31/10-15: stövlar

Jomen visst. Nya stövlar! 
 
Sitter i en soffa nu. Massor av folk går förbi och runt mej här. Har ett bollhav bakom mej.
-Men mamma, jag älskar ju sånt! En liten flicka med stora ögon.. 😃 
 
Uträttat lite ärenden. Ny kaffebryggare till mina föräldrar tex. Längtar tills Elisabeth och jag ska ner Och kika i affärer 😃 finns så mycket snyggt! 
 
Sista oktober är det oxå. Det springer på!
 
 
Japp, nya snygga stövlar från Just fab. Gillar! 
Vi hörs! 

30/10-15: hemlis

Jo.. vi är ju förlovade nu! 
 
Och jag kan inte hålla mej längre.. 
Ni måste oxå få veta 😃
 
 
Trevlig fredagskväll på er alla fina! 😉

30/10-15: Bevakad

Tycker du att du är fri att kika på vad som helst på nätet? 
Eller kan du handla vad som helst utan att "nån" vet om vad du köpt?
 
Jag tycker att vi är övervakade i ta mej tusan allt vi gör nu för tiden. Vi pratar så mycket om integritet och att skydda oss, men.. nä, det blir ju bara mer och mer.
 
Handlar du på affären så sparas detta i loggor, och du få riktade erbjudanden. Jamen det är ju bra! Eller.. hur var det nu.. De har ju stenkoll på om jag älskar messmör tex. Varför då? Jag vill kanske inte delge det med dem. 
 
Vissa har övergått från att betala med kort till att använda pengar igen, just för att inte kunna bli övervakad på samma sätt. Att vi ska behöva tänka så.. 
 
Häromdagen satt jag och kikade på maskeraddräkter på Google. Jag gjorde detta på min dator, min Macbook Air. Sen senare samma dag så tog jag upp min mobil, Samsung S6 och klickade in mej på Facebook. Vad är det första jag möts av -  jo en massa reklam ang maskeraddräkter, och från den sida jag hade kikat mest på. Galet! 
 
Vem sitter och har ögonen på vad just jag kikar på tro? Och håll med om att det känns lite knepigt att vi är så bevakade i allt vi gör. 
 
Sen klagas det på att det sätts upp kameror ute på offentliga platser. Varför då? Ja nåt positivt kan nog alla tycka om dessa kameror, om de kan ha snappat upp något om någon om vi har blivit utsatta för något brott tex. 
Men tänk om kamerorna skulle delge någon uppgifter om vart just du eller jag går ofta, och börja skicka hem reklam från nån kiosk som finns just där, eller från skoaffären vi går förbi varje dag på väg till bussen. Eller nåt... Skulle det vara ok? Nja.. vi vill nog inte bli granskade på sånt sätt. 
 
 
 
Men det är konstigt hur dessa gränser sätts. Undrar just vem och bestämmer om detta. Klart det finns lagar, men det händer ju så mycket med informationen som sparas om oss idag. Vi lämnar ju massor av digitala avtryck hela tiden. 
 
Vi betalar räkningar via nätet. Smidigt tycker vi. Vem ser oss då?
 
Bilder från Google.
 
Tänker oxå på att om jag går in på vissa sidor ofta på nätet, och sen får reklam om dessa oxå, och lockas att gå in igen och på flera andra av samma sort, då kan nog det bidra till att "fylla på" mej på både det ena och det andra. Oavsett om det handlar om hat eller kärlek. 
 
Nä nu ska jag ta och "fli ihop" lite här hemma innan det blir dags för lite bubbel :-) 

29/10-15: throwbackday

Torsdag!
 
Jag är ledig imorrn. Guud va skööönt det ska bli! Alltså denna veckan.. Jag har jobbat över varje dag och det känns nu. Det blir väl så, det går tills man känner "slutet" liksom. Då blir det så otroligt skönt att känna att ledigheten är nära. Och behövlig! Tänker njuta varje sekund. 
 
Hade mitt pass Sh´bam ikväll oxå. Hann knappt hem mellan jobb och passet, men det gick. Och nog kändes jag lite ringrostig alltid, men det gick ändå bra. Glatt härligt gäng! 
 
 
Men hörrni, nu ska ni få ett inlägg från förr. Men jag känner just nu att jag skulle kunna skriva massor.. men det få vänta lite. Vill tex skiva om hur himla bevakade vi är. Fick bevis på det häromdagen.. Mer om det imorrn. 
 
 
Här kommer inlägget som jag skrev för ett år sedan, och jag har nåt att fira! 
Grattis på 1års dagen med mn fina smidiga Macbook Air! 
 
 

29/10-14: inuti

Jamen vad var det nu då i det stora efterlängtade paketet?
 
Jo.. en dator! En bärbar, tunn, smidig och lätt ny dator. Ja, jag är glad! 
 
 
 
 
 
Men sen var det de där med att installera allt och liksom komma igång. Helt nytt system. Registrera sej här o där.. ingen hit. 
 
Började med att välja svenskt tangentbord.  Jahaja..då kunde jag inte göra ett @. Efter att ha googlat så skulle jag välja svenskt-pro tangentbord istället.
Hur fasen ska man veta sånt liksom?
 
Och alla kortkommandon.. ja ja, jag lär väl lära mej det här oxå. Annars skriker jag på hjälp! 
Ni kanske kan hjälpa mej? Nån som har en sån här snygging?! 
 
 
 
 
..längtar tills jag får knappa på den nu.. :-) 

28/10-15: vovvar

Hundar är fantastiska!
 
Uppväxt med hundar. Är så glad för det. Vi hade en katt oxå, men jag var så liten då så några egna minnen om kissen har jag inte tyvärr. Men jag minns tydligt och klart Doll, Gobby, Gangster, Kerry, Santo och Cirro.
Vackra fina djur!!! Saknar er! <3
 
 
 
 
Vi har ju allt möjligt vi, men.. djuren har bara oss. 
 
 
Japp, så kan det vara! ;-) 
 
 

27/10-15: Nelly

Är sugen att beställa hem något snyggt plagg. 

 
Visst känns det igen va.. när man kikar i garderoben, som är full, och man inte hittar någonting att han på sej. 
Jag ska visserligen leta fram något 70-talsaktigt framledes här, men nu gillar jag detta.
 
Ser du nåt intressant här? Klicka in o kika vettja! Jag kan absolut tänka mej koftan, hatten, jeansen. Topen vill jag ha lite längre och skorna.. sitter de verkligen kvar på foten? Nån som testat? 
 
Kollage: Nelly.com
 
1. Cardigan | 2. Top | 3. Ballerinaskor | 4. Byxor
 
Sponsrat inlägg

Älskar koftor och då speciellt långa. Så mysigt att gå runt i och perfekt för en fryslort som mej :-) 
Dessa kläder med fler, hittar ni här

26/10-15: pust

Men jisses vilken dag.
 
Snacka om att kastas rätt in i hetluften när jag kom tillbaka till jobbet. Hur mycket jobb som helst och en massa har strulat. Kan inte säga att jag har speciellt mycket tålamod med skrivare tex.. 😃 
 
 
Tack o lov så hade jag fått en uppdatering av min kollega så inte allt kom som en överraskning. Blev hur som en del övertid och blir säkert lika imorrn. Bara att kavla upp ärmarna och köra! 😃
 
Helt slut i luvan. Känns att man varit ledig. Jag ligger faktiskt redan i sängen nu. Tjoho för det! 
Nattinattkram! 
 
 

25/10-15: Burj Al Arab!

Dubai by night! 
 
Så hette denna utflykt vi bokat upp oss på. Vi blev hämtade från snygga hotellet med buss och den tog oss först till Burj Khalifa som jag skrivit om. 
Världens högsta byggnad!  
 
Sen var det dags för det andra spektakulära stoppet på trippen. Vi skulle få gå in på världens enda 7stjärniga hotell. Burj Al Arab!  
 
När vi kom med bussen där utanför så kändes det så himla overkligt allting. Alla dessa bilar..all lyx... Och hur hotellet är byggt. Häftigt! 
 
 
Ögonen var stora på oss minsann! 
När bussen stannade så ser vi hur en tjusig bil står framför oss. Någon personal öppnar bildörren och någon kliver ut. Vem var det? Vilka personer bor här just nu? 
 
 
Kändes galet. Skulle vi få gå in här?! Vi som brukar hoppa på sista minuten-resor. 😃 
 
Allt var lyx, guld och glam. Galet! Vi fick berättat för oss av guiden att kommer någon stjärna hit så kan de bli upphämtade från flygplatsen med.. någon dyr bil. Sen kör bilen in i hotellet. Sen kör bilen in i hissen. Sen åker bilen upp i hissen till vald våning. Där kan stjärnan kliva av och där finns dennes reception.  En egen reception på varje våning. Ja.. lite lyx så där 😨 
 
Vi kom in i 'den lilla' foajén och blev stående och bara stirrade. Och typ alla av oss fotade till höger o vänster 😃 
 
I'm in liksom! 
 
 
En gigantisk fontän framför oss. Rulltrappor på varsin sida och väggarna vid rulltrapporna var enorma akvarium. 
 
Här har jag åkt upp med rulltrappan och står i mitten och fotar ut o ner. 
 
 
Vi fick inte 'springa lös' där inne utan vi skulle upp till hotellets skybar för att få två drinkar. Inte illa pinkat! 
Jag slängde mej ner i nån soffa och tog upp en blaska från bordet. Försökte se lite världsvan ut bland all lyx. Fotades med kameran 😃 Ni får se dessa bilder vid senare tillfälle! 😉 
 
In i hissen och sen mot skybar. 
 
 
Där kändes det riktigt finfint att vara! Vi slog oss ner vid borden och bjöds på en liten men god drink och lite nötter till. Typ de godaste nötterna och mandlarna jag nånsin ätit. 
 
Surrade om ditt och datt och så kom servitören och talade om att vi fick välja drink nr 2 från menyn på bordet. Hur god som helst!! 
 
Jag började prata om vilka som kunde tänkas bo här just nu. Tänk om Tom Cruise var i byggnaden samtidigt som jag!  😀 Tänk om han kunde komma in här.. 
 
I samma andetag säger jag till U att jag tycker ju att han är helt ok han med så han inte behöver oroa sej 😉
Då får jag till svar - det är ju en himla tur det! 
Och så ser jag att han plötsligt håller en liten ask i handen som han öppnar. 
 
Gissa om jag fick en smärre chock?! Stammar ur mej - nämen.. vad gör du nu?! Sen blev allt väldigt svettigt tyckte vi 😅 Jag blev jätteglad! Och våra trevliga bordsgrannar skyndade sej att ta min kamera och föreviga det hela. Underbart! 💛 Tusen tack till er för det!! 
 
I ett vipps kom personal med en vacker inslagen ros till mej och gratulerade. Så kul! 
 
 
Shock! 
 
 
 
 
 
Vilken grej! Vilket ställe!  Vilken total överraskning!  😃 
 
Ser ni ringen? Ser ni?! 
 
 
Vi ska fixa ringar tillsammans här i Sverige, vill ju hitta de vi vill ha. Dessa val! Hihi.. Men jag klagar inte på denna! 
 
Uppståndelse blev det och folk frågade om jag visste nåt, men nix pix. Total surprice for me! Kul! 
 
Ja, vi får väl se om vi kan fira vår 1års förlovningsdag nästa år då på samma ställe.. Kanske ta in på ett rum.. kostar ca 27000 dollar för en natt..! 
Jomen, jobba lite extra då.. eller nåt.. 😃
Eller gradera upp till nån extra lyxig svit..! Vad det nu ska kosta.
 
 
Hihi.. nyförlovade efter alla dessa år! 💛 

24/10-15: back home

Så skönt att vara hemma igen! 
 
Borta bra men hemma bäst! Tänk vilken tur att man känner så. Gör man inte det så tycker jag man ska förändra sitt boende. 
 
Blivit väldigt mycket resande nu. Vi valde att 'mellanlanda' i Lidköping på hemvägen oxå. Ett trevligt beslut. Vi var helt slut när vi kom till dem. Hade varit vaken hur många timmar som helst..  Men några dagar hos Robin o Helena gjorde susen 😃 
 
Skönt nu att ha packat upp i stort sett allt. Fått träffa E o Je som kom med Alfons, och få se en sovande Lilly igen! Underbart! 💛 
 
Vi var ute när de kom så vovven fick rusa av sej sitt gjädjefnatt ☺ Så himla gullig! Han fick så klart ett litet gosedjur oxå som han busade med för fullt. 
Nu ligger han o sussar gott på golvet här. Och kissemissen Humlan ligger i mitt knä o myser. 
Härligt att vara hemma som sagt! 
 
Fick se så fina bilder oxå på E o Lilly. Vill se mera och ha dem här ☺ 
 
Denna bilden tog jag 💛 Lillstumpan! 
 
 
Imorrn blir det bloggande om vår förlovning! 
Nattinattkram! 

23/10-15: Burj Khalifa

Mycket är störst i Dubai och här finns även den högsta byggnaden i världen. 
 
Det är Burj Khalifa!
Den är 828 meter hög. Helt otroligt. Man får åka upp till 456 meter och det är den 123'e våningen. 
 
Bussen hämtade upp oss vid hotellet och sen bar det iväg till Dubai mall igen. Det är världens största shoppinggalleria by the way!  😃 
 
Vår guide berättade massa intressanta saker när vi for dit. Alla som bor i Dubai får sitt boende. De betalar inget för el och vatten. De får en medborgarlön på ca 22000kr i månaden. Bensin kostar 4kr per liter. De har gratis skolgång, från dagis upp till universitet. Även om de väljer att studera utomlands. 
 
Det bor 19 miljoner människor i Dubai. Men endast 1.9 miljoner är inhemsk befolkning. Resten är gästarbetare, både rika och fattiga sådana. 
 
Guiden berättade att han själv var från Pakistan och att det kan ta år att bygga en skyskrapa där. Här kan det ta två månader så är det klart. Galet. 
 
Massor av trafik. Vanligtvis är det 4 filer och det mesta vi åkte på var 8 filer åt vardera håll. 
 
Åter till byggnaden nu. När vi kom fram till Dubai mall så visade guiden oss till våningen där hissen fanns. Bilder på väggarna på högt uppsatta araber och på hur bygget gått till. Stor säkerhetskoll oxå innan vi gick in. Kändes bra! 
 
 
 
Man var lite pirrig där innan. Hissen gick i 52km i timmen men det kändes inte. Bara ett litet gung vid start. Dörren stängdes och det blev mörkt. Sen visades en film på väggarna. Häftigt!
 
 
 
Häftigt var det oxå att kliva ut ur hissen och se utsikten. Helt otroligt! Det var svårt att fota då det blänkte i glaset. Fotade med både mobilen och kameran. Detta är bara mobilbilder. 
 
 
Ser ni 'lilla rondellen' långt där nere?
 
 
 
Guiden berättade även att när det blåser så vickar toppen 7 meter från sida till sida längst upp 😨 
Fy sjutton! 
 
Här två bilder från tavlor på väggarna där.
 
 
Bra mycket högre än de andra skyskraporna. 
 
 
Kul att ha fått uppleva detta! 
 
 
😃

22/10-15: Throwbackday

Torsdag och en återblick blir det.
Detta skrev jag den 23/8-13.
 
 
Vassego! 
 
 

23/8-13: gott, om tankar.

Sitter ute på my lovely veranda och njuter av värmen denna sensommarkväll ger. Ensam hemma. Allt tyst o lugnt. Så när som en fläkt jag hör brusa lite. Fågelkvitter och en o annan bil i fjärran oxå förstås.

Svängde iordning en omelett till middag med kräftstjärtar, ost och oliver. Jättegott! Och unnade mej ett glas Maria-vin till. Det är ju fredag liksom.

Ringde mor & far efter jobbet. De är hundvakt sen Em for o jobbade. Pappa tyckte Alfons kunde vara kvar hos dem över natten. Vi skulle ju ändå bort imorrn en sväng.  
Tänk va man kan sakna på en gång...

Förstår att de vill ha honom hos sej. Haft vovve så himla många år, och nu inte. Dåbt känbs.

Läser en del krönikor i tidningar ibland. Två bra idag om ...livet.

Tänk hur det är nu, vi har alla dessa sociala vägar att nå ut. Facebook, twitter, bloggar med flera. När jag var tex 15 år så skulle jag ju inte kommit på tanken att nån annan i hela världen skulle velat se maten jag käkade till middag. Eller vilka kläder jag tog på mig. Men nu kanske maten hinner kallna innan den perfekta bilden har tagits.  
Visst är det märkligt hur vi gör?

Ja jag vet, alla gör det inte. Men många. Jag ibland. 

Jag gillar ändå bilder på mat. Speciellt om man kan få receptet på nåt smaskens. Eller om man ser nåt fint plagg som man får veta var man kan få tag i det. 

Det är ju ändå inget annat än uppmärksamhet vi vill ha. På nåt sätt, eller hur?

Jag blir ju glad när jag ser att många vill läsa vad jag skriver. Att ni finns, som orkar med mina tankar. :) Stor kram till er!

Säger nån att de inte bryr sig så anser jag iaf att man ljuger. Man kan ju skriva i egen dagbok, där ingen annan kan läsa. 

Mycke pladder.. :-)
Här kommer iaf jag, med min omelett som var jättegod. 
Skål på er fina!
 
 
 


Just ja. Jag har klänning idag. Så skönt, och komplimang fick jag på jobbet. Visst blir man glad av det! ;-)
Tjing!
 
:-)


 

21/10-15: strand

Vårat första hotell var ju finfint på alla sätt. Men det fanns något stort negativt Och det var poolen. 
 
Inte poolen i sej kanske men jättedumt att vi hade sol där till 15.30 tiden. Sen försvann solen bakom alla skyskrapor. Vi var ju mitt i staden så det fanns liksom inte nån annan plats att lägga sej på heller.  
 
Men så bytte vi hotell! 
Det var meningen först att vi skulle bo ute på palmön men av olika anledningar så blev det inte så. Gör inget alls kan jag säga. 
 
En dag på stranden kommer här 😃 
 
Här vägen till beachen. 
 
 
 
Tjusigt! 
 
 
 
Kan ju bara vara nöjda o glada när man upplever detta. Ingen vanlig turiststrand detta inte. 
 
 
 
 
Strandad badsnygging! 
 
 
Längtar tillbaka redan..
 
 
 
 
 
 
Hihi.. nu blev ni allt bildbombade här! 
 
 
Helt underbart ställe! Och vart var vi nu då, jo här! 
 
 
Tipp topp! Kram på er! 

19/10-15: Ring!

Vilken dag - vilken kväll! 
 
Badat i hav, badat i pool, ätit gott och sett på vackert hotell 😃 
 
Sen busstur och tagit hissen högt upp i världens nu högsta byggnad. Sen vidare till världens enda 7stjärniga hotell Burj Al Arab! 
 
Jamen ni fattar inte.. Denna lyxen ÄR galen.
 
Men... stället var ju tipp topp!!!! 
 
Tjoho! Grattis till oss! 😉😃💖 
 
Ska givetvis berätta mer om allt sen.
Nattinattkram på er alla fina! 

18/10-15: Lyx!

Sicken dag! 
 
Blev frukost och så satt vi länge kvar och pratade med en trevlig kvinna från Östersund.  Nextgårds liksom 😉
 
Tar hennes story sen..
 
Men sen hann vi bara packa ihop och sticka ut och fota lite innan bussen skulle ta oss till nästa hotell. 
Började bara bra. Kul att se allt i dagsljus. 
 
Vi skulle göra ett stopp på ett 'guld-ställe' och även äta lunch. Detta för att vi inte blev insläppta på detta hotellet.. i vettig tid. Kan säga att vi hade verkligen ingen lust att stanna där. Suck.. Trist blir det när man inte ska handla. Men SÅ fina smycken det finns. Och galet dyra. 
 
 
Testade nån.. den kostade 26000:- 
Skulle inte tro det..
 
Det tog en evighet av åkande. Och det såg ut så här mestadels av tiden. 
 
 
 
Tog en evighet. Detta är ju så jädra trist med att byta hotell. Hela dan försvinner ju. Vi var riktigt less till slut. 
 
När vi kom till civilisationen igen 😉 kändes det bra. Vi svänger in på ett ställe som inte liknar något hotell jag har bott på tidigare iaf. Jises..!
 
Vi häpnar utanför och när vi kommer in i lobbyn.. hur stort som helst! Vilket hotell!  😃 Och rummet känns som en våning mer än ett rum. Två dubbelsängar.. hm.. vilken väljer man 😉 
 
 
 Hur härligt som helst! Vi bytte om snabbt som ögat och stack ner till havet. Äntligen! Nu har man badat i Persiska viken! Det är 36 grader i luften och tja.. 33 i havet kanske 😃 Fint med solnedgången! 
 
Kolla in lilla stället vi bor på! Från stranden.
 
 
Blev dopp i poolen oxå efteråt. Mysigt! Sen upp på rummet, njuta en stund med balkonghäng.
 
 
 
 
Sen svirade vi om till middagen.
 
 
 Blev libanesisk middag. Gott! Ska finnas tio restauranger här. 
 
Efter maten ville vi ut igen. Först kikade vi runt här inne och har fotat med riktiga kameran. Äntligen! Sen stack vi ut, ner till stranden igen och promenerade långt. Jätteskönt, men lite för varmt.. 😉 Skojar bara! Det är underbart!  
 
Här bor vi! 
 
 
 Sovdags nu. Måste ju orka med strandhäng och en spännande kväll imorrn! 
Nattinattkram! 

17/10-15: Dubai mall

Kul att testa tåget här tyckte vi. Metro, som det heter.
 
Köpte biljett och klev på. Väl inne i vagnen ser vi vad som står på dörren. Och i rosa rutan ovanför U här nedan.
 
Man åker rulltrappa upp och åker tåget där högt upp 😃
 
 
 
I rutan står det: Are you in The right cabin? 
This is only for women and children. 
 
Detta ser vi då oxå, stort, på dörren mitt framför oss. 
Aj aj.. och där står U mitt i bland oss kvinns. 
Han såg till att endast titta ut.. Fick höra idag att män får böta 500 AED, vilket är ca 1150:- om nån säger till. Tur hade turistande vi 😃 
 
Vacker solnedgång från tåget.
 
 
Här hade vi bara åkt en liten stund och vipps så var alla höghus ett minne blott. Allt blev platt och så långt ögat såg. Dubai är verkligen galet stort! 
 
När vi kom fram trodde vi och två till kvinnor från vårat hotell, att vi var 'framme'. Men icke. Långt kvar och vi transporterades på hela 7st långa rullband innan vi var framme. 7st! 
 
 
Och typ alla skulle dit kändes det som. 
Men till slut så, framme! 
 
 
När vi svängde runt hörnet här började en korridor med små butiker med mest souvenirer och juicer. Men sen.. Helt otroligt stort köpcentrum. 
 
Dubai mall har fler än 1200 butiker! 😃 Fyra våningar och har typ allt. Det är världens största shoppinggalleria. Häftigt!
 
 Vi gick runt länge. Våning upp och våning ner. Kändes mest som vi inte visste var vi var nånstans 😉 Även butiker som HM, New Yorker och Zara fanns. Priserna var som hemma. 
 
 
 
 
Fikasugen blev man och Starbucks fick det bli. 
 
 
 
 
Har ni ledsnat tro..?! Blir lite långt 😉 
 

17/10-15: En röd!

Det stod en snygging utanför hotellet. En röd!
 
 
Läcker! U och jag såg nog snyggheten på helt olika sätt..
 
 
 
Sjukt segt nät nu. Skrot. Jag vill ju visa bilder från Dubai mall. Men får prova senare istället. 
 
Hej hopp! 

16/10-15: by the pool

Blev en lång dag!
 
Legat vid poolen, och i poolen 😉 länge. Vi kan sola här till strax innan kl 16. Sen hamnar solen bakom byggnader tyvärr. Önskar ju man kunde ligga betydligt längre. Inte bränt oss iaf vilket vi är glada för. 
 
 
Småljust är det 😎🌞 
 
Ikväll har vi testat tåget här, Metro. Gick finfint och vi tog oss till ett gigantiskt köpcentrum. Och jag menar verkligen gigantisk! 
 
Kikat på skridskobana, stort akvarium och en himla massa butiker av diverse sort. Och människor. 
Mer om det imorrn. 
 
Finns en familj här med två små barn. Den lilla sonen är kanske en månad äldre än Lilly. Gissa om jag saknar henne när jag ser honom?! Men fick så fina bilder ikväll!!!! Tack!! 💛 
 
Nattinattkram på er alla fina! 
 
 

16/10-15: Dubai!

Frukost intagen och ligger nu vid poolen och steks.
 
Det är hett minsann! 
 
Trivs på hotellet! Fräscht och trevlig personal. Efter frukost igår så var det 'samling' för gänget 😉 Information om resmålet och dess aktiviteter. Vi har bokat två trippar. Vi vill ha egentid oxå 😃 
 
 
Vi hände vid poolen sen. U tog ett styrkepass i hotellets snygga gym. Själv skyllde jag på.. inga kläder.. 😉 
 
På kvällen blev det en kortare prommis runt om hotellet. Dessa höghus.. U kollade om träningen på dan gjort nån nytta. 
 
 
Det hade den! 😃 Sicken tur! 
Själv kunde jag inte testa.. Hade helt fel kläder.
 
Många snygga bilar syns hela tiden. Men vi hittar även såna här, som nog skulle behöva en tvätt. 
 
Ska jag hugga in?! 
 
 
Känns väldigt ovant att vara så här mitt i smeten liksom. Vi brukar alltid promenera långt när vi är ute o reser  men det tillåts inte riktigt här. Inga såna stråk direkt här. 
 
 
Men vi trivs! 
 
 
Men.. nu har jag inte riktigt tid att blogga längre. Måste hoppa i poolen för att svalka av mej. 
Vi hörs! Kramar! 

15/10-15: throwbackday

Även om jag är i ett supervarmt Dubai nu, så är det torsdag och ett inlägg från förr ska upp.
Så här kommer det! 
 
Detta skrevs när jag varit per en fotografering i Sundsvall, Modellab. 
Från 17/10 år 2010.  
 
 

17/10: Modell för en dag

Japp, nu var det min tur. Har sett många sånna bilder och de är fina tycker jag. Har även tänkt att jag oxå borde kunna fixa detta. Ta snygga bilder på folk menar jag. :) Men nu skulle jag testa Model lab!

Vi for ner i lördags, jag och Ullis i varsin bil då hon skulle göra stan på kvällen. Vi hade fixat håret hemma och sminkad skulle vi bli på plats. Spännade. Fick sitta och vänta en timme ungefär på våran tur. Väl inne på Stadshuset så fick vi frågan om vi ville sminkas som till vardags eller lite festligare. Jag valde lite festligare, lite sotigt så är. Tyckte direkt efteråt att: hjälp, det är kolsvart. Men vande mej ändå snabbt. Mascara hade jag med mej själv, och talade om att jag ville måla mej själv med det. Tjejen undrade nog varför.. men jag sa att jag gillade den borsten mest. Och det är ju sant. 

Känner att jag av erfarenhet vill måla just mascaran själv. Tycker inte det blir nåt om nån annan gör det. Konstigt kanske, men så känner jag. Så på med den och lite till hårspray i håret sen var vi redo för fotograferingen. 

Det var flera grupper som fotades samtidigt, många Ånge-bor oxå! Vi fick ställa oss vid olika bakgrunder och posa i olika varianter som tjejen som fotade oss talade om. Det var ju kul! Bytte om lite kläder där sporadiskt.. visste ju inte vilken bakgrund vi skulle till sen och om det skulle vara hel eller halvbild som skulle tas. 

När vi sen skulle titta på bilderna så kände jag bara näe... usch. 

Detta pga att jag ser direkt att mitt halsband hänger fel. Alltså mitt spänne, låset, hänger fram. Ser inte bra ut. Sen på nån bild borde jag ha knäppt upp kavajen för att slippa massa knövel på den. 

Det var unga tjejer som fotade. Jag kan tycka att när det ändå kostar som det gör, inte gratis, så bode dessa tjejer ha fått utbildningordentligt i det de gör. Det handlar ju inte bara om att ställa in en kamera rätt och sen kunna fem olika varanter på hur du ska stå.

Det är jätteviktigt att som fotograf kunna tala om att halsbandet hänger fel, öppna kavajen nu, skratta mera, sänk blicken.. etc för att hjälpa kunden få den bästa bilden. Speciellt om man tar bra betalt för det man gör. 
Så tycker jag iaf. Har lärt mej av fotografer och är GLAD att jag fått in detta, att tänka på helheten. Visst glömmer och missar jag oxå saker, självklart. Är inget proffs, men dessa tjejer borde ha fått lära sej mera innan de står där och tar dessa pengar. 

Jag pratade mej tjejen efteråt och talade om att jag oxå fotar och att jag ville ge henne lite tips. Hon blev glad för det och sa sen att hon var alldeles ny, hade fotat i tre veckor...

Nåja, när jag sen kolla på bilderna en gång till så gillade jag dem bättre. Det är väl så, man är så himla självkritisk. Men här är några av de jag gillade iaf. Vad tycker du?













Gillar svartvita bilder. Kanske märks. :) 

Kul var det iaf att bli sminkad och få se hur de jobbar. Känner genast att jag vill sätta igång med alla mina egna ideér om allt med fotograferingar. =)

Em
 fotade mej lite när jag kom hem oxå. I köket bara. Kul kul! Här nåt från det:







Nu blev det mycket jag här. Hihi.. kul är det med bilder! Em är jätteduktigt på fotografering! Blir några bilder på henne framöver här.

Nu ska jag njuta vidare av att ha Em hemma denna helgen! Nice! (även fast hon inte är hemma just nu, ska hämta henne snart. Mångahon ska hinna träffa när hon väl är här.)

Haft en underbar middag hos mamma och pappa ikväll iaf, mums va gott det var! Och Em och Ta fick med sej lite mat, så nu är de lyckliga oxå :)

Kramen!

15/10-15: Mot målet

Då hoppade vi på nästa flyg då. Lite större, lite bekvämare.
 
Det var skönt det då resan tar ett tag. Närmare bestämt 6 timmar. Tycker det funkar bra. Man äter och kollar på film eller tv-serier. Timmarna flyger fram. Sov lite gjorde jag oxå, men det är väl så där.. sittandes i en flygstol. Inte mycket plats att gosa till sej på. 
 
Maten var jättegod! Tack för det! 
 
 
Vi satt bredvid en trevlig man som rest en hel del med sin fru. Han berättade lite om en tidigare resa till Dubai. Och om allt hemskt de hade fått se och uppleva på motorcykel genom Kambodja. Detta fattigdom i världen.. 
 
Fin ö utanför fönstret.
 
 
Ville så gärna få en glimt av de uppbyggda öarna vid Dubai men de såg vi inte. 
 
Vi landade kl.21 svensk tid och då blev det till att flytta fram klockan två timmar till 23. Och då droppade piloten temperaturen, 30 grader varmt! Så sent på kvällen 😃 Otroligt! 
 
 
Vi klev av och jisses vilken stor flygplats. Hade jag kommit bort där så lär jag inte hittat ut.. Flera våningar och massa rulltrappor, tack o lov. När vi fått väskorna och visat passet och tagit bilder på våra ögon.. fick vi äntligen gå ut till bussarna. 
 
Alltså, den värmen som slog emot oss.. puh..
 
 
Skitkul, vi är i Dubai!  😃 
 
En bussresa med bra guide mot hotellet. Alla vi bara satt o gapade när vi kikade ut. Vilken stor stad! Och snacka om höghus. Det var en lagom resa på ca 30 min hit. Kändes lite som vi hade hamnat på en 'pensionärsresa' då vi fick medelåldern att sjunka 😉 Men det är inget som stör alls. 
 
Skönt var det att komma in på hotellrummet och äntligen vara framme på plats. Lång resdag minsann. 
 
 
Skönt! 
 
 
 
Sa jag att det var 30 grader varmt? 
Hm.. jo jag kanske gjorde det 😉🌞 

15/10-15: fönster

Ligger i en skön hotellsäng nu.
 
Men vi börjar från Landvetter. Tänker alltid-undra om vårat bagage kommer fram. Det har alltid funkat men vet ju att det ibland blir problem med väskor som hamnar i helt fel länder. 
 
 
Lämnade ett soligt Landvetter och Sverige bakom oss och ja, gillar verkligen känslan när planet drar iväg och lyfter 😃 Häftigt! Sen gillar jag inte alls när det svänger. Huga.. blir som lite yr då. 
 
Vi fick platser längst bak i planet. Gick hur bra som helst. 
 
Sen flög vi väl 1,5 timme för att gå ner i ett regnigt Amsterdam. Där ville vi inte stanna. Vi hade bara ca 1 timme på oss till nästa flyg skulle gå och denna flygplatsen är inte så liten. Men detta funkade oxå 😃 trots byte av gate.. i sista stund. 
 
 
Sen hopp in i ett betydligt större plan som tog oss vidare till Dubai. Men mer om detta imorron! 
Nu tänker vi sova. Klockan är 02.30 nu. Huga.. nattsuddare som man är 😉 Lång dag.

14/10-15: på väg..

Jag slutade vid lunch igår. Gud va stressigt det alltid blir när man är på g. 
 
Men vi for och vi kom fram, till Lidköping! Tar sin tid. Det var faktiskt lite jobbigt med solen då man blir bländad i bilen. Men.. svårt att klaga på finväder. 
 
 
Trevligt att träffa Robin, Helena o barnen igen! De växer så det knakar. Ja inte Robin o Helena då utan barnen 😉 
 
Tidig morron blev det och full fart mot flygplatsen. Vi sitter i detta nu på Landvetter flygplats och väntar på att få gå ombord. 😃
 
 
Har just käkat lite och kikat runt i taxfreen. Tankarna fladdrar iväg till ett flygplan där stolarna kan fällas till sängar  och ett skönt täcke finns. Skulle somna direkt. Men.. skulle inte tro det ser ut så. 
 
 
 
Blir en kort tripp först för oss. 
Amsterdam - here we come!  

13/10-15: tisdagstanke

Hallå allihopa! Dags är det för en ny tisdagstanke nu. Kan ju tro ni har längtat 😉
 
Min tanke idag handlar om nåt vi alla stöter på. Lite här och där. Inte så ofta, tack o lov, hemma hos någon. Men ofta ute på offentliga platser. 
 
Jag menar nu toaletter. Ofräscha toaletter. 
 
Säkert har även du stött på dem. De är vidriga. Man kommer in glad i hågen och vill göra sitt liksom. Men då får man börja med att städa. Varför då? 
Eller så vänder man i dörren och väljer annan toa.
 
Och det är väl märkligt att man pratar om detta och aldrig hör man väl någon som säger att de tycker det är ok att strunta i allt vett och etikett och bara skita ner. Märkligt. Finns ju uppenbarligen en hel del som tycker så. Tyvärr. 
 
Jag tycker det är konstigt att någon vill lämna toan helt ofräsch och riskera att möta nästa toagäst i dörren på väg ut. Hur känns det att nästa person ska veta att 'du' är den som grisar ner. Fattar inte. 
 
Bild från Google. 
 
Det är ju inte storstädning det är frågan om direkt. Men torka av lite snabbt  runt handfatet när du torkat händerna. Se till att trycka ner papperet i papperskorgen istället för att låta allt välla över och ut på golvet.
 
Har du taskig syn så du pissar på ringen, ja då får du ta för vana att sätta dej ner eller torka ringen efter dej. Jag vill slippa torka upp ditt kiss.  Och.. använd toaborsten om du skitit! Jag vill inte se din skit. Och jag lovar, det vill ingen annan heller. 
Och du vill inte se min, eller hur? 
 
Vore bra med kameror. Grisar du ner så tänds lampor utanför och du får stå med skammen när du kommer ut. Sen får du vackert gå tillbaka in med skurhinken på armen. Japp, vore nåt de! 
😃

12/10-15: tankar

Kväll. Mörkt. Kallt.
 
Resväskan ligger där på golvet. Packat i massa kläder. Räcker det? Glömt nåt? Förmodligen är det på tok för mycket. Hur mycket hinner man byta om liksom..
 
Men trögt går det. Samma känsla varje gång jag ska resa iväg. Djuren. Jobbigt o trist att lämna dem. Vi har sett till att det ska funka hoppas jag. Men ändå. 
 
 
De är som iglar på mej nu. Baggis ligger vid mej och stångas sitt huvud mot min hand när jag försöker skriva. Humlan låg på min mage i soffan en evighet förut. Alfons vill vara nära och kramas, sitta i knät.
Sånt känns! Fina djur! 
 
 
Var och handlade till mamma och pappa oxå förut. U och pappa hade varit till stugan o fixat lite. Kallt nu. Mamma är dunderförkyld och jag hoppas det ger med sej fort nu. Huga. Var upp till Em med en blomma vilket jag hoppas hon uppskattar. Fick se Lilly lite. Hon plirade med småögonen sina. 
 
 
Nä jag ska väl fortsätta dona här. Lite till att fixa med. Kameran är på laddning. Ska även tömma mobilen. 
Gosa lite mer med djuren. De vill ha ost. Ostmonster är vad de är 😉 
 
Känner mej fet, ful och allmänt bläk.. men det får väl gå det med. Nattinattkram! 

11/10-15: röjt

Blivit en hel del pyssel o fix denna helgen. 
 
Igår var vi ute mest hela dan och så även idag. Klippt ner massa buskar och sågat bort och röjt i både rönn och körsbärsträdet. Ställt undan stolar och bort och rensat ogräs. 
 
Känns så himla skönt att dona på gården tycker jag. Man får en go känsla inom sej, och myser gott när man kommer in efteråt. 
 
 
Gillar mina nya trädgårdshandskar skarpt oxå. Märket Nelson garden,  Emmy. Helt perfekta! 
 
Fått ner lite ljung i krukor oxå. Men mer pyssel på den fronten väntar. Visst har de fin färg? 
 
 
Plockade in lite löv o rönnbär som fick pryda ljusstakar ute. 
 
 
Jag gillar Köp och sälj på Facebook. Idag har vi både sålt och köpt nåt 😃 Fått iväg en av våra skåp som legat ute. Så bra! Och själv fick jag tag på samlingsboxen av Sex and The city. Kul! Jag har nämligen inte sett denna serie alls. Ska bli kul att kika på.
 
 
 Fick kika på en liten söt Moa oxå när jag köpte boxen ☺
 
Sen när vi for därifrån så la vovven av världens brakare i bilen. Ja den lät inte. Men luktade! Fy attan. Värsta jag känt. Vi fick skynda att parkera och ta en promenad vilket gillades. Underbart väder! 
 
 
 
Sen hann vi med ett kort stopp i stugan och jag fick för mej att såga ner lite på en björk. Den ser lite sliten ut och vi ska nog på den igen. En gren var sågade vi av iaf.
 
(Ser ni dunderfelet enligt mej, i bilden?)
 
 
Fin utsikt där minsann! 
 
 
Skön helg! Och nu minsann ligger resväskan öppen och väntar på att kläder ska läggas i. Tjocktröja eller linne.. det är frågan 😉 

10/10-15: liten

Tänk att en liten människa, helt perfekt, men så liten o söt, kan trollbinda mej så.
 
Vi hade middagsgäster igår. U hade fixat maten tills jag kom hem så det var bara att duka upp och invänta lilla familjen. Kändes som en evighet sen jag fick hålla henne nu, så jag passade på. 
 
 
Lilla finaste prinsessan! 
 
 
 
Så mysigt att se henne ligga i famnen och spana. De små ögonen kikar på mej och undrar nog vem jag är. Ser hur hon vänder ansiktet mot lampor och nyfiket tittar mot dem. Äter, rapar o äter igen. Sen supernöjd och bara glider in i en mysig dimma.  Sen vaken igen och vill titta. Röra småhänderna och benen. Och så hungrig igen. Fort går det. 
 
Skönt att vara här o nu. 
Vipps så sitter hon, kryper och tar sej upp o går. 
 
 
Men än är hon liten. Behöver en famn. Nån som ser till hennes behov. Ger trygghet och gensvar på hennes önskningar. 
 
Kikar på en liten söt elefant innan hemfärd med fina mamman o pappan. 
 
 
Älskade lilla barnbarn, tycker så mycket om dej! 
 
 
💛💛💛

9/10-15: spök

Caféet i Sveg var verkligen något utöver det vanliga. 
 
Stället heter Café Cineast och ligger mitt i Sveg kan man säga. Som ett museum samtidigt med små rum inredda med filmteman. 
 
Detta möts man av när man kommer in.
 
 
Allt bakverk såg supersmarrigt ut. Men fika det gör vi nästa gång. Var proppmätta nu. 
 
 
Vi tog spiraltrappan en våning upp och där minsann.. 
Himla skoj och pirrigt att gå in i rummen. 
Och var man olydig så hamnade man i finkan 😉
 
 
Jojo.. apparaterna är lite mindre idag när de kommer till filminspelning, bio o sånt.
 
 
Fanns ett riktigt vidrigt rum med en riktig skräckfilmskänsla. Spindelnät i taket och kedjor o läskig rullstol. Huga.. där ville man inte vara länge inte. 
 
 
 
Sen var vi in i ett litet rum som var som att kliva in på en saloon, i slutet på 1800-talet. Hann bara gå rakt in och då slog den till. Känslan av 'spök'. Fick stort tryck i bröstet och tungt att andas. Ett stort obehag och raka vägen ut gick jag. Gillar inte när jag 'känner av' så där. Men samtidigt undrar jag ju, och blir nyfiken. 
 
Vi gick en sväng till och sen tillbaka till det rummet. Går in och direkt samma olustkänsla och tungt att andas. Usch.. Blev ingen bild tagen av mej där men denna är från Google.  
 
 
In o kika mer om ni vill! 
 
Jag undrar så om nån fler känner nåt just där, eller vet nåt om rummet..? 

9/10-15: jo...

Jag säger så här ja...
 
 
Hörs da! 😉

8/10-15: på kurs med Kurt

Japp, nu är jag iväg på kurs med jobbet.
 
Men nä, det är inte med 'Kurt' utan med Roland Stilleborn. Sicken duktig o kunnig man! 
Vi har kurs i dagarna två om avtalsrätt och jag lovar,  det skulle kunna varit en veckas lång kurs, minst. 
 
Det är väldigt intressant! 
 
 
Efter dagen när vi var fullmatade så behövde vi lite shopping ☺ Finns en jättemysig liten butik här i Sveg där vi nu är, som ligger bredvid Systembolaget. Man vill ha typ allt! En liten påse med smått o gott fick följa med mej ut därifrån. 
 
Nu ikväll blev det väldigt god middag, tre rätters, här på Mysoxen där vi nu huserar. Verkligen god mat här! 
 
 
 
Hittade en gammal hederlig telefonkiosk oxå. Vilken grej! Antar att det finns flera av er läsare som kanske aldrig har använt en sån här ☺ Men det har jag! Men så är jag mormor oxå 😉 
 
 
Det finns ett väldigt speciellt café här i byn oxå. Och väldigt speciell känsla infann sej där.. i ett visst rum. Men det tar vi imorrn. 
 
 
Nattinattkram på er alla fina! 

7/10-15: svett

Blev lite ändring på veckans träningsschema. 
 
Jag är ju inte hemma när jag brukar köra mitt Sh'bam så det fick bli ikväll istället. Kul var det och härliga deltagare dansade med och svettades ikapp med mej ☺ 
 
 
När jag sen for hemåt fick jag skåda världens norrsken på himlen. Fantastiskt! Har nog inte sett sånt intensivt och stort tidigare. Häftigt skådespel!  
 
U satt ute på gården och myste till en dansande himmel och jag kikade ett tag innan duschen kallade. 
 
Har packat väskan nu. Och sneglat på tunnare toppar som ska bli packade under helgen 😃 Längtar! 
 
Sussa sött o glöm inte att kramas! 

7/10-15: kjol

Lill-lördag minsann!

Gillar du att gå klädd i kjol? Jag tycker det är jättefint med både kjol och klänning. Men känner mej oftast lite för uppklädd i det tyvärr. Det är väl en ovana bara. Önskar ju att jag tog på mej dessa plagg oftare.
 
Hade länge en sån där dumhet att jag påstod för mej själv att jag inte passade i dessa plagg. Tänk va man kan sätta käppar i hjulet, för sej själv med dumma tankar. Men nix, nu känner jag inte så längre.
 
Vanliga bomullsklänningar med fina strumpbyxor till tycker jag är fint. Mysiga kläder!
Här nedan kan man klicka in sej på snygga kläder också. Vad gillar ni kjolen? Toppen var också snygg men jag skulle ju frysa ihjäl om jag hade den just nu :-)
 
 
Kollage från Zalando
 
1. Top | 2. Sandaler | 3. Kjol | 4. Kuvertväska | 5. Örhänge
 
Sponsrat inlägg

Allt detta finns hos www.zalando.se
 
Hörrni, om en vecka sitter jag på en flygplats nu ;-)

6/10-15: Tisdagstanken

Tisdag är det. En kall sådan.
 
Jag har typ frusit hela dagen, igen. Nåt positivt på det..?!
 
Dagens tisdagstanke ska nämligen handla om ordet positivt.
Allt kan man ju faktiskt vända till det positiva. Nåja, nästan allt iaf. Eller hur?!
 
Att få gula fina rosor är positivt minsann! 
 
 
 
 
 När jag för många år sedan gick någon kurs så pratade vi en del om just detta. Vi människor har ju en förmåga att klaga o gnälla på en hel del saker. Det ligger säkerligen i vår natur att det är så, på nåt sätt. Vi väljer hur vi känner och sen sätter vi ord på det helt enkelt.
 
Jag fryser.
Jag är hungrig.
Jag är trött.
Jag har ingen bra halsduk..
 
Massa klagomål. Men.. om man sätter detta i perspektiv så är det ju inget att nämna ens. Men vi gör det.
 
Hur skulle det vara om vi alltid var positiv då? Jag vet att då jag var nära en tjej som var galet uppåt hela tiden, så blev jag faktiskt less på henne, och tyckte inte att hon var ärlig. Känslan från mej blev: man kan bara inte vara så där glad och uppåt hela tiden :-)
 
Vi har ju så mycket i oss, glad, ledsen, tyst, pratig, fnittrig, fundersam, allvarlig... En massa olika sinnesstämningar som kan ändra sej flera gånger om dagen. Men vi kan säkerligen påverka oss själva med att tänka lite mera positivt. Det tror jag iaf. Jag vet att man tex inte ska säga :ryck upp dej nu, till någon som faktiskt är tex psykiskt sjuk. Det är ingen hjälp. Men till "vanliga dödlig" så att säga, kan nog ett "ryck upp dej" vara på sin plats ibland. Kanske bara för att få snurr på sina negativa tankar, åt rätt håll igen.
 
Vi kanske kan börja dagen med att tänka: härligt att jag somnade igår och att jag vaknar nu. Dags för en ny dag, som jag vill ska bli så bra som möjligt för mej själv. Go´morron Malin! 
 
Vi tycker oss ha en väldigt massa måsten som hänger över oss. Ordet "måste" låter ju inte så kul eller hur? Jag tänker på kidsen när de var små, eller när jag själv var liten och fick höra att jag behövde göra något jag inte just kände för där och då. Ett stort motstånd mot ordet "måste" och jag tyckte att det ALLTID var jag som just "måste" vad det nu var.  Lustigt att tänka så nu. För det var ju så klart inte alltid jag måste, eller kidsen. Men känslan.
 
Meningar som -vill du vara snäll o hjälpa mej med dukningen, låter ju bättre än -nu måste du duka. 
Men i vardagens "hetta" är det inte alltid så lätt att hitta fram till den bättre meningen. 
 
Men egentligen är det bara en sak vi måste här i livet om vi ska prata stort nu. Det är att dö.
Det kommer vi inte undan. Det måste vi alla göra.
 
Sen kan vi vända ordet måste till att vi vill istället. Både känns och låter så mycket bättre.
Lite exempel:
 
Jag måste ut i kylan med min hund: Jag vill ut med min hund så han slipper vara kissnödig.
Jag måste ställa mej och laga mat när jag kommer hem: Jag vill äta, gillar inte att vara hungrig.
Jag måste kliva upp tidigt på morronen: Jag vill iväg till mitt arbete. 
Jag måste läsa läxan: Jag vill faktiskt lära mej.. vad det nu än är. 
 
Sen kan man ju lägga till att man är glad oxå.
Jag är glad över att ha ett jobb att gå till.
Jag är glad att jag faktiskt kan gå ut på en promenad med min hund.
Jag är glad att jag har mat i kylen så jag kan laga mat. 
 
Här en bild jag såg på Facebook som verkligen visar det jag skriver om nu, att välja att vara positiv.
 
 
 
 
Så ja.. vad är nu positivt med att jag fryser som en tok?
Jag vet iaf hur jag ska se till att bli varm nu. Först träna lite på en Sh´bam-koreografi och sen ta en dusch och hoppa ner i poolen en stund. Då minsann blir jag varm igen. 
Sen dags för fruarna over there! 
 
Hoppas du har en fin tisdag! 

5/10-15: träd

Idag hade jag lyxen att få fara till Byberget och få massage och energier.
 
Har haft alldeles för ont, alldeles för länge så det var verkligen dags nu. Hade massa knutar överallt mellan skulderbladen. Inte skönt kan jag säga. Men efteråt - tipp topp! 
 
Hon börjar alltid med att kolla av ens fötter. Trycka i känna in. För min del skulle hon få trycka länge på dem, så skönt. Sen kollas benlängden. Väldigt vanligt att man blir sned i ryggen eller bäckenet så benen blir olika långa. Men det fixar Eva på ett kick. Inget ryck o knyck alls utan bara lugnt o tryggt. 
 
Hon känner ju av saker oxå. Eller får till sej kanske man ska säga. Alltid spännande och man hoppas ju få höra nåt. Allt från jobb till privatliv. Intressant minsann. Idag pratade hon om flera saker jag kunde kännas vid. Och saker direkt om mej som stämde så väl in på mej. Fantastiskt! 
 
Jag gillar att ta in.. djur o natur betyder mycket för mej :-) Flum kanske nån tycker. Varsågod! Jag vet ju vad jag känner! ☺ Kanske var min morfar med mej idag..! 
 
 
Känner mej trött. U är förkyld. Har just lagt mej faktiskt. Vill sova bort all tänkbar sjuk-känsla. Puts väck bara! 
 
Vet ni, om en vecka hoppas jag att min väska är packad. Resa på g! 😃 Men tänker börja redan på torsdag med en kortare tripp. 
 
 
Sussa gott hörrni! 

4/10-15: Prommis

Strålande väder idag igen. Härligt! 
 
Fick ett samtal ang prommis med Lilly på förmiddagen. Klart man skyndar på då! Kastade i mej frullen och in med vovven i bilen o iväg. 
 
Så kul att se Alfons bli glad när han träffar dem. Upp o hälsa på Em, Je och sen upp mot vagnen för att säga hej till Lilly oxå. Gulligt! ☺
 
Vi prommade i finvädret och efter att ha.. hittat rätt väg, vilket vi gjorde direkt,  😉 så beslutades det att vi skulle kika in hos Em fina farmor en sväng. 
 
 
 
Då passade vi även på att säga hej till en väldigt fin Anna-Lisa! Hon var lärare när jag gick på låg och mellanstadiet. En sån man minns. En sån man tyckte mycket om. Och fortfarande gör. Hon fyller snart 90år minsann! Stort Grattis i förväg! 
 
 
 
Sen blev det fika hos Annki! Em matade Lilly som somnade om snart efter maten igen. Vi pratade fjällen och jo det blev nog lite längtan efter skoteråkning där ett tag 😃 
 
 
Njuter dock gärna ett tag till av nuet i hösten, men ja, sen vill jag ha snö och vinter. 
 
Kan inte få nog av dessa små fingrar på lilla prinsessan Lilly! 
 
 
Ja nu är det söndag. Visst önskar man att det vore söndag igen imorron..?! 

3/10-15: klippor

Har suttit o kikat på bilder. Finns så många fina.
 
Dessa är favoriter från när Em var gravid.
Så vackra och förväntansfulla! 
 
 
 Tänk att vi inte visste vilken liten prinsessa som fanns där inne i magen då.
 
 
Fick fina bilder på oss oxå och här är en! 
 
 
Vi måste tillbaka hit snart och ta bilder igen. Vackert vid havet ute vid Lörudden. 

3/10-15: orusk

Ja vi hade ruskväder igår men idag är det oruskigt minsann.
 
Så härligt ute! Men har man varit inne och direkt kommer ut så luktar det inte mumma direkt. Det luktar som om någon har släppt sej. Bläk. Skrev om det på Facebook och det är verkligen ett stort område som detta känns i. Hörde nåt om att det kanske kom ända från Island. Vad vet man.. Vore det nåt härikring så borde det ju meddelats ut kan man tycka. Men ja, med vindarna kan allt färdas.. 
 
Började dagen med mysfrulle och sen fick det bli en skogsprommis med både katt o hund. Så himla gulligt när kissemissarna vill hänga med. Och jo, hundgodis är väldigt gott just då ;-) 
 
 
Strålande väder och jag älskar dessa dagar när man bara kan stå och titta på alla skogens färger. Många fjärilar var det oxå ute i farten. Inte så lätt att fånga dem på bild dock. 
 
 
 
Vackert minsann. Önskar jag hade haft med mej lite fika, och satt mej på nån sten vid vattnet en stund. 
 
 
Hm.. måste öva på detta med dressyr på katterna.. Inte så lätt att få dem att sitta kvar för en posering direkt. Men det gör ju inte heller så mycket. Blir fint ändå tycker jag. 
 
Jag älskar verkligen hallon. Att få plocka dem direkt från buskar och äta dem så. Eller med vaniljglass! 
Blev lycklig när jag hittade några fina röda som hängde sej kvar. Och ingen mask. Tipp topp!
 
 
Godis vill de ha så klart. 
Så glad att jag fick dem båda sittandes så här fint. Baggis o Alfons! 
 
 
Hur många löv finns det i världen..
Det är fint här. En smal, ja den kanske inte ser så ut på bild, men det är smalt och mysigt här. Många gånger sätter vi vovven och låter honom sitta kvar, för att själva springa iväg en bra bit bortanför det ni ser här. Sen ropar vi så Alfons får sätta fart och leta oss. Så himla skoj, för både honom och oss. Löven bara yr när jag sätter iväg i full fart. 
 
 
Alfons la sej med sin lilla pinne och gnagde lite. Vipps så skyndar Baggis dit och lägger sej bredvid. 
Sötingarna! Men han ville inte ha nån pinne..
 
 
Jag undrade som vanligt varför jag inte tog med mej riktiga kameran. Men det blir bara att jag fotar med mobilen av bekvämlighets skäl. Den är ju alltid med. Den största användningen jag har av den är just fotografering faktiskt.
 
Vackert med droppar på lövet. Det var minusgrader i natt. Hugaligen.. Men endast -0,5 här hos oss. 
Snö hade kommit uppe i Kiruna såg jag. Det får allt dröja ett tag till det tycker jag. 
 
 
Ja nu blev ni lite fotobombade minsann. Och en bild till vill jag visa nu. 
Det finns ett så fint litet härbre en bit bort från oss. Lät mina två fotomodeller hoppa upp där och detta fick jag till. 
Jättefint tycker jag! 
 
 
Har donat på gården lite nu. Slängt gamla blommor som verkligen hade sett sina bästa dagar för länge sedan. Ska pula ner några ljung tänkte jag. Kommer se bättre ut det. Har även rensat bort gamla växter och slitit med häcksaxen. Jämarns va trött jag blev i armarna då. Vältränad..? Nja..! ;-)
 
Vi hörs lite senare! 

2/10-15: rusk

Ja regn och ruskväder har vi hos oss. 
 
 
Men vad gör väl det när det är fredag! 
Har just kommit mej ut från jobbet. Mött upp sambo o vovve. Handlat lite käk.
 
Visst är det trist och väldigt osmart att gå gå in o handla när man inte vet vad man ska ha? Gillar inte att stå där som ett fån och försöka klura ut nån middag. Men det blev så idag och vi fick med oss massa plock hem. 
 
Tapas, italiensk skinka, mozzarella och ostkrokar, efterrätt till mej! 😉 Helt ok med andra ord 😃
 
 
 
Vad äter du till middag?
Nu dags för fredagsmys! 

1/10-15: oktober

Oktober är här. Välkommen! 
 
Tänk att det är två månader kvar på detta året bara. Om en månad kan det vara snö här. Känns konstigt. 
 
Vackert är det nu iaf med alla färger. 
 
 
Fem år sedan vi var på en resa till Italien oxå. En jättetrevlig semester. Vill gärna fara tillbaka. Maten där är ju så himla god! 
 
 
Nu dags att sova och japp, fredag imorrn. 
Härligt! 
Undrar just hur Elisabeth har det nu högt uppe i ett plan.. :-) 
 

1/10-15: Throwbackday

Torsdagsdags med återblick!
Detta för ca 1 år sedan.
 
   

10/10-14: bada

Men vilket ruskväder vi fått. Ska väl inte klaga egentligen då vi haft fint så länge. Men.. ja ni fattar :)
 
Härom morronen blåste det som bara den och jag tror de flesta löven gav upp och släppte sitt tag. 
Så här såg det ut vid poolen. 
 
 
 
Jag skulle gärna vara här igen - Copperhill hotelll i Åre. Härligt ställe minsann.
 
 
 
Och ikväll vore detta toppen, eller hur?! 
Bild från Facebook,  Masi Sverige reklam.
 
 
Ett gott glas rött är aldrig fel.
 
Men jag tror det blir sushi. Inte helt fel det heller.
 
Ska ge er ett tips på en himla bra hårinpackning sen. 
Nu, full fart mot helgen! 

RSS 2.0