30/7-12: On the road again!

Sitter i bilen och susar fram i vårt avlånga land. Förundras över all denna mark som är outnyttjad. Skog och åter skog. Varför ska allt vara ihoptryckt på vissa ställen, när vi skulle kunna ha ett betydligt mer levande Sverige? Konstigt. Och så säger vi att vi inte har plats för mera/vissa människor. Väldigt konstigt. Tänker på alla vackra stooora hus oxå som finns. Många väldigt fina, bevarade i bra skick. Tänk att hoppa tillbaka i tiden, bönder, grevar och baroner. Sugen att stanna på alla loppisar efter vägen. Finns ju en del. Men risken är stor att vi tar minst dubbelt så lång tid på oss att komma fram då. Nu, mot Mariestad! Tjing!


28/7-12: Gina

Ätit god grillad mat tillsammans med U, dotra och kompis B, mätt i magen. Mår gott, har ju semester!! Har prommat och styrketränat idag. Skönt de. Kommer kännas i kroppen minsann. När jag tog spåret så lyssnade jag på fantastiska Gina Dirawi. Vilken tjej! Har ni inte lyssnat på hennes sommarprat så gör de! Det var högt och lågt, glatt och sorgligt. Tårarna rann stundvis på mej. Dumma orättvisa värld vi lever i. Varför måste vissa människor kämpa för sin rätt till åsikter? Till liv? Är vissa mer värda än andra? Jag tycker inte det ska vara så. Hon är en fantastisk ung kvinna som kommer gå långt. 'Bli historisk!' :-) Gårdagen spenderades i stan med goda vänner. Vi uträttade lite ärenden och sen satt vi ute och käkade god Indisk mat. Kunde gå runt hela dan i tunn tisha utan att frysa. Skönt! Fyndade lite oxå på rean. Herregud va kläder det finns. Vad gör de av allt de inte får sälja? Nån som vet? Hann med att provköra härlig BMW oxå. Och satte mej i en sjukt snygg cab. Om man hade pengar..! Efter maten gick vi vidare till ölbar. Ingen alkohol för mej, körde. Det är nackdelen med att bo en bit från stan. Regnar nu. Dumt de. Trevlig kväll!


25/7-12: mörkt

Alldeles mörkt ute nu. Klockan är strax över 23. Hm..höst-tankar. Men nä, inte än. Haft fin dag igen, med några få droppar regn. Läst mest hela dagen. Och ätit massa jordgubbar och hallon. Mums! Hämtat hem Em från jobbet, pass nr.2 igen :-) och himlen var outstanding. Så fin! Och kossorna med ;) Varit till svärisarna och fått jordgubbsplant. Ska fixa med det imorrn. U är kvar än och mekar bil. Huga..de ska bara tankas och gå tycker jag. Hoppas ni oxå njuter och har det gott! Kolla in lill-gurkan ;-)


Skönt

Härlig dag! Solen och värmen har visat sej på från den goda sidan idag. Äntligen! Har hunnit sola, inte bara fem minuter :) utan mer lite nu och då. Fick även snabbt ta en sväng ner till stan då U fått fel prylar utlånade från Molind bil. Suck.. Inte vad man egentligen ville,när solen gassade. Men vad gör man inte :) Var bara att skynda hem sen igen för Em skulle iväg och jobba pass nummer 2 för dagen. Hon sliter minsann. :) Älskar vårat vackra sommar-Sverige och har hunnit fotat lite idag. Mer ska det bli! Nattinatt!


24/7-12: njuter

Ligger och steker i solen. Ja! Det är sant! :-) Lika sant är det förmodligen att solen går i moln snart, men det struntar jag i. Nöjd med lite nu. Njuuuter! Hörs senare!


21/7-12: loppis

Njuter verkligen av att semestern har börjat. Träffat trevliga vänner, myst till långt in på natten. Varit på loppis nyss, träffat mera fina människor, fyndat och mår gott! Hunnit prommat och njutit av naturen. Lyssnat på sommarpratare Emma W och gråtit till hennes fina berättelse. Herregud va blödig jag är. Men hellre känslor än iskall. Börjat lyssna på Ginas sommarprat. Vilket häftig tjej! Nu mat i magen, skrovmål får det bli :) Kram på er!


19/7-12: underbart

Sitter nu och väntar på dotra som gjort dubbla pass idag. Full fart kan man lugnt säga :) Vi har spenderat kvällen i stugan i vackra Magdbyn. Bästa kvällen på hur länge som helst. Sol, vindstilla, inga mygg och gott i glasen och trevligt sällskap. Så härligt! Tänk vad gott man mår direkt man får sitta och lapa lite sol. Underbart! Hoppas ni oxå njuter av fin sommarkväll.


Gott!

Gott mår jag här ute på verandans soffa. Lagomt varmt, lagomt mätt och lagomt mycke tid kvar att jobba innan semestern :) Har du Instagram?


18/7-12: Mitt i veckan

God morgon!
Nu är det mitt i veckan och det känns gött de. Nedräkningen pågår..! Snart semester :)

Ska bli så himla skönt att bara kunna sova ut (liite mera iaf..) och att kunna bara vara. Hoppas den lilla värmen som kommit nu tänker vara kvar oxå. Vill ju kunna ta nåt dopp i det blå nån dag i sommar iaf.

Igår morse var det så kallt när vi kom ut genom dörren så det kändes som om det varit frost minuterna innan. Huga.. Så vill vi inte ha det.

Försökte blogga från mobilen igår, men appen vill inte funka. Gick inte att logga in. Lite less på det där nu kan jag säga.

Nu ny dag, och jag gör gärna om gårdagskvällen som avslutades med en mjukglass. Sånt hör sommaren till iaf!

Kram på er!


Fågel!

När jag tidigare ikväll just hade hämtat några kvistar så såg jag nåt som rörde sej inne i busken. Jag gick närmare och ser att det är en fågel som har ryggen mot mej. En trast. Fågeln flaxar till med vingarna och blir sen still. Det ser så konstigt ut, jag går närmare. Då ser jag att den stackars lilla fågeln har fastnat som i en klyka med halsen. Och den bara hängde där, helt fast. Försiktigt närmade jag mej fågeln och lyfte upp den från den hemska strypningen. Jag hörde hur den drog efter andan när den kom lös. Huga... Jag som är djurvän av stora mått visste inte vad jag skulle göra. Pratade lugnt och bad till någon att fågeln skulle kunna återhämta sin lilla kropp. Hjärtat slog så fort och den öppnade ögonen och lyfte upp huvudet nån gång. Tänkte lägga den i busken så den skulle få lugn och ro, men då minsann hade jag katter runt mej som genast tyckte de skulle vara runt mej.. La fågeln på vårat fågelbord så den fick vara ifred. Och jaaa, lycklig blev jag när jag en liten stund senare tittar dit och fågeln har flugit sin kos! Det enda som den lämnat var en liten skit ;) Dagens goda gärning var därmed avklarad! Visst ja, räddade ju en kuse från att drunkna i vattentunnan förut oxå.. :) Sussa sött!


15/7-12: plantera

Har faktiskt suttit ute och solat en stund! Inte dåligt de, för att vara den här sommaren, och just här hos oss. ;) Blev lite molnigt och jag lite rastlös. Ska snart iväg och inhandla mera blomjord och plantera lite i pallkragarna. Vi fixade med dem igår kväll. Tar form minsann!

Tog en fika på vackra Hussborgs Herrgård oxå, när vi hämtade dotra efter jobb. Märklig känsla att se henne jobba. Blir så stor liksom :)

Sen blev det en sväng till Ovansjö för att träffa U kusiner. Många år sen de sågs. Men trevligt att träffa dem, även om det bara blev en kortis.

Hm..nu blåser det här plötsligt, lite mörkare på himlen. Ja, det lär väl vara dags för 'dagens skur' snart. Kanske måste hoppa ur klänningen då. Vill inte...

Säger stort Grattis till fina Jessica och Fredrik som gifte sej igår oxå! Länge leve kärleken!

Mors då!


13/7-12: fredag

Nämen..det regnar. Igen. Med lite åska till. Hm.. Vilken sommar vi har här. Vi skulle egentligen varit på Hussborg nu och avnjutit god middag, serverad av dotra som jobbar! Och blivit underhållen av Corroded-Jens. Meen.. Tydligen var det betydligt fler än vi som tänkte som så, så det fanns ingen plats kvar. Skrot säger jag bara. Vi fixade hämtmat och stillade hungriga kroppar så istället. Gick ju det med. Och vipps, telefonsamtal! Och vipps, en bröllopsfotografering till bokad! Skoj ska det bli! Jag och mina raggsockar.. De sitter på mina fötter praktiskt taget hela tiden. Så även nu, gröna. Till blåa joggingbyxor. Och orange tröja till. Fiiint med färg! :) Trevlig kväll!


11/7-12: ser solen!

Jobbat på som attan idag. Tur vi har extra hjälp. Behövligt! Till slut gick ögonen i kors på mej av alla siffror. Har fortfarande den där irriterande nervryckningen i ögat. Sjukt jobbigt. Måste ju gå till läkaren med detta snart. Vi har oljat in pallkragarna ikväll. Dags att de kommer på plats riktigt nu. Herregud..mitt i sommarn ju. Härlig prommis blev det igår. Och jag såg till att njuta av alla fina blommor och doft och smak av smultron. DET är sommar det :) Nu lite tv och sen sova. Men.. Solen skiner ju nu. Jag ser massor av blå himmel! Underbart! Kanske inte väljer tv'n ändå. Kram på er!


11/7-12: Vill..

..vara någonstand där det är betydligt varmare och soligare än här just nu. Tänk va skönt det vore. Men jag hade en härlig prommis igår kväll och fotade massa blommor och åt lite smultron efter vägen. Det är sommar det!
 
Men.. ja detta vore ju inte heelt fel inte, slappa i hängmattan!
 
 
Go morron på er!

9/7-12: Uppdatering

Igår på dan så fick jag en känsla av att ..hjälp, det ÄR ju nu!
Dagarna bara går och jag känner att jag "väntar" på sommaren. Men.. den är ju faktiskt här och nu. Jag kan inte vänta längre. Det må vara grått och trist och regn.. och värmen som just har kommit till oss. Huga.. Känns som att det bara måste bli dagar med strålande sol nu snart. Så man kan få ligga ute och sola och ha det gott.
Eller hur?!
 
Annars hade jag en mysig dag igår med trevligt sällskap på middag. Synd nog så jobbade U men de hann ses en kortis iaf ;) Det blev lax i folie och färsk potatis med god sås till. Mamma hade gjort den och jag bara älskar den. Det är så lätt oxå och det gillas mycket! Ni kanske vill prova?
Jag tog 5dl creme fraiche i en kastrull, smula sen i två grönsaksbuljongtärningar och låt det koka upp. Klipp sen i gräslök, eller ta fryst som jag gjorde. Klart! Mumsigt kan jag looova! Och det tyckte alla barnen oxå :)
 
Det är ju inte varje dag man träffar trillingar men dessa vänner har berikats med just det :) Hur snälla och goa som helst är de, och finaste storasystern har de oxå. Härliga barn! Full fart med ballonger, boule, studsmatta och massa bus. Men de hade tid med fika ändå, kanelpaj blev det, då ingen av dem hade testat det. Den försvann snabbt kan jag säga. Jättekul! Vet inte nån som inte gillar den.
 
Lite uppdatering från Gatufesten kommer här! Vi for ju med tåg ner och strosade runt lite i fina vädret innan vi mötte upp Robin och Helena. Åt gott, flera gånger, lyssnade på bra musik, lagomt med folk, ja en toppenkväll blev det. Och Ånge kan leverera minsann! Tre band härifrån som fick visa upp sej. Inte illa det inte. Kill Kill pussycat, Corroded och Takida. Tipp topp! En riktig Ånge-kväll!
 
Fint väder som sagt, och jag myste på i solen. Baja-major är ju inte det trevligaste precis.. men guuud sån tur de finns där, hihi...
 
 
 
Som sagt vi myste på gott där och och jag fick tag på en glass oxå, en stor en :) Och fan-bild med Corroded-Jens oxå ;)
 
Här lite bilder från banden. Lite svårt att fota, men känslan var enorm, jättebra verkligen!
 
Nu måste jag rusa här, midda på g. Pizza från bagarstugan ska det bjudas på.
Tjing!
 
 

9/7-12: Hm..

Dumt... mycket dumt..
Att lämna kvar en död fågel ute på vårat markplan sent igår kväll..
Vaknade av mycket kraxande i morse.. många skator blir det..

Bläk!

Jamen annars så.. regnar det igen.
Go`morron på er!

8/7-12: Nämen..

Är appen igång igen! Toppen! Nu ska här testas! Donar på lite hör. Ska få fina middagsgäster. Lax ska serveras. Mums de! Uppdatering senare. Och bilder så klart! Tjing!


5/7-12: Sommar!

Jamen det känns ju verkligen så, som att sommaren är här nu. Hoppas det vill stanna ett bra tag. Riktigt nice!

I morse på jobbet fick jag ta på mej fleece-tröjan jag har hängandes där. Frös som bara den. Det gick över :) Fick ju en chock när man kom ut på lunchen och det var så skönt.

Hem och vattna för fullt blev det då. Och jordgubbar och mjölk till lunch. Längtar tills jag kan gå ut här i trädgården och plocka egna.

Nu har vi donat en del här ute. Gjutit plattor till vår grillplats. Och även fixat plattor som ligger runt pallkragarna där jag ska ner med grödor. Ville ha lite stenar i cementen så det ploppades ner.

Vi skulle inte ha stenar i varje ruta, då det då bara blir krångligt när/om man vill flytta grillen sen. Och kanske ont i fötterna att få på vissa. Men nu blev det precis lagomt tyckte vi.

U är ute och flyger och far nu, i ordets rätta bemärkelse, så imorrn tas alla ramar bort. Spännande att se hur det kommer att se ut :)

Och i all hast igår kväll innan jag for till stan och Gatufesten så skulle stenar ner vid växthusets plattor oxå. Då kom en idé över mej. Jag ville ha avtryck av mina träskor.

Sagt och gjort, träskorna fick stå kvar i cementen när jag for, och jag plockade bort dem när jag kom hem inatt. ..annars hade de väl stått kvar där ännu... ;)

Ser ju gulligt ut tycker jag :) Kanske skulle ha låtit dem stå kvar där.

Jordgubbar till lunch och pizza till middag, gott de! Men att man aldrig lär sej. En halv pizza räcker ju. Varken jag eller Em orkade mera.

Kolla in var gurkorna växer oxå. På bara nån vecka har de ränt iväg som bara den. Lovande!

 

Har lovat mej själv att lägga mej i bra tid ivkäll. Ska ligga i sängen kl.22.00. Tror ni jag lyckas?

Ska hämta Em i Ånge, handla mjölk, fika mera jordgubbar, vattna lite i växthuset igen, ringa U och plocka ihop lite. Hm... bäst jag sätter fart med andra ord.

Ha det så gott!

 

 

 

 


5/7-12: Liiite..

..lite trött känner jag med på ögonen minsann. Det blev en sväng ner till Gatufesten i Sundsvall igår kväll. Himla trevligt!

Trots att jag kom dit rätt sent, skulle ju hämna upp dotra, så hann jag ändå med mys med goda vänner :) Tack för det!

Snabbinlägg här nu.. lovar lite bilder senare idag och hoppas hoppas hoppas att blogg.se ska få till appen nån gång. Tycker det är lite märkligt att de inte går ut med nåt...

Hörs da! Och japp, solen skiner!

2/7-12: Puzzel

Hello! Känns som om det är kryp, myggor och småsven på mej fast jag sitter inomhus nu. Har pysslat här ute med vår tänkta grillplats. Och ja, krypen ville oxå vara med. Surt de.
 
Fullt upp på jobbet idag med. Och nu har vi Na som jobbar extra hos oss, himla bra de. Började dock med massa strul med skrivare och inloggningar, men imorrn kommer en ny dag och då ska allt bara funka direkt :)
 
Em har börjat på Hallstaborg idag oxå. Fullt upp här nu för alla kidsen. Känns så bra! Det hade gått bra det med. Jag tycker hon gör det så bra, då jag känner hur tårarna kommer så fort hon berättar nåt om det. Fina gamla människor.
 
Blev ingen promm ikväll. Får bli i morrn. Nu blir det sängen inom minuter. Är hur trött som helst.
 
Fotade lite med canon-kameran på våra blommor. Fina va?! Känner att jag liksom lägger den åt sidan då jag har Iphonen hela tiden. Lite synd. Men det är väl bara att aktivt bestämma sej för att fota mera med den. Vill ju lära mej!
 
Här lite bilder från prommis, gurkplantor, fleecetröjan på! och ett favvo-doftljus.
 
 
Sussa sött!

1/7-12: Grattis!

Nu säger jag Grattis till mamsen som har födelsedag idag! Hoppas du har tagit dopp i poolen och fått dej nån god drink serverat. :) Mysa ska man göra på bemärkelsedagen sin!

Här har det varit molnigt, strålande sol och spöregn idag. En dag med allväder så att säga. Vi har klurat på våran nya byggidé här ute. En tillbyggnad till markplanet :) Miljonvinsten..var är du?!?

Tog en vända i elljusspåret förut med. Gick riktigt bra. Hade Anja i lurarna igår på promenaden och fortsatte höra sommarpratet idag. Väldigt bra. Sen avslutade jag med härlig musik, Stiftelsen. Åter igen ett jättebra band från Ånge! Lyssna om ni inte redan gjort det. Det är Takida-Robban som sjunger här med. Hur bra som helst!

Pysslat med bilder och försökt hitta nåt lättsamt fotoprogram till datan. Vill ha nåt lätt, ungefär som i mobilen, för att lägga till ramar och sånt. Tips någon?!?!

Nattinatt!

RSS 2.0