Morsdag!

Grattis mamma på morsdagen!
Och Grattis till mej på morsdagen min! Härligt att få en "egen dag" bara så där, utan att det är födelsedag.
Idag sov Emmi och jag jättelänge. Sen blev det en härlig mor&dotter dag i stan. Vi strosade runt och tog det lugnt bara. Väldigt skönt. Trodde vi skulle hitta några skor till hennes avslutning, men icke. Inte idag. Men hon vet vilka hon vill ha iaf.

När vi kom hem igen så bar det iväg till Ovansjö till Uffes föräldrar och fika och gratta. Sen tillbaka till Ånge och upp till mamma och pappa och fika lite till. Vi hade med oss ett ben till Cirro oxå så han blev riktigt nöjd. Han är så go och snäll den vovven! Och vacker! Titta bara: 

                                                                   

Mamma hade tagit fram min student klänning oxå. Gud va fin den är. Jag tog hem den och skyndade att prova. Trodde nog jag skulle komma i den.. men icke.. kom till häfterna. Huga va liten jag måste ha varit. Och det var storlek 36 på den. Men kanske, om jag losar lite i vikt så... hehe.. =)

Och nu sitter jag här nyduschad och ska hoppa i säng och sova gott. Men först ska jag ge dotra en stor lång go kram och sen gå och lägga mej. Blir att läsa lite oxå, läser nu boken "Snabba cash", bra från första sidan. Sånt gillar jag. Men inte så smart att börja läsa den sent på kvällen som jag gjorde, skapligt trött morronen efter. Men ikväll blir det en liiiten lässtund iaf.
Nattinatt!

29/5: Ibland upp och ibland ner.

Hejsan!

Det blev ingen dans för mej i torsdags. Jag var så himla trött redan på nervägen att jag höll på att nicka till två gånger. Tog egen bil ändå, för jag hade ju förhoppning om dans. Men jag kände nog redan då att det inte skulle bli av. Pallar inte när jag inte får sova riktigt. Och vetskapen om att jag skulle upp tidigt på fredags morgonen gjorde inte saken bättre.

Men seminariet gick bra och det var intressant att höra om nyheterna till vår växel, som bara krånglat sen första stund vi fick den på jobbet.. Och även om det var intressant att höra så satt jag och höll på att somna där ett tag. När vi kom ut igen så spöregnade det. Jag hade parkerat ganska nära så det var inga problem. Men stackars Laila hade en bra bit att gå, så hon var rejält blöt när hon var framme vid bilen. Jag for ut till Birsta och där var det packat på parkeringen så det blev till att ställa sej en bit ifrån entrén. Brukar ha tur att hitta nåt nära, men jag orkade inte snurra på där. Ville bara in.

Väl inne i Birsta city så gick jag direkt till Vila. Där hittade jag jeans och en top. Kul! Var där ett bra tag och provade och provade.. Sen gick jag in på H&M och hittade toppar och linnen där som jag tog med in i provhytten. Några yes och några no. Himla kul iaf! Och klart man blir glad när man hittar fina toppar för 49:- Älskar att fynda! Hoppas nu bara det blir sommar och sol och värme nån gång..
Här lite shoppat:  

   


På fredagen var vi på personalmöte i Sveg. Segt att fara dit, men det gick bra ändå. Och på hemvägen svängde vi in på Dollar Store och jag köpte två nya glasskålar till sallad, chips eller nåt. Det var dags, våra som vi har är lite väl kantstötta nu. Hittade ett fint halsband och tre par örhängen oxå. Kul med sånt, då Emelie och jag gärna delar smycken. Sen när jag kom hem så sov jag en stund på soffan. Var så himla skönt att få vila lite. Sen in i duschen och göra sej klar och redo för Kulturnatten. Det har blivit en rätt stor tillställning i Ånge vilket är jättekul! Många kommer ut och roar sej, inte bara de yngre. E for upp lite tidigare till kompisen Emma. Sen hämtade vi upp dem när vi skulle fram och äta. Vi käkade på "Knuten" och det var riktigt gott. Ett glas rött till oxå gjorde susen. Kände inte alls för att dricka nåt egenligen, men smaskens till maten. 

Sen hamnade vi på Mittis. På torget uppträdde band oxå rätt länge, men vi ville vara inomhus. Kul med mycke folk och att sitta och surra lite. Men efter bara ett tag så var nog både U och jag rätt nöjda. Det var inget speciellt band heller som lockade nån av oss. Hade gärna sett Mindbuzz, men de spelade bara ute på torget, och betydligt tidigare på kvällen. Synd. 

Vi tog en taxi hem, fick den direkt vilket kändes skönt. 
Sen hände massa tok. Jag hämtade E senare på natten och hon var inte en glad tjej. Fy alltså.. det värsta är att se ens barn ledsen. Det gör såå ont i en. Och jag vill inget hellre än att ta över henne smärta och låta henne slippa den. Jättejobbigt.
Life really sucks sometimes.   
Jag vet ju att det går över, men det är en svag tröst en stund som denna. *kramar om henne*

Idag har vi varit till Ovansjö och fått våra små gurk och tomatplantor. Satte dem i växthuset och pillade ner lite andra frön oxå när jag ändå var igång där. Kul är det! Och lite svårt att tänka sej att de där små plantorna ska kunna växa och ge oss massa tomater och stora gurkor längre fram. Häftigt. Och jag hoppas så att de där små fröna kommer gro oxå nu, så jag får fina blommor sen.  Men får vi bara lite värme nu så ska det säkert gå bra. Jag är himla sent ute men men.. Även satt paprika och melon. Har gjorde det förut oxå, och egen paprika borde ni testa. Enkelt och jättegott!  

Här en fin gurkplanta.
    

Och tomat.


  

Och självklart planterar vi plantorna i sand och med gräsklipp som gödsel. Perfekt. 

Nu blir det nog sängen här, om inte E vill ha sällskap till någon film. Jag är jättetrött med vill hon så självklart ställer mamsen upp. Allt för henne, och speciellt nu.                                                    

27/5: Bachata.

Tänk att dans kan vara såå roligt! Jag blir så glad och lycklig i hela mej av att få träna dans. Igår var jag ju iväg på Bachatan. Jättekul kväll. Det är så kul att få lära sej nåt helt nytt. Var som vanligt med på både nybörjare ( vilket jag är ) och fortsättnings kursen, blir tre timmars dans de. Och Fredrik och jag buggade en hel del i pausen oxå, jättekul! Det var länge sen nu men som vanligt så känns det som om det vore igår :) Han och jag tränade ju massor förut och tävlade lite oxå, men det var några år sen de. Vi har lite olika silar, jag mer åt latin hållet och han rock, men det funkar jättebra ändå. Buggade på där i hela rummet, härligt med utrymme och det är aldrig svårt att ta stor plats när man buggar :) Och så håller man på för fullt, och när man stannar så svettas man som en tok. Huga.. Surrade och visade lite där ang dubbelsnurrar oxå.
Nästa gång är det sista gången på kursen, fy så trist de kommer bli.. 
Här buggar jag och Fredrik i Guldhits showen.



När jag for hemåt så bara njöt jag av kvällen. Tankade bilen, köpte grillad korv i baugett, ketchup, senap och vitlöksdressing ( som alltid ). Och en kaffe! Tycker verkligen om att vara ute och köra nu när det är så ljust på kvällarna. Himlen är så vacker med alla sina färger. Det småregnade lite ibland men alldeles stilla. Blev sugen att fotografera. Så nästa onsdag så ska jag försöka komma ihåg att plocka med kameran i bilen. Men då är jag rädd att färden hemåt kommer ta betydligt längre tid än det brukar.. 
Gött me körv.



Ikväll är det Blender på Ånäsparken. Jag och Laila här på jobbet ska iväg på ett seminarium i Sundsvall nu efter lunch idag. Tar egen bil för jag tror nog jag kommer bli kvar och fara på dansen. ;) Är ju trött och så men...

 DET ÄR JU SÅ KUL! Man blir glad i själen! 



 

26/5: Träning!

Nu är det full fart från jobbet mot stan och Bachata-träning i tre timmar, tjoho va kul!
Men trött som f.. så egentligen vill jag bara dråsa ner i soffan i sambos knä och sussa liten stund.
Va man ligger i va, vår ruset och nu dans. Och det är dans på Ånäsparken på torsdag oxå, osäker hur det blir. Orkar man..

26/5: Vi kom i mål!

Jepp, vi klarade det!
Jag, Emelie, Linda, Katarina L, Katarina F, Catarina B, Elisabeth, Åsa. Och den sistnämnda kom först imål :) Bra gjort! Himla häftigt lopp med bara kvinns överallt. Direkt efter jobbet när alla hade bytt om till "springkläderna" sina så gick vi över till Shish och käkade. Sen bar det neröver i två bilar. Parkerade vid sjukhuset och väl ute ur bilen hördes Peter Siepens röst när han peppade alla att vara med i uppvärmningen innan loppet.  Han är en sån himla frän kille! Och klart vi var med och värmde upp oss. Vi frös rätt bra där innan, men efter lite bensprattel och viftningar med armarna till Friskis & svettis ledning så var vi varma och (redan) flåsiga =) 
Här är det uppvärmning. 


       
Här är gänget.



Sen tog vi oss i sakta mak mot startlinjen och alla de olika grupperingarna. Vi ställde oss i "jogga" om jag inte minns helt fel. Även om vi visste att vi och många med oss skulle jogga en stund och sen gå. Det blev en himla fart på alla direkt och vi skrattade och tyckte vi höll på att svimma av att det var jobbigt. Hahaha.. Helt slut på en gång. Men sen när vi gått ett tag så kändes det jättebra. En härlig motions prommis i rask takt.
När vi närmade oss mållinjen så tog vi i och sprang över! Ett måste!

Härligt att sen ta ett gruppkort, hitta en bra fikaplats i det gröna och sätta oss ner på filtar. Frös som bara den gjorde vi oxå, blåste himla kallt. Men inget regn, hurra. Vi fikade av allt det goda, potatissallad, bröd, skinka, choklad, philadelphiaost, runda korvar.. , morötter och cider. Har säket glömt nåt, men mums var det iaf. Sen var det ett himla sjå att komma upp från filten.. kan inte förstå vad alla vi var stela och så i våra kroppar ;) Himla skönt var det att sätta sej i bilen och tina upp sen på hemfärden. 
                                                                          

Väl hemma så hängde jag upp min fina medalj på medaljtavlan i hallen.. Haha.. näe det gjorde jag inte. Men den ligger nu på byrån i hallen, och kommer sen hamna i byrålådan där. ;)
E hoppade in i duschen, blev färdig, skjutsade henne till F, sen fick jag äntligen duscha hett och hoppa i säng. Väldigt skönt! Trevlig kväll med trevligt gäng!                                                                                 

25/5: Vårruset 25/5.

Vårruset ikväll i Sundsvall!
Himla tur att man inte MÅSTE springa. Har ju verkligen ingen kondition. Tyvärr. Solen skiner, det blåser och är rätt kallt nu, men det blir nog bra. Vi lär ju slippa regn iaf. Vi är ett gäng från jobbet som far ner, och Emelie som oxå hänger på. Kul! Häftigt med ett sånt här lopp, bara för tjejer. Och vi, eller jag iaf far ju endast för sammanhållningen och  fikat efteråt ;) Och jo, visst känner man sej lite duktig som knatar runt oxå. Stod i tidningen att det var runt 5500st som var anmälda.. Häftigt!

Igår mailade jag till en snubbe ang en mc oxå. Vill såå gärna köpa den. Vi får se hur det blir. Håll en tumme så är du snäll! 

Emmi var till körskolan igår och fixade med synundersökningen, så vi äntligen kan skicka in alla papper för att få körkorts tillståndet. Och nu ska jag peppa henne så hon pluggar på teorin så ska nog kortet vara fixat snart för henne. ( och mamma Malin ska oxå sätta fart med pluggandet... VET ju hur jobbigt det kan kännas..) 

Morsning!  

23/5: Hello everyhopa!

Hello everyhopa!

Just den frasen sa min pappa en gång till ett tältande par i elljusspåret. Jag hade varit ute med våra hundar i skogen och det regnade massor. Och där, mitt på spåret, var ett tält uppslaget och dyngsurt. Jag sprang hem och berättade för mamma och pappa om tältet. Senare när pappa skulle ut med hundarna igen så hängde jag med. Spännande ju! Och väl där utanför tältet så: "Hello everyhopa" ropade han glatt, och jag skämdes så klart.. Ut ur tältet kröp två ungdomar som var dyngsura och svarade med brytning "Hello"! Det visade sej att de var ute och tågluffade och kom från Berlin. Givetvis följde de med hem och fikade och fick torka sina kläder, väldigt glada blev de två. Kul var det oxå för de ville gärna prata lite tyska med mej. Jag läste det i tre år så jag var och är ju ingen hejjare på de direkt. Men jag förstod och kunde prata lite iaf. Kul!
Skulle inte vara lika lätt idag direkt. Undrar just varför de hamnade just där, i elljusspåret.. och vad de har för sej idag. Vore kul att träffa dem igen. 

Idag har jag bara slappat. Skönt men ändå har jag velat göra nåt. Har varit så himla sugen på att baka nåt. Skrev efter ideér på facebook och fick jättemånga svar vilket var kul. Nu hade vi inte mycket hemma så.. Men imorrn ska jag inhandla en del så bakning ska det blir här i huset!  U har känt sej lite bättre idag iaf, tack o lov. Men är fortfarande inte bra. Tanya har varit kvar hela helgen vilket är kul. Vi sov länge allihopa idag och sen har vi bara surrat, ätit thai-mat, kollat tv och jag har rensat bland mina skor. :)
Man säger ju alltid, och det gör jag nu med, att man inte har några skor, och sen när man plockar fram dem så... jo visst finns det en hel del. Men massor är ju bara såå fula. Jag fattar inte. Varför har man köpt dem, och hur har jag kunnat haft dem? Sen finns det vissa par som man bara älskar men de är inte riktigt moderna längre. Och visst är det konstigt att man inte bara slänger de som man inte gillar. Nä det är precis som med kläder, jag lägger undan dem ett tag, så kanske jag vaknar en morron och kommer på att jag bara måste ha just de.. väldigt troligt, har hänt typ aldrig. Varför lär jag mej inte då tro? Nån sån där dum måste-spara-kan-vara-bra-att-ha-känsla, som är svår att göra sej av med.

Emelie hade haft det jättebra i Härnösand med släkten. Det hade varit fint där ute på havet när de strödde askan. Jag får tårar i ögonen när hon berättar om allt. Så himla känslig för sånt där. Lite jobbigt tycker jag. Hon hade iaf fått välja några minnen därifrån och hon hade fått en fin halskedja och tre hängen till det, jättefint. Märker att det betyder mycket för henne, vilket är fint. Emmi kom hem sent igår kväll redan, vi satt nere och kollade tv men hon gick å la sej på en gång, jättetrött. Matte surrade en stund och tyckte oxå att helgen varit fin för dem.

Nu ikväll kom Fredde ner oxå, trevligt. Var ett bra tag sen nu. De drog igång Guitarr hero och spelade för fullt ett tag. Jag är värdelös på det, men jag tycker det är kul. Jag försökte få dem att spela Wii med mej, men näe det gick inte hem hos ungdomarna. Inte den här gången. Nu har de stängt in sej och ska kolla på nån skräckis, jag och U ska väl hoppa isäng oxå nu. Jobb imorrn.. Att det alltid känns så tungt just på söndags kvällarna. Men väl där så går det ju bra, himla tur de.   

Apropå skor, så här fina såg mina svarta ut efter en kväll på dansbanan i Jättendal: Rätt så smutsiga.

                                                                        

Nu blir de sängen här, nattinatt!

22/5: Blender i Jättendal 21 maj.

Jätteseg känner jag mej nu. Trött i hela mej. Men glad att jag har kunnat bara slappa idag. Det blev dans igår! Hurra för det, för det var jätteskoj. Men det blev inte Erikslund och Jannez utan Ullis och jag, och Tanya, Mikaela och Jessica for till JättendalBlender istället. Hur kul som helst! Och vilket ställe. Länge sen jag var på ett så mysigt dansställe. Det är en gammal lada som är ombyggd på ett väldigt bra sätt. I källaren har de bevarat kobåsen och satt små bord, stolar och bänkar så nu är det fint fikaställe. Och jag hittade en fin tavla som jag gärna hade haft med mej hem, en svartvit bild på en kalv, jättesöt.

Dansade mest hela kvällen och det gjorde tjejerna med. Så kul och jag är så glad att de tycker att det är roligt att hänga med. Tog med Emelie, Tanya och Nathalie och Jessica till Järvsö en gång, och sen blev de fast. Nu vill de iväg igen så snart det går ;) Och nu på torsdag är det premiär för Ånäsparken, sommardansen sätter igång, så då blir det nog iväg för oss igen. De kör kl. 20.00-24.00 då, vilket är bra när man ska upp och jobba. Tror jag är på kurs i stan den dan, växelprogrammet vårat, så jag får se om jag ska stanna kvar där och sen åka direkt till dansen. Vore ju bäst så.

Emelie är nu i Härnösand med släkten. De skulle träffas i helgen för att sprida askan efter Mattias mormor, i havet. Jag hoppas att det blir en fin och trevlig tillställning för dem alla, och det tror jag att det kommer bli. De är sånna härliga människor, saknar dem.
Imorron kommer E hem igen iaf, och om jag känner henne rätt då så kommer hon säkert bara "mellanlanda" här för att sen vilja till Fredde på en gång, om inte han kommer hit förstås. :) Sötingar de där två!

Uffe känner sej fotfarande klen, fattar inte vad det är. Ont i magen som bara den och febrig. Knepigt.. Men liiite bättre nu iaf, för han har just druckit lite kaffe. :) Bådar gott de! Vi for till Ånge förut och köpte mat, kycklingtallrik blev det för Tanya och mej. U ville inte ha nåt. Satt ute på verandan och åt, trevligt. Och skönt att det inte är så kallt. Men det var de inatt när vi kom hem, fy va jag frös när Ullis släppte av oss här. Och när jag kollade termometern så visade den 1,8 grader bara.. huga. När vi for var den 22 grader varmt. Lite skillnad de.

Nu hör jag Tanya sitter och sjunger vid datan, hon är duktig. Jag önskar jag kunde sjunga. Tänk vilken grej, dansa och sjunga och få hålla på med de, som ett jobb. Oj va skoj. Men himla tuff branch. I bilen där släpper jag loss minsann och sjunger som bara den =) Då kan man vara vilken stjärna som helst. Tänker på Guldhits-gänget, där säger tjejerna att de vill kunna dansa, och de är jätteduktiga på att sjunga allihopa. Ofta tänker jag att: "jamen, alla kan ju dansa, men sjunga är en gåva". Men det är ju så att alla kan verkligen inte bli bra på dans heller, och alla kan inte bli bra på sång, hur mycket alla säger frasen: alla kan.. Man kan ju lära sej, mycket, men en del har en viss gåva bara, så är det. Som att en del kan teckna/måla så himla bra. Jag kan inte ens få till en streckgubbe som ser ok ut. Och det är helt sant. Värdelös på sånt. Och önskar så klart att jag kunde :)

Minns när jag gick en danskurs en gång i Östersund, vi skulle göra koreografi och skriva ner det i ord och beskriva i bilder. Som tur var jobbade vi två och två, så Ingela fick rita gubbarna och jag skrev. Så vi löste det iaf. Å va länge sen det var.. minns inte ens, åren går.. Ingela är förresten en moster till Emelies kille :)

Såg film förut, Gandhi, himla bra. Vilket liv, vilket mod och vilken styrka den mannen hade. Mycket jag såg känns bara så dumt, men det är ju lätt att tycka så när man lever i en helt annan tid och med helt andra händelser nära sej. Förstår inte varför människor ska behöva kriga och slåss. Klart jag vet varför det händer.. menar bara att det borde kunna lösas på andra sätt. Man blir så ledsen ( och även avtrubbad ) när man läser om barn och kvinnor som blir far så illa av kriget, och att det måste vara så nu, idag, år 2010. Önskar att alla muslimer, hinduer, kristna och så vidare kunde ha sin tro, men ändå leva sida vid sida utan att behöva känna hat. Otäckt är det. Skulle faktiskt kunna tänka mej att läsa religion nu. När jag gick i skolan tyckte jag bara det var tråkigt, som säkert de flesta tycker. Men nu känner jag att det vore jättebra att få en bättre förståelse för allt.

Tänk va mycket man vill och önskar hela tiden. Men det är väl rätt sunt oxå. Tänk om man bara satte sej ner och var nöjd med allt. Hm.. nä, kommer nog alltid vilja och önska mej framåt. :) Drömma bör man, annars dör man.

Nu har rumpan domnat här för jag halvligger här på solen haha.. Men har just tagit ett glas rött här och känner mej go. Tanya och Uffe kollar på tv och jag har chattat med Lotta i Stockholm. Vilken tid vi lever i va, sitta och skriva med varann bara så där. Med vem som helst, i hela vida världen, ja nästan iaf.. Finfint! Minns när jag var tonåring, Minervatiden, och jag önskade så att det kunde finnas nån som "jobbade" en en telefonkiosk som man kunde ringa till och fråga om just "den" killen var ute på byn :) Då fanns inga mobiltelefoner. Känns om jag är hundra år gammal ju.. Jag förstår verkligen kidsen nu att mobilen är det bästa de har, självklart. Når ju alla med den, hela tiden. Och Internet. Hörde en bra kommentar ang det: "vi säger och tycker att internet är nåt nytt och att det är massa hemskheter som finns där, att vi måste passa oss noga... "
Men vi måste komma ihåg att kidsen som växer upp nu, inte alls kan hålla med om detta. De har haft internet i hela sitt liv, det är ju inget nytt. Och vadå, ja massa hemskt, men de lär sej oxå mycket om att det finns mycke tok. Vi kanske var mera naiva, jag vet inte, va tror du?

Nä men om jag ska ta och stänga ner här och sen gå en våning ner, ta en liten skål med chips och sätta mej tillrätta i soffan, under en go-filt så klart, och kolla lite på tv jag med. Verandan drar oxå, men nä, blir soffan nu. Kramisar!

21/5: Solig fredag!

Freeedag, sol ute och dans ikväll! Sitter och bara längtar ut nu, och ser fram emot en härlig ledig helg.
Myyysigt!

Men inte så mysigt att Uffe inte känner sej så pigg, stackarn ligger under dubbla filtar och fryser..  Jag hoppas det är snabbt övergående, vilket det brukar vara för honom.

Dans ikväll på Erikslund! Får väl se om man kommer iväg men de lutar åt det. Blir nog bra när man väl kommer iväg, men just nu så skulle jag bara vilja sätta mej ute i solstolen och må gott. 
Hej på ett tag!
;)

20/5: Frissan

Hejsan!

 Igår var jag och Emelie till vår duktiga frissa Petra i stan. Och vi blev så nöjda! Längden på mitt hår är kvar, hurra.. och det blev lite ljusare som jag ville. Och Emelies hår blev betydligt ljusare igen oxå, så skönt. Det närmar sej hennes egen blonda färg. :) Gillas! Härligt när man verkligen är nöjd efteråt. Oftast så hör man folk klaga och att de känner sej missnöjda med håret när de varit till frisören. Och i mitt fall så brukar jag alltid tycka att de tagit för mycket på längden. Pratade en gång om det och sa att jag har ett födelsemärke som jag kan mäta håret till, och alltid klipper ni av håret en fem cm, oavsett om det behövs eller ej. Det gillades inte kan jag säga, och just den gången så klippte de bara liiite.
Men det är just så, och det spelar ju stor roll om man just vill spara ut håret eller ej. För om de gör så så kommer ju aldrig håret bli längre.

Syns kanske inte så mycket men, ja jag är ändå nöjd!


Sprag lite i affärer medans E satt och slingade sej. Men jag känner mej jämt så bortkommen där i gallerian. Är oftast ute i Birsta på Birstacity. Hitar inte riktigt inne i stan.. jobbigt. Men gillar ändå mindre affärer. Det var mösspåtagning oxå för studenterna och oj va skoj de hade där mitt på torget. Massa glada som dansade och sjöng.  Musik spelades jättehögt, det kändes som man var på disco mitt istan :) Och varmt och fuktigt som bara den. Bar vårjackan på armen och det kändes riktigt bra. Det var ju himla länge sen man själv gick ut gymnasiet nu, och inte hade vi mösspåtagning inte. Vi hämtade ut mössorna på Jiges och sen fick de ligga, tills självaste dagen d. Då togs de på och vi jublade glatt. Vilken tid de var!
Blev ingen shopping just där, men hittade tre fräsiga nagellack som jag bara måste ha. Visst är de läckra?! E har redan testat det ljusblåa och det blev riktigt snyggt.

Nu måste jag rusa tillbaka till jobbet, har ju lite flextid att jobba igen nu när jag gick så tidigt igår. Så jag vill inte bli för sen. Men skriver vidare senare, om kebab, jeans och dans!
Mors!

Back again! Och vi börjar väl i ordningen som finns ovan då :)
Jag blev vrålhungrig hos frissan då det tar ganska lång tid att sitta där, och började när Emelie nästan var klar. Magen bara skrek efter mat. Petra direkt: jamen vi kan fixa nån som springer ner och köper en kebab till dej, gillar du det?
Vilken service! Jag blev glad så klart, och vipps så hade jag en kebab i handen och en cola. Underbart! åt upp varenda smula, men några fefferoni blev kvar. Mums va gott de var!
( kanske ska säga att jag är sugen på ett glas vitt nästa gång, så får vi se vad som händer ;9 )

När jag var klar så var det Emelies tur att vara vrålhungrig så då blev det "donken" och go-mat som hon åt i bilen på väg ut till Birsta. Väl där shoppade vi ett par skor var, och jag ett par jeans ( blev blåa, fast jag gillade de vita oxå, men tyckte jag såg allt för stor ut i dem ) och ett rödvit randigt linne, väldigt somrigt. Hon en t-shirt och en liten väska.. för hon hade ingen.. haha.. Min kära dotter är såå tokig i skor och väskor. Väldigt tjejigt. Jag är väl oxå så, men inte såå mycket. Tror ja ;)

Vi mötte upp en kompis till Emmi oxå så de gick runt där själva ett tag. Jag kollade på skor och smycken då, men nä det blev inget mer. När jag sen kollade klockan var den tjugo i sex på kvällen och min dans träning börjar ju 18 så det blev lite brådis in till stan. Men det gick! Lite sen så klart, men det var ok.

Emmi satt och kollade på vår träning nästan hela tiden, var på stan en sväng först. Och jag säger då det, Ååå så roligt det är med Bachata! Så härlig musig, så bra lärare och underbar dans. Älskar att dansa! Här är ett klipp på ett par som kan sin sak:

 http://www.youtube.com/watch?v=k4D0Ih915a4&feature=PlayList&p=6B5935A6A11A8E70&playnext_from=PL&playnext=1&index=13

Visst ser det härligt och vackert ut?
Emelie filmade oss oxå igår, men ja, hm.. det ser inte riktigt lika tjusigt ut.

Vi stannade inte hela fortsättnings kursen, för Emelie hade huvudvärk och var jättetrött, så jag försod henne väl, när hon ville fara hem. Inte så kul att bara sitta där. Jättevarmt var det fortfarande när vi kom ut och det var jättefint ljus på hemvägen. Mysigt. Väl hemma så blev det full fart in i duschen och sen skjutsade jag henne till Fredde. Sen somnade trött Malin gott på kudden.

Och imorse vaknade jag av att Uffe kom in fem i sju och frågade om inte jag skulle upp. Helt slut var jag. Kunde ha gjort nästan vad som helst för att få stanna i sängen. Men upp fick man gå.. suck. Dagen var seg på jobbet. Och egentligen skulle jag ha varit på träning på Träningshuset ikväll oxå. På Boxersice, men blev inget av mej de. Jag hade hoppats på att Uffe, Tim och Emelie oxå hade velat gå, men de bangade så jag "föll för grupptrycket". Å va svår jag var att övertala.. :(  Dåligt samvete nu för att jag inte gjorde det. VILL ju träna, måste träna. Men varför är det så himla trögt då ibland?? 

Nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Emelie hade en jeansskjorta ( ja den köptes igår oxå ja) som måste bli ren tills imorrn. Ska väl ordna sej.
Trött är jag. Uffe har lagt sej och läser. Jag tycker det är lustigt att han oxå tycker det är jobbigt att kliva upp "min tid" på morronen. Han kliver ju upp mitt i natten och far å jobbar, men då blir han inte så här trött. Men efter bara en sån här tidig morgon, så är han oxå dö-seg tidigt på kvällen.
Man kanske ska jobba andra tider för att må bäst. Vore toppen att få prova, få testa lite olika varianter och få komma fram till när just min kropp mår bäst att vara vaken.

Nu vill jag bara sooova.. himla maskin å leva om oxå. Låter nu som om den är på väg genom tvättrummet ut hit till köket där jag sitter. Huga.. Nä, blir en dusch och sen sängen. Ska bli så skönt. Och fredag imorrn, finfint de!
Nattinattkramen!


18/5: Lunch 18 maj 2010. Fotoboken!

Hellu!

Hemma på lunch här och medans äggen kokar så skriver jag lite. =)
Ja det blir ägg till lunch, inte så spännande men gott iaf. Idag regnar det ute och känns rätt skönt att man jobbar ändå.
Jag kollade in på Postfotos hemsida förut, och JA tjoho.. min fina fotobok ligger där nu till allmän beskådning. Jag fotar ju massor och ville göra nåt med alla våra bilder från showen, på och bakom scenen. Och vipps så hade jag.. eller nä, det var inget vips där inte, det tog två veckor och mycke suck och stön innan alla bilder var på plats. Men en fotobok blev det iaf. Jättekul! Blev väldigt många sidor för det är många som fotat och jag ville få med så mycke som möjligt av oss alla.

När jag väl skickat iväg den och allt var klart så får jag ett mail från självaste direktören, i Dannmark, som berömmer boken med ord som:unik, enastående och fantastisk! Blev jag glad tro?? JAA! Självklart! Vilken grej! Och de ville använda min bok till reklam på deras hemsida, plus trycka upp den och visa den i vissa utvalda butiker. =)  Ja, så jaaa... jag är glad! Och nu finns den alltså ute där, på nätet, min fina Guldhits-fotobok! Och självklart ska du kolla på den. Här är länken:
http://www.postfoto.se/cewe-fotobok-exempel-pa-fotoboecker.html
Kolla in den och skriv gärna en kommentar här sen vad du tyckte om den!

Jag fick som tack för detta göra tre egna böcker, och beställa ytterligare böcker till något lägre pris, vilket var bra för de andra i gänget som ville ha. Så nu står det en kartong här med böcker till de andra. Och även fast jag VET vad böckerna innehåller, så bara vill jag slita upp den där plasten de är bundna med, och bläddra i dem. :) Men jag ska kämpa emot, jag ska låta dem öppna upp sina egna böcker, orörda. Jag får ta och bläddra lite i min egen.

Jag hade absolut gjort mycket annorlunda om jag vetat att den skulle i tryck, skrivit in lite fraser och för oss, betydelsefulla ord och uttryck, och låtarna så klart. Men ja, det blev bra ändå.

Och inte hann jag skriva klart detta på min lunch heller.. trodde jag de?? Nä men nu går det bättre.

I dag direkt efter jobbet hade vi fackligt möte, unionen. Gick bra. Sitter som vice ordförande där. Kan verkligen inte något om sånt, men man kan ju lära sej. Intressant. Och efter mötet, som tog längre tid än jag trodde, så skjutsade jag fram "min Enström" till Konsum. Väl där så var vi inne i massa tokiga ideér om allt möjligt så vi satt kvar där ute på parkeringen och surrade väldigt länge. =) Himla kul! Vi hann avhandla samtalsämnen som resor, mohjitos och ekologist glidmedel hahahaha... ! Vad ska det bli av detta tro ;)
Längtar tills våran nästa dejt!

Har skjutsat upp dotra till pojkvän och hann bara hem så skulle U köra upp sonen till tåget. Skulle till skolan och plugga.. hoppas bara det blir plugg. Så viktigt att det funkar med skolan nu. Visst förstår jag att det är skittrist och jättejobbigt många gånger, men... ack så viktigt.

Nåt som engagerar mej mycket nu är detta med oljeläckan. Hur i hel...e kan en sån konstruktur få byggas, utan att det finns säkerhets lösningar? Förstår inte. Och olja, som verkligen inte passar i havet, bara pumpar ut hur mycke som helst, hela tiden... Och ingen vet hur man ska stoppa det. Inte klokt. Blir upprörd när jag tänker på det. Så mycket djurliv och växtlighet som kommer dö och påverkas av detta under många många år framåt. Hemskt.

Imorrn far jag och dotra ner till stan, vilket är Sundsvall om man bor här. Vi ska till frissan våran och fixa till våran utväxt och klippa lite. Jag vill ju göra någon frisyr, så där lite page aktigt, och längre fram. Men inte så kort page. Men jag lovar, det slutar med att jag bara toppar mej. Törs liksom inte riktigt klippa av mej det nu. Har inte haft så här långt på väldigt många år, och är osäker på om jag verkligen vill klippa av det.
När jag sa detta här hemma så fick jag bara: jaha, och så ångrar du dej när du kommer hem igen. tillbaka. Hm..kanske de känner mej bättre än jag själv..
Önskar att det fanns ett sånt där dataprogram där som man kunde bli fotad i och sen fick man se förslag på sej själv i olika frisyrer och färger. Vore väl toppen de. Finns det i Sverige? Tror frisörer skulle tjäna på att ha det iaf.

Åh.. igår kväll hade jag så mysigt i min grannes garage. Låter knäppt, garaget, men hon är så himla pysslig och har nu fixat ett eget litet pysselrum där. Jättemysigt! Och gästvänlig som hon är så vill hon gärna att vi är där och pysslar och donar när helst vi vill. Jag är inte alls så duktig och så som hon och andra av hennes vänner, men bara älskar när man gör nåt. Så kul att vara kreativ! 
Hur som så hade vi skjutsat Nathalie till skolan och sen när vi kom hem så gick jag till garaget. Väl där fick jag kaffe och gofikabröd, och en mysig stund av surr och samvaro. Mår så gott av sånna små sunder! Men sen fick jag fart hemåt för klockan blev 21.00 minsann och DÅ är det tv-tid. Vill ju inte missa den kära kvinnan Maria Montazami! Hon är ju bara fööör härlig.  Och självklart var jag oxå redo: tada..bildbevis! 

                         Jag menar, även om man inte sitter i Hollywood så måste man ju få känna av glam-livet ändå ;)

                                                                          

Så jag var redo med ostkrokar, läppomoj och ett glas rött! Glammigt om nåt, eller hur? =)


Nu ska jag stänga ner detta och imorrn kvart över elva sitter Emmi och jag där och fixar oss! Tänk på oss då!



Najtinajt då från mej med lååångt hår.      


16/5: En sommardag 15 maj 2010.

Hallojsan igen!

Igår hade jag en alldeles underbar dag. Strålande väder, 22 grader varmt. Helt otroligt för att vara 15 maj. Myste gott. Pysslade på gården, klippte äppelträdet. Och ja efter några rivmärken och skräckblandad förtjusning över att klättra på en liten stege, med en såg i högsta hugg, så blev det rätt bra tror jag. Men om jag fått som jag ville så hade jag tagit bort ännu mera grenar. Men U tyckte att jag skulle ta det lite lugnt med stackars trädet.
Och det var nog bäst det. Här är det innan jag gick lös på det iaf.                

Vi fick besök av Lotta med familj oxå, trevligt. De hade varit och kollat på hus här inte lågnt bort. Jättefint hus och bra läge. De bor ju i Stockholm nu men det känns som om de är på väg uppöver i landet. Och det gillas!
Senare på dagen blev det grillning här, så gott så. Och alltid extra mumsigt när solen skiner så klart. Emmi skulle grilla i Ånge med pojkvän och kompis så hon ville inte ha. Passade på att fixa sej medans vi åt. Sen till Ånge och handla och skjutsa henne till stugan de var i. Mysigt att de hittar på nåt tycker jag.

U och jag tog på oss massa kläder och begav oss mot Lottas stuga på mc. Himla kul det är! Och det var så skönt när det fläktade varmt mot mej. Härligt! Jag hade ploppat i lurarna oxå så Rihanna sjöng för mej hela vägen till Bensjö. Guud va jag önskar att kortet vore fixat nu.. (seg-Malin-sätt fart!)

Vi blev där rätt länge och det var mitt i natten när vi skulle fara hemåt igen. Men då minsann var det inte lika varmt och skönt inte. Mina fingrar fick jag bända loss när vi kom hem. Brr.. Skönt att krypa ner i sängen tillsammans och bli varm igen.

Vaknade tidigt i morse. U skulle iväg och plocka ner en timmring och solen sken så jag tog på bikini och skyndade ut för att sola lite. Satt liten stund sen började magen knorra. In och hämtade ett päron, ut i solen igen för att upptäcka massa vita saker som skymde solen.. morr...
Och nu är det alldeles grått så solandet får vänta. Men skönt är det iaf. Undrar om det kommer bli regn..

Tänk va vi i detta land är fixerade av vädret. Det ständiga: ja va härligt väder vi haft nu, ja men det skulle bli regn hörde ja, jaha, ja till helgen, jamen det är ju typiskt. Ja, men det
blir nog en bra sommar, ja efter den här vintern så........... :) 
Jag är likadan. Verkligen. Man ÄR ju beroende av vädret på alla sätt. Blir ju gladare och goare om det är fint. Även fast jag gillar mulna dagar, regniga dagar, bara det är varmt. Tända massa ljus och sitta och lyssna på regnet, det är mysigt de.  

Kollade runt bland alla mina bilder förut, och oj va bilder.. Jag önskar så jag kunde avsätta en hel månad och bara pyssla och fixa med dem. Göra fotoböcker och sånt, så det bli nån ordning. Men det är väl som med allt annat, jag måste bara sätta igång, bara börja liksom. Hittade den här som jag gillar:

 
                                                              
Med en söt liten fluga i. Fin tycker jag. Brukar du fota blommor och sånt? Jag kan ligga på alla fyra i växthuset och fota den ena konstiga kusen efter den andra. Haha.. om nån såg mej då, skulle de direkt tro jag var en tok. Men kul är det och fina bilder kan det bli. ;)
Det är ju det som är så bra med digital kamera, man kan ju brassa iväg flera hundra bilder utan att bry sej. Och sen välja ut det som bli bra. ( och det är ju här kruxet kommer, inte helt lätt att välja ut.. )

Kameran jag har nu är en Canon Eos 400D. Den är jättebra tycker jag. Känner inte att jag måste ha nåt nytt nu, men visst finns det kameror som jag tittar lite extra på. Men jag tycker man kan köpa en liten kamera och ha samma ( nästan ) möjligheter som med en större.
Här är några bilder till jag tagit: 






                                   

Jordgubbar med glass! Det är väl bland det godasta som finns. Mumsigt! Och det ska vara gubbar man har gått och plockat i eget land så klart. Då får man de godaste!

Små fågelbon är gulligt! Just detta fotade jag nu i går i Bensjö, men första gången jag såg det här boet var i fjol, och då med små fågelungar i. Så min förhoppning nu är att jag ska kunna fota igen, när dessa små ägg har kläckts och söta små ungar ligger där.

Och självklart har jag i vanlig ordning varit och doftat på björken när det precis slår ut. Så härlig doft! Jag tycker så synd om de som är allergiska mot pollen och så. Himla jobbigt. Men vackert är det, när knoppar brista!
Det hände så mycket igår. Björkarna har nu slagit ut och det är ljusgrönt överallt i träden. Love it!

Nämen om man skulle ta och ge sej iväg ut och fota lite kanske. Har länge velat ta kameran med mej och fota Ånge. Försöka få till bilder som beskriver hur jag känner Ånge. Några ideér finns, men.. ja vi får se vad det kan bli. Kul!
Ska fixa till mej lite bara först och sen ut en sväng, japp så blir det.
Kram till dej som läser!


Virago! 22grader!

Men tjoho.. 22 grader varmt ute nu! Inte illa för att vara den 15 maj. Härligt!
U har tränat och jag har hoppat lite studsmatta och oj va jobbigt de var. Känns att jag inte har nån som helst kondition. Huga.. Måste göra nåt åt detta ju Malin!


Nu ska vi ut en sväng på mc här. Ska bli kul! Va tror ni, skulle jag kunna ha en sån här? En Yamaha Virago 750. Jag tycker den är skitsnygg. Men är lite rädd att den är för stor. Men man lär ju vänja sej rätt fort ändå. Men visst ääär den fin då?! ( känns som att köp är nära nu.. )



Nu måste jag ut en sväng på gården. Klippa lite på äppelträdet kanske. Skulle ha gjorts för länge sen, men har inte blivit av. Men jag saknar en sån där klippmoj, så jag tar det jag hittar. Och sen är det ju detta med när man ska ansa träd, vår eller höst. Äh.. nu blir det nu.

Dotra i duschen, sen iväg en sväng! Kul! Men hm.. har vi tre hjälmar hemma..

Mycke man måste lära..

Man har lite att lära här märker jag. Jag vill kunna skriva med större text. Och kunna lägga in bilder i texten. Men ja det går ju säkert, men lite krångligt så här i början.

Ska just ta mej ett glas rött så här på fredags kvällen! Gott!
Det blev en sväng in på systemet idag och kom ut därifrån med en låda Jp, rött. Brukar nästan aldrig dricka för jag känner att jag alltid måste vara redo med bilen för kidsen, men ikväll så, näpp, bilen står still ;)

Ska väl stänga ner här nu och ta mej till våningen nedanför för att kolla lite tv en stund.
Kramen då!


Och detta är jag!

 Undrar ju hur jag snabbt och enkelt kan lägga in bilder och sånt.. hm..


Jag har blivit med blogg!

Hello!

Jo, nu är det gjort. Även jag har "blivit med blogg"!
Har ju surrat om detta en bra tag nu, som vanligt när det gäller mej. Måste ju vänja mej vid tanken innan jag tar tag i nåt.
Känns lite kul ändå att ha kommit igång. Många bloggar ju idag, det är liksom lika vanligt som att kliva upp på morgonen.. Men har ändå haft tanken på att: vem i hela friden vill läsa om vad JAG skriver om. Men ja, skitsamma om ingen alls läser egenligen, jag får ju skriva av mej iaf.

Man kunde ju välja kategori här om vad man skriver om, men jag har ingen aning än. Blir nog lite av varje, så allmän blev nog bra de.

Idag regnar det som bara den ute och det känns som om dagen kommer tillbringas inomhus.
Min käre sambo styrketränar där nere och jag sitter i köket och skriver. Har kollat facebook innan och det var då jag bara bestämde mej för att sätta igång här. Kul! Hm.. men varför blir inte min text som jag vill nu då.. Nu lyckades jag!

Det är härligt med regn ändå. Lätt att man blir less och tycker allt är skit,men det luktar så gott om asfalten och det är faktiskt varm ute nu. Underbart. Jag tycker man får lite sommar känsla i sej. Ja, för det är ju tyvärr så att Svenska sommaren förknippas lätt med regn.. Har en liten gokänsla i mej, vill ut och promma lite. Men det tar även emot. Vore det lite varmare så skulle jag sitta ute på verandan nu och mysa av smattret mot taket.

Lite om mej då kanske?!
Jag är snart hm.. ja det är lääänge kvar, men ändå, jag närmar mej 40år. Huga. Har faktiskt aldrig förr kännt nåt speciellt ang min ålder, men nu.. usch. Känns väldigt knepigt att jag ska bli så "gammal". Men jag känner mej ändå ung, och är glad över att många talar om för mej att jag inte verkar vara äldre än.. ja, va tycker ni?! ;)

Jag har en dotter som blir 16år i år, fort går det minsann. Bor och lever med min sambo, som har tre barn sen innan. De är 17, 18 och 19 i år. Så ja, som ni förstår har det varit fullt upp med kidsen ;)
Vi har inga gemensamma barn. Jag vill man ja, han har ju redan tre..

Min dotter är mitt allt. Men så säger nog de flesta föräldrar om de är normala. Jag tycker jag har gjort allt jag kan för att få en bra kontakt med henne och det tycker jag nu att vi har. Himla skönt. Det får man ju inte gratis precis, utan det får man jobba på, säkert hela livet. Men det är de värt, så klart!
Hon är hos sin kille i Ånge nu, och har varit det några dar, så ja, jag saaaknar henne. Mycket. Hoppas de kommer ner ikväll iaf.

Nu när kidsen, kallar dem så ( vill inte säga barnen, de är för stora och ungdommarna är så långt så ja, kidsen.. ) inte är hemma hela tiden så bli det så tomt här. Vi har ju hus och man vill ju ha dem här. Älskar när de ska komma hit och käka middag och de bli kvar sen. Så mysigt nu när vi sitter och spelar spel eller bara surrar om allt möjligt. Det är härlig känsla de. Mera sånt vill jag ha!

Mitt största intresse här i livet är dans! Jag är aldrig så lycklig som när jag får dansa. Underbar känsla när jag känner att musiken fyller mej och jag bara får dansa loss! Eller när jag får dansa med någon som kan föra jättebra så jag bara försvinner bort en stund. Härligt de!
Gillar oxå att när jag tränar dans så kan jag verkligen inte tänka på nåt annat, måste koncentrera mej fullt ut på det jag ska lära mej. Och så har man så kul medans man tränar, att just tanken på träning på nåt vis försvinner. Rätt skönt. Man har bara kul!

Går nu en kurs i Bachata i Sundsvall och det är jätteskoj! Har aldrig testat det förut, utan såg det första gången på Let´s dance på tv´n. Det var Cicci Erling och Mattias som dansade och det var såå härligt att se. Sensuellt och läckert! Gillar sånt, lite latin, härliga rytmer. Har dansat salsa förut, oxå i stan, och vill gärna lära mej mera där. Men nu är det Bachata som gäller!

Vi har jättebra lärare, Hector och Lina! Hector pratar spanska och Lina översätter. Perfekt. De är såå duktiga! Det är inte så många gånger kvar på kursen, men jag tänker fortsätta sen oxå. Vill lära mej mera och mera och ... :)
Och önskar så att jag kunde spanska oxå. Har provar två gånger att ta kurser, men första gången så var det samtigit som jag pluggade till Friskvårdsmassör, och hade då huvudet fullt av latinska ord så det blev bara för mycket. Sen andra gången jag provade så hamnade jag på en fortsättnings kurs, inte så lätt med andra ord. Jag fattade ju inte nåt, och det var rätt mycket svensk grammatik oxå, så jag la av. Men skam den som ger sej heter det ju, jag ska fixa en kurs nån gång!

Nu är klockan snart 15.00 här och vi ska käka lite sallad, smaskens de!
Och nu är klockan 15.25 pip och vi har just ätit sallsd, mums var det, och slut tog den.
Nu ska vi fara till Ånge och uträtta en del ärenden. Allt är ju öppet, det är fredag och jag är ledig tjoho!
Må så gott / Malin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0