31/1-16: sista

Sista minuterna av årets januari. 
 
En skön dag, och nu borde väl jag sovit redan men icke. Ligger i sängen iaf och Humlan har intagit sin sovplats oxå. 
 
Vi hörs imorrn hörrni! 
 
 
Nattinattkram! 

30/1-16: terass

Shit vad det blåste igår kväll.
 
Vi tyckte det var lugnt på jobbet på förmiddagen.. Men det fick vi igen på eftermiddagen. Massor av jobb, bara så där. Men, helgen var ju nära 😉
 
Jag var skittrött rent ut sagt när jag väl kom hem. Slänga sej ner i soffan och bara somna kändes som ett bra val. Men.. 
 
Pratade sen med Elisabeth och så bestämde vi oss för att ta tag i oss själva och hitta på nåt. Tur de! 
Det blev en middag på Lagon Thai. Kycklingsoppa, fyra små rätter och friterad banan med glass till efterrätt. Maten var okej, inte mer än så faktiskt. 
 
Men himla skoj blev det! Skrattade så sminket släppte 😃😃 och det gjorde tiden oxå 😉 
 
 
 
 
 
Och - här fixar man sirapen själv! 
 
 
 Ska man behöva göra det? 
Mycket skratt som sagt.. 😉
Av.. en hemlig Arne med knappar.. hahaha..! 
 
 
 
Sen blåste vi vidare till mer skojsigheter. 
Och just blåste.. var ordet. Plus svinhalt..på klackar.
 
 
Tur vi hade varann att hålla oss i iaf.
 
 
Det var invigning på byns nya sportbar kvällen till ära. Och det var väl inte sporten som drog, om vi säger så. Det var himla trevligt iaf! Trubadur, disco och bar på samma gång, härliga människor till det så ja, tipp topp betyg från oss två! 👍 Kikade på hård kamp vid biljardbordet oxå. 😃
 
 
 
 
 
 
Japp, vi hade en riktigt bra kväll och hit kan man gå fler gånger, absolut!  
 
Skönt att komma hem sen oxå..
 
 
En himla trevlig fredagskväll helt enkelt! 
La huvudet på kudden klockan tre och japp, bättre detta än somna i soffan. 
 
 
 
Kramisar på er alla fina! 

29/1-16: dags

Men nu är det fredag hörrni! 
 
Den där känslan av - hinna göra något skoj, hinna sova ut, hinna fixa lite hemma, hinna träffa folk, hinna... 
Och vipps är helgen över. 
 
Usch nu lät det ju väldigt negativt. Jag är så klart jätteglad över helgen. Ska bli skönt!  😃
 
Men du..den här utstyrseln kan jag lägga undan nu va?
 
 
 
Men.. hon kan ju inte stå där alldeles naken 😨 
 
 
Nix.. då fryser hon ju 😉 
 
Fick bli denna paljettklänning nu ett tag.
Vad tycks?
 
 
 
Och i sin helhet.
 
 
Den har ni kanske sett på mej i showen oxå.
Liite snyggare på mej va?! 😉
 
Vi hörs! 😃

28/1-16: Throwbackday nr 2, sommar

Ett till!
 
Det är härligt med sommar, eller hur?!
Detta är från 2011.
 
 

27/7: Lidköping

Hejsan i sommarkvällen! Visst är det härligt att vara ledig när vädret är så skönt?! Det tycker vi! Har påtat på hela dan här på gården. U har grävt massor så nu är det "bara" lite jord som ska tas bort innan gruset ska på. Svetten lackade när han höll på vill jag lova. Jättevarmt. Jag har tagit en vända med massa ogräs och klippt massa höggräs och tistlar för att komma fram till vår tunna. Den är full nu så det ska bli eldning där nån kväll nu. Kanske jag kan fota min lilla idé då? :) 

Igår när vi hade en "mellandag" så var vi även hundvakt till mamma och pappas fina vovve Cirro. Vi for upp till honom vid tolvtiden och tog med honom ut i skogen. Vi skulle kolla runt hur det såg ut ang skador av kusar och se om nåt måste avverkas. Cirro var jätteglad som fick springa runt där i skogen med oss. Tror nog han blev rejält slut där när vi kom tillbaka till bilen igen. Men skönt som sagt för honom att få springa lös med oss. Mysigt att ha med honom. Han drog och slet i nedfallna träd och skuttade glatt omkring oss båda. Som tur var så ville han inte springa iväg ifrån oss utan höll sej nära oss hela tiden.
Han är så fin den jycken!
 

 
När vi hade varit i skogen så for vi upp mot Gällö, Rissna, för att köpa lecablock från någon man där. Han sålde typ allt. Eller som han sa, det fanns tre saker han inte sålde, sin pistol, sin häst och sin käring, i nämnd ordning. Hehe.. en riktig filur. Vi hade turen att få ett riktigt bra pris oxå, och många. Perfekt! Sen idag så ringde U ang grus, och vipps så hade vi ett lass här på gården. Snabba ryck. :)

Ända sen vi kom hem från semestertrippen oxå så har vi haft turen att ha kidsen här på middag. Himla trevligt att få umgås lite med dem. Länge sen nu. Har käkat, surrat och spelat spel. Mysigt tycker vi! Ikväll blev det frågesport här och ja, inte kan man så speciellt mycket heller. Men kul är det iaf :)

Lite bilder ifrån Lidköping kommer nu. Vi for ju till en barndomskamrat till mej, Robin. Jag är så glad att vi håller kontakten med varandra och att vi har hälsat på varandra nu några somrar i rad. Känns bra de!  Han och sambon Helena har ju trillingar vilket är lite speciellt minst sagt. :) Och det är så härligt att se dem tillsammans med sin storasyster. Jättehärliga barn! Det tog nån liten minut där när vi kom fram, för dem att riktigt våga busa runt med oss, men sen var det full fart. Så mysigt! 

Och vackert väder hade vi oxå. Vi har verkligen haft tur. Det har regnat och varit mulet när vi rest och sen har det blivit fint när vi kommit på plats. Toppen! Vi var runt lite i Lidköping och kikade, käkade gott och bara myste. Och vi ser fram emot nästa gång vi kommer dit, då vi tänker försöka kunna gå ut med bara Robin och Helena, för en vuxenafton ute. Vi får väl se när det kan bli av.

Sen passade vi så klart på att mysa på deras jätteveranda. Den är verkligen jätte! Så himla fint bygge han har gjort alltså. Och så perfekt. Jag kan så se alla tillfället då det är toppen med detta extrarum när man har fyra barn i huset. Vi hade ju oxå det, och de vill ju gärna busa rejält ;) Bra att ha gott om plats när de får massa spring i benen. ;)

Här är hela högen! Och jag har ju just lärt mej vem som är vem som sagt. Hoppas bara jag fixar det nästa gång vi ses. :) 
Här är U med Sonja, storasyster Cornelia och Klara, och sen Elsa längst fram mot kameran....    

Vattenkrig passade de på att ha, så klart, i fina vädret. Det hör ju sommaren till det.
Och jag tror nog detta är Sonja som är i farten.

Här springer Cornelia i full fart, men annars var det nog mest småtjejerna som fick springa ifrån henne och vattnet ;)
Här hade Robin turen att få sej lite massage, på ett gulligt sätt.
Och Helena njuter i solen!
Och det gjorde vi med minsann!
Här är Klara, Elsa och Cornelia i skapartagen. Vi fick oxå en jättefin teckning av dem plus en liten söt pärlbricka. Gulligt av dem! Längtar till vi ses allihopa igen! Alltid lika trevligt!
Nu är kidsen tillbaka i Ånge, lillan sussar och U har lagt sej. Bara jag och katterna uppe alltså. Men jag sitter här och kämpar nu mot tröttheten så jag väljer nog sängen jag med. Skönt de!
Nattinatt på er!
 

28/1-16: Throwbackday drömma går ju..

Visst är det väl härligt med drömmar?!
 
Ja, alla kanske inte är av det mysigaste slaget direkt, men denna var toppen. ;-)
Drömdes för 2 år sedan.
 
 
 

3/1-14: dröm

Drömde ni nåt bra inatt då? Det gjorde jag! Och som oftast så kommer jag ihåg vad jag drömmer om. Trevligt..ibland.
 
Det var i morse som drömmen kom till mej och den handlade om dans :) Otippat va?! Jag var nånstans där det var sommar o varmt iaf. Vid en pool. Det hade varit gratulation till en tjej som vunnit någon tävling på tv. En annan tjej stod bredvid mej och var väldigt sur över detta..och hon skulle lämna över priset oxå så ja hon hade det inte lätt :)
 
Sen fick vinnaren priset och hoppade direkt i poolen med ett glädjeskutt. Sen var vi plötsligt inte vid tävligen längre..ni vet ju drömmar. Ena stunden där och i nästa nån helt annanstans. Men hur som så spelades härlig salsamusik ur högtalarna och folk dansade runt omkring mej. Jag hade en lång röd klänning på mej och ååhh.. va jag vill hitta mej just en sån till sommaren.
 
Rätt som det var så kände jag två händer runt mina höfter, och en liten förning i en lugn salsa... Så härligt!
Stod bara kvar och följde med i dansens takter. Vred sedan lite på mitt huvud för att få en liten chock. Där bakom mej stod nämligen Robbie Williams i egen hög person. Häftigt va?! Ni förstår att jag gillade drömmen :)
 
 
 
Det var inget jag egenligen brydde mej om just där och då ( konstiga drömmar som sagt, vore det verklighet hade jag väl svimmat eller nåt..) utan jag bara lät mej svepas med i den lugna salsan, vilken var helt magisk. Och ingen annan heller brydde sej om att just han var där.
Nästa känsla jag har är att han fortfarande står bakom mej och håller mina händer lite ut åt sidorna och för mej genom endast små rörelser med händerna....
 
 
 
Å..jag vill somna nu och fortsätta min mysiga dröm...zzz....
 
Tack för dansen snyggingen Robbie! ;) Du med utstrålningen till max!
 
 
:)
Trevlig dag på er! Fredag å allt, härligt!
 

27/1-16: liten

Ligger i sängen. 
 
Tidigaste kvällen på väldigt länge nu. Jättetrött. 
Hem efter jobbet och sen for vi till Em o Je. Jag lekte lite frisör där och sen var all min uppmärksamhet på Lilly. Hon är ju så söt så jag smälter. 
 
Hon hade varit lite kinkig men det var bortblåst nu. Lillfisan.. hon blev lite trött efter maten och då fick hon somna i min famn när jag gick runt med henne.  Så himla mysigt!! Minnen minsann 💕
 
 
Jag sjöng lite för henne och att då se henne lyssna och ögonen bli tyngre o tyngre, de e lycka de! 
 
 
 
Jag satte mej på köksstolen sen och bara njöt av att titta på henne. Alla små ögonfransar, små veck på fingrarna, lilla munnen när hon tuttade på nappen. Hur hon andades och rörde på sej lite ibland. 
 
 
Söta lilla prinsessan ❤❤❤ 

26/1-16: Tisdagstanken

Idag handlar det om fördomar. 
 
Jag såg ett program härom kvällen. Det var från USA och det handlade om föräldrar som inte var så nöjda med sina barn, söner, som råkade tycka om killar. Suck.. 
 
Allt känns så avigt. Känns som om programmet vara gjort för 1000 år sedan typ. Men nix, det var nutid minsann. Det fanns olika teoirier om varför deras söner gillade killar, och det var även äldre män som mådde dåligt över deras känslor. 
 
Men jag satt bara och tyckte att deras dåliga känsla skulle kunna försvinna, om de bara fick vara med likasinnade. Vad är problemet liksom? Det handlar om kärlek. Vad skadar det andra? Jag fattar inte.
 
Det fanns läger som de for på, men någon "sektledare" som ansåg sej kunna bota denna homosexualitet. Det var så hemskt. De skulle kramas och spela fotboll och vara grabbiga, utan "andra" känslor. En del var där med sina fäder, andra med någon vän. Kvinnor fick inte var i närheten alls. Inte heller hon som gjorde programmet. 
 
Hon sa sedan en himla träffande mening: man får inte dricka öl här förrän man är 21 år, men att dras med ut i skogen och få höra att allt man känner är fel, hela ens personlighet är fel, så får man göra mot en kille på 17 år. Galet. 
 
De intervjuade några föräldrar som verkligen älskade sina söner, och de önskade dem allt gott. Men.. En pappa pratade om hur han abolut inte skulle klara av att sonen blev bög. Det fanns vara ett att göra, och det var att ge sonen all hjälp som fanns - omvända honom. 
 
Sen visade de två män, homosexuella män som ändå hade gift sej och skaffat barn med en kvinna bara för att "allt med deras andra känslor, var ju fel". Hm.. kvinnorna tyckte allt var ok, deras män hade ju kyrkan att hämta styrkan ifrån... suck igen. 
 
Man undra ju varför och hur föräldrar kan vara så elaka, för det är de ju, när de talar om för barnen att tycker du om någon av ditt egen kön, så är det bara att dra. 
De borde lägga den energin på att tycka illa om sånt som är illa, krig och elände finns det gott om tex. 
Detta handlar ju bara om kärlek. 
 

25/1-16: finally klänning

Trött. 
 
Blev uppe sent igår. Fastnade vid tv när Miami Vice började. Jag trodde ju det var program från den gamla goda tiden men det var ju en nyare version. Men ja, blev fast.  Den var bra tyckte jag. 
 
Tyvärr blev det sent.. igen. Siktar på bättre tid ikväll då 😉 
 
Håller på att ladda ner nyaste programmet av Sh'bam nu. Tar sin tid. Önskar vi hade snabbare nät här. Längtar att kika på nytt material. 
 
 
Men nu är det dags för mej att visa klänningen från Haléns.  Gillade den direkt jag såg den. Enkel och lång ärm, skönt för en fryslort som mej. 
 
 
Snyggt oxå med vinterstövlar till oxå 😉😂
 
Nu kikar vi på Solsidan här. I love it! 

25/1-16: kläder

Ska ju visa er klänningen jag skrev om lite senare under dagen. Men här lite klickbara tips på Zealand!  

TÄVLING (Kollage): Zalando Fashion Week
 
1. Här | 2. Här | 3. Här
 
Sponsrat inlägg

Snyggt tycker jag! 
Hittar du nåt hos dem? 
 
 

25/1-16: idag..

Januari är nästan över hörrni.. det springer på.
 
Och just idag säger jag grattis på 5-månaders dagen till fina barnbarnet Lilly! 💖 
 
 
Lilla söta plutt! 
Tänk va konstigt, för bara några månader sedan så fanns hon på insidan.. och nu är hon här! 😃 
 
Grattis o puss o kram! 

24/1-16: bus

Härliga dagar i fjällen! 
 
Himla tur man har som får umgås med denna härliga familj 😃 Och himla otur att vi bor så långt ifrån varandra. Men man får ju ta tillvara på tillfällen som ges 👍
 
Mitt högra knä har krånglat så tyvärr blev det inte så mycket slalom som resten utav mej önskade. Skrot. Men SÅ himla skoj det är att susa nerför perfekta backar! 
 
Styrketräning bör jag sätta fart med, som vi alla bör, men kolla in här - styrka minsann! 
 
Jomen, testa om ni tror det är lätt som en plätt. 
 
 
 
Basta måste man ju, när man är i fjällen 😉 och kidsen var modiga minsann och sprang ut och gjorde snöänglar utanför. Gissa om det blev fnitter och mycket spring in o ut i bastun 😉
 
 
 
Igår kväll efter lite frågestund med ett roligt spel, så var det dags för mumsig middag på Klövsjö hotell. Och det är så kul att kidsen äter typ allt de med. Lättsamt. 
 
 
 
 
 
Efter en middag som gjorde oss proppmätta..pust.. så blev det soffhäng för oss alla. Tänkte ju göra en avocadoröra med kex men nä, proppmätta som sagt. 
 
Idag lämnade vi Klövsjö och de for oxå hemåt, betydligt längre resa än oss. Tack för helgen och tack fina ni för att vi fick hälsa på! 💛 
 
 
 
Hade en tokglad vovve som mötte oss och tyckte en promenad var det bästa vi kunde göra direkt. Så blev det och lite bus så klart.
Vackert är det! 
 
 
Som en tavla! 
 
Imorrn visar jag klänningen jag köpte! 
 

23/1-16: Klövsjö

Hit kom vi igår kväll. Klövsjö! 
 
Vi hälsar på goda vänner som varit här hela veckan. Bor i en jättefin lägenhet alldeles vid backen. Så himla lättsamt att bara hoppa på skidorna och glida ner till liften. Perfekt! 
 
 
Skål! 😉
 
 
 
Gänget samlat i backen! 
 
 
 
Man har verkligen plats i backarna nu, inte som under sportloven direkt. Skönt! 
 
Blev en lunch på fina Storhogna hotell idag. Gott o trevligt, och strålade ihop med kollega med fru oxå.  
Så fint där inne. Kika här, bar på ena sidan o bad på andra.
 
 
Undrar vilka som har spelat på dessa instrument..
 
 
 
Vi hörs! 👍 
 
 
❄✌❄ 

22/1-16: nice

Ibland har man tur.
 
Igår när jag hade haft mitt sh'bam-pass med massa härliga deltagare, så åkte jag till Em för att hämta hem vovven. Och naturligtvis mysa lite med Lilly 😉
 
Helt slut i kropp o knåpp blir jag då genast bjuden på jättegod soppa o macka. Snacka om lyx! Tack snälla för det! 
 
 
 
Och härom dagen pratade jag o en kollega om hur vi längtade efter glass.. och hallon eller ännu hellre hjortronsylt till. Och vipps säger min sambo - tänkte vi skulle ta lite glass o hjortron sen, jag kokade lite sylt. 
 
Vilken grej va?! Fick lov o fråga om de pratat med varandra, vilket de inte hade. 😃 Mums!! 
 
 
 
Har ni hört att självaste ABBA har stått på scenen tillsammans igen? Helt magiskt!  Nu förstår jag ju att många tycker.. jaha.. och vad spelar det för roll då..
 
Men det gör ju det. Vet ni inget om denna dåtida grupps storhet, så sätt igång o googla vettja! De gjorde så mycket musik och de har verkligen satt Sverige på kartan. De flesta har nog hört talas om musikalen Mamma Mia eller hört talas om Benny Andersson kanske. Om inte - googla igen  😉 
 
Så här såg de ut när det begav sej iaf.
 
 
 
 
 
 
 
Det har bönats och betts om en återförening av dem alla men nix pix, blankt nej från dem som grupp. Alla har dock gjort egna saker efter ABBA-tiden. 
 
Men nu, de fyra tillsammans på scenen igen!! Det är stort! De sjöng inte, men ändå! Björn o Benny har satt upp en show på Tyrol i Stockholm och därav denna happening. 
 
 
 
 
 
 
Ni ser ju vart bilderna kommer ifrån och de gamla är googlade.
 
Vill oxå på Tyrol och se detta! Vill vill!!! 
 
Igår var det Kramens dag så jag väljer att ge er alla fina läsare en bamsekram just precis nu!! 😘
 
 
 
Och nu - äntligen, sitter jag i en snygg lägenhet i Klövsjö och myser. Fjällen - here we are 👍👍 
 
 

21/1-16: Throwback day

Här kommer ett inlägg till er från förr.
Detta skrev jag den 30/1 2011. Åren går!
 
 

30/1: Mor&dotter-dag

Jag saknar det mysiga skenet av ljusstakar i fönstren, röda gardiner och sånt... Ja jag vet, det är ljusare nu och man får faktiskt vårkänslor när det är så här underbart väder. Men ändå.


Haft en skön helg tycker jag. Let´s dance i fredags, och ja, jag somnade så jag såg inte när "nallebjörnen" åkte ut. Men jag tyckte INTE det var rätt som fick gå iaf. Icke.
 
I går tog lillan och jag en härlig mor&dotter-dag i Sundsvall. Mysigt! Så skönt att komma iväg så där. Surra, fika och så tjoho.. jag hittade lite kläder till mej själv! Hurra för det! (och som vanligt så såg jag hur mycket myskläder i fina färger som helst som jag ville ta med mej hem, men jag stålsatte mej.
Den här gången.)



Gott med fika, även om jag inte var lika förtjust i Chai latte som lillan. Lite för sött. Men bullen var god, men för stor =)
Ja det blev lite in och ut i provhyttar och det gör ju inget när man hittat nåt man gillar.
Vårkänslor ja. Härligt när temperaturen håller sej kring nollan. Me like!
Och visst passar detta till, rosa naglar och tulpaner!



Tulpaner är vackra tycker jag! Speciellt om man köper två olika färger och sätter ihop till en bukett.

Förut idag fick jag ett "sånt där" ryck igen. Så nu har jag börjat måla taket i sovrummet! Yes! Och det känns i mina armar nu kan jag säga..huga. Men det blir fint så det får kännas. =) Jag själv blev alldeles prickig oxå av all färg. Visst är det trist med detta träfärgare tak då?



 
Enkelt är det ju att rolla "locken". Men att sen pensla där imellan..morr och stön.. Inte lika kul. Får fortsätta imorrn.

Sen skyndade E och jag upp till träningshuset med hopp om en plats på Indoor walking, men nix. Det var fullt. Har skrivit upp oss nu på pass i veckan istället, så blir det av.

Nu blir det snart lite kladdkaka och glass här och Solsidan!! Söndagens höjdpunkt =) (fast jag blir gaalen på Ove)

Må så gott!

21/1-16: kläder

Hittar ni nåt ni gillar här?

Jag fastnade för jackan och hatten. 
 
 
Kollage: Malin Gramer
 
Solglasögon | Hatt | Väska | Jeans | Tröja | Jacka
 
Sponsrat inlägg

In o kika vidare! Allt detta från nelly.com 
Tycker tjejen på bilden har ett väldigt snyggt förnamn oxå- Malin Gramer 😉
 

20/1-16: göllig

Jamen nu är det dags för lite bilder på väldens sötaste lilla prinsessa. 
 
Det är mitt lilla barnbarn jag menar så klart, Lilly! 💖 
Utvecklingen går framåt minsann och det är underbart att få följa henne. 
 
Hennes fina mamma donar ju mycket med mat och har gjort morotspuré till henne,  vilket hon älskar!  
 
Titta här så söt hon blir när hon ätit 😉
Och - ni ser ju söta fingrarna! Cool tjej!! 
 
 
 
Gröt är en annan hit. Och efter en grötportion ser hon ut så här.
 
 
Tjoho va skoj att äta! 😃 
 
Sen måste man ju leka av sej lite oxå 😉 och öva inför det som komma skall. 
 
 
 
Underbara lilla tjej! 💖 
 

19/1-16: Tisdagstanken krönika

Hejsan på er! 
Tisdag är det och den ska upp, tanken min. 
 
Det har blossat upp tycker jag. Det pratas och skrivs om det som det inte gjort sen jag vet inte när. Det är bra att det pratas om det. Det är viktigt. Och det är nödvändligt att vi tar upp detta ämne. Ofta. Med barn och med vuxna. 
 
Det handlar om feminism. Eller kvinnofrågor. Genustänk. Kvinnors rätt att få vara. Att vi är två kön på denna planeten. ( ja, jag vet att många tycker vi är fler..) 
 
Jag tycker det är så himla märkligt egentligen att vi inte kommit längre än vi har ang detta. Jag menar det händer ju saker i hela världen som visst visar på att det går framåt. Men, det tar för lång tid enligt mej. Och på vissa plan känns det som det går bakåt tamej fanken. Trist med sant. 
 
Saker jag tänker på nu, ämnet är ju galet stort, men det gäller sånt som att vi kvinnor ska måsta uppleva nedsättande ord och handlingar från män, bara just för att vi är kvinnor. Detta gäller även flickor o pojkar. Och killar o tjejer. Jag önskar att det inte vore så här, så klart. Men det är ett faktum och det händer hela tiden runt oss.
 
Vi kallar det för "pojkstreck" när killarna är små, vi tycker att "jamen de är ju killar.." när de blir äldre. Sen tycker vi bara att "vissa killar" måste ju hävda sej och "hålla på". Sen kommer vi på något jobb och träffar "honom" som ska trycka ner oss med "lilla gumman-töllet" eller andra sådana meningar.  
 
Det pratas om att vi tjejer ska "hålla på oss" och att killarna måste få "ut och leka av sej". Vadå? Varför säger vi så? Vi har väl lika stor rätt som dem att leka av oss.. eller hur? Och varför ska män kunna få högre lön än en kvinna, när det handlar om samma jobb? Detta är nutid, och totalt galet. 
 
I gårdagens Sundsvalls tidning skrev Lina Norberg Juuso en väldigt bra krönika. Den var verkigen klockren tycker jag. Det var inget "märkvärdigt" utan bara som det är. Tyvärr. 
 
Detta var vad hon skrev:
 

Barn. Pojkar jagar mig, brottar ner mig på golvet och försöker dra av mig tjocktröjan. Minns inte om de lyckades? Minns att de höll för munnen så att jag inte kunde skrika. Det var svårt att få ordentligt med luft. Försökte jag berätta till någon vuxen? Minns inte.

* Tolv år. En kille försöker stoppa in handen innanför min baddräktsgren på badhuset under gymnastiklektionen. Skammen. Mest av allt är jag rädd att han ska berätta högt till andra om vad han gjort och att alla ska skratta. Åt mig.

* Tretton år. En kille håller fast mig och trycker ner mig mot en grusförvaringslåda på skolgården och juckar mot mig. Han är stark. Det är inte jag.

* Fjorton år. En kille åker moped efter mig och skriker H-O-R-A. Jag är fortfarande okysst. Stannar hemma från skolan i en vecka på grund av ångest. Tänker att det handlar om mig.

 * Femton år. En kille håller fast mig och tafsar på mig innanför tröjan. Jag är rädd att han ska berätta till sina kompisar att jag inte har några bröst. Och därför inte någon BH.

* Sexton år. Får höra att jag legat i en säng under en fest och att killar stått i kö för att ligga med mig. Bara det. Bara det. Bara det att - det - inte – var - sant. Alls. Men hur ska jag försvara mig?

* Sjutton år. En kille som är kär i mig kallar mig H-O-R-A. Jag tror att det är för att han vill ha kontroll över mig. Så att jag inte ska gå till någon annan.

* Arton år. En kille förföljer mig efter krogen. Jag minns att någon sagt att en ska hålla sig i centrum, nära folk, nära gatubelysning. För att minimera risken för våldtäkt. Är rädd. Ser en kompis och ropar på henne. Mannen avlägsnar sig.

* Nitton år. På en personalfest stoppar en äldre man händerna innanför kjolen på mig. Fort och utan förvarning. 

* Tjugo. En avlönad politiker klappar mig på rumpan medan jag beställer en öl i baren. 

* Tjugoett år. En företagare klappar mig hårt på rumpan i ett folkvimmel. Hinner inte reagera.

* Tjugotvå år. En musiker går fram till mig på en fest och juckar mot mig samtidigt som han håller fast i mina händer. Han tycker att det är ett kul skämt.

Det är inte allt. Det är stycken. Det finns mera. Jag är trettiosex år. Under alla de åren har jag varit kvinna och därmed sedd som andra klassens människa.  I alla tider har kvinnan setts som underordnad mannen. Därmed ett objekt. Därmed tillåten. 

Raseriet inom mig är verkligt. Sorgen hinner jag inte med, den gör ingen nytta. Kampen för att också kvinnor ska ses som människor. Det är där vi är just nu. Det är där vi alltid har varit.

 

Lina Norberg Juuso

[email protected]

 

 

Vad tycker ni om detta? Jag tycker det är tragiskt att det är så här. Men ja, jag skulle kunna skriva massor om detta, men har skrivit nog för denna gången. Men jag återkommer till det, var så säker :-) 

 

Kram på dej, du kille eller tjej, man eller kvinna! Dags att sova nu för min del! 


18/1-16: yes! 2043!

Men vet ni vad?
Kylan har släppt taget om oss. För nu iaf! Hoppas det håller i sej. Endast -7 grader här nu. Tipp topp!  
 
 
Det går ju att vara ute en lång stund utan att frö kinderna av sej. 
 
Och - vackert! 
 
 
 
 
 
Igår skottade jag mej runt huset här. Och det fliddes av runt och på poolen. Titta så fint med snön o ljusen.
 
 
Mysigt!  
 
Idag var det äntligen dags för mina naglar att bli snygga igen. Som jag har längtat. Jag gjorde ju naglarna för rätt länge sen här nu, men de lossnade direkt faktiskt. Inte alls kul. De ska ju liksom sitta där tills de växer ut på min egen så att säga. 
 
Hur som så hade jag nu fått en tid hos duktiga salong 2043 i Sundsvall. En timme ca tar det och jag är så nöjd idag med. Tipp topp! 
 
 
 
Körde på nude-färg med lite bling idag. 
Alltid lite bling liksom 😃
 
 
 
Tack igen duktiga ni för detta!  
 
 
 
Sen var det dags för middag för oss och det blev Thailand som drog. Mums va gott det var! Middag för två.
 
 
 
 
 
Sen fick jag snusa på mitt lill-hjärta oxå när vi hämtade vovven. Alltså jag bara smälter! 
 
 
Lilla prinsessan!  💖  
 
Fick ett paket med posten idag - ni får se imorrn..kanske 😉 Måste bara komma ihåg att fota. 
 
Trevlig kväll! 

17/1-16: snön

Äntligen!! 
 
Jag är klar! Jag har beställt! Tjoho..! 
Det är verkligen inte bara.. det jag har knåpat ihop. Ett himla tjat om detta nu, men ja.. glad är jag! Känns egentligen som att jag aldrig kan bli riktigt klar. Men, nu bestämde jag med. Det fick räcka med småfix. Klart, helt enkelt :-) 
 
Men oj vad det har snöat idag. Det verkligen "kräk-snöade" som vissa skulle sagt ;-) en rätt lång stund. Mysigt! Och det är bara kall lätt snö som kommit här så det är lätt att få undan den. Vackert blir det oxå överallt! Jo, jag vet, har tjatat om det med. Men har ni sett ute nu? Har ni sett i träden och på staket och sånt? Fullt med snö på allt och helt orört just efter det har snöat. Mysigt tycker jag! 
 
Ska visa er lite bilder från fototrippen med kameran. 
Bus i snön är ju ett måste. 
 
 
 
 
 
Och i solen.
 
 
 
 
Visst ser det härligt ut?!
 
Voffen o sambon var oxå med.
 
 
 
 
 
 
 
Vackert minsann! 
Nu har jag en liten vovve här som pockar på uppmärksamhet. Dags för mat tror jag. 
Längtar väldigt mycket tills imorrn oxå. Häng med så får ni veta varför :-) 

16/1-16: krispigt

Ja nu är det vinter minsann. 
 
Tillbringade fredagskvällen med god mat och dryck framför tv. Marias lag vann ju oxå på Fångarna på fortet 😃 Det är så härliga! 
 
Sen donade jag med andra jobbet, bilder. Och det har fortsatt hela dagen nu. Lite trött på ögat nu faktiskt. Men hann ut på en långpromenad medan solen visade sej iaf. Så härligt! Kameran hängde med så jag visar bilder imorrn. 
 
Min morron! 
 
 
Mysigt minsann med Alfons! 
 
Ja sen har jag suttit och fixat med detta...
Blir en liten tjuvtitt detta 😉
 
 
Snart klar!! 
 
Har konstigt ont i mitt högra knä oxå. Fattar inte vad jag gjort. Ont på insidan om knäskålen. Nåt tips på vad det kan bero på? 
 
Frågade dessa, men de visste inte heller..
 
 
Dans är det på Erikslund nu oxå. Hm.. borde ju vara där..
 
Trevlig kväll på er alla fina! 
 
 
😃
 

15/1-16: äntligen

Tänk att vissa dagar känns bara för mycket. 
Och just därför - extra skönt med fredag! 
 
Det var -28 grader kallt imorse här. Hurra va skoj.. eller inte. Men man ska väl inte klaga. Får ju jobba inne och behöver endast gå ut när vovven vill. Resten av tiden  behåller jag mej själv inomhus. Tycker synd om alla som måste arbeta ute såna här dagar. Huga..
 
På lunchen  idag fick jag världens bäst gjorda semla, den som min sambo gör. Mums! 
 
 
Och just i detta nu sippar jag på ett glas rött medan jag väntar på att maten ska bli klar. Testar ett nytt recept det pratas om bland kollegor. Kul att testa nåt nytt. Och framförallt enkelt. 
 
 
 
 
Återkommer med recept och utlåtande! 
 
Ikväll blir jag bänkad vid tv och Fångarna på fortet. 
Underbara Maria Montazami med döttrar är med. Det missas icke! 😃 
 
Har du gjort nån snöängel än då?! 
Kram på dej! 
 

14/1-16: Throwback day hår

Jamen då var det dags igen, återblick. 
 
Detta skrevs sista juli 2014. Sommar var det då, annat än nu det då det är -28 grader kallt ute nu.. Brr...
 
 

31/7-14: peruk

Kikar på tv för en gång skull. Inte suttit här många stunder i sommar. Vilket inte gör något. På vintern tar man igen det med råge känns det som.
 
Kikar på maniska samlare på femman. Detta är ju helt otroligt. Fy fasen vilket hemskt beroende. Folk som går på sina saker för att ta sej fram. Hemskt.
Där ligger man i lä, tack o lov! 
 
Jag längtar nu ska ni veta. Semester imorrn när jag kliver ut från arbetet. Ska bli skönt de! Blev ju väldigt sent iår men det har ändå gått över förväntan. Var lite lustigt igår när till och med 'post-tjejen' frågade om inte jag skulle få nån semester iår :-) 
Men den är alltså på g! 
 
Happy me! 
 
 
 
 
 
Tjing på er! ;-)

13/1-16: ängel

Lite kyligare nu igen. -21 här.  
Vinter var det ja.
 
Härom dagen gjorde jag det. Årets första! 
Ett måste varje vinter 😃 
 
E'ru me?! 
 
 
Snöängel in the making! 
 
 
Vovven är med! 
 
 
Japp, tummen upp för det! 
 
 
😃 Ut och gör en du med vettja! 

13/1-16: Tjugondedag jul

TjugondaKnut -då ska julen ut!
 
Är det så?
Har du kanske redan plockat undan allt juligt hemma hos dej? Jag är en sån som vill dra ut på detta mys. Jag bara älskar stjärnorna i fönstren och ljusstakarna som lyser så fint. Och röda gardiner. Mysfaktorn är hög! Sen små söta tomtar lite här o var. Nu har jag i och för sej detta året inte pyntat nästan nåt, men ändå. De små söta som sitter här och var, vill jag gärna ha kvar. Länge!
 
Men det är kanske hög tid att börja plocka.. Häromdagen när jag kom hem så var julgranen nerplockad. Den som jag inte ens hann vara med och plocka upp :-) Men jag tror nog att resten får vara kvar tills helgen iaf.
 
 
 
Jag tycker det är konstigt med de som får känslan att det är vår direkt julafton har varit, eller direkt klockan slagit över till nytt år. Vipps ska tulpaner in och ljusgröna gardiner hängas upp. Hur kommer det sej? det är ju bevisligen inte vår nu. På långa vägar. Vi har ju nyss fått vinter här för sjutton ;-)
 
Kan säga att just denna fina tomte som pryder vår bro, är rejält översnöad nu. Jag fick borsta av honom lite igår så han skulle få se något med småögonen sina.
Men... snart ska han få komma in och upp på vinden igen, för en lång vila, tills nästa juletid då han får komma fram och vara söt igen!
 
 

11/1-16: hur ska det gå..?

Har sett bilder. Såna som har frestat mej massor.
Och godast är hemgjorda! Ja alltså, köper bullarna och fyller dem själv. 
 
Är det dags än verkligen?
Japp, här var det 'dags' igår 😃
 
 
Håll med om att den ser smaskig ut! 
 
 
Och det var den oxå!
 
Köpt ny tandkräm idag.  Tycker det är riktigt dumt och onödigt med en extra förpackning runt förpackningen. 
Men hur som helst..kan jag använda denna tro?
 
 
Pepsodent - ja det går alldeles utmärkt de. Gillar inte colgate så mycket.  Men... denna är ju till för män. 
MÄN! 
 
 
 
Hm.. jaha.. kvinnor har tänder..män har tänder. 
Jag visste inte att vi behövde olika tandkrämer 😉
Det här blir spännande, dags att test! 
 
Sussa sött! 

10/1-16: stil

Har du en speciell stil?

 
Jag önskar ibland att jag hade det. Så där som vissa, alltid klädd på ett visst sätt. Tänk va lätt att köpa kläder. Men..samtidigt lite tråkigt oxå. Tänk va mycket man missar. 
 
Känner samma ang musik och inredning oxå. 
Lite roligare att blanda och tycka om lite av varje. 
 
Här kommer några olika stilar att kika på.
 
Kollage: Vilken stil är du?
 
1 - här | 2 - här | 3 - här | 4 - här | 5 - här
 
Sponsrat inlägg

Allt detta kommer från www.nelly.com
 
Och kan säga att nummer 4 skulle aldrig sitta på mej. 
Och att nummer 1 och 2 är mina favoriter 😃
 
Kul med kläder! 

10/1-16: vitt

Snacka om skillnad på två dagar.
Igår knallblå himmel och strålande sol och idag har det småsnöat hela tiden och det är alldeles gråvitt ute.
 
Vackert det med! 
 
 
Kände dock.. borde haft riktiga kameran.. Men men. 
 
 
Och temperaturen.. -28 igår och nu är det -12 här. 
Näst intill sommar!  😉
 
Satt uppe länge igår och nu är jag i sista fasen av mitt lilla projekt. Kul! Hoppas kunna slutföra det ikväll. 
 
 
Har nyss fixat middag här, vilket fick bli korvstroganof o makaroner. Mumsigt! 
 
Kram på dej fina för att du kikar in hos mej! 

9/1-16: kavaj

Inte bra.
 
Inte bra att ha för mycket tid vid datorn.. när man kikar på kläder. 
Nu har jag beställt en klänning. Långärmad svart. Hoppas jag kommer gillar den. Sen har jag fastnat för denna kavajen. Och en till.. men det är denna som känns bäst nu.

Visst är den snygg! 
 
Hm.. den vill visst inte visa sej nu.. 
Får prova imorrn då.
 
 
Nä, åter till mina bilder! 
 
Förresten.. kikade på Stjärnor på slottet tidigare och det var Amanda Ooms dag. Fantastiskt att höra om hennes liv, framför allt om hennes otroliga kärlek till Joakim Thåström. Häftigt och man blir varm i hela sej när man hör hennes ord om kärleken. 
 
Tänker på en klasskompis jag hade på Danslinjen som var HELT galen i Joakim. Hon skulle fara ner till Stockholm och sova utanför hans dörr tills hon fick träffa honom. Undrar just hur hon känner för honom idag.. :-)
 
<3
 
 

9/1-16: Krispigt

Sicken dag! 
 
Att det är kallt ute nu har väl knappast undgått någon. Men det är ju ändå rätt skönt att bege sej ut en sväng iaf, för att få känna den där kylan. Eller hur?
 
Jag bylsade på mej med kläder så jag frös inte alls, förutom mina kinder då. Men det gick! Solen kom fram och jag kände att nu var det dags för mej att ta en date med min kamera och så blev det. Fotade lite på det mesta, men naturen är ju SÅ magiskt vacker nu. Man njuter verkligen. Vackra vinterland! 
 
 
Vovven och sambon var med ute ett tag oxå, eller rättare sagt, de hade kilat ut en stund före mej. 
 
 
Blir lite kallt för småtassarna. Men glad är han - vintervovven!
 
 
 
 
Jag prommade iväg och njöt av allt jag såg. Det gnistrade i träden och en massa domherrar satt och åt vid fågelbordet. Fick tyvärr inte någon riktigt bra bild på dem. Får prova mera en annan dag. 
 
 
 
 
Kallt o krispigt var det! 
 
Smög mej ner på en kollegas föräldrars gård, för att komma nära vattnet där. Det var nämligen för vackert för att bara gå förbi. 
 
 
 
 
Det här med att ha glasögon ute i kylan... Nja.. känns väl så där va.
 
 
 
 
 
Ja, kinderna bet kylan ordentligt i minsann. Kändes skönt att vända om och knata hemåt igen. Men jag riktigt längtar tills jag får ut på en sån här dag igen med kameran i högsta hugg! 
 
 
Hoppas du med har en fin dag trots kylan! 
Vi hörs! 

8/1-16: päls

Kallt!
 
Rackarns.. det var ju så lagom. Sen har det blivit jättekallt igen. -21 nu. Skrot. 
 
Mössan på! 
 
 
 
Fick bli päls på Malin idag. Så skönt! 
 
 
Glad att jag köpte den! 
 
Efter jobbet kom Em med vovven så jag plockade upp dem och vi for och handlade tillsammans. Trevligt med en stund bara vi. Var en evighet sen nu. 
 
Sen hem och myste på bara i min ensamhet. Nja, ensam var fel ord. Jag hade ju katterna o vovven. 😃 
Satte mej o lyssnade på musik och sjöng lite. Och guud..va glada ni ska vara att ni slapp höra mej 😂😂
Hövva. Men kul är det iaf!  
 
 
Kramisar på er! 

8/1-16: what..?!

Blev inte som jag trodde igår.
 
Har blivit flera sena kvällar nu för min del. Säkerligen för många andra oxå när dagarna varit som de varit. Och jag har sagt, som många gånger förr - ikväll ska jag lägga mej i bra tid. Hm.. 
 
Jättetrött i morse med när klockan ringde. Och nä, ingen tidig kväll blev det. Jag hade årets första Sh'bam-pass med härliga deltagare!  Fullt ös! Och visst känns det skönt att komma igång igen. Kan säga oxå att det var himla tur jag fikade på jobbet då det var där jag fick höra att jag hade pass. I min almanacka stod det att jag skulle igång först nästa vecka.  Så det kan bli - men bra blev det! 😃 
 
Hämtade glad vovve i en hast innan träningen och direkt jag kom hem så ville han ut så klart. På med täckbyxor och mössan och iväg. 
 
 
Vad ska man hitta på ikväll då tro? Och maten.. 
 
Mest sugen att beställa en klänning o en kavaj från Haléns just nu. Visar sen. 
Nu är det fredag hörrni! Kram! 

7/1-16: Throwback day nr2

Jamen vi tar ett till här nu innan midnatt. 
 
Detta skrev jag i april 2013.
 

24/4-13: Burlesque

Jamen då har man haft ett pass igen då, dansat Burlesque! Skitkul!

Och nu känner jag mej helt slut i kroppen. Två tuffa pass i dagarna två. Körde på för fullt ikväll och fixade placeringarna och pratade kläder. 
Uppvisning snart :)

Har ni kikat ut nåt nu? Månen är så vacker. Me like! 

Vovven o Em har varit på kurs ikväll oxå, önskar jag kunde varit med och tittar på. Hoppas jag kan det nån gång iaf. Bra för dem båda att lära sej lite mera. 

Nu dusch o nattinatt! Trött tjej!
 
 
 
Dans is the shit!

7/1-16: Throwback day rosa

Torsdag. Men, det känns ju som måndag.
 
Ja snacka om att man blir dagvill av dessa ledighetsveckor o dagar kors o tvärs. Men det är ju en härlig tid.
Härlig tid var det även i Thailand.. drömmer mej bort..!
 
Skrev detta den 12 januari 2012. Snygga ungdomar!
Håll tillgodo! 
 
 
 

Pretty in pink!

Det var ju temakvällar nere i Thailand, på Grabbarna Grus, där kidsen hängde mest hela tiden. Skoj! En kväll var det rosa som gällde, så det var att leta upp nåt lämpligt snyggt som de kunde köpa. Och en vanlig topp räckte ju inte för brudarna inte :-)


De hittade jättefina saker och de var tjusiga när de gick iväg mot partyt. Iklädda rosa blanka siden-morgonrockar ;)


Hade kul kväll/natt/morron iaf. De umgicks ju med bloggerskor där nere oxå. Nämligen Paow och Steffi.
Om nån av som läser min blogg även läser deras, så vet ni att de bråkar en del de där två just nu. Jag tycker det är synd för deras skull, och hoppas de blir sams igen.

Gulliga tjejer båda två enligt mej!

;-)


6/1-16: afton

Hej hopp! 
Vad gör du så här på självaste trettondagen? 
 
Jag har jobbat hela dagen. Ja inte på mitt vanliga jobb utan här hemma vid datorn. Med bilder. Ska bli klart. Punkt! Passar ganska bra då det är svinkallt ute. ❄ 
Just nu -25 grader här. 
 
Hade varit skoj att vara ledig imorrn för att gå ut på nåt bus ikväll. Men men, vad är väl en bal på slottet..
 
 
Här sitter jag.
 
 
Och har suttit så länge så jag bli knaasiiig snart 😂
 
 
Men, lite till bara. Sen ner till soffan och lite tv. Såg en rolig film igår kväll igen. Minns ej vad den hette nu..
 
Kramisar på dej! 

5/1-16: Tisdagstanken Vapen

Om jag säger vapen, vad tänker du då?
 
Ja det beror nog lite på var du är uppväxt och var du bor kanske. 
Min första tanke blir iaf att uscha.. otäckt.. Sen tänker jag på jakt. Älgjakt och så. Då är känslan helt annorlunda. 
Jag är glad att vi i detta landet har vapenlagar. Jag menar, att är det inte jakt tex, ska vapnen vara inlåsta i vapenskåp. Det ska inte vara lätt att få tag i dem. Och man ska ha licens för att få ha ett vapen. 
 
Det är ju inte riktigt så i hela världen direkt. 
 
Jag läste nåt så sjukt i tidningen härom dagen. Det var från USA. Minns inte vart. Men det rörde sej om ungdomar som hade sprungit in på någons gård och busplingat på dörren för att sen springa därifrån. Ni vet, så som man kunde göra.  
 
Men då kommer mannen i huset utflygandes med ett vapen i högsta hugg, skriker åt dem att springa därifrån varpå han skjuter ena killen med två skott. 
 
Jamen va i hela friden... 
 
Nu vet man inte här om just denna mannen varit extra mycket utsatt under lång tid av just kids som ringer på dörren, så han var totalt fed up av detta.. men....hm... Nä, det finns inget som tillåter användning av vapen här i mitt tycke. Galet. 
 
Man undrar ju nu om just den mannen hade licens på sitt vapen. Om det varit inlåst innan det ringde på dörren. Varför han hade det över huvudtaget. Många frågor blir det. 
Eller var det "bara USA".
 
Men detta slutar inte här. 
 
Ska säga oxå att det stod att en granne hade uttalat sej och tyckte det var fel att han använde vapnet.
Jasså..
 
Killen hamnar på sjukhus med svåra skador. Blir skjuten i ryggen och armen. Ena skotten punkterade hans lever. Han opererades under nyårsdagen. Tack o lov, är inte hans skador livshotande. 
 
Sen kommer nästan det värsta i allt detta. 
 
Nu ska polis och åklagare bedöma OM han gjort sej skyldig till något brott. Om, alltså???
Eller om det faktum att kidsen var på hans gård, att de inkräktade på hans tomt gör att han då hade rätt att skjuta dem. 
 
Jamen vad är det här. Hur i hela friden kan detta vara, eller ens behöva funderas på OM det kan vara rätt för mannen att skjuta? Så om något litet barn, eller någon vuxen för den delen, skulle få för sej att plinga på dörren här, eller springa över gräsmattan.. eller nåt, då skulle jag kanske ha rätt att skjuta denne? Om jag bott i USA alltså. Det är väl helt galet. 
 
 
Man hör ju lite nu och då oxå om skadeskjutningar just i USA då barn kommit över vapen som legat famme hemma hos folk. Fruktansvärt. Kan säga oxå att där har nästan varje medborgare rätt att bära vapen. Det står i lagen, som skrevs för 221 år sedan. Hm..
 
 
 
Sen den andra sidan av detta. Hur skulle du tänka om du bodde i ett område med mycket kriminalitet? Göra som alla andra och skaffa ett vapen för att kunna skydda dej? Eller lita på samhällets säkerhet. Hm.. 
Tänk om allt var svart eller vitt, vad lätt allt skulle vara då. 
Man vill ju skydda.. men till vilket pris? 
 
Hur som så är jag glad att de flesta vapen i vårat land handhas av människor som jagar. 
Känns bäst o tryggast så, eller hur?! 
 
Sen kan man ju fundera på detta med vapenexport.. Men det tar vi en annan gång kanske. 
 

5/1-16: -16

Har inte riktigt vant mej än. Det tar ju ett tag med dessa vanor.
 
2016! Januari! 
Tänk för länge sen.. när det snackades om hur det skulle vara år 2000. Flygande bilar.. tabletter istället för mat.. robotar överallt.. Det är nog tur att inte alla idéer slår in i teknikens värld.
 
 
 
Minns du hur du tänkte?
Kommer i alla fall ihåg att jag låg nerbäddad i nån envis flunsa just på nyår 2000. Trist men sant. Tur man inte hade dragit ihop nåt värre baluns som inte gått att avstyra.
 
Det här med backspegeln då, jo jag tänker koka ihop ett eller två inlägg om året som gått. 
 
Apropå spegel..
 
 
 
Badpojken! 
 
 
Om man ändå låg på en strand nu...!
Men är ändå jätteglad över den fina snön som äntligen kommit. Och så skoj för alla barn att kunna vara ute o leka, utan ishalkan. 
 
Vinter minsann! 

4/1-16: recept

Måndag. Första arbetsdagen på detta året. 
 
Det gick bara bra. Trött i morse dock, som om det vore nåt nytt 😉 Men det hade med en himla rolig film som gick igår.
 
Jag valde mellan Baksmällan och denna: The heat.
 
 
Bilder från Google,  och här är två från filmen.
 
 
 
Jättekul! 
 
Vad äter ni till middag idag då? Här kör vi broccoli o morötter i en gratäng. Mumsigt!  Var jättelänge sedan vi gjorde just denna. Skippar potatis till. Gott ändå. 
 
 
 
Har tagit mycket mer av allt. 20 minuter till nu bara, sen middag. Hungrig!! 

3/1-16: Body

Rätt som det är så..!
 
Kikat på en sån här länge och vipps så hittar Em en fin till lagom pris. Perfekt!
 
Nu är hon klädd! 
En tomtenissa-body fick det bli, till att börja med 😉 
 
 
Snygg va?! 
 
Tänka sej va, tvätt finns även detta året. Tvättkorgarna är överfulla så det var bara att hugga in.
 
 
Nu ska man ju inte klaga direkt.. stoppa in i maskinen,  i med tvättmedel och trycka på en knapp. Inte så jobbigt ju. 
 
Har pysslat vid datorn en hel del idag. Måste få detta klart nu. Här en bild från det jag donar med.
 
 
Finfint med hatt tycker jag.
 
Enligt mej borde klockan vara typ 22.30 nu. Jättekonstigt att den inte ens slagit 21. Hm.. en riktig långdag 😉 
 
Nu Ack Värmland på tv och sen Baksmällan. Så himla skoj! 
 
 
Kram på dej! ☺

2/1-16: spel o lugn

Blev spagetti och köttfärssås som vi snodde ihop till middag här igår. Supergott! 
 
Sen blev det en riktig spelkväll 😃 Så länge sen och oj så skoj det är! Det började med bowling med blandat resultat. Ena gången  strike Och man tycker 'man kan' , nästa gång..Inte lika bra. Men kul! 
 
 
 
Vi fortsatte med kinectspelet, det blev både forsränning och en jakt på bubblor. Sen blev vi helt slut i hela kroppen av ett spel där man ska både hoppa o huka sej, och förflytta sej snabbt i sidled. Galet skoj och galet svettig blev vi. Pust.. 
 
Vi gav inte upp, utan körde vidare på dansspel. Det var inte igår minsann. Måste damma av det oftare! 
 
Vi skjutsade hem Elisabeth och sen blev det mys i soffan med Baggis för min del.
 
 
 
Mysiga dagar! 

1/1-16: januari

Den första januari 2016!
 
Gott Nytt År och god fortsättning får jag säga! 
 
Tänk va, nu börjar det om liksom. Januari, februari.. månad för månad på ett helt nytt år.  
Blev det några nyårslöften då? Inte här. Men många tankar om vad man vill. Nåt skoj varje månad tex, låter väl som en bra idé! 
 
Kvällen här blev tipp topp på alla sätt. God mat och trevligt sällskap,  vad mer kan man önska sej? Och, vi käkade hummer som sagt. Mycket gott!! 
 
Snyggt gjort Elisabeth! 
 
 
Det äter jag gärna snart igen. Vill ut på restaurang och käka skaldjursplatå. Nån som vet nåt bra ställe?
 
 
Kuul kväll 😃😂
 
 
 
 
 
 
 
 
Hihi..! 
Idag sov vi ut länge, tack vovven för det! Sen har vi myst på bara. Prommat Och åkt spark. Och det snöar till och med. Så härligt! Låt det bli vinter nu! 
 
 
Åhej..vad det går...!
 
 
Härligt! 
 
Och just nu kör vi Kinect spel här för fullt.
Hur ska det gå...?! 
😃

RSS 2.0