29/7: Stan & fynd.

Tror det kommer bli regn idag. Känns så. Väldigt hög luftfuktighet. Men varmt iaf. Skönt. Sitter ute här och skriver lite. Har kollat Aftonbladet och läst lite ditt och datt. Kollat lite webb-tv klipp. Emmi och Natha är vakna, kollar film. Förstår inte att de kan vara utan mat så länge.. borde vara jättehungriga nu.
Japp, nu sitter de här med mej och käkar lite. :)

Mina semesterdagar hittills har varit härliga. Tillbringade hela tisdagen i Sundsvall. Hela högen med, utom Tim som jobbade. Himla trevlig dag. Är så glad för dessa gånger när vi gör saker tillsammans. Det blev många affärer, så klart, funderingar.. räcker pengarna.. för dyrt.. vill jag ha den eller den... suck. Haha.. ja så kan det vara. Kul att höra på dem. Sen middag och bio. Vi delade på oss på bion då vi inte kunde enas om vad vi ville se. Jag, U och Natha såg "Knight and day", och Emmi & Tanya såg "Eclipce". Vi var alla glada efter vår filmstund.

Blev en tur in till optikern, Ögat oxå. Emmi skulle göra synundersökning och Natha gjorde oxå en. Tycker det är nog med kisande vid tv nu. Och det behövdes minsann. Kom fram till att hon inte får köra bil utan glasögon/linser. Provade ut linser på henne direkt, så nu ser hon bra igen. :) Var lite nervös inför linserna, men det gick och har nu gått jättebra. Och Emelies linser kom hem idag oxå, snabba ryck. Tycker de är toppen på Ögat!

 



Träffade Tomas från Takida där oxå. Berättade lite om konserten på Ullevi, när de var förband till Pink. Himla häftigt. De hade varit bra nervösa innan, men allt gick ju bra. Längtar tills vi ska se dem i stan här framöver!

Vi var även in på Fyndlagret istan, för jag ville kolla om det fanns sängbord. Och ja, det fanns det! Kände det på mej. Så nu står de här, redo att bli målade. Jag har nu slipat och fixat lite så ja målningen är kvar. Där hade de även gjort en hel avdelning med "shabby shic" möbler. Men guuud va dyrt det var. Ett vanligt furubord, sånt man kan köpa för lite och ingenting idag, kostade flera tusen, bara för att de var vitmålade, och slipade. Inte klokt ju.



Kul ska det bli att måla!
Kvällen avslutades här ute med att vi satt och surrade och fikade tills långt in på natten. Trevlig tisdag!

Igår morse vaknade jag rätt tidigt. Ut i solstolen en stund. När det sen blev lite molnigare så blev det så varmt och kvavt så vi till och med klagade lite. Men bara lite, vill ju ha värme så klart. :) 
Blev en tripp till stugan och ut med båten på kvällen. Fick upp en gädda iaf, katterna glada! Sen gomiddag här ute. 

Nu ska jag ta tag i målandet en stund. Kul ska det bli! 

Visst ja, igår kväll kom lillan på att hon skulle lägga ansiktsmask på mej. Mysigt var det och så här tjusig var jag då! Stelt blev det och vi skrattade gott när hela ansiktet krackilerade på mej.




26/7: Klart!

Pust.. nu är bilderna tillbaka, äntligen! Tog sin tid. Och allt blev ju inte som förut, men vem bryr sej.

Det blev inget Ösund i morse med Baggis. Han var mycket bättre så vi avvaktar lite.. Känns lite jobbigt men ändå bra. Han är ju piggare, men haltar lite ändå på vänster fram. Konstigt nog så använder han benet när jag hoppar, han kloar och sånt.. Konstigt.

Nu sitter jag på verandan och har det gott. Ett glas vin blir det strax. Tanya och kompis har filmkväll nere, E är hos pappsen i Brunflo. Tim och Natha är i Ånge. U kommer snart hem från jobbet!
Jag tvättar & pysslar på här medans korten har laddats in. Men nu som sagt, bara njuta av kvällen. Faktiskt varmt



 

22/5: Maj 22, 2010


26/7: Grr..

Va trött jag blir.... Morr...
Ska jag sätta mej och plocka in alla bilder här igen eller bara skita i det??
Man lär så länge man lever heter det ju, och nog är det så alltid.


25/7: Ovansjö. Biljettpriser.

Ja nu har man börjat sin semester här. Och det känns väldigt bra tycker jag. Redan hunnit med lite på min "önskelista"  hehe.. och mer ska det bli!

I fredags bakade jag en smaskens kaka och sen bar det iväg upp till Ovansjö för att hälsa på familjen Ellert. Trevlig kväll. När vi kom hem därifrån så frös vi som bara den.. och termometern vidade 3,7 grader.. brr.. Skyndade efter mobilen för att föregiva denna "fantastiska" temeratur (nu på min semester) och då visades 4 grader. Inte klokt ju. I juli. Urk för det.



Igår blev det ännu en kväll i Ovansjö, det var hemvändardag i byn och runt 100 personer hade samlats för att ha en trevlig dag och kväll tillsammans. Och det blev det. Kul med god mat, och massa bra musik! Skjutsade E och tre kompisar till Fränsta festivalen oxå. Tur med vädret måste man säga, då det vräker ner nu. Hoppas det inte tänker hålla i sej.

Jag har nu suttit och ringt till olika veterinärer i stan för att få kolla upp Baggis svans, och nu hans haltande framben.. Vad har han varit med om egenligen.. Tänk om de ändå kunde prata. Tycker synd om honom.

Har just fått en tid i morrn kl 8.00 i Ösund. Jippie.. va kul att kliva upp tidigt... MEN, Baggis ska bli bra!



Har ni kollat tågpriser nyligen? Det har jag gjort. Vi tänkte sticka till Göteborg på tisdag, jag Emmi och en kompis till henne. Men när jag sen kollat biljettpriser så .. nä. Fy faan säger jag bara. Vi tänkte ta natt-tåget, vara där över dagen, och sen hem igen. Den trippen skulle gå på 4700:- för oss. Är det rimligt?? Nä det tycker inte vi. Här sitter man och tycker sista-minuten resorna är dyra nu, men detta.. Sen kolla de vi på flygresa ner. Tar ju inte ens tre timmar. Det skulle landa på 10000:- Suck säger jag bara. Bilen vinner lätt! Och med tanke på veterinären imorrn, så får vi se om det blir nåt hur som helst..

Tror det får bli filmkväll med start ganska snart idag. Lagomt väder för det. U kollar lite på "tour de france" och det tänker inte jag göra. Säkert inte han heller om jag föreslår nåt annat :)

Mors da!


23/7 NU är det fredag!

Och jag har nu SEMESTER! Härliga ord. Och man tänker lite extra på vad man ska fylla sina lediga dagar med. Tre veckor som jag kan bestämma över.. Jag vill ju resa, ligga i hängmattan, bada, läsa, städa, baka, umgås med vänner, sitta på verandan hela nätter, sova länge på morronen, äta glass, sola, äta jordgubbar, fixa grillplats och härbre i stugan, fotografera, dansa.... listan kan göras hur lång som helst. Men jag känner inga måsten ändå. Det får bli som det blir helt enkelt. Vi har inget som är planerat och bestämt, utan tar dagen som den kommer. Trevligt!

Men till å börja med så kan värmen ta och pallra sej hit igen tycker jag! Vi hade bara 11 grader igår kväll. VA.. Inte klokt ju. 20 grader kvällen innan. Tittat lite på "sista-minuten" resor under dagen, men inte hittat något fynd. Skulle gärna dra iväg nu imorrn redan.
Nån som har nåt bra tips på var man hittar resor? Skriv gärna!

Igår fick jag äntligen klar min fotobok. Hurra för det! Det var som jag trodde, för mycke minne i mitt postfoto program. Jag fick rensa bort en bok jag gjort tidigare till U, och efter det så kunde jag spara efter varje sida på min nya. Perfekt! Blev en riktigt bra bok om jag får säga det själv. Och nu längtar jag bara tills den dimper ner i brevlådan hemma. Hoppas det blir väldigt snart! Det är ju en present :)
 
Vill du oxå göra en bok kanske? Det är ju ett väldans bra sätt att bevara digitala bilder, och att verkligen göra något av dem. Annars finns de väl oftast bara i datorn. Här kan ni gå in och ladda ner programmet iaf:

http://www.postfoto.se/cewe-fotobok.html

Bara att ladda ner programmet, gratis, och sen sätta igång. Man kan välja att låta programmet "fixa" in bilderna, eller att göra allt helt själv. Det är roligast tycker jag, men det är perfekt att få lite tips oxå!

Dagen igår vill jag annars kalla skrot. Japp, så känner jag. Kort å gott. 
Men nu är det en annan dag! 
Min första (halva) semesterdag! :)


 
 

21/7: Snart..

Nu är det onsdag. "Lill-lördag". Men jag vill bara ha freeedag nu, för då går jag äntligen på semester. Tänk va dagarna släpar sej fram bara för att man längtar så efter nåt.
Jag har haft det bra iaf och vädret fortsätter ju vara varmt och skönt, så jag klagar inte mycket ändå.

Veckan har hittills bjudit på en trevlig lunch med Tim, blev thai-mat, smaskens de. Mina naglar har blivit fixade och fina igen. Som vanligt satt jag där och filurade på om jag skulle ha naturella eller fransk manikyr. Fransk är ju snyggt och fräscht. Men det är väldigt fint med naturella oxå, plus att det är betydligt lättare att måla dem då, för då syns inte det vita igenom. 

Alltid så här för mej, ett enda velande om allt. Men ja, det blev naturella. Fint tycker jag och nöjd blev jag! 
Först de filade hos Yvonne, och sen de fixade. Sånt hårt lack skulle jag vilja ha hemma.. 





När jag hade skjutsat hem nagel-Yvonne och kom hem igen så luktade det grillat i hela huset. Mums. Jag var hungrig som en varg då så det kändes bra. Bara att sätta sej till bords. Tre kids hemma och det var den 19é vilket är Nathalies födelsedag. Grattis till dej, 18år! Men hon är ju i Turkiet.. men vi skålade för henne iaf där vi satt.


Och självklart hade jag satt in bild och text i tidiningarna oxå!

Det var jättegod middag med allt det innehöll och sen bara satt vi kvar där ute på verandan och surrade om allt möjligt. Så himla härligt. Varmt och skönt, och en sån där må-gott-i-själen-känsla inföll sej. Underbart! Hoppas på flera sånna kvällar i sommar.
Till slut var jag så kissnödig så jag höll på att spricka. Tyckte det var dags för toan, går in, tittar på klockan.. kvart i tolv. VA? Hur gick det till? Suttit där och pratat i timmar alltså! Var bara att hoppa in i duschen och sen pallra sej till sängen.

Sånt är ju himla trist de. Men bara vill få sitta uppe och mysa på hur länge som helst. Inte ha en klocka som ska måsta påminna en om att det är läggdags, då man måste upp tidigt. Usch.
Sa jag att jag längtar till semestern?!

Tanya har fått jobba på minsann på restaurangen i stan. Himla bra! Skulle vara ledig nu mån-tis, men de ringde och ville ha in henne igår ändå. Klart hon tackade ja. Åkte med mej på lunchen till tåget. Full fart igen alltså. Kul! Och hon har nu suttit och räknat lite på vad hon kommer få i lön. Förstår att hon längtar! Hon har även lämnat numret till Emelie, så om de behöver nån mer så.. Jag håller tummarna! Pengar, pengar för dem!

Igår morse stack U och Herk iväg på en mc-tur. De blev borta hela dagen och var väl hemma vid 21.30 igår. De hade varit ner till ... Hade varit en härlig "liten" dags tripp. Jag önskar jag oxå varit med. Men får bli en annan gång de. Jag pysslade med bilder och en fotobok på kvällen. Vilken tid det tar alltså. Men himla kul! Mindre kul var att jag nu fått så ont igen i skulderbladet på höger sida. Men men, Tim knådade där lite men jag bara kved, skulle väl behöva en riktig behandling egentligen. Men snart är det ju semester så jag kan vila upp mej! ;)

Lilla Baggis kom in igår med hängig min, och svans. Nåt har hänt med den. Undrar om han har bråkat, eller klämt sej nånstans. Hoppas verkligen inte vi behöver fara till veterinären iaf, utan att det är bättre redan idag. Stackarn, hade svårt att sätta sej och svansen bara hängde. Huga.. Lider så när djuren gjort sej illa.  

Det var Tim, Emmi & jag hemma på middagen idag. Kom fram till att våfflor var länge sen. Emmi hade fixat i ordning smeten tills jag och Tim kom hem så det var bara att sätta igång. Perfekt de! Medans jag fixade godsakerna så fixade Tim med sina hockey prylar... luktar INTE mumma de inte. Fy f..n säger jag bara. Förstår inte hur killarna kan ta på sej de där stinkande sakerna gång på gång. Bläääken. 
Tim bara flinade och tyckte jag var lite känslig.. ;)

Vi åt sen så vi nästan sprack, så gott var det! Och jordgubbar från eget land, mumsigast!



Jag satt ju igår kväll och fixade med en viss fotobok till mitt i natten. När jag är klar ska jag spara den. Går inte.. Blir lite nervös men provar igen, måste ju gå. Men nä. Icke. Förstår inte. Går in i "varukorgen" och ja funkar det..tror jag. 
Provar öppna den nu ikväll för att göra klart allt, beställa den med andra ord. 

Då är den inte sparad. Bara de två första sidorna. Jag hade gjort 42 sidor, med text och bilder. Snyft... Känns verkligen som en tår vill trilla.. suck. Det är jobbigt att fixa med sånt här, men ja jag gillar det ju oxå.
Bara att ta nya tag då. Börjar om igen, försöker komma ihåg allt jag skrev och ordningen på bilderna. Tar för säkerhets skull en mobilbild på varje sida, om någon skulle hända. Då slipper jag fundera hur det ska se ut iaf.

Jag sparar varje sida där oxå direkt, men när jag kommer till sidan 12 då går det inte att spara längre... VARFÖR ?? Morr........

Fortsätter en annan dag.

Nu vill jag bara att Baggis ska bli bra i svansen, att solen ska titta fram och stanna minnst tre veckor, att jag går och lägger mej väldigt snart och att den lilla ont-i-halsen-känslan jag har ska försvinna.
Så här vill jag att himlen ser ut hela min semester!





Nattinatt på er!
Nu är det bara två dar kvar att jobba =)

18/7: Heta Malin... om du är kille?? Vem vill de?

Skulle du vilja heta Malin, om du är kille?
Skulle du vilja heta Rock-President?

Jag läser om de namn som blivit godkända och fått avslag i år. Jag förstår verkligen inte människor som vill ge sina barn så konstiga namn.
Här är några som faktiskt blev godkända:

Fyra
Mig
Passionsfrukt
Tid

Vem fan vill heta Passionsfrukt?? Väldigt glad att jag slipper det iaf.

Och här är några som fått avslag: (tack o lov för våra lagar och regler ibland iaf..)

Stålmannen
Malin ( på en pojke då. Fattar inte..)
Tequila
Lillprins

Tänk att ens fundera på att döpa sitt lilla barn till Lillprins?? Jag försår om man kallar sitt lilla söta barn för det. Men det räcker väl. Inte lika gulligt när killen är tonåring och måste heta Lillprins. Eller på en anslällningsintervju.. Jo jag heter Lillprins Karlsson.. Galet tycker jag iaf. Vad tycker du?

Nu fortsätter jag att längta vidare mot semestern! Denna veckan kvar nu bara... love it! Och strålande sol ute. Härligt!




16/6: Dans, modellfotografering, tjejkväll.

Mina fötter blev lite ömma. Men det gör inget. Mina vader känns lite träningsvärkiga. Men det gör inget. Jag hade så kul på Ånäsparken i torsdags när vi dansade till Date. En riktig höjdar kväll blev det. Så därför gör det inget att man känner sej lite "sliten" efteråt. :)  



Jag körde, Ullis och Ulrika, Emelie och Tanya var med. När vi kom på parkeringen så blev vi lite oroliga då det inte var så många bilar där. Men väl inne så var det överskott på killar, för en gång skull! :) Så ja, vi blev uppbjudna med en gång där och sen höll det i sej hela kvällen. Jag stod inte många stunder. Kuuul! Det kom så klart mera folk, men det blev aldrig så där "för mycket" som tur var med tanke på värmen.

Dansbanan där i Kovland är mysig tycker jag. Man kan nämligen dansa ut en sväng oxå, vilket är himla skönt när man är så där riktigt geonomvarm, vilket vi blev även denna kvällen. En kille berättade att för ett par veckor sen hade han varit där och hade då gett upp efter halva kvällen, då det var så varmt att det inte var roligt längre. Inte bra.. Och ja, man står hemma och piffar sej och kommer dit och dansar en dans, sen är man "dyngsur" Hehe.. !

I pausen gick vi ut till bilen och fikade. Båda "Ullisarna" hade med sej gofika och visst ja, jag måste fråga Ulrika efter ett recept på väldigt goda och väldigt kladdiga muffins :)

glad att kidsen vill följa med igen oxå. De hade verkligen kul de med. Dansade nästan hela tiden. Och Tanya slängde av sej skorna så hon var barfota. Fattar inte att hon inte fick värsta blåsorna. Men det gick bra. Nathalie var inte med för hon är på väg till Turkiet, igen.

Skjutsade ut Tanya till Fläsians camping efter dansen och sen bar det hemåt igen. Det började regna lite smått precis när vi lämnade parkeringen vid dansen. Och sen vräkte det ner hela vägen hem. Vi hade vår nya Bmw och det var riktigt härligt att köra!

Igår var jag till Ullis på tjejkväll. Himla trevligt. Helena var oxå "hemma" från Kanada. Så kul att träffa henne igen. Blir ju så sällan när man bor så långt ifrån varandra. Men skönt att det känns som "förr" ändå när vi ses. Det var Ullis, Helena, Linda och jag. Här sitter vi ute och myser, Linda fotar.



Mycke surr om barn och skola blev det. Inte konstigt alls. Det är kul och intressant att höra om hur det är i Kanada. Mycket är annorlunda än här hos oss. Jag hoppas verkligen att jag nån gång kan fara över och hälsa på henne där. Skulle va kul att se hur de lever och bli visad runt av dem. Uffe har släkt där oxå, så det vore ju perfekt att semestra där. Nån gång så!

Här har vi gått in då det blev liiite kyligt för oss där ute.









Nu är jag nyfiken på hur det har gått för Tanya på sitt första jobb. :) Vi har peppat dem alla att fixa sommarjobb, både för att få egna pengar och för att komma in på marknaden lite. Inte så lätt att få tag i nåt nu verkar det som. Men Tim jobbar ju iaf, och verkar fått rätt mycke i sommar, himla bra. Och Tanya fick just i torsdag jobb på en restaurang i stan. Toppen! Hon undrade när hon skulle börja, och killen sa: bra om du kan komma imorrn. Snabba ryck med andra ord. Så jag ska slå en pling senare och höra hur det gick. Hon skulle jobba hela helgen som jag fattade det. Perfekt! Vill så gärna att Emelie ska få tag på nåt oxå. Vi är ju mitt i sommaren nu men nåt nånstans vore ju toppen. Även om det bara är några veckor, så är det ju ett stort plus.
Annars får jag "tvinga" ut henne med gräsklipparen några svängar här, så hon får jobba lite för pengarna =)

För några dagar sen så var jag modell-fotograf! Himla kul! Emelie hade en idé och hur det skulle fotas, men det blev inte riktigt så, men kul ändå. Och många roliga och bra bilder på dem. Så roligt med fotografering! Och att det nu är digitalt. Perfekt. Jag tog strax över fyra hundra bilder. Inte dåligt de! Här är ett par på dem:













Blandat blev det, bus och fina bilder. De skulle vara nåt ungefär som ängel/djävul. Kul hade vi iaf!

Nu håller jag på att svettas ihjäl här på verandan. E väntar på kompis, de ska ut och ha en fotodag tillsammans. Kul! Stort intresse för min kära dotter. Fick höra kommentaren av henne när vi var ute: men du förstår inte hur jag menar, jag ser ju hur bilden ska se ut.. Och jag förstår henne precis. Det är svårt när man ska bli fotad själv, och så har man en bild i huvudet av hur det ska bli. Men fotografen tänker inte samma sak.. Dilemma. ;)

Men som sagt, varmt här. Ska nog iväg på affären och inhandla diverse till en god sallad och sen vill jag iväg nånstans och kasta mej i sjön. (kasta: läs - ta mej långsamt och plågsamt i vattnet) ;)

Hoppas ni har en härlig dag i värmen!

12/7: Söndags dans och arbetarpink i diket.

Var på dans igår. ShakeHögslogen. Himla mysigt. Jag pratade med Ullis och efter en del funderande så bestämde vi oss för att fara. Och det är jag glad för idag. Toktrött i morse så klart. Kom ju inte isäng förrän närmare två inatt efter dusch och lite prat med familjen. Men det var de värt. 

Jag önskar att fler kunde komma på att dans är en av livets kryddor. Och alla dessa stilar.. Det är skoj att titta på alla hur de dansar. En del verkar ha språngmarch runt golvet. Medans andra dansar lugnt även till värsta bugglåten. Kul som sagt. Och inte så konstigt att jag och fler med mej känner en viss oro inför danserna, innan vi blivit varma i kläderna, då vi måste anpassa oss hela tiden till nya stilar. För alla killar för verkligen olika. Och alla killar kan säkerligen säga exakt samma sak om oss. Det är ju det som är tjusningen, vissa blir det så där lite extra mysigt att dansa med.

Och jag fick höra min favvolåt oxå: Lady Antebellums låt Need you now. Den är såå härlig tycker jag.  

Det var ju varmt igår, oxå, och det blev väldigt varmt inne på logen. Svetten lackade, om man säger så. Pratade med en kille om att alla "bytte svett" där inne. Låter ju väldigt äckligt, jag vet. Men det är lika för alla (nästan) så det är egentligen inte så mycket att bry sej om.



När jag skriver "nästan" alla, så menar jag, och förundras över tjejer som dansar på massor, men ser ändå så där fräscha och osvettiga ut. Hur går det till? Jag svettas direkt, och dansar alltid med nån som oxå är så svettig så tröjan och håret blir alldeles vått på en gång.
Haha.. ja det låter ju inte så najs, jag vet =)

Har buggat en hel del och tyckt att jag har "slösat" bort en fartig låt, om jag inte har fått bugga. Men nu har jag kommit in i en fox-period och tycker att det är mycke roligare med det. Hur det kan ändras ;)
Dansar så klart både ock, och igår blev det dubbelbugg oxå, vilket är jätteskoj!

Saknar tiden när jag tränade dans på Altira. Får kanske ta upp det till hösten igen. Eller så blir det salsa.. Eller så fortsätta med Bachatan. Eller kanske showdans igen. Eller... Vill ju så mycket. Och allt är i Sundsvall. Typiskt.

Igår kom E hem från stan oxå. Äntligen! Känns tomt och konstigt när hon är borta, då hon bor hemma hos oss jämt annars. Det var härligt att hämta henne på stationen och höra om alla bravader hon varit med om på Gatufesten. Hade haft så skoj. :) Men nåt som var mindre skoj var att hon blivit trampad på tån så det gått en bit av nageln. Aj aj.. sa jag när jag såg det. Huga.. Men ja, annars hade hon myst på där med folk och artister. Kul! Tim kom oxå hem, för att börja jobba på en gång. Vi for dit med mat till honom och han hade oxå haft det bra i stan, precis som Tanya och Nathalie oxå. Härligt de!

Det är dans på torsdag på Ånäsparken och jag tror nog att jag kan få med mej tjejerna dit. Hoppas. Kul om de vill börja fara på danser tycker jag.

I morse när jag for på jobbet så blev jag ståendes i bilkö pga dessa himla vägarbeten. Man blir ju så less, men jag tycker det är kanon att vi får bättre vägar så klart. Blev stopp två gånger och andra gången så ser jag en kille kliva ur sin vält som smyger fram på nyasfalterade vägen i sakta mak. Han tittar över axeln nägra gånger och sen springer han in till vägkanten och pinkar. Hihi.. Tyckte det såg lustigt ut.
Tänk om välten fått solsting där och bara brakat in i alla bilar.. hahaha..  Nä, sånt händer ju inte. =) 

Vackert väder är det och jättevarmt och skönt! Klänning på och nu ut i solen!
=) Och så här gillar jag att se himlen!



Syns det att jag har det gott?!



Jordgubbsen börjar bli röda och mogna nu oxå. Så himla gott. Igår när jag hade duschat så kom U in till mej så jag fick smaka första gubben. Mums!




Och här inne växer det så det knakar oxå:



Kolla in den rackarns gurkan som växt som en krok :)



Mycke vatten går det åt.





Ännu en härlig dag, det tackar vi för!




10/7: Gatufest snabbis.

Vilken härlig dag! Och gårdag! Känns som att jag har semester nu, vilket är skön känsla. Igår tog jag det lugnt efter jobbet ju och sen när U kom hem så käkade vi lite och ja, han ville oxå fara till stan och Gatufesten. Kul!

Vi bestämde att jag skulle övningsköra ner. Mc alltås. Himla busigt skoj. Var jättvarmt och skönt när vi skulle iväg men man vet ju.. att det blir kallt sen så det var bara att kränga på massa kläder och ta med täckbyxor till hemvärden. Gick bra att köra och det var skönt att mysa på och känna dofter och värmen mot kroppen.

Väl nere så strosade vi runt där på området och hade det gott. Träffade Emmi och hennes vänner oxå en sväng. Men hon tyckte nog att mamma skulle hålla sej nån annanstans.. hihi.. Glad att täffa henne en sväng iaf. Vi bestämde att inte lösa in oss. Kände mej inte så party-upplagd när håret svischat runt utanför hjälmen. Och U kände likadant med sitt långa hår.. haha. nä inte riktigt.

Titta där, MIN hoj står där till höger. Uffes står längre ner.




For in på Shell och fikade den obligatoriska kaffetåren. Måste ju ha den när jag far förbi där. Och där tog jag på täckisarna oxå, väldigt skönt.





På vägen hem såg vi många katter, en älg och en liten harunge. Så söt så. Hoppas den lever idag bara..

Sen idag så sov vi ut länge. Skönt de! Hunnit med att ligga i hängmattan, suttit och läst lite och sen blev det en sväng till stugan för att fiska. Lekte med Cirro oxå. Han blir ju så glad när vi kommer. Och vi busar ju lite annorlunda än vad mamma och pappa gör med honom. Kollade oxå var vår timmerstuga ska ställas upp. Längtar tills den kommer på plats. Tim och Uffe har hjälpts åt att få dit den iaf. Nu ska den "bara" upp oxå. Vill sen (NU) få till en betongring för att fixa grillplats där. Åh.. va jag vill allt på en gång! :)

Vi for ut på en spegelblank Borgsjö och bara njöt. Blev jättevamt och vi kunde ta av tröjorna och passa på att sola lite samtidigt. Me like! Fick många gäddhugg men bara en som vi fick upp. Och den är nu kokad och halvt uppäten redan. Våra katter bosätter sej i köket när det vankas gädda. Lyxmat

Efter fiskelyckan fick vi god middag och jordgubbar med grädde till efterrätt. Inte dumt de inte. 
Härlig dag igen alltså! Och ja, sitter på verandan nu och myser, och har fortfarande semester-känsla i mej. Härliga sommartid! 



Här kommer två sommarbilder till jag tagit som jag gillar väldigt mycket! 

Prästkrage med flugor. Vacker blomma.


Närbild på en fluga. Glad jag hade en så snäll modell. 


Kul med närbilder, det gillar jag. 
Men nu ska jag njuta vidare här av kvällen. Ta en cider tror jag. I sommarnatten!

  

9/7: Ordbajs och missbruk.

Varmt och skönt och freeedag! Härligt de!
Slutat för idag och gjort helg. Nu är vi lite lur om det bli en tripp till Sundsvall och Gatufesten eller ej. Vore ju toppen att sitta där nånstans och äta gott. Mysigt med sommar. Det är två artister jag gärna skulle se ikväll. Dead By April och The Ark. Tror alla kidsen kommer vara där oxå, på olika håll. Så ja, kanske bäst att fara och hålla ett öga på dem :) 

Har ni tänkt på att vissa alltid använder vissa uttryck hela tiden. Missbrukar ord liksom. ;) 
Just ordet "liksom" vet jag att jag fastnade för i tonåren. Och det är nog så det är, att vi fastnat, hakar på ett ord, kanske för att verka "inne". 
Nu tänker jag på dessa uttryck:

- Förstår du va jag menar?
- Grejen är... 
- Typ..
- Skoja ru..
- Ellerhuuur..

Alla har vi ju sånna ord och uttryck men det mesta hörs nog från tonåringar ändå. Man behöver inte lyssna länge för att höra detta. Roligt är det. Men tänk dej att sitta och prata så på jobbet med kollegor.
Så här kanske:

- Aa, men då ba, ringde han typ. Och ja ba, grejen är.. 
- Aa, ja fatta.
- Aa, men grejen är... typ.. vadå.. Bara ringa liksom. Fattaru va jag menar?

=) Skulle va kul att testa detta nån dag. Men jag skulle aldrig klara att hålla mej för skratt.
Undrar just när "tonårs-snacket" byts ut mot mera "vanligt" sätt att prata?

Apropå tonåringar. Såg en snutt av en dokumentär som jag tänker fortsätta kolla på när jag känner att tiden och faktiskt orken finns. Det handlar om bland annat ett par det gått riktigt snett för i England. Alkohol, droger och att bara driva runt, det är vardagsmat för dem. Jag började titta när jag hade ont om tid och bara av att se de första minuterna så fick jag ont i magen. Mådde nästan illa, men ändå tycker jag att jag och alla andra ska se sånt där. Knepigt kanske, men för att fatta att den vägen ska man INTE gå. Och förstå att droger är så himla farligt.

Jag blir livrädd bara här i Ånge, då man hör kidsen berätta att den och den har testat och håller på och så vidare. Jag förstår inte varför de gör det. Man tror ju att alla vet idag att det ÄR farligt. Och testar du en gång och tycker det gick bra och inte var så farligt, så har du ingen aning om hur det blir nästa gång, eller vad du får i dej. 
Bläken. 
Här är en länk till ungdomarna i England iaf. Ta er tid och titta på detta: Swanesa Love Story.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7384947.ab  

Nu finns det ju nästan alltid den ena och den andra anledingen och orsaken att skylla på, att det gått snett för vissa, så även här. Men ändå vet vi ju alla att det finns allt för många som bara gör det för att "hänga på de andra". Så synd. 

Nä men nu blev det allvarligt värre här. Jag ska sluta skriva nu och förflytta varma kroppen till direkt sol. Härligt. Sen invänta U och höra vilka planer han har för oss ikväll. Hoppas han tycker lika som jag! :)
Må så gott i värmen!


  

7/7: Gamla bilder från Ånge.

Vilken härlig dag! Sol och värme igen. Gillas!
Jag har ju långärmade tröjor varje dag på jobbet då jag tycker det är rätt kallt där. Men idag gick det bra med bara linne. Härligt. Mindre härligt är förkylningen. Känns verkligen. Käkar halstabletter för fullt. De där nya på apoteket, som man bara får ta tre stycken om dan av. Varför då tro? Nån som vet? Jag har iaf ätit betydligt fler. Lenar ju för stunden.

Vid halv tre idag skjutsade jag upp Emmi till tåget. Hon skulle ner till stan till en kompis. De kommer vara på Gatufesten och ha skoj. Varit mycket prat om skumdisco nu, så jag hoppas det blir så bra som de önskar. :)

Jag slängde av mej kläderna när jag kom hem för att sätta mej ute och sola en stund. Var riktigt skönt. Sen kom U hem och började klippa gräset. Då kom en svärm upp av kusar och broms, så jag tyckte att pyssel i växthuset var en bättre syssla. Fick ner ytterligare lite plant i krukor. Kul! Men nu behövs mera blomjord. Jag har så lite blommor i år, vilket är synd. Förra sommaren hade jag satt massor själv, saknar det nu.

Det här med gräsklippning oxå.. Jag tycker det kan vara så jobbigt att höra dessa oljuds-maskiner. Tänk va bra det vore om det fanns en gräsklippardag som alla behövde rätta sej efter. Typ torsdagar, och kan man inte då, ja då får man vänta tills veckan efter. Bara för att slippa höra dessa ljud överallt när man sitter ute myser. Idag så klippte vi, grannen och en till några hus bort. Så ja, vi kanske är på gång! :)

Käkade pizza på Knuten idag till middag. Härligt. Så sällan man ( vi ) gör så. Köper vi mat så brukar vi oftast fara hem och äta. Men det kändes somrigt mysigt kväll iaf.
Har suttit och tittat på gamla bilder från Ånge ikväll oxå. Uffe tipsade om en sida där det fanns massa roligt att se på. Båda personer, samhället och järnvägen. Kolla in så får ni se. Kanske hittar ni nån ni känner, eller får lite nostalgikänsla av hur det en gång sett ut här i lilla byn. Här är länken:
 http://leif-nordin.se/vyindex.html

Nu tänker jag göra kväll strax. Försöka sova bort förkylningen. Det är nog bästa medicinen ändå.
Först en bild på min kära stuga, en höstbild, men ändå. Och en liten bild på mej och barndomsvännen Pernilla. Vi umgicks mycket då hennes moster bor nära vår stuga. Hade säkert småfisk i hinken. Många timmar på sjön blev det. :) Härliga minnen! (nähäpp, gick inte att få in bilder på Pernilla & mej. Knepigt. Får hålla tillgodo med stugan)

 

Sussa sött! (elva dagar kvar att jobba innan semestern börjar!)


6/7: Och regnet det bara öser ner..

Jo, det ÄR mysigt med regn. Jo, det ÄR mysigt med regn..
Men just nu hade jag hellre suttit ute i värmen än här inne med raggsockorna på :)

Och nääär tar denna eviga fotboll slut?? Nån som vet? Känner mej gnällig nu, och då fortsätter jag på det en stund då. Nummerordning kommer de här, gnällpunkterna mina:

* Regn (just nu iaf)
* Ont i halsen
* Folk som pratar "över ens huvud"
* Dyra resor
* Partiledare som eldar upp pengar ( är de heelt koko? Kunde delat ut dem istället för faan. )
* ......

.. tänkte börja skriva om lite mer allvarligare prylar jag stör mej på. Men nä, orkar inte just nu.
Jo en sak till:
* Mördare som släpps ut ( när ska vi lära oss att de SKA stanna bakom låsta dörrar? )

Nix pix, orkar inte skriva sånt nu. Då blir jag bara på dåligt humör. Och det är jag inte alls nu. :) Mår toppen. Haft en bra dag på jobbet, hunnit massor, och tänker (måste) hinna ännu mera imorrn. Himla många människor som ska flytta hit och dit tycker jag. Sen hem efter jobbet och så käkade vi flintastek. Mums va gott det var. E var och tränade så hon käkade efter oss. Jag vaknade i morse med en hals som kändes väldigt ond och tjock. Inte bra. Rädd jag åker på samma skrot förkylning som U haft. (har lite kvar) Hoppas inte.. Men det känns ändå rätt ok nu.

Fick hem Solsidan på dvd idag oxå. Hihi.. va kul! Jag hade ju nu hoppats kunna sitta och kolla lite på den nu ikväll då. Passar ju bra när det regnar och allt. Men den där jämarns fotbollen... Att det ska vara så intressant. Fattar inte. Och även om jag skulle gilla det så skulle jag bli tokig av allt tutande. Hemskt.
( hehe.. där kom gnället fram igen )

Tänker gå ner och övertala min kära sambo nu att fotboll är inget att se på :)

Och här kommer en liten söt groda. Lär ju finnas en och annan på vägarna nu när det regnar så.
Så ta det lugnt så ni inte kör på dem.




5/7: Stockholms weekend!

Hej igen!

Hemma i lill-Ånge då. Har haft en så härlig weekend i vår vackra huvudstad. Och nu var det verkligen vackert. Strålande sol från klarblå himmel, 30 grader varmt. Underbart!

Var ju ledig i fredags så jag tog det lugnt på morronen ( skönt ) och sen pulade jag lite med packningen. U ringer och busade, påstod att han var jättesen, men så var det ju inte. Kom iväg efter lunch och styrde då kosan mot Sundsvall först. Skulle fixa en pryl som gått sönder på tvättmaskinen. Den klarar man sej inte utan många dar. En hel hög kläder tvättas just nu för fullt. Undrar just hur många maskiner vi hunnit med idag.. Härligt är det att kunna hänga ut en tvätt, och när nästa är klar, så är den där ute torr. Perfekt!

Vi inhandlade lite smått till kidsen i Sthlm och lite gott till de vuxna ;) Blev lite jordgubbar att ha på färden oxå. Jag hade sprängande huvudvärk vid den här tidpunkten. Kände av det redan hemma så jag tog en tablett. Men den hade inte hjälpt nåt så jag fick köpa tabletter där. Och så frågar jag kassören om vilka som är bäst mot just huvudvärk, Ibumetin eller Ipren. Fick till svar: Det får inte jag säga, bara sälja.
Öh.. jaha. Men om det nu är så farligt att tala om det så varför i hela friden får de sälja dem för då? Vore väl bättre att tala om för kunderna. Eller??

Jag valde paketet med minsta tabletterna. Så klart. Usch, hatar tabletter. Men tog en direkt i bilen. När vi närmar oss Tönnebro kommer jag på: kaffe. Jag har inte druckit nåt kaffe idag. Där har vi det. Då sitter jag och mår riktigt pyton i bilen, pga skit huvudvärken. Men sagt och gjort, vi stannade till på Tönnebro och fikade lite. Mysigt att sitta där ute på baksidan och titta ut över vattnet. Och vipps var huvudvärken väck! Hurra för kaffe!


Kaffe & kaka, de gör susen de!



Puss på dej älskade dotter!


Lite seg i huvudet då. Men mysigt!

Som tur var så hade vi vår gps med i bilen så vi kunde knappa in vägen till Lotta och Mattias i Solna. Gick himla smidigt att ta sej dit. Vilken uppfinning va. Sån borde alla ha. Småttingarna hade somnat men "lillasyster" Emmy vaknade och bara log mysigt när hon såg Emelie. Härliga barn!
Vi satt och surrade ett tag där till ett glas rosé och hade det trevligt.


Framme hos Lotta & Mattias!

Vaknade i lördags av små söta barn och klapprade runt i klackeskor. Prinsess stuket ni vet! Och det första jag hörde var Vilma som frågade: Är det morron nu? Så söta de är! Sen blev det full fart mot stranden. Vi for ut till ett ställe på Ekerö. Jättefint. Så härligt att få ligga och sola en hel dag. Och jag badade till och med! Årets första dopp är avklarat! Hihi.. Lotta och Emelie gick i rätt smärtfritt där, medans jag mesade på ett bra tag. Men skam den som ger sej. Till slut så var även jag i. Och det var jätteskönt! Och mysigt att lägga sej på filten igen sen och värma sej. Uffe var superförkyld så han höll sej mest i skuggan och sov lite. Men alla njöt vi av dagen!


Full fart mot stranden på Ekerö.

 
Busfisarna Emmy & Vilma.

Blev lite brådis sen hemåt för att göra oss klara för festen. Men efter en del bestyr med halsband, underklänningar, solbränna och platttång så var vi alla redo för party. Emelie hade laddat upp med chips och filmtajm i soffan med barnen så kvällen skulle säkert gå bra.


Vi blev skjutsade ut till Trångsund av en väninna till Lotta. Himla snällt. Väl där så möttes vi av värdparet som var så tjusiga så kvällen till ära! Och det blev en jättetrevlig kväll med god mat och trevliga människor. Det blev frågesport, tävlingsmoment på högsta nivå =) bildspel och lite bus från oss tjejer. Vi framförde en liten grej ang hur Henke och Carina träffades. Jag sitter ju på inside information där eftersom jag var med, och faktiskt såg till att han följde med hem till Carina den kvällen. Lite lustigt att tänka så nu! =) Ett par från Luleå framförde en jättebra sång till dem som handlade om hur de försökte locka dem att flytta norr. Hihi.. Jättebra gjort av dem!

Värdparet Carina & Hendrik!

Framåt småtimmarna blev det disco och självklart dansade vi loss där på golvet. Skoj. Sen bara blev jag trött och nöjd där. ( fanns en liiiten anledning oxå till varför jag inte orkade mera. Kan tycka att vissa inte borde dricka så mycket så de inte vet vad de säger..) Det blev taxi hem iaf och natten var alldeles ljum och härlig. Uffe som skulle ta det lugnt hade just avlsutat en intensiv fotbolls match med grabbarna där ute på gården. Herregud va de höll på. En fotboll, några killar.. Ja det kan ju bara bli kamp =) En svettig sådan!


Jag, Gudrun, Lotta, Helena och Sara.

Igår morse blev det en lagom promenad vid vattnet ner mot Pampas Marina. Så fint där. Vi åt glass i den gassande solen. Jag och Emmi hade gärna legat och pressat på stranden igen, men det blev hamburgare ute på filt på gräset, och en snabb tur med shopping istället. Och ja, inte klagade vi inte. Jättetrevligt! Det var verkligen en underbar helg i Stockholm. Jag önskade så att jag kunnat stanna lite längre. Men så känner jag nästan jämt när jag reser nånstans. Längtar tills nästa gång jag får träffa brudarna och staden igen.

Vi sträckkörde hem av nån anledning.. Fattar inte. Inte att rekommendera direkt. Men lessnar ju så fort. Men men.. Jag slängde iväg ett sms till min frissa i stan för att höra om det fanns nån tid snart. Hon svarade att jag kunde få komma idag, om jag kom 07.45 i morse.. Huga.. Jag sa ju ja så klart, himla snällt av henne, Petra på Perssons, att ta sej tid och klämma in mej så där. Tack snälla för det!!
Men guuud va trött jag var i morse, men det gick. Emelie och jag stack iväg. Medans jag fixade mej så satt hon i massagestolen och hade det skönt. Och jag är nu så nöjd igen över färgen och att slippa se utväxten.

Nu tror jag bestsämt att jag ska kolla om en maskin tvätt är redo att hängas ut igen. Och om det hunnit bli torrt på vindan. Går undan minsann.

Just nu blev ja så där segt trött. Ögonlocken bara vill stänga sej och det fläktar skönt här ute på verandan där jag sitter i vilstolan och skriver. Kanske slumrar en stund.. mysigt...
=)


1/7: 1 Juli , 2010

Meeen himlars jädrans skrot. Försov mej i morse.
Hade ju så trevlig onsdagskväll med Emelie och Tanya. Vi satt och surrade om allt möjligt tills klockan var mitt i natta. Halv två för att vara exakt. Det är ju lite för sent att lägga sej då när jag ska upp tidigt. Och jag klev upp tidigt, för att kissen Gizmo först ville få komma in. Han stod och krafsade på sovrumsfönstret. Men jag somnade om på en gång igen. Sen kommer kisse nr 2, Baggis och vill gå ut. Nu. Han jamade och krafsade på sängkanten vid mej och verkligen talade om att det var brådis. Bara att kliva upp igen.





Då var klockan riktigt nära dags-att-kliva-upp-tiden. Och jag känner ju i mej att ja jag borde verkligen stanna  i upprätt läge nu. Men.. Detta onödigt dumma "men". Jag lägger mej igen. Bara-en-liten-stund...

Vaknar sen och ja, jag blir så less. Man stressar ju i hjälp sej när det blir så här. Avskyr det.

Men åter igen, kvällen var så härlig. Jag blir så glad i kroppen när det blir sånna kvällar. Vi sitter och surrar hur länge som helst och bara är med varandra. Kvalitetstid tycker jag. T berättade om allt hon varit med om i Turkiet och det var en hel del. Hunnit både solat, badat och jobbat lite. Kul! Och E och jag blev ju inte mindre sugen på en resa direkt. Pratade om att fara vi tre, vore ju jätteskoj de. Får väl se hur det blir, lägger ut lite krokar ang boende där nere.. =)  Håll en tumme för oss är ni snäll!

Bestämde äntligen mej för att städa lite här. Satte en himla fart och ja, så skönt när man har gjort det. E fixade och donade på toan och jag i köket. Blev ovän med vårat strykjärn, då jag skulle lägga på en fin vit duk på bordet. Jag kommer slänga det järnet åt fanders nu. Det kom ju ut ljusbruna fläckar från den. Morr....
Efter städstund så tog jag en dusch och tog på klänning. Gick ut på verandan och myste med bok, ostkrokar och ett glas rött. Vem kände jag mej som då..!?! ;)  (fast lite fattigare då förstås)









Trivs ganska så bra då! Och Uffe och Humlan kom oxå och myste lite.






GRATTIS mammadin födelsedag!
Japp idag fyller hon stort, och det har vi firat i sommarstugan tillsammans nu ikväll. Blev skoj. Först rände jag runt lite på Ånge och fixade det sista. Pappa hade donat med present som hon blev nöjd och glad över oxå. Vi är med på det men jag fixar eget oxå från oss. Blev presentkort, halsband, likör och blommor bland annat. Så kul att ge presenter. Hon blev jätteglad både över att nästan alla kidsen (Tim jobbade tyvärr) kunde hänga med och över det hon fick. Folk där när vi kom och det hade varit par där hela dagen som uppvaktat henne. Härligt! Hennes kusin Sten med fru Christine hade hjälpt mamma hela dagen, vilket både hon och jag uppskattar väldigt mycket. De sover kvar där i stugan med dem oxå, har husvagnen med sej. 

Vi käkade middag och mums va gott det var. Vi var riktigt hungriga vi. Och sen åt vi en så god kaka, istället för tårta. Den skulle tydligen vara väldigt lätt att göra. Och om jag minns det rätt så var det så här:

Fruktcoctail i botten på en form. (eller någon annan saftig frukt/bär)
Sockerkakspulver över. Smula sönder eventuella klumpar.
Hyvla sen smör över. Ca 50gr. 
In i ugnen. Minns nu ej grader och tid. Men vipps så har man en jättegod kaka. Och väldigt gott med glass till. 
Enkelt va?! 

Satt igår efter jobbet och knåpade ihop en annons som jag skickade in till Dagbladet och Sundsvalls Tidning om att mamma fyller år. Men om jag förstod det hela rätt så kommer det inte in i tidningarna förrän på fredag. Himla synd men ja, in i tidningen ska det! Hoppas hon blir glad! Blev ett litet rim oxå, så här:
När du nu 70år ska fylla,
kommer vi att din dag förgylla.
Tårta, bus och många skratt,
vi håller låda tills det blir natt.
Ja nåt sånt liknande blev det. Hoppas hon blir glad!

Kameran var så klart med i min älskade stuga idag oxå. Men det var inte jag som hade hand om den, utan det var Emelie. Hon bara älskar att fota. =) Tjejerna fotade massor på varann och det blev himla många bra och fina bilder. De sprang ut på ängen och hoppade upp på höbalarna som låg där. Och då tänkte jag genast på en så fin bild jag har på dem alla fyra sen de var små, på just höbalar, och just där. Kul! Har tänkt lägga in den bilden här, men jag kan på nåt sätt inte förminska den.. knepigt ibland. Tips kanske?!



Här är modellandet igång! Nathalie står, Tanya fotar Emelie.



Fin bild på de tre tycker jag! Nathalie, Uffe, Tanya.



Åsså jag!

Imorrn är jag ledig, så skönt! Har semester nu i fyra dagar och jag tänker bara njuta. Vi far ju till Stockholm oxå. Ska bli så kul att träffa alla igen och roligt med sommarfest.
Men nu är jag pumsig på ögat så ja, nattinatt på er!

RSS 2.0