31/3: Sista mars-Guldhits insändare!

Men gaaah... jag har nu ränt runt här och försökt få ihop kläderna tills på lördag. Men jag hittar ju inget. Vet att jag lämnade det mesta där bakom scenen. Men nåt måste väl vara här nånstans oxå, eller..?? Kan inte leta mera nu, blir ju tokig. Bäst att göra nåt annat en stund för att skingra tankarna. Blogga tex! =)

Eftersom jag är uppfylld, ändå, av tankar på lördag nu så kommer här en insändare som en gäst har skrivit i Ljunganbladet, en "lokal" blaska. Jag blev så glad av att läsa detta, värmer verkligen!



Det var väl en bra insändare om våran show!?! Om ni nu blev sugen att kolla så måste ni skynda skynda.. Vi kör nu på lördag och sen den 7 maj. Thats it liksom! For now...iaf.

Nu måste jag slänga mej i bilen och hämta dotra och sen försöööka släppa kläd-letar-tankarna ett tag. Sova blir bättre. Och slänga ett öga på den nu grundmålade garderoben! Och jag slapp måla nu för det har U fixat med när jag jobbet, tack tack!!
Så här såg den ut innan.



Bild kommer när allt är klart! Kommer bli jättebra!

Men hejsvejs nu då så länge!


30/3: Meen.....borta.

Meeen... jag som hade pysslat ihop ett inlägg igår kväll från min mobil. Och ja, jag såg ju att det var driftströningar här men jag trodde väl att inlägget skulle sparas iaf.
Morr...............skrot.

Ska testa att spara detta då så jag kan fortsätta på det senare.

29/3: Rensat

Gick jättebra att jobba idag. Fullt upp och då går dagen fort. Men en hel del krångliga ärenden att ta tag i. Har varit så pigg oxå! Vilket är bra naturligtvis. Men konstigt då jag kliver upp så tidigt. Blev en lunch med kollegan Linda idag oxå. Himla trevligt! De gör vi om snart igen tycker jag! När jag precis hade kommit hem från jobbet, precis innanför dörren ja ja då ringer mobilen. -somnade, for till Ånge. Åhh.. va tröttsamt. Var bara till å hoppa in i bilen igen då. Suck. Men det går, måste ju. Men ibland känner jag mej som värsta curling mamman. Ikväll är det den manliga delen av familjen som styrt tv-kontrollen. (som att jag har den annars .. ) Det har varit fotboll och hockey för fulla muggar. Jag föredrar det senare. Kollade oxå en del och blev less då Luleå losade. Jag har rensat ur mitt kläskåp oxå, mycke som ska slängas, skönt! Men Suss, jag orkade inte måla ikväll ;) Nu har jag gjort mellanrum,små stycken här, men förmodligen är all text i en enda massa ändå, tyvärr. Nån som har tips på hur man slipper det vid mobil-bloggning? Nattinatt på er!

28/3: Björnen

Meeen.. se till att hitta den där stackars björnmamman, söv henne och ta henne tillbaka till de små kidsen inne i idet. NU! Huga... Blir ledsen på ögat av att höra om detta. De behöver ju sin mamma.



Otroligt vad de fick vara med om de där tre killarna. Tack o lov att allt gick så bra som det gjorde ändå. Den yrvakna björnhonon hade nog kunnat ställa till med mycket mera elände...


Bilderna från google.

Hörs sen!


27/3: Viba

Blev en härlig dag! Tänk vad ett litet sms kan göra att man snabbt blir på topphumör. Blev en långfika med bästa Elisabeth på Viba. Mums va gott med latte och blåbärsbakelse!



Precis vad jag behövde! Och gisses vilket busväder det vart. Svinkallt tyckte jag hela tiden, och rätt som det var så blåste det runt massa snö. Kortvarigt som tur var. Då var det extra skönt att sitta inne på fik och mysa.

Vi satt länge, vilket vi brukar ha för vana att göra =) Slutade med att vi måste ut därifrån då de ville stänga. Kan inte förstå..
Konstigt oxå att inte fler är sitter där en söndag som denna. Men det kanske blir bättre längre fram i vår. För trevligt ställe är det, vårt Viba!

Efter jag hade kommit hem, farit till Ånge igen =) , blivit glad för att U slutat tidigare och fått i mej middag så blev lilla Humlan väldigt glad att komma in i värmen och få komma upp i famnen. Hon är så go, som en liten bäbis i famnen på mej.



Men nu blir det nattinatt här!





Sussa sött, hörs imorrn!

27/3:Stjäla en timme

Förundrades i morse över att så många människor var så morronpigga, i alla fall när man kolla de fejjan. =) Det var morronprommisar, fyspass och andra träningsrundor. Pigga duktiga människor!!!!

Hallå.. det är ju söndag! Ska/får man inte vila lite då? =)
Säger jag och funderar på salsa ikväll! Vore ju så skoj att dansa lite! Vi får väl se.
Först ska jag agera taxi åt en väska, göra ett stopp på affären för gotta-inhandling och sen .. ja jag vet inte än. Vi får se.



Tänker önska oxå att himlen såg ut så här nu. Men istället känns det som att det kan komma snöflingor när som helst. Bläk.

Ni har väl ställt om klockan? Ja det är väl för underligt, bara stjäla en timme så där. Knepigt detta. U skulle ställa klockan igår kväll, jobbet kallade inatt. Jamen hur skulle han ställa den då. Ska upp halv tre. Går ju inte. Då har ju klock-rackarn ställt fram sej till halv fyra. Hahaha.. ja det löste sej till slut ändå =)
Höres!

26/3: Ögat

Att man kan få sånt kaffebegär. Konstigt. Jag som inte började dricka kaffe förrän på gamla dar å allt. Men ja, det känns när det behövs en kopp.

Idag brassade vi ner till Ögat. Dags för kontroll av våra ögon. Det gick bra för både Em och mej. Så min dumma, irriterande, jobbigt, tröttsamma ihållande huvudvärk kommer från nacken. Skulle behöva massage en timme om dagen. Minst. Så less på att känna av detta. Bläk.

Nåt annat som jag tycker är jobbigt är när man känner i hela sej att någon annan inte mår bra. Det liksom kryper in i en, en känsla av att :jag vill hjälpa, krama, hålla om och få bort det jobbiga. Suck....       <3

Igår kväll hade jag tänkt kolla på Let´s dance men det blev Kinect för fulla muggar här. Vilket var himla kul! T hade en kompis här så det var riktigt skoj när alla var igång. Konstigt bara att just min bil i spelet gick så himla dåligt just när jag skulle ha den.  Typiskt.

Hann se på slutet i programmet ändå att Jessica vann. Jag tyckte det inte spelade någon roll vem av dem som vann för det var båda så himla bra!

Nu en kopp kaffe till känner jag. Kanske, om jag har riktigt tur så kommer huvudet kännas lite bättre då oxå.
Ska ni vara med på Earth hour ikväll? Släcka lamporna en timme. Tycker det är en bra idé. Och man kan ju alltid tända massa ljus och mysa lite extra under tiden!



Mors da!

25/3: Skrot.

Fredag igen, härligt de! Och stormvädret fortsätter för fullt. Herregud att det kan blåsa så.
Jag har ont i huvudet idag med. Skrot. Igår var jag övertygad om att det hade med mina ögon att göra. Var ju ett tag sen jag undersöktes och bytte glasögon. Men nu idag så känns det precis som om det kommer från nacken. Kanske är en kombo av de två.  Skit att jag inte kan massera mej själv.  



Jag som typ aldrig tar medicin tog två alvedon i morse.. inte bra. 
På lunchen blev det soppa igen men middagen ska jag avnjuta med la familia vid tv. Skönt avslut på veckan. Em ska fixa maten nu så jag tänker bara röja undan här lite snabbt och sen bara njuta av att det är helg. 
Och jag håller mina tummar hårt för att det ska vara soligt i morron, utan blåst =)  

Det är ju Let´s dance ikväll oxå, final! Jag hoppas att Frank vinner!

Hörs senare!

24/3: Pink-gubbe

Men vad är det med män och pinkande överallt och hela tiden?
Såg en man stå mot en vägg när jag tittade ut genom fönstret på jobbet idag. Undrade vad han gjorde.. och ja, han stod där och pinkade. Hm.. varför kunde han inte gå på toaletten (som vanligt folk)? Han gick ju ändå in i byggnaden efteråt, och mej veteligen, och jag VET då jag jobbat just i den byggnaden under många år, att även där finns det just det, toaletter.  

För ett tag sedan så satt jag oxå och tittade ut och då ser jag en man kommandes från affären. Han drog på en kälke eller nåt med mat i. Han tittade sej så konstigt runt omkring och rätt som det var så ställde han sej vid vägkanten, men riktning mot oss, och pinkade. Jamen hallå där... jag och mina kollegor kunde ju kolla ut här och se hela paketet =)

Tänk om det vore lika för oss kvinns. Att vi bara ... oj jag blev kissnödig nu. Jamen då sätter jag mej här vid väggen och kissar. Bara så där. Inte torka sej, inte tvätta händerna. Inte ens bry sej om att kolla efter närmaste toa. Fy fan.
Jag skulle på affären efter jag sett sista mannen där.. gissa vad jag tänkte på då? Hur många andra läskiga händer har fingrat på du-vet-vad och sen på massa frukt tex. Bläääken!

Nu är inte jag, i vanliga fall, så petig och bacill-skräcks-aktig, men visst tänker man. Och skulle man verkligen börja bry sej om sånt där till exempel så skulle man ju inte kunna leva normalt ute bland folk.

Jag vet en kille som har, eller i varje fall hade, väldiga problem med baciller, "farliga" människor, långhåriga killar.. ja det mesta. Huga, stackars honom säger jag bara. När jag var yngre tyckte man han var knäpp. Nu tycker jag synd om honom. Hoppas verkligen han har kommit ifrån allt det där.

Så här fint var det härom morronen när jag släppte av Em vid bussen.
Tjusigt va?!





Magiskt att se solen stiga upp! Detta får bli dagens bild, som är: känslor
För det är precis vad det är, och fyller mej med, härliga känslor, när jag ser solen gå upp!
Även om man sitter i en bil. Väldigt tidigt på morronen..

Jag har fått ett smaskigt recept på en mazarinkaka av en kollega på jobbet. Ska nog testa att göra den imorron tror jag. Alltid så kul att få recept av nån som själv kan tala om vad gott det är =) Annars har jag fått cravings på ananaspaj nu här. Åh.. va gott det är! Den är god just när den kommer ut ur ugnen, när den stått ett tag och även dagen efter... smaskens! Kanske gör en sån tills imorrn kväll istället. Eller oxå! =)

Så tänker jag på sånt, nu när jag har tränat lite här hemma och ätit soppa till middag idag. Duktigt Malin. Ska ju komma i korsett nästa lördag.. huga va jag inte vill......

Nu ska jag avsluta dagens blogg med några bilder på en vacker student jag fotat, för ett bra tag sen nu.







Vackra bilder på henne! Och sommar! Suck.. känns långt dit nu när det blåser storm ute och är kallt. Men på lördag skulle det nog bli fint och soligt igen, vi hoppas eller hur?!

Kramen på er!

21/3: Ont på nageln

Tjeena mannen!

Hehe... de är ju bara så härliga! Men varför vill de inte fortsätta med programmet? Hörde Herngren säga att de hade hållit på med detta i tre år nu så de var som trött på dessa karaktärer.
Men vi är ju inte trötta på dem, eller hur? Inte jag iaf. =)

Och vilket avslut det blev sen. Bröllop och allt! Och med Joey! Inte illa de inte =) Han var man ju nästan "kär" i en period. Å va lycklig jag var när jag var och såg den konserten med Europe i Sundsvall. Vilka minnen!

Helgen har flutit på bra, finväder hela tiden. Sånt gillas. Har bara haft det lugnt och skönt. Var till stan en sväng och fixade mera småsaker. Och känslan av att vilja handla kläder infann sej nu med. Finns ju så mycket fint, och billigt! Himla bra de. Em och Ta fick sej ett par snygga skor var oxå, och jag hade utan problem kunnat få med mej en hel hög själv. Men icke. Får bli en annan gång.

Jag hade tänkt dona på med att få garderoben vit i helgen, men det blev inget. Igår satt vi ute och myste vid husväggen ett par timmar. Va härligt det var! Satt och löste lite korsord och klurade på små spel i mobilen. Kvalitets tid. Sen kom pappsen hit en sväng så det blev en trevlig fika på verandan.

Tycker han kan ta med sej mamsen oxå och komma hit lite oftare =)





Haft en slapp dag här hemma igen. En sån där slapp dag så jag nästan blivit tokig innombords. Måste göra nåt. Imorrn blir det prommis. Basta! Sen en fika med nån villig?! Behövs!

E och jag satt och kollade på Top Model förut. Undrar ju varför modellerna måste se ut som spöken typ. Den ena fulare än den andra. Undrar varför det blivit så. Och att påstå: jamen de blir ju snygga på bild.. Jamen hallå, det blir väl de som ser betydligt bättre ut innan oxå.
Om man tittar långt tillbaka så var ju modeller personer som var jäkligt snygga. Tycker den tiden har passerat för länge sen. Ikväll gick nån å vann som såg hemsk ut. Verkligen. Tjejen som kom två var däremot jättefin. Ja ja..


Hm.. tycker ändå att många manliga modeller fortfarande är snygga.

Jag har kommit fram till (tror jag iaf) att jag inte ska ha förstärkta naglar längre. Känns som att det blir dyrt och jobbigt helt enkelt att fixa dem hela tiden. Växer ut så fort. Här ska ni få se vad som är nackdelen med det hela.



Tjusig utväxt va? Not! Och sen långfingrets nagel, huuur tunn som helst och ja, det är ju bara att klippa den, annars går den av själv. Och det gör ont uppepå oxå för att det har lossnat lite av min nagel. Huga.. ser inte kul ut det där inte. Och det är det inte heller.

Det är därför jag skriver "tror" jag ska vila mej från detta. Det är ju så himla svårt. Älskar känslan av fräsha naglar, som håller för tamejtusan vad som helst. Men det är ju det där med utväxt. Och om man får nån luft på kanterna. Men den som lever får se som sagt. Just nu är det vidrigt jobbigt iaf. (förutom de som har skyddet på sej, men ändå är nerklippta, förstås)

Jag hade tänkt börja salsa igen, lite mera på allvar. Men då gick ju min salsapartner och bröt benet. Det var väl ett himla sätt de oxå. Har just opererat sej. Knasigt värre. Vi får ta upp allt längre fram istället.

Min showpartner har ju oxå skadat sej, men jag har ingen aning om hur allt är just nu då hon inte har svarat mej. Hallå, hallå....??!

I söndags, ja igår alltså, (gud va det kändes länge sen plötsligt..hm..) slog vi till i finvädret och grillade här. Å va det var gott! Och lukten när man pysslar i ordning allt, underbart!  



Nu ska jag pallra mej iväg till sängen och inte starta ett till spel på mobilen.. har fastnat för nåt som heter Angry birds.. huga.. hahaha..!

Nattinatti på er alla!

18/3: Fredag!

Men hörrni..... det är FREDAG!

=)

17/3:Rummet

Hejsan igen! Nyduschad sitter jag här nu och ska äntligen blogga igen. Känns som en evighet sen jag gjorde det från datan. Måste ju få till det där med radbrytningar och lägga upp bilder, via min Iphone. Nån som har tips kanske?

Hm.. var ska jag börja tro. Kan ju börja med en projektbild och det blir nr:17 och det är: Ögonblick.



Inte helt lätt att fota lilla donnan Humlan. Men här i farten slickandes om munnen. Så söt så!

Nu till lite händelser. Jag var ju stan och skaffade mej mera "vuxen-poäng" (men vadå, jag är väl vuxen) Ja, men vissa saker känns det aldrig som jag blir vuxen nog för att göra själv. Men nu är några avklarade iaf. Köpt toastol. Jättekul.. Och nu sist tvättmaskin. Här stod jag inne på Ikea och finulade på om detta skulle rymmas i bilen.



Tungt som sjutton var det men ja, allt löste ju sej finfint där. Tog hjälp av en snäll man på parkeringen. Tack till dej! Men bilen proppad med prylar tog jag mej sen in till Arken för att lämna ett vattenprov från vårat akvarium.
Kände mej skapligt dum där jag stod och trodde jag kunde köpa fler fiskar.



Blev inget av med det, utan hem och fixa så det skulle bli bra vatten. Och nu har jag fixat med det, precis enligt schemat hon skrev till mej. Och ja, fiskarna ser nog lite gladare ut =)

Nu sitter tapeten uppe på väggen oxå, så skönt att det är klart. Golvet ligger oxå på plats. Fy vilken tur man är två säger jag bara. Hade aldrig fixat det där själv. Men, klart nu! 





Hm.. golvet ser tokgult ut här, men riktigt så är det ju inte i verkligheten.
Nåt jag däremot kunde knåpa ihop själv var "bokhyllan" till min walk-in-closet. Nu är den på plats och jag fyllde den igår kväll med kläder. Så himla skönt att kunna flytta in igen, istället för att ha kläderna överallt... Men det finns mycket stök kvar...

 

Ikea, det är bra det!

Nu är det massa småfix kvar. Och ja, haha.. sånt brukar ju dröja.
Hörde på radion om 97,5% människorna. Har ni hört talas om dem? Jag är en av dem, absolut.
Det är ju de som tex städar, men lämnar det sista hörnet/rummet etc för att det "tar jag sen". Eller när man plockar bort nytvättade kläder från tvättrummet. Jag tar en hel del, men lämnar alltid nåt, som jag ska ta sen... Huga.. det finns så många exempel på detta. Och jag tror nog många kan hänga på i "klubben". Och ja det är ju bara så dumt. Varför inte bara göra klart när man ändå håller på.

Men hur skulle det se ut, då blev man ju klar. Vad skulle man göra sen då? :/

Gjorde smaskig middag idag med karré och kroketter. Mums tyckte Em, Ta jag. Vi blev sen kvar vid middagsbordet länge och surrade om allt möjligt. Trevlig stund!

Idag pratade jag med en "gammal" vän oxå i luren. Himla trevligt! Jag saknar ju dej ju! Måste ses nåt snart tycker jag! Kram på dej! Och man blir så glad själv när man pratar med någon som mår bra och är glad. Härligt att höra bruden =)

Nej nu ska jag ta en kopp java här och fortsätta klura på om mitt träfärgade klädskåp ska målas vitt eller rött. Ja jag har fått en idé om att det kanske skulle vara fräckt med en klarröd garderob mitt i allt vita. Vad tror du, vågar jag?

Over and out, nu är bloggandet klart för idag. Jag lägger in mej för laddning så det inte dröjer så länge tills nästa gång!



Må så gott, kramen!


17/3: Finns

Ja tidigt är det men det går. Ljust och fint ute och det ser ut att bli en fin dag idag igen. Härligt de! Ska lägga upp både blogg och bilder när jag kommer hem efter jobbet senare. Ska bli kul. Har en del att visa! Ha de gött då!

13/3: söndag i stan

Ja det blev en tripp till Sundsvall idag för mej. Och jag fick med mej allt jag skulle hem oxå. Kul de! Tvättmaskinen var prio ett. Inhandlades på Elgiganten. Det var på håret verkligen att det gick att stänga bakluckan. Sen mera väggfärg. Undrar just hur många liter jag använt upp nu? :) Sen in på Ikea för att köpa rullgardiner till sovrummet. Blev gråa som inte ska släppa igenom ljus. Sen måste jag ju kika om de hade sån där hylla jag vill ha i min nya gå-in-garderob. Och det hade dom, på rea oxå, hurra! Jag fotade så jag skulle hitta på lagret. Tog några värmeljus i farten, och en liten matta för 99kr till garderoben. V När jag sen står ä där med min vagn och ska lyfta på dessa två paket så inser jag att de är väldigt tunga och hm..får det plats i bilen? Jag kämpar på där ett tag, kvinnor kan! Betalar och väl vid bilen så ser jag mej om efter lämplig man som jag ber om hjälp av. Tack snälla man för att du hjälpte stackars mej där jag stod. En kram fick du av mej för besväret iaf. Alltid nåt! Sen in på Birsta för att fixa ny piercing, gick snabbt. Kan säga att praktiskt taget alla snygga skor skrek efter mej där jag gick. Hemskt var det. Tänkte ropa på vakterna där ett tag. En jäkligt snygg brun skinnjacka höll oxå på och larvade sej och skulle på mej. Men icke, jag stod emot. Starkt jobbat av mej tycker jag. ;) Sista stoppet innan hemförd var Arken för att göra ett vattenprov från vårat akvarium. Tjejen doppade sticka i vattnet och sa oj då, på en gång. Öh..vadå undrade jag osäkert. Stickan blev rosa-lila på en gång vilket inte alls var bra. Huga.. stackars våra fiskar. Jag fick en lång föreläsning där och uppmaning att byta vatten så fort jag kom hem och sen tillföra nåt medel, eller två olika medel var det till och med. Sagt och gjort, vattenbyte har skett och medel är i. Allt enligt schemat hon skrev till mej. ;) Hoppas nu bara fiskarna trivs i vattnet, när det är som det verkligen ska vara. Så ett tips till er alla med akvarium, gör ett test! Vet ej hur jag får hit bilder så det blir imorrn det. Och glöm inte Solsidan ikväll! Tjing!

12/3: Min dag

Happ, det var Eric som vann. Jag slängde iväg en röst på Danny. Gillar den låten skarpt, blir toksugen på dans! =) Erics låt är jag nästan lite less på för den spelas på radion hela tiden. Men den är härlig att se på! Vad tycker du?

Dagen har varit full av sysslor här. Har målat den sista omgången av sovrummsdelen. Äntligen..! Så imorrn blir det tapet on the wall! Längtar! Hoppas bara U kommer hem tidigt så han orkar. Jag lär väl ta en omgång på garderoben tror jag. Mycke som ska grundas nu till en början. Herregud vad jag håller på. Efter målningen idag så tog jag en sväng med bäddsoffan oxå, shabby shicade lite. Tyckte det skulle se bättre ut mot vita väggen. Nu ska bara väggtext beställas oxå. Kul är det minsann!





Lunchade ute på verandan, härligt i värmen. Är så glad för vår veranda. Känner samma glädje varje vår. Det blev en bit av pajen som var kvar. Ti gjorde den och oj va smaskig den var! Och så lite körsbärstomater och skvallertidningar till. Perfekt!



Hm.. undrar varför jag inte kan lägga upp bilder här nu i bloggen. Den där rutan som jag i vanliga fall brukar klicka på, finns inte. Konstigt..

Haha, nu gick det minsann, jag som inte hade ändrat från "mobiluppladdningsvarianten".

Har lite smått panik i kroppen oxå nu, eller panik och panik. Fel ord kanske. Men ja, hur ska jag beskriva det tro? Min danspartner i showen har ju gått och (hoppat och ..) gjort sej illa i hälen. Brytit nåt ben där.. huga. Så jag blir nog själv de sista gångerna. Inge kul ju. Buhu.. Men the show must go on som man säger. Och ja, så är det ju. Bara att bita ihop och köra gärnet!   Men det är ju så mycket bättre att vara två... suck. Saknar henne redan ju..



Nu ska jag och U kolla här om jag ska ta en sväng till staden imorrn och införskaffa en ny tvättmaskin. Häromdagen så hade jag nyss slängt in tvätt och satt mej i köket. (spelade ett spel på min mobil som jag har blivit fast i.. galet, min kära doter vet nog vilket..!) och rätt som det var så bara dundrade det inne i tvättstugan. Jag sprang in och stängde av maskinen. SOM FORTSATTE ÄNDÅ! Blev skiträdd. Luktade bränt som bara den. Skrek på tränande U som rusade upp och skruvade ur säkringen och då blev det tyst äntligen. Huga.. Tänk om jag hade farit ut en sväng..



Nattinatt nu på er alla där ute! Kramen!

Från tv-soffn

Hejsan! Har haft en skön dag av ledighet som började med att jag vaknade före åtta i morse. U skulle upp och hjälpa en vän med bilkrångel. Han går upp på övervåningen. Jag ligger kvar och vill somna om. Man vem kommer då om inte Baggis som tycker JAG ska gå upp och släppa ut honom. Inte U som redan är uppe. Nej det går ju inte. Morr.. Men när det var gjort så kunde jag somna om igen, skönt! Em och jag har slappat, spelat dataspel och haft det skönt. Och efter godisinköp så är hon nu hos pappren med sin pojkvän. Trevligt för dem! Tankade bilen när jag var i Ånge förut oxå. Fy attan va dyrt det är. Men vad gör man. Bor man här så kan man knappast vara utan bilen. Gjorde god middag igår med fläskfilé gryta och ananaspaj till efterrätt. Smaskens var det! Tog en bit paj till kaffet ute på verandan förut idag. Var så varmt och skönt. Härligt! Idag blev det korvstroganof till middag. Länge sen nu. När jag står där och rör så ska U pressa i vitlök och rätt som det är så sprätter det iväg vitlök rakt in i mitt öga. Fy fasiken va ont det gjorde. Huva. Gör inte om det hörrni. :( Sitter och kollar på tv nu och lyssnar på vår eländiga kamin som låter illa. Vill ha en ny.. Kramen på er!

8/3: Självporträtt

Tisdag. Och jag har vaknat på soffan för en stund sedan. Av telefonen. Huga.. jag hoppas verkligen att min danspartner inte har gjort sej allt för illa i foten. Håller alla mina tummar för att allt ska gå bra.

Inge kul när man hör om tråkigheter. Tycker det har varit lite mycke sånt nu ett tag. Igen. Varför är det så? Hört om cancer och annat elände så man blir alldeles tom inombords. Kan inte med att vi ska dö helt enkelt. Jag har jättejobbigt med det. Tycker att alla ska leva, så länge jag finns. Jag vet att detta är kanske "barnsligt" tänkande, men så känner jag. Klarar inte av tanken på känslan, att nån i min närhet inte ska finnas längre.

Vissa säger, så lättsamt, att: "jamen han var ju gammal iaf, hade ju levt länge"...tex.
Jag tycker inte det är lättare. Suck...
Kanske finns nån terapi för sånt här. Nån som vet?

Nog om sånt för nu.

Internationella kvinnodagen är det idag! Tänk att det ens finns en sån dag. Fantastiskt. Hörde om en kvinna som berättade att på hennes jobb så samlade männen in pengar och köpte tårta och en varsin ros till alla kvinnor på arbetsplatsen just på denna dagen. Det hade de gjort under många år. Häftigt. Egentligen symboliserar den rosen otroligt mycket. Hm.. nu var jag där igen, tänker på elände. Usch och fy. Nix, nog om sånt.

Det är dagen d för semlan idag oxå! Det är positivt utan nåt tråk och allvar kring det. Vad jag vet =)
Det var endast jag och Em här hemma idag så vi mumsade på en varsin förut. Gott är det!

Och semlor kan var alldeles speciellt underbart gott, ibland! ;)


Bilden från google.se

Visst har du oxå ätit en idag?!

Igår målade jag i sovrummet. U hade satt upp en väv på väggen på dagen så det vara bara för mej att sätta igång sen. Har ont i handlederna idag kan jag säga. Klenis man är =)
Nu tänkte jag måla en andra gång ikväll men har upptäckt små bubblor på två ställen som jag inte tänker låta vara kvar. Morr... att det alltid ska bli mer jobb än man först tänkt. Vill ju bli klaaar! Men, det tar sin tid. Måste testa imorrn att skära en skåra i dem och peta in lite lim så ska det nog ordna sej. Hoppas jag.

Ikväll har jag bara slappat. Inte gjort nåt. Bara suttit i soffan med Em och myst. Trevligt! Och ja, ligger efter igen med mina bilder i fotoprojektet.. men här kommer nr.16 som är: Självporträtt i svartvitt.



Ska inte lova att bli bättre på att hänga med i detta projekt, men ska göra ett bättre försök iaf =)

Tänker pallra mej iväg till sängen nu, som står mitt på golvet. Hahaha.. hur det ser ut här hemma nu. Herregud, finns en hel del att göra, sen oxå. Pratade idag på jobbet med en kollega om fönsterputsning. Och att leja bort det. Rut-avdraget du vet! Och ta mej tusan, tror jag ska göra det framöver. Gud va skönt det vore att slippa göra det. Och sen kanske jag fortsätter med en städhjälp varannan vecka eller nåt. Tänk vilken lyx det vore! Härliga tanke!

Nattinatt på er! Hörs imorrn!

6/3: Tunnbrödsbak.

Va mycke lättare det är att blogga så här. Direkt från datan. Men man lär väl lära sej så det känns lättsamt att fixa det direkt från mobilen oxå. Förhoppningsvis.. =)

Har bakat en kaka idag, eller rättare sagt godis. Massa chokald, nötter och marshmallows. Kanske har du testat detta:

* 2st 200gr marabou mjölkchoklad
* 1st 200gr marabou mörk choklad
* 2st påsar dumlekola
* 2 nävar mini marshmallows
* 3dl salt jordnötter
* 1dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Blanda alla ingredienserna.
Fyll smeten i en plåt (ca 20x30cm) ca 3cm tjock och låt stelna i kylskåp.
När kakan har stelnat skär du upp den i bitar.

Mums till kaffet de! (hoppas jag, ska testa lite senare)



Har varit ute och prommat lite idag oxå, så jättefint väder. Men det var inte så skönt som jag trodde ändå. Blåste rätt kallt. Men ändå härligt när solen skiner. Passade på att fota en del oxå med mobilen. Måste ju testa och se om den verkligen är bra =)





Skönt med friskluft. Blir alldeles för lite utetid.

I fredags bakade vi tunnbröd i Ovansjö. Jättetrevligt och mums va gott det är. Det var jag, U och Ti som for upp. Och som sagt, ingen konst att baka efter jobbet när allt är färdigt när vi kommer upp. Tack för det snälla E och K!

E och K, svärisarna var med oxå. Måste ju "hålla ställningarna" där inne så inget går på tok =) Undan gick det när vi var tre som kavlade. Längtar redan tills nästa gång vi ska baka faktiskt. Mysigt med hela grejen. 

Varmt och skönt tycker Malin!


Här blir små lagoma degknulor till.


Titta vilken fin, stor och rund kaka jag gjort. Dags för ugnen.


Fort går det!
 

Självklart tar vi en smakbit efter en stund. Mums! Sämre kan man ha det på en fredagskväll.


Och när bakandet är klart så har vi sparat några kluttar som får bli pizza. Så gott!


Här är en bild från väldigt många år sen när vi bakade. Det är Ti, N och Em som står här med E.


Nu ska jag gå och fixa i ordning laxknyten i folie. Ska bjuda på middag till mor och far ikväll. Ska bli trevligt de!
Mors da!

5/3:Första från iphonen.

Första inlägget från min nya mobil. Så svårt att se texten här på bloggen. Måste höra med lillan hur man gör. Kollar film nu med U och Ti. Och tog just ostkrokar i en liten skål r att smaska lite. Men besviken blev jag, smakade knappt nåt. Trist. Tror baske mej jag ska ta och skicka in påsen. Har jag tur så skickar de en eller två nya som kompensation. Hm..ska bli kul att kolla på datan sen hur detta inlägg blev. Hoppas ni har en trevlig kväll iaf. Hej svejs!

4/3:Iphone 4

Men hua va mycke de va att lära sej. Men det ska väl gå, till slut. Och med en hel del hjälp från min kära dotter. Hm.. synd bara hon pluggar och jag jobbar hela dan. Men sen...!

Jag har nu en ny leksak här. Har ju velat ha den ett tag och japp, nu är den i min hand. En alldeles egen liten (ganska stor tycker jag just nu) Iphone 4. =) Glad!

Satt och väntade hela dan igår på att simkortet skulle aktiveras på den, och avaktiveras på min gamla då ( hm.. tycker inte den är gammal, men ja ni vet ju..) Det visade sej tillslut att jag behövde registrera mej på Halebops hemsida för att kunna ta med mej mitt nuvarnade mobilnummer. Vill ju inte byta. Så i morse när jag slog upp mina blågröna så var den igång. =)

Nåt som är lite konstigt (läs:mycket) är att jag har lillans adressbok i min mobil.. hur gick det till? Vi förstår ingenting iaf. Måste fixa med det oxå sen. Jag vill ju ha min, och hon vill få in alla sina kontakter i sin så klart.

Känner av lite huvudvärk här. Inge bra. Ska dricka lite vatten och kaffe så lär det väl ordna sej. Annars blir det till att kämpa i sej en tablett.. bläken. För efter jobbet idag blir det tunnbröds bakning! Kul! Det var så länge sen nu. Undrar just om takterna sitter kvar, när det gäller att "slänga" in dem i ugnen. Hehe..
Ni lär bli uppdaterade senare!
Tjing!

1/3: Kärlek

Hoppsan! Jag som skulle direkt hem och fixa o dona här med bokhyllan. Men va hände? Jo jag for hem, i bra tid, och under den korta färden hemåt så blev jag toktrött. Ni vet så där så man bara börjar gäspa och sen fortsätter heeela tiden. Så jag la mej på sängen och somnade en stund. Hur skönt som helst. Verkligen behövligt.

Vaknade av att E kom hem efter en fika med pappsen. Trevligt att träffa honom oxå en stund. Har nyss fikat här. Jag känner mej pigg (skam vore det annars) så jag ska väl svida om här till målarbyxan och sätta fart. =)

E och U sitter och knåpar med sina mobiler.. och jag har ju inte nån ny, än, så jag får göra annat som sagt.

Men dagens bild är: kärlek
Så här kommer en sån bild.



Tycker den är jättefin! Glad och lycklig!

Nu till nåt helt annat.
Jag blir tokig av att läsa hur en viss Gaddafi gör uttalanden som inte är utav denna värld. Hur kan människan påstå att "folken älskar mej, alla mina människor är med mej. Mitt folk kommer att dö för att skydda mej."
Sen även det han sa om demonstranterna, att det är drogade ungdommar... öh.. jaha....
Och så klart är det Libyens ledare jag menar, för den som inte förstod det.

Karl är ju galen. Varför förstår han inte att landet står inför förändring nu? Att han inte kan sitta kvar och ha den där helt galna makten längre. Som jag sagt förut, stackars folk. Men jag håller alla tummar för dem och att det kommer sluta med att de lever i demokrati där som här. Synd bara att det kommer ta så många år innan allt är som det borde.. Och tänk va många länder som är kvar, som oxå "behöver" uppror.. Denna konstiga värld.


Hm.. ska nog ta och byta piercing i naveln oxå. Har fortfarande mitt läksmycke. Har inte tänkt så mycket på det. Men nu tycker jag den är lite besvärlig, för lång helt enkelt. Undrar bara om jag vågar byta.. huga.. tycker det känns lite läskigt. Men är glad att jag gjorde det, finfint!

Nä här kan jag inte sitta och skrota inte. Nu SKA bokhyllan bli färdig.
Mors da!



1/3: Go morron!

Redan?! Va fort det går. Mars månad alltså. Ja välkommen säger jag! Och mera härliga dagar när solen värmer oss. Trevligt! Pratade med en som far till Thailand på måndag.. kan inte riktigt tala om hur avis jag blir på en skala, bara säga att jag ÄR avis som tusan.

Men kanske nästa år då... =)

Nu ska vi se vad denna dagen har att erbjuda. Först personalmöte på jobbet halva dagen, sen försöka kunna sluta i bra tid, vilket innebär en timme tidigare. Hem och promma lite, det vore toppen de. Och sen måla på lite på bokhyllan så den blir färdig oxå.

Jamen då sätter vi i gång då!
Gomorron!

RSS 2.0