30/11-14: älghorn

Nu sitter det på väggen! 
 
 
 
Skitsnyggt! Blev jättenöjd faktiskt. Tänkte ha en spegel under med den idén gick inte. Fick inte riktigt plats. Så nu har vi klurat här vart den ska upp nånstans. 
 
 
 
 
Putsat klart fönstren,  inne iaf. Känns bra. Fick be två spindlar att flytta oxå. Spindelväv i blommor o gardin är ju ingen hit..
 
Trevlig kväll!  

30/11-14: advent

Helgen har gått i Guld hits-tecken kan man lugnt säga. Och vilket härligt gensvar från publiken, fantastiskt! 
 
Är så glad att få vara med i det här galna gänget.  Snacka om talanger!! 
 
 
 
 
 
 
 
Igår fattades en av oss tyvärr men det löste sej ändå. Knepigt ändå hur påverkad man blir av att nån fattas. Ja, du får se till å va på plats nästa helg iaf Richard!  ;-) 
 
Imorse fick jag sova ut länge. Tack vovven för det! Och tack för att det inte är svinkallt längre. Stort plus. Har kikat på reprisen av Så mycket bättre och vill bara krypa in i tv och vara med. Inte för att sjunga då, tyvärr men för att känna gemenskapen och glädjen. 
 
Sen har jag mest strosat omkring här och putsat lite fönster och satt upp lite ljusstakar. Stämningen tar form! Mysigt! Skönt med en dag på helgen utan 'måsten'. Behövligt. 
 
Igår hade U fixat älghornet. Överraskning,  och det blev så snyggt! Bild kommer! Vill bara upp med det på väggen nu. 
 
Nu lite mat i magen och sen fortsätta pysslandet här. 
Kram på er! 
 
 
Och trevlig första advent! 

29/11-14: vackert

La mej strax innan två inatt efter en härlig show med bästa Guld hits-gänget. 
 
Långa dagar blir det men kul har vi. Himla skönt att krypa ner i sängen sen. 
 
Vovven väckte mej halv åtta så upp och ut i kylan. Tårarna rann och det kändes som om kinderna frös till is där ett tag. Men vackert var det när solen steg upp. 
 
När vi kom in igen kröp jag ner igen, gissa om jah njöt?! 
 
Nästa prommis njöt jag oxå av. Men med många tankar som snurrade. Ena stunden är vi här. Nästa inte. En begravning idag. Vi hade inte möjlighet att närvara just där. Men, i tanken. 
 
 
 
 
Stor kram till er alla fina! Ta tillvara på dagen.

28/11-14: Grattis

Ett hipp hipp hurra säger vi idag till min kära sambo Uffe som har födelsedag! 
 
Det blir ett snabbt firande idag då jag bara hinner hem och vända sen. Snabbt från ena jobbet till det andra. Show på g! 
 
Men paket ska hinnas med så klart :-) 
 
 
 
 
Stort Grattis på dej!! <3

28/11-14: Eftersom...

..mitt ena inlägg från förr som jag la in igår inte ville visa några bilder, så provar jag nu igen.
 
 
Detta är alltså från den 21 november 2013. En kväll med fina kollegor!
 

21/11-13: kollegor

En härlig kväll med fina kollegorna!
Vi träffades på Steam Club och åt 3-rätters middag med gott i glasen till.
 
Va skoj att bryta av veckan så här och göra nåt extra på en torsdag. God uppslutning och en bra kväll. Frågesporterna avlöste varandra och de innehöll allt från frågor om fåglar som får ungar i februari till någon finsk imitation av någon känd låt :-)
 
Lätt och svårt om vart annat. Jag gick och vann en av tävlingarna oxå! Bara en sån sak..klart kvällen var på topp då ;)
 
 
 
 
Fyra fina, speciella vinglas! Ska bli skoj att öppna denna kartong.
 
God mat serverades! Fisksoppa med saffran till förrätt. Fläskfilé med goood sås och glass i hembakade rån till efterrätt.
 
Andra vinnare fick små 'pokaler'. De var väldans va de kunde filmmusik.
Själv har jag noll koll.
 
 
 
 
Jättetrevlig kväll! Em fick agera taxi till mej ikväll. Tack snälla för det <3
Kallt som attan ute. Frös som bara den när vovven o jag tog kvällsprommisen.
 
 
 

Nu sova och halv arbetsdag imorrn. Sen iväg på nästa rolighet! :-)
Sussa sött och glöm inte krama varandra!

27/11-14: Körkort

Idag var det en speciell dag minsann! 
 
Tim har äntligen tagit körkort!!! Vi är SÅ glada för hans skull. Nu är det gjort :-) 
Har varit lite smusslande här hemma då allt fick bli en överraskning för pappa U. Jag gömde undan brev här tex, som U letade som en galning. Jag bara - jamen det kommer väl fram, sluta leta nu nån gång.. 
Brevet var från Trafikverket så ja det var ju viktigt, men.. :-) Kul! 
 
Så nu är ännu en bil utlånad härifrån :) Kan tro det känns skönt att bara sätta sej i bilen och ta sej dit man sjäv vill utan att be o skjuts hela tiden. Härligt! 
 
-Varför står Mazdan i Hallsta?
-Em har Nissan och har inte bytt till denna ännu.
-Då tar jag den nu då..
-Ja just de ja, se till att ta körkort du först..
-Det har jag just gjort!!! 
 
Stort Grattis!!! 
 
 

27/11-14: Igen

Jomen vi tar ett till inlägg från förr när vi ändå håller på.
Detta är från en härlig Gotlandsresa 2011. 
Hoppas komma tillbaka nu till sommaren. Härlig ö minsann.
 

2/8: Gotland

Jaha nu var det augusti då. Säger som tidigare, herregud va fort det går. När det är juni, juli så känns det som mitt i sommaren. Men augusti känns lite mera mot hösten så där. Åh.. vill inte ha sån känsla ännu inte. Och efter dagar som dessa så känns det inte helt fel heller. Underbart varmt och massa sol! Toppen! 
Ja det var ju ett litet fel då, att man börjat jobba igen. Men det går det med. :) 

Efter vår vistelse i Lidköping så bilade vi hela natten lång till Nynäshamn för att ta färjan över till Gotland. Bilresan gick bra, tur det är ljust på svenska sommarnätter. Underlättar en hel del. När vi kom fram så fick vi vänta en stund innan färjan la till och då passade jag på att slumra lite. Inte helt lätt i bilen så där. 

 

Sen var det bara att köra ombord och hitta våra platser. Väl där så kurade vi ihop oss igen för att kunna få slumra ett tag. Nu kändes det att vi var rejält trötta. Men jag tyckte det var för kallt där, dumma jag som inte tog med mej nån mysfilt att krypa in i. 


Hej hej Gotland!
Resan gick bra iaf, vackert väder och man kände inte alls av nån sjögång vilket jag uppskattade



Lite mosiga tog vi oss ner till bilen och rullade ut. Vackert väder som sagt, verkligen utomlandskänsla tyckte vi båda. Härligt! Och kulvar det att se att där stod min barndomskompis, nr2 på denna resan, Carola och väntade på oss. Jättekul att få träffas igen. Vi for hem till henne och träffade resten av familjen. Sambon Bahri och de söta tjejerna Melissa och Madde. Skönt att vara framme! 

De bor så himla bra. En fin lägenhet, fem minuter från centrum i Visby. Perfekt! Nära till en bra badplats med pool, vilket vi besökte. Allautom jag badade.. Trivdes bra på gräset med solen som stekte. 
Sen blev det en prommis in till centrum och ögonshoppa lite. U köpte några shorts och jag var lur på en jeansklänning där men det blev inget. Vi gick runt lite här och var och bara hade det skönt. Satte oss och njöt av utsikten och passade på att njuta en öl och ett glas vin oxå. Semester





Här en bild från Almedalen. Så vackert där. 


Vi hann med både det ena och det andra under vår korta, härliga semester där. Bland annat så myste vi på en jättefin strand,Lickershamn, bland hur många vackra stenar som helst. Jag njöööt! Har kunnat plocka med mej hur mycket som helst därifrån. Det var ett litet fiskeläger så givetvis blev det rökt fisk och räkor, och massa goda röror till. Mums säger jag bara! Lyx i tillvaron tyckte vi!



Älskar denna bilden! 




Vi hann med ett besök i Lumelundagrottorna oxå. Det var spännande. Först fick vi höra och se en kort berättelse om de tre pojkar som hittat grottans öppning när de var små. De hade först bara kommit in en bit men eftersom nyfikenheten och leklusten pockade så var de givetvis tvungna att försöka komma längre och längre in. Den här lilla turen var lätt och behaglig, även fast det var rätt kallt där inne. Men man kan oxå hänga med på en längre tur, då man ska krypa fram i väldigt trånga gångar. Jag tyckte detta räckte bra ja. 

Här är ingången som pojkarna tog när det begav sej. Nu var ingången en bit bortanför detta. 




Tyckte dessa stalagtiter såg ut som nåt ur en Alien-film. Lite läskigt. 


Raukar såg vi oxå, så klart. Vi är ju på Gotland! ;) Vackert!


Vi var ju på trav oxå. Haha.. Carola skulle dit med sitt jobb så vi och Bahri plus ett par vänner till tog oss oxå dit. Kul! Det var min förstagång på trav och U har väl varit nån enstaka gång för massa år sen. Spelade gjorde vi så klart och det var riktigt roligt. Och vann gjorde vi oxå! Hurra för oss! Men ingen storvinst men vi fick igen pengarna vi lagt ut iaf, alltid nåt! 

Mitt när vi står där så kommer det fram två reportrar och knackar mej på ryggen. De undrade om de fick ta nån bild och ställa någrafrågor till mej, för jag hade ju sån "fin klänning och en hatt" dagen till ära. Javisst fick de det! Bara skoj! 

De frågade lite om var jag kom ifrån och så, så givetvis satte jag Ånge i tidningen där! ;) Sen dagen efter så ringer Carolas brorAndreas, vilket det oxå var väldigt skoj att träffa igen tyckte vi båda, tidigt, han jobbar med att packa tidningar, och säger att jag är påförsta sidan på Gotlands Tidning! Vilken grej va! Skoj!

En rätt stor bild på första sidan och sen en liten plus reportaget inne i tidningen. Jättekul ju! 
 



Rolig kväll minsann! Och det är inte bli sista gången vi går på trav nu. :)


Mera Gotlands-bilder kommer här!



Här är vi alla på väg för att äta en supergod pizza. Måste nog vara topp fem för min del, jättegott! 





Härlig bild på Melissa och Madde som så gärna ville hoppa i vattnet och bada. Men det fick räcka med bus i vattenbrynet den här gången. Sötingarna

Muren är nåt alldeles speciellt tycker jag. 








Härligt har det varit att semestra minsann! Och vi har redan planerat en tripp tillbaka nästa år igen. Fast då försöka pricka inMedeltidsveckan, istället för Stockholmsveckan. ;) 



Nu ska jag hoppa i sängen här så jag orkar med morrondagens jobb. Och imorgon ska jag förmodligen visa er lite av byggprojektet här ute. Kommer bli så bra! 
Nattinatt på er!

27/11-14: Throwback thursday

 
Det är dags! Återblick, inlägg från förr. Ett år sedan ungefär.
 

21/11-13: kollegor

En härlig kväll med fina kollegorna! 
Vi träffades på Steam Club och åt 3-rätters middag med gott i glasen till. 
 
Va skoj att bryta av veckan så här och göra nåt extra på en torsdag. God uppslutning och en bra kväll. Frågesporterna avlöste varandra och de innehöll allt från frågor om fåglar som får ungar i februari till någon finsk imitation av någon känd låt :-) 
 
Lätt och svårt om vart annat. Jag gick och vann en av tävlingarna oxå! Bara en sån sak..klart kvällen var på topp då ;) 
 

2013-11-21-2257_528e81e79606ee57037f1521.jpg

 
 
Fyra fina, speciella vinglas! Ska bli skoj att öppna denna kartong. 
 
God mat serverades! Fisksoppa med saffran till förrätt. Fläskfilé med goood sås och glass i hembakade rån till efterrätt. 
 
Andra vinnare fick små 'pokaler'. De var väldans va de kunde filmmusik. 
Själv har jag noll koll. 
 

2013-11-21-2255_528e816e9606ee424f532116.jpg

 

Jättetrevlig kväll! Em fick agera taxi till mej ikväll. Tack snälla för det <3

Kallt som attan ute. Frös som bara den när vovven o jag tog kvällsprommisen. 
 

 

2013-11-21-2257_528e81b49606ee61dcd5715d.jpg

Nu sova och halv arbetsdag imorrn. Sen iväg på nästa rolighet! :-) 

Sussa sött och glöm inte krama varandra! 
 
 

27/11-14: nytt

Busy day for me yesterday! 
 
Ja det var det verkligen. Det var skönt när man duschat o ramlat ihop en stund i soffan innan sömnen tog över.
 
Redan torsdag alltså.. inlägg från förr ska komma, lovar ;-) 
 
Var till stan igår och tre egna ärenden fixades. Hår, naglar o glasögon. Ny makeover alltså :-) 
Supernöjd! Skönt de! Hemska utväxten fixades på Perssons. Så glad att de fixar o trixar så man får tid. Sen naglarna på 2043. Tipp topp! Haha.. ena nageln hängde på trekvart när jag kom in dit. Det var verkligen dags. Och så mina nya brillor då på Smarteyes.  Tänkte beställa två par, när jag ändå var igång liksom.. men de andra var slutsålda. Men kanske de kommer in snart igen! Perfekt med deras bra erbjudanden. 
 
 
 
Kändes konstigt först med glasögonen då det är ändrade styrkor men känner nu att ja, det är så mycket skönare för ögonen. 
 
Hann fixa en del födelsedagspresenter oxå :) 
Finns de som fyller år snart!

26/11-14: stress

Stress är inge bra.
 
Eller, jo viss stress är ju bra. Vissa situationer kräver ju att kroppen förbereder sej för nåt extra. Och sån stress vi kan känna nån stund eller nån dag pga mycket hemma eller på jobbet är ok. Men himla viktigt att den känslan inte infinner sej varje dag. 
 
Idag har jag stressat från morron till ett-tiden. Bläk. Men sitter lugnt i bilen nu och bara är. Skönt att ta in den känslan,  att jag 'bara sitter' här. Kan inte påverka nåt. 
 
Men allt som ska hinnas i stan nu då... 
 
:) 
 
 
Ta hand om dej! 
 

25/11-14: fabrik

Blev en tidig, stressig försovningsmorron :) Men jag hann! 
 
Ibland blir jag brydd på mej själv hur snabbt man kan fixa allt. Blev iaf hämtad hemma av en kollega imorse och sen bar det iväg till Sveg. Igen. Rackarns vad jag ränner dit nu för tiden. 
 
 
 
Idag var det dags för fackordförandemöte vilket gick bra.  Det lokala avtalet gicks igenom och allt är inte helt lätt att få ihop när det är flera bolag inblandade. Men det går om man vill! 
 
Efter god lunch var det dags för ett studiebesök på torvfabriken i Sveg. Intressant information innan och sen en liten rundtur både ute och inne. 
 
 
 
Skyddskläder på! 
 
 
 
Även på mej! 
 
 
Rätt många va...
 
 
Och inne var det..fabrik minsann.
 
 
Här hemma ikväll blev det bus med vovven o lite sökövningar vilket han gillar.
Sen har jag klippt Je, snyggt blev det! 
 
Imorrn far jag åt andra hållet :-) 
Sussa sött hörrni! 
 

24/11-14: klapp

Denna dagen har rusat fram i 180 känns det som. 
 
Morronen var segare än segt. Trodde jag inte skulle komma ur sängen alls. Galet trött. Sen skynda sej som en tok för att vovven skulle till Em. Han var inte heller morgonpigg direkt. Han ville inte ens gå ner från bron här ute :) 
 
Fullt ös på jobbet sen. Tror varenda människa har kontaktat oss under helgen. Men, hellre en hel del att göra än inget alls så klart. Sen styrelsemöte. Intressant. Många tankar o funderingar. Nya möten imorrn. Dags för resa igen. 
 
Sen direkt efter jobbet stack jag till Em och färgade hår. Inte mitt dock.. men snart! Mysigt att ses en stund och surra massa skit ) Fick smaka på supergod fudge oxå. Guuud va duktig hon är på att baka min kära dotter. Hon skulle jobba på kafé minsann. Ingen skulle bli besviken!
 
Hem och promma vovven och surra med guben och sen middag för mej, äntligen :) Var rätt hungrig då. 
 
En månad till julafton som sagt Har du fixat några julklappar ännu då? Inte jag. Jo en.. eller nä, det blir en present istället. :) Jag gillar julklappar! Jag gillar inte stressen och hetsen över dem, eller kraven som ibland finns. Men om man ser det som en fin/rolig grej, nåt som har med en tanke att göra så är det bara välkommet och fint.
 
Julklappar är speciellt. Just den där längtan små barn har, förväntan om något de fått längta efter. Så härligt! Annars kan ju små presenter i vardagen vara minst lika mysiga. 
 
 
Brukar du överraska din partner med små paket eller nåt? 
 

24/11-14: tröttmössan

Trött. Denna tidiga morgontimma.. vill att den börjar senare.
 
Det småregnar ute. Inte ok. Längtar tills på onsdag! Och mina glasögon är redo att hämtas oxå, jippi! :) 
Men..tänk om jag inte gillar dem.. Jo, det gör jag säkert! 
 
 
Go'morron på er! 
 
Och hörrni - en månad prick till självaste julafton idag! 

23/11-14: bok

Haft en sån där stund idag. En stund i fåtöljen vid kaminen,  men en gosig filt runt benen och en bok jag fick när jag fyllde år. 
 
 
 
 
Så skönt att bara i lugn och ro få sitta och läsa till ljudet av en sprakande brasa. Inte dumt alls de. 
 
 
 
Läser Camilla Läckbergs bok Änglamakerskan.  Verkar bra än så länge iaf. Men måste säga att jag först tänkte på henne och exet Martin och de tre barnen.. men det lär väl inte vara menat så. Eller..
 
Har tränat lite Sh'bam oxå. Ingen rast där inte :-) Långprommat vovven. Lite kul när jag tänkt gå en viss runda och han tänkt nån helt annan. Och han visar det verkligen. Hänger i kopplet och ser så där jamen-snälla-matte-vi-kan-väl-gå-liiite-längre-va-snääälla- ut. Ja, då blir det så :)
 
Och, man ångrar ju inte promenaden man gjort, utan bara den som inte blev av. 
 
 
 
Nu är mina ögon bra grusiga här. Måste sova. Upptäckt att det vore toppen med ett besök hos frissan igen. Denna utväxt. Har ju lite köriga helger framför mej nu, så det måste klämmas in under veckan. Helst nu! 
 
Nattinatt! 

23/11-14: älg

Lite vitt på backen gör allt så mycket ljusare. Kan gått få komma några cm snö nu så vi får lite vinterkänsla tycker jag. Det är ju snart advent till och med.
 
Dagens projekt har med älg att göra. Nämligen själva hornet. Pappa har skjutit denna älgen för bra många år sedan i sin hemby Edsele/Fjällbohög. 
 
Länge nu har det bara legat och föräldrarna ville inte sätta upp det nu i sin lägenhet.  Jag är ju ingen djurfantast just på 'sätta-upp-dödade-djur-på-väggen-sättet' direkt. Absolut inte. Men fick en idé! 
 
Minnen o tankar och alla dessa inredningstips gjorde att jag tänkte om. Så nu ska jag försöka fixa iordning detta och få upp det på väggen här hemma.  
 
Nyss tvättat av det lite och njae.. ingen vidare känsla i mej när jag gjorde det.  
Fjantigt, löjligt.. kalla det vad du vill, varsågod. Men känslan är min.
 
 
Här är det! Och Alfons blev oxå intresserad minsann.
 
 
 
 
 
 
Vi får väl se om jag 'står ut' när det väl hänger där..

22/11-14: Carola

Så mycket bättre!
 
Vilket himla bra program. Kändes helt perfekt att efter en stund i spapoolen få mysa ner sej i soffan och kika på detta. Det var ju Carolas dag nu som jag skrev tidigare och ja, vad säger man. Hon är fantastisk! Vilken röst, utstrålning och vilken kvinna helt enkelt 
 
Känner att hon har fått utstå så mycket skit, helt i onödan. Tänk när vi själva känner oss felaktigt behandlade på nåt sätt, och då måsta läsa om saken i tidningar oxå. Måsta få skit från alla håll liksom. Kan inte vara lätt inte. Nu vet jag så klart att inte hon är ensam om detta, herregud.. media skriver ju allt möjigt knas om alla kändisar för att få sälja, så klart. Men ni fattar vad jag menar. 
 
Allt med religionen har ju skapat ett "signum", ett skällsord på nåt sätt när det gäller henne. Livets ord.. jag säger då det. Men hon är hon, och jag gillar henne iaf! 
 
Så jädra snygg, stark och som sagt, en utstrålning som man kan undra vem som kommer i närheten av. 
 
 
 
 
 
Vackra Carola! 
 
Bilder från Google.
 
Var ut med Alfons för en stund sedan. Började tänka på hur vi blir påverkade av vad folk runt omkring en tycker och säger till en. Vissa saker känns helt galet att få rätt upp i ansiktet. Och vissa ord vill jag bara suga åt mej och spara för alltid. Och.. kunna ta fram och må gott av, när det inte känns så bra som det borde inombords. 
 
Pratar väl i gåtor nu.. Skulle kunna skriva av mej nu lite känner jag.. Men nja, kanske inte skulle komma ut så bra. Jag väntar tills känslan lagt sej lite. 
 
Svejs på er! 

22/11-14: utedag

Vi har haft en så skön dag ute.
 
Köpte ljung för ett bra tag sedan. Skulle fixa våra blomlådor. Ja, sen har dagarna gått..
Men idag slog vi till. 
 
Upp till Ovansjö och hämta Alfons kompis Balo och sen ut i skogen och plocka massa tall, gran och enris. Blev lite pysslande sen här hemma men nu år lådorna jättefina. Så kul! Och ljusslingor hade jag köpt sen tidigare så de är oxå isatta nu. Mysigt! 
Fixade en zinkbalja oxå med detsamma i. 
 
 
 
Var in på färghandeln och köpte en burk med silverfärg som ska sprayas på älghornet jag berättade om. Hoppas det blir då fint som jag föreställer mej nu bara.
Stod på burken att man skulle spraya inomhus.. Nä, det vill man ju inte. Det kommer ju fara färg överallt då. Får lösa det. 
 
 
 
Nu blir det en stund i bubbelpoolen här ute innan man myser ner sej i soffan till Så mycket bättre. Älskar det programmet.  Och ikväll är det Carolas dag!  En superartist som fått alldeles för mycket skit tycker jag. 
 
Tänk va mycket trevligare det är att sitta i soffan på kvällen, när mesta delen av dagen spenderats utomhus. Underbara dag, i härligt väder! 
 
Prommat runt ishallen en sväng oxå medan U körde ismaskinen. Gissa om våran Alfons njöt av snöhögen utanför?! 
 
 
Sötingen! 
 
Trevlig lördagskväll på er alla fina! 
Kramas! 
 

22/11-14: redan över

Va? Är klockan redan över tolv? Värst vad kvällen bara försvann.
 
Varit på hockey ikväll. Ett bra tag sedan jag kunde komma iväg nu. Varit nåt hela tiden. Kul att se Ti spela. Och ja, händelserik match blev det. Vet inte hur många utvisningar det blev.. De spelade mot Bräcke och tyvärr losade de med 3-5. Skrot. 
 
 
 
Jag blev rejält kall av att stå där oxå. Skulle ta täckbyxor på mej när vi for men hittade dem inte. Typiskt va. Vovven var hos Em o Je medans och hade det bra. Trevligt att träffa dem efteråt.  
 
Druckit en mugg med varm choklad med lite rom i nu. Värmde gott de! 
 
Hoppas du mår gott denna fredagskväll/natt! 
Kram! 

21/11-14: Arthur

 
 
Alltså.. denna storyn om vovven Arthur, har ni hört den?
 
Mitt hjärta smälter för detta team och just Mikael Lindnord för vad de/han gjort och gör.
Det var under det svenska laget i multisport-VM som en liten köttbulle satte mycket i rullning. En hemlös hund kom nära dem och Mikael gav den en köttbulle.
 
Därefter slog hunden följe med honom och teamet. Han måste ha känt flockkänsla direkt, och så även teamet :)
 
Här är bilder från deras strapatser, i djungel, lera och iskallt vatten. Och vovven är med dem.
 
 
Denna bilden är magisk tycker jag. Hunden är människans bästa vän, helt klart!
 
 
När de skulle ge sej ut i vattnet så sa någon stopp. De kunde ju inte "släpa på en hund". Njae..kanske inte.
Men när de gav sej iväg i båden så kastade sej vovven i efter dem. Vilken grej va.. Jag hade inte heller lämnat honom då kan jag säga. Never..
 
-Jag klarade inte av att lämna honom. Så han fick sitta i mitt knä. När han frös fick han låna min jacka. / Mikael Lindnord
 

Mikaels ord: Är man ett team så hjälper man varandra, oavsett om någon inte kan prestera själv just där och då.
Han var en i laget, helt enkelt!
 
Vilka underbara ord av honom tycker jag. Önskar SÅ att alla djur fick ha det bra. Finns allt för många idioter helt enkelt, till människor som verkar sakna både hjärta och själ. Därför förtsätter jag att gotta mej i denna fina story!
 
Vilar husse så vilar jag.
 
 
Tänk vilken lycka för vovven att få en flock. Att få känna tillhörighet och bli klappad på. Kärlek!
 
 
När det var dags att resa hem till Sverige igen så varken kunde eller ville Mikael lämna honom. De kämpade med myndigheter o lagar, fixade papper och veterinärbesök.. och bara stunden innan de skulle resa så fick de klartecken, vovven Arthur skulle få komma "hem" till Sverige.

Och nu i går landade faktiskt vovven på svensk mark. Hurra för det!!
Men.. nu kommer lång karantän först och jag kan bara tänka mej vilken stress detta medför med flygningen och allt. Massmedia och allt annat nytt.
 
 
Men är övertygad om att Arthurs nya familj kommer göra allt för att han ska få ett så bra liv som det vara går.
 
 
 
Och, en å annan köttbulle lär ju oxå få slinka ner!
;-)

20/11-14: story

Jomen ännu ett inlägg från förr pallar ni med va?
 
Jag skiver en del. Alltid gjort. När man gick i skolan och fick skriva historier o berättelser ja då mådde jag gott. Många avskydde ju det och satt hela lektionen och inte om på nåt. Inte jag inte. 
 
Nån lite dröm finns ju där, om att nån gång kunna ge ut nåt. Tänk vilken grej va.. få en egen bok utgiven. (finns ju vissa i byn som redan gjort det, med stor framgång) Tummen upp för dem! 
 
 
Här kommer en snutt iaf som jag la ut här i bloggen den 17 november 2011.
 

Del tre.

Här kommer fortsättningen på min berättelse:

Jag ler lite och får till ett litet hej. Går lugnt mot den högra delen av trappan och börjar gå uppåt. Han står hela tiden blick stilla och bara tittar på mej. Jag tittar ner på trappstegen framför mej och hjärtat dunkar så det måste synas på mej. 
Va sjutton ska jag göra när jag kommer upp? Ska jag ta i hand, pussa på kinden, krama om? Gaaah... Vill inte! Kan inte sånt här.

Han har svarta byxor med pressveck, vit skjorta med svart slips till. En kavaj över, men den ser inte ut att höra ihop med byxorna. Den har smala ränder, ja den måste höra ihop med andra byxor. 

Precis när jag tar sista steget upp så tar han tag i min arm, som för att hjälpa mej. Och i samma veva som han smeker min arm försiktigt säger han:

-Å.. snygg jacka du har. Skön känsla att ta på skinn. Och väldigt sexigt. 

Och så ler han mot mej. Ett äckligt snett leende som bara gör att jag vill rusa ner för trappan och försvinna för alltid. Vilket jävla äckel! Men Pär hade rätt iaf, han gillade jackan.
 
 
 
 
Låter detta som nåt du skulle vilja fortsätta läsa om?! 

20/11-14: tiden

Ja tiden ja.. den går.
 
Detta skrev jag för precis 4 år sedan. 2010.
Shit... va länge sen.
 
 

25/11: Lyxfällan och bröllop

-Lillan, du fick en tid! Nu på fredag morron! Bra va?
-Jättebra! Nu imorrn alltså?
-Nä, haha.. på fredag. =)
-Ja imorrn.
-Men nä, inte imorgon. ;) På fredag. Och jag fick på tisdag.
-Meeen har du blivit tokig? Det ÄR fredag imorrn mamma. -..........?

Oj oj oj säger jag bara. Nu har jag tappat en dag denna veckan. Jag var heelt övertygad om att det var onsdag idag. Hade skrivit upp fackmöte i almanackan och fått för mej att det skulle vara på onsdagen. Och ja, därför hade jag det. Hahaha.. Kände mej lite dum när jag sen svarade lillan att ja, just det ja, fredag imorrn. ;)

Kanske skulle behöva vila mej lite.. eller nåt. Har jobbat som en tok denna veckan. Har haft fullt upp med allt. Avtal, lösenavgifter, bekräftelsebrev, flyttar, registreringar med mera med mera... Och mitt skrivbord är fortfarande fullt. Suck. Känns som om jag aldrig kommer ikapp nu, men det gör jag ju så klart. Ingen fara med en veckas fullt upp. Men tänk om det skulle kännas och vara så här jämt. Usch och fy.

Nu ikväll har jag suttit och tittat på först Byggfällan (hette det så) och sen Lyxfällan. Jag blir bara arg när jag ser Lyxfällan. Hur i hela friden kan nån enda människa vara så jämarns korkad så man inte inser att hoppsan.. jag har massa räkningar obetalda, kronofogden är efter mej etc, men jag fortsätter handla ändå? Jag fattar bara inte. Det är ju inte klokt när de kan ha skulder i tusental och ändå bara fortsätta shoppa loss liksom. Helt oansvarslöst och korkat tycker jag iaf.

Som nu i programmet när kvinnan inte jobbade, och hade inte brytt sej just om att söka några jobb... idiot! Sen sitter hon hemma hela dagarna och spelar spel på facebook. Jamen guuuud va bra jobbat! Ååå.. ja jag blir bara arg. Väx upp för sjutton och ta lite ansvar!
Hur hade det gått för dem om de inte fått en chans genom programmet?? Och hur ser det ut för dem ett år senare? Vore skoj att få veta det. Hoppas ju verkligen att de lärt sej nåt.

Imorrn efter jobbet ska vi försöka fixa lite presenter och klappar till kidsen! Ska bli skoj! Och även fixa lite prylar som behövs hit hem. Bland annat ett nytt strykjärn. Tråkigt att handla, men måste ju ha. Helst skulle jag bara vilja ha flera timmar att gå runt och köpa kläder till mej själv. Har typ inget nu. Eller jo det är ju klart att jag har. Men alla kvinns där ute förstår mej helt och fullt, eller hur?! ;)
Man står där på morronen och tittar och tar fram det ena efter det andra plagget och känner bara näe, vill inte, går inte, passar inte. Usch och bläk. 
  
Tänker på julklappar! Va härligt ord. Så mycket förväntningar som ligger bakom det. Myspysigt! Det var så roligt när kidsen var små. Då kunde man handla så många småsaker som de blev jätteglada över. Många paket skulle det ju vara. Och med fyra barn i huset så blev det en hel del. Och vipps är de stora och önskar sej.. pengar. Hur kul är det på en skala att ge bort? 0. Men har fått två önskelistor iaf! =) Tacksam för dessa!!!

Ang julen i övrigt så jag vi bestämt att i år blir vi förmodligen hemma här. Ska bli helt underbart att bara vara. Inte behöva iväg och stressa runt. Vi får väl se hur det går. Jag vill att julen ska vara härlig, om man så ska sitta framför tv och äta falukorv =)

Hm.. nån bild måste ju in oxå, annar blir det ju lite tris kanske. Jag tar några riktigt somriga bilder på ett bröllop jag fotat. Härlig dag, men det var verkligen inte så varmt som det ser ut på bilderna. Men de var riktigt duktiga på att posera och hänga med på alla upptåg jag hade för dem =)




Visst är de fina? Och det var en sån fin äng full med gula blommor, härligt! Första bilden-en gullig liten skål. Andra bilden-romantisk smygpussbild. Tredje bilden-mys på picknick filten.

Sommar är ju underbart, när det verkligen är sommar. Men jag blev alldeles varm inombords nu häromdagen oxå, när det snöade så där fint och lugnt, med stora fina flingor. Och nu är det ju första advent på söndag oxå så det är ju dags för ljusstakar! Mysigt tycker jag!! Och vi har ju födelsedag här hemma oxå, och julskyltning.. mycket nu!

Nattinatti på er!  Måste i säng nu så jag orkar med imorrn, för det är ju fredag! =)
 
 

20/11-14: länge sen

Ja det var länge sen det såg mysigt ut här i byn.
 
Undrar just vem det var som tyckte det skulle moderniseras så till den milda grad, att storstadskänslan skulle in i bilden här. Kan inte riktigt tycka det passar.  
 
Detta gamla stationshus, så vackert, och vår lilla Pressbyrån som gett oss många goa karameller, serverade av min svärmor till och med.  Bara en sån sak! Ja, detta blir ett av dagens tillbakablickar.
 
 
Kiosken! 
 
 
Vad skulle vi göra utan alla gamla bilder.. minnas mycket sämre iaf, det är ett som är säkert. 

19/11-14: svar

Måste göra nåt. 
 
Bara sitter här nu. Less. Så många tankar. Funderingar. 
Hur har du det ikväll då tro? 
 
Ska ta tag i ett litet projekt med ett älghorn. Pappa har stått för skjutningen, och jag ska stå för piffet :) Har tänkt ut den perfekta platsen att hänga upp det oxå sedan när det är klart. 
 
Sov förresten väldigt bra inatt. Skönt! Jag skyllde den dåliga nattsömnen natten innan på ingefäran, och jag tyckte nu att det var just ingefärans hjälp som fick mej att sova bra i natt. Tänk va man kan svänga till det va. Vända kappan efter vinden.. 
 
Nu är det dags för kopp tre, kväll tre för denna lilla mugg med hett vatten, ingefära och citron. Gott!
Och vet ni vad, jag har inte ont i halsen längre. Bara lite kraxande kvar.  Men det talar jag bara om.. i smyg. 
 
 
Och är det nån av er läsare som vet och kan nåt om Tipser? Vänligen maila mej då! 
 
 
Liten söt vovve bjuder jag på kvällen till ära. 
Alfons, sötaste japanska spetsen ever! 
 
 
 
Nu ska den här donnan hoppa i lopplådan och sussa sött, så nattinatt på er alla fina! 
 
 
 
 
 

19/11-14: tre rätters

Jo i söndags var jag på date!
 
Fina vännen Elisabeth tog och bjöd mej på födelsedagsmiddag på byns thai-restuarang. Så himla trevligt och gulligt av henne tycker jag. 
 
Vi slog på stort och mumsade i oss av alla tre rätter och njöt av bira och vin till :) 
 
Jag blev verkligen proppmätt. Soppan till förrätt var ny för mej. Riktigt god! Lime o kokosmjölk i. Jag var skeptisk, men kommer ätas igen. (det fanns nån grönsak där i som EJ var god dock) Huvudrätten blev biff med purjo och biff med cashewnötter.  Jättegott! Och.. jo, efterrätten slank ner den med :) Glass o friterad banan. Hur gott e inte de..
 
 
 
 
Surrade om både djupa o lätta 'ämnen'. Och en del galna oxå ;-)   (det är onsdag idag hörru) hihihi..! 
 
 
 
Glad att hon finns i mitt liv! 
 
(men undrar när det ska bli sprit o juice..) 

18/11-14: framsteg

Sitter här med en kopp hett vatten. Med ingredienser.
 
Det gjorde jag igår kväll oxå. Det sista jag gjorde. Sen somnade jag och ja.. sov väl inge vidare. Drömde massor. Brukar drömma, men nu var det mer än annars. Och vaknade 03.20 av att jag var galet kissnödig. Och svettig som en tok. Bläk. Jag hade ju inte bäljt i mej vatten. En vanlig mugg bara. Vad hände? Lovar att jag kissade ur mej nån liter där. 
 
Satt där helt brydd och längtade till sängen igen. Stöplade tillbaka och skulle lägga mej. Men.. jag fick faktiskt lägga en handduk i sängen. Var lite väl svettigt där. Läskigt.. jag veeet. Men så var det. The real life liksom :)
 
Jo men nu är det dags igen då. Muggen med ingefära i. Och ikväll toppade jag med lite pressad citron oxå. Älskar citron. Så gott! Vi får väl se hur natten blir då.. vill sova sött hela natten lång. 
 
Häck väck alla bacilusker!
 
Har lyckats ladda er nåt program så jag kunde få över bilder från min mobil till min mac oxå. Hurra för det! Man skulle gå in på www.android.com/filefinder för att "fixa ihop" en android-mobil och en mac. Framsteg minsann. Sen drog jag ut två bilder och fixade lite med dem. Sen helt plötsligt gick det inte att öppna den ena.. Alla dessa frågor.. Fattar inte heller hur jag ska kunna öppna upp dem i iphoto och redigera dem där..? 
 
Ville berätta om middagen jag bjöds på, jo bjuden blev jag allt! Men det blir imorrn ändå. Om jag inte lägger in ett inlägg till här innan jag somnar :) Man vet ju aldrig. 
 
 
Tv är på här nu. Fotboll. Nä.. orkar inte engagera mej känner jag. Annars brukar jag bli uppihejsan när jag väl tittar på fotboll. Men nä, skulle hellre se fler avsnitt av Big bang just nu =) 
 
Go´kväll på er!

17/11-14: Lätt?

Näe.. det är ju inte det just nu. 
 
Skriver på min kära nya dator, min macbook air. Vill ju få till allt jag behöver, men vill egentligen inte måsta ta reda på saker om det. Låter knas, jag vet. Men så känns det nu. 
 
Skulle koppla ihop min mobil med datorn för att lägga över några bilder till bloggen. Lätt? Borde ju vara det. Bara att koppla ihop liksom. Men näpp. Nåt program fattades tydligen för ingenting hände. Fattas nåt i mobilen eller i datorn tro? Och exakt vad/vilket program? Suck. Sånt här teknik-krångel.. 
 
Önskar nån (kan dotra förbarma sej tro..!) sätta sej med mej och lära mej lite tro?!
 
Annars då.. jo jag har köpt ingefära så jag ska kurera mej. Och citron. Och halstabletten zyx, vilken jag inte har känt nån hjälp av tidigare, men vad gör man inte. Gillar inte denna halsontskänslan. 
Har suttit i soffan och fikat saffransbulle och kaffe, manadin och chokladen after eight. Mums! Ja, så ont har jag inte så jag skippar sånt. Fast jag borde.. Fasen alltså, skulle ju ta tag i de där kilona. Fnys.. 
 
Igår blev jag bjuden på en tre-rätters middag. Bara så där på en söndag! Inte dumt de inte. Blev jätteglad! Mer om det imorrn. :) 
 
Ska koka upp en kopp med hett vatten nu och smaksätta med ingefära. Mums..? Kanske några droppar citron gör susen. Ska jag riva lite, skiva eller vad... Nåt ska göras iaf. 
Nattinattkram på er alla fina! 
Ny vecka har börjat, nya möjligheter. Ta tillvara! 

17/11-14: hår

Visst är det härligt med långt, tjockt böljande vågigt hår?!
Men, man har kanske inte det..
 
Idag är det ju faktiskt inte så svårt att fixa till " små saker" som tex hår. Det fixas med både lösögonfransar, löshår och naglar, allt för att just få till det där lilla extra. Känna sej lite fin helt enkelt. Nu är vissa saker som just löshår galet dyrt oftast. Men, man väljer ju var och vad man spenderar sina pengar på, eller hur?!  
 
Jag sätter i extensions i mitt hår när vi har showerna. Gillar det jättemycket! Och när jag först började med det så såg inte ens gänget att det var det i, utan tyckte bara mitt hår var jättesnyggt fixat :) Det är plus i kanten de! För man vill ju inte att det ska synas, fästena alltså.
 
Sugen att sätta i riktigt igen oxå, men har liksom inte kommit till skott. (vissa lyckliga går ju o vinner en hårförlänging oxå!!!! Vissa har ju en himla tur!!!! )   ;-)
 
 
Hittade denna bilden på DKWstyling.com
Visst är det snyggt? Jag skulle inte säga nej iaf.
 
 Trevlig måndag på er!
Förresten.. nån som kan bota halsontskänning.. i ett nafs?
Tacksam för tips!

16/11-14: naglar

Lovade ju bilder sen invigningen hos Marie.
 
En fd kollega som tagit steget fullt ut att starta eget. Tufft, modigt och helt rätt av henne tycker jag.  Hon säljer Mary kay-produkter och håller nu på att utbilda sej inom nagel-världen :) 
 
Jag testade Marie då jag hade en pekfingernagel som höll på att släppa. Har ju annars gått på salong 2043 nu ett par gånger och varit nöjd. 
 
Höll till hemma hos henne och om jag minns rätt nu så var jag hennes sista kund just där. För dagen efter var det alltså dags för invigning av hennes egna lilla kryp-in i salongen. 
 
Det gick jättebra! Hon testade en ny variant hon inte gjort tidigare, vilket är bra. Träning ger färdighet! Tyckte det var underligt att de inte fick använda elektrisk nagelfil än i utbildningen.  Tar ju ett tag att fila annars..
Men jag blev nöjd iaf vilket är huvudsaken!  :-) 
 
Och hade ju en gräslig utväxt innan som ni ser.
 
 
 
Och nu blev det turkost på tipparna.
 
 
 
 
Invigningen var den 6'e och himla trevligt. Vi bjöds på både bubbel o snittar. Mumsigt! Hon har en perfekt lokal tycker jag iaf och jag är övertygad om att hon kommer stortrivas där! :) 
 
 
Önskar henne all lycka med det egna företagandet!
 

16/11-14: show

Sitter med trötta ögon här vid bordet nu. 
 
Känns i hela kroppen att jag hade show igår.  Trött och stel. Är nog för gammal ändå för sånt här..
 
Men himla kul hade vi och publiken var på topp. Med på noterna direkt. När man hör meningar som - jag kan inte sitta still, vill oxå vara med... då blir man glad! 
 
 
 
Vi har även fått väldigt fina ord från ägarna Evert och Britt-Marie. Titta här! 
 
 
 
Mina fötter värkte instängda i mina nya skor så det var en fröjd att ta av sej dom efteråt. Pust.. Lite sträva var de oxå, men det blev snurrar gjorda ändå :) 
 
 
 
Sovit ut idag, så skönt.  Tog en långprommis med vovven. Blev badkaret igen efteråt.. Sen bara slappat. Ska iväg på middag framöver kvällen. Blir trevligt, men precis just nu skulle jag kunna somna..zzz....
 
 
Kram på er! 
 

15/11-14: fest

Vilken kanonkväll det blev igår! 
 
Vi firade en kollega på jobbet med pompa och ståt. Till och med en tur med en limousin blev det för henne :) 
 
 
 
Härlig kväll med bästa kollegorna! 
Och mumsig italiensk tallrik.
 
 
 
Spåregnat idag, och en prommis med vovven avslutas då med ett hopp i badkaret.  
Ni ser ju varför..
 
 
 
Nu är jag i Bräcke och show är det om en stund.
Massa skoj två kvällar i rad, gillas! 
 
Vi hörs! :)
 

14/11-14: fredag

Yes! Mina nya dansskor har kommit! Blir så glad :)
 
Ska invigas imorrn på showen. Måste bara sulas först.
Nu donas det för fullt här. Själv har jag nyss stått på borden här o fixat :) 
 
 
 
Jobbmys på g! 
 
 
 
Trevlig fredag på er! 

13/11-14: torsdag

Torsdag är det. 
 
Och vilken torsdag sen. Det händer så mycket. Saker man vill skrika ut. Saker man bara vill glömma och framförallt saker man önskar ogjorda. Och saker man inte vill tro har hänt.
 
Men jag har även gjort saker idag som jag inte trodde jag skulle klara av. Och det känns faktiskt bra! 
 
Man säger ofta att det är bra att säga vad man tycker. Men det är inte alltid enkelt att verkligen göra det. Att stå upp för sej själv och sina åsikter. Svårt av olika anledningar. 
 
Har iaf tillbringat dagen i Sveg och jobbat med växeln. Läst in meddelanden.  Och gud va fånig jag kände mej. Huga.. Tur det går att göra om, om de tycker det låter skrot. 
 
Hann precis hem och hoppa i träningskläder för ett pass med mina härliga Sh'bamers! Ikväll var halva passet nytt och visst strulade jag lite,  men träning ger färdighet. Eller hur?! 
 
 
 
Dans är bara hur kul som helst ju! Disco och burlesque stoppades in ikväll :-) 
 
Sen hem till färdig go-middag och ett glas rött. Ett gott den här gången :) Tacksam! 
 
 
Nymålade bordet oxå! Och nya porslinet från Ullared. Like it! 
 
Vill lägga upp denna bilden oxå som avslut idag.
 
 
Kramar på er alla fina! Imorrn är det fredag.
Festligheter på g! 

13/11-14: sveg

Styrt min kosa till Sveg igen. 
 
Sitter och väntar på en man som hjälper oss med ny växel. Det ska bli dags för mej att spela in meddelanden :) 
 
 
Vi hörs! 
 

12/11-14: stad

Denna dagen... 
 
Direkt efter jobbet for vi iväg till stan för jag hade tid hos optikern. Jag trodde ju jag nyss gjort synundersökning men det var flera år sedan. 
Tiden går. 
 
Liten förändring var det. Tidigare -0,50 och nu -0,75. Och naturligtvis fanns inte ena paret glasögon kvar längre, men ett par beställda. Längtar! 
Gissa vilka det blev av paren jag visat tidigare?
 
Lite öde i stan må jag säga..
 
 
 
Vackert med alla lampor.
 
 
 
Resten av min kväll har bestått av Sh'bam träning. Nöta och nöta är det som gäller. Jätteroliga danser! Me like!
 
 
 
 
Nu ligger jag nyduschad i sängen och är jättetrött. Imorrn blir det upp tidigt för att fara iväg åt andra hållet. Mycket nu. Måste komma ihåg att ringa facket oxå.
 
 
 
Sussa sött hörrni, och kramas medans ni kan! 

11/11-14: kung o drottning

Tränat Sh'bam mest hela kvällen här hemma. Tur man har hyfsat stort kök.
 
Halva passet ska bytas ut på torsdag så det är 6 nya koreografier som ska sättas. Träna träna..
 
Kul med dans!  Några som inspirerade mej i min ungdom var kungen och drottningen av dans och popmusik. Visst vet ni vilka jag menar va?! 
 
The best!! 
 
 
 
Sett Madonna en gång och Michael Jackson två gånger. Magiskt kan jag lova! Janet Jackson har jag oxå sett en gång. Dessa konserter går liksom inte att jämföra med andra jag varit på. 
 
Alla fans i publiken. Glädje, tårar av lycka. Intryck. Känslan av närhet. All fantastiskt dans. Tipp topp! 
 
Glad att jag kom iväg och fick uppleva det.
 
Nu blir det sova för min del här. Så nattinatt på er alla fina! 
 
Håller tummen för att mina nya dansskor hinner komma till mej innan lördagens show oxå..
 

11/11-14: glasögon

11/11.. lite roligt med såna datum. Men det är inte 2011 dock. 
 
Jag behöver nya glasögon. Använder nu ett gammalt par vilka jag i och för sej trivs med, men.. Sen de nyare jag har med metallbågar, där lossnar ena glaset hela tiden. Vet inte hur många gånger U har fått skruvat o fixat med dem. Gett upp nu :)
 
Har fastnat för flera glasögon som Isabella Scorupco gör reklam för på tv. Var in o kikade i stan och, efter lite om och men.. så kunde jag ta en sen tid på dagen för att komma på undersökning.  Kunde fått komma dit igår..men det hade ju inte gått med så kort varsel.
 
Klurade på när jag gjort undersökning senast, och vi trodde ca 1 år sedan. Eller i våras...
Det visade sej vara 2011 och 2012... Ett tag sedan med andra ord. Dags för ny! Imorrn blir det. 
 
Hoppas nu bara att bågarna finns kvar.. Begränsad upplaga nämligen och man kunde inte boka i förväg tyvärr.  
 
 
 
Gillar båda paren skarpt! Finns på Smarteyes.
Håll en tumme för mej! 

10/11-14: vänner

Vilka är dina vänner? 
 
Alltså vilka kallar du 'vän' när du pratar med andra?  
Det finns så många sätt att se på detta tycker jag. Om man träffats på en tre-dagars kurs tex,  säger man vän om de personerna sen? Eller en närståendes bekant som man träffar över en middag, blir man vän med varandra då? 
 
Eller på facebook... Vilka är dina vänner där?
 
Jag kan ärligt säga att många nära vänner har jag nog inte. Inte såna jag säger personliga saker till så lätt. Och då är jag ändå rätt öppen av mej. Men många benämns som vänner, så klart, och det vill jag att de ska göra oxå. Vill inte vara utan nån av dem. Snarare fler nära.
 
Men åter till Facebook.  Där känns det som många vill 'samla' vänner för att på nåt sätt få 'högre status' på nåt sätt. Är det verkligen så?  
 
Eller så kanske man vill bli vän med många just för att man är intresserad av personen i fråga, tycker om att få kontakt med nya människor. Vem vill inte det :) 
 
Eller så kanske man bara är lite nyfiken. Vill kika in och ta del av någons liv lite. 
 
Jag har just nu 34st vänförfrågningar på facebook och vissa har legat där länge. Jag har som inte riktigt vetat om jag ska svara ja på dem. Känner inte hälften av dem.. ett par bor inte i landet ens. 
Hur hittade de mej liksom?
 
 
 
Så, ska jag slå till och bara säga ja. Säga hej till dessa personer, välkomna dem? Känner mej ju dum oxå när jag inte svarat... borde nog svara...
 
Kärlek.. syns i naturen och man tittar :) 
 
 
 
Nu blir det en kväll med träning på Sh'bam här hemma för min del. Må så gott! 

10/11-14: skor

Ny vecka. Igen. Välkommen! 
 
Vädret? Ja man blir inte klok på det. Ena dagen vårkänsla och nästa svinkallt. Nu är det åt vår-hållet igen. Bara vi slipper is och halka så. 
 
Fick bli rosa fluffkoftan till lackade naglar idag. Piffar upp måndagen lite. 
 
 
 
Kikade på snygga skor igår. Hittade dessa båda paren på Laila Bagge Wahlgrens sida där hon lägger upp prylar hon gillar. 
 
 
 
 
Snygga, eller hur?! 
 
Hon och Niclas Wahlgren ska ju tydligen skilja sej nu oxå. Fy tusan va jobbigt för dem. Jobbigt för vem som helst ju men tänk att vara i rampljuset som dem. Måste kännas hemskt. Vad de än säger eller inte säger, så kan det förvrängas i media. 
Hoppas allt löser sej för dem båda på bästa sätt iaf. 
 
Vi skrivs snart igen. Ämnet blir då Vänner. Vilka räknas in under ordet 'vänner' för dej? 
 
 
 
 

9/11-14: kväll

Fars dag!
 
Visst kan vi, och ska vi uppskatta och tycka om våra fäder varje dag. Men idag var det specillet, lite extra så där på just Fars dag. Började med att skicka ett sms till min dotters far dagen till ära. Sen grattat min sambo och fortsatte med min svärfar och min egen far. Många grattisar! 
 
Och jag blev grattad igen oxå idag. Himla trevligt det här :) Finfina presenter från alla håll. Blir så glad! 
 
Det blir ett kort inlägg detta. Känslan i oss här nu är lite nedstämd då vi nåtts av att en bekant till oss gått bort. 
Detta liv. Det är verkligen så skört. Man kan inte säga det nog ofta, ta hand om varandra. Kramas. 
 
Vila i frid U G. 
 
Nattinattkram! 

9/11-14: spel o vin

Blomster o gratulationer!  
 
 
 
Ni måste ju få se de viner jag skrev om. Och tyvärr blev inte nån av dem nån favorit för mej. Ska jag nämna dem med ett ord så blir det - tunt. 
 
Morbergs röda.
 
 
 
Och det vita, inte Morbergs dock.
 
 
 
Och det där spelet, ett tips på julklapp månne?! 
Hittade det för 199:- och vi alla sju som testade det gjorde tummen upp. 
 
 
 
Sitter hopkrupen insvept i morronrock nu. Mysigt! Tittar på reprisen av Så mycket bättre.  Det är Kajsa Grytt som har sin dag. Kan inte säga att jag känner till någon låt alls i programmet.  Men gillar det! 
 
Mys-söndag! 
 

8/11-14: middag

Haft en trevlig kväll med god middag och trevligt umgänge.
 
Mamma och pappa,  Em o Je och Na var här. Vi hade gjort skinkstek i skivor i ugn. Grädde, soya o chilisås. Och ett par vitlökar och gul lök. Mumsigt! 
 
 
 
Efterrätt bestod av kesella, digistivismul och bär. Så gott! Mätta o belåtna tog vi fram ett nyinköpt spel med massa tokiga frågor om allt möjligt, som vi körde några vändor. 
 
 
 
Tänk va man lär sej :)
Man tappar ca 75 hårdtrån per dag. 
Vi går på toa i snitt 6 gånger per dag.
Vi har sex ca 4000 gånger under vår livsstil. 
Högsta trädet blir ca 117 meter. 
 
Haha.. kul var det! 
Trevlig kväll tycker jag! Glad att de kom! 
 
Må så gott hörrni, skål! 
 
 
:)
 

8/11-14: besviken

Köpte vin igår. Så där på chansning. 
 
Brukar du köpa okända viner? Eller kör du på säkra kort?
Oftast kikar jag på flaskan och känner in vad jag tycker. Såg faktiskt ett intressant program på tv om just att "känna in". 
 
Det var kanske 6 personer som fick göra testerna. De jag såg var strumpbyxor, jeans och just vin. 
Tjejer satt runt ett bord med varsinna par nylonstrumbyxor som de fingrade på. De kände och drog, bedömningarna var många. Ena för ljusa, nästa för tunna, skulle inte hålla en timme ens. 
 
Sen var det vinerna. Både män o kvinnor gjorde testet. De fick vin upphällt från en flaska med tjusig etikett och ett glas från en som såg väldigt simpel ut. Ja ni kan ju gissa hur det gick. Alla dissade verkligen det simplare vinet. Nån ville spotta ut det till och med. Och det finare ansågs riktigt gott. De kunde sitta där och snurra glaset och lukta länge, smaka och beskriva i detalj vad de kände och tyckte. 
 
Sen kom svaren. De hade alltså blivit rejält lurade då det var exakt samma sorts strumpor de fingrat på och likadant var det med vinet. Exakt samma, upphällt från ett lådvin, med påklistrade etiketter på en flaska. 
 
Det var väldigt skoj att se deras reaktioner när de fick veta detta. 
 
Tänk vad lätt vi blir påverkade och vad lätt det faktiskt är att lura oss. 
 
Jag har nu köpt två lådviner som sagt, ett rött och ett vitt. Det röda är Per Morbergs vin. Smakade det nyss och njaäe... Det var väldig ljust, tunt och smaken ja, det känns oxå bara tunt tyvärr. Lite besviken, då mina förväntningar var höga, just bara för att det var ett vin från honom. 
Kanske smakar bättre till maten senare. 
 
Ska bjudas på födelsedagsmiddag här idag :)
Och vet ni vad, jag har köpt mej en snygg spegel idag. Bra med köp o sälj på Facebook. 
Bilder sedan! 
 
Trevlig lördag på er! 
 

7/11-14: firad

Började dagen med flera gosiga pussar från en glad vovve. Han var så där busigt glad, som om han oxå ville säga grattis till mej ;)
 
Blev en trevlig lunch med Linda o Elisabeth idag oxå. Tänkte sluta vid lunchen dagen till ära, men det sket sej ju som sagt. Blev att fara iväg på firandet senare istället. Himla bra kväll har jag haft iaf. 
 
 
 
Paket o blommor och jättegod middag på restaurang Saffran. Tipp topp! 
 
 
 
 
 
 
Och sen är jag SÅ glad över alla fina grattisar jag fått på Facebook! Det glädjer mej mer än jag trodde faktiskt :) Tänk att få krama om allihopa och säga tack på riktigt. 
Önskar det gick. 
 
Fick två speciellt fina grattisar till oxå. En från dotra mi och en från vännen Evakarin. Så gulligt! 
 
 
Så himla gulligt! 
 
 
Finfint minsann! 
 
Fin dag med andra ord! 
Pretty ok att fylla år! 
Kram! 

7/11-14: Grattis!

Grattis till mej på min dag! 
 
Ja nu är fredagen den 7 november här och japp, den är min! :-) 
 
Jag blir ett år äldre. Klokare. Rynkigare. Slappare. Ja ett år till av allt. Är glad för det! (Inte för allt det där då men..) Ni förstår. Man fick fylla ett år till. Alla får inte det. 
 
Så här ser en nybliven 44-åring ut.
 
 
 
Kramar på er alla fina! 

6/11-14: sista..

Sicken dag. Pustar ut nu.
 
Full fart på jobbet. Full fart på mina tankar. Både positiva och negativa. 
 
Haft min Sh'bam ikväll. Jättekul! Härliga kvinns som kommer och dansar loss med mej :) 
Skyndade hem för att snabbt slänga mej in i duschen och bege mej mot Ånge igen. 
 
Hämtade upp Linda o Elisabeth för att gå på invigning av Maries nagelsalong. Himla trevligt! 
Bilder kommer imorrn. 
 
 
 
Men nu hörrni alla fina, så var detta mitt sista inlägg på detta födelseåret ;) 
 
Imorrn är det min dag! :-) 
Nattinattkram! 

6/11-14: Ännu ett..

Jo, det kommer flera.. inlägg från förr :)
 
Detta skrevs 9 juli 2012. Och detta innehåller ett enkelt recept på en väldigt god sås!
 
 

9/7-12: Uppdatering

Igår på dan så fick jag en känsla av att ..hjälp, det ÄR ju nu!
Dagarna bara går och jag känner att jag "väntar" på sommaren. Men.. den är ju faktiskt här och nu. Jag kan inte vänta längre. Det må vara grått och trist och regn.. och värmen som just har kommit till oss. Huga.. Känns som att det bara måste bli dagar med strålande sol nu snart. Så man kan få ligga ute och sola och ha det gott.
Eller hur?!
 
Annars hade jag en mysig dag igår med trevligt sällskap på middag. Synd nog så jobbade U men de hann ses en kortis iaf ;) Det blev lax i folie och färsk potatis med god sås till. Mamma hade gjort den och jag bara älskar den. Det är så lätt oxå och det gillas mycket! Ni kanske vill prova?
Jag tog 5dl creme fraiche i en kastrull, smula sen i två grönsaksbuljongtärningar och låt det koka upp. Klipp sen i gräslök, eller ta fryst som jag gjorde. Klart! Mumsigt kan jag looova! Och det tyckte alla barnen oxå :)
 
Det är ju inte varje dag man träffar trillingar men dessa vänner har berikats med just det :) Hur snälla och goa som helst är de, och finaste storasystern har de oxå. Härliga barn! Full fart med ballonger, boule, studsmatta och massa bus. Men de hade tid med fika ändå, kanelpaj blev det, då ingen av dem hade testat det. Den försvann snabbt kan jag säga. Jättekul! Vet inte nån som inte gillar den.
 
Lite uppdatering från Gatufesten kommer här! Vi for ju med tåg ner och strosade runt lite i fina vädret innan vi mötte upp Robin och Helena. Åt gott, flera gånger, lyssnade på bra musik, lagomt med folk, ja en toppenkväll blev det. Och Ånge kan leverera minsann! Tre band härifrån som fick visa upp sej. Inte illa det inte. Kill Kill pussycat, Corroded och Takida. Tipp topp! En riktig Ånge-kväll!
 
Fint väder som sagt, och jag myste på i solen. Baja-major är ju inte det trevligaste precis.. men guuud sån tur de finns där, hihi...
 
 
Som sagt vi myste på gott där och och jag fick tag på en glass oxå, en stor en :) Och fan-bild med Corroded-Jens oxå ;)
 
Här lite bilder från banden. Lite svårt att fota, men känslan var enorm, jättebra verkligen!
 
Nu måste jag rusa här, midda på g. Pizza från bagarstugan ska det bjudas på.
Tjing!

6/11-14: Nästa..

Ja då kommer nästa tillbakablick då.
 
Detta skrevs 29 augusti 2013.
 
 

29/8-13: saknad

Ja som jag skrev tidigare så drar vår krogshow Guld hits igång snart igen. Blir himla skoj de! Tänk..vi har hållit på sen 2007 nu. Hur bra är inte de?! Och vi fyller lokalen utan problem :) Är så tacksam för alla som kommit dit, och flera mer än en gång, för att vara med oss en kväll. Hur kul som helst!
 
Och allra bäst är ju när man verkligen ser hur skoj publiken har det. När de står upp vid alla bord och sjunger o klappar händer i takt med musiken. (även om det kan vara opraktiskt att folk står upp, och kan skymma andra..) men härligt är det att få sånt gensvar på det vi gör. Toppen!
 
Men saknar ju så klart danspartnern min fina Idha. Tycker hon kan komma hem o köra här ändå ;)
 
Och saknar även "min" fina Elisabeth som befinner sej i Egypten nu. Men..du kommer ju hem snart!!! :)
 
Tjing!

6/11-14: Throwback day

Torsdag igen! Och återblickar är det som gäller.
 
Tänker idag bomba er med flera inlägg från förr. Japp, så får det bli :)
 
Här kommer då första för dagen som är från 23 augusti 2013.
Håll tillgodo ang mina tankar om tex nätet nu.
 
 

23/8-13: gott, om tankar.

Sitter ute på my lovely veranda och njuter av värmen denna sensommarkväll ger. Ensam hemma. Allt tyst o lugnt. Så när som en fläkt jag hör brusa lite. Fågelkvitter och en o annan bil i fjärran oxå förstås.
Svängde iordning en omelett till middag med kräftstjärtar, ost och oliver. Jättegott! Och unnade mej ett glas Maria-vin till. Det är ju fredag liksom.

Ringde mor & far efter jobbet. De är hundvakt sen Em for o jobbade. Pappa tyckte Alfons kunde vara kvar hos dem över natten. Vi skulle ju ändå bort imorrn en sväng. Tänk va man kan sakna på en gång...
Förstår att de vill ha honom hos sej. Haft vovve så himla många år, och nu inte. Det känns.

Läser en del krönikor i tidningar ibland. Två bra idag om ...livet.
Tänk hur det är nu, vi har alla dessa sociala vägar att nå ut. Facebook, twitter, bloggar med flera. När jag var tex 15 år så skulle jag ju inte kommit på tanken att nån annan i hela världen skulle velat se maten jag käkade till middag. Eller vilka kläder jag tog på mig. Men nu kanske maten hinner kallna innan den perfekta bilden har tagits. Visst är det märkligt hur vi gör?

Ja jag vet, alla gör det inte. Men många. Jag ibland.

Jag gillar ändå bilder på mat. Speciellt om man kan få receptet på nåt smaskens. Eller om man ser nåt fint plagg som man får veta var man kan få tag i det.
Det är ju ändå inget annat än uppmärksamhet vi vill ha. På nåt sätt, eller hur?

Jag blir ju glad när jag ser att många vill läsa vad jag skriver. Att ni finns, som orkar med mina tankar. :) Stor kram till er!
Säger nån att de inte bryr sig så anser jag iaf att man ljuger. Man kan ju skriva i egen dagbok, där ingen annan kan läsa.

Mycke pladder.. :-) Här kommer iaf jag, med min omelett som var jättegod. Skål på er fina!
 



Just ja. Jag har klänning idag. Så skönt, och komplimang fick jag på jobbet. Visst blir man glad av det! ;-) Tjing!
 

5/11-14: kokbok

Fick ett paket igår med posten.
Alltid lika skoj!
 
Tänkt beställa denna länge nu, så det var dags att slå till. Denna och andra fina böcker finns på hennes blogg, www.modernmon.se/pernilla
 
Julklapp kanske?! 
 
 
Den ska upp på min nyinköpta tavelhylla. 
 
Längtar till kl 18.00 nu. :-) 

4/11-14: sveg

Idag blev det en tripp till Sveg.
 
Mitt jobb har även kontor där och idag var det dags för ett möte ang vår kommande nya växel. Mötet gick bra och det ska bli spännande att fortsätta filura ut hur vi vill ha det.  Trist att fara upp själv bara.
 
 
 
Det spöregnade på vägen dit och snöade på hemvägen. Vägen var alldeles spårig och jag satt och spände mej bigtime hela vägen hem. Bläk. 
 
 
 
Sen in på jobbet och fixa undan lite mail och sånt. Skönare än att ha allt kvar tills imorrn. Sen hämta vovven hos Em och brassa hemåt. Han ville ju ut så klart. Höll tummen att jag skulle hinna med aerobics men var inte inne förrän 17.55. Skrot. 
Passet börjar 18.00.
 
Vinter-vovven! 
 
 
 
 
Idag är det No hate-day. En grej för att uppmärksamma och göra något för att sluta nät-hata helt enkelt. Så himla många, unga som vuxna som skriver en massa skit och elakheter på nätet. Undrar vad det är som gör att vissa måste vara så elak? Konstigt! 
 
Nä, fram för kärlek istället. 
Säg något snällt till någon morron. Något uppmuntrande.  Lovar att du får glädje tillbaka direkt! 
 
 
 
Lets  do it!
 

3/11-14: fy faan.

Läste nåt helt galet tidigare. 
 
Det handlade om sjukvård.  Dålig sådan..
En gammal man på över 90 år hade kommit in på sjukhus. Han kontrolleras och de 'hittar inget'. 
 
Då bestämmer sej NÅGON att mannen ska skrivas ut. Skickas hem. Mitt i natten. 
 
På morronen ringer anhöriga för att höra hur läget är med honom. Får till svar att han nog har lämnat sjukhuset. Nog... 
 
Det uppdagas då att den stackars gamla mannen har avlidit i trapphuset hemma hos sej. 
 
Mitt i natten. Ensam. Utkastad från ett sjukhus. 
 
Jag blir galen av sånt här. Fy faan rent ut sagt. 
Så många klara fel som skett.
Hoppas verkligen att den berörda personalen är avskedad. 
 
 
Vi kan inte skylla på 'för mycke jobb' eller 'för lite personal'. Sunt förnuft tack! Mänsklighet för fasen. 
 
 

2/11-14: hatt

Dagen har mest bestått av promenader känns det som.
 
Sov ut länge, väldigt skönt tycker jag.  Sen blev det en långprommis i Ånge, med hatt på dagen till ära. 
 
Gillar min hatt och fick även fina komplimanger för den. Himla kul! Men visst är det så, man känner sej 'konstig' när man har på sej nåt man inte brukar ha. Men jag vill fortsätta använda den.  Och andra! 
 
Funkar den?!
 
 
 
Det blev en fika på Tinas café med Elisabeth.  Himla trevligt! Önskar vi vore lediga och hade en lottovinst på kontot så vi kunde göra slag i alla våra funderingar :) 
 
 
 
Busat med vovven på gården. Det är så härligt att se när han blir alldeles till sej av glädje, över att jag vill kasta boll och gömma mej för honom. Söting är vad han är! 
 
Prommade i Ånge på kvällskvisten igen och då styrde vi kosan till Emelie o Jesper. Trevlans de att få kaffe o hemmagjord morotskaka. Mums säger jag bara!! 
 
 
 
 
Mötte upp U och sen har vi suttit här med Ta och kikat på Så mycket bättre som vi spelat in. 
 
Känner av skrothalsen igen oxå. Jädra halsmandlar. Om de ändå vore bortopererade..
 
Måste i säng nu. Men vill inte. Vill skriva på min berättelse..på min nya dator :)
Nattinattkram! 

1/11-14: bakstugan

Vilken mysig kväll vi haft! 
 
Det blev en kväll i bagarstugan för oss och Carina med familj. Kidsen var så duktiga och de bakade hela tiden. Trodde de skulle ledsna och ge upp men nixpix, de kämpade på. Jätteskoj! Inge deg på kaveln och mycket mjöl hela tiden. Perfekt! 
 
 
 
Och på slutet gjorde vi pizza. Mumsigt de! Uppskattades av oss alla. 
 
 
 
Mysig kväll som sagt och jag hoppas det blir fler gånger :) 
 
Nu sitter jag i soffan med tunga ögon. Blir sängen snart. Känns att man klev upp tidigt i morse. 
Men imorrn blir det lite sovmorron iaf.
Nattinattkram på er alla fina! 

1/11-14: blött

November är här. Min månad! 
Fyller snart år minsann. 
 
Skjutsade Ta till duktiga massören i Byberget i morse. Där låg snön vit och fin på backen. Och flingor föll hela tiden vi var där. Vackert!
 
Välbehövligt var det med massage för henne. Fy för att ha ont i ryggen. Önskade jag haft en tid där på bänken idag jag med. Får beställa nån tid framöver här. 
 
Blev prommis med Alfons när jag kom hem. I regn. Fy.. Låt det bli nån grad kallt då istället så det blir vitt o torrt. Näedå.. här är det verkligen så kallat novemberväder idag. Var dyngsur när vi kom in igen. 
 
Halt blir det oxå. Denna lilla bron var inte att leka med.. läskigt tyckte vi båda.
 
 
 
Pysslat på lite här. Lugnt o skönt. Väntar på att U ska komma hem och sen ska det bli tunnbrödsbak med goda vänner. Mysigt i rusket. 
 
Ser ni snön på berget? 
 
 
Bättre det än regn.
 
Vi höres! 
 
 

RSS 2.0