30/1: Mor&dotter-dag

Jag saknar det mysiga skenet av ljusstakar i fönstren, röda gardiner och sånt... Ja jag vet, det är ljusare nu och man får faktiskt vårkänslor när det är så här underbart väder. Men ändå.



Haft en skön helg tycker jag. Let´s dance i fredags, och ja, jag somnade så jag såg inte när "nallebjörnen" åkte ut. Men jag tyckte INTE det var rätt som fick gå iaf. Icke. I går tog lillan och jag en härlig mor&dotter-dag i Sundsvall. Mysigt! Så skönt att komma iväg så där. Surra, fika och så tjoho.. jag hittade lite kläder till mej själv! Hurra för det! (och som vanligt så såg jag hur mycket myskläder i fina färger som helst som jag ville ta med mej hem, men jag stålsatte mej. Den här gången.)





Gott med fika, även om jag inte var lika förtjust i Chai latte som lillen. Lite för sött. Men bullen var god, men för stor =) Ja det blev lite in och ut i provhyttar och det gör ju inget när man hittat nåt man gillar.

Vårkänslor ja. Härligt när temperaturen håller sej kring nollan. Me like! Och visst passar detta till, rosa naglar och tulpaner!





Tulpaner är vackra tycker jag! Speciellt om man köper två olika färger och sätter ihop till en bukett.

Förut idag fick jag ett "sånt där" ryck igen. Så nu har jag börjat måla taket i sovrummet! Yes! Och det känns i mina armar nu kan jag säga..huga. Men det blir fint så det får kännas. =) Jag själv blev alldeles prickig oxå av all färg. Visst är det trist med detta träfärgare tak då?





 

Enkelt är det ju att rolla "locken". Men att sen pensla där imellan..morr och stön.. Inte lika kul. Får fortsätta imorrn.

Sen skyndade E och jag upp till träningshuset med hopp om en plats på Indoor walking, men nix. Det var fullt. Har skrivit upp oss nu på pass i veckan istället, så blir det av.

Nu blir det snart lite kladdkaka och glass här och Solsidan!! Söndagens höjdpunkt =) (fast jag blir gaalen på Ove)



Må så gott!




28/1:Recept!

Fredag! Hm.. tyckte nyss jag skrev så här. Tiden går fort.
Jag slutade 14.45 idag. Härligt de. Toppenfredag! Fast datorerna krånglade på morronen så jag trodde det skulle bli en tung dag. Men det fixade sej och jag fick massa gjort. Har rensat och slängt massa gamla papper som bara låg och skräpade. Lika skönt att rensa och slänga på jobbet som hemma.

Igår målade jag lite till i förrådet så nu är det klart. Skönt! Men jag ska skriva på hyllorna oxå.. huga. Hur ska jag klara att göra det så jag blir nöjd tro.. Har börjat "slänga" in lite flaskor och så där, men långt ifrån klart.



Snodde ihop en jättegod middag igår oxå. Ville göra nåt med bacon så det blev så här:

Spagetti
Två paket tärnad bacon
Purjolök
1 matlagningsgrädde
Creme fraiche, några stoora skedar
1-2 vitlöksklyftor
Pesto (med soltorkade tomater)
Fetaost med vitlök (Boltjärns egna så klart)
Körsbärstomater

Koka spagettin i saltat vatten
Bryn bacon och lägg i hackad purjo efter ett tag. Rör i en matsked pesto. Häll på matlagningsgrädden och låt puttra lite. I med creme fraiche och rör om. Pressa i vitlöken. Sen tog jag lite till pesto, och allt är ju efter eget tycke. Och nu i med tärningar av den goda fetaosten med vitlökssmak. Låt dem smälta ner i såsen. Sen slutligen dela körsbärstomaterna på hälften och lägg i dem i såsen så de blir varma.

Nu är nog spagettin klar så häll av vattnet och duka fram allt på bordet.
Middagen klar! Mums!

Kan säga att kidsen gillade detta oxå, är ju så klart toppen. Jag hade tänkt ta en bild, men maten tog liksom slut så fort.. =) Får bli en annan gång. Maten smakade Italienskt!

E och jag stack in på Jiges en sväng idag. Och jag hittade byxor, jättesnygga! Perfekt! Och lillan hittade oxå ett par, mysiga pösisar som man både kan ha som snyggt och att mysa i. Kul med shopping, när man väl hittar nåt.

Nu kom U hem oxå, så nu ska vi mysa ner oss i soffan en stund. Undrar just hur länge jag är vaken..
Hela (första delen) av Lets dance iaf =9

Tjing! Och ha en trevlig fredagskväll hörrni!

26/1: Fika

Äntligen fick vi till en fika, Elisabeth och jag. På tiden! Vet inte hur länge vi har försökt få till dej nu. Men japp, lika trevligt som vanligt att ses. Hoppas det blir snart igen! (men om du tänker fara och flyga iväg nu så lär det ju dröja..morr.. om vi inte kan ses i Egypten förstås =)  )

Fika blev det och mums va gott!





skönt att sitta och surra om allt möjligt så där över en fika.

Sen kom lillan och hämtade mej. Handla och hem för att fixa pannkakor. En order =)
Gott blev det med.



Jättelänge sen vi åt pannkakor nu. Minns när kidsen var små, då var det standard varje torsdag nästan. Och tacos på fredagar. Mm.. länge sen vi gjorde det här hemma oxå. Kanske får bli det på fredag då.

Idag fick jag ett sms av en väninna som hade upptäckt min blogg. Hon tyckte om den! Va glad jag blev då! Tack för det S! Så roligt när man får kommentarer här oxå. (även om jag inte kan visa vissa...)

Häromdagen fick vi böter hemskickad, från Italien??? Men VA! Jomen vi hade tydligen kört någonstans på vår semester med hyrbilen där vi inte fick vara. Fattar inte nåt. Varken U eller jag kan komma på att vi var på nåt annat ställe än de andra så U skulle kolla upp med de andra om de oxå fått nåt. Dyrt var det oxå, nästan 1000:- Inte kul. De pengarna hade gärna fått gå till nåt roligare tyckte vi. Skrot!

Målningen här nere går framåt oxå. Jätteskoj! Har målat hyllorna och kom på att de behövdes en sväng med färg under oxå, så snart är det klart. Idag har jag inte orkat måla nåt, men imorrn kanske lusten faller på igen.

Var på ett pass Zumba här i veckan oxå. Hade verkligen sett fram mot det. Men.. .. inge kul. Jag vet inte om det var jag som var på dåligt humör ( men det var jag inte alls när passet började ) eller om jag hade en dålig dag bara, men nä, det gick inte hem. Tyvärr. Kändes bara struligt. Härlig musik och så, och vissa rörelser. Men nä.. 
Läängtar efter Pernillas aerobic nu. Mycket! Och vill börja på salsan igen i stan. Ska börja träna lite extra med T som jag tränat med förut. Blir kul! Han har ju nyss varit på Kuba oxå och lärt sej massa nytt. Spännande! 

Läste i tidningen i morse om en kvinna som dött på sjukhuset, av slarv tydligen. (kan säga nu direkt att jag inte vet allt om detta ordentligt.) Men nåt med att kvinnan var en hjärt/lung patient sen tidigare och hade nu fått andnöd och åkt in till sjukhuset för att få hjälp. Nu fick hon inte träffa nån hjärt/lung-läkare förren fyra dagar efter hon kommit in. Och nu lever hon inte längre.

Det skulle nu utredas om det kanske nog förmodligen var så att det var bäst att låta hjärt/lungpatienter få träffa en läkare som VET nåt om deras sjukdom, direkt när de kommer in med sånna problem.

Jamen för f..a, det måste väl ändå inte utredas??? Eller?? Vet vi inte att dessa patienter behöver vård NU, och inte om en vecka när de har sina besvär? Måste det verkligen utredas? Jag fattar inte. Tänker nu på lilla flickan som inte fick astmaspray och den hjälp hon behövde när hon kom in till sjukhuset. Hon fick syrebrist och är handikappad för livet nu.

Tycker ju att en bruten tumme och dyligt kan ses över av en sjuksyster, till att börja med, men allvarliga sjukdommar måste väl ändå en kunnig doktor ha hand om.
Jag blir bara så upprörd. Tänk att vara anhörig en sån gång. Huga..

Nu ska jag kolla på Dum Dummare på tv en stund innan jag slocknar för idag. (och önskar jag hade det som Ti som är ledig imorrn och kan sova ut på morronen) Avis... =)



Nattinatt på er! Glöm inte att kramas!

23/1: Renovering

Hallojsan!

Nu har den här helgen swischat förbi oxå. Fort som en fart, som jag brukar säga =)
Har varit familjemiddagarnas helg. Först i Ovansjö i lördags och sen på Klaraborg idag. Vi blev många oxå, familjen plus pojkvänner. Trevligt och gott. Man hälsar ju på alldeles för sällan, och likadant är det åt det andra hållet oxå tycker vi. Så päronen, kom och hälsa på vettja =)

Nu har jag tagit tag i en idé som jag haft ett tag oxå. Hade ju tänkt att mitt nästa projekt här hemma skulle bli sovrummet. Men nu tog vi och slängde ut allt från förrådet här nere. Så himla skönt att rensa. Förstår inte att det blir så långt mellan gångerna egentligen, när jag mår så gott efteråt.
Här är en del av sånt som vi rivit ur och som ska sorteras upp i morrn. Inte klokt va prylar, ser för jä... ut där nere.



Hur som helst så satte jag igång att måla där inne. Vitt och fint ska det bli. Ordning och reda. Sen ska jag skriva lite text och så. Längtar. Önskar jag vore ledig imorrn så jag kunde sätta igång direkt på morronen, men det får bli efter jobbet.

Före:



Och under pågående förvandling:



Kommer bli så bra! Ny matta in sen och lite tak oxå =)
Så himla kul att fixa och dona. ( U känner av nån anledning inte alltid samma glädje som jag över mina små projekt och idéer.. )

Såg ni Solsidan nu ikväll då? Så himla bra program. Jag skrattar så gott och verkligen stör mej på Ove. Vilken hemsk person. Och han spelar så himla bra. Längtar redan till nästa avsnitt.

Nu ska jag göra mej klar för natten här, känner att jag är lite trött på ögonen. Och upp i ottan blir det ju så ja, skönt med sängen.



Nattinatt på er, sov så gott!

21/1: Boktips

Så där ja. Nu har vi ätit här. Jättegott! Brukar i stort sett jämt ta biff med purjo, men idag slog jag på stort och valde biff med grönsaker =) De ni!



Har varit och är inne i en läsperiod nu. Är skönt att försvinna in i en bra bok. Vissa brukar säga att nä, läsning är tråkigt. Men jag tror bara det beror på att man inte lyckats hitta just den sortens böcker som fängslar en. Själv gillar jag självupplevda böcker mest. Och sen gärna lite spännande böcker.
Här är tips på några som jag tycker är bra:



Tusen strålande solar av Khaled Hosseini.
Handlar om en tjej som är femton år. Hon tvingas resa till Kubal och gifta sej med en trettio år äldre man. Väl där blir det misshandel, hon är ju kvinna... och man får följa hennes liv genom alla svårigheter.



Eldens hemlighet av Henning Mankell.
Den här boken handlar om systrar som lever fattigt med sin familj. Bomber faller och deras allt försvinner. De söker sej till annan by genom lång vandring med sin mor. Det finns minor gömda i marken och en dag råkar en av flickorna trampa på en när de leker..



Kriget är slut av Morgan Alling.
Den här boken är den senaste jag läst och å vilket bra bok säger jag bara. Han har upplevt så mycket jobbiga saker den här mannen under sin uppväxt. Så mycke svek från vuxna. Skitjobbigt. Flera gånger när jag läste den så måste jag titta på bilden på framsidan och riktigt känna in Morgan. Jag tittade ju på honom när han var med i Let´s dance och han var ju en klar favorit. Hur duktig som helst. Och dansen hade han i sej även när han var liten. Så ja, vill du försvinna in i en bra bok så läs denna!

Nog om boktips nu så här på fredagskvällen. Har kollat tv, skjutsat E till Ånge och nu blir det tv igen här. Så klart =)

Har fixat mina naglar nu oxå, känns väldigt bra de! De hade ju växt ut en hel del plus att min tumnagel hade spruckit och gått av. Så här en före och efter bild.





Blev naturella naglar den här gången. Jag är jättenöjd! Tycker det är fint. Och så mycke enklare när man vill måla dem.

Nu blir det ner igen och kolla vidare på Let´s dance. Frank är ju riktigt duktig ändå =)

Ha en trevlig fredagskväll alla!



21/1: Semla

Härliga fredagen är här! Det är ju nåt speciellt med denna veckodagen, inte sant?!
Tidiga mornar har det varit och igår var det bara stopp. Jag var helt slut så jag somnade i soffan efter middagen. Sov väl nån timme. Sen bara att förflytta trötta kroppen in till sängen för mera sova. Härligt. Det behövde jag. Har inte alls varit lika trött idag. Skönt!

Min käre sambo köpte hem bullar, grädde och mandelmassa så vi kunde göra semlor. Mums va gott det är. Och speciellt när man kan göra dem själv och blanda ut mandelmassan så där så den blir precis lagomt tjock.
Visst ser det mumsigt ut?



Nu ska jag, U och E äta lite "kina-mat" här. Ska bli gott som fredags-middag det.
Och ja, det ska nog bli ett till inlägg senare tror jag =)
Smaklig måltid till oss!

19/1: Gomorron!

Hugaligen, nu är man upp i ottan igen. Och samma fras uttalades mellan mej och lillan: jamen ikväll lägger vi oss tidigt. Ja det är ju så skönt, och vadå det är säkert inget bra på tv så det kommer gå bra.

Ja vi får väl se ikväll då =) Håll tummarna för oss!

Apropå tumme. Min tumnagel har haft en spricka i sej hur länge som helst och igår när jag gjorde middagen så lyckades jag slå av nageln när jag drog ut en låda. Morr. Längtar väldigt mycket efter min date med nagel-Yvonne imorrn nu.

Nä nu är det bäst att sätta fart här med allting.
Mors da!

18/1: Zumba

Tänk om jag skulle skriva i min blogg varje gång jag tänker på bloggen. Då skulle det bli många inlägg minsann. Men det funkar ju inte så. Går inte att skriva precis när jag vill. Men nån dag ska jag prova =)

I söndags var jag ju iväg på Zumba. Det var hur kul som helst! Verkligen. Jag kände mej lycklig från första stund av klassen. Det var Annelie Nordin som kommit hit för att hålla detta pass med latinska rytmer, härligt! Jag hoppas så att hon kommer tillbaka till Ånge, och ja, hon nämnde det så jag håller mina tummar hårt ;)


Här en bild när Annelie körde ett pass i Söråker.
Bild från tidningen.

Förra veckan satte jag mej ner och försökte komma på massa platser där kidsen kan söka extra jobb/sommarjobb. Och rätt som det var fanns 25 platser på mitt papper. Inte dumt! Så nu har jag hjälpt och peppat E och hennes F så att de idag har varit ute och lämnat sitt intresse. Jag tycker det är viktigt att hjälpa och peppa dem. Det ÄR svårt och känns säkert lite jobbigt i början att gå till företag. Och just därför är det nog skönt att ha lite pepp och stöd hemifrån.
Jag hoppas så att det löser sej för dem, pengar behövs ju som sagt.

I morse var jag så himla trött, och det var E oxå. Kändes nästan som jag var sjuk, så trött var jag. Slutade lite tidigare från jobbet, guld värt, och gick tvärs över gatan, in på Träningshuset och solade. Gud så skönt det var! Så där lagom varmt. Kan inte minnas när jag solade senast. Väldigt länge sen. Men ja, man känner sej lite piggare när man har lite färg.

Och nu ikväll så började Boxningsträning där så jag skjutsade iväg E och F på det. De hade jättekul och det var så där lagomt svårt. Jag kan säga att jag hade nog inte orkat allt de gjorde. Hoppas och tror att de tänker fortsätta. Kan tro att det kommer kännas i deras kroppar imorron efter allt boxande, hoppandes hopprep och massa armhävningar tex. Så viktigt att de gör någonting. Alla mår vi ju så mycke bättre om vi bara tar oss i kragen och hittar på nåt.

Imorgon har jag möten på jobbet. Känns lite tungt nu.. hoppas att det inte blir långtråkigt bara. Risk för att ögonlocken blir tunga då.

Nattinatt på er!

16/1: Snö-varning

Va skönt det är med nya linser i ögonen. Jag har i stort sett alltid använt mina linser alldeles för länge. Man ska ju byta dem efter en månad (om man nu har sånna) men ja jag vet inte, kanske snålar jag, eller så glömmer jag bara bort det. Men nu känns det toppen iaf. Härligt!

Bara jag vaken här, trots att klockan är ett. Ta sover och N med pojkvän sussar oxå. E med pojkvän är hos sin pappa och myser. U jobbar. Jag och katterna hemma alltså. Skön morron blev det. Fick ju sova ut, vilket alltid uppskattas. Sen göra upp lite eld i kaminen, ut och skotta lite och sen en gröt-frukost. Toppen!
Har kommit en del snö inatt och det varnades (alla dessa varningar-hallå, det är vinter) för att det kunde komma två decimeter till. Första snön här kom iaf i oktober. Den 20é. Såg ut så här på morronen då.



Varför varnas det hela tiden tro? Det är som att vi aldrig tidigare haft vinter och att det nu är nåt jättefantastiskt som händer. Jag förstår då inte iaf. Ja visst, det har verkligen vräkt ner på sina håll och ja, trafiken är inte lätt att ha å göra med. Men så ÄR det ju på vintern. Jag tycker bara att det inte är konstigt. Mera naturligt.

Igår kördes Kinect-spelen för fullt oxå. Vi hade jätteskoj. Skrattade så jag nästan kissade på mej där ett tag. Hehe.. Nåt spel där man åker nerför en fors i en gummibåt, vi körde två och två, vilket vi inte testat tidigare. Ja skoj var det minsann.

Idag blir det en sväng till Träningshuset för att köra Zumba-pass. Är lite osäker på tiden bara. Har 16.30 och 17.30 att välja på. Kul ska det bli iaf, men jag antar att jag kommer känna mej totalt slut ungefär i mitten av passet. Har ju ingen kondition..suck.

Jag ska nu koka mej lite kaffe och mysa ner mej med en bok en stund.

Tjing på er!

14/1: Tjuvar och lassagne

Men det är väl för jäk...t. E har blivit av med pengarskolan. Nån har tagit pengarna, från hennes plånbok, ur hennes jacka, medans hon är med läraren och fixar film. Klasskompisar finns i klassrummt. Ingen ser nåt. Nån lånar hennes jacka, utan att fråga, vet inget. Är inte detta väldigt konstigt?

Sen har vissa mage att tycka att det inte ska polisanmälas. Hur kan man tycka att man INTE ska det??
Självklart ska detta anmälas. Det är inte klokt när vissa är så klåfingriga. Fy fasen, himla tjuvar. Hur skulle de känna sej om de själv blev bestulna? Alla borde väl tycka att det är bra om det anmäls, eller?

Blir galen på sånt folk. Och det skapar sån misstro mot allt och alla. Inge kul. Jag hoppas verkligen att detta reds ut. Kanske till och med att "någon" får riktigt dåligt samvete och lämnar igen pengarna på nåt sätt. Det är inte deras pengar, utan min dotters.

Skolan vet om detta nu iaf. Detta hände igår och E var inte på skolan idag så vi får väl se vad som händer på måndag. Ingen glad dotter iaf.

Nog om detta.

Fredag är det, härligt! Jag hade en bra dag på jobbet. Fick undan massor igen på. Och, hör och häpna, jag kom hem tidigare. Gick hem strax efter 15 faktiskt. Skönt! Iväg och handla lite och sen hem. Trevlig känsla. 
U hade plockat bort julen här, snyft... Men det måste väl ske nu. Jag måste väl ge med mej =) 
Så nu för en stund sen fick jag faktiskt en liten "vår-känsla" och funderade på om mina gröna gardiner skulle få upp i köket igen. Men... inte idag. 

Lagade en mumsig middag. Det var lassagne med kyckling och bacon. Jättegott! Fick receptet av en kollega på jobbet. Tack för det! =) Kommer absolut göra den igen. Men tänker då krydda den lite mera.

 

Så nu sitte E, U och jag mätta och belåtna i soffan och Let´s dance har just börjat. Känns bra de, älskar ju detta program. 

Hoppas ni har en trevlig kväll! 
Kram på er!  

13/1: Bäst att hålla sej till en

Kul att så många tittar in på min blogg! =) Tack för att ni gör det!
Blev en tidig morron igen, och denna var värst på hela veckan. Fick verkligen släpa mej ur sängen. Men väl på jobbet så gick det bra ändå. Har varit lite lugnare nu, lugnet före stormen antar jag. Fakturor kommer nog ut till er kunder på måndag.. Sagt det förut, och säger det igen: kolla upp så ni har avtal på elen.

När det är så här lugna dagar så hinner man med en hel del, vilket känns jätteskönt. Man får så mycke som ligger, lappar till höger och vänster som man knappt har hunnit titta på. Men sånt är undanjobbat nu. Tänker ta och pallra mej hem tidigare imorrn och njuta av att det är fredag.

Visst går tiden fort? Veckorna bara springer fram. Men haha.. hörde en galen historia på radion igår morse. Det var Sofia Wistam som berättade om ett par hon kände. Ska försöka återge det så bra det bara går.

En kvinna och en man. Kvinnan har en älskare. Av älskaren får hon en dag en vacker pälskappa. Hon blev ju glad men kan ju inte ta med den hem precis. Hon funderar och kommer snart på den briljanta idén att lämna in kappan på nåt förvaringsställe för kläder. Hon får då ett kvitto som hon ska lämna till sin man, och säga att hon har hittat det. 

Så det går ett tag och sen ber hon mannen hämta ut vad det nu kan vara på kvittot som hon "hittat" på gatan. Han tar lappen och tänker hämta ut den. 
När han sen kommer hem så frågar kvinnan vad det var? Och mannen tar upp en liten pälskrage ur en påse.
-Den här säger mannen, och ger till sin kvinna. 

Kvinnan kan naturligtvis inte påpeka nåt utan funderar bara HUR det kunnat blivit så här. Hon ville ju ha sin fina päls. Vart är den?

Dagar senare ska de på middag med mannens jobb. Väl sittandes där så kommer mannens sekreterare in. Med kvinnans päls på sej.................................................................................................................................!

Fatta va galet?! Att det kan bli så här, vilken soppa! Och ja, hur skulle de komma ur detta tro? Jag undrar om det är utrett eller om det fortfarande "byts prylar" mellan paren...

U och jag har ätit middag nu och E är på väg hem från skolan. Bara vi hemma. Igår satt jag och surrade om sommarjobb med E och F. Jag önskar så att de får tag på nåt. Har suttit och skrivit upp en lista på alla företag ställen jag kan komma på där de kan slänga in en ansökan. Vill ju att de ska tjäna pengar så det kan ha skoj. Har ni tips på nåt ställe så säg gärna till!  

Ska ta en kopp kaffe nu här och en chokladboll. Sen blir det en stunds dansträning!  =)



Tjing!

11/1: Internetkrångel

Kan tro att det retar mej... när min dator krånglar. Morr.....och skrot!
Har tagit tjugo minuter för att internet-hel....ts-trådlösa-lilla-jä..a-skit ville funka. Suck.. blir så less.
Men nu är den igång, hoppas det håller i sej ett tag iaf.. Litar inte på den. 

Jag har en liten trådlös Telenor-blupp. Minns inte varför det blev det. U har en från Telia. Igår fick jag använda den istället för min. Och nu när jag skulle prova hans så funkade inte den heller på min dator. Varför??? Så efter mycke om och men så har jag min Telenor nu. 

Kommer bara upp massa: sätt i simkortet, eller: hittar inte modem... Galen blir man. 
Nån som har nåt tips kanske? 

Hörde på radion idag att en man som var 81år, bodde i Jämtland, Bräcke (next-gårds) hade gjort sin första tatuering! Det är väl häftigt! Det är aldrig för sent minsann. Han hade tydligen gjort en bild på sin fru. Jag tyckte det var så gulligt. Kanske hade han funderat på detta länge i sitt liv.. Och visst är det så, man ska aldrig säga att nåt är "för sent". =) 

Hörde oxå nåt man inte blir så glad över, nämligen att det är hela 15 veckor innan det blir påskledigt. Huga.. låter länge det. Sen tror jag att jag har missat 11 timmar av min arbetstidsförkortning oxå på jobbet. Riktigt surt om det verkligen är så. Jag som hade tänkt ta ut dessa timmar innan jul å nyår, så blev jag sjuk. (ja jag vet, jag borde inte ha sparat dem så länge..) Ja ja.. va ä väl en bal... liksom. Skrot.

Vet ni vad jag inte kan vara utan? Jo nån form av läppomoj. Läppglans, läppsyl. (och det har jag ju visat er i tidigare inlägg oxå) Och om jag endast behöver "hjälp" till läpparna så är detta min favorit, från apoteket. Nueva.

 

Den är jättebra tycker jag. Men de måste ha gjort om den på nåt sätt, för nu luktar den inte så trevligt längre. Undrar just varför de har ändrat den.. Men lika bra är den iaf.  

Har hunnit träna lite mer än en timme oxå, dansat. Kul kul! Och på söndag blir det att pallra sej till Träningshuset för att köra nåt Zumba-liknande pass. Längtar!!

Å .. jag fick höra nåt mysigt idag oxå, en väninna ska få barn! Sååå roligt! Och mysigt! Och kul! =)

Längtar lite efter sommar (läs:mycket) så här kommer en somrig bild:



Ser väl gott ut, lite smultron. Mums!
Sussa sött!

10/1: Bakat

Mums va gott det är med gofika. Som dumlegrottor och chokladbollar.
E och jag har bakat idag. Så trevligt så. Jag beundrar henne som bara snor ihop nåt så där när hon får en stund över. Medans jag "måste" planera lite för att komma igång på nåt sätt. Dumt men sant. Men jag kanske lär mej jag med =)
Gott blev det iaf och så här ser det ut:







I lördags var vi ju till laserhallen i Birsta, Nöjeshallen. Kan varmt rekommendera att ni far dit. Himla roligt! Vi var sex personer som for och vi delade upp och killar mot tjejer. =) På med västarna och när man hör go-go-go! så är man verkligen på g. Sprang som tokar där inne och gud va varm man blir. Kryper ju runt överallt och smyger och har sej. Jättekul helt enkelt. Vi spelade 2 * 20 minuter och det var precis lagomt länge. E kille är verkligen hur duktig som helst på detta. Han är överallt och lyckas träffa oss hur vi än försöker gömma oss. =)

Vi passade på att testa den mekaniska tjuren oxå. =) Hahaha... säger jag bara. Jag hade aldrig testat den förut så jag var pirrig innan. Blev så där galet fnittrig, inte klokt. I huvudet såg jag Madonna i en video där hon fixar detta galant. Jag kan säga att det inte såg likadant ut för mej. 

Oj oj oj... E filmade mej, och jag är lur om jag ska bjuda er på detta...?! Alltså jag fick ett sånt där hysteriskt galet fnitteranfall/skratt/skrikanfall. Heeelt galet. Jag försökte skärpa mej, jag lovar. Men det gick som inte. Huga.. Längtar tills vi far ner igen så ska jag fixa det där jag med. Utan att skrika och ramla av direkt. 
På min sämsta tur så föll jag av efter tre sekunder... ja då förstår ni nivån ungefär. Galet! Men kul!

Kändes i hela kroppen igår att vi hade haft skoj! Och jag, E och Ta hade blåmärken på armarna som vi inte kunde förstå hur de kommit till. Men det måste nog ha varit västarna i laserhallen som orsakat dem. Känns lite ömt. 



Efteråt for vi och åt gott på Bite line, tacos! Mums va gott det var. Men tyvärr åt jag lite väl mycke så jag kände mej bara helt proppad efteråt. Himla trevlig dag hur som helst. Hoppas vi gör om det snart igen! 

Jag är så nyfiken nu för efter att lillan blivit sej själv, alltså blond igen, så ville Ta oxå prova det. Var ju typ hundra år sen hon var ljushårig. Så idag fick hon tid hos bästa Petra på Perssons i stan. Tog bra länge så hon är kvar hos en kompis tills imorrn. Ska bli spännande att se hur det blev.

Blev en tidig morron i morse, eftersom jag skjutsade lillan till bussen. Lika imorrn. Så nu blir det nattinatt här. 
Sussa sött!

  




7/1: Let´s dance

Wow.. tredje inlägget under samma dygn! Inte hänt förut. Men nån gång ska va den första, som det heter.

Har kollat på Let´s dance nu. Såg du oxå det? Vad tyckte du? Fick du nån favorit kanske?
Jag fastnade för Alexander, Andreas och Figge! Tyckte ändå att de flesta hade problem där på dansgolvet. Och de jag gillade minst var Alexandra och Hannah och ... näedå. Jag ska inte vara sån. =)

Figge kände jag inte alls igen. Inte vissa andra heller. Men himlars va duktig han var. Dansade ändå ut till fingertopparna. Ska bli kul att se framöver.


Bilden är tagen från Google.

Snygga bilder på dem alla!

Nu har jag fixat lite gofika här till mej själv. De andra U, Ti och Ta sitter och kollar på tv. "Liftarens guide till galaxen"..... NÄE den tänker jag inte kolla på. Hade jag valt så hade det blivit "Snuten i Hollywood" nu, himla mycke bättre. Så då blev det te, rabarbergrädde=mums, och tunnbrödsmackor med skinka på. Gott!  

Tänker kolla runt lite på mina favvobloggar en stund och sen lägga mej i sängen och ta datan med mej. Ska kolla på nån film tror jag. (så jag kan somna på rätt plats) ;)



Nattinatt på er!

7/1: Dance central

Dagen började så bra! Riktigt skönt med ett dansträningspass på nästan 1,5 timme! Härligt! Nu har jag surrat om detta spel länge och jag tänkte att jag skulle visa er vilket det är. Så här kommer bilden:



Japp, där är det! Skitkul!
Efter att ha dansat, duschat och ätit så kom en sån där bläk känsla över mej. Väldigt trist.
Men jag hoppas och tror att det känns bättre när jag snart tittar på Let´s dance i tv-soffan nere snart.

Och imorron är en annan dag, som nog blir skoj. Funderar nämligen på laserhallen =)

Nu blir det kaffe här, må bäst hörrni! 
(och håll en tumme eller två att jag vinner en jättefin kandelaber! ) 

7/1: Nytvättad

Klockan hann precis över tolvslaget nu. Trodde jag skulle lägga in ett inlägg per den 6é, men hanns inte med.
Haft lite problem med datorn min. Gillas icke! Skulle fixa nytt virusskydd vilket tog for ever kändes det som. Sen när det var klart och allt verkade ok så bara blev skärmen svart. Jamen jippi.... Skulle då stänga ner datan, men det funkade inte. Den bara stod och lät. Morr..

Jag blir så himla rädd när sånt här händer. Tänker genast på alla mina bilder jag har. Och nä, jag har inte lagt dem på nåt annat minne ännu, tyvärr. Skulle bli väääldigt ledsen om det hände nåt så de försvann. Huga..

Tillslut så funkade det iaf. Och nu är allt som det ska. Hoppas jag! =)

Hur länge tycker ni att julen varar? Jag kan som inte förstå alla som genast efter julen ska bort med allting. Det är ju så mysigt med ljusstakar i fönstren. Skenet av granen. Jag vill inte ta undan allt än. Nix här ska mysas ett tag till iaf. =)

Och haha.. läste så roligt inlägg av Pernilla Wahlgren ang julgranar. Kolla in där så får ni se!

Min kära dotter har blivit sej själv igen oxå. Blond! Så himla snyggt blev det! Jag håller mina tummar hårt nu för att hennes hår ska få vara så här. Kolla in snyggingen här: http://eeamh.webblogg.se

Idag har vi hunnit med en hel del här tycker jag. Tog en skön sovmorron (efter att först ha somnat i soffan!!!! och fått kliva upp, frusen, ensam mitt i natten och vandrat in till sängen) och sen till frukost ville U och jag ha risgrynsgröt. In i micron, på med kanel och socker och sen... var är mjölken? Fanns ingen. Nedrans. Tur är väl att man har snälla grannar som genast fixade en jättefin liten tillbringare fylld med mjölk så vi kunde avnjuta vår gröt-frukost. Tack snälla K! (du får den tillbaka imorrn igen)

Mätt i magen så gick vi ut i friska härliga luften, endast -3grader!!! Underbart ju efter lång period med kyla. Vi skottade undan massa snö som kommit. Vi har haft sån himla tur just här. Inte alls haft mycket snö. Man har ju hört om vissa som fått skotta flera gånger om dagen.

Sen blev det lite dansträning här. Kul! Och svettigt! Jag vet att jag tjatar om detta spel, men det ÄR verkligen så roligt. Och speciellt dansskivan då tycker jag så klart. =) Och vet ni vad, på fredag, imorrn börjar Let´s dance igen!!!!! Har längtar efter det och det kommer följas slaviskt! Tänk att vara med där, få träna med de bästa, och lära sej så mycket olika danser. Ja ja, va är väl en bal på slottet?!

Efter dansen så skulle vi skjutsa upp E och Ta till Ånge och vi for och tvättade min bil. Äntligen! Den var hur smutsig som helst. Inge kul att man inte tvättar den oftare. Men så har det blivit bara. Men nu är det gjort och den blev så fin! Min lilla pärla!



Hoppas bara den inte fryser ihop helt nu så jag inte kommer in i den imorrn ;)

U och Ti hade en fajt på Kinect-spelet förut oxå, ett bilspel. Det var verkligen roande att sitta i soffan och se dem "köra" =9 (hm.. borde snart få betalt för all reklam jag gör för detta spelet!)



Visst är levande ljus vackert?! Stämningsfullt tycker jag.



Gäsp.. ska nog gå och knyta mej snart här. Känns så. John Blund kallar på mej. =)



Nattinatt på er, och jag hoppas ni har det gott så här under ledigheten!

4/1:Solförmörkelse

-FÖR JAG VILL LEVA LA DOLCE VITA...OHOOO...

Det är vad jag hör nerifrån nu. Ta och kompis M sjunger Sing star för fulla muggar. Roligt att höra dem, de bara tokar sej just nu. =) Innan körde vi dansträning med Kinect. Och ja, lika dålig kondis som tidigare..hehe..!

Högg till i ryggen oxå förut, så där läskigt som det gjorde på showen en gång. Svinont när jag andas och det känns som att jag måste skynda mej att sträcka ut mej. Krångligt är det. Satt med lite värme på ryggen för en stund sedan. Känns lite bättre. Vet aldrig om man ska ha värme eller kyla heller.. nån som vet?

Haft en krångeldag på jobbet oxå. Fullt upp och typ allt jag gjorde blev fel. Skrev ut avtal tex, och fel namn kom ut på pappret. Inge vidare. Men hoppas det går lättare imorrn. Och då ska jag komma därifrån tidigare. Håll en tumme för mej att det går! =)
Igår på jobbet var det oxå lite jobbigt, men av helt andra orsaker. Handlar om att någon gjort någon ledsen, och någon mår dåligt för det. Någon vill rätta till detta, och någon gjorde det. Och det är jag väldigt glad för. Jag tycker man ska reda ut saker direkt, och sen är de ur världen liksom. Lättare så än att bara gå om kring och älta saker. Och även om det är jäkligt jobbigt att ta tag i, så känns det så mycket bättre efteråt.

Nu ska jag strax fara till Ånge och hämta lillan. Hon ska till stan imorrn och fixa lite. Spännande! Skulle gärna följa med men det får bli en annan gång.

Solförmörkelse idag oxå. Himla synd man inte såg det. Det är ju häftigt ändå.
Här en bild från google:



Väldigt vackert tycker jag. Önskar jag hade tagit bilden själv. Men så är icke fallet.

nu måste jag fara här, annars efterlyser hon mej. =)



Men hej så länge då!


2/1: Bloggar

Ännu en dag med bara slappande och härlig ledighet. Va skönt det är. Inga måsten. Har tillbringat en mycket bättre morron än i går... ni som läst vet ju. =)
Och haft tankar på att fara ner till Birsta City i Sundsvall för att kolla på Idol-vinnaren Jay och tvåan Minnah som spelar där just nu. Men U hade ingen större lust att trängas med massa folk så jag blev hemma jag med.




Bilder från Google.

Snygga bilder på dem båda tycker jag. Är säkert jättemycke folk där för att se dem. Kul tycker jag att de far ut på små miniturneér för att visa upp sej. (och jag önskar fortfarande att Jay, Takida-Robban och Corroded-Jens ska sjunga nåt tillsammans!)

Igår kväll var det fullt upp här nere med Kinect-spelande minsann. Kära grannen K med barn kom över och hade skoj. Och ja de kunde bara instämma i att spelet är jättekul och man blir toktrött och svettig. (eller så är det bara så att vi alla har för dålig kondition) hehe.. Ligger säkert mycke i det oxå så klart, och då är du ännu bättre att hålla på. Kan ju bara bli bättre! =) De lyckades låsa upp fler nivåer oxå så vi kom vidare till svårare banor med mera att akta sej för ;) Kul kul!

Har nu suttit och läst lite bloggar. Himla kul att titta in i andras liv sådär. Här tips på några jag gillar:

*http://pernillawahlgren.se/bloggar/pernillas-blogg

*http://blogg.veckorevyn.com/saramontazami/

*http://landhagen.blogg.se/happydays/

Ja det finns många bra. Roligt tidsfördriv! 
Imorrn är det jobb igen så jag tänker nu fortsätta njuta av min ledighet här och ska väl fundera på middag snart. Sugen på nåt smaskigt, men vet inte riktigt vad.. Hm.. tips någon kanske?! 

Tjing!

 

1/1 2011: Gott Nytt År!

Nu fick man skriva 2011 oxå. Blir en omställning.
Tänk att det är så många år sen det var millenium. Inte klokt va åren går. Känns inte som det var så länge sen tycker jag.

Jag hoppas ni alla hade en trevlig kväll och att ni firade för fullt med bubbel och fyrverkerier. Det gjorde vi! Eftersom vi varit sjuka både U och jag så hade vi inte gjort några större planer för kvällen. Men hur som så åt vi en god middag med E och F här hemma som vi hjälptes åt att fixa till. Mums va gott det var! Och jag är så glad att de ville äta med oss. Fick ju fira lite tillsammans iaf. Sen skjutsade jag dem till kompisar. De andra tre kidsen var på varsitt håll och firade. Jag hoppas de hade en trevlig kväll, utan tok. Sen fortsatte kvällen med våra trevliga grannar. Det var en perfekt kväll. Så där lagom på alla sätt och vis. Surrade, myste och drack gott. Skålade in det nya året med fyrverkerier så klart. Trevligt!  





När jag vaknade i morse så hördes ett konstigt ljud. Jag hann fundera på om det var fläkten till vår kamin så fått nåt spel, men sen så bara nä.. det är VATTEN jag hör. Rusade upp och möter våra tre katter som stirrar konstigt på mej sen bort mot toaletten här nere. Och jag står då i kallt vatten.. Tillbaka till U och ropar att nåt har hänt.. Han verklien flyger upp och sladdar tjusigt så jag blev livrädd han skulle slå ihjäl sej. Men allt gick bra. =)

Stängde av vattnet och konstaterade att en slang under vattenkranen i handfatet gått sönder. HUR händer sånt, bara så där? Morr... Fick torka vatten en evighet kändes det som. Det var mycke kan jag säga och många vändor med handdukar blev det. Sen tanken på om vi inte varit hemma........ Känns rätt bra att man var det.

Ja en sån morron och start på det nya året hade vi. =) Hur ska detta sluta?!
Jag har nu tagit det lugnt bara. Eldat för att det ska torka upp riktigt överallt nere. Kollat lite på tv. U jobbar och kommer hem i kväll. Tänkte träffa vänner som är hemma här över julen, men deras lillkille var magsjuk igen. Va sjutton är det för elak bacill som inte vill ge upp tro. Jag blev ju oxå dålig. Tack o lov så blev jag inte så dålig som jag brukar vara utan det var på nivå ok. Så många som man hört varit sjuka. Min förkylning vill inte heller släppa taget riktigt. Men jag slipper nässpray iaf så det är framsteg!

Lite senare i dag ska det bli Kinect spelande här med grannarna. Ska bli skoj de! Hoppas de tycker det är roligt!
Nu tänker jag plocka undan lite och äta nåt, sen sätta igång spelet.





Kramisar till er alla och God fortsättning på det nya året! 2011

RSS 2.0