30/9-12: Vilken helg

Vad allting kan ändras fort. Jag har varit på sjukhuset i Sundsvall både igår och idag.

Pappa blev dålig när de höll på att ta reda på älgkött. Iväg i ambulans till sjukhuset för att kollas upp. Huga.. många tankar får man minsann.

Nu kommer en klagan här. På Sveriges sjukvård.
Vi människor vi kan ju bli sjuka vilken dag som helst och kan behöva bli undersökta vilken dag som helst. Men..

Det är som att allt "står stilla" när det kommer till veckodagarna lördag och söndag. Varför då?

Ja visst funkar det om det är akut, då kommer det ju läkare, tack o lov. Men jag menar som nu, varför måste pappa vänta tills i morgon för att bli riktigt undersökt?

Läste senast i dagens Sundsvalls tidning en artikel om någon som avlidit för att det dröjt över helgen med kontrollerna. Inte ok.

En till sak. Om jag har ont i tummen och kommer till läkaren med det, då borde det väl vara självklart att jag blir undersökt i armbågen som krånglat lite och i min axel som spökat länge..typ?

Näe.. för då tar vi bara tag i tum-problemet och sen måste man till sin egen vårdcentral och ta upp en ny läkartid och sen i bästa fall få en ny remiss till sjukhuset för att nu kolla på armbågen.

Och sen börja om igen för att få en remiss för axeln.

Inte klokt tycker jag. Människokroppen hänger ju ihop och har jag ont i min armbåge så kan det ju bero på nåt i axeln. Då borde det ju kollas upp i samma veva jag ändå är där på plats.

Göra klart en patient i taget liksom.
Ni fattar vad jag menar.

Och jaa.. vården ÄR bra på många sätt, men...

När jag ringde vårdcentralen sist ville jag ta de tre funderingarna jag hade på en gång. Men icke. Det skulle jag inte få göra utan endast börja med ögonen. Sen fick jag minsann ringa tillbaka och beställa ny tid....

Skulle inte få någon tid heller förrän om två veckor, men jag insisterade då på att jag var orolig och det kunde ju vara vad som helst om orsakade mitt dubbelseende.
Då fick jag en tid två dar senare.

Hur kom den tiden fram då?
Måste man "bråka" för att tas på allvar?

Suck.. jag tog upp mina tre funderingar när den trevliga läkaren frågade om jag hade några andra saker jag ville ta upp. Och han lyssnade. Och han fixade ny röntgentid till mej. Perfekt! Kände att han lyssnade. Väldigt skönt.

Jag skulle ju blivit en "evighets-kund" där uppe om jag skulle behövt springa upp tre gånger för detta. Konstigt sätt att fixa sjukvården tycker jag.

Nu är pappa uppkopplad med slangar för att kolla hjärtat iaf och jag hoppas de gör riktiga undersökningar i morgon. Och jag hoppas att de efter att ha pratat med honom, gör andra undersökningar direkt när han är där på plats. Han mår för övrigt bra nu trots det som hände.

Som sagt, många tankar får man. Och det som skulle bli en vanlig helg bara förbyttes i tankar om både det ena och det andra och en oro i magen över saker som kan komma.

Krama varandra!


28/9-12: Såstaholm

Utbildningen var på ett jättefint ställe, Såstaholm. Överallt på väggarna hittade man vackra svart/vita kort på gamla kändisar. Så fint!

Vi bjöds på champagne och mumsiga snittar som entré till kvällens middag och bus. Mysigt!



Maten var fantastisk! Såg lite lustig ut tyckte jag, där det låg små prickar på tallriken rätt som det var. Men gott!



Efter frågesport och en hård kamp så begav vi oss mätta och belåtna en trappa ner för att prova kläder och peruker. Hur kul som helst tycker jag, och det var det fler som tyckte :) Fin loge fanns oxå. Kändes som att jag skulle göra mej redo för nån scen nånstans :) Saknar teater.



Det blev en svängom på dansgolvet iaf, disco-time och så lyssnade vi på karaoke med blandad förtjusning ;)

Kvällen gick snabbt och jag o Elisabeth begav oss till 'vårat' hotell en bit därifrån.

Prick kl 07.00 var vi åter på plats för att vara först till den härliga frukostbuffén. Det är ju speciellt med hotellfrulle!

Den som avslutade dag två var han som skapade och drog igång Glada Hudik-teatern, Pär Johansson.
Vilken man säger jag bara. Helt otrolig. Och ändå så vanlig på nåt sätt.



Hans föreläsning gav oss många djupa tankar om oss människor. Tårar och skratt i en lagom blandning. Jättebra var det! Köpte hans bok 'I huvudet på en normalstörd'. Längtar efter att börja läsa den.

Ni har väl sett filmen: ' Hur många lingon finns det i världen? '
Om inte så gör det!



Nu blir det tv-soffan här hos oss.
Trevlig kväll!

 

 

 

 

 


28/9-12: zzz..

Fredag! Skön känsla. Men..ville stanna kvar i sängen i morse. Fy attan säger jag, igen, för att kliva upp tidigt i ottan.

Igår när jag for hem från jobbet så hade jag häftig himmel att se upp till :)
Kolla in!

Hörs senare igen!
God morgon på er!


26/9-12: kurs

Varit på kurs med Kurt!
Nä, men på kurs med väldigt duktiga och intressanta föreläsare. Har nu haft två dagar i Stockholm med utbildning av Svensk Energi, Kundservicedagarna.

Jag och en kollega från vårat jobb kunde fara. Och vi är helt uppfyllda nu av allt positivt och upplyftande vi fått höra. Jättebra!

Och nyttigt och kul att prata med 'kollegor/konkurrenter' från andra bolag. Många storys om händelser vi alla känner igen :)

Vi höll till på Såstaholm, kursgård som tidigare hette Höstsol och hade varit ålderdomshem för skådespelare gammalt tillbaka. Nu fanns det vackra bilder på väggarna på dem när det begav sej.

Tyvärr fanns inte rum kvar så vi kunde sova där, så det blev taxi till närliggande hotell. Inte alls lika fint och så, men funkade det med. (trist då jag hörde talas om spökerier där, vilket jag hade velat 'känt in' )

Tågresa nu, och mottagningen svajar. Skriver mera senare. :)


24/9-12: paket

Fått paket idag. Två stycken! Va skoj!
Först på jobbet, då kom skorna från Jobi som jag beställt. De blir härliga att traska runt i i vinter. Så sköna! Och praktiska. Det är snygg snörning framtill och dragkedja baktill.

Sen när jag kom hem så väntade ett litet paket i brevlådan på mej. Det var mina nya glasögon från Favoptic. Perfekt! Så lätt att beställa därifrån, och snabb service. Kul med mörka igen. :)

Vi har börjat med stegräknare på jobbet nu. Herregud va jag måste börja promma nu ;) Blir ju inte mycket steg av att stå/sitta still på jobbet hela dan.
Har du testat det?

Har för mej att man ska gå mellan 7000-10000 steg per dag, för att det ska vara 'normalt'.
Ja..jag får nog knata på i sömnen i natt tror jag ;)

Nä nu ska jag ta och packa väskan här. Blir en tur till Stockholm imorrn bitti :-)

Nattinatt!


24/9-12: Ny vecka

Ny vecka, nya möjligheter!
Så är det ju. Man kan klaga och gnälla, men vi är ju 'här' iaf. Värt att tänka på.

-2grader i morse och jag var duktig o satte på mej vantar innan jag skrapade rutorna. Betydligt bekvämare för mina små 'frys-i-hjäl-fingrar'. Kändes inte så kallt ute ändå. Visst är det konstigt, ibland är det bara skönt. Och ibland är det på nollan och man fryser arslet av sej.

Igår blev det övningskörning för fulla muggar för Em. Körde till stan och inne i stan. Gick jättebra, jag är imponerad!!

Längtar tills imorrn nu. Lönen! Alltid trevligt de! Och vi hoppas även få tillbaka pengar som vi ligger ute med... Hur kan man sova gott när man är skyldig nån pengar??? Eller hur kan man... Ja..herregud.

God morgon på er!


22/9-12: höst

Kolsvart när jag tittar ut genom fönstret. Och blåsigt o kallt. Höst med andra ord.

Har varit till farbror doktorn, som verkligen inte var nån farbror, om man med det menar nån gammal man. Nä, en yngre variant, en duktig doktor var han. En sån som ger förtroende och som verkar intresserad.

Efter massa olika tester så visste han lika lite som optikern gjorde ang mina ögon-symtom. Han skulle dela sina funderingar och frågor med högre uppsatt läkare.

Sånt gillas! Kan man inte så ska man fråga andra. Inte bara-gå hem och vila..

Har planterat lite 'höst' i krukorna oxå. Fint de! Inte slängt allt gammalt somrigt ännu, blir så mycket. Tror jag måste dra igång eldningstunnan och bränna en del.

Härligt är att tomaterna börjar mogna på sej. Och även paprikorna börjar gulna. Skoj med växthus tycker jag.

Tänkte hitta på nåt idag..men har suttit och läst, bitit naglar...blÄk. Tittat på massor av dansklipp på youtube. Så less att det inte finns dans här. VILL hålla på med det!

Fastnade för ett klipp om Patrick Swayze oxå. Fantastisk dansare/skådespelare som fick lämna detta jordeliv allt för snabbt. Älskar filmen Dirty Dancing. Undrar just hur många gånger jag sett den.. :)

Myste med Em igår kväll. Hon fixade frukt och smält choklad som vi doppade. Mums!

Mycket grönt blir det!

 

Dirty Dancing! Tänk att få ha haft hennes roll här...

 

Kissemissarna vill vara med :)

Nu ut i mörkret en sväng, svejs på er! 


19/9-12: ögat

Men det var tusan va det vräker ner här. Helt dyngsur blev jag på vägen från Stadshuset till bilen. Dripp dropp..

Har varit på koll hos optiker Ögat i stan. Nu måste jag få bukt med detta med dubbelseendet när jag är ute och prommar. Inte ok. Inte heller trötthetskänslan och lilla trycket på ögonen.

Efter många mer eller mindre krångliga övningar för mina blå så konstaterades typ inget. Jo, det var som vanligt med synfelet men jag behöver terminalglasögon.
Jaha..denna ålder säger jag bara.

Sen ska jag även låta en läkare kontrollera mina symtom. Lite läskigt, men nu vill jag veta varför.

Fikat lite på Stadshuset och träffat Ta. Mysigt att sitta där inne.
Men nu hemåt. Tjing på er i regnet!


17/9-12: solen

Vilken tidig morron. i morse var jag tröttare än tröttast. (som jag i och för sej känner mej mest varje morron, men ändå)

Ni vet Kalle på julafton, när han tvingas upp och sen hamnar på toaletten. Somnar och faller ihop.. Så trött kände jag mej :)

Nu piggare iaf, dagen är startad!

Härlig helg har det varit. Och vilket underbart väder igår. Sommar-känsla ju. Toppen!

Vi har donat på i stugan med att få på taket. Ligger nu på plats. Och oj va massa många grejer det är att dona med innan det blir klart. Men sakta och säkert så..

Säkert ja, var en aningens rädd där då min kära skuttade runt på taket, en bit upp ju. Huga.. Själv höll jag mej på stegen och tyckte det räckte.

Har städat bilen oxå och fy attan..det var länge sen de. Men nu är det gjort för den här gången. Invändigt iaf.

Vi har hunnit med havets läckerheter två gånger i helgen med. Kräftor först och sen igår kväll räkor. Mums säger jag! Mums och mys!

Ja just ja, varit på författar-träff oxå :) En 'gammal' danselev till mej (som sen oxå haft massor av egna danselever) har gått och blivit författare. Skrivit boken Dansfeber. Satt och signerade och sålde böcker på bokhandeln i lördags. Självklart vill jag oxå ha en! Ska bli så spännande att läsa den. (speciellt då hon sa att jag kanske kände igen vissa partier i boken..) :)

Häftigt att få ge ut en egen bok!

Tror det ska regna idag..isf blir det rensa bort lite kläder hemma. Behövs verkligen. 
 

 

 

God morgon på er fina läsare!


14/9-12: fredagsmys

Jamen nu är det fredag! Äntligen!
Här har vi just ätit pizza, kebabrulle och kebabtallrik till ljuset av stearinljus. Så mysigt! Det är strömavbrott här.
Hoppas nätbolaget fixat detta inom kort så vi kan kika på Fångarna..senare.

Men jag är helt säker på att de gör allt de kan för att fixa detta.

Varit fullt upp på jobbet idag. Mindre folk men helt ok. Så bra när vi kan ställa upp för varann. Då gör det liksom inget att det blir lite mycket. Man ställer in sej på det bara.

Men nåt jag inte förstår är att när folk står i kö i telefon länge, och sen äntligen kommer fram, då ska vissa tjata om hur länge de väntat och stackars dem...
Jamen då kanske vi kan ta ärendet då istället direkt så slipper fler vänta länge... Tycker jag förstås.

Haft flera idag och som inte skiljer på elleverantör och nätbolag. Det är ju två olika saker det.
Kanske borde ha en liten el-lektion här :) Vill ju hjälpa!

Fått hem nytt skal, eller skal och skal..fodral till Iphonen. Som jag kan ha kort i oxå. Himla praktiskt de. Bara en sak att hålla reda på när man flänger och far. Bild kommer.

Trevlig fredagskväll önskar jag er alla!
Skål!


13/9-12: mys

När klockan ringde var min första tanke: är det måndagmorron..?
Helt väck med andra ord ;)

Blev masserad av min kära igår. Gjorde ONT. Men just nu-ingen huvudvärk. Hoppas det håller i sej nu.
Avskyr när kroppen gör att jag känner mej seg eller får ont så jag inte kan/väljer att inte göra roliga saker. Skrot.

Problemet med min skuldra, eller ja, nacken och mellan skulderbladen fick jag när jag sommarjobbade på Kungsfoto, som det hette då.

Man satt och jobbade väldigt enformigt och då jobbar jag iaf lätt upp en snabb fart. Det blir ju en himla nötning. Inte bra. Minns hur det kunde bränna i nacken. Kroppen sa ifrån, och jag jobbade på.

Rotation på arbetsuppgifter, det är bra det. Jag med fler försökte få igång det då. Men det fanns motsträviga personer som inte kände av nåt i sina kroppar, och då tyckte de att det var onödigt med rotation... Bakåtsträvare.. Stenåldern... Ja, känns lite så när man tänker på det nu. :)

Vi fick till det till slut iaf, himla bra. Och det tyckte nog alla.

Sen brukar massörer och naprapater fråga mej om jag fått whiplash nån gång. Eller på annat sätt slagit mej.
Inte vad jag vet svarar jag då. Visst har jag ramlat i slalombackar, vurpat med cykeln... men inte gjort mej illa så. Tror jag.

Ja ja.. Träning och massage är bra de!

Haha...kommer ihåg en liten kurs jag var på på den tiden jag jobbade på Kungsfoto. Det var ang rörelseteknik och arbetsskador.

-om ni står framåtböjd när ni borstar tänderna, så kan det göra att ni får problem med nacke/rygg....

Det skulle så klart INTE kunna vara arbetsrelaterat om man fick ont. Näedå, skyll inte på jobbet. Stå rakt de få minuterna på dan du borstar tänderna så ska du se att besvären försvinner.
Skrattretande.

Myste gott i soffan med fina Humlan efter massagen.
Tjing på er!


11/9-12: huvud

Fy attan vilken envis huvudvärk jag har nu. Och har haft en innan lunch. Varför då? Skrot.

Äcklig huvudvärkstablett, massa vatten och vila. Inget hjälper. Suck.

Övningskört med Em idag. Gick bara bra. Ti har tagit sin första körlektion på körskolan och imorrn är det dags för kurs för dem båda. Kul!

Fikade god äppelkaka med vaniljsås tidigare när mor och far kikade in en sväng. Så gott! Bästa äppelkakan gör mamma!

Tittat på härliga Maria och de andra 'fruarna' from over there nyss. Gillar det programmet. Myst i Em säng, tur hon har tv, då grabbsen ville se annat nere :)

Fick hem glasögon med posten idag. Skickat efter från Favoptic. Så himla bra. Man får beställa hem sex par och sen testa i lugn och ro.

Tror jag hittat ett par jag vill ha. :) Är tillbaka i tanken på mörka markerade glasögon. Vi får väl se :)

Nä, snabb dusch nu och sen isäng. Läsa lite ur Patrik Sjöbergs bok, himla bra!
Nattinatt!



10/9-12: back

Tidig start på dagen minsann. Och himla tur jag hade som fick en så god macka av dotra, tack igen!! :-)

Haft lugn och skön helg. Men nu vill jag ha mera att göra känner jag. :)
Tog tag i akvariet igår. Huga hur det såg ut. Fattar inte att fiskarna pallar leva där. Men efter ett kämpande och gnuggande på såväl stenar som liten bro och annat där så ser det väldigt fint ut nu. Slängde en väldig hög med växter oxå. Ser nästan lite för lite ut nu, men hellre det. Växer ju fort.

Blev trevlig fika med vänner igår medans Em jobbade. Kul att ses!

Tittade på bilder från Italien igår. Längtar tillbaka. Visar lite bilder senare.

God morgon på er!


Påt igen!

Måste ju fixat :)


8/9-12: Knepigt..

Fattar inte varför mina bilder blir så små nu helt plötsligt. Jag har inte gjort någon ändring. Hm..

Måste prova lägga in en bild härifrån då...



 
Jamen detta gick ju toppen de. Varför inte från mobilen då..?
 
Det är från Thailand. Så mysigt! God mat, härliga vågor och mysiga kvällar. Längtar tillbaka sååå mycket.. 
:)

8/9-12: lördag

Trodde jag skulle sova ut i morse men 08.15 slog jag upp ögonen och var tydligen utsövd. U var sen ett bra tag redan ute i älgskogen.

De fick en idag! Huga.. Skulle aldrig nånsin själv kunna jaga. Men äta kött vill jag ju.

Har skjutsat Em till jobbet, pysslat med redigering av bilder. Tar tid de... Och blivit galen på min 'kära' dator. Och uppdateringar av ITunes. Fattar inte varför det ska krångla. Och försökt få in bilder från datorn till mobilen. Gick inte... Gav upp.

Nu less här. Vill göra nåt. Vad som helst. För lite människor runt mej nu. Bläk.

Önskar håret vore så här långt :-)
Fint tycker jag!

Vad gör ni då tro?


5/9-12: bilden

Mäh.. Bilden blev så konstig så här kommer den igen :)


5/9-12: gurka

Just kollat nyheter ang sms-lån. Jag fattar bara inte hur dessa galna lån får förekomma. Gör ni?

Och ingen myndighet verkade vilja ta tag i problemet heller. Inte klokt.

Har plockat hallon ikväll. Tack snälla Stefan att vi fick!
De är verkligen mogna nu. Mycket som lossnar direkt man rör grenarna.

Fick ihop en del iaf och Em gjorde mumsiga kladdkakemuffins som vi åt med hallon och vaniljsås till. Smaskens!
Smakar mer om man säger så. :)

Hämtade in en jätte från växthuset tidigare oxå. Kolla in gurkan här nedan. Häftig va?!?! Ska nog ta med på jobbet imorrn.

Nu hopp ner i renbäddad säng, tidigt imorrn.
Sussa sött, och glöm inte gonatt-kramen!


4/9-12: pust

Sovdags nu. Känns i hela mej att kroppen behöver vila.

Varit på aerobic ikväll, åter ett härligt pass. Tack för det Pillan! :)
Och jädrar va högt tempo vi körde. Pust.. Rejält slut efteråt.

Hem och fixa skink och broccolipaj. Mums de!

Sen suttit och kollat Kristallen på tv. Och STORT Grattis till fantastiska Gina Dirawi som vann pris. Du är så duktig på allt du tar dej för :)

Kan säga att jag i morse när termometern visade endast sju grader, längtade tillbaka till Stockholm och värmen. Men sen blev ju dagen fin här ändå :)

Nattinatt på er!
Sängen kallar..zzz.....


3/9-12: Sol

Sitter mot en vägg nu och solen verkligen steker. Så skönt!

Väntar på att loket ska bli redo för avfärd. Vi har strosat runt i Solna och avnjutit glass på promenaden. Mysigt! Det blåser men det är bara ljumma vindar. När kände man det sist??

När man får en sån här fin dag så vill jag bara njuta. Ligga på en strand, läsa en bok, äta jordgubbar...

Vi hann träffa familjen Berglund igår kväll, trevligt de! Och söta småfisarna var vakna så vi hann säga hej en snabbis. Sötingar!

Stockholm är vackert!
Vill inte hemåt än..

Tjing på ett tag!


2/9-12: Mini

Tjenixen!
Tidigt i morse började vi resan. Jag var sjukt trött när vi for till tåget. Klockan var 04.25 då. Eller loket rättare sagt.

Jag har följt med U på arbete. Ett lok skulle ner till vackra huvudstaden för svetsning.

Nu har vi shoppat lite. Ätit i Solna centrum. Och sitter nu och har tagit en kopp kaffe.

Hamnat i paltkoma. Såå trött. Men men..

Vi hörs!


2/9-12: Dop

Jo, vill oxå visa att jag inte bara jobbat med städning idag, utan även med fotografering.

Har nämligen fotat vackert dop idag. En liten söt tös som jag fick föreviga.
Så fint!

Och jag blir alltid så rörd i kyrkor. Ljudet, ljuset.. hela stämningen. Vackert. Magiskt på nåt sätt.


2/9-12: oj..

Här går det undan. Hann inte ens med inlägget den 1á.
September. Höst säger jag då. Om det inte blir tokvarmt förstås. :)

Hann med ett Zumba pass i torsdags. Skönt de! Jag saknar dans så mycket. Trist.

Idag har jag städat på för fullt i köket här. Ja vi har ju hjälpts åt, så klart! Och guud va mycke skit det finns. Nästan klar nu iaf. Bestick-lådor och så ska torkas ur bara. Men visst är väl känslan underbar när man är klar?!

Nu har jag fått undan en massa kläder oxå. På tiden de ;)

Såg Ånge-bandet Stiftelsen på tv förut. De är så bra! Längtar tills skivan kommer. Bara hört två låtar än, men de är jättebra båda två.

Nu har vi mumsat på kräftor här, stora och fina! Älskar kräftor! Speciellt dessa!

Nu är det bäst vi hoppar i säng här för imorrn blir det upp i ottan.
Mot nya äventyr!

Nattinatt!


RSS 2.0