30/9: Tur!

Vilken tur man har ibland! Kunde sluta tidigare idag. Har tid jag måste ta ut, vilket problem va?! Annars försvinner den. Och det vill jag ju inte. Slänger iväg ett mess till min frissa och vipps får man en tid direkt jag kom till stan. Perfekt de! Sitter just nu med folie i håret, så fin så ;)

Ti o U är ute o gör stan själva nu
Hörs sen!


29/9: Men va??

Nåt är knas här. Jag har lagt in inlägg via min iphone. Men de syns ej här när jag tittar på datan? Kan nån förklara varför? Och nyss när jag skrivit ett långt inlägg så skulle jag avsluta med att lägga in tre bilder. Vad händer, jo bara det översta av det jag skrev kom med och sen har fyra bilder hamnat inne, en två gånger?? Vad händer?

Bläk för sånt här. Vill inte krångla!

Blir så trött....zzz........

29/9: Om två..

..månader prick flyger vi iväg till Thailand! Sa jag att jag längtar?! :-)

Idag har det varit helt otroligt varmt. 19 grader och oktober står och knackar på dörren. Härligt de! Vi satt ute idag på lunchen, U, Ti o jag och mumsade på baugett med smaskig röra som Em gjorde igår kväll. Solen bara stekte i ryggen på mej.

Skrot... nu ändrar jag lite här i det skickade inlägget.
Hade ju skrivit en hel del. Förkortar det med: längtan till Thailand, mycket jobb, trött så jag skippade favvo-passet, rå-om-varann- tid med dotra <3, och ja.. minns inte mera nu. Suck. 

Hoppas det rättar till sej framöver, annart är ju mobil-blogg inge bra ändå. 
Nattinatt på er!  


28/9: Jag vill..

..resa iväg nu på en gång. Sjukt trött efter en dag med galet mycke jobb. Kul är det att folk ringer och att ha kontakten med alla är roligt. Men att alla ska ringa samtidigt.. Och nu har jag massor av pappersarbete att utföra imorrn. Och mail. Men som jag brukar säga, det får gå. Bara att kämpa på.

Imorse vaknade jag av Em som ropade på mej. Yrvaken undrade jag varför klockan inte ringt. Visade sej att trötta jag igår kväll satt tisdag som väckningsdag. Stämde ju inte riktigt då. Ska bli riktigt ikväll. :)

Hon lurade och skrämde mej rejält idag oxå. Hon har blivit biten i fingret av en kompis råtta. Läskigt-ja! Men allt verkar gå bra. Men hon ringde mej på jobbet och sa att hon satt på akuten. Jag blev jätterädd. Hon sa att fingret blivit alldeles blått fort. Kände paniken.. Men sen sa hon att hon bara skojade. Tokungen där!

Em hade riktig rejäl blodförgiftning när hon var liten. Av ett litet sår på hälen. Så det vill vi inte uppleva igen. Nånsin!

Lunchade med kollega Linda idag oxå, alltid lika trevligt! Och hennes lilla bebis var oxå med, så klart. Minns va skönt det var att vara ute och promma med barnvagnen. Och sen vara ute och leka, upptäcka världen med de små liven. Huga.. Tiden har rusat. Nu är alla här så stora. Med allt vad det innebär.

Nu är det dags för Idol här. Kollar du på det? Nån favorit?
Ha de gott!


27/9: Mörkt.

Det är väldigt mörkt ute. Och kallt. Men det är ju ok när dagarna är sköna. Och än har jag inte behövt skrapat rutorna på bilen på morronen, tack o lov.

Har kollat på kläder på nätet ikväll. Blir lite sugen att beställa lite nytt till höstgarderoben. Springer ju mest runt i mjuka träningskläder och stortrivs. Men vill ha fina vardagskläder. Oxå. :)

Sen har jag suttit och skrivit ner massa recept. Litet pyssel jag håller på med. Hoppas det uppskattas sen.. ;) Men jag får ju skrivkramp direkt nästan. Märks att jag knappt skriver med vanlig penna längre. Allt sköts ju vanligen via datan. Men i detta fallet vill jag skriva själv. Mera personligt då.

Såg ni oxå mardröms-mamman på Hollywood-fruarna igår? Jag höll på att smälla av när hon gick an med stackars lilla flickan Erika. Fy.. vidrig morsa rent ut sagt. Läste Pernilla Wahlgrens blogg och hennes inlägg om programmet och detta var jättebra.

Nu måste jag sova här. Tidig morron imorrn och verkligen fullt upp på jobbet.
Så...

Nattinatt på er!


Jiihooo!

Tack Blogg.se för denna appen!

Va skoj att kunna blogga direkt, och med bilder direkt oxå. Hoppas jag..

Och mellanrum mellan styckena. :)
Kul!

Hörs då!


25/9: Gizmo

Sötingen uppe i trädet! 
Gizmo klättrade upp i en väldans fart. Tror han och Humlan busade, för hon satt lugnt kvar nedanför och kikade på honom. Som sagt, upp gick det lätt. Men sen fick han fundera ett tag hur han skulle kunna ta sej ner.
(jo nog kan de klättra både upp och ner utan problem, men söt var han allt, och ögonen sa: kom och hjälp mej ner) :)







Och ner kom han oxå, så klart. Gullig kissemiss! Han har mej hela dagen här på gården. Katterna verkligen älskar när vi är ute. De följer oss som hundar. Mysigt!

Nu har vi ätit gott grillat här och tänker mysa ner mej i soffan en stund innan nattningen.



Fint med stenar på markplanet!
Må så gott!

25/9: Sköna söndag!

Härligt väder, precis i min smak. Härligt vacker blå himmel och varmt fast ändå skön luft. Bra de! Vaknade prick nio och blev glad för det. Men sen kände jag att jag kunde dra mej en stund, och vipps så vaknade jag tio. Där försvann en timme utan att jag visste om det. Frulle och läsa tidningen i lugn o ro. Sen har Ta och jag donat lite på gården här idag. Tagit bort nätet över jordgubbslandet. Känns inte som att det har nån verkan längre.. Tagit bort alla uteplanteringar i krukorna. Utom de stora blommorna, som vi förövrigt bär in och ut nu när frosten hälsar på på nätterna. Sen har vi rensat bort massa sågspån under sågen, sorterat massa virke. Har en del funderingar på vad man kan använda stumparna till. :)



Ville så gärna plantera massa fin ljung och kål i krukor. Man ja vi bor ju där vi bor så igår när vi for upp för att handla just detta så fann vi endast två små ljung, men de tog vi och fint blev det i en kruka iaf. Alltid nåt. Har suttit ute och njutit av värmen oxå massor idag. Va härligt det är! Man vill ju passa på så länge det varar.



Igår tog jag en prommis i elljusspåret. Och visst var det betydligt lättare att gå runt nu när det inte var höggräs överallt. Det har blivit riktigt fint. Lyssnade på en story i lurarna om 11 september oxå. Det datumet behöver väl ingen närmare presentaton antar jag. Så himla hemskt med dessa självmordsbombare. Men tycker hur mycket som helst om detta ämne känner jag.





Ta fick jobba igår oxå, himla kul för henne. Och mera jobb kommer det bli! Fantastiskt att det rullar på. Och känslan av att kunna tjäna egna pengar, ja den går inte av för hackor den inte.

När vi skulle hämta henne så var det ett program på radion om Fadime, visst minns ni henne? Tjejen som blev mördad för att hon älskade en svensk man. Man fick höra telefonsamtal som var inspelade, mellan henne och hennes bror. Hemskt var ordet. Att de kan tycka att hela släkten har skam över sej, bara pga kärlek. Jag har väldigt svårt att förstå sånt. Och skulle så vilja få dessa människor att förstå att nu lever ni här och här mördar vi inte våra nära och kära, och inte andra heller för den delen, oavsett vem de tycker om. Punkt! Men ja, så lätt är det ju inte.

 Bild från Google.


Hon var en sån stark tjej/kvinna som orkade stå emot allt detta. Orkade gå upp i rätten för att försvara sej själv, och för att få igång en debatt, berätta om hur de har det. Tyvärr fick hon inte vara kvar bland oss.
Jag undrar var hennes familj är nu. Hur de mår. Hur de tänker. Hur de orkar leva vidare, med tanken och känslan av att ha mördat sin dotter..............

Nu ska vi fara o handla lite mat här så det finns grillat på bordet när U kommer hem från jobbet.
Tjing på er!


23/9: Gäsp..

Nu är jag ...gäsp.. sjukt trött faktiskt. Börjar jobba snart och det känns som att jag inte kommer hålla mej vaken idag. Längtar såå mycket efter sängen. Ska ha personalmöte halva dagen och jag hoppas det blir intressant så jag piggnar på mej. Eller så får jag köra med täta påfyllningar av kaffe :)

Gomorron på er!

22/9: Inlägg två.

Hello readers!
Har ätit god middag med älgkött som legat i marinad och potatisgratäng till. Mums tyckte vi. Sen ett glas rött till oxå. Smaskens! U hade beställt något han läst skulle vara bra, och japp, det var det. Det kan rekommenderas och det heter:

Sen har vi nu äntligen beställt skal till våra mobiler Em & jag. Så nu längtar vi minsann. Så är det alltid för mej. Jag kan drösa länge med att beställa eller boka saker,men sen när det är gjort så vill jag direkt. :) Inte hålla på och vänta massa dagar.

Här är vi med "päronen" när vi grillade och sen åt superkräftor, lite till special-efterrätt! Och vilka kräftor sen!!!




Sa jag att jag älskar kräftor?


Måste ju visa er en bild på markplanet oxå, så klart. Så här kommer det.

Som sagt, lite fix kvar men å.. så glada vi är för detta! Bra gjort av oss!!

Så här glad och lycklig ser man ut direkt efter ett svettigt pass aerobic!
Tummen upp!


Nu tänker jag gå en våning ner och kika lite på tv här. Hoppas ni oxå har en mysig torsdagskväll i regnvädret.
Och.. imorrn är det freeedag!


22/9: Och regnet det bara..

Men det var ett väldigt regnande här. Men jag tycker inte det gör så mycket. Sitter ju inne och tycker ändå det är rätt mysigt. Igår var jag på ett jättekul aerobicpass igen. Herregud va jag blev slut, och vilken energi jag känner efteråt. Hm.. himla logiskt va.. Blir alldeles rusig på nåt sätt. Skönt är det! Och när man är som tröttast så kommer superbra låtar så då kör man på ändå. Tänk va musik kan göra för en. :)

Nu är vårat fina markplan/däck klart här ute. Nästan iaf. Alltid lite småfix som ska göras framöver. Bland annat sätta i mera spottar som ska lysa snyggt på kvällarna. Men just känslan nu att trippa runt på det är härligt. Och så känner ja: hur kunde vi ha det som vi hade det innan så länge? Men men, nu är det fixat! Och jag har redan nya tankar... nån som trodde nåt annat?! :) Det gäller vår bro på framsidan. Lite lur om den ska ändras lite. Men det fåt bli ett senare projekt isf.

Hörs senare och kommer nån bild oxå, promise!

20/9: Wordfeud

Hejsan! Har ni testat det spelet? Jag har, och är fast. Tycker det är skoj med ord! Nån som vill spela med mej kanske?! Igår var jag ju på salsa i Sundsvall. Hur kul som helst! Våra lärare Hector & Lina är toppen. Men känner nog att jag skulle vilja att det gick lite fortare fram. Mem men.. Och saknar två stycken grabbs där. Ena ont i benet och den andra.. vet inte var du är F? Blev ett rejält pass iaf och jag svettades som en tok på slutet. Sämst är ju att sätta sej i bilen och köra hem sen. Man vill ju bara in i duschen. Men lillans sms om god röra i kylen fick resan att gå bra. Och mums vilken god macka jag fick sen. :) Tidig morron var det idag och det blir det imorrn med. Går det med. Men är extra trött efter träning. Idag har U fixat klart i stort sett allt här ute oxå. Blir så himla fint och vi är så nöjda med det vi gjort. Bild i morrn! Ska berätta om en bra bok oxå. Men nu blir det hopp i säng här. Och... hålla mina tummar hårt ;) Nattinatt på er!

19/9: Salsa!

Nu står jag och väntar på att mitt salsapass ska börja. Så himla skoj! Ska ta mej en vattenslurk här innan. Blir ju lite varmt. Ha det gott!

17/9: Vilket väder!

Vaknade tidigt idag. Ena kissemånsen skulle ut. Sussade en liten stund till och vaknade med känslan att klockan skulle vara närmare elva eller nåt. Men den var 8.46. Härligt att vakna lördagsmornar och känna att man sovit ut. Skönt de! U var på älgjakt och Em sov ett bra tag. Lugn tyst morron. Jag läste lite bloggar och spelade Wordfeud. Har ni testat det? Herregud säger jag bara. Har blivit fast nu. Jättekul. Jag gillar ju inte sudoku så mycket. Säkert för att det är siffror.. men detta är skoj. Hitta på massa ord som ska passa här o där. Är ingen hejare direkt, men kul är det iaf. Huvudsaken de!

Sen tog jag en svängom med dammsugaren här. Fy attan för allt damm som bara blir hela tiden. Bläk. U kom hem och vi mumsade frukost. In i växthuset och hämtade gurka o tomater. Kändes att det varit frost i natt, men det hade klarat sej där iaf. Känns trist att veta att det inte är så lång säsong kvar.



I fredags när jag kommit från jobbet, en lååång dag med mycket att göra, så slängde jag mej i duschen för att sen hoppa i mysiga kläder och njuta av att helgen är här. Rätt som det var så kom fina U med en vacker blomma till mej. Tänk va glad man kan bli! Så himla gulligt tycker jag! Puss på honom för det! <3




Det är nu strålande sol ute och jag har bjudit mor o far på middag senare. Blir grillat. Vill ju ta tillvara på dagarna och grillmöjligheterna så mycket det bara går. Ska bli trevligt! Har varit ute o fotat lite oxå. Försökte få fina bilder på katten Humlan, vilket inte alltid är så lätt. Så fort jag sätter mej ner på huk så kommer hon springandes mot mej. Men fick några fina iaf då hon gjorde mej sällskap på studsmattan. Här är en.



Blev mera djurfoton när denna lilla fina humla oxå ville vara med. Satt nedanför sågen i allt damm.
Vacker bild tycker jag. Många humlor blir det.. :)


Em visade mej lite ang lägga upp videosnuttar här i bloggen förut oxå. Så här bjuds på ett klipp med härliga Maria Montazami. Titta o njut! ;)





Nu måste jag börja dona lite här inför middagen senare. Ha en härlig höstdag och jag hoppas ni njuter för fullt av den vackra vädret! Vi höres!

16/9: Men nu är det..

... ju fredag, igen! Va härligt! Och nu känner jag så där superdupermycket att å... va skönt det är med denna dag! Eller ... så kanske jag känner jämt. Igår blev det en kort dag på jobbet för att sen bli hämtad av U och fara iväg till thailändsk massage. En kvinna som är väldigt duktig tycker vi. Och gudars va hon kunde hitta saker. Vet två gånger iaf som jag trodde jag skulle måsta akta på hennes händer för det gjorde så himla ont. Men duktig var hon iaf. Hon höll på närmare två timmar med U och en och en halv med mej. Vi var alldeles möra efteråt. Och frös som bara den. Typisk känsla efter massage. Nu skulle hon och hennes man fara till Thailand och vara borta länge så det lär dröja innan vi åter ligger där på madrassen och lider.. ;)

Men å andra sidan så kommer vi ta en hel del massage under vår resa framöver!!!! Å va härligt, längtar så!

Trevlig fredag!

14/9: Hemlisen!

Hejsan! Sitter i soffan och har intagit hörnet där nätet är någorlunda här nere. Har varit på träning, aerobic! Jättekul! Och vilken energikick jag får av det. Så härligt! Fick höra favvo-låten oxå: moves like Jagger! :) Ska jag berätta nu då?! Hihi... Jo det är ju så att jag haft en dröm om att få resa till Thailand under väldigt många år. Och kring förra julen så talade jag med U om att jag ville göra nåt med alla kidsen, en resa tillsammans, innan alla slutar skolor och får jobb här och där. Vi kollade på resor då över julen men priserna är ju galet höga då. Sen har tiden bara gått. Men nu började tankarna gå igen och i söndags var vi in o snackade med en kille på en resebyrå och det fanns platser till just Thailand till pris vi tycker är ok. Så nu..... JA, det kommer bli av! (om inget tok inträffar) Man ska inte ropa hej förrän allt är betalt. Känns så kul att få uppleva ett helt nytt ställe och visa kidsen något annat. Så himla skoj! Så nu längtar jag efter god mat, härliga stränder och roliga upplevelser i början på december. :) Och Em & Ta får fira sina födelsedagar där oxå, inte helt fel! Måste sova här nu. Jobbar bara en stund imorrn för den ska vi på massage hos en Thailändsk kvinna. Passande va!? Lär göra ont då min himla nacke krånglar. Nattinatt från glad M!

13/9: Gomorron!

Gomorron på er!

Nyfikna?! Det tror jag ;) Och jag ska berätta, meeeen inte just nu. Måste jobba undan min dag först och sen hinna med aerobic ikväll med bästaste ledaren! Och har jag riktigt tur så får jag svettas till favvolåten Moves like Jagger ikväll med, toppen de!

Men sen ska jag berätta! Promise!    

Ha en fin dag hörrni. Och inte gör det nåt att det regnar tycker jag. Det är ju varmt iaf. Alltid nåt. Snart står vi där och skrapar rutorna på morronen. Det känns lite jobbigare det.

Hörs da!

12/9: Jag...

... är bara så glad nu! Jag hoppas verkligen att allt detta blir av nu oxå. Hihi.. Äntligen, säger jag isf!

;)

11/9: 11 september 2001

Visst tänker man lite extra idag på World Trade Center. Varför måste det hända? Hur kunde det hända? Och till vilken nytta? Vad blev bättre efter den vansinneshandlingen? Vad?

Minns det som igår. Hörde på radion. Satte sen på tv när jag kom hem från jobbet. Berättade för U som först trodde det var ett litet plan som råkat flyga in i tornet. Det var nog många som trodde det till en början. Men sen såg vi på tv. Blev alldeles kall innombords. Visste inte riktigt vad man såg. Så väldigt overkligt.

Så många bilder på människor som hoppar ut från fönstren i panik. Våningar i dessa stora höghus som bara far ihop som korthus. Folk som flyr nere på gatorna, och paniken och oförståelsen lyser i deras ögon.
Jo, den här dagen minns man lite extra.

Dessa bilder är från google:
                                                  

Otäckt var och är det. Minns kommentarer här hemma från de då betydligt mindre kidsen: men å.. måste de visa och prata om de där himla tornen igen. Det har vi hört nu, varje dag.
Jag förstod dem, de var ju små och kunde inte direkt förstå vidden av det hela. Kunde inte förstå att några människor hade klivit på ett plan, bara med den tanken att se till att alla i planet, så många som möjligt i och runt tornen, och de själva, skulle dö. Själv behövde jag se det många gånger för att kunna ta in vad som hänt.

Hoppas nån gång kunna få fara dit till minnesplatsen och få stå där och bara vara lite.
Och åter igen, vad blev bättre av att alla dessa människor behövde sätta livet till ? Vad?



10/9: Vill du läsa lite till?

.....Nä, jag inbillar mej inte. Det är nån där uppe. Jag hör steg, sen en smäll. Som om nån slår nån i ansiktet. Va sjutton händer här egenligen. Nu hörs snabba steg som tonar bort. Huset är ju gigantiskt så jag antar att vem det nu än var som fick en smäll, så kommer jag inte råka på personen. Om inte... 

Jag har mina höga klackstövlar på mej. De jag fått av Suss. De klämmer lite på ena foten. Hur nu fötter kan vara så himla olika i storleken. Fula snea stortå. Borde få den opererad, men törs inte. Fan då kan jag inte springa på veckor ju. Skulle inte funka. Skulle bli tokig.


Sen bär jag röda tights, svart genomskinlig topp. Ja inte är den till min fördel men jag måste ju. Uppepå en svart skinnjacka med nitar. Den är inte heller min. Lånad utav Pär. Väldigt va han va snabb att låna ut den förresten.
-Här, den här måste du ha. Annars går det inte. Han kommer gilla den stenhårt. Trust me!

Blä.. jag ryser i hela mej. Och nu hör jag en dörr öppnas..

10/9: Björnhona med två ungar

Va skoj det är med kommentarer! Hihi.. Fick en alldeles finfin en idag ;)

Sitter med lite tunga ögonlock här nu och ska alldeles strax låta kroppen sova gott. Suttit och tittat på en film nere med Em och Ta. En som handlade om bröllop och vänskap. En sån där fin tjejig film. U har lagt sej. Så klart när han ska jaga imorrn igen.

Måste ju berätta om ett sms jag fick av honom.
-Det gick nyss förbi en björnhona med två ungar här vid mej.
-Å.. va spännande! Var de nära, tog du nån bild på dem? Du sköt väl inte..
Hallå... hallå... inget svar.
Gissa om jag blev lite skakis då. Jag menar, en björn med ungar kan ju vara, ja vad säger man, inte så förtjust i människor. Men sen fick jag sms igen. Dålig mottagning i skogen. Lycklig jag!

Men vilken grej alltså. Han hade suttit alldeles vid en väg och rätt som det var så dök honan upp där med ungarna i släptåg. Hon vankade bara lugnt fram. Mot honom. Hon hade vinden i ryggen oxå så hon hade ingen aning om U. Efter en stund så tyckte U att björnen borde se honom. Bäst så. Han ställde sej upp men hon märkte ingenting. Då viftade han med armarna och genast lyfte björnen på huvudet och tittade honom. Björnen var då ca 25 meter ifrån U. Tre snabba grymtningar från björnen och sen stack hon in i skogen i ett huj. Och björnungarna stack åt varsitt håll i full fart. Efter några sekunder kom ena ungen över vägen igen, för att skynda sej till mamman.

Vilken upplevelse säger jag bara! Häftigt! Skulle oxå gärna vilja se björnar så där ute i naturen. Men det ska så klart vara på ett säkert ställe. Jag skulle inte vilja bli ställd öga mot öga mot någon när jag är ute och plockar bär eller nåt. Men så där på lagomt avstånd. Bara få se dem, känna känslan. De är så fina!

Sovdags nu här. Nattinatt på er!



Hörs imorrn!


9/9: Undrar om nån....

......skulle läsa vidare om jag började skriva en story här?


...han är inte här. Men vart är han då? Hur länge ska han hålla sej undan? Det här går ju inte. Han måste ju fatta snart. Eller?

...jag tänker inte fortsätta så här. Vägrar. Det är fan inte klokt ju. Hålla på att smyga och känna en jäkla oro i magen hela tiden. Fan!

...förstår inte hur du orkar. Du måste ju göra nåt. Du kommer ju ångra ihjäl dej senare i livet om du fortsätter så är. Kom igen nu... ta tag i detta.

Jag går in genom dörren. En stor svart trädörr med rejäla mässingsbeslag på. Den är tung. Väl inne i hallen ser jag en gigantisk trappa. En sån där som är delad. Trappen går upp från två håll och går ihop i mitten. Väldigt pampigt tänker jag. Men så onödigt ändå på nåt sätt. Men har man pengar så varför inte. Funderar ett tag. Ska jag gå upp direkt eller ska jag vänta här nere innanför dörren. Fan, jag kan ju inte sånt här. Varför i hela friden for jag hit. Hur korkat var inte de nu då. Åh... blir så less på mej själv. Och rädd.
Hör jag nåt där uppe nu... eller inbillar jag mej.

8/9: Gäsp!

Kalla.
Aerobic.
Trött.
Törstig.
Glad!

Hörs senare!

6/9: Skrot

Skitdag. Eller egentligen inte. Men.. jo. Väljer att kalla den så. Mycket på jobbet som man tycker och tänker om. Många som pratar... och vinklar saker endast till sin fördel. Det är en jäkla egenskap det där med att kunna snacka för sej. Tänk om allt bara kunde vara enkelt och reko. Alla sa direkt va de tyckte utan om svep och sånt.  Ja ja...

Nåt som glädjer mej väldigt är iaf att det gått bra för Ti idag på nya jobbet! Håller alla tummar jag har nu att det kommer fortsätta så han får jobba på en del framöver. Och verkligen nyttigt att testa ett annat jobb.

Nu ska jag fixa iväg en betalning till fotograf Emelie. Och sen förhoppningsvis beställa ett skal till min Iphone. Har just skickat iväg ett mail till nya träningsstället Moove här nu oxå, för japp, nu är det dags! Aerobic imorrn, here I come! Ska bli så kul! :) 

Och tror nog det kommer bli salsa framöver på måndagar oxå. Å va skojsigt!!! Körde ju Bachata senast, men salsan är nog roligare ändå tycker jag. Helst skulle jag gå båda, men ja det är ju i Sundsvall så det blir lite väl jobbigt att fara imellan.

Kan tänka mej att stora träningsvärken kommer komma över mej nu då jag sätter igång. Var iväg på step up förra tisdagen och var helt slut efteråt. Men kände inget i kroppen efteråt ändå. Och det var jag glad för. Måste och vill starta lite mjukt nu. Stackars otränade kroppen kan ju få en chock annars ;)

Ha en fin kväll!

5/9: Minspel

Veckan är igång! Känns bara bra de. Regnigt och känns tropiskt ute. Skönt. Tog en prommis igår ju och var bra sugen nu med, men regnet stoppade mej. Eller gjorde att latmasken tog överhand, rättare sagt. För säkert är ju att det skulle varit toppen att gå ut en sväng.

Ätit god middag, surrat med två av kidsen, och nu snart dags för Idol och sen mitt bästa: Hollywood-fruarna!
En bärkaka är i ugnen oxå, Ta har bakat. Smaskigt de! Hoppas att Em kan fixa min header här oxå. Lite sugen att ändra den igen. Tur hon kan!

Verkar som Ti har fått hoppa in på bra jobb oxå. Håller tummarna att det blir verklighet. Och om det sker så kan han ta tag i körkortet oxå. Kommer behövas, men det inser han nog. Jamen nu måste jag ner här, men bjuder på lite tokiga minspel först! Håll tillgodo!









Hihi...
Måste säga att jag nog fick ett fotojobb/uppdrag idag oxå, väldigt skoj! Innefattar att fota en kändis. Inte dumt! Men jag kommer förmodligen ge detta vidare till dotra, för jag vill ju på aerobic med Pernilla! Och du Pillan, vore ju toppen om du slängde in låten Moves like Jagger med Maroon 5! Toppenlåt tycker jag! Blir sjukt peppad av den!

Ha de gott hörrni!

4/9: Fortfarande söndag

Nu myser jag riktigt när, on my lovely veranda! ;) 
Tog en prommis, gick själv då Em sov sött. Trött efter helgens bravader. Jag lyssnade klart på sommarprataren Nanne Grönvalls program. Och jag kan verkligen rekommendera det till er alla. Lätt att lyssna på och jätteintressant. Vilken uppväxt hon haft. Och vilken styrka hon fått och ger i programmet. Jag gick där och fick tårar i ögonen. Fick skynda att blinka bort dem så jag inte skulle gå där o gråta. Tänk att man ska vara så blödig. Tokigt.  

Vackra tistelblommor.


Hon berättar iaf om sin uppväxt med sin mormor, som var spritlangare. Vilken mormor va? Om rädslan för vem det var som ringde på dörren. Om glädjen över små saker. Att vara lycklig som hade just sin mormor som alltid stöttade henne och fanns där för henne. Besvikelsen över att inte få nya gympadojor, utan fula killskor med tjock gul sula. ;) Som sagt, lyssna på hennes program!

Nu till det jag tyckte en hel dem om förut i tidigare inlägget. Skolan och ledigheter.
Läser idag i Sundsvalls tidning att det nu är nya regler som gäller. Det målas upp stort att en liten kille på åtta år inte får ledigt två dagar från skolan. Två dagar snackar vi nu. Varför då säger jag? Då kan man läsa att någon Roy Resare att, jag citerar:

-Det kan finnas skäl att ge ledighet om det är relaterat till utbildningen Men resor och rekreation är inte det. Det finns forskning som visar att också korttidsfrånvaro stör hela klassens utbildning, säger Roy Resare. Slut citat.

Men herregud säger jag bara. För det första: om du är åtta år så går du vanligtvis i årskurs 2. Man kan tycka att två dagars ledighet inte spelar så stor roll. De gör ändå det de ska i skolan. Det är inte så att barnet kommer komma efter för all framtid i arbetet. Eller?

Och man kan ju använda denna ledighet till något positivt, både för barnet och resten av klassen. Pojken kan ju få berätta vad han varit med om när han kommer tillbaka. Lära sej prata inför grupp, redovisa med bilder kanske. Eller vänta nu, då kankse han stör ännu mera i den ordinarie fantastiska läroplanen i skolan.

( Det är nu jag måste flika in att jag tycker läroplanen är skrot just nu. Och har så varit under väldigt lång tid. Min känsla beror på att det är så himla mycket håltimmar, sluta tidigt, ingen lärare och "vi behövde inte" så jag förstår inte vad som hänt. Förut hade man lektioner hela dagen, från åtta på morronen till tre-fyra på dan, varje dag. Vart har den läroplanen tagit vägen? Vilka lektioner hade vi, i onödan? Jag förstår inte. )

Oj oj... känner att jag är ute på djupt vatten nu men tycker detta med ledigheter har blivit så sjukt. Jag kan förstå att lärare blir besvikna när barnen tar ledigt en eller två veckor varje höst/vår när skolorna är igång. Och jag kan förstå att föräldrarna vill åka just då, eftersom det skiljer mycket pengar på just utlandsresor vid skolstart/skollov. Men mej veteligen så tar föräldrarna barnen ur skolan iaf, genom att sjukskriva dem. Är det bättre då tycker skolorna? Jag kan inte tycka det.

Och när vi pratar gymnasiet så tycker jag det är ännu mera korkat. Pratar man med rektorer och mentorer så säger de lätt att eleverna inte måste vara i skolan under skoltid, för det är ju frivilligt. Och att det räcker om uppgifterna lämnas in i tid. Jamen hur kan det då vara så svårt för dem att få en legighet beviljad? Fattar inte. Det går ju inte riktigt ihop de där två sakerna.

Detta gäller ju både om barnen är stora eller små. De kan ju få uppgifter i förväg som de ska göra klart och visa upp innan ledigheten. Eller som sagt få uppgifter som de sen ska redovisa för klassen efteråt. Tänk vilken lärdom det är för dem. Det går ju att få in både svenska, engelska och historia direkt vad jag kan förstå.
Och detta trams med att det kan bli orättvist för vissa barn som inte får komma iväg.. jamen så är det ju alltid. Jag hade själv klasskamrater som for utomlands, och inte tog jag nån skada av det inte. Snarare var det spännande att få höra dem berätta nåt de varit med om när de kom hem igen.   

Ja suck.. så det är.
Vad tycker du?

Här stod ljusstakarna just när ja tänt dem. Fint va?!


Nu har jag flyttat mina fina ljusstakar här och sitter och skriver i ljuset av dem. Har blivit alldeles mörkt ute. U har nyss gett upp jobbet ute och vi ska gå ner till tv-soffan en stund. Sen blir det nattinatt för våran del.

 
Må så gott hörrni, kramen!

4/9: Söndag

Å.. tycker o känner så mycket. Men ska börja med att säga att det återigen varit en fin helg. Härligt väder och den innehöll även en kräftskiva igår kväll i goda vänners lag. Härligt de! Och mums så gott! Undrar om jag kommer ledsna på kräftor nån gång.. , tror inte de.



Och till efterrätt bjöds det på härligt god paj med äpplen, hallon och röda vinbär. Mums nummer två!



Här hemma på gården fortsätter vi fixa o dona. Fint blir det! Nu är vi på g med däck nr.2 och lilla gången mellan dem. U har reglat massa idag så kanske imorrn att det läggs på trall. Och då blir det massa skruva av för min del. Har fått massa nya intryck och ideér ang "my lovely veranda" nu oxå. Så ja, vi får se om det kommer "mysas" till lite mera här framöver. Behövs isoleras riktigt oxå. Men det lär bli ett projekt för nästa sommar de. Mycke man vill hela tiden. Men trist vore det ju annars, eller hur?



Idag tog vi en tur till Borgsjö och kikade på fina braskaminer. Härligt mottagnade där av söta Kajsa som bjöd på fika i mysig brasvärme. Och ett tu tre, så var vi två till från jobbet där på besök. :)
Jag köpte två jättefina ljusstakar där, bild kommer sen.

Nu ska U träna och jag ska försöka få med mej dotra på en prommis. Vill ut och gå och lyssna på ljudbok. Måste nog till Ånge en sväng till sen oxå, för att kunna komma in på Moove. Vill köpa träningskort och erbjudandet om lite lägre pris, var sista dagen idag. Vi var upp förut när vi handlade, men då var det stängt där minsann. Surt.. Tycker det är lite synd att man måste köpa årskort, eller för 4 månader. Finns inget 10-kort längre. Men men.. man får väl se det som en sporre då, att man köper årskortet.

Ja nu är det prommisdags här alltså  men vi höres sen då. Vill tycka till om ledigheter när det gäller skolan. Morr..
Tjing så länge!

1/9: September

Är det höst nu? Eller kan man fortfarande säga sensommaren? Vad tycker du?
Just kvällarna och mornarna tycker jag känns höstiga nu. Huga.. Är man redo för det? Jomen egenligen så. Mysiga mörka kvällar när man sitter under filten, tänder ljus och myser :) Rätt ok ändå. Tar igen lite tv-tid. Det har jag verkligen gjort nu ett tag. Har kollat på massa. Både bra och dåligt, men dock tv. På sommaren vill jag inte sitta där. Då myser jag ju på verandan istället.

Dotra mi var till stan igår och köpte löshår och gud va fint det blev. Det är såna där klipps man sätter i. Gissa om jag oxå blev sugen ;) Skulle vara roligt att sätta i nån gång så där. Kanske när man showar o så. Snyggt! Finns ju vissa lyllosar som har så där tjockt långt vågigt hår av sej själv. Men det är jag inte utrustad med.

Kolla här va fint!




Vackra lilla stora du!

Ibland bara överfylls man av kärlek till sitt barn, och just nu känner jag så. Hon är så go min fina dotter! Och nu tänker jag gå o krama henne god natt snart. Vill inte somna utan den kramen. Mysigt!

Visst kramar du ditt/dina barn godnatt? Och visst får du godnatt-kram av din/dina föräldrar?
Om inte så tycker jag du/ni ska börja med det. Prova, kramar får vi aldrig för mycket av.  
Sussa sött! Och imorrn är det fredag, igen! :)

RSS 2.0