28/5:Baggis hemma! & Kulturnatten.

Sitter ute på verandan och har just fikat kaffe och rabarberpaj. Micke P är här och hälsar på, himla trevligt! Solen tittar fram lite nu och då, men så fort den gömmer sej bakom molnen så tycker jag det blir kallt. Brr.. Vart tog sommaren vägen då? Tycker det är dags att den kommer tillbaka hit till Sverige nu.

Har ju sagt att jag ska lägga ut lite bilder då här kommer det. :-)
Först några bilder från moppeturen med Em. Kul var det och det är så vackert där vid forsen.












Vackert , eller hur?
Är glad nu oxå för igår kom våran söting Baggis hem igen. Äntligen! Han har varit borta precis en vecka och det är på tok för länge för att vara våra katter. U lurade mej rejält när jag kom hem på lunch för som vanligt så frågade jag om han kommit hem, och fick till svar: näe, ingen Baggis. Men sen tyckte jag har såg så lurig ut och just då så kom Baggis fram bakom hörnet och hälsade glatt på mej. Vilken lycka! Kändes ända in i magen. :)

Han har ett sår bak på ryggen, vid svansen. Måste ta o tvätta det och klippa bort lite hår så ska det nog läka bra. Lillkissen.. undrar så vart du varit..

Här är Baggis, i en lite smalare version. (ett tag sen..)



Liten söt:



Och nu igår när han myste på en säng här hemma. Vilken stil va?!:



Igår kväll hade vi sån tur att Matte kunde köra oss upp till Ånge på kvällen. Det var ju Kulturnatten med allt vad det innebär. När vi kom upp så spelade nya Ånge bandet Kill Kill pussycat. Vilket drag! Jättemycke folk som gillade vad de såg och hörde. Tycker det är fantastiskt att denna lilla by har fått fram så många bra band. Vi har ju Takida och Corroded att vara stolta över, vilket vi är!! Och jag är säker på att dessa i Kill kill.. kommer bli vårat nästa stora, från Ånge. Jättekul!

De blev ju oxå vinnare i länsfinalen på Svensktoppen! Häftigt de! Jag önskar dem all lycka!



Det var jätteskoj att se dem uppträda och jag måste säga att scennärvaron var det inge fel på. Så härligt att se när det syns att bandet har kul. När de visar att de älskar att stå där uppe och uppträda. Gillar att de är framme och "är" med publiken. Härligt

Här en bild jag tog på dem in action:

 

När vi tittat och lyssnat på dem så gick vi vidare upp till Mittlandia och lyssnade på ett annat band från byn, Overlake Boogieband. Jättebra de med. Blev riktigt danssugen där ett tag :)

Senare kördes oxå nattbio, Scary movie 4. Gratis! Men näpp, den lämnade vi osedd. Em och F var där och det lät som den var sisådär.. Jag tycker ju att parodierna på dem är läskiga så jag gjorde nog det rätta när jag inte såg den.

Vi tyckte att det räckte med Kulturnatt då och tur som vi hade så kunde Matte köra oss hem igen oxå, Tusen Tack för det Matte! Jättesnällt!

Blev ett långt inlägg det här, som det brukar bli. Och nån mera bild hinns med tycker jag. Här två söta små barn som har hur kul som helst på vår studsmatta. Nellie och min gudson Melvin! Härliga barn!





Nu har det hunnit regna en skvätt och solen har åter börjat kika fram lite grann. Em har kommit hem och fixat det som ska tvättas. Far ju mot Stockholm i morrn mitt på dan. Och sen Turkiet! Inge avis.. näedå ;) Jo så klart jag är det. Vore ju underbart att få sticka iväg och lapa sol och få riktig värme mot kroppen. Men jag är ändå bara nöjd nu att hon kommer iväg. Var ju inte igår precis. Unnar henne verkligen det! Och att få fara med en kompis oxå! De kommer ha det toppen, det är jag säker på!

Nu ska här ätas middag. Gott ska det bli, fläskfilé i goood sås! Sen måste jag sätta mej och redigera lite bilder från senaste fotojobbet. Kul! Många bilder blev det.. :)
Ha de gött, hörs snart igen!


27/5: Fotojobb, gravidmage.

Meeen.. så vaknade man av att det spöregnarde i morse. Känns väldigt trist då vi i Ånge har Kulturnatten idag. Vilket är en rätt stor händelse med studenternas mösspåtagning på torget, föreningar och barngrupper som visar upp sej, lokala artister framträder både på små och stora scener. Ja det känns iaf som att regn är det sista vi vill ha idag.

När det är vackert väder som brukar det vara proppat med folk ute, och jag hoppas ändå att vädergudarna är med oss senare ikväll.

Jobbade på som bara den igår igen för att få undan innan min (bortglömda) ledighet till veckan. Ska bli hur skönt som helst att bara vara. Vad det än blir på agendan :)

Igår hade jag ett fotojobb, tillsammans med Em. Jättekul! Vi fotade gravida Linda och vi har fått till väldigt många vackra bilder. Allt ifrån att ligga på en äng av gula (illaluktande) blommor, kika fram vid träd och sitta vid sten vid vatten. Ja det blev en och annan bild när hon springer och gömmer sej från en buss oxå.. hahaha..!

Vi får se sen om jag kan visa er ett par av dem. Vill att hon ska få se dem först.

Och apropå gula blommor. Jag hade ju tänkt mej en äng full av fina maskrosor. Men de hade ju gått och lagt sej där på kvällskvisten minsann. Knutit ihop sej ordentligt. Så det får bli en till sväng ut och fota framöver, och resten av familjen ska ju oxå få vara med.

Kom hem och in vid 22 snåret igår kväll. Och då var man rätt kall kan jag säga. Men jag säger det tyst.. för stackars modellen Linda fick ju stå ut med att befinna sej i betydligt mindre kläder än vad vi gjorde. Huga.. hon måste va frysit som bara den.

Om jag inte hade varit på fotouppdrag igår och om jag inte hade behövt börja tidigt i morse på jobbet så hade jag förmodligen varit på Ånäsparken och dansat. Det var premiär där och Blender spelade. Himla bra band!
Men det kommer fler danskvällar här i sommar! Härligt de!

Nämen nu tar vi och skickar bort-med-regn-o-rusk-väder-vibbar nånstans, för att bättra på detta tills om några timmar.
Hörs sen!

26/5: Ny header!

Nu har jag fått en ny header! Va tycks? Jag gillar den iaf. Får väl se om det ska in fler bilder eller om det får vara så är så länge. Det är duktiga dotra som knåpat ihop den. Vill ni kontakta henne ang header så klicka in via länken här:
 
http://eeamh.webblogg.se


I förrgår så blev det hej då vid stationen för då for Ta med modern sin och familjen mot Arlanda. De flög igår vid två tror jag. Skickade sms innan men inget svar..
Guuud va härligt att komma iväg. Och vara så länge. Fast ärligt talat så känns det lite väl med så många veckor. I alla fall om man skulle vara på ett och samma ställe hela tiden. Men jag skulle (nästan) göra vad som helst för en två-tre veckors semester just nu ;)

Men här sitter man, hemma i Sweden och ja, det går väl det med. Har haft fullt upp, minst sagt, på jobbet nu ett tag. Helt otroligt vad det klumpar ihop sej med jobb rätt som det är. Men hellre jobb än inte ;)

Igår hade jag tänkt promma i elljusspåret med det blev en fotosession med Em istället. Hahaha.. jag fick åka med henne på moppen ner till forsen. Och guuud va jag var rädd, mest från början. Så där så jag knep med låren så jag lär ju få träningsvärk till o med. Jag menar verkligen inte att hon är dålig på att köra, tvärtom. Men jag känner mej så osäker när jag åker. Har alltid känt så. Mycket tryggare om man rattar själv så att säga. Tror hela tiden att vi ska tippa och välta och sånt. Man ser lösgrus, gupp och ja vi åkte i ett oxå.. hehehe..

Men det gick ju finemangs iaf. Så fint där nere vid vattnet. Jag fotade oxå en del, fast med mobilen. Lägger upp nån bild senare.

Igår på jobbet så stod jag o suckade när en kollega sa att: jamen du är ju ledig till veckan. VA? sa jag då. Hade helt glömt bort att jag hade lagt in ledigt några dar där, vilket resulterar i att man blir ledig i 10 ! dagar! Härligt de!
Hur i hela friden kan jag glömma det? Konstigt. Men det kändes som om det var väldigt långt fram i tiden som denna ledighet var. Tiden springer fram. Men vilken överraskning! Toppen!

genast gick ju hjärnan igång här ang att göra nåt skoj. Vill ju helst spendera tiden i nåt varmare land.. men ja vi får väl se. Vill ju inte fara själv heller. Nån som är ressugen kanske?! Sugen på fotografering i Stockholm oxå. Och .. ja massor som vanligt!

Jamen vi hörs sen då!
;)

23/5: På sängkanten.

Japp jag sitter på sängkanten nu och bloggar. Har just varit ute och gått runt i morgonrocken och ropat på vår Baggis, som varit borta nån dag för länge igen. Blir så less när han nu verkat börja med detta att vara borta imellanåt. Inte kul alls. Har gått runt grannens gård och ropat vid deras bod, tänkte att jag skulle få höra honom om han var instängd. Men inte ett ljud. Suck. Annars måste jag säga att det var helt underbart väder nu. Alldeles ljumt i luften. Skulle jag inte upp så tidigt imorrn så hade jag tagit en längre sväng. Mysigt med sommarkvälls känsla. Ikväll har vi grillat här. Jättegott! Åt så jag är proppmätt fortfarande. Och törstig. Måste ha varit massa salt i maten. Gjorde god sallad oxå med fetaost, mums. Vitlöksbröd, grillad majs och grillad lök och... ja en massa mums! Na och hennes kille var oxå hemma här med oss, och Ta. Tre kids av fyra alltså. Känns lite vemodigt oxå nu tycker vi för Ta far till Turkiet på onsdag och till Sthlm imorrn. Och blir borta hela sommaren. Känns jättekonstigt att tänka så. Huga... Men hon farju med sin mamma iaf så hon är inte ensam. Men när de far hem, efter massa veckor så blir hon kvar ett tag till skälv. Jon ska jobba där nere på resturang. Vi hoppas så att det går bra för henne. Jag kan ju tro att hon får ett och annat utbrott på dem där nere, men det löser sej nog. Man kan verligen vara glad att facebook och blogg finns en sån här gång, så man kan hålla kontakten. Tänk förut... Nu blir det att läsa en stund här i boken Ozzy. Det är ju helt klart ett galet liv han levt. Fattar inte att den mannen ens står upprätt idag. Inte klokt. Så mycke droger o skit. Bläken. Men intressant att läsa hans berättelse. Så lite läsa sen mycke sova. Och hoppas jag och Linda får ett paket imorrn med posten! ;) Nattinatt på er! Och hörrni, om ni kan, sänd gärna lite healing så vår Baggis kommer hem. Sussa sött!

22/5: Nä det tycker jag inte.

Hej hopp!
Nu är det söndag igen och helgen har flugit förbi känns det som. Jag har myst både på dagarna och kvällarna. Skönt de! Idag har jag verkligen slappat. Solat lite och sen legat och läst på verandan. De e härligt de. Ett tag kändes det som att jag var lite uttråkad där, men sen snabbt så insåg jag att njuta var rätta ordet. För imorrn sitter man på jobbet igen och förmodligen längtar jag hem då, till just läsning på verandan :)

Väninnan Carina har varit hemma här från Stockholm oxå med sina små sötingar. Himla kul att träffa dem igen. Var alldeles för länge sen. Vi har fått rå om varann iaf och surrat om livet och ditt o datt. Alltid lika trevligt.
Barnen har mesta tiden hoppat på våran studsmatta. Tänk att det är så kul för liten som stor. Haha.. men mycke jobbigare för oss stora :) Det är så härligt att höra dessa söta hysteriska skratt när de hoppar omkring. Mysigt att ha dem här.   

I fredags var jag o Em till stan, ja hon var ju redan där och jag for ner vid lunchtid. Slutade ju tidigt. Härligt. Solen sken och vi hade en toppendag tillsammans. Hon ville fixa det sista inför resan, och ja, det gick bra de.

Sen hade hon klassfest så jag hämtade henne mitt i natten. Gick faktiskt över förväntan att köra då, för jag la mej vid elva och fick sova några timmar. Det gjorde susen. Annars hade det inte varit så lätt tror jag. Självklart hämtade jag hem henne mitt i natten. För jag tänker inte tillåta att hon är på stationen själv till nästan sex på morronen när tåget går hem. Nix, alldeles för mycke konstigtheter finns. Huga.

Haft en disskution oxå med hennes pappa om massa saker. Och , jag tycker fortfarande inte att man kan skriva om vad som helst på sin blogg. Så är det bara. Eller vad tycker du? Och jag tycker fortfarande att man måste lägga av med saker man skriver om, när något speciellt händer/någon tar illa vid sej.

Skulle kunna dra exempel här nu, många. Men jag väljer att knipa igen. Åt alla håll. Tänker varken försöka få med mej folk i mitt tyckande, eller få folk att tycka synd om mej som mår/mått dåligt oxå av allt detta.
Nix. Punkt.

Men det är verkligen så med bloggar har jag märkt, att skriver man om elakheter eller annat åt det hållet så jämarns va mycke fler läsare man får. Direkt. Det är som att folk vill läsa om tjaffs. Och ja, det kanske är så. Mer underhållande än om någon bara har det rosenrött hela tiden. Om det nu finns någon enda person som har det så hela tiden. Tror inte det. Nä, det går upp och ner för oss alla och alla försöker vi göra rätt för oss och för andras skull. Vi vill våra vänner och våra barns bästa. Så är det ju.

Tror inte det är många som verkligen vill göra någon illa. Tror det helt enkelt bara blir fel ibland. Och då måste man försöka ställa till rätta igen. Utan att dela det med resten av världen.

Ikväll har vi varit hos mamma och pappa en sväng. Och himlar va fin trappa pappa byggt vid sidan om huset. Tycker huset är så fint. Och älskar gården. Men man förstår att det blir mycket för dem. Lite jobbig tanke.. Vi var ute på gården och lekte lite med Cirro, världens vackraste schäfer. Han blev så glad när han fick springa runt och hämta ett ben vi slängde till honom.



Nu ska jag sätta mej i soffan och mysa lite. Det är ljust och fint ute och fortfarande varmt och skönt. Men jag väljer soffan nu. Blir skönt de!
Hoppas ni har en fin söndagskväll!

19/5: Gurkor

Jag måste säga att jag är så glad för alla kommentarer ang mitt inlägg om: skrika-sej-till-sömns-metoden.
Härligt att höra att fler delar min åsikt. Tack för att ni läst och tyckt!

Har varit på handledarutbildning nu ikväll för att få övningsköra med kidsen. Jättebra var det! Kan verkligen rekommendera Fränsta körskola. De är toppen! Vi gick igenom massa saker och ja, alla borde få en sån här lektion för att få upp ögonen för allt med trafik igen. För visst blir man van och "hemmablind" och vi alla gör ju saker i trafiken för att "det är så". Men reglerna kanske säger nåt annat. Ta bara detta med "högerregeln". Den är lurig den minsann.

Jag vet inte hur många gånger som jag känner att : jamen den där vägen är ju större än den där. Men nån sån regel finns ju liksom inte. :) Utan där är det högerreglen som tar vid. Knepigt. Tänk om alla började köra efter den korrekt. Skulle bli spännande de.

Kvällen avslutades med en liten film om alkohol och bilolyckor. Väldigt jobbigt att se den tyckte jag. Kände hur tårarna trängde fram. Så otäckt och onödigt med hemskheter som inträttar pga sånt.
Dont drink and drive!

Igår kväll efter körskolelektionen så fixade U och jag i växthuset. Det är verkligen härligt att dona med sånt tycker jag. U fixade så att mitt lilla bord sänktes oxå, för det har varit lite jobbigt att stå o fixa där när det var för högt. Vi planterade gurka och tomatplantor nu. De är så små och man kan knappt fatta att det framöver kommer vara som en djungel där inne.





Visst ser ni de små gurkorna? Som sagt, helt otroligt vilken växtkraft de har. Kul!

Nu sitter en och kämpar med matte här, en letar som en galning efter en jeansjacka, och jag är mest trött. Skulle ha varit med mina kollegor i stan ikväll och sprungit/gått i Vårruset, men jag hann inte dit pga kursen. Jag hoppas de har haft en trevlig kväll och att det gått bra för dem.

Nu ska jag fråga oxå om det finns någon där ute som kan hjälpa mej att fixa till så jag kan lägga mina bilder i min telefon Iphone 4, i olika album? Jag gillar inte att alla bilder jag tar hamnar tillsammans. Vill kunna ordna upp dem.

Nu blir det dusch och nattinatt. Imorrn blir det tidig morron, och tidig kväll. Tänker sluta tidigare och ha det gött. Hörs imorrn da!


18/5: Fotojobb

Pigg o alert! Eller..?
Jo hyfsat ändå faktiskt. Egentligen måste jag nog hålla med min sambo och andra jag pratat med som har kliva-upp-mitt-i-natten-jobb, att det oftast är lättare att kliva upp vid fem än när klockan är runt sju. Man kanske är mera i nån sorts djupsömn då, va vet jag. 

Igår hade jag ett litet fotojobb med en väninna. Jättekul var det! Hon har just skaffat sej en hemsida och ska försöka få till nån lämplig bild, eller två, till den. Det var ett bra tag sen jag fotade nu och jag måste erkänna att jag kände mej lite ringrostig där i början. Kände att "men hur var det nu, hur ska jag få till detta". Men faktiskt så kom känslan av att detta är så himla kul och jag såg massa möljligheter i bildväg, nästan direkt jag började. Jättekul som sagt! 

Vi började plåtningen på café Wiba för att avsluta vid vattnet på en brygga. Tjusigt! Satt och donade med bilderna igår kväll tills ögonen gick i kors. Det är verkligen den jobbigaste delen av fotojobbet. Man blir ju aldrig nöjd känns det som. Och jag saknar nåt riktigt bra fotoprogram i min dator nu. Men det går ju att ordnas. Bara att ta tag i :) 

Em skulle försöka göra nåt extra med nån av bilderna idag på skolan om hon hinner. Sen ska Elisabeth få se dem. Kan tro att hon är nyfiken på resultatet ;) 
Hoppas kunna få visa er nån av bilderna sen oxå.

Igår var det oxå vårat grannland Norges nationaldag. Lär ju ha varit ett hejdundrandes firande där. De är ju liksom så mycket bättre än oss på att fira. Här i Sverige ser man knappt nån liten endaste flagga som är i topp tycker jag. Lite synd.. I alla fall här där jag bor. Det brukar vara dagisbarnen som är ute och viftar lite, himla gulligt

Skulle vilja berätta massor om... med det gör jag inte. Inte nu
Ha en härlig dag! Solen skiner här hos mej och termometern visade 10 plus. Bättre än 2 som det var igår morse.
Tjing!

 

15/5: Grattis!

GRATTIS till mej som firar ett år som bloggerska! Ja egentligen var det igår men nu blev inlägget per dagens datum. Häftigt att titta tillbaka på mina inlägg och minnas allt. Himla bra med blogg! :)
Och Tack alla ni som följer mej här, jätteglad är jag för att ni vill titta in och läsa lite!



Har haft en riktig bakis-dag idag. Det är inte förrän nu på kvällskvisten, runt 21 tiden som jag känner att energin kommit tillbaka. Haha.. huga hur det kan bli.

I fredags efter jobbet så gick vi några stycken fram till Knuten för att äta gott tillsammans och ha lite trevligt. Det blev väldigt skoj och lyckat. Härligt att äntligen komma ut så där. Vi har surrat om det länge och nu hade vi spikat ett datum så att vi skulle komma oss iväg. Fick skjuts hem sen av en kollega oxå, himla lättsamt då att myspysa med lite vin och god mat.

Igår så regnade det en hel massa, vilket det gjort idag med. Vi spelade Kinect, sportspelet här hemma U och jag. Herregud va skoj det är alltså. Och ja, jag har träningsvärk i kroppen idag. Spelade volleyboll, fotboll, kastade spjut och hoppade längdhopp. Hahaha.. längdhopp... jag skrattade så jag höll på att kissa på mej där. :)

Det var baluns på ishallen igår kväll, bland annat så skulle Charlotte Perelli vara där och sjunga. Jag tyckte det skulle vara roligt att lyssna på henne. Men som vädret var och så så höll det på bli en kväll i soffan. Men efter lite snack med en kollega så fixade vi skjuts upp till dem i Ånge och satt där och hade det himla trevligt hela natten. Det var vi, dom och ett par till, oxå kollega! Vi kom inte ens ut. Men det gjorde absolut ingenting. Bara skönt att sitta där och surra och mysa. Väldigt trevlig kväll tyckte vi! Och ja det blev ju en del vin där.. så när vi blev hemskjutsade på nattkröken så kände jag att ojsan, va mitt huvud börjar snurra.. bläääken för det.

Himla tur hade vi som hade skjuts. Em´s kompis körde så fick hade henne som taxi. Tack tack Sofie för det!

Ja så idag har både U och jag mest legat och vilat. Har inte funnits nån som helst ork att göra nåt. Min kära dotter fixade huvudvärkstablett och mat till mej, så jag slapp gå upp och dona själv. Det uppskattades MYCKET. Hon har bakat massa idag oxå. Så goda muffins och dumlekakor. Mumsigt var det!



Ikväll for vi till U kusin och hennes man för att E skulle få hjälp med matten. E har haft honom i matte när hon gick på högstadiet. De är så snälla som ställer upp och hjälper till. Det ÄR inte lätt med matte, och jag kan då inte alls hjälpa till med den. U har donat en del men ibland behövs experthjälp. Vi kommer ta hjälp av dem nån mer kväll framöver. Tusen Tack för att ni ställer upp Peter & Birgitta!

Nu blir det nattinatti här, och fick jag som jag ville nu så skulle jag vara ledig imorrn, men så är det ju inte så det är bara att försöka somna nu och studsa upp i ottan och göra sin plikt.
Sussa sött! Och jag säger Grattis till mej igen, för att jag firar 1 år som bloggerska!
Och grattis till andra som oxå fyllt/fyller år ;)

12/5: Skrika-sej-till-sömns-metoden.

Alltså vi människor är ju knepiga. Och lättpåverkade. Eller hur? Funderar på detta med hur vi gör med våra små bebisar. Alla nya rön som kommer hela tiden och allt som vi bara tror vi måste följa slaviskt. Ena veckan testa si och andra så. Och vipps så hänger vi på, bara för att "det stod så nånstans" eller för att hon/han sagt så.

Men varför gör vi detta?
Varför känner vi inte själva vad som är det bästa för "mej och barnet"?

Tänk när vi i min ålder var små. Då hette det att barnet måste äta var fjärde timme ungefär. Jaha. Slaviskt skulle alla mammor följa detta. Även när deras bröst höll på att svämma över av mjölk och när barnen skrek sej hesa av hunger, så nää.. det har bara gått två timmar sen du åt så du får gott vänta.

Galet, eller hur?

Eller när bäbisen sover lugnt och gott, då slog klockan "fyra-timmar-sen-sist-du-ammades" så då skulle bebben väckas upp i all hast för att äta. Hm.. logistkt? Nä, tycker inte det.

Eller så var det "någon" som bestämt att bebben skulle endast ligga på magen och sova. Även om barnet själv inte alls ville det så skulle det skyndas dit och vända på dem. Hm.. igen.

Eller detta med maten. Vi kvinnor får mjölk i brösten av en anleding. Jo självklart för att det är det bästa för barnet. Att nån ens säger nåt annat är ju löjligt. Skulle vår kropp producera något som inte vore bäst?  (i vissa länder har det gått så långt att mammorna har påverkats så av reklam så de stackarna tror att ersättningen är bättre. Och ja, jag vet att det i vissa länder är så att mammor får för lite näring i sej så det är bra med ersättning till barnen. Men att strunta att amma oxå, tokigt)

Och även fast många kan amma sitt barn i ett helt år så skrockar många och tycker att oj oj oj, är ditt barn tre månader, jamen då MÅSTE du börja med smakportioner till bebben. För hur ska det annars gå? Det kommer bli så att barnet inte lär sej äta annars... Hm.. troligt? .

Självklart finns det mammor som nu inte får tillräckligt med mjölk och då är det fantastiskt att vi har den ersättning som finns idag. Inget snack om det.   

För ett tag sedan tyckte jag det var hysteriskt detta med att "barnen måste lära sej att sova i egen säng". Det poppade upp en efter en metod, och alla i stort sett, gick ut på att barnet skulle skrika sej till sömns.
Kan det vara vettigt det, undrar jag?

Joodå, sa många. Det behöver bara gå fem dagar så har barnet lärt sej att det är tryggt att somna själv, att sängen är en bra plats att vistas på. Ensam.

Jag känner när jag skriver detta hur upprörd jag blir. Tycker inte detta är klokt. Vet att det finns vissa mammor och pappor som nu tycker att: jamen för våran del så gick det jättebra. Efter baaara fyra skriknätter så kan bebben sova gott i sin egen säng... Inte-alls-tänka-på-sitt-barn-metoden, skulle jag döpa detta till.

För om vi vänder på det hela så här:
Bebisen skriker ju, för att det är det enda den kan göra. I alla lägen. Vad det än är. Och våran uppgift är att se till att barnet får trygghet. Att de kan lita på att det finns nån som ta hand om dem, hjälper dem när de ropar (vilket innebär-skriker) på nån. De har känt sin mamma hela tiden i magen. Närheten.

Att sen då komma ut, inte vilja somna ensam, skrika för att "någon" ska höra och hjälpa en, och mötas av... vadå? Jo...ingenting. Kan det vara rätt?

Jag är övertygad om att ALLA barn lär sej sova i egen säng, även om de sover vid sina föräldrar några månader/år av sitt liv.
Jag är övertygad om att ALLA barn lär sej smaka olika maträtter och verkligen äta mat, även om de inte får prova mat före 1-års ålder till exempel.

Läs gärna de två meningarna igen och tänk sen på det som står ovanför. Visst blir det knasigt om man tänker på det så här? Att vi kvinnor och män låter oss invaggas i massa konstigheter, istället för att känna av vad barnet vill. Och vad som passar oss bäst.

Jag kan då inte tro att någon tycker det är mysigt och trevligt att låta sitt barn skrika halsen av sej på kvällen när det är läggdags. Istället för att ta det som det är, vara med bebben den lilla stund i livet som det faktiskt är, och låta honom/henne somna lugnt och tryggt i famnen eller bredvid någon tex.

Jag kan inte heller tro att någon mamma vill vägra sitt barn mat, när det skriker och både barnets och mammans kropp talar om att det är matdags. Och det är ju så att ena stunden behöver barnet mera mat, oftare. Och sen i nästa period så kan de sova hela natten utan att äta.

Jag kan inte heller tro att någon faktiskt tror på att om jag låter mitt lilla barn sova i min säng så kommer barnet göra det även när det är 16 år. Eller tror nån det?

Det är ju faktiskt så att medans vi människor testar och provar, hoppar hit och dit mellan dessa olika teorier hela tiden, så ligger bebben där inne i magen och har det som de alltid har det där inne. Inte är det så att i januari då känner barnet att: jag måste alltid ligga på magen, det är bäst för mej. Och så kommer februari: jag får bara ammas i fyra månader för annars lär jag mej aldrig äta mat. Och ja sen kommer ju mars och barn som föds då måste alltid sova på rygg för det är bäst nu.

Näe, så är det inte. De är ju likadana där inne och kommer ut som små människor som är olika direkt där o då de ploppar ut. En vill sova magen. En vill alltid somna på sin mammas axel de första tre månaderna kanske, för att sen de två nästa vilja somna helt själv. En äter allt och gapar så fort det ska testas nåt nytt. En annan bara spottar och vill inte alls. Så här är det ju. Eller hur? Alla är vi olika.

Och det sägs hela tiden av oss föräldrar: åh.. det går så fort. Tiden bara springer iväg. Jag önskar jag kunde stoppa den nu. Ja det är ju så det känns. Men ändå.. vill vi inte ta tillvara på tiden. Varför inte sussa med vårat barn där på kvällarna, amma dem så länge som känns bra eller tills barnet säger stopp. Läsa sagor, mysa. Ta tillvara på den tiden. Sova själva får vi göra i många år sedan. Lovar
 
Eller tycker vi det är viktigare att sitta i soffan med varandra? Eller göra annat, för oss själva? Den berömda egentiden.

Barnet ska helst sova själv. Helst redan första natten. För å va skönt det är att ha sängen för sej själv....eller?

Ja, det går ju att skriva om detta i en evighet, och det har jag nästan gjort nu. Men om du lyckats och orkat läsa igenom detta så får du gärna berätta om hur du tycker.

Jag minns att jag tyckte att det var skitjobbigt vissa kvällar när min lilla dotter inte alls ville somna utan att ligga mot mig. Och visst kändes det, och jag tänkte tanken att: jaha, jag kommer aldrig kunna sitta o kolla på tv och vara bara jag, utan jag ska alltid lägga mej samtidigt med henne. Visst, det fanns såna stunder. Det gör det för alla. Men med facit i hand så vet man ju att det är inte för alltid. Det går över. Och så var det då oxå. Jag la mej med henne, somnade med henne. Går ju inte att hålla sej vaken då på kvällen. Men ja, det funkade det oxå. Men ett är säkert, det hade INTE funkat för mej och hennes pappa att låta henne ligga där i sängen och skrika sej till sömns. Icke. Och det är bara en väldigt kort liten tid i det lilla barnets liv.

Så jag säger bara: passa på att njuuuta av tiden. Och finn er egen väg, er egen metod som fungerar i er familj.
Då mår alla bäst!
Ting!

12/5: Igång igen.

-Tänk att få vaaaakna, tidigt en moooorron.......
Japp, det fick jag och nu är jag vaken minsann. Solen skiner och än ser det ut som det kommer bli en fin dag. Igår fick vi ju både lite regn och åska. Hörde att åskan hade varit runtomkring och tagit datorer.. hm.. inte bra de inte. Utan att be om lov oxå.

Em och jag tillbringade drygt en timme på körskolan igår. Kändes helt ok. Hon för moppe-kortet och jag för mc. Är ju dags att ta tag i detta nu. Igen. Går ju inte för sej att vara utan körkort.
Jag gjorde två tester och först klarade jag inte mej den andra blev jag godkänd med god marginal på. Det var tur det. Hade inte velat fara därifrån utan att klarat det. Ja så nu vet jag vad jag ska pyssla med nån stund varje dag.
Tycker det är lite konstigt oxå att Em ska läsa (vad jag vet) samma teori som mej, och ändå "bara" ta moppe-kortet. Tycker det borde uppgraderas till lätt mc efter nåt år iaf.
Ja ja, nu är vi igång iaf och det känns bra!

Nu ska jag hugga in på dagen här. Känns som det var nåt jag skulle göra idag, men hm.. va sjutton va det?
Tjing!

10/5: Guldhits!

Sitter nästan i mörker här nu vid köksbordet och skriver. Har just tänt ett litet ljus här bredvid mej. Mysigt! 
Blev lasagne till middag! Önskan och förslag från dotra. Himla bra att få tips på måltider, för ibland får man verkligen torka när det gäller middagsideér. Nu blev det lasagne iaf och jag fick hjälp med både handlingen och matlagningen. Både kul och trevligt att hjälpas åt tycker jag. Gjorde rejält mycket oxå när vi ändå höll på för det går ju alltid att stoppa i frysen så man har färdigt till en annan gång. 

Har varit en härligt solig dag idag igen, men lite blåsigt, om man ska klaga på nåt då.. Och inte alls lika varm kväll. Men har ändå suttit ute på verandan och surrat med U och Ta, och med filt runt benen så var det riktigt skönt

Men i helgen nu då så har jag och resten av gänget i Guldhits showat för sista gången, den här omgången iaf. ;) 
Det gick bra och kändes riktigt roligt. Jag slapp vara själv oxå för min danspartner var på "hälen" igen. hihi.. Hennes fot hade läkt alltså. Kändes bra! Vi var som vanligt pirriga inför vissa nummer, men det gick finfint ändå! 

Man har ju galet nervositetsmagepirr innan man ska in på scenen. Jag står där och minns totalt ingenting av vilka steg jag ska göra. Tok-kissnödig. Och hjärtat slår extra fort. Men sen på nåt sätt så går man ändå in där och då känns det jättekul! Har har himla dålig kondition nu oxå och flåsar som bara den efter just buggnumren, men fick höra att det inte märktes. Sånt gillas

Tänkte visa lite bilder nu då, så varsågoda

Här är Lena, Susanne, jag, Idha och Åsa bakom scenen.
 

Här har vi Thony, Janne och Richard.



Många foton blir det! Kul de! Här är Fredrik på g med kameran.


Härlig bild på Marléne och Lena.


Janne och jag.


Janne som Elvis.


Jag, Richard och Idha.


Måste lägga in en bild på den supergoda efterrätten oxå, smaskens var det!


Skulle gärna lägga in en videosnutt oxå som U filmade på oss där och då. Men jag vet inte hur jag gör så det får bli en annan gång då. Han var med upp tillsammans med fyra vänner. Jätteglad är jag att ni var med där med mej. För precis så känns det, att ni var med mej. Bra stöd! Tack så mycket för att ni ville! Anette, Elisabeth, Berit och Cilla! Och min U så klart! ;)

Jätteglad blev jag när jag fick låna en videokamera så vi kunde föreviga lite danser. Alltid kul att spara. Haha.. kan säga att när jag tittade första gången så satt jag med händerna nära mina ögon så jag kunde hålla för lite nu och då. Hihihi.. tokigt men sant. Men nu är jag bara jätteglad att jag har det inspelat.

Längtar tills jag har samlat ihop massa bilder från olika håll nu så jag kan börja knåpa ihop min andra fotobok om Guldhits.

Nu är det dags att blåsa ut mitt ljus här och lägga sej o sova. Tänk va tiden alltid går fort på kvällarna. Jag önskar jag hade flera timmar kvar av kvällen. Vill egentligen ringa mamma och pappa och surra lite om allt, men nu är det sent och jag skulle vilja ut och ropa efter Baggis som inte varit hemma sen nån dag. Har stått på bron och skrikit efter honom. Och skulle vilja ut och dona med mitt fotoprojekt vid tunnan. Ja det är mycket, men det blir sängen
Nattinatt på er kära bloggläsare!

9/5: Härlig helg!

Sitter pumsig i soffan och orkade inte starta upp datan så det fick bli mobil-blogg istället. Vill bara säga att jag tycker så mycket om gänget i Guldhits! helt underbara. Och vår sista show nu i lördags gick bra. Hur varmt som helst bakom scenen men vi höll humöret uppe. Har varit i vackra Östersund idag på datakurs. Intressant och lärorikt. Och otroligt väder! Nu rackarns känns det som högsommar. Vill ha långklänning och bara fötter! ;) Em och jag grillade och åt pommes till. Mums va gott det var. Nu blir det sängen här men titta in imorrn så får du se bilder från showen! Nattinatt!

4/5: Recept, och Hur överlevde man?

Har känts lite bättre idag. På huvudvärksfronten. Men med tanke på hur min hjärna går på högvarv så är det ett under att jag inte har migrän nu. Det gör så ont att se hur någon bara inte tänker alls..........

Har jobbat på en massa idag. Igår gick det trögt kan jag säga. Men ja, känns bra. Inge kul att komma efter med görat. Har ätit den där jättegoda pajen med fetaost, bacon, skinka/kassler idag. Vet att några ville ha receptet så här kommer det igen. För jag har för mej att det finns här i bloggen sen tidigare. Men det gör ju inget.

Pajdeg:
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
50 gr margarin

Mixa samman och tryck ut i pajform. Degen är lite kladdig.

Fyll sedan skalet med knaperstekt bacon (jag använder färdigskuret, två paket),  rökt skinka eller kassler (vi använde kassler idag vilket blev mycket godare) och fetaost i bitar (tips är då Boltjärns egna vitlöksfetaost, men vanlig är oxå jättegott). Och slutligen riven ost över.

Sen vispar man ihop:
3 st ägg
2.5 del mjölk
salt, peppar... grillkrydda, vitlökssalt..det man tycker om. 

Häll detta över pajen och in i ugnen, 200grader i ca 35 minuter. Mums med en sallad till.
  



Sen var det ananaspajen jag lovat receptet på oxå. Så här kommer det:

150 gr smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Blanda ihop detta till en deg och tryck ut i pajform.

2 dl creme fraiche
1/2 del socker
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas

Blanda allt till en röra och häll i pajen.
Grädda i 200 grader i ungefär 25 minuter (jag tycker alltid den måste vara inne lite längre)
Lika god varm som kall till glass eller vaniljsås.

Har ingen bild nu, men gör den, underbart god!
 

Nu måste jag dela med mej av en fantastisk text oxå. Jag vet att det är lite långt och mycke att läsa, men bara gör det. Läs och låt det sjunka in:
 
Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten.
Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma
... blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, Dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bilkudde , säkerhetsbälte eller airbag.

Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska.

Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.

Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, Inte blev vi överviktiga för det!!

För att

VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända.

Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!

I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.

Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, nindendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler
På TV,n inget surroundljud, CDspelare inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN
Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!

Vi föll från träd och tak, skar oss, Bröt armar och ben, slog ut tänder!!
Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.

Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord
Och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!

Vi fick luftgevär vid 10års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.

Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen
OTROLIGT ELLER HUR!!??

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte
Dom var faktiskt lagens högra arm!!

Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.

Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr
Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!

Om du är en av dem så
GRATTIS

Du kanske vill dela med dig av detta till andra som som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för
"DITT EGET BÄSTA"??

Och när du ända håller på!!
Berätta för dina barn hur modiga och( lyckliga) deras föräldrar var

Ja hur överlevde man detta igentligen?

Visst är denna text fantastisk då? Hur har det blivit som det är idag tro? När bestämde vi att barnen inte kunde vara ute, själva och leka, utan mobil, så vi kan nå dem??? Det gick ju bra för oss. Eller hur? Ja man får sej en tankeställare om väldigt många saker efter att ha läst detta tycker jag. 

Tänker bara på hur mycket man skjutsar hela tiden idag. Fanns ju inte på kartan att föräldrarna skulle ha skjutsat ner en på byn tex när man var liten. Man hoppade ju upp på cykeln bara och for iväg. Och sen hem igen, för att komma på att man ville nog ha en lakritsklubba till, och då bara tog man en till sväng ner på byn. Bara så där. Å.. tänk om man hade haft den kontidionen idag. Suck.. :) 

Har tillbringat lång stund i växthuset ikväll. Det var skönt de. Skolat om lite blommor. Ja det är ju inte blommor än så klart, utan bara massa små ynkliga gröna prylar. Som jag hoppas ska bli fina stora blommor så småningom. Och paprikor. Och vitlök. :) Vi får väl se hur det tar sej.



Nu blir det sängen för mej och en lässtund i boken Ozzy. Nattinatt!

3/5: Ont i huvudet

Hejsan! Sitter i soffan och ska snart lägga mej. Har haft några skitdagar nu helt enkelt. Så jäkla jobbigt när man tror en sak, verkligen tror. Ja man har fått det berättat för sej. Och sen får veta att det är lögner. Inge vidare. Om jag skulle berätta allt här så vet jag de som skulle bli galen. Så jag säger bara, som så många andra: små barn-små bekymmer. Stora barn-stora bekymmer. Ibland skulle jag önska det fanns en garderob man kunde stoppa in vissa i, öppna efter en timme och då skulle allt vara bra igen. Tänk va lätt. Vet många med mej som skulle fixa sej en sån. Men nu är det inte så. Man får kämpa på. Vi hade en tidig morron idag och så blir det imorrn oxå. Rätt ok så jag får lite timmar igen. Och lägger jag mej nu så går det bra. Em och jag har myst i soffan ikväll. Fixade middag och sen bara tagit det lugnt. Tittade på Biggest loser förut. Less på det programmet och länge sen jag kollade. Men ikväll fastnade jag vid tv. Nån hade gått ner 58 kg. På tre månader tror jag det var. Otroligt. Vad vi människor kan om vi blir peppade. Fantastiska är de. Såg sen program om plastikkirurgi i Thailand. En kille på 22 tror jag, var missnöjd med det mesta och hade redan fixat en hel del. Han fortsatte utan att blinka. Jag tycker det är så hemskt att se. Den åldern och tycker han måste ändra sej så. För att vara snygg och få uppmärksamhet. Vad ska han göra när han fyller 30? 40? Byta ut hela sej? Men ja, det är kanske så här det är nu. De ska bara göra allt direkt, utan att fundera framåt nåt. Tycker ju inte att kirurgi är fel så. Men ja... Nattinatt på er där ute, och ta hand om varann!

1/5: Sköna maj...

-Sköna maj välkommen...
Nu är det sant, vår/försommar är här tycker jag. Haha.. trots att det faktiskt flög några snöflingor i luften idag. Men bara några, och de låg ju inte kvar. Jag vill att det ska komma värme nu igen. Längtar!

Förstår mej inte på mitt akvarium längre. Jag har ju hållit på att få till bra vatten och bytt, hällt i medel och donat. Men nu när jag byter vatten, och som sist när jag gjorde rent ordentligt så blir inte vattnet klart igen efteråt. Det är ju två olika medel som hälls i vid vattenbyte. Jag häller i det ena som är nåt blått, och det andra som är som mjölk som gör vattnet "mjölkigt" och lite oklart, men det ska ju försvinna. Men nu gör det inte det. Fattar inte.. Känns just nu som man har mixtrat med detta så det aldrig kommer bli bra igen. Lite less då...



Slappade och frös hela förmiddagen idag. Blev frukost inne. Sen fick vi ett ryck här och ville inviga vår eldningstunna. Det blev att dra ihop massa skort, ris och gamla blommor tex och slänga ner i tunnan. Oj va det brann. Och kul var det att pyssla på med det. Efter ett tag så "droppade" det ner lite eld som började ta sej i gräset en bit bortanför tunnan så i ett jihu så brann det på rätt bra där.

Jag hann känna ett uns av.. hjääälp, brandkåren nästa. Men i samma stund så ordnade det sej och vi beslöt att bränna av ett område där på en gång. Grannen P kom oxå och donade med oss. Himmel va varmt det blir alltså. Ordet frysa fanns inte på kartan kan jag säga. Det var underbart att dricka ett stort glas med päronsaft efteråt.





Igår var det sista april och valborgsfirande lite här och där. Tyvärr ingen "riktig" brasa i Ånge. Men i närhetet så fanns det. Vi skjutsade Em till kompisar och sen myste vi här framför tv en stund. Och när man har kurat ner sej så där så känns det ju faktiskt lite jobbigt att ta sej i kragen och ge sej ut. Så nix, vi blev kvar hemma och tittade på film. Kändes lagomt ändå. Fast nu imorse när jag vaknade så tyckte jag det var dumt att vi inte stack iväg till nån brasa ändå. Det hör ju liksom till. (kanske det var därför vi ville "brasa" till det här idag)  ;)

Mest hela dagen har vi förundrats över personer som bara struntar i saker. Som bara skiter i det, helt enkelt. Vi blir så jä..a less och besviken. Så är det. Men ja.. vi vet inte vad vi ska göra nu. Känns liksom tomt.

Köpte för ett tag sen en liten praktiskt scanner. Har använt den nu ikväll när vi letade gamla bilder på kidsen. Börjar ju dra ihop sej till student. Mycket med det kommer det bli. Det är ju en stor grej i livet. Ut i verkligheten på riktigt.

Hittade då detta söta kort. Länge sen nu, men ändå lite passande då det nyss varit påskkärringtider.



Nu ropas det nerifrån källaren här på mej. Lite chips, dricka och nån film blir det nog. Eller kanske Kinect, det vill jag iaf! Men tror ingen annan känner för det just nu. Ja ja.. måste ju ändå sussa snart ändå.
Ha det gott där ute!

-Sköna maj, välkommen....!


RSS 2.0