stort Grattis till mamma som har födelsedag hela dagen lång!
Hipp hipp hurra på din födelsedag!!!
 
Vi ses senare :-)
 
 
 

Och yes, nu är juli månad här oxå och jag hoppas att vi med den får sommar igen, eller hur?!
 

Kramen!

RSS 2.0