29/9-15: schabloner

Dessa val.. 
 
Jag försöker hitta fina schabloner som ska sitta på en vagga vi målar vit. Den vaggan låg Em i när hon var liten bebis och nu ska det bli vagga till mitt barnbarn Lilly. Så gulligt! Då var vaggan furuträfärg. Det är ju inte så mycket vi vill ha i just den färgen idag direkt. Nix pix. Vit är den nu! Kommer bli jättefint! 
 
Suttit o kikat på olika sidor nu med schabloner på. Finns mycket gulligt, men oxå mycket som är alldeles för stort för att få plats just på vaggan. Ska in här i Ånge och kika vad finns oxå. 
Nallar, hjärtan, fåglar, kaniner, texter.. alla dessa val som sagt. Inte lätt. 
 
Har du nåt tips kanske på nån sida eller text/bild som skulle passa mitt projekt nu?!
 
Här en en fin iaf som jag hittat. 
 
Kanske skulle vara fint uppe vid huvudet i vaggan. 
 
Hörrni, jag hann! Jag hann skicka iväg på träningen trots att jag var galet sen hem. Satt i styrelsemöte som drog ut på tiden. Men japp, fixade det! Och sen hem och slänga i sej mumsig laxmiddag som U fixat. Så gott! Jag kikade oxå på fruarna. Det var lika galet skruvat som det alltid är. Gunilla Persson säger jag bara.. som alltid när jag kikar på dem. Hon ÄR galen. 
Underhållande program minsann! 
 
Nu är det bedtime här strax. Behöver sömn känner jag. Och imorrn efter jobbet ska det hinnas med en del igen. Men som jag skrev tidigare - det vi vill hinna det hinner vi! 
Nattinattkram på er alla fina! 

29/9-15: Tisdagstanken

Har du nån gång sagt: nä du vet jag hann inte sticka iväg och handla idag så jag fick bli utan mat. 
Eller: nä ja hade verkligen inte tid att kissa idag, så jag fick bara strunta i den livsviktiga funktionen. 
 
Nej jag tror inte nån av oss har sagt så. Men tänka sej att det ska vara så svårt att hinna vissa andra saker här i livet. Sånt som egentligen oxå är väldigt viktiga för oss. Det jag främst tänker på nu är att röra på oss. Att göra något som får endorfinerna att flöda och våra kroppar att jubla för att de får göra det de är skapta för att göra - röra på sej. 
 
För min egna del så känner jag att det är väldigt lätt att den där förbenade latmasken sätter käppar i hjulet för mej. Trist mej sant. Japp, bara att erkänna. Det är så skönt att bara slänga sej ner i soffan och slappa, eller bara strosa på med vanliga hemmasysslor efter jobb och middag, istället för att dra iväg igen på gym eller pass. 
 
Tänker på förr.. ja, då jag var ung :) då hade passen minsann ingen latmask som trängde sej på. Nä då bara drog man iväg och tränade, som den självklaraste sak i världen. Visst man kan skylla på mycket. Här är en del bortförklaringar: 
  • Jag hann inte idag.
  • Jag hade inte hunnit äta.
  • Hade ju tänkt gå men då ringde precis en vän.
  • Kläderna var i tvätten.
  • Tänkte gå men det var inget roligt pass idag.
  • Har läxor med barnen. 
  • Måste skjutsa till barns träning.
  • Måste verkligen städa hemma. 
  • Just det programmet på tv nu. 
Alla dessa bortförklaringar är ju värdelösa egentligen. Jo.. stopp nu, det är de visst det. Alla dessa saker går ju att planera och lösa. 
 
Om du får veta att du har ett föräldramöte på onsdag nästa vecka kl. 19 tex, inte sjutton säger du då: nä, jag måste verkligen städa hemma den timmen, den kvällen. Eller hur? Eller du säger inte nåt av de andra punkterna heller. 
Man roddar och donar och så ser man till att man masar sej iväg på mötet, som är viktigt att delta på. 
 
Det handlar ju om vad man anser vara viktigt och det ser man till att ta sej tid till. 
Det vi vill - det hinner vi! 
 
 
 
Du säger inte heller att du inte hinner kika på facebook på en hel dag tex. Eller att du inte har hunnit tvätta några kläder på en hel vecka. Eller att du inte hunnit duscha på en vecka. Det är ju samma sak. Man tar sej tid till det man vill göra. Punkt. 
 
Planering är ju a och o. I nästan allt. Jag orkar inte vara så organisatorisk i allt, men jag önskar jag vore det faktiskt. Vad lättsamt allt skulle kunna vara då. 
 
Tänker på träningen för min egna del. Tränar ju inte varje kväll direkt, så då får jag ju se till att fixa med saker runt dessa uppbokade kvällar istället för att klämma in för mycket just då. Sen kan man faktiskt göra väldigt mycket hemma, med sej själv och enkla saker som en stol och en vägg tex för att få en bra träning. 
Det går om man vill, heter det ju! 
:-)
 
Hm.. det är aerobics ikväll, och Hollywoodfruarna på tv.. och jag ska ju..  Kommer jag hinna?!

28/9-15: Lilly

Ja hur gick det för dej? Fick du se den röda månen i morse?! 
 
Själv sov jag gott. U gick upp o kikade men möttes bara av moln så det blev ingen titt för honom heller. Men en vän till oss var uppe med tuppen, i en annan del av landet och fick en fin bild på den röda. Det är ju häftigt detta. Vet ej om jag kan låna bilden..
 
Men jag har ju andra bilder att visa er nu! Från newborn fotograferingen. Har bara lågupplösta bilder än då det inte riktigt är klart. Men dessa.. gud så vackra bilder på dessa två!! 
 
 
 
Bilderna är tagna hos Studio Unik i Sundsvall.
Kan varmt rekommendera henne!
 
Titta på småfingrarna! Så gulligt! 
 
 
Blir alldeles varm av att titta på dessa. Så mycket kärlek!  
Ni hittar Studio Unik på Facebook och ni kan oxå kika in på hemsidan www.studiounik.com
 
Solen skiner - ny vecka! Njut! 
 

27/9-15: kortare

Sent är det. 
 
Legat o slumrat i soffan. Kikat lite på tv. Ätit grillchips med vitlökssmak. Så gott! Men känns bläk nu :( 
 
Inhandlat målarfärg idag och hör å häpna, bestämt oss för vilken tapet vi vill ha bakom köksbänken. Äntligen! Ska in på Färghandeln och beställas. Måste hitta nåt till hallen oxå.. dessa val. Vad gäller inredningsmässigt för hallar nu liksom? Nån som har tips?!
 
Passade på att ta bort en bra bit slitet hår oxå idag. Känns riktigt bra. 
 
 
Tvätt med massage i hårbotten, klippning o torkning av hår. Thats it - 495:- Ingen styling o inga produkter i. Snabbt o enkelt. Drop in hos Trudes i Birsta! 
 
Såg en supersöt resväska som jag nån gång i framtiden önskar till Lilly. Passande minsann! 
 
 
Fick se bilderna på Lilly Idag från fotograferingen de gjorde. Hur fina som helst! Svårt att välja förstoring nu bara. Jag visar er två favoriter imorrn! 
 
Nu är det verkligen sovdags här. Och den där rackarns månen som tänker bli röd supertidigt imorrn bitti.. den lär jag missa. Tror inte jag orkar upp då.. 
 
Men väldigt vacker nu med, men det kan ju inte en mobilbild visa direkt. Men men..
 
 
Nattinattkram på er alla fina! Sussa sött! 

26/9-15: glass

Trevlig dag!
 
Igår mysig kräftskiva och idag pizza o glassbar. Inte dumt. Blev en tur till Bräcke idag och Jämtkrogen. Där har jag showat en massa gånger med gänget i Guldhits. Idag blev det en date med fina vänner istället. 
 
Vi mötte upp Lotta och Carina med familjer för käk och surr. Lagom så där. Och in på byns glassbar. Jättemysigt ställe. Barnen köpte glass. För min del blev det kaffe och en liten kaka. Proppmätt efter pizzan.. som jag inte tyckte var så god tyvärr. 
 
Men nästa gång ska jag ta glass! 
 
 
De hade glass i alla de smaker. Kaffebröd och godis. Varm choklad och en massa annat gott. Man fick välja sin egen lilla kaffekopp och fat vilket kändes kul. Gamla möbler att sitta på. Ett fint ställe helt enkelt! 
 
 
 
Idag har vi städat ur och bytt vatten i poolen och plockat en massa körsbär oxå. Mer om detta sen. Rätt så skoj när det blir skum som flyger omkring.. !
 
Nattinatt på er! 

25/9-15: kompis

Happy friday är här! 
 
Och solen visar sej faktiskt, just nu iaf 😉
Igår fick jag massa härlig energi från mitt gäng på Sh'bam. Så skoj! En massa nytt nu så tungan hålls rätt i mun när ben och armar ska koordineras ihop. Men det går! Och kul har vi när vi dansar loss! 
 
Efter passet hämtade jag vovven hos mina föräldrar. Allt hade gått bra där och ja, så tacksam att vi har hjälp med honom! 
 
Hem och in i duschen. Sen ville Alfons ut och jag behövde handla lite så vi fixade både ock. Skönt med kvällspromenad runt i Ånge. 
 
När jag kom hem var jag hungrig och detta mumsade jag i mej. Så himla gott! Och avokadon var så där helt perfekt. Mums! 
 
 
Ikväll fortsätter vi på samma tema när det gäller mat. Kräftskiva på g minsann! 
 
Ser ni ljuset här ovan? Köpte det på Yasuragi och det luktar jättegott! Här en bättre bild.
 
 
Älskar doftljus. Beställde igår oxå.  Hoppas de kommer snabbt, så ska ni få se! 
 
Hittade en liten söt frusen vän på backen härom kvällen. Tror han blev glad över att få lite värme faktiskt. Min sambo tyckte inte jag skulle ta hem honom och bädda ner honom... konstigt... Satte honom i gräset istället då. 
 
 
😉

24/9-15: Throwback var det ja

Jomen vi kör ett till!
 
Håll tillgodo! Detta skrevs också år 2012.
 

7/8-12: Den blå..

Vilken härlig dag! Solen har lyst på oss men det har blåst och blåser fortfarande galet mycket här.

Efter att ha skjutsat Ta till flyget, vilket bara ligger en bit bort, så styrde vi kosan mot Fårö. Nu var kön till färjan galet lång så vi hoppade det. 

Det blev en tur till Den blå lagunen istället. Och oj vilket vackert ställe! Alldeles turkost vatten som hade badtemperatur faktiskt. Men vi hann bara ut ur bilen så blev det molnigt. Värmde oss en stund och sen försöka njuta, men som sagt det blåste så och kändes bara kyligt så vi rullade vidare efter ett tag. Men vackert! Så glad vi for dit! 

Nästa strandstopp blev till Ihre. Väldigt fint där med och såå mycket fina stenar.  Jag har alltid gillat stenar och att komma till ett sånt här ställe gör ju inte saken sämre direkt :-)  Tur vi hade en Ikea-kasse i bilen ;) Här låg vi och slappade och bara hade det skönt under dagen. Och jag fotade så klart en del. Ett måste! 

Här lite bilder ni innan jag somnar. Nattinatt på er!


24/9-15: Throwback day

Dags igen då, torsdagen är här!
 
Nu ett inlägg som även skulle kunna vara ett inlägg gällande tisdagstanken.
Det gäller sjukvården.
 
Skrevs 2012. Håll tillgodo!
 
 

30/9-12: Vilken helg

Vad allting kan ändras fort. Jag har varit på sjukhuset i Sundsvall både igår och idag.
Pappa blev dålig när de höll på att ta reda på älgkött. Iväg i ambulans till sjukhuset för att kollas upp. Huga.. många tankar får man minsann.

Nu kommer en klagan här. På Sveriges sjukvård. Vi människor vi kan ju bli sjuka vilken dag som helst och kan behöva bli undersökta vilken dag som helst. Men..
Det är som att allt "står stilla" när det kommer till veckodagarna lördag och söndag. Varför då?

Ja visst funkar det om det är akut, då kommer det ju läkare, tack o lov. Men jag menar som nu, varför måste pappa vänta tills i morgon för att bli riktigt undersökt?

Läste senast i dagens Sundsvalls tidning en artikel om någon som avlidit för att det dröjt över helgen med kontrollerna. Inte ok.

En till sak. Om jag har ont i tummen och kommer till läkaren med det, då borde det väl vara självklart att jag blir undersökt i armbågen som krånglat lite och i min axel som spökat länge..typ?
Näe.. för då tar vi bara tag i tum-problemet och sen måste man till sin egen vårdcentral och ta upp en ny läkartid och sen i bästa fall få en ny remiss till sjukhuset för att nu kolla på armbågen.
Och sen börja om igen för att få en remiss för axeln.

Inte klokt tycker jag. Människokroppen hänger ju ihop och har jag ont i min armbåge så kan det ju bero på nåt i axeln. Då borde det ju kollas upp i samma veva jag ändå är där på plats.
Göra klart en patient i taget liksom. Ni fattar vad jag menar.
Och jaa.. vården ÄR bra på många sätt, men...

När jag ringde vårdcentralen sist ville jag ta de tre funderingarna jag hade på en gång. Men icke. Det skulle jag inte få göra utan endast börja med ögonen. Sen fick jag minsann ringa tillbaka och beställa ny tid....
Skulle inte få någon tid heller förrän om två veckor, men jag insisterade då på att jag var orolig och det kunde ju vara vad som helst om orsakade mitt dubbelseende. Då fick jag en tid två dar senare.
Hur kom den tiden fram då? Måste man "bråka" för att tas på allvar?

Suck.. jag tog upp mina tre funderingar när den trevliga läkaren frågade om jag hade några andra saker jag ville ta upp. Och han lyssnade. Och han fixade ny röntgentid till mej. Perfekt! Kände att han lyssnade. Väldigt skönt.
Jag skulle ju blivit en "evighets-kund" där uppe om jag skulle behövt springa upp tre gånger för detta. Konstigt sätt att fixa sjukvården tycker jag.

Nu är pappa uppkopplad med slangar för att kolla hjärtat iaf och jag hoppas de gör riktiga undersökningar i morgon. Och jag hoppas att de efter att ha pratat med honom, gör andra undersökningar direkt när han är där på plats. Han mår för övrigt bra nu trots det som hände.

Som sagt, många tankar får man. Och det som skulle bli en  vanlig helg bara förbyttes i tankar om både det ena och det andra och en oro i magen över saker som kan komma.
Krama varandra!
 
 

23/9-15: söting

Hej på er alla! Hur har ni det å här mitt i veckan?
 
Jag sitter i soffan nu med gosig filt över mej. Galen träningsvärk i triceps. Hugaligen. Var på aerobic igår och direkt efter passet så tog jag och två till ett styrketräningsvarv. Bra va? Jättekul var det iaf, helt slut blev vi. Men stackars mina armar nu.. 
 
Fixade äggröra till middag här. Italiensk skinka, liten rödlök, tomat och lite ost i. Gott gott!
 
Nu vill vovven ut så dags att kliva upp. 
Men vill visa några sötingar. Titta! 
 
 
Jamen.. snacka om att man vill krama om dem :-) 

22/9-15: grattis

Idag säger vi hipp hipp hurra på 1månaders-dagen till finaste lilla prinsessan Lilly! 
 
Hon föddes ju en 25'e så det ska oxå firas så klart. Men räknar man precis veckor så är det nu idag som gäller. 
Tänka sej, 1 månad på utsidan. Här hos oss liksom.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sa jag att jag älskar mitt lilla fina barnbarn?!  <3 

22/9-15: Tisdagstanken

Är du en dömande människa?

Nä, så klart svarar du säkert nej på den frågan. Vem vill vara det liksom.
Man vill nog se sej själv som en öppen person som gärna träffar nya människor. Som är fördomsfri. Som låter det gå ett tag, innan vi sätter någon etikett på någon.
 
Men är vi det, verkligen?
 
 
 
Jag tror faktiskt inte det. Jag tror och tycker att vi människor är fördomsfulla som bara den. Tänk på hur snabbt vi dömer en människa vi aldrig tidigare träffat bara genom att titta på personens kläder. Ser vi en kvinna komma in genom dörren på tex jobbet, klädd i kavaj och klackar, så tänker vi "lite bättre" om henne direkt. Jo, det gör vi. Och kommer det in någon med trasig smutsig tröja och håret i ett strul, då känns det som att: nämen vem är det här nu då.. vad gör hon här..
 
Jag tycker inte att detta måste vara något fel egentligen. Vi är nog skapta från början med denna känsla i oss, som ett skydd kanske. Vad vet jag. Det viktiga kanske är att inte låta känslan ta över och stoppa oss, i mötet med någon annan människa. Och att verkligen inte alltid tänka negativa saker om någon direkt. 
 
Har ni sett klippet där en hemlös man i någon storstad fick hjälp med nya kläder och en stund i frisörstolen? Han fick tvätta sej och bli "vanlig". Kan lova att både du och jag skulle ha bemött honom helt annorlunda efter hans fixning. Kan tala om också att han själv grät när han fick se sej själv i spegeln efteråt.
Tänk vilken känsla för honom.
 
Vad tycker du om att möta en människa i tex vit rock, en läkare, som har ansiktet fullt av piercingar eller tatueringar? Får dessa yrken ens ha detta på sej? Om du ser en med och en utan, vilken läkare känner du mest förtroende för? Ärligt nu? Vem känner du har pluggat och har kunskapen på plats, så att säga?
Jag tror jag vet svaret för oss flesta. 
 
Bilder från Google. 
 
Hörde om en kille som jobbade i en videobutik där de både sålde och hyrde ut videofilmer/dvd. Han berättade att han hade fördomar om personer som köpte porrfilmer. Han tyckte de var underliga och rullade upp en hel story i sitt huvud om dessa personer. Det var nästan alltid typ Batman, Never ending story och en.. porrfillm också.
 
Också hört om en kille som körde budbil i en stor stad. Han hade fördomar mot människor som handlat från vissa butiker. Han kände sej mindre rädd om prylarna i kartongerna, när han visse att de kom från vissa affärer. Visst är det galet. Men, så är vi.. tydligen. 
 
Den där känslan i matkön när vi kommer fram till kassörskan.. jaha.. nu tror hon att jag ska smälla i mej allt detta godiset själv ikväll. Eller.. två för en-erbjudandet.. jaha.. nu är jag slav under rabattkupongerna. Haha.. det finns så mycket fördomar som vi har för oss.
 
När du pratar med någon i telefonen, visst får du upp en bild av personen då? När du sen ser denne, visst känns det konstigt om det inte alls var som du tänkt dej då. Vi är väldigt snabba med att sätta varandra i roller och fack. Vi tror att vi känner någon, för att vi sett personen i en serie på tv kanske. Vi tycker då att jomen han är ju alltid så där, det har man ju sett...
 
Tänk om vi kunde tänka, om så bara för en dag, att varje människa vi möter skulle kunna bli en nära vän. En vän som vi kunde gå och ta en fika med. Nån som kunde bli en av de som vi har nära idag. Någon som vi tillslut känner. Spännande tanke tycker jag. 
 
Så vad säger ni, det närmaste dygnet, ska vi försöka tänka tanken att de vi möter i affären, i bilen, på dagis eller träningen, oavsett hur de ser ut eller vad de han för kläder, eller bil eller vad de stoppar i korgen på affären, så skulle vi kunna ses imorrn kväll på en kaffe?!
 
Let´s try! 

21/9-15: höstknåp

Sicken grå och ruggig dag vi haft här. 
 
Tur man slapp tillbringa den utomhus, känner jag iaf. Men har ni sett alla färger på löven nu? Längtar till soliga dagar och en promenad med kameran i handen :-) 
 
 
 
 
Vackert är det.
 
 
Hittade nåt värt att dela på Facebook idag. Finns ju så mycket av allt. Men denna är lite kul. 
 
Kika på bilden och bara 'se' det första ordet som dyker upp för er. Kanske betyder det nåt för just dej!
Jag såg ordet 'väx' först. Ja.. det vore ju bra, att våga växa som människa. 
 
 
Vilket ord såg du först?! 
Nattinattkram! 
(och vet ni, jag la mej i sängen 21.45..pip..)
 

20/9-15: mat

Jo vi åt ju en hel del på vår vistelse på Yasuragi. 
 
Allt var jättegott! Vi satt vid olika bord med egen kock. Lyxigt de! Vi var åtta stycken hos oss. Hade tänkt fota allt men.. jag hann äta upp liksom 😉 
 
 
Praktiskt att inte behöva välja kläder till middagen.
 
Kockens prylar väntar prydligt.
 
 
 
Började med massa strimlade grönsaker i en soyablandning. Smaskig! Och det där med att äta med pinnar.. hm.. jo, men det gick det med, efter lite övning.
 
 
Sen dags för nästa rätt. Nått gott var det iaf. Ägg som kokats länge.. minns inte hur det var nu. Men det stektes upp iaf och åts även det med massa grönt till. Mumsigt var ordet igen! 
 
 
Svamp till oxå. Så gott! 
Självklart måste det till lite action oxå och det fick vi! Rejäl låga fick kocken till minsann. 
 
 
Han hade även varit i Ånge måste jag berätta. Någon natt. Med någon. För länge sedan. Spännande!  
 
Vill tala om att all mat var inte så lätt att få i sej med pinnarna. Tur säger jag att en sked fanns tillhands! 
 
Pilgrimsmusslor med en mos av kronärtskocka. 
 
 
 
 
Mumsigt igen! 
 
Nu var det dags för kött, grönkål och stekt vitlök.
Kan riktigt känna doften nu.. mums! 
 
 
Några av oss ville ha köttet lite mer stekt än kocken tänkt. Inga problem med det och jag föredrar tillagad mat. Jättegott! 
 
 
 
 
Efterrätten bestod av risplättar och glass i sås. Jättegott detta med, men glassen plockade vi upp ur såsen, som vi tyckte var för stark och alkoholig..
 
 
Satt jag att vi tyckte det var gott?! 😉
 
 
Och ja, trött efter maten blir man ju... 
 
 
Nån som testat tipset jag gav i förra inlägget? 

20/9-15: tips

Brukar du känna dej trött o hängig?
 
Som det verkar så tycker nog de flesta det lite nu och då. Och det hör väl till oss människor. Man kan ju absolut påverka sitt mående med vad man äter. Så klart. Och det borde åtminstone jag se till att göra mera aktivt. 
 
Jag är ingen som gillar att ta tabletter. Brukar skämtsamt säga att jag hoppas aldrig jag blir tablettmissbrukare, för då får jag det jobbigt :)
 
Men ibland kan man behöva lite hjälp på traven när det gäller att pigga upp sej. Jag kör just nu med detta.
 
 
 
Och på mej funkar de. Känner mej piggare efter tre dagar med dessa. Det är ju toppen. Känner att det finns motstånd att ta dem.. det är ju tabletter.. och de är stora.. och bruna.. Men jag kör på ett tag till nu. 
 
Ett litet pigga-upp-tips! 
Nu ska jag måla lite här :-) 

19/9-15: Kläder


Säger bara hösten är här. Japp. Men det är ok det med. 
 
Köpte med mej ett doftljus hem från Stockholm bland annat, och mysfaktorn är på direkt. Härligt de. Nu eldar jag ju ljus lite året runt, men just på hösten känns det speciellt bra med nåt som luktar mysigt. 
 
Vad säger ni om detta då? Kläderna är från www.Nelly.com
 
 
Kollage från Nelly.com
 
1. Cape | 2. Boots | 3. Jeans | 4. Handväska | 5. Topp | 6. Mobilskal
 
Sponsrat inlägg

Jag säger bara: ge mej nr 1 och nr 2, tack! 
In och klicka! :-) 

18/9-15: tvagning

Det som är grejen med Yasuragi är deras spa.
 
De erbjuder förutom olika pooler, massage och meditation bland annat. Många rum finns för att bara sitta ner i lugn och ro. Tysthet och stillhet. Man går runt i sin kimono, eller jukata som den heter på Japanska, och myser.
 
 
Det är en hel vetenskap med deras tvagning. En procedur där man ska tvätta sej på ett visst sätt, sittandes på en pall.
 
 
Sen hoppade vi, rena o fina, i plurret! 
Lite gymnastik för mej.
 
 
Och sen för Linda :)
 
 
Haha.. skoj hade vi minsann! 
 
Sen hoppade vi i tofflorna och gick ut till andra pooler. 
 
 
Mysigt är det. Och alla dessa pooler har en temperatur på 37 grader. Skönt de! 
 
Sen var det dags att göra sej klar för middagen. Vi satt då runt ett bord med en egen kock. Rätt bra de! Och vilken mat sen... Hur gott som helst. 
 
Alla lika tjusiga! 
 
 
 
Nu var det dags! Mer om maten i nästa inlägg!
Kanpai! (skål på Japanska)

17/9-15: Spa

Nån som gissar vi vi är?
 
Efter en god frukost på Clarion var det dags att lämna Arlanda och bege sej in till centralen för att bli uppplockade med buss. 
 
 
Vi träffade resten av gänget som var här för årets Kundservicedagar. Bussen styrde kosan mot..
 
Ett tips! 
 
 
Japp! Yasuragi! Ett fantastiskt härligt ställe i japansk anda. Ett spahotell. Varit här en gång tidigare och det är absolut värt ett besök. Tipp topp! 
 
Vår dag började med fika och sen föreläsningar, små grupparbeten och fika igen.. Vi trivs! ;-) 
 
 
 
Riktigt god lunch bjöds det på och ja, hungrig behöver vi inte vara. 
 
Till middagen svirade vi om till kvällsstassen :-) vilket alla gjorde. Här på stället får man nämligen en kimono när man checkar in som man sen har på sej här. 
(en kimono, flera kimononaser.. )  😃
 
Vi har badat i massa härliga varma pooler så vi blir som russin. Men nu sängen. Znark...zzz. ..
 
 
Mer om middag o allt imorrn.
Nattinatt!  
 

17/9-15: Throwback day

Hej hopp!
Här kommer ett inlägg från förr igen.
Detta skrevs 17/9-11.
Vassego!
 
 
      

17/9: Vilket väder!

Vaknade tidigt idag. Ena kissemånsen skulle ut. Sussade en liten stund till och vaknade med känslan att klockan skulle vara närmare elva eller nåt. Men den var 8.46. Härligt att vakna lördagsmornar och känna att man sovit ut. Skönt de! U var på älgjakt och Em sov ett bra tag. Lugn tyst morron.
 
Jag läste lite bloggar och spelade Wordfeud. Har ni testat det? Herregud säger jag bara. Har blivit fast nu. Jättekul. Jag gillar ju inte sudoku så mycket. Säkert för att det är siffror.. men detta är skoj. Hitta på massa ord som ska passa här o där. Är ingen hejare direkt, men kul är det iaf. Huvudsaken de!

Sen tog jag en svängom med dammsugaren här. Fy attan för allt damm som bara blir hela tiden. Bläk. U kom hem och vi mumsade frukost. In i växthuset och hämtade gurka o tomater. Kändes att det varit frost i natt, men det hade klarat sej där iaf. Känns trist att veta att det inte är så lång säsong kvar.

I fredags när jag kommit från jobbet, en lååång dag med mycket att göra, så slängde jag mej i duschen för att sen hoppa i mysiga kläder och njuta av att helgen är här. Rätt som det var så kom fina U med en vacker blomma till mej. Tänk va glad man kan bli! Så himla gulligt tycker jag! Puss på honom för det! <3
Det är nu strålande sol ute och jag har bjudit mor o far på middag senare. Blir grillat. Vill ju ta tillvara på dagarna och grillmöjligheterna så mycket det bara går. Ska bli trevligt! Har varit ute o fotat lite oxå. Försökte få fina bilder på katten Humlan, vilket inte alltid är så lätt. Så fort jag sätter mej ner på huk så kommer hon springandes mot mej. Men fick några fina iaf då hon gjorde mej sällskap på studsmattan. Här är en.

Blev mera djurfoton när denna lilla fina humla oxå ville vara med. Satt nedanför sågen i allt damm. Vacker bild tycker jag. Många humlor blir det.. :)
Em visade mej lite ang lägga upp videosnuttar här i bloggen förut oxå. Så här bjuds på ett klipp med härliga Maria Montazami. Titta o njut! ;)

16/9-15: Clarion

Ligger i sängen nu. 
 
Gått bra med resan hit. Trots ord som: jaha.. blåskontroll..?! Haha...! Snubbla kan man göra.
 
 
 
Gott med käk! 
 
 
Myspysigt med fika sen o massa surr. Resan gick snabbt ändå. Men att kliva av på Arlanda och inte få gå till terminal 5 känns ju si så där. 
 
 
Linda kikar in olika destinationer. 
Så även jag, och jo, hittade nåt intressant! 
 
 
Vill ju så gärna. Men snart är det ju faktiskt dags för en resa för min del. Längtar!!
 
Nu incheckad på Clarion här i fint rum. Men inge vidare att se alla plan komma å gå och inte få följa med..
 
 
Men vi får stå ut! 
 
 
Blev välkomnad så här trevligt!  
 
 
Hihi.. de kan det här med service 😉 
 
Nattinattkram på er alla fina! 
 
 
Häng med imorrn! 
 

16/8-15: på g!

Ja nu minsann är vi på rull! 
 
Blir nog skoj det här. Sitter på tåg och är galet hungrig. Mular  i mej lite Polly för att dämpa känslan. Bra va?
Not. 
 
Får bli restaurangvagnen sen.
 
Här är jag (är piggare än jag ser ut) och min nya resväska :) Ska berätta sen vad som kan få er att bli lite piggare. Ett tips! 
 
 
 
Men först detta. Läs o begrunda! 
 
 
Kram på er! Lill-lördag är det! 

15/9-15: bebis

Imorrn bär det iväg!
Jag och en kollega ska på kurs. Gissa vart?! Det ska bli så mysigt. Men först en dag på kontoret.
 
Det här med packning. Är du bra på det? Eller är du en som tror du ska byta kläder fem gånger om dagen och tar med typ allt? Eller kanske är du den som alltid glömmer hälften så shopping är ett måste?
 
Jag är iaf den som alltid packar i sista stund och den som velar mellan olika kläder. Hur svårt ska det va liksom. Ja ja, jag kommer inte gå naken iaf och det är väl för väl. 
 
Men lite mer än raggsockar och bikini måste i..
 
 
Blir till att inviga min nya resväska oxå.  Spännande att se om den håller måttet. 
 
Jamen titta här! 
 
 
Det där lilla grynet... redo för en tur i vagnen.. Kärlek! 
Och de där småfingrarna som nästan alltid intar nån pose av tjejighet. Urgulligt! 
 
Och denna bilden!!! <3
 
 
Hur mysigt ser inte detta ut?! Så vackra!  <3
Jag får fortfarande massa grattis till mormor-skapet vilket jag blir så glad för. Tack snälla ni! 
 
Min dotter har fått en dotter. Stort. Mycket stort! 

15/9-15: Tisdagstanken

Matfusk. Vad tänker du på när du hör det ordet?
 
Jag tycker det är synd att det ska vara så svårt för oss konsumenter att inte bli lurade hela tiden. Man hör om än det ena än det andra fusket med det vi stoppar i oss. 
 
-jamen man orkar ju inte bry sej hela tiden. Lite skit i magen skadar inte. 
-jag tänker alltid på vad jag handlar. Ekologiskt ska det vara.
-spelar ingen roll vad vi tänker och tror, vi är lurade i allafall. 
-köp bara närodlat, då är du säker....
 
Ja, det finns många olika sätt att tänka och agera efter. 
Hur gör du?
 
Det blev ett väldans hallå för ett bra tag sen nu när det visade sej att Icas grädde inte kom från Sverige, utan gjordes i Österrike. Varför då kan man undra? Har vi inte kossor i vårat land? 
 
Jag tycker det är helt galet att det ska kunna vara billigare att producera varor utomlands, för att sen frakta dem hit till oss och säjas här. Hur är det möjligt? Vet ni att den torsk och lax vi köper i affären, fiskas i Norge. Jamen det var väl inte så långt bort. Nä.. Men sen då.. Den största delen skickas sen vidare till Kina för att där fileas. Vi konsumenter har ingen aning om hur den har hanterats, tinats och frysts.
Men hur kan det vara möjligt att detta är billigare, än att allt görs på plats, där fisken har fångats? 
Rimmar illa i mina öron iaf. 
 
Sen allt med kött. Jag vill faktiskt inte ens tänka på det. Eller på djurhållning över huvudtaget. Mår illa då. Min känsla säger mej att bli vegetarian, men min andra känsla, säger att det är ju gott.. 
Vi importerar en herrans massa kött till detta landet varje år. 
 
Nötköttet i affärerna kommer främst i från Irland, Tyskland, Nederländerna, Polen och Danmark. 
Grisköttet kommer från Danmark, Tyskland och Brasilien. Även Irland och Belgien.
Fårkött kommer mest från Nya Zeeland, Chile, Argentina. Inom Eu är det som ovan, Irland, Tyskland och Belgien som gäller. 
 
-jamen hur skulle vi kunna få fram kött till alla i vårat land då?
-jamen hur kan de sälja till sina egna länder, plus exportera till oss? 
Hm..
 
Det finns en mängd olika saker att titta på för att "välja rätt". Men detta märket är det som gäller, om du vill vara säker på att köttet är svenskt helt igenom. 
 
 
 
Härom dagen hörde jag att det fifflas en hel del med tex olivoljan. Den används ju flitigt nu i våra hem.
Det går ju inte att steka i margarin.. enligt väldigt många. Olja is the shit! 
Jaha, vad kan gå snett här då?
Jo, flaskorna fylls med billig vanlig olja, och sen tillsätts arom för att ge rätt färg o doft, och vipps så tycker och tror vi att vi handlar en flaska fin riktig olivolja. 
 
 
I tester i år var endast två av sex flaskor äkta. Låter ju inte så skoj direkt. 
 
Honung har oxå förfalskats rejält i Sverige. Fem ton har hittats, där det står Honung på burken, men innehållet var billig glykos, (socker) och honungsarom. Trist men sant. 
 
Höll på att smälla av när jag hörde att i Kina framställer de ägg oxå. Ja inte från hönor då, utan ett sorts hitte-på-ägg som konsumenter köper och äter som vanliga ägg. Det finns oxå väldigt många som säger att detta är fake, och att det inte alls stämmer. Men vad vet vi.. Vi är ju bara konsumenter som går till vår affär och handlar det vi tror är bra för oss. 
 
 
Tänk om vi kunde gå in i vår mataffär och veta att köttet är svenskt, likaså mjölk och andra mejeriprodukter. Brödet har bakats av de lokala bagerierna och inte fraktats från norr till söder och tvärtom för att vi ska bli nöjda. Frukt och grönt skulle oxå närodlas så vi visste att detta finns nu, inte hela året för det är inte säsong. Jag tror vi skulle klaga en del till att börja med, men sen känna oss betydligt mera friska o sunda, både fysiskt och psykiskt. 
 
Frukten ja.. tänk vad allt det måste innehålla, då de kan vara så hela och fina, trots så långa transporter hit och dit över världen. Hugaligen.. 
 
Trevlig dag på er alla och jag hoppas ni får en bra middag idag! 

14/9-15: kaka

Bakade igår. 
 
Det är nåt jag önskar jag gjorde oftare. Jag vill, kikar gärna på recept och så. Men sen att sätta fart..
Men nu hände det :)
 
Gjort denna kakan tidigare och japp, enkel o god.
Kallar den Bärkaka. 
 
Smält 100g smör.
Tillsätt sen:
2dl mjölk
2dl mjöl
2dl socker
2st ägg
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
 
Rör ihop allt till en slät smet. Häll den sen i en smörad och bröad form. Strö sen över med önskade bär.
Har själv bara testat med svartvinbär, vilket är jättegott.
Gräddas på 175gr i ca 30 minuter. (jag har den alltid inne längre då den inte känns klar annars)
Vaniljvisp eller glass till är ett tips. 
 
Enkelt va?! Passar mej perfekt. 
 
 
Passade bra till kvällskaffet igår. 
 
 
Och.. det blir nog en bit ikväll med :-) 

14/9-15: bad

Såg nåt jag inte sett tidigare, tror jag iaf. 
 
Det var i helgen när i var ute med vovven. Jag gillar kottar och ser då några på ett träd. Men de växte uppåt. Underligt tyckte jag. Men fina! 
 
 
Vi har ju en spapool på vår gård vilket känns himla lyxigt. Så nu är det dags för bilder därifrån. 
Införskaffat ny bikini här nån gång i somras. Ett fynd på rean. 
 
 
Och nä, kände inte för att visa er hela den på hela mej ;)
Kan lova er att 'det känns' när man sänker sej ner i 40 grader. Men gudars så skönt när man väl är i! 
 
 
Vovven o sambon var oxå med. Ja, båda två var inte i poolen då men.. 
 
 
Tänk när man kan bada med Lilly! Gud va mysigt det ska bli :-)
 
Kika in sen för recept på sockerkakan jag gjorde igår! 
 
 
Just ja, trodde det skulle vara gott det jag hade i glaset. Nån rosé. Men nä.. uscha.. det blev kvar där. 
 
Hörs da! 

13/9-15: lydig

Jo jag har ju sagt det förut och kan visst säga det igen - har en duktig vovve minsann :) 
 
Det här med att bära på bajspåsar långt, det hoppar vi över. 
 
 
Här gör vi nr 2 direkt vid lådan. Tipp topp! 
Kanske nästa steg i inlärningen blir att han hoppar upp och gör det direkt i. Va tror ni?
 
Hur säger man - lite rönnbär innebär mycket snö.. eller hur var det nu? Kan konstatera att just detta trädet hade massor iaf. 
 
 
Men hemma på gården finns knappt några alls. 
 
Passade på att ta en svängom i gungan oxå på prommisen. Det var alldeles för länge sedan sist. 
 
 
Nu har vi badat i spapoolen här en stund och det har även blivit sockerkaka med svartvinbär bakat. Så mumsigt. Ni får receptet imorrn, om ni vill alltså. Pysslat med bildredigering oxå.. hur många bilder kan man ha egentligen..
 
Trevlig kväll! 

13/9-15: hjälp

I fredags blev det tacopaj här till middag.  
 
Minns när kissen var små och det var en rätt lång period av just tacos på fredagsmyset. Det var inte tal om något annat :) Men gott är det ju.
 
Sen när de två yngsta bodde i stan så gjorde vi middag åt dem som skulle räcka ett tag. Det blev tacopaj vilket vi visste att de gillade mycket. 
 
Det gick över kan jag säga. De hade ätit det till frukost, lunch o middag i flera dar typ.. De ville inte ha den maträtten på lång tid därefter. 
Tror dock att de har hämtat sej efter det så de kan njuta av maten igen :-) 
 
 
Jag behöver hjälp! Det har hänt nåt med bildskärmen på min dator. Kommer detta lösa sej..eller måste den lämnas in för lagning? Nån som vet svaret, när den ser ut så här?
 
 
Alltid nåt.. skrot. 
 

12/9-15: varför

En grå lördag. 
 
Vad pysslar ni med? Själv har jag tränat på sh'bam, busat med vovven och kollat roliga klipp på Youtube.  Har ni sett Agneta patrull? Jättekul tycker jag! Och hon påminner mej om en person, så då blir allt ännu roligare. 
 
Men hörrni, visst ska man plocka upp bajset efter sin hund? Svar ja! Men.. varför gör vissa så här? 
 
 
 
Vad är grejen med det liksom. Bemöda sej med att böja sej ner och plocka upp skiten, men sen lämna påsen på plats. Hur tänkte du som gör så då? Tacksam för svar. 
 
Finns djur här i huset som typ alltid vill vara extremt nära, stunder när man själv önskar lite tid för sej själv.
 
 
Våra tre tussar!  
 
 
Om ändå katterna förstod vovven språk. Tänk va de skulle ha skoj då. Känns ibland som om man borde ha två vita tussar. 
 
Fick ett nagellack i onsdags av dotra. Snyggt! 
 
 
Tack för det! :-) Piggar upp dagen. 
 
Nåt annat som piggar upp, är synen av denna vackra lilla tjej. Saknar henne ja!!!
 
Sötaste Lilly <3 
 

11/9-15: kläder


Fredagssnygg! Ja jag skulle då kunna hoppa i detta direkt ja. Vore väl snyggt att piffa sej i så här på höstens start.
 
Kollage: All black
 
1. Hatt | 2. Sandaletter | 3. Solglasögon | 4. Örhänge | 5. Plånbok | 6. Klänning
 
Sponsrat inlägg

Hittar du nåt du gillar särskilt mycket av detta? In och kika vidare vettja!
Allt detta hittas på zalando.se
 
Solen skiiiner!!!! I´m happy!

11/9-15: boktips

Detta datum minns man.
11/9. 
 
Hugaligen.. Men detta ska inte handla om nåt sånt alls.
Jag vill istället säga Hej till er alla och till veckans fredag!  :-) 
 
Dimma i morse minsann. Såg knappt nåt när jag for iväg mot jobbet. Lite läskigt. Men blir fotosugen oxå. 
 
 
Körde mitt pass Sh'bam igår igen med härliga deltagare. Svettigt minsann. Önskar dock det kunde sätta fart nu med fler träningssugna människor där på alla pass. Ju fler ju roligare ju.
 
Vill ge er ett boktips. Denna boken har jag iaf sett i media rätt länge nu. Och nu var det min tur att sätta tände.. eller jag menar, ögonen på den :) 
 
Det är ett par som delar med sej av.. livet, kan man säga. Det går upp och ner, småbarn, karriär och alla måsten kan och blir alldeles för ofta, just för mycket. 
 
Har inte läst långt än men jo, rekommenderas starkt! 
 
Några sidor i taget till en kopp te kanske.
Så blev det igår kväll efter passet. Födelsedagsvovven låg bakom i hallen o sov.
 
 
En tanke som dyker upp pga boken är: tänk va lätt det är att gå till tandläkaren med ond tand, och så svårt att gå till psykolog med 'ont i bröstet'.. 
 
Hörrni.. tog fel sockar imorse. 
Nåt är fel..
 
 
Känns inte riktigt bra nu..
 
 
Fy fasen.. detta och att trampa i nåt blött... 
 
 
Hugaligen.. Sockan ska sitta kvar på foten. Punkt slut. 
 
Fredag - klarblå himmel! Me like! 
 

10/9-15: Throwback day med ett Grattis!

Japp, nu slår jag två flugor i en smäll här.
Ett inlägg från förr, som handlar om just dagens födelsedagsvalp :-)
 
Hipp hipp hurra för våran fina Alfons idag som fyller hela 3år. Sicken kille va?!
Japansk spets från Snösnos kennel.
 
Här i inlägget fyllde han 1år. Sötingen!
 
 

10/9-13: Grattis!

Hipp hipp hurra säger vi till Alfons idag! Han blir hela 1år :-) Voff voff..!
Underbara lilla vovve, vad vi tycker om dej! <3
Där han ligger i lilla blåa korgen är när vi hämtat honom och åker bil hemåt.

Gullig så man smälter! Minns när Em bestämt att hon ville skaffa vovve. Japansk spets.
Jag kände bara - neeej...det är en skällig hund som man måste kamma och fixa med hela tiden.
Så fel jag hade, och så rätt hon hade som läst på om rasen :) Bästa vovven!

Grattis fina!!!

9/9-15: Studio Unik

Vilken härlig dag! 
 
När Em blev gravid bestämde jag direkt att de skulle få en nyfödd-fotografering av oss. Det är så himla speciellt då det måste ske nära förlossningen. Det är endast då det går att dona med dem så där så de ligger alldeles som i magen. 
 
Idag var det dags! Det har gått så himla bra hela dagen. Lilly åt bra och blev ordentligt trött så fotograferingen gick bra. Lite less visade hon att hon blev när händerna skulle fixas :) 
 
Vi var hos Studio Unik i Sundsvall och jag kan varmt rekommendera er att fota hos henne. Jätteduktig!  Vi hade tid mellan 10-13 vilket var bra. Det tar ju tid med allt och att skynda på funkar ju inte. 
Jag fick ställa upp och assistera lite, vilket jag inte hade något emot. Kul att lära tyckte jag! 
 
Em o jag fotade massa behind the scenes oxå, så klart :-) Här får ni en liten blandning. 
 
 
 
 
Gulligt så man smälter ju! Lillkroppen  <3
 
Vi fick en toppendag tillsammans vi tre! Så glad att Em orkade promma så mycket oxå som vi gjort idag. Skönt! 
 
Ja och nu ligger jag här.. lite trångt kan det bli...
 
 
Finns det hjärterum så finns det..! 
 
Vill Tacka er alla SÅ mycket för fin respons på mitt inlägg igår. Kram på er alla fina! 

8/9-15: tisdagstanken: ledsen

Jag blir ledsen.
Jag blir rädd.
Jag blir frustrerad. 
Jag blir förvånad. 
Jag blir upprörd.
Jag blir.. tom...
 
Läser om så mycket hat nu. Läser om så många människor som är på flykt. Människor som måste fly från sitt land för att överleva. Läser och ser bilder på barn som dör. Många förfäras av dessa bilder och texter, många gråter medans andra kräks ur sej hat. Många är vi, som tycker att just våran åsikt är den rätta. 
 
Alla har säkert en åsikt om det jag skriver nu. Så klart. Det som gör mej mest ont är att så många kan säga och tycka att vissa människor inte ska få hjälp. När en del säger saker som: jamen de som mest behöver komma hit, de får inte. Jag undrar så vad de menar. Eller hur de tänker. 
 
De som har råd, på det ena eller andra sättet, och kan ta sej därifrån med hjälpmedel, är inte de oxå människor som flyr? Är inte de oxå människor som inser att de inte kan stanna kvar där, utan att riskera sitt och sin familjs liv? Andra människor flyr till fots för att de inte har råd med annat. Men de flyr oxå. Så himla många människor.. 
 
Jag ser ingen skillnad här. 
Jag ser människor som är livrädda, som vet att de inte kan stanna kvar i sitt hemland. Vanliga människor precis som du och jag. Jag är helt säker på att varken du eller jag kan på något sätt föreställa oss vad de går igenom. Aldrig nånsin. 
 
Vi lever ju här i Sverige. Det är fred här. Vi har det bra. Jo, det har vi faktiskt. Även om vi här har våra problem med både sjukhus och skolor och en massa annat där vi vill ha stora förbättringar. Men, vi kan kliva upp på morronen och ha en dag, i mångt och mycket precis så som vi vill ha den. Sen kanske vi hämtar barn från dagis, där de har tagits omhand hela dagen av andra vuxna som vi känner förtroende för. Vi kan fara på affären och handla våran middag. Undrar vad vi äter just idag.. Eller går vi kanske ut på restaurang. Firar nåt.. eller bara för att vi är värd det.. 
 
Ja vi har det bra. Och jag orkar inte höra nu att jamen vi har minsann inte jobb till alla, sjukvård till alla, mjölk till våra barn på skolorna och så vidare. Jag vet det. Det var det jag skrev, att vi oxå har saker vi vill förbättra i vårt land. Konstigt vore det annars. 
 
Men vi kan kliva upp. Vi kan gå och lägga oss. Vi kan.. 
Det är dessa saker vi inte kan förstå, när vi kastar ur oss dessa knasiga meningar som : de som behöver det, kommer inte hit. Om de bara betedde sej bra så skulle de kunna stanna. De kan gått söka asyl innan de kommer... 
 
De flyr. Förså det ordets innebörd. 
De sticker inte iväg till.. hm.. jo vi väljer Sverige. Vi semestrar ett tag.. Nä, de flyr. De lämnar allt. De mister vänner, grannar, kompisar, skolor, äldre, jobb, mark.. allt, för att kunna överleva. De sätter sej i båtar, och jo här finns oxå många som säger galna saker som att : vilka idioter sätter barn i båtar på Medelhavet. Jo, för att de anser att det är bättre och säkrare än att stanna kvar. Försök att ta in den meningen: för att de anser att det är säkrare än att stanna kvar. 
 
Nä, ingen av oss kan nånsin förstå vad de går igenom. 
Det ska vi vara väldigt lyckliga över. Lyckliga över att just du och jag blev födda i detta landet. Där vi har fred. 
 
Nu ska jag tala om vad jag känner ibland när jag hör vissa prata eller skriva saker som i mina öron låter fruktansvärt. Jo jag känner en önskan att de, om så bara för en dag, ska få släppas ner i tex Syrien bara för att få se, och känna den skräck och den hopplöshet som råder. Att de ska få stå där och inse att de inte har nåt, och sen försöka överleva dygnet. 
 
Vi i Sverige kan inte hjälpa alla. Så klart. Men ska vi skita i att hjälpa nån då?
Vet att vissa tycker att vi inte ska hjälpa nån.. Jag förstår inte. Jag vill släppa ner dem i Syrien..... 
 
Jag nämner Syrien nu. Det verkar oxå reta upp många. Vissa säger saker som: jamen barnen i Afrika då, vem hjälper dem? Jag förstår inte det heller faktiskt. Varför måste man jämföra eller söka nån som har det värst? Det finns ju alltid nån som har det värre, eller hur? Hjälp har detta landet gett till Afrika oxå. Och gör så nu med. Det finns många hjälporganisationer som gör otroligt mycket över hela världen. Hela tiden. Även om inte massmedia talar om det för oss hela tiden. Men just nu sker den värsta flyktingströmmen sen andra världskriget.
 
Om du känner att vi ska stänga våra gränser och inte hjälpa andra människor i nöd, då anser jag att du är känslokall och saknar empati. Jag tycker sånt är väldigt otäckt. (och jag vill släppa ner dej i Syrien)
Men.. jag undrar om du skulle känna likadant om det hände dej.. att du skulle känna att du klarar dej helt själv, om detta landet hamnade i krig och elände. Jag undrar om du skulle be om hjälp om dina barn, din fru, de dina helt enkelt, blev våldtagna och misshandlade och du blir mordhotad av tex IS. Skulle du vilja stanna eller fly... 
Förmodligen kan du inte svara på det, för du kan inte sätta dej in i detta elände.  Du kommer börja prata så här: jamen vi då här i vårat land, ska vi göra allt eller? Hur ska vi kunna ta emot alla... 
 
Jag är i alla fall säker på att om jag skulle behöva fly, så skulle jag vara otroligt tacksam om och över att andra människor skulle hjälpa mej. 
 
Jag bara önskar att tex IS kunde sätta upp murar runt ett jättestort område, stänga in sej där och bara vara. Sen kunde vanliga människor som du och jag få leva som vi ville utanför. 
 
Det är år 2015 nu. Vi pratar om klimatförändringar. Om att äta mer ekologisk mat. Om att inte försvinna in i mobiler och datorer. Och om flyktingar... Man önskar så att vi alla på denna lilla jord hade kommit längre.
 
Orkar inte höra dessa korkade meningar längre:
Alla kommer till Sverige.
De som behöver kommer inte hit.
De borde söka asyl innan de kommer.
Sverige ska ta emot 20 miljoner flyktingar.
Vi får ingen hjälp till oss i Sverige.
Organisationers pengar kommer aldrig fram.
De kommer hit och tar våra jobb. 
Bara extremister som kommer hit.
 
Jag blir bara... tom.... 
Tänk om alla länder bara kunde låta bli att tillverka, och låta bli att handla med vapen. Göra det svårt helt enkelt istället för att tjäna pengar och fortsätta att hjälpa dem med kriget. 
Finns så mycket galenskap i världen. Inte konstigt att man blir ledsen när man tänker på det. Och ja jag vet, vi har också problem.. du behöver inte kontra med den meningen nu...
 
Tänker på tsunami tex. Ska vi även då säga att de får skylla sej själv som bor där?
Nä, det ska vi inte, och nä det gör vi inte - vi hjälper till. Många människor bidrar med hjälp på olika sätt. Underbart! Vi är människor - vi är lika.
 
Jag har skänkt pengar. Ingen kan göra allt men alla kan göra nåt.
Vill du inte göra nåt, så knip igen, och låt de med känsla för andra göra sitt utan att du kräks hat över dem.
 
Hoppas du har en fin tisdag!

7/9-15: hår

Japp det är dags.
 
Blir det hel eller delfärgning idag, frågar jag. Minns inte hur vi gjorde sist.
Hel, svarar min frissa snabbt när hon lyfter håret bak o kikar.
Tyckte det svaret kom lite väl snabbt ja. Hm.. jo, jag vet.. De små grå finns :-) 
 
Liten kort väntan innan blev det. 
Hur många böcker finns det i världen..
 
 
Hur många hinner man läsa medan man väntar..
 
 
Nu sitter jag här iaf. Glad att det gick att lösa tiden både på jobbet och här. Tur minsann! 
 
 
Lite fika. Gud så gott, känner mej hungrig vilket inte är så konstigt. 
 
 
Men hörrni, vad tyckte ni om skorna i förra inlägget då?! 
 

7/9-15: Skor

Jamen nu har jag hittat ett par snyggingar igen. 
 
Dessa känns som ett par perfekta höstskor och jo, nog är de ett par Malin-skor alltid. 
 
 
Gillar dem skarpt! 699:- går de på och jag har hittat dem på zalando.se
 
En bild till. 
 
 
Ska man slå till tro?
Vad tycker du, plus eller minus?
 
 
 

6/9-15: grattis

Hunden ligger utslagen under bordet.
 
 
Katten tog över korsordet.
 
 
Blev en långpromenad i skogen idag. Herregud.. trodde jag var vilse där både en o två gånger. Då är vi o knatar i mitten av elljusspåret här. Haha.. Jag har verkligen noll koll på var jag är så där. Tur U vet! 
 
Vi tog med en liten burk.. om vi hittade hallon.. vi skulle haft flera burkar kan jag tala om. 
 
 
Himla mumsigt nu iaf med glass till. Lön för mödan liksom. Fick bära vovven ett tag då det var nästan omöjligt att komma fram. Men det gick! Himla skönt tycker vi att komma ut så där. 
 
 
Och kikar man på löven så skvallrar de om att hösten är på g.
 
 
Men vi valde att kika på detta istället och vara kvar i den årstiden en stund till.
 
 
 
 
Idag är det Lillys första namnsdag oxå. Grattis säger vi till henne <3 Vet inte än vilka mellannamn hon kommer att få. Sötaste! 
 
 
Igår fick Alfons och hon träffas för första gången oxå. Han nosade lugnt o skickade henne välkommen, på kinden. 
 
 
Så gulligt! 
 
Just i detta nu känner jag att jag behöver en till söndag. Alla dessa 'jag borde ha..' inombords. De hopar sej. Tror jag måste göra en lista och pricka av, så jag ser att jag kommer nån vart. 
 
Men himla skönt att bara sitta här ute på my lovely veranda oxå nu..! 
 

5/9-15: kläder

Ett inlägg med kläder. Tänk vad man känner att man "måste ha" ibland. 

 
Säker på att både du och jag har kläder så vi klarar oss länge.. men det är himla skoj att shoppa ändå. Och att ögonshoppa. Har länge gjort så, ni vet när man fick hem en massa klädkataloger och man satt och bläddra för fullt.. Ofta skrev jag upp precis allt jag kunde tänka mej ha på ett papper, och sen i slutändan så beställde jag inte nåt. Men kul ändå liksom. 
 
I detta kollaget så kan jag säga ja direkt till två saker. Kan du gissa vilka jag menar?
 
Kollage från Zalando
 
1. Byxor | 2. Topp | 3. Väska | 4. Hatt | 5. Skor
 
Sponsrat inlägg
Finns mycket snyggt på www.zalando.se och till både-och-priser. Gillar inte butiker eller nätsidor där allt kostar skjortan. Känns onödigt tycker jag. 
 
Vilka av dessa ovan klickade jag mej in på direkt nu då?
Svaret är: väskan och hatten :-)
Gissade du rätt?
 
Skorna är säkert bekväma men jag är inte förtjust i just färgen som visas här. 
 
Men.. jag har hittat ett par andra skor som jag blivit kär i. Haha.. ni får se senare idag! 

4/9-15: skor

Skor var det ja! 
 
Gjort riktigt bra fynd på HM. 
Hittat både svarta och vita.
 
 
Snygga tycker jag. Sköna, lagom hög klack och bra bredd på den. Man är ju mormor.. ;) Och jag gillar remmen runt vristen.
Vita får ni se en annan dag. 
 
Hittade ett till par snyggingar.
 
 
Vill ha! 
 
Nu rödvin med fin vän! Ting!  

4/9-15: Jumpsuit

Har nån av er en sån?
 
Jag menar inte en onepiece nu eller en ziperall. Utan en sån snygg som finns i inlägget här.
Jag klickade in och hittade flera som var skitsnygga. Men det vore skoj om nån testat och kunde tala om hur de är i storleken och så. Sugen att beställa en. Lite kontorssnyggt så där.
 
Fredag är det! Visst är det underbart?! Solen skiner här också så det blir ett stort plus. Min morron var lite seg.. ovanligt va. Är inte nån morronmänniska. Jag var seg. Vovven var seg. Han skulle till mina föräldrar och jag fick ropa på honom vid dörren, då han låg kvar nere vid sängen och sussade gott. Så söt!
 
Jaha, sen när koppel, hundben och min väska var samlat och vi kom ut till bilen så ser jag plötsligt att jag har massa blod på ena handen. Va tusan.. Jag trodde vovven gjort sej illa men nä, jag hade skurit mej på tummen tydligen. Skrot. Var bara att gå in igen och fixa fram ett plåster. Det är ju typiskt att sånt händer när man inte har tid med det, eller hur?
 
 
 
Men nu kör vi, full fart mot helgen! Några timmar kvar, sen så :-)
Ni ska få se snygga skor sen också! Denna lyckan med skor.. haha..
 
 
 
 

3/9-15: throwback..

Höll på att glömma.. 
 
Men här ett inlägg från förr. 
Detta skrevs 26/9 2010. Ett tag sen med andra ord. 
 
 

26/9: Stadsbesök

Hejsan!

Idag vaknade jag i bra tid. ;) Och fint höst väder oxå, perfekt. Vi bestämde oss för en tur ner till tjejerna för att fylla på deras frys. Kan ju behövas.. Och glada blev de! Mumsade tacos när vi for, hade gärna suttit och ätit med dem, men vi brassade hemöver för att bjudas på middag i Ovansjö. Mums var det! 

Älskar dessa höst dagar när solen lyser så vackert på alla lövens färger. Underbart. Hämtade min kamera oxå från Em. Vi har ju "delad vårdnad" om den nu. Och förmodligen så kommer jag fota i veckan, spännande! 

Här en mobilbild från bilen, inge bra men känslan finns där, visst?!



Många mer såna dagar vill vi ha! 

Jag fyndade ett par skor idag oxå, hurra! Alltid lika skoj. Tänk att vi kvinns ska gilla skor så himla mycket. Undrar varför.. Snygga eller hur? Och så där lagom hög klack. 



Strax innan detta inköp, (blev även en ny toalettstol...äntligen... men det är ju inge kul att skriva om ) så käkade vi gott. Och självklart en kopp te till. Jag som dricker kaffe i tid och otid nu för tiden. Men nu med denna himla hals, så känns te mycke bättre. Köpte ett par nya träningsbyxor oxå, ska bli skönt att inviga dem. Sen hittade jag ett par aerobicskor oxå, men köpte jag dem: Nej. Varför då? : Vet ej. Men jag vet att jag ångrar mej nu. Morr..



Och när vi kom tillbaka till tjejerna och skulle bära upp alla kassar så hittade jag den här söta svampen. Visst är den gullig?!



Nu blev det en del bilder här, och jag har kollat igenom massa mappar i datan.. suck.. Måste få en riktig genomgång av allt nån dag. Men hittade de här på våra söta små kattungar. Vi hade jättemånga ett tag. Länge sen nu. Men här sussade de många gånger, efter tokbus i soffan. :)





Visst är de underbara? Jag skulle gärna ha kattungar här igen, men jag vill INTE rensa kattlådan. Fy och bläk för det. Och när man har så många som här, då blir det mycke rensande.. pyton. Annars är det ju bara skoj. Se dem när de utforskar rum efter rum och trappan, och verandan.. jättekul! Skulle jag veta att Humlan bara fick max två kattungar så skulle jag gärna låta det ske. Men det vet man ju inte..

Avslutar dagens blogginlägg med två till bilder från fotojobb jag gjort.





Vackert par tycker jag! 

Nu är det dags för nässpraj, halstabletter och sista koppen te. Sen sova gott (förhoppningsvis)
Ni får gärna hålla tummarna att jag slipper hosta! Vill inte ha en till sån natt. 
Kram och nattinatt!  host host..

3/9-15: bb

Igår skyndade jag mej allt jag kunde efter jobbet och for upp till Östersund.
 
Jag ville hälsa på lilla familjen! Och det var så mysigt på alla sätt och vis. De hade ju flyttat upp en våning då lillgrodan fick gulsot. Ett eget rum med tv o radio till deras glädje. Man får ju tiden att gå lite bättre då. 
 
Det är underbart att se glädjen i deras ögon nu. Em mådde inte alls bra innan och att se henne ha så ont och vara så orörlig var hemskt. Led så med henne. 
Men som sagt, nu mår de båda tipp topp och är bara lyckliga :) 
 
Jo, lycklig var just ordet för mej med när jag äntligen fick hålla lilla prinsessan. 
 
 
Blev alldeles varm och ja.. blank på ögat ;)
 
Man fylls av ett lugn och vill bara titta på henne hela tiden. Dessa små fingrar och tår, som är helt perfekta och klara liksom. Fast pyttesmå. 
 
 
 
Magiskt!  
 
 
Så vackra! 
 
 
Vill visa henne för hela världen :-) 
Så ja, en gullig badbild får ni oxå.
 
 
Nu i morse togs sonden äntligen bort då hon äter som bara den själv. 
 
 
Och yes, då blev det hemgång för de tre! 
Lilla fina familjen. Jag önskar er all lycka!!! 
 
 
Kärlek! <3 
 
Mormorn är lite seg idag. For hemåt 22.35 igår kväll..
Men det var det värt! 
 

2/9-15: en..

.. liten bild på en liten ny människa. 
 
 
Lilly blir väldigt trött av fina sovkläder ;)
 

1/9-15: kläder

Alltså jag var ju in på HM i lördags i Östersund och ja.. jag hade kunnat köpt mej en helt ny garderob precis där och då. 

 
Det är höst. Ja, jag erkänner det. September. Men.. jag gillar ändå hösten. Nu kan man krypa in i mysiga tröjor och koftor och mina raggsockar kan snart sitta på fötterna utan att det känns fel :-) 
Men många fler härliga dagar som idag önskar vi oss så klart. 
 
Känner oxå att jag vill handla mera när hösten kryper på. 
Hur känner du? 
Här finns ett kollage av snygga "vill-ha" grejer tycker jag. Speciellt klockan gillar jag. Snyggt och annorlunda med rosa urtavla. Länge sen jag hade min klocka nu.. 
 
Sen klackskor.. Det är ju så snyggt! Även här i rosa. Gillas! 
Vad tyckte du bäst om här tro? Klicka o kika om du vill veta mera eller se bättre. 
Allt finns på Zalando!
 
 
 
Kollage från Zalando
 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här | 5 här
 
Sponsrat inlägg



1/9-15: 1v

Hipp hipp hurra för lilla finaste Lilly idag på 1veckas-dagen! <3
 
Japp, en vecka gammal är prinsessan nu. Oj så fort det går.. hihi... som man säger en miljon gånger när det gäller små barn. 
 
Tycker den där dumma gulsoten ska gå bort helt så hon blir pigg och orkar äta massor så de kan komma hem nu. Mormor längtar..! Kanske blir en sväng dit idag...
 
De här två = Lilly! 
 
 
 
Mysigt! 
 
Små fossingarna. Söta så man bara vill pussa på dem hela tiden. 
 
 
Och Hej på er! Så här kan en mormor se ut ibland :) 
 
 
Hörrni, det är 1 september idag. Betyder det höst alltså...
 

RSS 2.0