28/2: Ljuset, och tapet!

 Oj va mörkt det är ute ser jag nu. Har njutit hela dagen lång. Tyckte det var mysigt till och med i morse när vi for upp till Ånge. Så ljust och fint och man riktigt kände att det skulle bli fint härligt vårväder. =)



Helgen har bara swischat förbi i en väldans fart, som den brukar. Och jag har målat på och bara haft det bra. Hann med en tur till staden oxå för att fixa en toalettstol till toan nere, mera målarfärg (herregud va de går åt) och så var det de där med tapet till sovrummet. Jamen hur svårt kan det vara liksom? Har kollat i Ånge men nä, ingen som riktigt kändes på topp. Sen i stan, och nä, inte där heller. Hur kräsen är man.. Men det måste ju kännas helt hundra ju.

Idag efter jobbet så hoppade vi in i bilden och styrde kosan mot Fränsta. Och tjoho.. där fanns den minsann. Tapeten med stort T! :) Men inte var den billig direkt, huga.. men det struntar vi i. Ska bara ha två rullar för att få ihop krusidullerna, blir ju bara en fondvägg bakom sängen. Kul kul! Och som jag är så vill jag ju helst att den ska sitta på väggen redan just nu. Meen.. det är inte så realistiskt. Vi får allt vänta på den i två-tre dar först.
Hoppas nu bara att den blir så fin som vi tror!

Bjuder på ett litet smakprov här:



Svårt att förklara och återge färgen men, ja vi hoppas!

Idag på lunchen strålade solen från klarblå himmel så jag skyndade mej hemåt för att hinna njuta lite ute. Gick ut och satte mej vid lekstugeväggen och bara njöt. Solen värmde så skönt mot ansiktet. Underbar känsla. Och jag hade två söta katter med mej där oxå, Gizmo o Baggis. Vet inte var Humlan höll hus då.
Det är så roligt att se att de blir så glada när vi är ute med dem.





Gizmo var lite extra glad oxå då jag (äntligen) hade köpt med mej hans favoritgodis hem. =)
Hihi.. å Baggis hade lite svårt att inte sjunka igenom där på snön.. undrar om det har med lillmagen hans att göra..?!

Suck.. ja detta med dagens bild.. jag får, igen då lägga upp två på en gång. (vill ju göra detta fullt ut men..)
Först då: Ljus.
Gillar ljuset i ögat på denna lilla tjej här på bilden!



Sen dagens bild är: En vinterbild.
Kanske dags för pippi att skotta av taket =)



Hm.. blev sugen på semla nu. Men har ingen.. snyft. Det får bli en annan dag.
Nu går jag och målar. Mors da, och trevlig kväll!  




26/2: Premiär-fika

Japp, nu har vi gjort det! Premiär-fikat på verandan för i år. Härligt! Det kändes riktigt bra att göra det i februari. En filt över benen så gick det finfint. Kaffe och macka oxå satt bra.



Längtar tills man kan städa av här ute riktigt och börja ha öppet och sitta ute på lunchen. Mysmys de. Ser hur det droppar överallt så ja, vårkänslor kommer fram minsann.

Hunnit med att grundmåla lite på bokhylla nr 2 oxå. Och U spacklade det sista och slipade så dammet yrde i sovrummet. Det är väl det värsta med renovering. Allt slipdamm. Bläk.. överallt blir det ju. Men blir ju fint sen. Måste tänka så. =)

Tycker det är bra trist att vänta på målarfärg som ska torka....

Dagens bild är: Min vardag.
Ja tycker väl att denna är rätt så passande just nu då.



Hyllor som ligger på golvet och blir målade. Och dessa torkade blommor "hittade" jag igen uppepå en hylla.. fy attan va damm. Nu finns de inte mer, då jag stoppade in dem i kaminen. Men vackra var de en gång..

Nu tänker jag gå ut en sväng i det härliga vädret. Kolla hur det går för U att skotta av garagetaket.
Tjing då!


23/2: Fem-kronors fika.

Japp, nu är andra lagret färg på plats på bokhyllan. Kul! Och ja, jag tror att det räcker. Hoppas hoppas..!
Nu är det bara den andra, nästan likadan, kvar. Och garderoben. Och taket. Och trapp-delarna, och .... Ja det finns ju en del. Men jag gör det bara när jag vill. Skönt de! Och nu är det ju faktiskt sovrummet som är prio så det får bli garderoben som blir nästa projekt. Tänk va man kan göra om med lite färg. =)

Här är före och efterbilder när jag endast grundat bokhyllan:





Inte de bästa bilderna men men. Kul är det!

Visst är det hemskt att höra om folket i Libyen? Det är så lätt för oss att "inte förstå, inte bry oss om". Men tänk om det vore vi. Tänk om vi levde så som de gör. Jag är glad att folket nu får göra sin röst hörd, så som i Egypten och Tunisien. Det borde vara en mänsklig rättighet att få tycka och tänka som man vill. Men att måsta leva så där, inte få tycka eller uttrycka sin åsikt det måste vara väldigt svårt för dem. Jag hoppas verkligen att de kan "få bort" den där som tycks styra landet med järnhand, så att alla tillslut kan få leva som de borde, år 2011.

Detta kommer ta väldigt många år så klart, men det är bra att det sätts igång i flera länder. Att folket visar att nu får det vara nog. Så himla synd bara att vanliga människor ska måsta lida och dö för att detta ska kunna bli verklighet. Världen är bra konstig ändå, eller hur?

Vi kan skratta oss lyckliga som lever och bor här i Sverige. Men skänk en tanke iaf till de som bönar och ber om omvärldens hjälp nu i detta kaos. Det gör jag.

Lägger upp dagens bild, nr11 som är: tokigt.



Detta tyckte jag var bra tokigt iaf. En bild från i somras när jag var ute och fotade. Skulle luta mej mot trädet men hann, tack o lov se dessa små rackare som sprang som tokar upp och ner för björken. Knasigt, de borde väl hålla till i stackarna på backen..

Vi var ju i stan i helgen, vilket jag kallar Sundsvall då. Hittade dessa fina ljuslyktor som nu pryder sovrummet ( ska ju upp när allt är klart, men kunde inte hålla mej ) Köpte dem på Indiska. Finns mycke fint där minsann.



Fikade gjorde vi efter en rundvandring på Ikea oxå. Och huuur kan en fika kosta fem kronor? FEM? Jag betalade kaffe och bullar till U och mej och ja, en tia skulle hon ha. Fattar inte.. Men helt ok var det iaf.



E tog en mjukglass och den kostade inte mera den, och go var den oxå, fick ju se till att få en "smak".

Nä nu blir det en dusch här och sen isäng, tidig morron imorrn igen. Men..stormsteg mot helgen, alltid nåt!
Nattinatt!


23/2: Målar igen.

Jaha, minus 29 grader kallt. Ska det va så här, va? Va? Svara då!
Jag vill då inte ha denna kyla. Brrr... Inte min smak alls. Vi ser till att hålla elden i kaminen igång här hemma nu. Blir utkylt fort annars.

Igår var jag med jobbet på Hjärt-lungräddnings kurs. Eller fortbildning är väl mer rätt. Gick bra. Tycker det är så himla bra att man får lära sej detta. Och öva är ju det enda rätta. Kan tro att minns man hälften när det väl gäller så lär man vågar göra nåt iaf. Huga.. vill ALDRIG behöver använda kunskapen på riktigt. Otäckt.
Tycker nog att de där huvudena med lungor på är läskiga oxå, men det fick jag tvinga mej själv att tänka bort.

Å.. vill hem och dona igen. Målade en bokhylla vit igår. Bara grundat än så nu vill jag bara fortsätta. Kommer bli så fint! En hel del roligare än att måla tak oxå.... Bilder kommer sen!

Ha de gött, och go morron på er!

20/2: big brother golv.

Big brother! Nu har det börjat. Kollar in deltagarna nu. Spännande! Såg just en som varit kille tidigare. Kunde jag inte tro.. Tänk att stängas in så där. Skulle man klara det? Bara okända människor. Inget facebook, ingen blogg.. Haha.. :-) Måste berätta, vi var till stan i helgen. Kom ju på att det fattades två förpackningar golv till sovrummet. Så in på Byggmax och leta. Nix fanns inte. Efter letande i datan där så Skulle det finnas 11st kvar. Ut på lagret och leta. Där fanns en hög, hurra, men den högen skulle till Övik. Suck. Men U var snabb och såg att det var endast nio som låg där. Alltså fanns det två till. :-) Och vi fann dem! De låg där på hyllan ovanför och väntade på oss. Härligt, vilken lycka! Så nu är det fixat och sen in på Ikea, och fixade en bra hylla till bra pris som passade bra i E rum. Ikea är bra det! :-) Hittade även det jag ville ha till min walk-in closet i sovrummet. Kommer bli så bra. :-) Men nu blir det sova här. Nattinatt på er!

20/2: Rensat bilder

Hej!

Nu har jag legat på slösidan här gällande skrivandet. Nåt annat jag har fyllt tiden med är att rensa min dator från gamla kort. Har ju sjukt många bilder här. Inte bra. Just nu har jag bränt en hög med skivor och sparat bilderna ändå i en mapp (för säkerhets skull, ett tag till) och där i finns nu 26,8GB, vilket är ungefär 20 300 st filer. INTE KLOKT! Eller hur?! Och jag är inte alls klar än... Huga.. finns kanske en liten anledning till att datan är lite seg..
Hoppas iaf att denna åtgärd ska kunna hjälpa den och mej från att bli smått galen här, när allt hakar upp sej.

Det är ju ett problem just detta med att man tar så många bilder, och sen har man svårt att slänga de som inte är tipp-topp. Eller de som man tycker mindre om iaf. Nåt att börja med kanske.

Läste i tidningen idag nåt som gjorde mej både ledsen och arg. Oljekatastrofen. Att det ens kan/får hända nu. Gått på grund, läst fel. Jamen va inte kapten då om du inte kan läsa rätt! Bild på en fågel helt igensmetad med olja.. gör ont i mej  att läsa sånt. Och tänk vilken miljöpåverkan detta har, under så lång tid framåt. Usch.

Har ni kollat på Lets dance och "Mellon" då? Det har jag. Blandad kompott i Melodifestivalen, men tyckte nog det fanns några bra låtar där ändå. Och på danstävlingen så är jag fortfarande less på Alexandra.. och tycker att Figge är helt outstanding!

Jag kan ju knappast säga att jag har varit duktig på detta med fotoprojektet.. förlåt...
Men jag har ändå gjort så gott jag kunnat, pga mitt jä... data-krångel. Har iaf kommit till dag 9 vilket skulle vara: Dagens. Jag hade bestämt vilken bild jag skulle lägga upp, men det gick ju inte då, men här kommer den:



Det var verkligen dagens, en massa anläggningsnummer som jag satt och ändrade referenser på. Trodde aldrig jag skulle bli färdig, men det gick de med. 

Temat för dag 10 är: Detta gör mej glad: (och nu är det just det där med att välja igen..)

Men när himlen ser ut så här då är jag glad!


Och om jag då fått gått ut i landet och plockat in dessa, så blir jag ännu gladare!



Mums som sagt!
Och så sista då, att få resa till värmen, ligga på en strand... :



Å va jag vill det nu. Slippa detta kalla väder ett tag. 

Men istället ska vi nu äta middag som blir pizza här och senare njuta av tokarna i Solsidan igen, härligt!
Hoppas ni har en trevlig söndagskväll!

 

18/2: Fredag morron.

God morgon!
Tidigt är det, men fredag! Härligt de!
Ja som ni läst så gick det åt he..... igår, igen med internetet. Morr.... Gav upp och började lägga över massa bilder på skivor istället, för nu ska dator-rackarn iväg till doktor-Sten minsann. Och där ska han får göra precis vad han vill med den. Orkar inte längre, den måste lagas. Nåt ÄR fel. Suck....

Ja nu är det väl bara att "springa" igång dagen och se till att få allt gjort tills man vill sätta sej i tv-soffan och myspysa =) (egentligen skulle jag behöva måla taket, säker två gånger igen, plus lilla taket som ej har blivit målat en första gång ännu, men jag tror jag tar en lugn fredag ändå )
Och allt städande.. fixade badkaret igår iaf, och E tog resten inne på toan, åh.. va glad man blir då! Tack!

Vi får väl se vad jag hinner (läs:orkar) med idag.

Ha en go dag, så hörs vi!

17/2: Favoritbild

Haha nu sitter jag här med två mobil-nördar som pysslar på för fullt. Jag känner mej utanför. Suck.. vill ju oxå. Måste fixa det =) Men det var ju det där med att välja.. ;)

Försökte dona med internet igår men icke. Och nu har jag testat hur många gånger som helt. Bytte till Telia och försökte med det men nä. Efter många försök, i med Telenor igen och vola! Det funkar! Undrar just hur länge. Är himla less på detta nu.

Ska lägga upp dag 8:a på fotoprojektet, vilket är: En favoritbild.



Älskar denna bilden på min dotter!

Har ju massor av favoriter, så jag måste lägga upp en till oxå:



Har lagt upp den förut med det spelar ingen roll. Denna är så himla fin. Alla fyra kidsen i ålders-ordning å allt. =) 
Sommarbruna blonda småfisar! Länge sen nu detta.. 

Dag 9és bild ska vara: Dagens.
Hm..
Tror det får bli en ...........................................................................................................
........................................................................


ja just det ja, där försvann internet ......... igen.........
 

15/2: Onepiece - foton

Internet funkar. Törst nästan inte skriva det, men ja..
Gårdagens fototema var "grön" så jag har letat en jättefin bild på massa löv som jag tyckte om. Men igår så överraskade min kära sambo mej med en så vacker bukett blommor på mitt jobb så jag tar en snutt av den istället!



Grönt och fint, och ett litet sött hjärta, på alla hjärtans dan! Blev så glad!
Visst är den vacker?!



Rosor är det bästa ändå!



Hade tänkt baka en kaka oxå men det blev inte av bara. Får bli till helgen istället. Kul att testa recept. Fick ett recept på en soppa oxå idag av en kollega. Blir spännande att prova, speciellt då jag inte är så mycket för soppor. Men testa kan man alltid.

Jo jag skrev ju om att jag tycker vissa bilder en del tar ser för taskiga ut. Ja, så är det, jag vet, alla tycker olika och vissa kanske tycker detta är det snyggaste som går att göra. Men nja.. jag vet inte ja. Tycker det ser väldigt korkat ut.. Vad tycker du?



För att testa detta: fixa håret lite, ställ dej framför en spegel, fota med mobilkameran, viktigt: att mobilen syns. Och det kanske viktigaste: pluta med munnen..eller vad man ska kalla det.
Hahaha.. jaa, jag tycker inte det blir så bra. Eller ÄR detta snyggt??
Hm.. kanske ska börja med veckans bild, som ska se ut ungefär så här!

Nä nu ska jag inte vara dum här. (men kan ändå inte förstå vitsen med den munnen..)

Jag har snöat in på en mysig sak oxå nu. En Onepiece. Visst vet du vad det är? En sån där hel overall som vi alla skulle ha vääägrat bära för typ två år sen. Men nu, vill ha! Hörde talas om dem först när Ti och Na hade varit i Turkiet och jag har för mej att de köpte en varsin där. Det började tydligen i Norge och nu har alltså jag blivit sugen på att mysa runt i en sån här.
Har hittat några häftiga och fina. Här kommer några bilder på dem, från deras sida.


Gillar ju rött, men lillan tyckte denna gick mera åt orange hållet..


Den här är skithäftig, men jag tycker man ska var en del yngre då faktiskt.


Denna är skitsnygg tycker jag.


Men denna är min favorit bland dessa! Visst är den väl fin, och mysig och alldeles underbar.. haha!
Vi får väl se hur det blir. Kostar ju en del. Vill så mycket hela tiden, och det kostar ju pengar alltihop.. tja, sånt är livet! =)

Visst ja, igår när jag donade lite här hemma, plockade undan och slängde en del tidningar och reklam.. hur mycket kan det bli egentligen.. så skulle jag ställa undan en liten plättpanne-ljusstake. Den hade massa stearin på sej så jag spolade hett vatten på den och vipps så lossnar en bit och titta vad som kom fram då:



Visst ser man ett fint litet hjärta där! På den dagen och allt, gulligt tyckte jag.

Nu ska jag kolla lite på andras bloggar en stund, vill kolla in massa foton från projektet =) Så många som är så väldigt duktiga. Kul!

Men slutligen lägga upp dagens tema: en bild jag aldrig tidigare lagt upp.
Den kommer här. En vacker bild ut på våran baksida.



Mors da!


14/2: Alla hjärtans dan!

Har krånglat med datan nu. Suck. Skulle lägga in dagens foto men kameran ville inte det. Elle rättare sagt, datan ville inte hitta nån kamera. Jag ville lägga in en Jättefin bild på gröna blad från en vacker bukett blommor jag fick idag av min kära sambo! Jag blev så himla glad! Han överraskade mej på jobbet med dem, och sen lunchade vi tillsammans. Mysigt! Jag får lägga in den bilden imorrn istället men gaah...va less jag blir när det inte funkar. Nu ska jag hoppa i säng här. Och hålla tummarna att min söta dotter inte blir sämre i förkylningen. Visst ja, ville ju lägga in ett inlägg med bild ang hur vissa fotar sej själv. Jag tycker bara det ser för löjligt ut. Men..det får ni se imorrn :-) Kramen på alla hjärtans dagen och Nattinatt!

13/2: Show forts.

Solsidan var toppen som vanligt! Herregud, gå till doktorn för undersökning det går inte de. Men vända upp ändalykten i en bil mitt på ljusa dan, de går finfint de. Hehe.. 

Måste ju lägga in fotoprojektbilden oxå, nu för två dagar. 
I lörddags var temat: Min hobby.
Och för er som inte vet det så är det ju dans! Här kommer bilder på detta.



Detta är bilder från träningen i fredags, innan festen drog igång =)
Och jag gillar ju pardans oxå, framför allt bugg och salsa. Här en fox, som allt som oftast slutar i bugg när Fredrik och jag dansar:

 

Vi övade en del Bachata oxå när vi ändå höll på. Här lite "benkrok" =) Härlig dansbild tycker jag.
Hoppas att Lina och Hector ser att vi övar lite iaf =)  



Dagens tema är: En gammal bild.
Jag har funderar på vad jag ska lägga in. Har ju riktigt gamla bilder i album men det blev den här nu:



En bild från 2007 på U och en av alla små söta kattungar vi har haft här i huset. Denna lilla kisse blev väldigt speciell för oss då han gjorde sej riktigt illa i munnen av att bita i en elkabel.. huga.
Men det ska jag inte berätta om nu.

Jag avslutar dagens inlägg med en bild på min kära danspartner Idha med de häftiga strumporna, och glada jag från i helgen.





Nu går jag och sussar gott, nattinatt på er!






13/2: Show!

Vilken härlig helg det varit! I fredags skyndade jag ju hem i all hast för ett snabbt inlägg och sen skyndade jag mej att packa alla kläder och smink och prylar som skulle med upp till Bräcke. Hade "möte", eller jag vill inte kalla det så egentligen utan en god middag och massa surr. Sen fortsatte kvällen med mycke härligt jammande, fullt med musik, barhäng, salladsätning och krossat glas.. hahaha.. ja det mesta med andra ord =) 







Vi hade jätteskoj där och trots att larmet gick och en efter en blev lite väl runda under fötterna så höll vi ut till fem på lördag morron. Natten slutade med att en kollade bubbelpoolens temperatur med huvudet, och nä, det var inte varmt (vilket var tur, annars vet jag inte när vi hade kommit i säng)



Idha o jag delade hotellrum och guuud va skönt det var att lägga sej och sova där på morronen. Huga..jag hade ju varit vaken ett dygn då. Jag kan säga att just precis nu, har min kropp fattat det. Har blivit toktrött! Blir Solsidan och sen hopp i säng för min del.

Showen igår var en hit! Så himla kul! Och Tack publiken, ni var fantastiska! Vilket ös det var, och alla busvisslingar där på slutet fick mej att fundera om jag skulle få tinnitus eller inte.. =) 
Det är en otrolig känsla av applåder och att se glädjen i publikens ögon när de sjunger och tjoar med oss. Idha och jag hade en ny dans oxå som vi var lite pirriga över, men det gick jättebra! Så skönt! Hennes snälla vän från Stockholm var där och filmade oss oxå. Har kollat på det och ja.. hihi... Man sitter och tittar mellan fingrarna ibland, men helt ok ändå. :) Man är ju ändå aldrig så bra som man egentligen vill vara.

Oj oj.. trodde jag skulle hinna skriva färdigt, men icke, Solsidan nu.
Hörs snart igen!
 


11/2: Baggis

Härligt att sluta tidigare på en fredag! Perfekt, och solen skiner oxå.
Ikväll bär det iväg till Jämtkrogen i Bräcke för en kväll med Guldhitsarna! Ska bli så kul att ses. Springer runt och packar och donar här nu och undrar om jag kommer få med mej allt.. Kanske ska göra en lista ändå... =)

Dagens foto är: familjemedlem.
Så här kommer en av dem.



Bilden är på våran katt Bagera. Han var ju väldigt liten på den tiden, och är väldigt stor nu =) Lillmagen hans...!
Han kallas för Baggis och är en kastrerad snäll kisse och räknas självklart till en av familjemedlemmarna.

Nu blir det inge mera just nu, måste ju packa. Och inte glömma kameran heller, batteriet är på laddning.
 
Ha det så gott, det ska jag! Guldhits nästa!

10/2: Favoritpryl

Dagens bild: favoritpryl



Himla svårt att välja en favoritpryl tycker jag. Eller det är väl som vanligt, jag har svårt att välja.. jämt. Men mobilen vill jag ju ha med mej överallt, hela tiden så ja, måste kallas som favorit. Datorn skulle oxå kunna vara en sån "pryl". Men ja nu blev det min fina röda mobil.

Som jag vill byta ut.
Ja nu har jag ju fallit för frestelsen att skaffa ny mobil. Har velat (åter igen, kan ju inte välja) mellan en HTC desire HD och en Iphone 4. Just för tillfället så leder Ihponen =) Ska jag skaffa en sån nu så måste jag lösa ut min mobil. Kostar en del men jag vill ju... suck.
Och så får jag isf försöka sälja min fina röda! Nån som är intresserad kanske?! Säg bara till!

Hade ju tokont i ryggen igår och i morse. Kände att det var läge för ett kiropraktor besök, då jag har showen på lördag. Vill ju att det ska funka. Fick en tid hos duktiga Sandra innan lunch så nu känns allt så mycket bättre! Tusen Tack för det Sandra! Men haha.. ja ont gör det ju men idag så tog min kittlighet över där ett tag. Inte klokt. Fick skärpa mej allt vad jag kunde för att inte ta bort hennes händer. Kändes som om hon hade tummen i min mage där ett tag. =)

Blev ingen Zumba för mej pga ordination "viloläge i soffan" av Sandra =) Men skjutsade upp lillan iaf. Kul att hon vill gå, gick jättebra! Nu körs tvättmaskinen för fullt här. Måste fixa allt inför helgen. Imorron far jag upp till Bräcke för träff med Guldhits-gänget. Ska bli skoj! Vi ska ha möte, äta och dricka gott. Blir kvar över natten oxå. Blir en lång helg.. men det går. Och nu har jag hört några Ånge-bor som kommer vara där oxå och då blir det alltid lite extra pirrigt.

Skulle behöva köpa nya dansskor oxå, mina är helt blank under sulorna nu. Inte bra. Och nya strumpor, lite mörkare. Nåt mer kanske.. ja skulle vara roligt att fixa nånting fränt till våran låt Hot and cold med Katy Perry. Har gjort en dans till den nu som vi ska köra för första gången på lördag, spännande. Är ju osäker på hur låten kommer sluta och så, men det löser sej nog.

Nu börjar ett program jag vill se på tv så jag tar några digistive kex och kanske får jag smaka lite av en smoothie som jag hör att lillan fixar nu oxå, om jag har tur =)

Hoppas ni har en trevlig kväll i snöyran!


10/2: Ryggen

God morgon!
Attans va tidigt det är. Men det går, bara att kliva upp och göra sej redo inför en ny dag. =)
Hoppas på en bra dag med mycket sol igen. Men.. nåt har hänt med min rygg.. Känns som en hakning, inte bra alls. Har ju show, ska ju dansa för fullt. Har smörjt in mej med sån där salva som ska gå in i huden och göra underverk, håll tummarna hörrni!  Usch.. undrar just om nån kiropraktor/naprapat finns ledig i Ånge idag??
Nån som vet?


Och ja, även om bilden inte är på mej så är det just där som problemet sitter, känns det som iaf.
Vet ju att det inte behöver vara så, av erfarenhet men..

Nu fortsätta här, ha de gött under dagen!

9/2: Fotoprojekt & recept.

Härlig dag vi har haft, eller hur?! Solen som skiner från klarblå himmel, det är nåt de. Lite kallt men bättre sol än mulet. Man får liksom energi som far runt i kroppen, trevligt!

Hade ju en hel del problem med mitt internet sist...och nu håller jag tummarna här att det ska funka att skriva färdigt mitt inlägg idag. Annars... :(

Var på ett härligt aerobic-pass i måndags! Pernilla är jätteduktig som ledare, alltid kul pass. Men haha.. det kändes som om jag inte fattade nåt där imellanåt. Snurr på snurr åt alla håll =) Och E var oxå med, och hon tyckte det samma. Hoppas bara vi kör samma nästa gång så vi lär oss riktigt.
Vill ni titta in till Pernilla så här kommer länken: http://hemmahospillan.blogg.se/
Och att hon fått sitt andra barn bara för inte så länge sedan, ja det kan man inte tro när man ser henne och hennes energi.

Har tänkt nu några dagar börja med ett projekt som en blogg-vän startat. Det handlar om foto. Man ska lägga upp en bild varje dag under en månad, på olika teman. Häng på du med vettja! Och är du med så länkar hon din blogg, så alla kan kika på varandras bilder. Här finns all information om detta och Josefins fina blogg: http://landhagen.blogg.se/happydays/

Dag 1 är temat: självporträtt.
Så här kommer min bild



Så där ja, äntligen igång!
Ska bli kul att följa andras bilder från dag till dag oxå. Kul idé av dej Josefin!

Gjorde en smaskig paj till middag härom dagen. Den är verkligen jättegod och enkel att göra. Här kommer receptet för er som vill ha det:

Paj med skinka, bacon och fetaost:
Degen:
4dl mjöl
1tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 gr margarin

Blanda samman och tryck ut i en pajform

Fyll skalet sen med knaperstekt bacon, strimlad rökt skinka, fetaost i bitar och riven ost uppepå.

Blanda 3 ägg, 2 1/2 dl mjölk, salt och peppar och häll det över pajen.
In i ugnen ca 35min i 200grader.
Smaskens!



Visst ja, fick frågan om vilket märke det var på mitt knalliga rosa nagellack så här kommer det:



Kul med färg!

I söndags tittade vi som vanligt, vem vill missa det, på Solsidan. Vilket underbart program det är, så underbara karaktärer allihopa. Hörde nåt på radion om skriverier att den andra säsongen inte hade lika många tittare.. Bläk säger jag bara. Kan folk inte bara tåla att dessa människor är duktiga på det de gör och att vi alla (nästan ju) gillar det!  Lite mycke avundsjuka ibland, ingen får sticka ut och vara bättre än nån annan..



Under tiden vi skrattade och myste över programmet så delade U och jag på en liten gullig flaska rött vin. Mums va gott det var. Var verkligen länge sen jag drack rött vin nu. Måste köpa hem detta vinet igen för gott som sagt. Perfekt med dessa små flaskor så man kan prova sej fram lite.



Nu ska jag träna lite dans här, eller träna.. gå igenom danserna iaf. Har ju show i helgen igen! Kul! Och ja det är ju typ helt kört att göra nåt åt sej själv innan lördag så nu tar jag en kopp kaffe och en kaka här till att börja med.
Ha en trevlig onsdagskväll!

7/2: Skitinternettelenorsbläk.

Men morr va less jag bliiiir. Här har jag suttit och skrivit och lagt upp bilder, och lagt in min första bild i fotoprojektet. Och så bara... kommer en gul ful liten triangel upp på internetikonen och allt bara är ogjort. Jag blir så jä... arg. Kommer slänga mitt telenor-modem tror jag. Måste ringa dem imorrn och fråga va sjutton som händer. Har de inge svar så.. bye bye säger jag bara. (lär väl hamna i nån kö och bli sittande en evighet... och det har man ju tid med... inte.)

Nu är jag så less så jag inte ens orkar börja om här. Skrot.
Nattinatt.

5/1: Skolfotograf

Va skoj! Har hittat igen bilder på mej när jag var skolfotograf. Det var en gång när det gjordes ett reportage om mitt dåvarande jobb, hade glömt bort att det gjordes. =) Kul att se! Och att ha kvar så klart.
Så här såg det ut:













Det var ett jätteskoj jobb! Men en hel del bärande och kånkande på massa tung utrustning. Jag minns en gång på ett dagis jag var på, minns ej vart det var i vårt avlånga land. Men där fanns en liten kille som var väldigt blyg. Han hade aldrig varit med på skolkorten, då han praktiskt taget gömde sej just då. Stackarn..

Efter mycket om och men, med min lilla teaterföreställning med lille "Ragge", (en liten mjukis-figur jag alltid hade med mej när jag fotade dagis) så kom han fram. Han hade en liten bil i sin hand minns jag, och vågade inte titta upp på mej. Fröknarna ville, så klart, ta ifrån honom bilen, men jag tyckte den skulle vara med. Gillade när barnen hade något personligt med sej. Bara gulligt och minnesvärt om det kom men på bilden.

Han stod en bit ifrån den lilla ställningen, låssas-stols-ryggen, där han skulle lägga sina händer. Han ville inte riktigt gå ända fram. Fröknarna försökte och höll på men det blev inte bättre. Tillslut så bad jag dem låta bli honom och så började jag köra min lilla "Ragge-historia" igen. Och efter en rätt lång stund, (de andra barnen var fotade och jag hade inte någon mer skola att fara till den dagen så jag kunde ta tid på mej) så började han le lite där med sitt huvud hängade. 

När jag såg det så blev jag så glad, kände att jo detta skulle nog gå. Bara en stund till så. Och ett tu tre så log han sitt finaste leende och tittade upp på mej och klick! Där satt bilden! Jag är än i dag så stolt över just den. Så vackert litet barn, och ett vackert porträtt blev det. 
Undrar hur han har det idag... 

Han fick sen titta på skärmen och se sej själv och då pekade jag på hans lilla bil som han höll så hårt i handen och han log då igen när han såg den. Glad glad glad!

Här är lille Ragge!



Det var min käre mentor Stefan som lärde mej knepet att fånga uppmärksamheten hos barnen när man fotade dagis. Det är ju inte helt lätt minsann. Många lärare som bara ville få det gjort, med många föräldrars förmaninga om hur deras barn ska se ut och sånt.. Men tricket han lärde mej funkade! Och skulle jag ut igen nån gång nu så skulle jag absolut använda samma teater.

Jag satte mej på golvet framför barnen och hälsade på dem. Frågade lite om de visste vad vi skulle göra tillsammans idag och så. De var uppmärksam typ två minuter innan de började skruva på sej och peta på varandra eller klänga sej ur fröknarnas grepp. =)

Sen talade jag om att jag hade en vän med mej idag. Och standard var då att alla barnen kollade mot dörren. hihi.. Men jag berättade då att det var en väldigt liten vän och han fanns bakom min rygg. Då stirrade alla bara på mej konstigt. Jag sa att han var lite blyg så man måste vara lite snäll och försiktig när man skulle få se honom. Nu satt alla på helspänn. Då frågade jag om de ville se honom, vilket se så klart ville. (nu var det inget barn som petade näsan, grät eller ville därifrån) Jag tog min hand bakom ryggen och drog sakta fram hans lilla huvud bakom mej, och sen skyndade jag att ta undan honom bakom ryggen igen. Han var ju blyg.

Förklarade att han är ju så väldigt blyg lille Ragge. Kanske de ville hjälpa mej att få fram honom. Bad dem ropa ett litet: ragge kom fram! Och ja ni kan ju förstå, de var med på noterna direkt. Full av förväntan om vilken liten krabat detta var. Till slut var han framme iaf och då förklarade jag att han måste vara med för att annars fungerade inte min kamera. Ragge måste alltså ligga på mitt huvud, helt still annars blev det inga bilder. 

Barnen lovade hjälpa mej att hålla koll på Ragge så att han inte skulle smita. Jag la honom på mitt huvud och vände mej om för att gå till kameran. Lutade lite på mitt huvud så han trillade ner och barnen bara skrek... han smiter han smiter...! Jag skyndade upp med honom igen på huvudet och berömde barnen för att de höll koll på honom hela tiden. 

Hihi.. ja det var ett lätt sätt att få dem att titta på mej och vara så där glada och "öppna" som man vill att de ska vara på bilder.  Väl framme vid kameran så ställde jag in skärpan och sen tippade jag huvudet en gång till så att de var helt med mej, och precis då när de var uppihejsan och glada så klick så var bilden klar! Toppen-knep!

Himla roligt var det när jag sen åren efter kom tillbaka till dagiset/förskolan och barnen springer fram till mej och frågar om Ragge var med! Kul att de kom ihåg och klart han var med! Hur skulle det annars gått?! 

Haha.. minns nu en liten tjej som blev så till sej så när Ragge föll i golvet så sprang hon dit och plockade upp honom till mej. Det var ju inte riktigt det jag ville, tog lite längre tid att bli klar, men det gick det oxå. Sötingar!

Nu ska jag måla tak en stund här, måste ju bli klar för att sen fundera ut hur vi ska ha väggarna där.. dessa val här i livet =)



Ting på er!

3/2: Zumba

Hejsan! Vilken skön vecka det varit. Har tränat tre gånger vilket känns toppen. Varit på Zumba ikväll, jag och lillan. Jättekul var det! Spelar stor roll vem som leder och Agneta är duktig! Och det känns i mina lår att vi var på Indoor igår :-) Härligt! Vi var i stan i veckan oxå. Jag skulle till frissan Petra för en svängom med utväxten igen. Gjorde håret lite brunare. Men ja, så lite att säkert bara jag ser det. Perfekt, helt i min smak :-) Köpte en mixer då. Vet att E har velat ha en sån länge, säkert flera år. Men nu finns den här hemma och oj va goda smoothies vi gjort. Toppen! Använt yoghurt, banan, blåbär och hallon mest. Mums va gott det är. Och känns ju lite nyttigare än att bara fika mackor varje kväll. Hittade nåt recept på avocado och ägg oxå. Spännande. Ska sova nu, blir gött de. Och imorrn är det fredag. Mysigt! Kram och Nattinatt på er!

2/2: indoor walking

Varit på indoor walking ikväll med lillan. Jättebra pass med Bea. Och Jämarns va jobbigt det var. Skrot att man ska ha så dålig kondis, men det kan ju (väl) bara bli bättre :) Himla skönt var det iaf. Ligger i sängen nu, ska sussa och drömma om min 'kärlek'- mobilen :-D Nattinatt!

2/2: Kär!

Gomorron på er!

Tänk va gott det kan vara med en banan och en kopp kaffe på morronen. Kändes perfekt just nu de. Ville lägga in ett inlägg igår men det ville inte min dator och inte min mobil heller. Åtminstone så ville mobilen inte lämna ifrån sej några bilder.. skrot.

Har gått och kärat ner mej tror jag. Ja, det är nog så. Föremålet är en mörk snyggning. Jag vill verkligen ha ha ha.. En HTC desire hd! Suck....


Bilden är från Google.se

Att det kan bli så här. Galet ju. Helt uppihejsan över en mobil. Oj oj oj..
Nä får nog lugna mej lite, och jobba på och hem å måla istället.
Ha en go dag!


RSS 2.0