31/10: Men nu..

..är det den sista denna månaden. Och jag ser fram emot november på flera sätt nu. Både jag och U fyller år och vi ska utomlands! Tipp topp de!

Har farit runt här hemma idag och plockat överallt. Tänk va det blir prylar o skrot hela tiden, som man inte vill ha. Ta all reklam bara. Massor varje dag, som här i huset blir liggandes på köksbordet tills nån av oss plockar bort det. Tänk om det bara förflyttades av sej självt in till tvättrummet och papperssamlingen. Men icke :)

Nu ska vi fika lite och kyla lite till på skuldror o nackar. Och maby jag slänger in en del av storyn senare.

Tjing!


30/10: Snart slut.

Snart slut på oktober. Men inte riktigt ännu.
Igår hade vi premiär på krogshowen Guldhits igen! Premiär för den här hösten. Det var ungefär 120 personer där. Full fart på publiken minsann. Jättekul! De dansade som aldrig förr där, från början till slutet. En kvinna från tidningen var oxå där så ett reportage kommer inom kort. Blir spännande att läsa vad hon tyckte. Hon var även backstage och fotade lite. Då fick alla skärpa till sej så inte vårat vanliga tok skulle synas ;-)

Det gick över förväntan ändå för mej att dansa själv. Kändes hemskt kan jag lova. Och inte är det vad jag vill. Men nu blev det så här och jag överlevde. Känner mej rätt sliten i hela kroppen idag. Ont lite här o var, men fick lite massage av U förut så det blev lite bättre. 

Var upp till mor o far förut oxå och hämtade hem Em som sovit hos kompis i närheten. Både hon o jag var trötta efter helgens bravader. Skönt nu med slapparsöndagskväll. 

Jag har suttit och skrivit massor på berättelsen jag börjat på här oxå, så snaaart får ni lite fortsättning. Hoppas ni gillar det och att ni blir sugna att läsa mera. :) Bör hinna lägga upp lite av den imorrn. 

Här en bild från showen. 



Allt från Abba till Janis Joplin och sen Fredrik o jag när vi ska in och dansa en vacker lugn fox. Och en bild som visar hur det kan se ut när man har bråttom och alla försöker hjälpa till med krångliga handskar som vänt sej ut och in och band i korsetten som måste träs på snabbast möjliga tid. :)

Hoppas ni har en härlig söndag och nu skyndar jag till tv för att kolla på Filip och Fredrik.
Mors på er!


28/10: Fredag!

o'kväll på er!
Sitter inne o kurar i soffan med tända ljus. Känns trevligt de! Slutade tidigt idag igen. Hade ju timmar jag måste göra mej av med innan månadens slut. Annars försvinner de, ska inte ske.

Igår kväll var jag med några kollegor på lite nyinvigning av blomsteraffären här i Ånge. De hade piffat till den och det blev verkligen jättefint där! Och förutom alla vackra blommor och krukor så har de massor av annat skoj, som ljusstakar, tavlor, dukar och lite kläder till och med. Och ja, kan lova att det fanns betydligt mer än en sak man ville ta med sej hem därifrån.

Jag köpte ett fint hjärta med söt text på som ska upp på sovrumsväggen vad det lider. Kommer bli fint de! Sen skulle jag köpa en fin tavla oxå men det fanns bara en av den kvar och själva väven var lite bucklig så det fick vara tyvärr. Men jag ska in där igen och har jag tur så finns den en ny!

Den hade en text om att det kommer alltid en ny dag imorgon..

Hittade en tavla med en text jag tror ska få bli julklapp oxå. Kul att jag tänkte just så, då jag för bara ett par dar sen knappt tänkt på julen alls. :)

Kvällen började med bubbel och massa goda tilltugg, och sen fortsatte vi ut på restaurang för att mysa vidare med god mat och god dryck.

Sen slutade det med att vi fick röra på oss lite och avnjuta efterrätten på en lokal intill.. Alla har inte öppet så länge här i byn. Men men, en väldigt trevlig kväll med härliga kollegor!

Här några bilder, och fotografen heter Pernilla! Ni hittar hennes blogg här: hemmahospillan.blogg.se
Tack för bilderna!

Imorrn är det premiär! Vi hörs!
Trevlig kväll på er!

Kolla in dessa härliga rosor! Vackert!

Här nedan ser ni hjärtat jag skrev om. Men mitt hade en text oxå.

Och här kom jag själv med på bild, i vita jackan med fina randiga fisketröjan, eller pippi-tröjan som den oxå kallas :)

Tjing!


27/10: Regn än!

..och regnet bara öser ner..
Eller nä, inte så farligt. Men ändå känns det skönare med lite regn än snö. Snön ska ju komma på måndag, eller hur var det nu ;)

Tillbringade kvällen med att träna lite showdans. Guuud.. att det är premiär på lördag. Huga.. Alltid lika nervös. Men kul blir det! Jag beställde ju dansstrumpor och de kom igår. Snabba ryck minsann. Tror nog vi skulle kunnat haft en nyans mörkare strumpor, men det är ju skitsvårt att veta innan. Svårt att se på bilderna. Skulle behövt en 50-tals klänning oxå. Men det hinns nog inte beställas så det får bli en svart kjol och nån blus till det numret. Funkar de med.

Flexade hem lite tidigare igår vilket var väääldigt skönt. Hämtade Em och for till kyrkan för att hon skulle fotografera något projekt. Sen hem o laga grönpepparbiffar. Mums va gott det var, med potatis och lingonsylt till. Varit ute, lagat mat och ätit när klockan var 17. Inte illa det inte.
Aerobicen var inställd oxå så det passade bra med att jag hade min dansträning.


Nu ska jag ta tag i den här dagen och sen blir det nog ett glas vitt ute senare ikväll. Mysigt ska det bli!

( de pratar julklappar på radion. Oj oj.. har du hunnit börja tänka på det ännu? )

22.22 pip!

Dags att hoppa isäng här. Tidigt imorrn. Idag är det prick två månader till julafton! Häftigt!
Känns ju lite konstigt att vi ska hinna till Thailand på härlig semester och att det ska komma mycket snö här först. :)

U och jag var iväg och blev justerade i våra ryggar ikväll igen oxå. Kände att det inte räckte med förra omgången. Känner mej lite mör just nu kan jag säga. Hoppas det håller nu.

Undrar just vad jag gjort mej, nån ledkapsel som inte är som den ska.

Har beställt dansstrumpor till brudarna i Guldhits nyss. Hoppas nu bara det blir rätt! Annars får det bli en beställning till snart, inte svårare än så. Funkar ju inte med vanliga nylonstrumpor direkt, går ju sönder när man tittar på dem.

Sussa sött nu, det ska jag.
Nattinatt!


24/10: Ny vecka!

Ny vecka, nya möjligheter!
Började som vanligt med att jag ville stanna längre i goa varma sängen. Sen blev jag skrämd. Sen fick jag se jättefin himmel!

Känns fint att få njuta av detta när man kliver ut genom dörren.


Tårar

Igår kväll låg jag i soffan och grät. Tittade på en jobbig film som hette Allt för min syster.

Det handlade om cancer. Denna jäkla vidriga sjukdom.
Det var en familj på fem personer. Ena dottern hade cancer och filmen handlade mestadels om mammans förhållande till det. Hennes kämpande för att dottern skulle bli frisk.

De hade skaffat ett barn till, pga systern. Så att de kunde använda henne för att hjälpa med allt från blod till benmärg.

Hon hade fått utstå operationer och nålar, sjukhusvistelser efter komplikationer. Allt för sin syster.

Hur som så ville lillasyster inte ställa upp längre utan sa ifrån med hjälp av en advokat. Mamman bryter ihop och det blir rättegång om huruvida ett barn kan avsäga sej sånt. Hon vet ju inte vad hon vill.....

Hade dottern rätt att avstå sin förmåga att hjälpa sin dödssjuka syster?
Hade mamman rätt att använda och utnyttja lillasysterns kropp som reservdelar?

Har ni inte sett filmen så gör det. Verkligen bra. Trots allt hemskt.

Sen när jag torkat tårarna så bytte jag kanal och jaha där var ett till program om cancer. Om bröstcancer. Och då var det dags att gråta igen.

Skänker en tanke till alla jag känner och känt, och alla jag inte känner eller känt. Jag önskar av hela mitt hjärta att utvecklingen går fortare framåt så att fler kan räddas från denna hemska sjukdom.

Sov gott!


23/10: Helgen!

Elva grader varmt ute. Inte illa de inte. Förra året kom snön den 20é så självklart känns det skönt. Solen skiner dessutom så ja, trevlig söndag.

Sov ut länge, åt frukost/lunch vilket blev lasagne. Mums var det. I fredags var jag ju i Bräcke med gänget i Guldhits. Jättetrevlig kväll! Och väldigt god mat. Alltid gott där på Jämtkrogen. En röra med räkor i tunnbrödskorg till förrätt och fläskfilé med potatisgratäng till huvudrätt. Sen när man var proppmätt så kom en liten paj i romsås med färska bär in. Så ni förstår att man var rätt däst sen. Vi surrade och gick i genom det som var nytt. Underbart att höra på dem när de sjunger. De är så bra! Om man ändå kunde sjunga säger jag bara.
Här lite bilder från kvällen.













Mycke tok o bus :) Synd bara att inte alla kunde vara kvar hela kvällen.

Jag har fått frågor om varför jag inte skrivit nåt på min berättelse oxå. Kul att ni vill läsa! Så ja jag ska ta tag i det och fortsätta. Vi får väl se vad som händer. Ni minns väl... hon har ju just kommit in i det stora huset..

Ha det gott hörrni!


21/10: Guldhits

Sitter i Bräcke nu på Jämtkrogen och lyssnar på tjejerna som sjunger. De är så duktiga! Fått höra att de tre första föreställningarna nästan är fulla redan. Roligt!

Hörs!


Bättre!

Sitter i gosoffan och kollar på Robinson. Var ju till duktiga kiropraktorn Lena tidigare och rackarns va det sprakade. Och hon masserade rätt bra efter. Gjorde svinont men direkt efter så kändes det underbart. Och det var precis samma låsning jag hade sist jag var till henne.

Kommer nog aldrig bli av med detta helt men hoppas så kunna hålla detta på lagom nivå. Jäkligt jobbigt att ha ont.

Skjutsade Em till en 'date' förut. ;) Hon är på bio nu. Hoppas hon har det trevligt. Vill oxå gå på bio, men var inte välkommen med. Konstigt.. :)

Träningen igår var jättebra! Herregud va slut jag var efteråt. Körde verkligen slut på mej. Skönt de! Men önskar jag hade bättre kondition.

Och önskar jag kunde äta soppor nu och gå ner minst åtta kilo, på en vecka! Men istället åt jag massa god mat på Mittis idag. (och beröm till dem! Våra kursledare idag hade aldrig varit med om så bra salladsbuffé och så många rätter att välja mellan. Bra där Mittlandia! )

Och sen blev det winerbröd till kaffet på eftermiddagen. Mums va gott, men ack så föör mycket kalorier.

Ha de gott!


20/10: Ont

Hejsan på er!
Suttit på möte hela dan. Om energirådgivning. Eller mer om grunden, dvs hur man måste bygga för att redan från början slippa problem med otäta, mögliga hus.

Väldigt intressant tyckte jag. Även om vissa partier var lite väl tekniska för min del.

Men visst är det så, att man idag måste vara lite av en expert på i stort sett alla områden när det kommer till val vi behöver göra. Tänk bara på försäkringar. Oh my good vilken jungel. Och lika är det med telefoner, tv o ljudanläggningar. Eller om man ska byta en matta tex. Viken färg eller mönster ska man ha, ja det kan ju vara en fråga bara det. Men sen. Vilken passar detta rum, underlag och vilket lim ska användas... Man bör kunna lite om mycket.

Eller så frågar man 'nån' som vet. ;)

Har galet ont i nacken idag. Eller inte just i nacken utan lite nedanför. Har försökt trycka på lite punkter under dagen gör att få det att släppa.
Turligt nog ska jag iväg strax på behandling. Längtar!

Hörs senare!
Lägger in en vacker bild på himlen som mötte mej igår kväll på vägen upp till träningen.
Fint va?!


19/10: zzz..

Trött Malin bloggar imorrn istället.
Nattinatt på er!


18/10: Mätt!

Nu sitter Em och jag mätta och belåtna i soffan. Har ätit grillad kyckling och potatisgratäng, sån där färdig gratäng. Mumsigt! Gjorde upp eld i kaminen direkt jag kom hem så nu är det varmt och skönt här.

Hihi..skrattar lite åt dotra som har jätte träningsvärken i benen. Styrkepass och löpning på gympan på det. Jag är oxå lite slut i kroppen av salsan igår. Jättekul var det. Lärde oss fler turer och satte ihop rätt många som vi dansade gång på gång på slutet. Längtar redan till nästa pass!

Imorrn blir det tydligen den fjärde av kidsen här som ska göra hål i tungan. En efter en. Blir pappan som åker med. Själv jobbar jag och tar nog en sväng till staden i helgen. Kommer starta med Bräcke på fredag. Kul kul kul ska det bli! :-)

Vi tittar på Outsiders nu. Folk som bara flytt det 'vanliga' livet. En familj har sålt rubb och stubb och flyttat ut i skogen. Visst säger jag oxå så ibland att gud va skönt det vore att bara dra iväg. Men.. utan alla bekvämligheter skulle inte jag vilja vara. Huga..
De gör det bra.

Tjing på er!
(hihi...nu sa Em: tack för att du aldrig fått för dej att vi ska flytta ut i skogen )


Stan

Ja då var det dags för en tur till stan och ett salsapass då igen. Ska bli så skönt att bara koppla bort allt och dansa ett tag. Underbart!

Funderar på showen jag är med i oxå. Mycket. Massa som känns galet oklart. Men ja... Har velat fram och tillbaka och jag bara älskar ju dessa tokar jag showar med!

Här gamla bilder och ..oj oj, nu måste jag iväg strax.
Hörs da! :)


17/10: Foton

Lunchar nu och kommer hem till dukat bord, tända ljus och soppa på bordet. Mysigt!

Här kommer två bilder sen igår. Fler kommer :) Fina tycker jag!

 


Knak

Rätt bra service att kunna få tag i en kiropraktor bara så där en söndagskväll. Ti hade fått världens hakning i bröstryggen och kunde knappt röra sej. Ej heller andas riktigt.

Men efter massa knak och sprak hos Lena så är han som han ska igen :) Tusen Tack säger vi till henne för det.

Nattinatt på er!


16/10: foto i kyla

Hejsan!
Shit va jag fryser nu. Har varit ute med Linda, Em och lille Mio och fotat en del. Jättefint ljus var det. Härligt solig dag, men kallt. Huga. Känns som mina fingrar aldrig kommer tina upp.

Många fina bilder blev det iaf, smakprov kommer sen :)

Har fixat med pappren till försäkringsbolaget idag oxå så nu ska de bara läggas på lådan.

Ska käka nu och det blir mumsigt som igår. Lax med fetaost och soltorkade tomater på. Hur gott som helst!

 


Bilen


Påkörd

Sitter för mej själv och tittar på Dödligt vapen. Länge sen. Har ätit skråvmål till middag med Em idag. Gott var det. Bara vi hemma så det passade bra. Var så trött så jag somnade sen en stund i soffan. Väldigt skönt. Vaknade och visste knappt var jag befann mej.

Dagen blev inte alls som jag tänkt mej. När jag for tillbaka till jobbet efter lunchen idag så blir jag påkörd. Jag är mitt i en sväng och blir påkörd rakt in i förardörren. Hemskt. Jag bara skriker: va gööör du, högt i bilen. Jag ser ju innan att han i bilen inte uppfattar mej. Jag håller ut så mycket jag kan åt höger men kunde inte göra nåt.

Att det kan bli en sån smäll i så låg hastighet. Otäckt. Nu får vi vara glada att det bara blev plåtskador så klart. Men ett himla meck att hålla på med.

Jag kände av nacken oxå. På sidan. Så jag ringde vårdcentralen för att få det dokumenterat.

Himla tur som sagt att allt gick så bra som det gjorde.

Har skjutsat Em till Ljunga förut och nu har U och Ti kommit hem oxå. Ti har haft hockeymatch och fick göra mål. Himla kul!

Visst är det skönt med fredag hörrni?!


14/10: God morgon!

Gomorron på er!
Nu är fredagen här igen. Känns som jag nyss skrev det. Tiden knallar på.
Det var riktigt kallt i morse, -7grader. Brr.. Tur att Em sa åt mamsen att starta bilen så vi kunde få bort pansarisen på rutorna. Dags för motorvärmaren nu anser jag.

Tänk hur det är på våren. Då har man motorvärmaren kvar i hur länge som helst, och definitivt när det är -7 ute. Men nu på hösten så drar man sej för att starta den. Undrar varför?

Meen.. nu hör jag om Juholt igen på radion. Kan de inte bara ge sej nu. Hur orkar de hålla på. Denna massmedia. Suck! Nu har de gått på hans stackars mamma oxå och frågat ut henne. Tycker det är för mycket nu. Tänk att vara kändis så där. Nån som skiver om minsta ord man säger fel. Minsta slips som hänger snett eller ja, vad som helst. (nu var ju inte just detta "vad som helst", men ni fattar va jag menar) Mobbingen i småskolorna vill de ha bort, men detta är ju precis likadant, fast på en betydligt högre nivå.

Nu tänker jag starta mitt jobb för dagen. Och lääängta tills klockan slagit 15.00 för DÅ ska jag försöka komma hem till helgen! 

Ha en fin arbets/skoldag så hörs vi senare

Dotra

Vill visa en snygg bild på min älskade dotter!


13/10: Bild

Just precis nu skulle jag vilja ha semester ett tag. Känner mej helt slut, för mycket nu. Blir verkligen skönt med fredag imorrn och jag SKA sluta i bra tid.

Trött i kroppen efter träningen oxå. Men det är bara en skön känsla!

Har skrivit i böckerna här hemma så jag får skrivkramp i fingrarna nästan. Många recept blir det. Hoppas det uppskattas nu bara.

Nu Robinsson på tv. Fy attan, skulle aldrig vara med där. Skulle du?


Tjing!


Å..

Vilket avsnitt! Och sista meningen var så bra. När man väl är mamma så gör man, ska man göra, allt man kan för att trösta, hjälpa, skydda och försöka förstå barnet. Det är inte alltid det lättaste. Men som sagt, vad som än händer, hur illa barnet än beter sej, ska man finnas där, med en kram.

Det är inte tillåtet att ge upp. Det ÄR vi vuxna som ska kämpa för att få vara nära våra barn. Inte tvärtom.

Många bör tänka på det.


12/10: Svårt

Fullt upp på jobbet idag med. Just nu känns det som det aldrig kommer bli lugnt igen. Lite väl jobbigt faktiskt.

Men tur är väl att man har härliga arbetskamrater. Idag på eftermiddagsfikat så skrattade jag så jag nästan fick kramp i magen. Ett sånt där härligt skratt som gör att tårarna bara sprutar. Och allt bara pga tjock-tv ;-)

Em & Ta fixade middagen idag. Skönt! Jag bytte om till träningskläder och plockade in kläder i garderoben medans. Herregud va mycke jag skulle kunna hiva iväg igen.

Var på aerobic och svettades som en tok. Kan säga att det kändes i min kropp att jag 'plågade' den igår. Men kul var det!

Har fikat och kikat på Arge snickaren. Tycker inte han är 'arg' utan mera en väldigt bra man som får människor att vakna upp och förstå saker. Tyckte så synd om familjen det handlade om ikväll. Både hon och han vill så mycket och ändå funkar det inte, för att en är konflikträdd och den andra kontrollerande. Hoppas det löste sej bra för dem till slut. Jobbigt att se deras kämpande.

Nu Greys anatomy. Himla bra program. Trött som en tok är jag oxå så sängen lockar.
Ha det så gott!


Helt slut..

..känner jag mej nu. Grymt kul pass och gärnet från början till slutet. Toppen! Avslutades med en härlig stretch vilket behövdes. Gasch.. va stel jag kände mej.

Nu hemfärd. Är ju en bit men, det går, som jag brukar säga!

Trevlig kväll!


11/10: Kul!

Tjoho det funkar!
Är på salsan nu och det är såå kul!!! Och efter en och en halv timme så kör jag vidare på ett pass cubamix med salsa tema!

Lycklig Malin? Yes!


10/10: Provar

Provar väl igen då.


10/10: mitt i prick

10'e oktober redan. Och inte var det lugnare på jobbet idag inte. Oj oj.. Men det går :) Hämtade Ta efter jobbet och kom precis hem för att vända om och fara o hämta Em. Sen upp igen senare, slut på schampo, och då körde Em. Går riktigt bra och bäst är ju att hon vill! Klarade av parkering på Ica oxå. Men vi valde ju en ruta utan 'grannar' för säkerhets skull. Måndag är ju salsa för mej i vanliga fall men inte idag. Blir imorrn istället. Passet flyttat. Blir nog ett extra pass oxå..blir spännande! Nattinatt!

9/10: Datan.

Japp, datan verkar säkrast att blogga ifrån. Fortfarande. Hela helgen har mobil-appen till blogg.se krånglat. Inget vi bloggare gillar speciellt mycket. Men som sagt, datan funkar! Peppar peppar..

Fredagen började med att jag skulle blogga om en pissig dag plus min känsla av att yes.. freeedag!
Man blir ju som gladare då!



Skyndade mej hem från jobbet och in i duschen i full fart. Sen på med fredagskläderna och på med grillen. Vi hade nämligen middag med U morbror. Trevligt! Och mums för grillning. Man känner ju att det är på sluttampen så att säga. Har varit riktigt kallt nu och runt omkring oss har första snön fallit. Men inte här, än. Tack för det!

I går var Em o jag till stan. En riktig mor & dotter-dag blev det, med allt vad det innebär. Och Em har ju börjat övningsköra nu oxå så det var ju perfekt att hon kunde göra det nu. Hon körde väldigt långt, och det gick himla bra för henne. Kul! Lugnt och sansat, och inge panik. Känns fortfarande lite skumt att sätta sej på "fel sida" om henne i bilen. Men ja, kul är det!

Min kära dotra har under många år, bönat och bett, om att få pierca sej i tungan. Jag och fadern har gjort allt vad vi kunnat för att förhala detta beslut. Har nånstans hoppats på att det skulle "gå över". Men nix, det har det inte gjort. Så efter snack och hit och dit så kollade vi i lördags om det var öppet och fanns tid. Svar: ja och ja.

Huga.. jag lovade att filma detta och var nog minst lika pirrig som henne när vi gick in i rummet där det skulle ske. Efter att har gurglat munnen med nåt och fått tungan torkad och ritad på så var det dags. Jag blundade just när hålet kom till. ;) Och det gjorde Em oxå. Men det gick bra! Kändes inte alls om hon hade förväntat sej. Bra det då. Och gissa om det var ett lyckligt leende som jag fick se direkt efter :) 

 


När det var gjort så kollade vi runt lite i affärer. Men första priot var att fixa en mugg med isbitar som hon kunde gå och suga på. Lite skönare för tungan då. När staven satts dit tyckte vi att den var gigantiskt lång. Men killen sa att: imorrn kommer ni förstå att tycka att den är lite mera lagom...

Och ja, nu är hennes tunga rejält svälld så vi förstår som sagt... Kan säga att hon längtar tills denna läkningstid är över. Hon pratar lite lustigt nu oxå.. vi har skrattat många gånger idag. Fniss fniss.. så sött så!

Efter ett tag for vi ut till Birsta för vi skulle in på Ikea en sväng. Väl där så kurrade magen så vi köpte en snickers.. Nä men vi gick och åt. Det gick lite långsamt för Em men det gick. Tur de!
Väl där i kön så stod det en tjej bakom oss, som var piercad typ överallt i ansiktet. Jag bara tänkte för mej själv: vad är väl en lite piercing i tungan, mot att göra så där med sej själv. Och alla ärr som blir sen. Nä fy attan. Kan tro att tjejen är lycklig och tycker det är skitsnyggt. Så klart hon gör det, annars plockade väl hon ut dem. Men jag tycker bara det är för mycket. Det var verkligen överallt.. Usch!

Väldigt glad och stolt är jag oxå över att hon inte har stuckit iväg och gjort detta utan mitt samtycke. Eller bara låtit nån kompis fixat det. Hon har själv berättat att det lockat, men hon skulle aldrig ha samvete att komma hem och visa mej det då hon vet vad jag tycker. Då känns det som att man lyckats! Och ska det göras så vill jag att det görs hon någon som verkligen vet vad de pysslar med.

Idag har jag knappt stuckit ut näsan utanför dörren. Endast en sväng upp för att handla och köpa pizza. Vi bjöd mor o far på mat idag och Em fick välja det hon kände för. Gott var det och en trevlig kväll hade vi. Pappsen blev klippt av mej oxå så nu kan han sova utan att göra flätor ikväll. Hehe.. näedå, långt var det inte. :)

Köpte mej ett par snygga skor i stan oxå och en del sminkprylar. Herregud va pengarna flyger iväg när man bara ska ha en mascara typ.



Älskar dessa skor. Jättesköna är de så liiite längtar jag efter kylan så jag kan börja använda dem.


Köpte även en sån där hårmunk. Hört talas om sån? Det är en liten pryl som gör att man på ett enkelt sätt kan fixa en knut i håret. Fint tycker jag.


Nu är det dags för hopp i bingen här. Det småduggar ute och är två grader varmt. Tänk om vi vaknar imorrn och det är vitt på backen..
Nattinatt!

8/10: Blogg

Men varför kan jag inte få iväg blogginlägget från mobilen tro?

6/10: 22.34 pip

Trött. Fundersam. Less. Ensam. Men.. det är en ny dag imorgon och det är fredag! :)


Present!

Jobbat som en tok hela dan men känner ändå att jag kanske behöver stanna en stund imorrn för att kunna njuta på fredag eftermiddag när jag lämnar kontoret.

Hann bara hem en snabbis för att slänga i mej mat och sen iväg på aerobic. Ingen hit med den korta matsmältningstiden. Mitt i passet bara kändes det som att jag skulle svimma. Glömde steg och mådde bläk. Kändes som jag tappade färg i ansiktet oxå. Lite otäckt. Säker på att det var för lite mat i magen. :(

Skyndade hem efter roligt pass, trots min dipp, mera mat och en dusch så nu känns allt mycket bättre. Och det bästa, möttes av Em som gav mej en present! Vilken lycka va, fara o träna och sen får man paket. Inte dumt.

Hon hade köpt en härlig produkt från Body Shop. En body butter, oliv, vilken jag tycker är toppen att ha i ansiktet. Blev så glad! Stort Tack söta du!
(tror det finns en liten baktanke med presenten dock.. ) ;-)

Nu myser jag ner mej i soffan iklädd min rosa Ziperall!
Tjing!


5/10: Mitt-i-veckan

God morgon på er!
Mitt i veckan! Eller är det de? Det borde väl vara imorrn? Stackars utstötta helgdagar som inte får vara med i beräkningen av en mitt-i-veckan dag. ;)

Onsdag betyder aerobic oxå! Blir skoj. Måste in på hemsidan och anmäla mej bara, inte glömma det.

Em o jag såg ett tjusigt nät när vi gick ner från bron hemma. Tänk vilka duktiga små rackare som fixar detta. Och så starkt o hållbart. Naturen är häftig.

Nu jobbdags! Här ska mailas och skicka bekräftelser för fulla muggar :)

Har ni några måsten idag?

 

 


Knasigt värre.

Såg ni Outsiders ikväll? Va sjutton.. Nån som tror och tycker sej vara mera katt än människa. Vadå liksom? Andra som klär sej i dräkter dom liknar vargar, för att då känner de sej 'sann och riktig'. Ke..?

Och så klart, det ska ju kallas naturligt. Som de mesta konstigheter nu för tiden. Blir väl så när de lätt hittar nån till där ute i cyberrymden som är lika tokig. Och vipps bejakas det och känns 'rätt'.

Förr fanns det dårhus till knäppjökarna...

Ja jag vet, alla får väl vara som de vill så länge det inte skadar andra. Men..

Sovdags nu, sussa sött!


Oj oj...

Vilken lång dag det blev idag. Jobbat från kvart över sex i morse tills nu 17.30. Det känns kan jag säga. Och det känns i mina ben att jag tränade igår. Speciellt när jag går i trappor. Skönt men..aj ;)

Sitter nu och väntar på tåget som skjutsar hem två av kidsen. Sen hem och äta makaroner och korvstroganof Ska bli gott. Länge sen vi åt det nu.


4/10: Tidig morron

Ja nu sitter jag upprätt ( o vaken, tror jag ) här och ska väl snart börja jobba då. Herregud va jag inte är en morronmänniska. Det var som bara värst i morse. Och så känns det nog i och för sej varje tidig morron efter jag tränat. Blir helt tung i kroppen och vill bara sova minst två timmar extra.

Träningen gick bra igår iaf. Salsa var det på schemat och gud va skoj det är! Uppvärmningen gillar jag. Det är en kombination av steg vi kör om och om igen för att få igång kroppen. Härlig musik strömmar ut ur högtalarna och man får försöka drömma sej bort till varmare breddgrader. Lina & Hector sprider sån glädje till oss och det är lätt att helt plötsligt känna att man ler när man dansar.

Måste nog oxå säga att jag aldrig är så lycklig som när jag dansar och känner att allt flyter på. När jag får känna att jag behöver kämpa liiite och ändå känns allt så lätt. När härlig musik spelas högt och jag bara kan flyta in i den. Ja, dans är min grej helt enkelt. Love it!
Det är väl därför jag älskar aerobics, zumba och sånt oxå. För att det är massa koordination och massa bra musik. Hm.. undrar vad jag gillar bäst då? Bugg, salsa, bachata, jazz, funk, vals, balett, fridans, street, show... Jag vet inte. Men just nu: salsan!

Sen sprider vi ut oss i en stor ring och går ihop i par. Och alltid är det några tjejer för mycket där så vi får sprida ut oss så gott det går mellan paren. Sen dansas det för fullt. Först visar L & H en tur och alla vi känner nog att jaha, och hur ska vi fixa den där. ;) Sen lär vi oss en bit i taget och killarna flyttar fram ett steg till ny tjej och vi övar vidare. Vissa går det lite sämre med och vissa vill man få dansa hela kvällen med.

Det finns nybörjare och medel-nivå. Jag går medel. Jag skulle nog vilja gå lite svårare och lite fortare fram. Men just nu vet jag inte om någon mer nivå. Men det kanske blir! Älskar att se när ledarna dansar loss där och använder massa armar o fötter som ser så himla klurigt och snyggt ut. Vill oxå lära mej!
(lät kanske lite konstigt det där: massa armar o fötter... men ja, ni som dansar vet hur jag menar iaf)

Undrar just när jag började med salsan... Är så dålig på att minnas årtal. Jag dansar nu på Tropical Sundsvall och här några bilder på duktiga Hector & Lina!
Bilderna är hämtade från Google.  

                            

                                              

 Inte nog med att de är väldigt duktiga, snygga är de oxå ;)

Jamen gomorron på er då! Nu gör vi den här tisdagen :-)

På väg!

Ätit god middag! U hade fixat mumsiga tacotallrikar när jag kom hem. Smaskens. Orkade inte äta allt men det blir perfekt ikväll när jag kommer hem.

Är nu på g mot stan och ett härligt salsapass!
Ha de gott!


3/10: Japp..

Fick skrapa rutorna i morse. Usch. Men hösten är ju här. Så är det. Och med tanke på att jag upplevde detta vackra när jag prommade iväg o köpte lunch, så känns det helt ok. :)

Lunchen var för övrigt en väldigt god sallad från Shell. Räkor och lax, mums!

Nu blir det att fortsätta jobba på här!


Brr..

Huga..nu är det nollgradigt ute. Fy attan. Ska det bli till att skrapa rutorna imorrn bitti tro?

Söndagar är sköna. Oftast inget planerat. Och tänk på alla gånger vi önskar just det, att få sluta tidigare från skolan eller jobbet, för att kunna göra vad vi vill. Eller bara ingenting :)

Jag har läst, lyssnat o städat lite. Känns bra. Sen ikväll när jag fick hem sambon o dotra så gjorde vi varma mackor. Ni vet så där på gammalt vis, på plåt in i ugnen. Mums va gott det var! Sen blev det tv-stund o nu är klockan för mycket igen. Ovanligt? Nä..

Nattinatt på er!


2/10: Städ

Läst ut boken. Inge riktigt fint väder. Blev städning. I lurarna hade jag Babbens sommarprat. Hon är rolig hon!

Har donat på toan nu. Trodde jag skulle slippa den här gången, men nä. Det var så jäkla äckligt nu så det gick inte att vänta längre. Men nu är det fint igen! Till och med taket ovan badkaret fick sej en omgång :)

Undrar just vad jag ska ge mej på härnäst..


2/10: Bok

Ligger i sängen och myser med en väldigt bra och peppande bok. Nämligen Isabella Löwengrips bok Egoboost. Blondinbella ni vet ;-)

Hon skriver enkelt och lättläst om sin stora drivkraft i allt hon gör. Ger bra tips och idéer på hur man kan träna upp sej i att tänka mer målmedvetet och att stärka sej själv.

Himla duktig kvinna tycker jag!
Tjing!


1/10: Oktober

Jaha då har vi oktober här då. Hej va de går. :) Tycker hösten är en mysig tid. Mörkret kryper sej inpå och man tänder mera ljus. (måste skriva mera ljus.. då jag har ljus tänt hela året om ) Härlig luft och vackert höstväder med alla fina färger, det är nåt de!

Som idag tex. Först var det bara gråmulet och inte alls så där varmt de hade lovat. Jag satt bara inne och myste på. Em har farit till pappsen i helgen och alla andra är på sina håll. U hade extrajobb att dona med så jag och katterna var hemma. Spelade Wordfeud på mobilen låång stund. Himlars va skoj det är, och frustrerande när man verkligen inte kan komma på nåt ord. Och så tycker man att alla andra är så finurliga som bara hittar på det ena efter det andra.

Sen satte känslan av att Malin-du-måste/bör-städa-huset in. Och jag menar huset. Önskar jag kunde säga: städa köket, men det är en mess överallt känns det som. Jag mådde gott en stund till och rätt som det var så kom solen fram och då fick jag genast orken att gå ut o dona lite. Hade köpt ljung i stan igår så nu var det planteringsdags. Mysigt de!

Tog på mej lurarna och lyssnade på tre stycken sommarpratare. Det är så rogivande att pyssla på medans man lyssnar. Det blev först Patrik Sjöberg. Pratade om sin bok han skrivit, sin karriär och övergreppet av sin tränare. Sen lyssnade jag på Cecilia Fors som pratade om andlighet, sin bortgångne pappa och om det hon utsattes av av en äldre känd skådespelare. Slutligen blev det Mark Levengod och han berättade om sin barndom och hur han fått ärva ett speciellt hus av en för honom okänd man, som blev en fin vän till slut. 
Det blev både tårar och skratt för min del av att lyssna.

Har sagt det förut och säger det igen, har ni inte testat att lyssna på programmen så gör det. Lovar att ni inte blir besvikna. 

plantering blev det, finfint. Och sen passade jag på att fota en del oxå. Det var ju så vackert överallt. Kände att jag ville förmedla hösten. Här kommer det: 

 



Visst är det vackert?! Älskar dessa färger.



Här är en liten svampfamilj. Tycker dessa är fina. Men inte när de blivit mera övermogna, för då är de bara läskiga.



Större familj :)



Här är en del av det jag planterade. Vill dona med mera, så kul!



Sen hade jag turen att träffa på en väldigt vacker fjäril idag oxå. Den satt på fönstret inne på verandan och när jag skulle släppa ut den så ville den inte kliva bort från min hand. Den tyckte väl om värmen antar jag. Vacker var den och jag passade, så klart, på att fota en hel del. Gillar att fota dem nära, så man riktigt kan se hur de ser ut.





Vet du vad detta är för sorts fjäril?


Jag gillar ju när flugor och kryp sätter sej på blommor jag fotar och nu ville fjärilen vara med här. Toppen tyckte jag. Gillar den här bilden jättemycket.




Ja nu vet ni hur min dag sett ut. Gillat hösten väldigt mycket :)
Och igår gillade jag att utväxten i mitt hår försvann. Tusen Tack för det duktiga frisör Petra!



Ha det gott! Trevlig lördagskväll på er!




RSS 2.0